2018

Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 

Športnik leta 2017, Domžale

Članica KD Atom Shotokan Domžale, Karin Podboršek, je na prireditvi Športnik leta 2017, ”Zaljubljen v šport”, v Športni dvorani Domžale, 14. 2. 2018, prejela pokal za 3.mesto kate posamezno kadetinje na SKIF EP Češka 2017.

Zlati pokal je prejel Žan Podboršek, za 2.mesto športne borbe, mlajši člani na SKIF EP Češka 2017.

Občina Domžale in Zavod za šport Domžale, sta podelila pokale in zlate pokale športnikom in športnicam, ki so se odločili živeti s športom in za šport, ki svoje odločitve sprejemajo zaradi športa in lastnega napredka, potujejo po Evropi in svetu in svoje aktivnosti popolnoma prilagajajo športu. Pokale sta podelila Peter Seljak, predsednik Strokovnega sveta ZŠRD in Janez Bizjak, član Strokovnega sveta ZSRD.

Oss!

 


 

 

 

41. Karate-Do “Ruše Cup 2018”
Domžale z medaljami

Na že 41. Mednarodnem Karate-Do pokalnem turnirju, ”Ruše 2018”, ki je potekal v športni dvorani Ruše, 10. 2. 2018, je največ uspeha požel Karate tim Romunija, pred Ukrajino in Portugalsko. Poleg Srbije in Madžarske, so na turnirju sodelovali klubi in zveze slovenskih, domačih predstavnikov. Slovenska zveza tradicionalnega karateja je bila s svojimi nastopajočimi zelo močna. Turnirja se je tako kot vsako leto udeležil tudi Karate-Do klub Atom Domžale in s turnirja odnesel 9.medalij. Dve zlati, dve srebrni in pet bronastih, kar je razmeroma zelo dobro, saj so se pomerili z reprezentancami iz Evrope.

Za Domžale je najboljša v svojih vrstah, mladinka Karin Podboršek 1.Dan, v super konkurenci članic, osvojila medaljo za 3.mesto, in potem še pri mladinkah 2.mesto. Domžale so bile zelo dobre v katah ekipno, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Timotej Mršič. V konkurenci držav so dosegli 3.mesto, za Romunijo in Ukrajino. V tehničnem kumiteju so bile Domžale 4. Z dvema medaljama kata in kumite se je izkazala Naja Svetlin. Pri malčkih kate je 1.mesto dosegel Liam letić, 3.mesto Edis Smajić. Žana Šklander je bila tokrat v višji konkurenci kate četrta.
Jakob Šernek je v kumiteju dosegel 2.mesto, Špela Dragar, kate ženske, nižji nivo 1.mesto. Pri veteranih je Igor Zidarič dosegel 4.mesto. Več sreče bosta imela prihodnjič Blaž Dragar in Sara Šklander.

Lepo organiziran mednarodni turnir z veliko začetnico, veliko nastopajočih z veliko medsebojno razliko v kvaliteti.  Turnir se je časovno podaljšal in ekipa Domžal se je, na srečo tudi brez poškodb, vrnila v Domžale v nočnih urah, kar je nekatere starše zelo obrenjevalo. Še dobro, da so bili zasedeni ali doma, saj v Ruški dvorani res ni bilo več prostora.

Domžale so imele na turnirju tudi dva sodnika, igor Zidarič 2.Dan in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi med. sodnik. Ekipo Domžal je vodil Andrej Neškoski 1.Kyu, ki je bil po rezultatih, za leto 2017 iz strani SKIF Zveze Slo. proglašen za najperspektivnega športnika, za najperspektivnejšo športnico je bila proglašena Karin Podboršek 1.Dan.
Karate-Do klub Atom Domžale je bil tudi za leto 2017 proglašen za naj klub.
Člani vabijo na vadbo. http://www.karatedomzale.com

Oss!

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Karate-Do Mantova 2018

Domžalski karateisti in karateistkinje za SKIF Slovenijo ponovno uspešni. Tokrat tradicionalno v italijanski Mantovi. Dva dneva, dva različna turnirja. Prvi dan sta se najbolj izkazali, Mateja Breznik in Karin Podboršek, drugi dan, zopet Karin Podboršek, kateri so se z odličji pridružili, Timotej Mršič, Andrej Neškoski in Maja Resel. Z nastopi navdušili tudi, Jernej Gornik, Nino Knežević, Klarisa Rošker, Nastja Potočnik.

Italija, sobota, 27. 1. Mantova. Shotokan Karate-Do CUP 2018. SKIF Slovenijo je zastopalo 10. predstavnikov. Do medalij sta se prebili, izkušena veteranka,  Mateja Breznik - KK Ruše, 2.mesto kate veteranke, Karin Podboršek – Karate klub Atom Domžale, 3.mesto kumite mladinke absolutno. 4.mesto kate. Na peklensko močnem turnirju je sodelovalo 9.držav. Najboljši so bili Belgijci, domačini Italijani, Angleži in Čehi. V katah so bili razred zase Indonezijci. Slovenija z dvema sodnikoma, Anto Lučić 5.Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. Reprezentanco je vodil dolgoletni selektor Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi.

Castel'dArio, Italija, nedelja, 28. 1. 2018. Enajsti Karate turnir, Subaru trofeo. SKIF Slovenija na teškem terenu italijanskih tatamijev, do 4.medalij. Karin Podboršek 2.mesto kumite mladinke, Timotej Mršič 3.mesto kumite, Andrej Neškoski 4,mesto kate. Vsi Atom Domžale. Maja Resel, Kanazawa Dojo Maribor, 2.mesto kate nižji nivo. V mravljišču tekmovalcev in tekmovalk so se vsi slovenski tekmovalci in tekmovalke prebili do polfinala. Tako v katah kot kumiteju. Do medalj zopet prišli izkušeni. Edini slovenski sodnik Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. Mlado reprezentanco je vodil Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi.

Oss!

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Karateisti tradicionalno
1. Januarja v Kamniški Bistrici

Prvi Januar, 2018, Kamniška Bistrica. Karate trening v vsakem vremenu. In je bil. V močnem dežju se je v Kamniški Bistrici, na novega leta dan, tradicionalno zbrala večja skupina karateistov, vseh starosti, si voščila zdravja in sreče, pričakala tradicionalno skupino tekačev, ki so se korajžno podali na čofotanje, v ne preveč hladno izvirsko vodo. Res junaki, da jim ni para.

Organizator vsakoletnega Karate treninga za novega leta dan, Karate-Do klub Atom Domžale, je tudi v letu 2018, realiziral vsakoletno tradicijo, ki se je prevesila že v četrto desetletje. Tokrat sta močno deževje in spolzka tla pred vprašaj udeležbe postavila marsikaterega nadebudneža belih kimon in njihovih domačih. S pogledom na vadeče, njihovo uživanje in zatopljenost v delo, človek ni dobil občutka, da je vse ledeno in mokro, zrelo za dereze. Da ni vse scrkljano in pomehkuženo, smo se lahko prepričali, že kar 1. Slovenke in Slovenci smo kerlci, samo ta prav del je treba pokazat.

Karate klub Atom Domžale ima svoj stil. To se vseskozi odraža na vseh nivojih.
Mojstri v premočenih kimonah, ki jih ne smemo pozabiti omeniti:
Janko Gobec, Ksenija Pevec, Boštjan Guček, Danijel Žmavc – Maribor, Timotej Kokalj, ing. Jernej Homar, Kruno Šegović, Lovrenc Kokalj Renshi, mag.Breda Hrovatin. Vse skupaj je slikovno zabeležil mojster Branko Teršek.

Čaj in obara nista nikdar boljša, kot po ledenem treningu. Piknik center pri Jurju, z oskrbnikom Marjanom, Božo in Rikardom, vsako leto poskrbi, da naslednje leto ne pride do spremembe.

Domžalskim Novicam in vsem dobro mislečim, ”Srečno in zdravo 2018”!

Zenmedia