2018

Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 

Atom Domžale
16 let zaporedoma pokalni zmagovalci.

Predstavniki domžalskega Karate-Do kluba Atom, s Senseiem Kokaljem 6.Dan Renshi, blesteli na tretjem SKIF Slo. pokalnem turnirju v letu, ki se poslavlja. Izjemna Karin Podboršek s štirimi zlatimi odličji, Andrej Neškoski, prav tako štirikrat prvi, Timotej Mršič, drugo, tretje in dvakrat četrto mesto. Vsi mladinci, ki so borili tudi v članskih kategorijah. Z odličji tudi, Eva Dormiš, Špela Dragar, Breda Hrovatin, Tjaša Maselj, Liam Letić, Žana Šklander, Jakob Šernek, Roman Dormiš in Blaž Dragar četrti mesti. V ekipnih bojih so atomovci dosegli tri druga mesta.

26. Karate-Do pokalni turnir Tromeja, Kuzma:
1. mesto, 1850 točk, Karate-Do Klub Atom Domžale
2. mesto, 1085 točk, Karate Klub Tromejnik Kuzma
3. mesto,   610 točk, Karate-Do Klub Funacoshi Gichin Ljubljana

V mrzlem decemberskem jutru, 15. 12. 2018, se je na Tromeji, bolj natančno v Kuzmi, odvil tretji pokalni Karate turnir, SKIF Zveze Slovenije, 26. Pokalni turnir Tromeja - Kuzma. Zadnjega turnirja v letu, ki bo v nekaj dneh pomahal v slovo in postal zgodovina, so se udeležili slovenski, avstrijski in madžarski predstavniki. Največ uspeha so imeli predstavniki, Karate-Do Kluba Atom Domžale,  domačini, Karate klub Tromejnik Kuzma in Karate-Do Klub Funacoshi Gichin Ljubljana.

Pokal SKIF Slovenije za leto 2018
1. mesto, 4280 točk, Karate-Do klub Atom Domžale, ( 16x zaporedoma ).
2. mesto, 1486 točk, Karate Klub Tromejnik Kuzma,.
3. mesto, 1439 točk, Shotokan Karate Do klub Š.D. Ruše.

Iskrene čestitke in zahvala vsem, ki ste prispevali  nastope skozi celo leto. Iskreno priznanje nastopajočim v Kuzmi, ki so se zavedali odgovorornosti udeležbe in promocije našega dela in imena Atom Domžale. Vsak gib šteje.

Oss!

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

Obdobni Karate izpiti

12. 12. 2018, so bili v telovadnici OŠ Domžale, obdobni Karate izpiti za nižje stopnje pasov.  Izpit so opravljali člani in članice kluba Atom Domžale, Funacoshi Gichin Ljubljana. Kandidati so bili za izpit izvrstno pripravljeni, kar gre zahvala njihovim inštruktorjem, Ines Knežević, Kruno Šegović, Ksenija Pevec.
Predsednik izpitne komisije in glavni inštruktor SKIF Zveze Slovenije Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi je bil skupaj z članom strokovnega sveta in glavnim trenerjem Domžal Senseiem Lovrencem Kokaljem 6.Dan Renshi, zadovoljen s prikazanim.

Za 10 Kyu so se izkazali: Vita Tori, Rok Felicijan, Kristina Paige Knežević Vernon, Matic Plavec, Klemen Curk, Lana Govednik, Črt Nemec, Ema Loy;
Za 8.Kyu – rumeni pas, sta bila uspešna: Val Kragelj, Ažbe Vehovec;
Za 7.Kyu – oranžni pas: Anže Levačič, Mark Peterka Ramovt, Staš Kokalj, Matic Kokalj, Nika Novak, Eldin Mesić, Boris Deršek;
Za 6.Kyu – zeleni pas: Liam Letić, Tjaša Maselj, Edis Smajić.

Oss!

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Božični turnir Kimon  2018, Ljubljana, Telovadnica vojašnice Mors, 9. 12. 2018.

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

SKIF Liga 2018

Atom Domžale se je v soboto, 24. 11. Lige udeležil z dvema ekipama, mlajši dečki – kate, (Kaluder Lovro, Šernek Jakob, Blaž Dragar) in mladinci – kate in kumite, (Andrej Neškoski, Karin Podboršek, Timotej Mršič). Nastopajoči Domžal so bili v vseh nastopih odlični in v vseh treh nastopajočih kategorijah dosegli prvo mesto. Kanazawa Dojo Maribor je tudi tokrat lepo organiziral turnir, je pa seveda škoda, da ni več nastopajočih ekip. Sensei Lovrenc Kokalj je bil v vlogi sodnika.

Medalje prvih treh klubov:      
S.K.I. KLUB  1.MESTO   2.MESTO   3.MESTO 
Atom – Domžale 3    
Š.D. – Ruše 2 1 1
Kanazawa – Maribor 1 2  

Oss!

 


 

 

 

Karate-Do trening na Madžarskem

20. 11. 2018, smo se zapeljali v mesto Zalaegerszeg, Madžarska, na triurni trening s predsednikom svetovne Karate-Do organizacije SKIWF Kanchom Nobuaki KANAZAWO 8.Dan. Madžarska SKIF organizacija je velikega Karate-Do mojstra povabila na turnejo, ob letošnjem 30 letnem delovanju organizacije na Madžarskem. Srečanja in samega treninga smo se razveselili, mi, ki smo prišli iz Slovenije in seveda Kancho, kateri je pripravil izvrsten trening tehnik kumiteja, hean kat ter mojstrskih kat, Sochin, Gojushiho-Dai, Gojushiho-Sho. Fantastično.

Slovenski predstavniki: Ksenija Pevec 2.Dan, Jelka Rošker Trajbar 3.Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi.

Oss!
L. Kokalj

 

 

   

   

 


 

 

 

Mladi karateisti Domžal

Pet  zlatih medalij in eno četrto mesto, je uspelo 6. domžalskim mladim karateistom Atoma, osvojiti na DP 2018, Shotokan Karate-Do Internacional Zvezi Slovenije, v kumiteju -  tehničnih disciplinah. Domžalčani so v seštevku skupno osvojili 2.mesto, 1.mesto je dosegel klub Kanazawa Maribor, 3.mesto Tromejnik.

Atom Domžale, je bil v tehničnih disciplinah, ki so temelj razvoja karateista, vedno v ospredju in bili absolutni zmagovalci generacij. Rezultatsko in po kvaliteti z novimi generacijami, razen z posamezniki,  ni več za računat. V vsakem klubu se nejdejo tudi marljivi in na katere se vedno lahko zanesemo in to so bili 10. 11. V Mariboru nastopajoči, Liam Letić, Žana Šklander, Blaž Dragar, Eržen Aleksander, Sara Šklander, Karin Podboršek. Tekmovanje je sledilo teden dni po krompirjevih šolskih počitnicah in jasno je, da so bili nekateri z glavo še vedno prosti, ali jih je povozila šolska ne - organiziranost. Kakorkoli, Domžalčani so rezultat dosegli po kvalitetni vadbi in pripravi, ki je potekala tudi med jesenskimi počitnicami.  Vsi nastopajoči so prikazali visoko mero skoncentriranosti, natančnost tehnik napada in obrambe  in borbeni duh.

Karate klub Atom Domžale vabi v svoje vrste. www.karatedomzale.com

 


 

 

 
Karate fest mladih, Sevnica

Sevnica je bila 27. 10. 2018, gostiteljica Karate dneva mladih, ki so se pomerili v formah – katah. Organizator, klub borilnih veščin Sevnica, je imel v mislih spoznavni, prijateljski dan mladih, med seboj. Seveda tekmovanje naredi svoje in boji za medalje so resno opravilo. Karate festa, se je na povabilo, uspešno udeležil tudi domžalski karate klub Atom. Žana Šklander, Lovro Kaluder, Jakob Šernek, Blaž Dragar, Liam Letič, so se po dolgi zaviti poti iz Sevnice, domov vrnili nasmejani in z odličji. Vabljeni v družbo odličnih otrok, mladeničev in mladenk.

http://www.karatedomzale.com

Oss!

 

 

   

   

 


 

 

 

12. Internacionalni Karate turnir za pokal Domžal 2018

Za zmago je domžalskim karateistom, kljub močnim Romunom, vseskozi kazalo zelo dobro. Dokončno se je tehtnica v domžalsko korist prevesila ob nastopih Neškoskega, Mršiča, Podborškove, Reparja, Eržena, katerim so zmagovalno pot utrli odlični veterani in najmlajši, tako v katah kot v kumiteju. Podboršek Karin je nastopala posamezno v treh kategorijah in bila trikrat prva in enkrat ekipno druga. Andrej Neškoski si je v katah priboril zlato medaljo mladinci in srebrno člani, v kumiteju dve zlati, mladinci in člani, ekipno trikrat drugo mesto.

Na 12. Pokalnem internacionalnem Karate-Do turnirju za ”Pokal Domžal 2018”, se je v skupnem seštevku najbolje izkazal domači Karate-Do klub Atom Domžale 1960 točk, drugouvrščeni so bili zelo številčni in tudi kvalitetni Romuni, 1925 točk in tretjeuvrščeni Madžari, 900 točk. Turnir v lepi ihanski telovadnici OŠ, je ob številnih nastopajočih iz 22. slovenskih klubov in gostov iz Romunije in Madžarske, ob sojenju sodnikov SKIF Zveze Slovenije, ponudil gledalcem nastope v katah in športnih bojih – kumiteju, posamezno v vseh starostnih kategorijah in ekipno člani – članice kate in kumite.

Na domžalskem pokalnem turnirju se je pomerila tudi skupina v parakarate, kjer so bili najuspešnejši predstavniki KK Kimon Ljubljana. 13. 10. je bil tako za marsikaterega zelo lep in razburljiv dan.

Po dveh pokalnih turnirjih, Ruše, Domžale, za SKIF Pokal Slovenije 2018, Domžale tudi to leto vodijo z 2430 točkami pred Rušami 879 točk in tretjim KD Maribor, z 417 točkami.
Tretji končni turnir, ki bo prinesel zmagovalca, bo na Tromeji – Kuzma, v Decembru, do takrat, se bodo tekmovalci in tekmovalke še naprej dokazovali na domačih in tujih prizoriščih.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Tretji Kawasoe Karate-Do Memorial Cup
Zalaegerszeg, Madžarska 2018

Timotej Mršič, Jernej Gornik, Nino Knežević, Aljaž Gornik in vodja ekipe, Sensei Lovrenc Kokalj Renshi, so 29. 9. 2018, v madžarskem mestu Zalaegerszeg, zastopali SKIF Slovenijo, na tretjem mednarodnem pokalnem, spominskem Karate-Do turnirju 3. Kawasoe Cup 2018.

Fantje so na turnirju enostavno navdušili in vsi dosegli lep uspeh. Videlo se je, da hočejo odlično zastopati Slovenijo in to se je poznalo v kvalitetnih nastopih v katah in še posebno v kumiteju. Jernej Gornik je na turnirju dosegel dvakrat tretje mesto, Aljaž Gornik kumite 2.mesto, Nino Knežević, kate 1.mesto in kumite 1.mesto, Timotej Mršič iz Doba je dosegel, kate 1.mesto, kumite – športni boji 1.mesto.

Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi je bil pred Domžalskim 12. tradicionalnim turnirjem, Domžale Cup 2018, ki bo 13. 10. 2018, izredno zadovoljen z formo mladeničev, saj so vse medalje osvojili popolnoma suvereno.

Isti dan, so v Srbski Čoki, reprezentantje SKIF Slovenije, z vrhovnim vodstvom, odlično zastopali Slovenijo in postali dobitniki medalj.

Zenmedia

 


 

 

 

Karate-Do spirit-duh

Izola Karate-Do 2018

Člani in članice KK Atom Domžale, so se od 18. – 23. Julija, udeleževali mednarodnih poletnih Karate treningov v Izoli. Slovensko morje, mir in kot vsako leto v tem času poletna sopara, so bili vsakodnevni spremljevalci športnikov, ki so neuničljivi.
Trening zjutraj in trening popoldne, a vendar še nekaj časa za skok v čisto morje, hoja ob prijetni morski obali, druženje s prijatelji. Ob koncu seminarja so potekali karate izpiti in napredovanje v višjo stopnjo. Igor Zidarič je uspešno prestal izpit za mojstrski pas 3.Dan, Danijel Kusić in Marko Praček za prvi rjavi pas 3.Kyu, Tjaša Maselj za oranžni pas, Lovro Kaluder za modri pas itd.
Sončno in hitro je bilo. Ribiški piknik ob plovbi po slovenskem morju je bil tudi letos v spremljavi dobrih ribic in galebov.

Oss!
 

 

   

   

 


 

Woriken, Butenbach, Belgija 2018

Preko 400 Karate-Do mojstrov, takšen je bil tudi limit možnosti prijav, se je potilo ob vodstvu legendarnih japonskih mojstrov Shotokan Karateja, ki so pred petdesetimi  in več leti, prišli v Evropo in začeli deliti svoje znanje in izkušnje z ljudmi, ki  spoštujejo umetnost borilstva, reda, vzdržljivosti in discipline.

6. – 8. Julija, so belgijski karateisti na čelu z mojstrom Sensei Stephane Castrique 6.Dan, pripravili in v času tradicionalnega, mednarodnega, poletnega Karate-Do seminarja, tudi uspešno izpeljali 3. SKIEF seminar, (1. Slovenija, 2. Portugalska), ki sta ga skupaj z evropskimi kolegi, Shiro Asano 9.Dan Hanshi, Masaru Miura 9.Dan Hanshi, Akiro Nagai 9.Dan Hanshi, Rikuta Koga 9.Dan Hanshi,  izpeljala svetovna inštruktorja iz japonskega centralnega Doja, Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan in Shuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan SKIWF glavni inštruktor.

V nedeljo, ob koncu seminarja, so bili vsi v belih kimonah srečni. Zdržali so. Voda, ki je kapljala izpod premočenih oblačil je bila kot duh, ki jih je gnal vse tri dni in jim dvigoval moč, ki jo lahko doživijo le s čistim borbenim srcem, med prijatelji. Zadnji kiai! na treningu, je bilo slišati prav slastno. Karate-Do spirit.

Slovenski mojstri, ki so se uspešno udeležili treningov in srečanja z evropskimi prijatelji, so bili: dr. Sašo Tonejc, Maja, Olga, Mateja Breznik, Irina Mlinarič, Ivan Čerič, Darjan Rošker, Lovrenc Kokalj.

Zenmedia

 


 

 

 

24.SKIF Odprto Karate šolsko prvenstvo

Učenci OŠ Domžale, so na 24. Odprtem SKIF Karate prvenstvu osnovnih in srednjih šol postali prvaki osnovnih šol. Naja Svetlin, Aleksander Eržen, Sara Šklander, Žana Šklander, Edis Smajić, Staš Kokalj, Matic Kokalj, Eldin Mesić, so zbrali dovolj točk v skupnem seštevku, da so premagali vse sodelujoče osnovne šole.

Za drugo mesto so se potrudili učenci OŠ Sava Kladnika,Sevnica in za tretje mesto, učenci OŠ Dob-Krtina.

Zmagovalke srednjih šol: 1.mesto ŠC PET Ljubljana, 2.mesto Športna gimnazija Šiška Ljubljana, 3.mesto Gimnazija Sežana.

V soboto 2. 6. 2018, so se na OŠ Ihan, v veliki telovadnici – športni dvorani, pomerili učenci in učenke slovenskih osnovnih in srednjih šol, kateri po klubih in društvih  vadijo Karate. SKIF Zveza Slovenije je takšno tekmovanje organizirala že 24. zapored, tokrat v tehnični izvedbi Karate kluba Atom Domžale.

Športni pozdrav

OO Atom Domžale

Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi
Odgovorni

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

Avstrija Karate-Do

27. Kyu turnir v Avstrijskem Strasswalchnu, je potekal v soboto, 26. 5. 2018,
v organizaciji SKIF avstrijske zveze in seveda domačega kluba pod vodstvom Senseia Andreasa Brodingerja. Visoki gostje na turnirju so bili tudi Shihan Rukuta Koga, 9.Dan Hanshi,  Sensei Toni Racca, 8.Dan Švica, Sensei Eugen Landgraf 7.Dan, Nemčija, Sensei Erich & Yoshiko Laufer, Avstrija.

Iz Slovenije se je pod vodstvom Senseia Darjana Roškerja Renshi, 27. turnirja udeležilo sedem predstavnikov. Edini atomovec, Sensei Lovrenc Kokalj Renshi je bil v vlogi med. sodnika. Predstavnikov na 6. Spominskem turnirju Norio Kawasoe, ki je potekal v nedeljo 27. Maja., Slovenia ni imela.

 


 

 

 

21. zaporedni domači Karate-Do seminar

V telovadnici OŠ Domžale, so 20. 5. 2018, karateisti in karateistke, zaključili z dvodnevnim 21. zaporednim Karate-Do seminarjem, pod okriljem SKIF Zveze Slovenije. Obisk seminarja je bil skromen, vendar, cilj je bil dosežen, saj je kar nekaj športnikov borilne veščine položilo za višji pas in s tem postali srečnejši in samozavestnejši.
Iz Atoma so položili višji pas: Tjaša Maselj 8.Kyu, Liam Letić 7.Kyu,  Za 6.Kyu so položili, Žana Šklander, Adam Šlibar, Sara Šklander, Dorjan, Janez Šlibar, Jakob Šernek, Blaž Dragar 5.Kyu, Špela Dragar 3.Kyu, Roman Dormiš 1.Kyu.

Za 1.Dan, mojstrski pas je uspešno opravil izpit Andrej Neškoski.
Mojster 1.Dan, Primož Krajšek je opravil izpit za višjo stopnjo mojstra, 2.Dan.

Čestitke vsem, Oss!!!

 

 

   

   

 


 

 

 

V Domžalah navdušili šolski Karate pasovi

Telovadnica OŠ Domžale, je bila zopet pretesna za 18 slovenskih Karate klubov, ki so se pomerili na zaporednem 8.Kyu turnirju šolskih pasov.

Karate-Do klub Atom Domžale, je v soboto 12. 5. 2018, uspešno organiziral in skupaj s SKIF zvezo Slovenije, izpeljal Karate turnir šolskih pasov, katerega so se udeležili klubi in društva različnih krajev Slovenije. Sodelovali so člani klubov: KK Emona Ljubljana, KK Zmaj Ljubljana, KK Funakoshi Gichin Ljubljana,
KK Ronin Poljane, KK Tržič, KK Cankova, G. Petrovci, ŠKD Ruše, KK Tromeja Kuzma, Maribor – Kanazawa Dojo, ŠD Mokronog,  KK Tanin Sevnica, KK Mislinja,
Ig Shotokan, KK Bushido Moravče, SKIF Poljčane, KK Kobushi Kamnik, Atom Domžale.

Ob otvoritvi turnirja, kateremu bi lahko rekli tudi mladinski turnir, je gospa mag. Breda Hrovatin v imenu organizatorja, izrekla dobrodošlico vsem prisotnim in predvsem mojstrom, ki so pripeljali svoje varovance v Domžale. Zahvalila se je g. Lovrencu Kokalju, gl. Inštruktorju KK Atom Domžale, za dolgoletno neprekinjeno delo na področju Karateja, vzgoji mladih in tudi skrbi za dobro psihofizično kondicijo starejših. G. Ivan Čerič, glavni sodnik na turnirju je s karate pozdravom vseh, odprl turnir. Gledalci so imeli priložnost videti različne stopnje znanja karateja in seveda zopet so največ aplavza poželi najmlajši, ki so v svoji resnosti nastopov pritegovali poglede in občudovanja. Akrobatska skupinica Sovic je na turnirju s svojim atraktivnim nastopom postavila piko na i.

Največ uspeha pri končnem rezultatu so imeli:
1. KK Atom Domžale 3130 točk,
2. KK IG Shotokan 1415 točk,
3. KK Kobushi Kamnik, 920.

Na začetku meseca Junija, bo v Ihanu SKIF odprti državni šolski Karate turnir, na katerem bodo nastopili učenci in učenke slovenskih Karate klubov, kateri bodo zastopali svoje osnovne in srednje šole. Dobrodošli torej 2. 6. 2018, v veliki telovadnici OŠ Ihan. OŠ Domžale in tudi OŠ Trzin je na tovrstnem turnirju v preteklosti, že bila zmagovalec.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 
5. 5. 2018, se je nabrana skupinica slovenskih predstavnikov udeležila seminarja in turnirja v italijanskem mestu Carnate.
Karate klub Carnate je s svojim mojstrom Pinom Varderamom 6.Dan, praznoval 30. obletnico Karate kluba.
Klub je izredno uspešen, saj ima v svojih vrstah izredna tekmovalca, Davida Varderama, evropskega prvaka SKIF in žensko predstavnico, ki je pri ženskah na zadnjem SP v Jakarti
osvojila naslov svetovne prvakinje v kumiteju. Slovenski predstavniki, Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, tekmovalka Clarisa Rošker 1.Dan, tekmovalci, Nino Knežević, Timotej Mršič, Andrej Neškoski in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. Od celodnevne udeležbe, najprej na dvournem treningu z Shihan Miuro 9.Dan in potem dolgem turnirju štirih povabljenih evropskih držav, je Slovenija s karateistom Andrejem Neškoskim, potegnila medaljo.
Videti je, da so Italijani, Švicarji, Čehi itd., veliko bolj borben narod, kot smo mi v Sloveniji, ki smo kar malo zagrenjeni in žalostnih obrazov. Za medaljo se je potrebno borit, še prej pa pripravit in če jo že osvojimo, ja, naši obrazi še vedno ostanejo žalostni.
Vsi naši nastopajoči so svoje nastope lepo prikazali. Znanje je, saj navsezadnje ni kar tako, boriti se proti prvakom.
 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

SHIHAN RIKUTA KOGA V SLOVENIJI

21. in 22. 4. 2018, smo imeli v Murski Soboti lep Karate-Do seminar z japonskim Karate strokovnjakom Shihan Rikuto Kogo 9.Dan Hanshi.  Čeprav je bilo zunaj lepo vreme in ni kaj dosti časa minilo od velikonočnih praznikov, se je tehničnega Karate seminarja udeležila tudi skupinica članov in članic iz Atoma in čeprav, je populacija v pričakovanju prvomajskih praznikov, je šest članov zdržalo, kar dva dni vadbe. Letne počitnice so pred vrati. Na to nas opozarja lepo, toplo vreme, ki kar vabi po vadbi v naravi.

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Domžale ob 66. Letnici zagotovo najboljše

Ob občinskem, 66. letnem prazniku občine Domžale je Karate-Do klub Atom Domžale, na organizaciji prireditve, “Spoznajmo se, praznujmo skupaj!”, v odrejenem triminutnem nastopu sodeloval z najmlajšimi in prikazal, Gohon kumite, Jodan – čudan, v nadaljevanju je gospa mag. Breda Hrovatin prikazala kato Jitte, (bunkai začetka Sensei Kokalj), najmlajši Staš Kokalj je odlično izvedel kato Heian Shodan. Gospodična Eva Dormiš in mojstrski kandidat Andrej Neškoski, sta prikazala trening ročnih in nožnih udarcev na fokuserjih – prirejenih tarčah.  Naslov karate-do demonstracije je bil, ”Od začetnika do mojstra”. Sodelovalo je 59 društev, organizacij, šol, vrtcev iz občine Domžale. Resnično multikulturnošportno mesto. In vsi strokovno zelo v špici.

Zenmedia

 

 

   

 


 

 

 

Japonska 2018 Karate-Do

V znamenju Sakure, Karate treninga, proslave in imenitnih druženj svetovnega gibanja Karate-Do – poti.

Karate ali Karate-Do, na začetku je prav gotovo Karate, šport in veščina, ki nedvomno krepi tako telesno kot mentalno. In prav lahko se zgodi, da šport, veščina postane del človeka, njegova pot, način življenja, Karate-Do.

V japonskem mestu Kamata, delu Tokia, se je na koncu meseca marca in začetku meseca aprila, 2018, zbrala množica karateistov, tako ženske kot moške populacije, ki jim je Karate prerastel v Karate-Do. Pred petimi leti je bila želja mnogih, da se vsako leto v Tokiu, (Omori sport center), naredi svetovni Karate seminar uresničena in vsaki seminar do sedaj je bil nekaj izjemnega. Spomladanski čas je na japonskem že tako in tako zelo slavnosten mesec, saj cvetijo češnje – sakura in mesta na Japonskem so prepravljena z druženjem – hanami, pod temi čudovitimi cvetovi, ki jih gospodične in gospe v tradicionalnih narodnih oblačilih – kimonah, še polepšajo. 

Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan, nedvomno veliko ime v izgradnji Karate-Do sveta, večkratni nagrajenec največjih in prestižnih naslovov, navsezadnje tudi Meijin zares redkega naslova, je skupaj s svojimi karateisti praznoval 88 let in 40. Obletnico Shotokan Karate-Do internacional Federacije, ki ima danes 136 članic sveta. Človek je s svojim delom Karateju dal veliko ime v pozitivnem smislu, saj ga je skupaj z učinkovitostjo, popeljal v sam vrh umetnosti in prepoznavnosti kot izredno kakovosten, zdrav način življenja. Temu je priča tudi neizmerna velika zakladnica izdanih knjig in ostalega zgodovinskega zabeležja. Na slavnosti, ki je bila v Keio Plaza Hotel v Main Tower 5F Concord Ballroom, so se mu v njegovo čast prišli poklonit vsi, ki v svetu Karateja nekaj pomenijo in odmeven je bil govor predsednika organizacije OI, Tokyo 2020, Japonska. Proslava se je pričela v značilnem slogu japonske točnosti in gostoljublja, z veliko skupino bobnarjev in seveda govori. Predsednik zveze Kancho Nobuaki Kanazawa je v govoru omenil, da je potrebno federacijo krepit in jo obdržat v dobri kondiciji. Na proslavi je bilo prisotnih 44 držav sveta in domačini. Med državami je bila tudi SKIF Slovenija s petimi predstavniki, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, ustanovitelj SKIF zveze Slovenije in glavni inštruktor, kateri je slavljencu tudi izročil priznanje v obliki plakete iz strani Slovenije. Soke Kanazawa je Slovenijo obiskal devetkrat. Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, predsednik UO, g.Miroslav Martinuzzi 1.Dan,  gospodična Malena Emilija Martinuzzi 1.Dan in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, Karate-Do Domžale – Ljubljana, ZZBŠS. Nastala je prav lepa fotografija. Syuseki Shihan Manabu Murakami je na koncu z govorom in tradicionalnim plesom v katerem se mu je pridružil nemški glavni inštruktor Japonec Shihan Akio Nagaj, zaključil slavnostni del, po katerem je sledilo druženje s prijatelji sveta.

Proslava, je bila organizirana v sklopu 5. Karate seminarja, katerega so ob Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan, vodili visoki inštruktorji sveta, Shihan Shiro Asano 9.Dan, Shihan Masaru Miura 9.Dan, Shihan Akio Nagai 9.Dan, Shihan Rikuta Koga 9.Dan, Shihan Hiroshi Ishikawa 9.Dan, Syuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan, Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan in mlajši inštruktorji, Sensei Shinji Tanaka, Sensei Fumitoshi Kanazawa, Sensei Ryusho Suzuki, Sensei Daizo Kanazawa. Celodnevni treningi so bili organizirani skozi tri aktivne dni in po skupinah glede na nivo. Seveda so bile teme prestižne in vse utemeljene s prakso.

Tudi letos se je po koncu obveznih programov množica Karate-Do prijateljev, na povabilo gostiteljev, tradicionalno zbrala pod drevoredom cvetočih češenj – sakure, ob reki Tama. S prihodom na Hanami je velik aplavz požel Soke Kanazawa, s katerim je v lepem sončnem dnevu vsakdo želel narediti zgodovinsko fotografijo. Veliko je bilo narejenih spominskih obeležij in verjamem, da so delček izjemnega dogotka, ki se je zgodil, ponesli v svoje države, telovadnice – Doje, med svoje ljudi, s katerimi tako zavzeto gojijo Karate-Do, veščino, šport, umetnost. Tokrat smo si ob prostem času po obveznostih, ob obisku Japonske, ogledali mesto Yokohama s stolpom, znamenitostimi Tokia, predel cesarjeve palače, ki nam je ob vožnji s kočijo po parku, prav lepo pomahal. Tudi tokrat nas je prijelo, da se vrnemo.

Pot v Karateju je odprta, samo stopiti je potrebno nanjo. Lovrenc Kokalj Renshi

Domžale, 10. April 2018.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

DOMŽALE KARATE-DO DRŽAVNI PRVAK 2018

Karin Podboršek 1.Dan, 24. 3. 2018, v Rušah, kar do štirih naslovov državne prvakinje. Andrej Neškoski s tremi naslovi  in enkrat drugim mestom. Špela Dragar, dvakrat prva in enkrat druga. Timotej Mršič, v štirih kategorijah, enkrat prvi, drugi, tretji in četrti v katah moški. Finale DP je bilo kljub majhnim številom udeležencev naporno in teško se je bilo prebiti do prvega mesta in postati državni prvak.

Domžale je na  SKIF DP zastopal Karate-Do klub Atom Domžale, ki je v skupnem seštevku za zmago dosegel 1018 točk, pred drugouvrščenim klubom Kanazawa Dojo Maribor 860 točk in tretjeuvrščenimi po skupnem seštevku 514 točk, Tromejnik Kuzma.

Za Domžale so v svojih kategorijah nastopali, kate: Jakob Šernek 1.mesto, Blaž Dragar 3.mesto, Žana Šklander 1.mesto, Sara Šklander 1.mesto, Liam Letič 2.mesto, Naja Svetlin 1.mesto, Eva Dormiš 2.mesto, Karin Podboršek 1.mesto mladinke in 1.mesto ženske kata Sochin, Timotej Mršič 3.mesto mladinci in 4.mesto člani, Špela Dragar 1.mesto ženske nižji nivo, Andrej Neškoski 1.mesto mladinci in 2.mesto člani, kata Gankaku.

- Kumite – proste borbe absolutno: mladinci: 1.mesto Andrej Neškoski, 2.mesto Timotej Mršič, 3.mesto Nino Knežević, FG Ljubljana, mladinke: 1.mesto Karin Podboršek. Pri članih je bil najboljši Denis Volmajer pred Štefanom Babičem oba Kanazawa Dojo Maribor, tretji Timotej Koležnik, Tromejnik Kuzma. Članice: 1.Clarissa ROŠKER – Tromejnik-Kuzma, 2.Špela DRAGAR – Atom-Domžale, 3.Tamara ŠLEMER – Tromejnik-Kuzma.
- Kumite kategorijsko:
1. mesto Jakob ŠERNEK, malčki  do 10 let +35 kg;
1. mesto Žana ŠKLANDER, malčice  do 10 let -35 kg;
1. mesto Naja SVETLIN, 2.mesto Sara ŠKLANDER,  ml. deklice od 10 do 12 let;  -40 kg;
1. mesto Eva DORMIŠ, st. deklice od 12 do 14 let; -45 kg;
1. mesto Andrej NEŠKOSKI mladinci  od 14 do 17 let -60 kg; 
1. mesto Timotej MRŠIČ mladinci  od 14 do 17 let +60 kg;           
1. Karin PODBORŠEK mladinke od 14 do 17 let -60 kg;   
1. Špela DRAGAR članice od 16 let dalje +60 kg.

Naslednji turnir bo 12. Maja 2018 v Domžalah, kjer se bodo med seboj pomerili šolski pasovi. Mojstri bodo predhodno, 5.Maja, nastopali v Carnatih – Italija.

Zenmedia              

 

 

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Obdobni izpiti

22. 3. 2018 so bili v mali telovadnici OŠ Trzin uradni SKIF Slo. obdobni karate izpiti  za začetne KYU pasove. Za 9.Kyu so izpit opravili, Nika Novak,  Barbara Mlakar, Ela Perčič, Matic Kokalj, Staš Kokalj, Tomaž Kostanjšek, Eldin Mesić, Najda Šomić,  skupina Krtina: Ažbe Vehovec, Mark Peterka Ramovž, Anže Levačič, Val Kragelj, Dejvid Koljević. Za rumeni pas 8.Kyu sta opravila, Liam Letić, Samo Kostanjšek, Edis Smajić 7.Kyu, Luka Deršek je opravil za modri pas in Aleksander Eržen 4.Kyu – vijolični pas.

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Športnik leta 2017, Domžale

Članica KD Atom Shotokan Domžale, Karin Podboršek, je na prireditvi Športnik leta 2017, ”Zaljubljen v šport”, v Športni dvorani Domžale, 14. 2. 2018, prejela pokal za 3.mesto kate posamezno kadetinje na SKIF EP Češka 2017.

Zlati pokal je prejel Žan Podboršek, za 2.mesto športne borbe, mlajši člani na SKIF EP Češka 2017.

Občina Domžale in Zavod za šport Domžale, sta podelila pokale in zlate pokale športnikom in športnicam, ki so se odločili živeti s športom in za šport, ki svoje odločitve sprejemajo zaradi športa in lastnega napredka, potujejo po Evropi in svetu in svoje aktivnosti popolnoma prilagajajo športu. Pokale sta podelila Peter Seljak, predsednik Strokovnega sveta ZŠRD in Janez Bizjak, član Strokovnega sveta ZSRD.

Oss!

 


 

 

 

41. Karate-Do “Ruše Cup 2018”
Domžale z medaljami

Na že 41. Mednarodnem Karate-Do pokalnem turnirju, ”Ruše 2018”, ki je potekal v športni dvorani Ruše, 10. 2. 2018, je največ uspeha požel Karate tim Romunija, pred Ukrajino in Portugalsko. Poleg Srbije in Madžarske, so na turnirju sodelovali klubi in zveze slovenskih, domačih predstavnikov. Slovenska zveza tradicionalnega karateja je bila s svojimi nastopajočimi zelo močna. Turnirja se je tako kot vsako leto udeležil tudi Karate-Do klub Atom Domžale in s turnirja odnesel 9.medalij. Dve zlati, dve srebrni in pet bronastih, kar je razmeroma zelo dobro, saj so se pomerili z reprezentancami iz Evrope.

Za Domžale je najboljša v svojih vrstah, mladinka Karin Podboršek 1.Dan, v super konkurenci članic, osvojila medaljo za 3.mesto, in potem še pri mladinkah 2.mesto. Domžale so bile zelo dobre v katah ekipno, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Timotej Mršič. V konkurenci držav so dosegli 3.mesto, za Romunijo in Ukrajino. V tehničnem kumiteju so bile Domžale 4. Z dvema medaljama kata in kumite se je izkazala Naja Svetlin. Pri malčkih kate je 1.mesto dosegel Liam letić, 3.mesto Edis Smajić. Žana Šklander je bila tokrat v višji konkurenci kate četrta.
Jakob Šernek je v kumiteju dosegel 2.mesto, Špela Dragar, kate ženske, nižji nivo 1.mesto. Pri veteranih je Igor Zidarič dosegel 4.mesto. Več sreče bosta imela prihodnjič Blaž Dragar in Sara Šklander.

Lepo organiziran mednarodni turnir z veliko začetnico, veliko nastopajočih z veliko medsebojno razliko v kvaliteti.  Turnir se je časovno podaljšal in ekipa Domžal se je, na srečo tudi brez poškodb, vrnila v Domžale v nočnih urah, kar je nekatere starše zelo obrenjevalo. Še dobro, da so bili zasedeni ali doma, saj v Ruški dvorani res ni bilo več prostora.

Domžale so imele na turnirju tudi dva sodnika, igor Zidarič 2.Dan in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi med. sodnik. Ekipo Domžal je vodil Andrej Neškoski 1.Kyu, ki je bil po rezultatih, za leto 2017 iz strani SKIF Zveze Slo. proglašen za najperspektivnega športnika, za najperspektivnejšo športnico je bila proglašena Karin Podboršek 1.Dan.
Karate-Do klub Atom Domžale je bil tudi za leto 2017 proglašen za naj klub.
Člani vabijo na vadbo. http://www.karatedomzale.com

Oss!

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Karate-Do Mantova 2018

Domžalski karateisti in karateistkinje za SKIF Slovenijo ponovno uspešni. Tokrat tradicionalno v italijanski Mantovi. Dva dneva, dva različna turnirja. Prvi dan sta se najbolj izkazali, Mateja Breznik in Karin Podboršek, drugi dan, zopet Karin Podboršek, kateri so se z odličji pridružili, Timotej Mršič, Andrej Neškoski in Maja Resel. Z nastopi navdušili tudi, Jernej Gornik, Nino Knežević, Klarisa Rošker, Nastja Potočnik.

Italija, sobota, 27. 1. Mantova. Shotokan Karate-Do CUP 2018. SKIF Slovenijo je zastopalo 10. predstavnikov. Do medalij sta se prebili, izkušena veteranka,  Mateja Breznik - KK Ruše, 2.mesto kate veteranke, Karin Podboršek – Karate klub Atom Domžale, 3.mesto kumite mladinke absolutno. 4.mesto kate. Na peklensko močnem turnirju je sodelovalo 9.držav. Najboljši so bili Belgijci, domačini Italijani, Angleži in Čehi. V katah so bili razred zase Indonezijci. Slovenija z dvema sodnikoma, Anto Lučić 5.Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. Reprezentanco je vodil dolgoletni selektor Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi.

Castel'dArio, Italija, nedelja, 28. 1. 2018. Enajsti Karate turnir, Subaru trofeo. SKIF Slovenija na teškem terenu italijanskih tatamijev, do 4.medalij. Karin Podboršek 2.mesto kumite mladinke, Timotej Mršič 3.mesto kumite, Andrej Neškoski 4,mesto kate. Vsi Atom Domžale. Maja Resel, Kanazawa Dojo Maribor, 2.mesto kate nižji nivo. V mravljišču tekmovalcev in tekmovalk so se vsi slovenski tekmovalci in tekmovalke prebili do polfinala. Tako v katah kot kumiteju. Do medalj zopet prišli izkušeni. Edini slovenski sodnik Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. Mlado reprezentanco je vodil Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi.

Oss!

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Karateisti tradicionalno
1. Januarja v Kamniški Bistrici

Prvi Januar, 2018, Kamniška Bistrica. Karate trening v vsakem vremenu. In je bil. V močnem dežju se je v Kamniški Bistrici, na novega leta dan, tradicionalno zbrala večja skupina karateistov, vseh starosti, si voščila zdravja in sreče, pričakala tradicionalno skupino tekačev, ki so se korajžno podali na čofotanje, v ne preveč hladno izvirsko vodo. Res junaki, da jim ni para.

Organizator vsakoletnega Karate treninga za novega leta dan, Karate-Do klub Atom Domžale, je tudi v letu 2018, realiziral vsakoletno tradicijo, ki se je prevesila že v četrto desetletje. Tokrat sta močno deževje in spolzka tla pred vprašaj udeležbe postavila marsikaterega nadebudneža belih kimon in njihovih domačih. S pogledom na vadeče, njihovo uživanje in zatopljenost v delo, človek ni dobil občutka, da je vse ledeno in mokro, zrelo za dereze. Da ni vse scrkljano in pomehkuženo, smo se lahko prepričali, že kar 1. Slovenke in Slovenci smo kerlci, samo ta prav del je treba pokazat.

Karate klub Atom Domžale ima svoj stil. To se vseskozi odraža na vseh nivojih.
Mojstri v premočenih kimonah, ki jih ne smemo pozabiti omeniti:
Janko Gobec, Ksenija Pevec, Boštjan Guček, Danijel Žmavc – Maribor, Timotej Kokalj, ing. Jernej Homar, Kruno Šegović, Lovrenc Kokalj Renshi, mag.Breda Hrovatin. Vse skupaj je slikovno zabeležil mojster Branko Teršek.

Čaj in obara nista nikdar boljša, kot po ledenem treningu. Piknik center pri Jurju, z oskrbnikom Marjanom, Božo in Rikardom, vsako leto poskrbi, da naslednje leto ne pride do spremembe.

Domžalskim Novicam in vsem dobro mislečim, ”Srečno in zdravo 2018”!

Zenmedia