2005

Atomi v Konexu

15. 12. 2005 je Ljubljanski sportni center Konex organiziral vecerno prednovoletno
srecanje svojih clanov clanic vseh sportnih panog. Glasbena skupina Atomic Harmonik
se je morala kar dobro potruditi, da je razvnela mnozico zeljne zabave.
Na zabavi seveda ni manjkalo Karateja za kar sta poskrbela s svojima skupinama mojstra Grade Milenkovic, ki ima v Konexu vadbene prostore in Lovrenc Kokalj kot gost z
Domzalskim Klubom Atom Shotokan Domzale.Nizozemska 2005

V procesu priprav za Svetovno prvenstvo , ki bo v Tokiu konec Oktobra 2006 so Domzalcani
Jernej Homar, Tamara Kokalj, Miha Gavez, Timotej Kokalj, Tadej Trinko, Gasper Skok,
Lorina Smolnikar, Rok Topolovec, Matic Golobic, Ales Mandic in gl. instruktor Atoma Lovrenc Kokalj, clani KK Atom Shotokan Domzale in S.K.I. Slovenske A in B reprezentance pod vodstvom >Senseia< Ivana Cerica 6.Dan, od 8. 12. do 11. 12. sodelovali na mednarodnem Karate-Do seminarju in zadnji dan v mestu Vegl tudi velikem mednarodnem turnirju petih drzav, Nemcije, Belgije, Madzarske, Slovenije in Nizozemske.
Rezultati domzalcanov na turnirju:
v katah:
1.mesto: Matic GOLOBIC, do modrega pasu;
2.mesto: Lorina SMOLNIKAR, do modrega pasu,
3.mesto: Miha GAVEZ clani-mojstri;
4.mesto: Tamara KOKALJ, clanice-mojstrice;
v kumiteju (borbah) posamezno:
1.mesto: Lorina SMOLNIKAR, mladinke absolutno, do modrega pasu;
2.mesto: Matic GOLOBIC, kadeti absolutno do modrega pasu;
3.mesto: Rok TOPOLOVEC, mladinci absolutno do modrega pasu;
1.mesto: Gasper SKOK, mladinci absolutno, rjavi in Dan pasovi;
2.mesto: Ales MANDIC, mladinci absolutno, rjavi in Dan pasovi;
2.mesto: Tamara KOKALJ, zenske absolutno, mojstrice;

EKIPNO:
Moska S.K.I. reprezentanca Slovenije je v postavi: Matej KABAJ, Davorin KRACUN, Jernej HOMAR, Miha GAVEZ in Marko BUNDERLA v ekipnem delu z veliko
borbenostjo in cisto tehniko osvojila 1.mesto.

Slovenija je osvojila 17 odlicij in se odrezala tudi kot uspesen kolektiv, Mateja Breznik je bila posamezno zlata tako v Katah kot v Kumiteju, Matej Kabaj je osvojil zlato medaljo v Kumiteju posamezno absolutno moski.

>Senseiu< Biagio Ridolfu 6. Dan, glavnemu instruktorju Nizozemske, hvala za gostoljubnost.


Karate Klub >Atom< Shotokan Domzale

Osvojili skupni pokal za 2005

Na 13. Pokalnem S.K.I. turnirju Tromeja -Kuzma, ki se je odvijal 3. 12. 2005 so karateisti
in karateistkinje domzalskega Atoma osvojili pokal za drugo mesto. Po izredno neugodnem
zrebu za domzalcane, vsi mlajsi tekmovalci, izjeme ni bilo, so takoj na zacetku kvalifikacij izgubili s koncnimi zmagovalci, do prvih medalj so se prebili sele tekmovalci v visjih kategorijah, se je na koncu isteklo ugodno. Pokalni turnir je stel za skupni pokal 2005 katerega so domzalcani z zmago na Ruskem turnirju februarja, zmago na Celjskem turnirju septembra in drugem mestu na Tromeji, zasluzeno drugic zapored osvojili skupni pokal za 1.mesto treh pokalnih turnirjev. Na Tromeji so se za Domzale trudili:
Ziga Pokovec, Grega Tersek, Crt Hrovatin, Eva Gruber, Tjasa Lupse Hanzlovsky, Simon Planko, Nejc Blejc, Rok Kurent, Ziga Skok, Lorina Smolnikar, Rok Topolovec, Gasper
Skok, Edin Behic, Timotej Kokalj, Tadej Trinko, Robi Lupse, Ursa Svetek, Matic Golobic, Ales Mandic, Tamara Kokalj, Miha Gavez, Jernej Homar.
Kate:
1.mesto: Timotej Kokalj, st. decki;
2.mesto: Ursa Svetek, deklice in mladinke, Timotej Kokalj mladinci,
Tamara Kokalj zenske;
3.mesto: Ales Mandic mladinci, Miha Gavez, clani;
4.mesto: Edin Behic;
Kumite:
2.mesto Timotej Kokalj, Decki -55kg, 3.mesto Matic Golobic;
2.mesto Ziga Skok, Decki +55kg;
1.mesto Edin Behic mladinci -70kg, 2.mesto Gasper Skok;
2.mesto Ales Mandic mladinci +70kg, 6.mesto Rok Topolovec;
1.mesto Lorina Smolnikar ml.-zenske-60kg, 2.mesto Ursa Svetek;
2.mesto Tamara Kokalj zenske +60kg;
2.mesto Miha Gavez moski -70kg, 3.mesto Robi Lupse;
3.mesto Jernej Homar moski +75kg, 5.mesto Tadej Trinko.

Vrstni red prvih treh klubov na turnirju Tromeja 2005:

01. TABOR-Maribor 1020 tock
02. ATOM-Domzale 995 tock
03. TROMEJNIK-Kuzma 880 tock

Koncni vrstni red za Pokal S.K.I. Zveze Slovenije 2005:

01. ATOM - Domzale 3401 tock
02. TABOR - Maribor 2677 tock
03. TROMEJNIK - Kuzma 1862 tock


JESENSKI KARATE IZPITI
V veliki telovadnici Osnovne sole Domzale je Karate Klub Atom Domzale 23. 11. 2005 organiziral jesensko polaganje izpitov za nizje pasove. Poleg clanov Atoma sta sodelovala
tudi clana Ihanskega Karate Kluba Wankan in stirje iz Ljubljanskega Soguna. Za razlicne pasove je izpit opravilo 45 kandidatov. Posebej velja pohvaliti starejso zacetnisko skupino.


Mednarodni Karate turnir >LJUBLJANA OPEN<

Nastop domzalskih shotokancev na velikem mednarodnem Karate turnirju Ljubljana open 2005, ki se je odvijalo 26. 11. 2005 v sportni dvorani Krim, v organizaciji Karate Kluba Olimpija, je bilo iz strani tekmovalcev Atoma okrnjeno, saj je isti dan potekalo ligasko tekmovanje S.K.I. zveze Slo.v Poljcanah, je pa tudi res, da nekateri tekmovalci preprosto ne sledijo hitremu dogajanju tekmovanj, tako, da zdrzijo res najboljsi med katerimi ni casa za zasanjanost. V zasnezeni Ljubljani je Atom tekmoval s stirimi mlajsimi tekmovalci, Matic Golobic, Nejc Blejc, Ziga Pokovec, Grega Tersek. Vsi so se uvrstili na stopnicke:

1.mesto Matic Golobic - Kate let. 91-92, 1.nivo.
2.mesto Nejc Blejc - Kate let. 91-92, 1.nivo.
3.mesto Grega Tersek - Kate let. 95-94, 1.nivo.
3.mesto Ziga Pokovec - Kate let. 97-96, 2.nivo.
2.mesto Matic Golobic - JIK -45kg.
3.mesto Grega Tersek -KIK +35kg.

Karate liga je bila sestavljena iz spomladanskega in jesenskega dela tekmovanja, v Katah in Kumiteju ekipno. Tudi v tem letu se domzalcani kot ekipa niso najbolje izkazali, je pa k neuspehu pripomogel tudi novozapadli sneg in obilo ovir na sami poti. Tekmovanje v Poljcanah 26. 11. 2005, so ekipe Domzal iz Atoma zakljucile s koncnim rezultatom:
Kate: Mlajsi decki 4.mesto, Starejsi decki 2.mesto, Mladinci 5.mesto, Clani 2.mesto; Kumite: Starejsi decki 2.mesto, Mladinci 3.mesto, Clani 3.mesto;


Karate Klub >Atom< Shotokan Domzale

Zmaga v Konexu

V nedeljo 20. novembra 2005 je Sportni center Konex pripravil 1.tekmovanje v Karateju za >Pokal Konex 2005<. Pokal je osvojil domzalski Karate Klub >Atom< Shotokan Domzale, drugo mesto je na tekmovanju osvojil Karate Klub Olimpija - Kimon, pokal za tretje mesto je sel v roke Karate Klubu Grade - Konex. Sodelovalo je 11 Karate klubov iz Slovenije, pretezno z mlajsimi tekmovalci.


TUDI FINALE DOMZALAM

V prekmurski obcini Svetu Jurij je 12. 11. 2005 potekalo sklepno dejanje, finalni turnir DP S.K.I. Zveze Slovenije v Kihon in Dyu-ippon Kumiteju posamezno in ekipno za vse starostne kategorije.
Na finalnem turnirju Drzavnega prvenstva S.K.I. zveze Slovenije so nastopili tisti tekmovalci in tekmovalke ter ekipe, ki so se na predhodnih kvalifikacijskih turnirjih uvrstili med osem najboljsih po dosezenih tockah. Tocke osvojene v kvalifikacijskem delu tekmovanja so se prenesle v finale, tako individualno kakor za klub, ter se sesteli s tockami osvojenimi na finalnem turnirju. Drzavni prvak je tisti tekmovalec ali ekipa, ki je osvojila najvec tock, enako velja za klubskega zmagovalca. Vendar so se za klub upostevale tocke tistih tekmovalcev, ki so se uvrstili na finalni turnir. V primeru nenastopa se crtajo vse tocke osvojene v kvalifikacijah. Karate Klub Atom Shotokan Domzale je v finale startal z veliko tockovno prednostjo pred ostalimi uvrscenimi klubi in z tem povzrocil veliko nelagodje med klubi. Nekateri klubi se finalnega turnirja preprosto niso udelezili. V finalu so za Domzale nastopali:
Ziga Pokovec, Grega Tersek, Rok Hrovatin, Patricija Vehovec, Eva Gruber, Tjasa Lupse Hanzlovsky, Matic Golobic, Timotej Kokalj, Ursa Svetek, Majda Askerc Kotar, Lorina Smolnikar, Ziga Skok, Gasper Skok, Rok Topolovec, Edin Behic, Rok Kurent, Trinko Tadej, Simon Planko;
Najbolj uspesen tekmovalec Atoma je bil Matic Golobic v Kihon Ippon Kumiteju saj je dosegel prvo mesto tako pri starejsih deckih kot mladincih.
Sledita mu Ursa Svetek s prvim mestom pri Starejsih deklicah in drugim mestom pri mladinkah v Dyu ippon Kumiteju in Timotej Kokalj s prvim mestom pri mladincih in drugim mestom pri starejsih deckih, prav tako v Dyu ippon Kumiteju.
Drzavni prvak v Kihon ippon Kumiteju je pri mlajsih deckih postal Rok Kurent.

Drugo mesto si je v kategoriji clanov priboril Tadej Trinko. V Kihon ippon Kumiteju so si tretja mesta priborili, mlajse deklice Tjasa Lupse Hanzlovsky, pri mlajsih deckih Crt Hrovatin in Gasper Skok pri mladincih v Dyu ippon Kumiteju. Ekipno so Domzale osvojile 4. prva mesta in 1. tretje mesto

 


Atomovci v Budimpesti

Domzalski Karateisti iz Atoma so se 29. in 30. oktobra 2005 v druzbi slovenskih karateistov iz drugih slovenskih krajev udelezili velikega mednarodnega Karate seminarja v Budimpesti. Madzari so v goste povabili velikega Karate mojstra Hirokazu Kanazawo 10.Dan in njegovega starejsega sina >Senseia< Nobuaki Kanazawo 5.Dan, svetovnega prvaka. Kako pomembno je treniranje pod tako visokim vodstvom pove dejstvo katerega se v Atomu mocno zavedamo in sicer nastop na svetovnem prvenstvu leta 2006 v Tokyu.

Lovrenc Kokalj


Cestitamo

Karate Klub Atom Shotokan Domzale cestita TVD Partizanu za 100 letnico obstoja. Tudi Atomovci izhajajo in imajo korenine v TVD Partizanu Domzale. Cestitamo vsem, tistim, ki so na bilokaksen nacin prispevali, da se je drustvo obdrzalo do danasnjih dni, posebno pa vzgojiteljem in vodstvu. Obcani vedo, da je potreba po osnovnem telesnokulturnem gibanju koristna v vseh ozirih in nima casovnega merila. Zdrav duh v razgibanem telesu je prav gotovo stil, ki si ga mora zeleti sleherni med nami. TVD Partizan nam to omogoca ze 100 let.

Lovrenc Kokalj.


 

 

Karate Klub Atom Shotokan Domzale.

ZMAGA DOMZALCANOV
CELJE - VOJNIK

Karateisti domzalskega Shotokan Kluba >Atom< so na Odprtem 2. pokalnem turnirju v letu 2005, v tehnicni organizaciji Celjskega Drustva za Karate in organizatorja Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije osvojili pokal za 1.mesto v Katah in pokal za 1. mesto v Kumiteju - borbah.
Glavni trener in vodja >Atoma< Lovrenc Kokalj:
Celjski Klub vsako leto v spomin na svoja preminula clana organizira pokalni turnir.
Letos slavijo ze 35. letnico delovanja tega kluba, zato se domzalcani radi odzovemo.
Dejansko se nam obrestuje neprekinjeno delo tudi poleti v casu pocitnic. Zaradi najdaljsega prehodnega obdobja v letu marsikateri klub nima urejenih treningov. V klubu se trudimo da za vse, ki hocejo in zmorejo uredimo da vadba poteka nemoteno in casu primerno - v naravi. Se enkrat bi poudaril, da imamo izredno nadarjen mlad potencial, ki v starejsih,
izkusenejsih vidijo red, borbenost in nepopustljivost. Seveda mlajsi ne morejo brez starsev in prav njim bi se zahvalil za potrpezljivost in urejenost.
Na tekmovanju v Vojniku pri Celju smo kot skupina uspeli v vseh pogledih in temu primeren je tudi rezultat.

Ekipa Domzal:
Tamara Kokalj, Jernej Homar, Miha Gavez, Janko Gobec, Trinko Tadej,
Ursa Svetek, Timotej Kokalj, Skok Gasper, Edin Behic, Ziga Skok, Rok Topolovec,
Matic Golobic, Nejc Blejc, Planko Simon, Rok Kurent, Crt Hrovatin, Ziga Pokovec,
Grega Tersek, Tjasa Lupse Hanzlowsky.

 

 

 

Kate:
Deklice do 14 let (rumeni, oranzni, zeleni pas):
Tjasa Lupse Hanzlowsky 1.mesto
Mlajsi decki do 12 let (do zeleni pas):
Ziga Pokovec 4. mesto
(do rjavi pas):
Simon Planko 3.mesto
Starejsi decki do 14 let (do zeleni pas):
Nejc Blejc 1.mesto
(do Dan pasovi):
Timotej Kokalj 1.mesto
Mladinke do 17.let (do Dan pasovi):
Ursa Svetek 3.mesto
Mladinci do 17. let (do vijolicni pas):
Matic Golobic 1.mesto
(do Dan pasovi):
Timotej Kokalj 1.mesto,
Gasper Skok 3.mesto;
Zenske (Dan pasovi):
Tamara Kokalj 2.mesto
Moski (Dan pasovi):
Miha Gavez 3.mesto

Kumite - Proste borbe:
Decki do 14 let:
-55kg Matic Golobic 3.mesto
-55kg Timotej Kokalj 2.mesto;
+55kg Ziga Skok 2.mesto;
Mladinci (do 17 let):
-70kg Edin Behic 2.mesto,
+70kg Gasper Skok 1.mesto,
+70kg Rok Topolovec 3.mesto;
Mladinke/Zenske:
-60kg Ursa Svetek 3.mesto;
+60kg Tamara Kokalj 3.mesto;
Moski:
-75kg Miha Gavez 1.mesto
+75kg Jernej Homar 1.mesto,

Janko Gobec 2.mesto,
Tadej Trinko 5.mesto.

Za dober start na tekmovanju je poskrbel Hotel Krona, kjer ima Atom dobrodoslico v zgodnjih jutranjih urah in je gospod Bibic ze kar del ekipe, Po tekmovanju so za >Atom< poskrbeli v Gostiscu Jamarski Dom na Gorjusi, kjer ima Atom poligon
poletnih treningov.


Karate selekcije na Bocu 2005

V vsakoletni organizaciji Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije in tehnicnega vodstva zveze, se je tudi to leto ob koncu pocitnic in zgodnjem zacetku solskega leta 2005/2006 odvijal stiridnevni program psihofizicnih testiranj in fizicnih priprav najprej starejsih in nato se mlajsih selekcij. Treningi in testiranja so potekali na stajerskem triglavu na Bocu. Iz Karate Kluba Atom Shotokan Domzale so bili v prvem delu na testiranju in pripravah, starejsa selekcija: Lovrenc Kokalj, Jernej Homar, Tamara Kokalj, Tadej Trinko, Svetek Ursa, Miha Gavez, v drugem delu, mlajsa selekcija: Ziga Pokovec, Matic Golobic, Rok Kurent, Nejc Blejc, Timotej Kokalj, Crt Hrovatin, Ursa Svetek, Tjasa Lupse Hanzlowsky. Na testiranjih so vsi iz izbrane selekcije pokazali, da so se v prehodnem poletnem obdobju dobro pripravili na zacetek nove tekmovalne sezone in z tem opravicili svoje ime v reprezentanci.

 


 

 


 

Odlicna demonstracija slovenskih karateistov

Clanek s Spletnega Dela

 


 


 

Tradicionalni Karate seminar Izola 2005

Clani domzalskega Shotokan Kluba Atom so od 13. 7 do 17. 7. preziveli dneve na tradicionalnem 18. Karate seminarju, ki ga prireja Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije v Izoli. 15 domzalskih karateistov in karateistk se je pet dni druzilo in vadilo s prijatelji iz tujih in domacih krajev in nacionalnosti. Tudi to leto je picnik na ribiski ladji uspel.

Na seminarju so trije clani iz Atoma opravljali karate izpite za visji pas. Za oranzni pas je polozil Korosec Ziga iz Kamnika, za drugi rjavi pas je polozil Timotej Trinko iz Domzal in za tretji rjavi pas - mojstrski kandidat - Tadej Trinko iz Domzal.

 DOMZALSKI SHOTOKANCI IZ ATOMA

Najboljsi na pokalu Karate tekmovanja Sportne Unije Slovenije

11. junija je Karate Drustvo Atom Shotokan Domzale drugic zapovrstjo osvojil pokal za prvo mesto na Karate tekmovanju, ki ga vsako leto pripravi Sportna Unija Slovenije v sodelovanju z Shotokan Karate-Do Internacional zvezo Slovenije. Tekmovanje se je odvilo v obrobnem vendar pomembnem delu Ljubljane v Dolu na parketu velike telovadnice OS Dol pri Ljubljani v tehnicni organizaciji Karate Kluba Wankan Ihan. Tekmovanje je s poucnim nagovorom odprl ravnatelj OS g. Hromec. Omenil je osebe, ki so pomembne za naso drzavo in izhajajo iz tega dela predela Slovenije. Seveda je najpomemnejsi matematik Jurij Vega. Za Atom so nastopali in osvojili zavidljive rezultate:
Tamara Kokalj, Jernej Homar, Miha Gavez, Tjasa Gavez, Stanislav Caserman, Timotej Kokalj, Gasper Skok, Ursa Svetek, Ziga Skok, Matic Golobic, Crt Hrovatin, Rok Kurent, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Grega Tersek, Ziga Pokovec, Patricija Vehovec, Eva Gruber, Jean Luka Prezelj, Ziga Korosec, Matevz Peternelj, Blejc Nejc, Matej Narat, Miha Zadnik.
Pred tekmovanjem so clani in clanice opravili nastop v Hali komunalnega centra v Domzalah v okviru OS DomzaleDomzalski Karateisti v Svici

Reprezentanca S.K.I. Slovenije v kateri so tudi Domzalcani, Lovrenc Kokalj, Jernej Homar, Tamara Kokalj,Tjasa Gavez, Miha Gavez so 3. in 4. 6. 2005 v svicarski Bellinconi zastopali Slovenijo na velikem mednarodnem Karate turnirju 20. drzav, Japonske, Juznoafriske republike, Avstrije, Nemcije, Portugalske, Spanije, Madzarske, Slovenije, Svice, Izraela, Italije, Norveske, Danske, Belgije, Grcije, Romunije, Maroka, Holandije,Palestine, Irske. Na resnicno mocnem turnirju so se vsi odrezali vec kot odlicno, najvec uspeha sta dosegli v ekipnem delu Kate Tamara Kokalj in Tjasa Gavez z 2. mestom in isto v ekipnem delu Kumite - borbe moski Jernej Homar in Miha Gavez. Moski so v borbah premagali Nemce, Avstrijce. in nato v sumljivih okoliscinah sojenja izgubili proti domacinom Svicarjem. Za tretje mesto so zaradi poskodbe zadnjega borca izgubili proti Japoncem. Moska ekipa je stela 5+2 karateista. Po nastopu je bil Lovrenc Kokalj v vlogi tehnicne vodje. Velik uspeh je dosegla reprezentantka Mateja Breznik. V posamicni konkurenci je v finalni borbi zasedla 2. mesto.


 

Tradicionalni domaci Karate-Do seminar
>Domzale 2005<

V veliki telovadnici OS Domzale se je tudi letos od 27.-29. 5. 2005 zbralo veliko privrzencev Shotokan Karateja, ki so na trodnevnem sportnem Karate-Do seminarju utrjevali svoje znanje, hkrati pa so karateisti izkoristili seminar za obelezitev 80 - letnice razglasitve >Trga Domzale<. Seminar so karateisti reprezentantje iskoristili za koncne priprave za odhod na veliki svicarski turnir 20. drzav. V nedeljo 29. maja je bilo organizirano polaganje za visje pasove. Ob zakljucku seminarja se je glavni instruktor Karate drustva Atom Shotokan Domzale, Lovrenc Kokalj zahvalil glavnemu instruktorju S.K.I. zveze Slovenije Ivanu Cericu za uspesno izpeljan seminar, se enkrat je omenil, da letos Domzale praznujejo 80 letnico razglasitve >Trga Domzale< in je zato v Domzalah vse bolj slavnostno in v pricakovanju prireditev, ki se odvijajo v ta namen. Na seminarju so uspesno opravili izpite za visji solski pas tudi karateisti in karateistke iz Domzalskega Atoma:
Ziga Groselj, Grega Tersek, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Domen Urbanija, Matic Golobic, Miha Zadnik, Rok Kurent, Alenka Trpin.


 

 


 

CLANI KARATE KLUBA ATOM USPESNO V AVSTRIJI

22. maja 2005 je v Avstrijskem kraju Stra▀walchen blizu Salzburga potekal
14. Mednarodni S.K.I.F. Karate-Do KYU turnir.

Turnirja se je tudi to leto udelezila Kyu reprezentanca S.K.I. zveze Slovenije, sestavljena iz sestintridesetih karateistov solskih pasov. Na turnirju je sodelovalo cez dvestopetdeset tekmovalcev iz stirih drzav, Nemcije, Madzarske, Slovenije in Avstrije. Med sodniki so bili tudi slovenski mojstri, Joze Marusko, Lovrenc Kokalj in Dani Zmavc. Glavni sodnik na turnirju je bil japonec Norio Kawasoe 7.Dan.
REZULTATI:
Prva mesta v katah: Matic GOLOBIC, Sebastian KANTUZER,
druga mesta v katah: Tjasa JAGER, Timotej KOKALJ, Alja JAGER, Polona ROZEC,
tretje mesto v katah: Maja FICKO, Urska SVETEK, Urban Zan GRUJIC,
cetrto mesto v katah: Manja KOCET,
peto mesto v katah: Tilen SOLAR, Nika LORBER,
sesto mesto v katah: Matjaz ROZEC,
KUMITE - BORBE: prva mesta: Urska KAVAS, Gasper SKOK,
drugo mesto: Suzana LUCIC, Dejan FORIC,
tretje mesto: Polona ROZEC
in cetrti mesti: Lorina SMOLNIKAR ter Denis MADJAR.

Nedvomno se je v borbah najbolje izkazal Gasper Skok z 1.mestom v borbah absolutno mladinci saj je v mocni in najstevilnejsi konkurenci moral napeti vse sile in zdrzati do konca.
Veliko tekmovalcev nima potrpljenja in vzdrzljivosti in zato mu gre se posebej cestitati.
Domzalski reprezentantje, Tadej Trinko, Gasper Skok, Matic Golobic, Ursa Svetek, Lorina Smolnikar, Simon Planko, Rok Kurent, Ziga Skok, Miha Zadnik, Timotej Kokalj, Spela Grad

 

 

 


ODPRTO PRVENSTVO SRBIJE IN CRNE GORE

Izreden uspeh Karate Kluba Atom Shotokan Domzale na otprtem turnirju Srbije in Crne gore v Novem Sadu.


15. 5. 2005 se je Karate Klub Atom iz Domzal z samo osmimi tekmovalci -tekmovalkami, udelezil odprtega drzavnega prvenstva Srbije in Crne Gore v Novem Sadu. Tekmovalci so se skupaj z trenerjem odpravili na prvenstvo takoj po koncanem tekmovanju Drzavnega solskega prvenstva v Karateju, ki je potekalo v Trzinu, 14. 5. 2005. Domzalski karateisti so v konkurenci 470 tekmovalcev dosegli izjemen uspeh saj je vseh osem sodelujocih osvojilo medalje. Vsi so tekmovali v Katah in Borbah. Osvojili so 5 zlatih, 2 srebrni in 4 bronaste medalje.
Zopet se je najbolje odrezala Tamara Kokalj saj je slavila z dvema prvima mestoma tako v Katah kot Kumiteju - borbah.
Za Domzale so izredno uspesno tekmovali, Jernej Homar, Ursa Svetek, Jani Gobec, Gasper Skok, Timotej Kokalj, Matic Golobic, Marko Bunderla in seveda Tamara Kokalj, ki je dve zlati osvojila tudi na odprtem solskem prvenstvu in tako gimnaziji Ledina priborila pokal za drugo mesto. Domzalska Osnovna sola je osvojila pokal za tretje mesto, Trzinska OS je bila druga.
Veliki uspeh je v Novem Sadu pozel tudi ljubljanski Karate Klub Olimpija, za katerega tekmuje domzalcanka Monika Brovc iz Vira, katera je v svoji konkurenci osvojila prvo mesto. Tudi Olimpija se lahko pohvali z zlatimi odlicji.
Rezultati Atoma v Novem Sadu:

Kate:
Tamara Kokalj 1.mesto
Matic Golobic 1.mesto
Gasper Skok 1.mesto
Ursa Svetek 4.mesto
Timotej Kokalj 2.mesto

Kumite absolutno:
Tamara Kokalj 1. mesto
Jernej Homar 2.mesto
Jani Gobec - Marko Bunderla 3.mesto
Gasper Skok 3.mesto
Timotej Kokalj 3.mesto
Ursa Svetek 1.mesto
 

11.SOLSKO DRZAVNO PRVENSTVO S.K.I. ZVEZE SLOVENIJE


S.K.I. zveza Slovenije je v soboto, 14.05.2005, organizirala 11.Solsko drzavno prvenstvo S.K.I. zveze Slovenije za osnovne in srednje sole. Prvenstvo je uspesno pripravil S.K.I. karate-do klub >Atom<-Domzale v telovadnici osnovne sole Trzin, katera je praznovala 20-obletnico odprtja. Na prvenstvu je nastopalo vec kot 200 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 37 osnovnih in 16 srednjih sol. Med osnovnimi solami je slavila osnovna sola Kuzma, pred Trzinom in Domzalami, med srednjimi pa Srednja Gradbena sola iz Maribora pred Gimnazijo Ledina in Gimnazijo Murska Sobota. REZULTATI: KATE POSAMEZNO - OSNOVNE SOLE - MALCKI-vsi pasovi: 1.Zeljko SASIC (Frana Rosa-Celje) 2.Primoz PETERLIN (Preserje) 3.Patrik VERDNIK (Boris Kidric-Maribor) 4.Blaz KUZMIC (Gornja Radgona) MALCICE-vsi pasovi: 1.Karmen JANZEKOVIC (Sveti Jurij) 2.Ursa ZOHAR (Kuzma) 3.Petra MILIVOJEVIC (Janka Glaser-Ruse) 4.Lucija BUKOSEK (Gornja Radgona) MLAJSI DECKI-beli,rumeni,oranzni pas: 1.Jan MUNDA (Boris Kidric-Maribor) 2.Klemen URBANIJA (Preserje) 3.Ziga KOROSEC (Frana Alberhta) 4.Nino FEKETE (Angel Besednjak-Maribor) MLAJSI DECKI-zeleni pas: 1.Jaka SAFER (Kuzma) 2.Rok OJSTERSEK (1.os.-Celje) 3.Rok KURENT (Smartno) 4.Saso TOPLER (Radlje) MLAJSI DECKI-od vijolicastega do modrega pasu: 1.Veno-Jasa GRUJIC (Apace) 2.Matjaz ROZEC (Sveta Ana) 3.Zeljko SASIC (Frana Rosa-Celje) 4.David MURKO (Valentin Vodnik-Ljubljana) STAREJSI DECKI-od belega do zelenega pasu: 1.Matic GOLOBIC (Trzin) 2.Saso TOPLER (Radlje) 3.Nejc BLEJC (Menges) 4.Jan VASILIJEVIC (Tabor I.-Maribor) STAREJSI DECKI-vijolicasti pas: 1.Goran FARIC (Grad) 2.Alen JULARDZIJA (Frana Rosa-Celje) 3.Mitja CERPNJAK (Cankova) STAREJSI DECKI-modri in rjavi pas: 1.Timotej KOKALJ (Domzale) 2.Gasper SKOK (Trzin) 3.Tilen SOLAR (Kuzma) 4.Ziga SKOK (Trzin) DEKLICE-beli,rumeni,oranzni pas: 1.Petra MILIVOJEVIC (Janko Glazer-Ruse) 2.Tjasa LUPSE-HANZLOWSKY (Venclja Perka-Domzale) 3.Larisa BENKO (Kuzma) 4.Patricija VEHOVEC (Gradec) DEKLICE-zeleni pas: 1.Tjasa JAGER (Poljcane) 2.Maja FICKO (Sveti Jurij) 3.Patricija PETERLIN (Preserje) 4.Mojca LESNIK (Pesnica) DEKLICE-vijolicasti pas: 1.Nusa ZOHAR (Kuzma) 2.Masa OCVIRK (Poljcane) 3.Alja JAGER (Poljcane) 4.Melita GORICAN (Dravograd) DEKLICE-modri in rjavi pas: 1.Nina NEDIC (Miha Pintar-Toledo) 2.Spela GRAD (Domzale) 3.Monika BROVC (Rodica) 4.Ursa SVETEK (Domzale)
SREDNJE SOLE - MLADINCI-od zelenega do modrega pasu: 1.Dejan FORIC (Prometna-Maribor) 2.Marcel BREG (Gradbena-Maribor) 3.Denis MADJAR (Kmetijska-Rakican) 4.Miha ZADNIK (SC R.Maister-Kamnik) MLADINCI-rjavi in prvi crni pas:1.Miso ZAVEC (Gradbena-Maribor) 2.Nejc JELENKO (Gimnazija Slovenj Gradec) 3.Urban-Zan GRUJIC (Gimnazija Ljutomer) 4.Vedran LAZAREVIC (Gimnazija Murska Sobota) MLADINKE-od zelenega do modrega pasu: 1.Tanja KOBAL (Gimnazija Plecnik-Ljubljana) 2.Nika LORBER (Gimnazija-Ruse) 3.Mojca HORVAT (Zdravstvena-Maribor) MLADINKE-rjavi in prvi crni pas: 1.Tamara KOKALJ (Gimnazija Ledina) 2.Anita ANUSIC (Medicinska-Celje) 3.Lea HUSKIC (Sportna gimnazija-Siska) 4.Tjasa GAVEZ (SC R.Maister-Kamnik) KUMITE KATEGORIJSKO: OSNOVNE SOLE - STAREJSI DECKI - 45 KG: 1.Veno-Jasa GRUJIC (Apace) 2.Matic GOLOBIC (Trzin) 3.Mitja CERPNJAK (Cankova) 4.Rok MARIN (France Preseren-Maribor) STAREJSI DECKI - 55 KG: 1.Tilen SOLAR (Kuzma) 2.Goran FARIC (Grad) STAREJSI DECKI + 55 KG: 1.Gasper SKOK (Trzin) 2.Rok TOPOLOVEC (Domzale) 3.Alen JULARDZIJA (Frana Rosa-Celje) 4.Ziga SKOK (Trzin) SREDNJE SOLE - MLADINKE + 55 KG: 1.Tamara KOKALJ (Gimnazija Ledina) 2.Tjasa GAVEZ (SC R.Maister-Kamnik) 3.Urska KAVAS (Gimnazija Murska Sobota) 4.Doris KRISTL (Gimnazija Murska Sobota) MLADINCI - 65 KG: 1.Marcel BREG (Gradbena-Maribor) 2.Gregor HEREGA (Zdravstvena-Maribor) 3. Lojz PECOLER (Gradbena-Maribor) 4. Urban Zan GRUJIC (Gimnazija Ljutomer) MLADINCI - 75 KG: 1. Ziga SUT (Gimnazija Ruse) 2. Denis MADJAR (Kmetijska sola Rakican) MLADINCI + 75 KG:
1.Vedran LAZAREVIC (Gimnazija Murska Sobota) 2. Evgen BUNDERLA (SS za gostinstvo in turizem Radenci) 3. Denis CERPNJAK (Gimnazija Murska Sobota)
VRSTNI RED: OSNOVNE SOLE: 1.KUZMA 350 tock 2.TRZIN 320 tock 3.DOMZALE 210 tock SREDNJE SOLE: 1.SR.GRADBENA-MARIBOR 275 tock 2.GIMNAZIJA LEDINA 200 tock 3.GIMNAZIJA MURSKA SOBOTA 170 tock
Prosimo Vas za objavo v Vasih medijah! Darjan ROSKER, 4.DAN-gen.sekretar S.K.I.F. SLO


 

Med Prazniki na Karate Seminarju
KK Atom Shotokan Domzale

Glavni instruktor Karate Kluba Atom Shotokan Domzale Lovrenc Kokalj se je skupaj z ucencema Maticem Golobicem in Timotejem Kokaljem udelezil Karate seminarja na
Madzarskem. Seminar je potekal med prvomajskimi prazniki, 30. aprila in 1. maja,
pod vodstvom japonskega instruktorja >Shihana< Masaru Miure 9. Dan in Nizozemskega instruktorja Biagia Ridolfa 6. Dan, v mestu Sszarvas blizu romunske meje. Sportni obisk pri madzarskih prijateljih je pomemben iz vec stalisc, posebno pa pri izmenjavanju izkusenj saj so bili na seminarju tudi instruktorji in tekmovalci drugih sosednjih drzav. Obiska iz Domzal in Slovenije so bili Madzari zelo veseli, saj so redni obiskovalci Domzal in nasih mednarodnih prireditev.


 

V RUSAH OCE IN SIN NAVDUSILA 250 KARATEISTOV

Karate Klub Atom
na velikem mednarodnem Karate seminarju

 

Karate-do klub RUSE in Shotokan Karate-Do Internacional zeveza Slovenije

sta organizirala 5. S.K.I.F. OPEN KARATE-DO SEMINAR RUSE 2005.

Seminar je potekal v soboto, 16. in nedeljo, 17. aprila 2005 v veliki sportni dvorani Ruse. Posvecen je bil 30. obletnici Shotokan karate-do kluba SD RUSE, 1975 - 2005. Strokovno sta ga vodila: >Kancho< Hirokazu KANAZAWA, 10. DAN - glavni instruktor svetovne S.K.I.F. in generalni predsednik federacije; v svetu najvecji profesor, teoretik in praktik S.K.I.F.; in njegov starejsi sin >Sensei< Nobuaki KANAZAWA, 5. DAN - veckratni svetovni in azijski absolutni prvak, standardni reprezentant Japonske ter >Sensei< Ivan CERIC, 6. DAN-KYOSHI - glavni instruktor in predsednik S.K.I.F. v Sloveniji.

Na seminarju so poleg domacih sodelovali tudi tuji karateisti, ki so prihajali iz Madzarske, Nemcije, Avstrije, Ceske republike.

V cetrtek,14.04.2005, je imel >Sensei< Nobuaki Kanazawa, 5.DAN specialni trening z drzavno S.K.I. reprezentanco Slovenije, katera se pripravlja na sodelovanje na mednarodni turnir v Svici (v mesecu juniju) in na Svetovno S.K.I.F. prvenstvo, ki bo oktobra/novembra prihodnje leto na Japonskem. Iz Domzal so sodelovali, clani in reprezentantje Karate Kluba Atom Shotokan Domzale, Tamara Kokalj, Tjasa Gavez, Lovrenc Kokalj, kateri

je gosta spremljal vse od zacetka ko sta prispela v Avstrijo, Jernej Homar, Miha Gavez.

V petek, 15.04.2005, sta imela >Kancho< H.Kanazawa, 10. DAN in N.Kanazawa, 5.DAN specialni trening za S.K.I. instruktorje in sodnike. Iz Domzal so bili prisotni Lovrenc Kokalj,

Jernej Homar, Miha Gavez in Tamara Kokalj;

Na samem seminarju so bile poudarjene osnove bazicne tehnike, ki jih je potrebno gojiti ze pri zacetnikih za nadaljnji uspesni razvoj kumiteja in kat. Obdelali so stiri osnovne kvalifikacijske kate, (BassaiDai Jion, Empi, KankuDai). Veliko poudarka je bilo tudi na nacinu dihanja in pravilne drze tako pri segrevanju in razgibavanju kot pri izvajanju tehnik in prav tako samega obnasanja do instruktorjev in uciteljev ter medsebojnega komuniciranja, kar je v danasnjem casu nujno potrebno tudi v solskem, sluzbenem in druzabnem okolju, kjer se isce vedno vecja storilnost in uspesnost.

 

 

Prosimo Vas za objavo v Slamniku


10.KYU TURNIR >RADLJE 2005<

S.K.I. zveza Slovenije je v tehnicni organizaciji S.K.I. karate-do kluba >Katana<-Radlje ob Dravi organizirala jubilejni 10.KYU turnir >Radlje 2005<. Turnir je potekal v soboto, 09.04.2005, v telovadnici osnovne sole Radlje ob Dravi. Turnir je bil namenjen vsem solskim pasovom (KYU). Turnirja se je udelezilo 156 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 12 klubov. Pred zacetkom jubilejnega turnirja je generalni sekretar S.K.I. zveze Slovenije Darjan Rosker, 4.DAN, izrocil glavnemu instruktorju in predsedniku kluba >Katana< g.Ivanu Cericu, 6.DAN skromno darilo. Samo tekmovanje je ob vzorni organizaciji turnirja potekalo tekoce. Na samem turnirju so najvec pokazali clani S.K.I.kluba >Atom<-Domzale pred >Tromejnik<-Kuzma in >Tabor<-Maribor.

REZULTATI: KATE POSAMEZNO:

MLAJSI DECKI-beli,rumeni, oranzni pas: 1.Ziga POKOVEC (Atom-Domzale) 3.Klemen URBANIJA (Atom-Domzale) 4.Ziga KOROSEC (Atom-Domzale) MLAJSI DECKI-zeleni pas: (4.Rok KURENT (Atom-Domzale) MLAJSI DECKI-vijolicasti,modri, rjavi pas: 2.Simon PLANKO (Atom-Domzale) DEKLICE-beli,rumeni,oranzni pas: 3.Patricija VEHOVEC (Atom-Domzale) DEKLICE-modri in rjavi pas: 1.Monika BROVC (Olimpija-Ljubljana) 2.Spela GRAD (Wankan-Ihan) 3.Ursa SVETEK (Atom-Domzale) 4.Ines LAUKO (Katana-Radlje) STAREJSI DECKI-beli,rumeni,oranzni pas: 1.Klemen URBANIJA (Atom-Domzale) 2.Ziga KOROSEC (Atom-Domzale) 3.Nejc KNEZ (D.K.-Celje) STAREJSI DECKI-zeleni pas: 1.Saso TOPLER (Katana-Radlje) 2.Jan VASILIJEVIC (Tabor-Maribor) 3.Rok KURENT (Atom-Domzale) 4.Anze GOLOB (Katana-Radlje) STAREJSI DECKI-modri,rjavi pas: 1.Timotej KOKALJ (Atom-Domzale) 2.Gasper SKOK (Atom-Domzale) 3.Sebastian KANTUZER (D.K.-Celje) 4.Tilen SOLAR (Tromejnik-Kuzma) MLADINCI/MOSKI-do zelenega pasu: 1.Jan VASILIJEVIC (Tabor-Maribor) 2.Miha ZADNIK (Atom-Domzale) 3.Miroslav PAHEK (Tabor-Maribor) 4.Ales SKUPNJAK (Tabor-Maribor) MLADINCI/MOSKI-modri,rjavi pas: 1.Urban-Zan GRUJIC (Sho-kan-Apace) 2.Gasper SKOK (Atom-Domzale) 3.Tadej TRINKO (Atom-Domzale) 4.Dejan FORIC (Tabor-Maribor)

KUMITE KATEGORIJSKO:

STAREJSI DECKI - 55 KG: 1.Sebastian KANTUZER (D.K.-Celje) 2.Tilen SOLAR (Tromejnik-Kuzma) 3.Timotej KOKALJ (Atom-Domzale) 4.Rok MARIN (Tabor-Maribor) STAREJSI DECKI + 55 KG: 1.Alen JULARDIZIJA (D.K.-Celje) 2.Ziga SKOK (Atom-Domzale) 3.Gasper SKOK (ATOM-Domzale) 4.Rok TOPOLOVEC (Atom-Domzale) MLADINCI/MOSKI - 65 KG: 1.Urban-Zan GRUJIC (Sho-kan-Apace) 2.Gregor HEREGA (Tabor-Maribor) 3.Matic ZVEGLER (S.D.-Ruse) 4.Matej NARAT (Atom-Domzale) MLADINCI/MOSKI - 75 KG: 1.Denis MADJAR (Tromejnik-Kuzma) 2.Dejan FORIC (Tabor-Maribor)

MLADINCI/MOSKI + 75 KG:1.Tadej TRINKO (Atom-Domzale) 2.Denis CERPNJAK (Tromejnik-Kuzma) MLADINKE/ZENSKE - 60 KG: 1.Suzana LUCIC (S.D.-Ruse) 2.Ursa SVETEK (Atom-Domzale) 3.Maja VUCKO (Sho-kan-Apace) 4.Urska KAVAS (Tromejnik-Kuzma) MLADINKE/ZENSKE + 60 KG: 1.Doris KRISTL (Tromejnik-Kuzma) 2.Sonja CERAR (Atom-Domzale)

VRSTNI RED KLUBOV:1.ATOM-Domzale 1015 tock 2.TROMEJNIK-Kuzma 755 tock 3.TABOR-Maribor 505 tock 4.SHO-KAN-Apace 500 tock


 

Atom Shotokan Domzale

absolutni Drzavni prvak 2005

 

2. 4. 2005 se je v Rusah odvilo sklepno dejanje DP Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije.

Domzalski Karate klub Atom je v prvih kvalifikacijah vodil v Kumiteju borbah, medtem ko je v Katah zasedel drugo mesto, na drugih kvalifikacijah, ki so potekale v veliki telovadnici OS Domzale so Domzalcani ze povedli tako v Katah kot Kumiteju in v finalnem delu ki je potekal 2. aprila v Rusah krepko povedli in zopet postali apsolutni drzavni prvaki, tako v Katah kot Kumiteju-prostih borbah.

Kako hude borbe so bile med posamezniki pove podatek borbe tekmovalca Miha Gaveza, ki je v dveh kvalifikacijskih turnirjih slavil zmago, na koncu v finalnem delu DP, pa je v sami finalni borbi pokosil prenapetega nasprotnika z premocnim kroznim udarcem (mawashi geri) v glavo, kateri je izgubil zavest. Karateist Miha Gavez je bil zaradi premocne tehnike diskvalificiran in na koncu osvojil naslov podprvaka v kategoriji -75kg. Med dekleti sta bili v Kumiteju-borbah zelo uspesni Tamara Kokalj, ki je osvojila naslov absolutne prvakinje v prestizni kategoriji Absolutno zenske nad 17 let.

V finalu je premagala favoritkinjo iz Rus z prelepim ipponom - (ura mawashijem) v predel glave, z prvim mestom je slavila tudi v kategoriji -65kg. Zelo uspesna je bila v svojih mlajsih kategorijah Ursa Svetek. Povsem ponesrecil se je nastop reprezentantki in vodilni v dveh kategorijah pred finalom, Tjasi Gavez. V mlajsih kategorijah se je izteklo uspesno in po pricakovanjih.

 

Drzavni prvaki, oziroma prva mesta v letu 2005 iz Domzal, so dosegli:

Rok Kurent, Kate ml. decki 8.- 6.Kyu;

Matic Golobic, Kate st. decki, 8.-6.Kyu;

Timotej Kokalj, Kate st. decki, 3.-1.Kyu;

Ursa Svetek, Kate mladinke, 3.Kyu -1.Dan;

Kate ekipno, Malcki - vsi pasovi;

Kate ekipno, Mladinci- vsi pasovi;

Kate ekipno, Mladinke - vsi pasovi;

Kate ekipno, Zenske - vsi pasovi;

Ursa Svetek, Kumite-borbe, deklice +55kg;

Gasper Skok, Kumite-borbe, mladinci -70kg;

Sonja Cerar, Kumite-borbe, mladinke abs.;

Tamara Kokalj, Kumite-borbe, zenske -60kg;

Tamara Kokalj, Kumite-borbe, zenske absolutno;

Druga mesta so v svojih kategorijah dosegli tako v Katah kot Kumiteju:

Tjasa Lupse Hanzlowsky, Ursa Svetek - tekmovala je kar v stirih kategorijah, Lorina Smolnikar, Tamara Kokalj, Dusan Svetek, - vsi Kate in se Kumite-borbe:

Miha Gavez -75kg, Tjasa Gavez +60kg, Gasper Skok abs. ml.,

Tretja mesta so dosegli:

Kate: Domen Urbanija, Ziga Skok, Sonja Cerar, Alenka Trpin;

Kumite: Timotej Kokalj, Edin Behic, Rok Topolovec, Ursa Svetek, Sonja Cerar,

Tjasa Gavez;

Cetrta mesta v Katah: Ziga Pokovec, Crt Hrovatin, Simon Planko, Rok Hrovatin,

Miha Gavez, Tjasa Gavez,

V Kumiteju-borbah: Matic Golobic, Lorina Smolnikar, Jernej Homar +75kg,

Miha Gavez abs.;

Kate: 1. Atom Shotokan Domzale 1380 tock,

2. Tromejnik Kuzma 1179 tock, 3. Tabor Maribor 1156 tock;

Kumite-borbe: 1. Atom Shotokan Domzale 1049 tock,

2. Ruse 812 tock, 3. Tabor Maribor 595 tock;


 

Mednarodni Karate turnir v pocastitev Pohorskega bataljona in ob 30.letnici Karate K Ruse

POKAL V DOMZALE

S.K.I. zveza Slovenije je v tehnicni izvedbi S.K.I. karate-do kluba S.D.-Ruse organizirala ze 28.Tradicionalni mednarodni S.K.I. karate-do turnir za pokal >Ruse 2005<. Turnir je potekal v soboto, 19.02.2005, v Sportni dvorani Ruse. Istocasno je turnir veljal kot 1.turnir za Pokal S.K.I. zveze Slovenije. Turnirja se je udelezilo vec kot 200 tekmovalcev v katah in v kumiteju, kateri so prihajali iz 10 S.K.I. klubov Slovenije, 2 kluba iz Karate zveze Slovenije in 1 klub iz Madzarske. Pred zacetkom turnirja so bila podeljena priznanja najboljsim posameznikom in klubom za dosezene rezultate v letu 2004. Priznanja so prejeli: Sonja CERAR (Atom-Domzale) - >Najperspektivnejsa sportnica<; Blaz ROBIC (S.D.-Ruse) - >Najperspektivnejsi sportnik<; Tamara KOKALJ (Atom-Domzale) - >Naj sportnica<; Matej KABAJ (Tabor-Maribor) - >Naj sportnik<; Lovrenc KOKALJ (Atom-Domzale) za >Naj instruktor< in za >Zasluzni sportnik<; Mateja BREZNIK (S.D.-Ruse) - >Zasluzna sportnica<; ter trije najboljsi klubi: 1.Atom-Domzale; 2.Tabor-Maribor in 3.S.D.-Ruse.

Na turnirju so sodelovali tudi reprezentantje, kateri bodo sodelovali na mednarodnem turnirju junija meseca v Svici, kjer bo sodelovalo 19 S.K.I. reprezentanc. Kandidati so se na turnirju izkazali z dokaj visoko pripravljenostjo. S kratkim demonstracijskim programom so se predstavili clani S.K.I. karate-do kluba S.D.-Ruse. Sam turnir je pomenil tudi zacetek praznovanja 30-obletnice delovanja kluba S.D-Ruse. Sicer so na samem tekmovanju najvec pokazali predstavniki S.K.I. kluba >Atom<-Domzale, pred >Tabor<-Maribor in >S.D.-Ruse.

REZULTATI: KATE POSAMEZNO: MLAJSI DECKI-od belega do zelenega pasu: 1.Rok KURENT (Atom-Domzale) 2.Saso TOPLER (Katana-Radlje) 3.David KISILAK (Tromejnik-Kuzma) 4.Jaka SAFER (Tromejnik-Kuzma) MLAJSI DECKI-od vijolicastega do rjavega pasu: 1.Matjaz ROZEC (Sho-kan-Apace) 2.Veno-Jasa GRUJIC (Sho-kan-Apace) 3.Simon PLANKO (Atom-Domzale) 4.Rok MARIN (Tabor-Maribor) DEKLICE-od belega do zelenega pasu: 1.Maja FICKO (Tromejnik-Kuzma) 2.Petra MILIVOJEVIC (S.D.-Ruse) 3.Karmen JANZEKOVIC (Tromejnik-Kuzma) 4.Tjasa LUPSE-HANZLOVSKI (Atom-Domzale) DEKLICE-od vijolicastega do rjavegapasu: 1.Ursa SVETEK (Atom-Domzale) 2.Alja JAGER (Poljcane) 3.Maja JAKOPIC (Katana-Radlje) 4.Nusa ZOHAR (Tromejnik-Kuzma) STAREJSI DECKI-od belega do zelenega pasu: 1.Rok OJSTERSEK (D.K.-Celje) 2.Saso TOPLER (Katana-Radlje) 3.Nejc BLEJC (Atom-Domzale) STAREJSI DECKI-od vijolicastega pasu do rjavega pasu: 1.Timotej KOKALJ (Atom-Domzale) 2.Sebastian KANTUZER (D.K.-Celje) 3.Tilen SOLAR (Tromejnik-Kuzma) 4.Rok PERKO (Poljcane) MLADINKE-od rumenega do vijolicastega pasu: 1.Melita GORICAN (Katana-Radlje) 2.Nika LORBER (Tabor-Maribor) 3.Spela SABATI (S.D.-Ruse) 4.Mojca LESNIK (Kanazawa-Maribor) MLADINKE-od modrega do prvega crnega pasu: 1.Polona ROZEC (Sho-kan-Apace) 2.Lea HUSKIC (Olimpija-Ljubljana) 3.Ursa SVETEK (Atom-Domzale) 4.Beja PROTNER (Tabor-Maribor) MLADINCI-od rumenega do vijolicastega pasu: 1.Alen JULARDZIJA (D.K.-Celje) 2.Jan VASILIJEVIC (Tabor-Maribor) 3.Miha ZADNIK (Atom-Domzale) MLADINCI-od modrega doprvega crnega pasu: 1.Nejc JELENKO (Mislinja) 2.Ivan KELEMINA (Tabor-Maribor) 3.Benjamin LOPIC (S.D.-Ruse) 4.Dejan FORIC (Tabor-Maribor) ZENSKE-od rumenega do modrega pasu: 1.Beja PROTNER (Tabor-Maribor) 2.Alenka TRPIN (Atom-Domzale) ZENSKE-rjavi in crni pas: 1.Mateja BREZNIK (S.D-Ruse) 2.Tamara KOKALJ (Atom-Domzale) 3.Anita ANUSIC (Mislinja) 4.Polona HULL (Tromejnik-Kuzma) MOSKI-od rumenega do modrega pasu: 1.Dejan FORIC (Tabor-Maribor) 2.Denis MADJAR (Tromejnik-Kuzma) 3.Marcel BREG (S.D.-Ruse) 4.Dusan SVETEK (Atom-Domzale) MOSKI-rjavi in crni pas: 1.Matej KABAJ (Tabor-Maribor) 2.Miha GAVEZ (Atom-Domzale) 3.Miso ZAVEC (Tabor-Maribor) 4.Blaz ROBIC (S.D.-Ruse) VETERANI-vsi pasovi: 1.Lovrenc KOKALJ (Atom-Domzale) 2.Koti SZABCLOS (Madzarska) 3.Fridrich GRORGY (Madzarska) 4.Ales KAVKLER (Poljcane) KUMITE KATEGORIJSKO:DECKI - 55 kg: 1.Sebastian KANTUZER (D.K.-Celje) 2.Tilen SOLAR (Tromejnik-Kuzma) 3.Ziga SKOK (Atom-Domzale) 4.Teo POROCNIK (Katana-Radlje) MLADINCI - 60 kg: 1.Urban-Zan GRUJIC (Sho-kan-Apace) 2.Ivan KELEMINA (Tabor-Maribor) MLADINCI - 70 kg: 1.Gasper SKOK (Atom-Domzale) 2.Marcel BREG (S.D.-Ruse) 3.Edin BEHIC (Atom-Domzale) 4.Lojz PECOLER (S.D.-Ruse) MLADINCI + 70 kg: 1.Denis CERPNJAK (Tromejnik-Kuzma) 2.Evgen BUNDERLA (Tromejnik-Kuzma) 3.Benjamin LOPIC (S.D.-Ruse) 4.Denis MADJAR (Tromejnik-Kuzma) MLADINKE/ZENSKE - 60 kg: 1.Suzana LUCIC (S.D.-Ruse) 2.Tamara KOKALJ (Atom-Domzale) 3.Ursa SVETEK (Atom-Domzale) 4.Urska KAVAS (Tromejnik-Kuzma) MLADINKE/ZENSKE + 60 kg: 1.Mateja BREZNIK (S.D.-Ruse) 2.Sonja CERAR (Atom-Domzale) 3.Tjasa GAVEZ (Atom-Domzale) MOSKI - 65 kg: 1.Virgil VINCZE (Madzarska) 2.Lojz PECOLER (S.D.-Ruse) 3. Gregor HEREGA (Tabor-Maribor) 4.Ivan KELEMINA (Tabor-Maribor) MOSKI - 75 kg: 1.Matej KABAJ (Tabor-Maribor) 2.Ziga SUT (SD.-Ruse) 3.Miha GAVEZ (Atom-Domzale) 4.Blaz ROBIC (S.D.-Ruse) MOSKI + 75 kg: 1.Jozsef CZAKACZ (Madzarska) 2.Uros BUCAN (Tabor-Maribor) 3.Jernej HOMAR (Atom-Domzale) 4.Marko BUNDERLA (Tromejnik-Kuzma) KUMITE ABSOLUTNO: VETERANI: 1.Anto LUCIC (S.D.-Ruse) 2.Janko GOBEC (Shogun-Ljubljana)

VRSTNI RED KLUBOV NA TURNIRJU: 1.ATOM-DOMZALE 1010 tock 2.TABOR-MARIBOR 740 tock 3.S.D.-RUSE 730 tock

Tekmovanje se ni najbolje odvilo za Tamaro Kokalj saj je bila v Katah zenske druga, v borbah -60kg zenske, gladko do finalne borbe v kateri je bila zaradi premocnega udarca v glavo nasprotnice iz ruskega kluba diskvalificirana.

 

 


Tamara Kokalj, crni pas 1.Dan naj sportnik-sportnica Domzal za leto 2004

Karateistkinja Tamara Kokalj je zmagala na glasovanju ljudstva, (elektronsko glasovanje - internet), ki ga je priredil Zavod za sport Obcine Domzale, za 2004. Laskavi naslov si je verjetno prisluzila z osvojitvijo naslova evropske prvakinje. Razglasitev je prejela na tradicionalni vsakoletni proslavi ob podelitvi priznanj najboljsim sportnikom in sportnim delavcem v obcini Domzale, ki je bilo v domzalskem kulturnem centru Breznikov Dom 2. februarja 2005. Prav tako je prejela priznanje, srednjo plaketo za 1.mesto Kate mladinke EP Ukrajina 2004, drzavna mladinska prvakinja v katah in borbah.Na prireditvi so prejeli medalje za drzavne prvake, Nejc Blejc, Simon Planko, Gasper Skok, Lorina Smolnikar, Timotej Kokalj, Ursa Svetek, Gregor Triller. Srednjo plaketo so si prisluzile dekleta ekipno kate, Tamara Kokalj, Tjasa Gavez, Sonja Cerar, 3. mesto ekipno na EP 2004. Jernej Homar srednja plaketa za 7.mesto EP borbe +75kg clani. Priznanje za zivljensko delo je dobila tovarisica Ela Kosir. Cenjena je zaradi vztrajnosti, doslednosti, postenosti in predanosti sportu.

Mag. Janez Zupancic, direktor Zavoda za sport in rekreacijo Domzale je izrocil pokal za najboljso po mnenju ljudstva Tamari Kokalj

 


Karate klub Atom Shotokan Domzale

Tradicionalni Novoletni Trening

Karate Klub Atom Shotokan Domzale je v Novo leto startal 1. 1. 2005 z tradicionalnim novoletnim treningom ob 12.00 v Kamniski bistrici pri Jurju.

 V letu 2004 je klub dosegel:

1. Zmaga in skupna osvojitev pokala Ruse 2004 v pocastitev Pohorskega bataljona,

2. Skupno prvo mesto na Drzavnem S.K.I. prvenstvu, posamicno v Katah in Kumiteju,

3. Stiri zlate medalje na mednarodnem turnirju Braunau 2004,

4. Prvo mesto na turnirju >Veter v laseh z sportom proti drogi<

5. Drzavno solsko prvenstvo za osnovne in srednje sole, OS Domzale 1. mesto,

6. Organizirali mednarodni Karate seminar z vodilnim japonskim instruktorjem in uciteljem

>Kancho< Hirokazu Kanazawa 10.Dan,

7. Osvojili pokal >Celje 2004<,

8. Z strasansko prednostjo postali S.K.I .drzavni prvaki v Kihon, Dyu ippon Kumiteju

in prostih borbah za mlajso selekcijo 2004,

9. Uspeh na >Ligi 2004<,

10. EP Ukrajina, zlata medalja posamicno mladinke Tamara Kokalj,- ze drugic evropska

prvakinja, Lovrenc Kokalj, bronasta medalja, veterani master class 40-49,

ekipno mladinke, Tamara Kokalj, Tjasa Gavez, Sonja Cerar, Kate bronasta medalja,

Miha Gavez ekipno Kate moski bronasta, Triller Grega ekipno Kate mladinci, bronasta,

Jernej Homar, Kumite-borbe moski +75kg 7. mesto;

11. >Ljubljana open 2004< osvojili 8 medalj.

12. Organizirali mednarodni seminar z japonskim instruktorjem >Masaru Miura 9.Dan.

13. Osvojili 12. pokalni turnir >Tromejnik Kuzma 2004<. Prvo mesto Atom Shotokan Domzale;

14. Osvojitev skupnega pokala pokalnih turnirjev v Shotokan Karate-Do Internacional zvezi

Slovenije za leto 2004.

V letu 2004 smo osvojili doma in na tujem veliko zavidljivih 4. mest, tako na primer Nizozemska 2004 .

Veliko dogodkov ni objavljenih je pa v klubu Atom red in disciplina se vedno na prvem mestu. Na zakljucnem letnem treningu je bila za naj clana/clanico Kluba Atom 2004 proglasena Tamara Kokalj katera je na evropskem prvenstvu ubranila naslov. Prejela je posebno priznanje in spominsko darilo. Iz rok predsednika kluba gospoda Valentina Groslja in veterana za Slovenijo gospoda Ladota Skoka so bila podeljena priznanja tudi mnogim zasluznim, ki uspesno zastopajo Karate Klub Atom Shotokan Domzale.

Hvala gospodu Marjanu za vsakoletni topel sprejem in postrezbo v Piknik centru Kamniska bistrica.

Srecno vsem, ki nam sledite tako ali drugace!

Novice 2004