Atom v letu 2013

Karate Društvo Atom Shotokan-Do Domžale je v preteklem letu delovalo zelo uspešno, tako na rekreacijskem področju kot na področju domačih in mednarodnih tekmovalnih udejstvovanj. Že desetič zapored je društvo postalo najboljši na svojem delujočem področju v Shotokan Karate-Do Internacional Zvezi Slovenije. V društvu so skupine vadečih razdeljene na vadeče po rangu pasov in na starostne kategorije. Možnost vadbe po urniku je trikrat po dvakrat dnevno, zjutraj in v popoldanskih oziroma večernih urah in dvakrat dnevno v večernih urah. Opaziti je, da so aktivni in neaktivni člani zelo obremenjeni s šolo in službo. Šolarji imajo veliko drugih interesnih dejavnosti in vadbo karateja ne jemljejo za svoj šport in veselje. Pri najboljših je to ravno obratno.
V januarju 2013 smo že tradicionalno takoj 1. za novo leto izvedli trening na prostem v Kamniški Bistrici. Udeležba je bila številčno odlična. Sredi meseca so se reprezentantje udeležili fizičnih priprav  reprezentance SKIF Zveze Slovenije, katera je ob koncu meseca organizirala zimski Karate-Do seminar v Murski Soboti in tudi tukaj so bili udeleženi člani Atoma, ki so na seminarju opravljali izpit za višjo stopnjo pasu.
V februarju 2013 so se tekmovalci in tekmovalke Atoma v letu 2013 prvič zelo izkazali in z mednarodnega tekmovanja, ki je potekal v Mantovi Italija, prinesli odličja za najboljše uvrstitve. Uspešno so nadaljevali na mednarodnem pokalnem turnirju v Rušah, kjer so osvojili kar 13 zlatih medalj.
Marec 2013 je Atomu prinesel naslove državnih prvakov, ki jih ni bilo malo je pa bilo opaziti, da se bo zamenjala generacija, ki bo uspešna samo s posamezniki. Atom je na koncu le postal prvak v SKIF Slo. vendar za las.  Društvo je sodelovalo na mednarodnem Karate turnirju v Banja Luki, Srbska Krajina, od koder so se vsi vrnili z odličji.
V Aprilu je v Domžalah potekal Kyu turnir, turnir barvnih pasov, na katerem se je Atom izkazal v vsej svoji moči in krepko zmagal. V sredini meseca so se nekateri člani udeležili mednarodnega Karate seminarja z japonskim inštruktorjem Kanchom Nobuaki Kanazawa 6.Dan. Konec meseca so se reprezentantje Atoma v sklopu reprezentance SKIF Slo. odlično izkazali na mednarodnem odprtem Karate turnirju v Torinu – Giaveno.
Mesec Maj je bil v znaku mednarodnega avstrijskega turnirja v počastitev njihovega umrlega glavnega inštruktorja japonca Shihan Kawasoea 8.Dan. Turnir je potekal dva dni. Atom se je v sklopu reprezentance udeležil Kyu turnirja - sobota in Dan turnirja, ki je potekal v nedeljo. Zelo uspešno. Konec Maja je Atom v Domžalah, na OŠ Domžale, organiziral že tradicionalni 16. SKIF seminar.
Junij je bil v znaku tekmovalcev in tekmovalk, ki so tekmovali za svoje šole katere obiskujejo. Osnovne in srednje. Udeležba dobrodelnega turnirja za reprezentanco je bila zelo skromna.  Najboljši so se konec meseca odpravili na mednarodni seminar v Belgijo. Seminar je bil z več kot 900 udeleženci veličasten.
Julija je mednarodno ostal aktiven samo glavni inštruktor Atoma, ki se je udeležil mednarodnega poletnega seminarja v Igei Marini, Italija. Poletje 2013 je že nakazalo, da člani aktivnost v tem športu raje zamenjujejo s prostim počitniško obarvanimi aktivnostmi. V zgodovini društva se je aktivnost uspela zadržati tudi poleti. Tokratno poletje je koncentracija aktivnosti popolnoma popustila.
Majhna skupina članov se je udeležila tradicionalnega poletnega seminarja v Izoli, kjer je bilo potrebno vaditi.
Avgust je v zadnjih dneh postregel s psihofizičnimi pripravami reprezentantov  za EP 2014.
Konec Septembra je minil v znaku mednarodnega Karate turnirja v Srbski Čoki.
Oktobra 2013 je Atom organiziral in izpeljal mednarodni seminar z japonskim mojstrom Karateja Manabu Murakamijem in 7. Internacionalni pokalni turnir za pokal Domžal. Organizacija in izpeljava turnirja je bila odlična in tukaj velja pohvaliti vse člane kluba, ki so se angažirali za uspeh. Res lep turnir.
V Oktobru je bila špica tekmovalcev v Budimpešti. Zelo uspešno. Seminar in turnir ob 25. obletnici SKIF Madžarske. Inštruktorji in sodniki so obiskovali izobraževanja najprej na Boču – praktični del, nato na Fakulteti za šport in uspešno opravili izpite.
Novembra 2013 je potekalo DP v dogovorjenem kumiteju. Atom je bil najboljši.
Najboljši je bil tudi SKIF ligi. Konec meseca je bilo v Trzinu organizirano polaganje za višje stopnje začetnih belih pasov.
Začetek decembra se je tekmovalo v Ilirski Bistrici. V sredini decembra je bil Atom ob veliki zmagi v Kuzmi na Tromeji proglašen za skupnega pokalnega zmagovalca 2013.
Najboljši v letu 2013 po doseženih odličjih, so bili iz strani SKIF Zveze Slovenije, na mednarodnem turnirju v Rušah 2014, proglašeni za najboljše športnike zveze, Žan Podboršek najperspektivnejši športnik, Timotej Kokalj najboljši športnik in Tamara Kokalj najboljša športica. Lovrenc Kokalj Sensei 5.Dan, je bil že desetič zapored proglašen za najboljšega inštruktorja in Karate Klub Atom Domžale, že desetič zapored za najboljši klub. Na prvem treningu v letu 2014 v Kamniški Bistrici, sta Andrej Neškoski in Žan Podboršek za najbolj marljiva karateista Domžal iz rok predsednika kluba prejela praktični darili. Kimono in trenirko. Seveda vseh the rezultatov ne bi bilo mogoče osvojiti brez podpore staršev in vzgojiteljev teh imenitnih športikov borilnega športa.
Vsekakor je potrebno strmeti k nadaljnemu delu in vzgoji mladih in starejših v tem motorično in psihofizičnem napornem športu, ki je navsezadnje delo za boljše življenje. Na treningih in tatamiju se moramo truditi in samo red in disciplina nam bosta prinesla zadovoljstvo in mir v sebi.

Lovrenc Kokalj
Predsednik in glavni inštruktor