2022

 

 

 

Karate na slovenskem morju
35. mednarodni poletni Karate-Do camp-seminar

V slovenskem obmorskem mestecu, Izoli, se je od 13.-17. 7. 2022, tradicionalno odvil že 35. zaporedni poletni SKIF Slo. karate-do seminar. Karateisti in karateistkinje vseh barvnih in črnih pasov so povečini bivali v zelo lepo obnovljenem dijaškem domu in šoli srednjegostinske in turistične šole v Izoli. Vadba je potekala v telovadnici OŠ Dante Alighieri. Seminar je bil zelo lepo obiskan. Opaziti je bilo veliko staršev, ki so prijetno združili s koristnim, pospremili svojega otroka in je v njihovem spremstvu počitnikoval in hkrati dvakrat na dan vodeno in strokovno vadil svoj karate. Veliko sonca, toplo morje, prava družba v znoju kimon.

Tehnično vodstvo na seminarju so nudili, izkušeni Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, predsednik strokovnega sveta in prekaljena, SKIF prvaka, člana sveta, Sensei Darjan Rošker 6.Dan, Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, skupaj z mojstri inštruktorji internacional zveze. Jedro vadbe, se je tokrat odvijalo s poudarkom prenosa telesnega težišča, ob gibanju iz ene prvine v drugo itd.

Na seminarju je bilo organizirano opravljanje izpitov za višjo stopnjo pasu.
Iz Domžalskega kluba Atom so napredovali:
10.Kyu Enej Biščić; 8.Kyu rumeni pas: Val Kordež, Odin Otar Campbell, Kimara Katarina Campbell, Maša Planovšek, Mark Planovšek; 7.Kyu Benjamin Flisar Stanković; 5.Kyu Ema Loy; 3.Kyu Bernarda Flisar – prvi rjavi pas;
rjavi pas 2.Kyu Blaž Dragar, Jakob Šernek.
Poleg izpitnikov so v Izoli zastopali Atom, Leon, Gaja, Branka Strauss, Lovro Kaluder, Julijan Loy, Milan Hrovatin, Breda Hrovatin, Lovrenc Kokalj.

SKIF Slovenska reprezentanca, se bo konec meseca Julija, 2022, udeležila SKIEF evropskega prvenstva, ki bo potekal v mestu Hertogenbosch, Nizozemska.
Reprezentanca je v Izoli imela dodatne in zadnje priprave za EP.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Priklon poletju 2022

Na lepo urejenih, travnatih terasah Jamarskega doma na Gorjuši pri Domžalah, se je v petek, 10. 6., tradicionalno zbrala lepa skupinica kimon, karate-do kluba Atom Domžale. Karate trening v naravi, je namenila pozdravu in se priklonila toplemu in sončnemu poletju. Po treningu se je vsem zelo mudilo v svoj pristan, a so se nekateri vendarle potrudili in ostali na kratkem druženju ob sladkih piškotkih, ki so jih napekle pridne roke staršev. Kdor se je potrudil ostati je lahko dobil še špargljevo in govejo juho. S svojim obiskom v kimoni, nas je prijetno presenetil naš bivši član mojster Josip Varga, ki je sedaj s svojo družino doma v Ljutomeru. Priklon poletju je uspel in sonce nas bo grelo vse do pozne jeseni. Hvala.

Oss!!!

 

 

   

 


 

 

 

Prvi karate-do pokal Koroške, Domžalam

Z uspešnimi prikazi v kumiteju – športnih borbah in tremi tekmovalci več, kot na prvem pokalnem turnirju 2022 v Rušah, je domžalski karate klub Atom, 4. 6. 2022, v Muti, uspel osvojiti prvi pokal Koroške in drugi pokal v vrsti štirih pokalnih turnirjev v tem letu. Drugo mesto so na koroškem turnirju osvojili predstavniki Tromejnik-Kuzma, tretje Š.D.-Ruše.

1.Mednarodni odprti S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Koroške 2022«, je tako Domžalam prinesel vodstvo na lestvici pokalnih turnirjev in odlično izhodišče za nadaljna dva mednarodna turnirja, ki bosta potekala v jesenskem delu pokalnega tekmovanja SKIF Zveze Slovenije. Tretji bo na sporedu 15. Oktobra v Domžalah, za pokal Domžal, »Domžale Cup 2022«, četrti v Kuzmi na Tromeji.

Za Domžale, so na Koroškem zelo uspešno nastopali,  Kimara Katarina Campbell, Benjamin Flisar Stankovič, Matic Plavec, Odin Otar Campbell, Liam Letič, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Jakob Šernek, Lovro Kaluder, Blaž Dragar, Boštjan Ukmar, Timea Campbell, Branka Strauss, Bernarda Flisar, Andrej Neškoski.

Sensei kluba Domžal, Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, je seveda zadovoljen z  rezultatom, a dodal, da bo pri tej mladi generaciji potrebno še veliko postoriti na nivoju kat in tokrat izpostavil, Gajo Mazvito Strauss Thaolang, 3 x zlata, dvakrat zmaga v katah in enkrat v kumiteju. V kar štirih kategorijah je tekmoval Jakob Šernek in osvojil dvakrat zlato, srebro in bron. Vodja ekipe Domžal, Andrej Neškoski, je pri članih, (finalna kata Kanku-Sho), dosegel drugo mesto v katah in prvo mesto v kumiteju -75kg.

Domžalski klub v teh dneh gosti karateista daljne Avstralije Senseia Davida Rousha,
ki je desetletja dober karate prijatelj Senseia Kokalja, s katerim se srečujeta na vseh velikih svetovnih karate predstavah. Sensei David je bil na koroškem karate turnirju v vlogi sodnika.

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

23. S.K.I.F. KARATE-DO SEMINAR » DOMŽALE 2022«

S.K.I.F. Karate-Do zveza  Slovenije, je v skladu s programom, 21. in 22. 5. V veliki telovadnici OŠ Domžale, izvedla 23. Karate-Do seminar »Domžale 2022«. Seminar je bil namenjen vsem  klubom  S.K.I.F. zveze Slovenije, državam članicam  S.K.I.E.F., ter ostalim vabljenim zvezam ( združenja ZKOS ) in klubom Slovenije, ne glede na stopnjo pasu in starost. Vadba je bila pomembna za vse inštruktorje, sodnike in tekmovalce-reprezentante.  Treningi na seminarju so veljali, kot tehnične priprave S.K.I.F.  A -  reprezentance Slovenije za  mednarodne turnirje v letu 2022,  ter projekt  priprav za 15. Evropsko prvenstvo S.K.I.E.F. – Nizozemska, Julij 2022.  Vadba je bila nujna za kandidate, ki opravljajo Kyu in Dan izpit v letu 2022/2023.

Na letošnjem domžalskem shodu karate borcev na zveznem nivoju, se je zbralo 42 vadečih, ki so pod taktirko Shihana Ivana Čeriča 8.Dan Hanshi, izvajali sobotne in nedeljske treninge, ki so vsebovali osnovne in višje prvine karate-Do športa in veščine. V nedeljo po koncu uradnega dela seminarja, so bili organizirani izpiti za Kyu napredovanja. Tokrat je preverjanje znanja opravljalo 18 domžalskih udeležencev seminarja. Za 9.Kyu so napredovali, Maša Planovšek, Kimara Katarina Campbell, Odin Otar Campbell, Timea Campbell, Val Kordež, Oskar vrtačnik, Mark Planovšek, Urban Učakar, Domen Učakar; Za 8.Kyu rumeni pas, je uspešno opravil Benjamin Flisar Stankovič in Timea Campbell;
Bernarda Flisar, Branka Strauss, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Matic Plavec, so zelo uspešno opravili izpit za 4.Kyu – vijolični pas. Boris Deršek in Liam Letić sta opravila za 3.Kyu, prvi rjavi pas, Luka Deršek je opravil za 2.Kyu, drugi rjavi pas. Bravo!

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Karate
Veliki evropski seminar vseh karate federacij v Riminiju, Italija

Doživeti nekaj tako lepega, koristnega, kot so doživeli trije karateisti Domžal, SKIF Slovenija, na Karate-Do seminarju v Igei Marini, pretekle štiri dni, dejansko, da življenju smisel in pogled naprej. Odlična organizacija, da možnost popolne vadbe in odličnega počutja.

V italijanskem obmorskem turističnem mestu Igea Marina, je od 12.-15. 5. 2022, preko 400 karateistk in karateistov, Japonske, USA in Evrope, sodelovalo in se potilo od ranega jutra do večera. Seminar so ob organizaciji SKIF Italije, vodili Soshi Masaru Miura 9.Dan in Shihan Paolo Lusvardi 8.Dan, Kanazawa Daizo Sensei Japonska in Maeshima Takamichi Sensei, USA. Strokovnost je bila seveda na najvišjem nivoju in do potankosti so se dotikali prav vsakih malenkosti.
Domžalčan, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan pravi, Soshi Miura, je po mojem mnenju, karate exspert, ki nas bo s svojo čudežno, učinkovito tehniko, navduševal še zelo dolgo. Pravzaprav je njegov pravi moment karate izvedbe, stik popolnosti s trenutkom, ko je to potrebno. Zemeljsko je to dano redkim. Slovenski udeleženci iz Karate-Do kluba Atom Domžale, Jakob Šernek, Andrej Neškoski in Sensei Lovrenc Kokalj, so bili z dogotkom in organizacijo, popolnoma zadovoljni. Res izreden svetovni dogodek v Karate-Do veščini in športu.

Zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

Karate
27. Odprto SKIF SLO. šolsko prvenstvo za osnovne in srednje šole

Telovadnica OŠ Kuzma, na tromeji, je bila, 7. 5. 2022, po dveh letih premora, zaradi kovid ukrepov, prizorišče, 27. Odprtega šolskega državnega prvenstva v karateju.
Obisk je bil res malo manjši, a na stanje, kakršnemu smo bili priča pretekli dve leti, se je v aktivnosti šoloobveznih otrok, nekoliko popravilo. Da se psihofizično stanje naše mladine okrepi, je vsem odgovornim prvotni cilj. Šole oziroma vodje šolskih ustanov bi morale k temu strmeti in še podkrepiti izvenšolske aktivnosti, ki navsezadnje krepijo in širijo obzorja.
Šolskega karate prvenstva so se udeležili vadeči otroci klubov in društev Slovenije, a so tekmovali in se spoznavali v imenu šole, za šolo, ki jo obiskujejo.

Iz Karate-do kluba Atom Domžale so se prvenstva udeležili:
Bernarda Flisar, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, Kamnik.
Dijakinja je v svoji kategoriji dosegla 1.mesto kate in 1.mesto borbe-kumite.
Liam Letić, OŠ Marije Vere, Kamnik, je v svoji kategoriji dosegel, 1.mesto kate
in 1.mesto kumite. Benjamin Flisar, OŠ Toma Brejca, Kamnik, 1.mesto kate in 4.mesto kumite-borbe.
OŠ Domžale, sta zelo uspešno zastopala, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, ki je osvojil kar 3 zlate medalje, dvakrat 1.mesto kate in 1.mesto kumite-športne borbe in sestrica Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, prav tako 1.mesto kate in 1.mesto kumite-borbe.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

KARATE SEMINAR
JAPONEC SHUSEKI SHIHAN MANABU MURAKAMI 8.Dan

Sensei Murakami, se je na povabilo glavnega inštruktorja SKI Slovenije, Shihan Čeriča 8.Dan Hanshi, v Slovenijo vrnil po dolgih petih letih, (Julij, 2017, Izola). Organizirana aktivnost je potekala, najprej dva dni v Kanazawa centru Maribor, četrtek reprezentančne priprave, A in B reprezentance, petek Yudansha-kai trening črnih pasov. V soboto in nedeljo sta potekali celodnevni aktivnosti v Ruški športni dvorani, kjer je bil seminar odprtega, mednarodnega tipa, katerega so se udeležili predstavniki, Avstrije, Madžarske, Rusije, Belgije in seveda Slovenije. Sensei Murakami, je vlogo glavnega inštruktorja SKIFederacije, nedvomno upravičil in dokazal, da je Soke Kanazawa  10.Dan pri izbiri naslednikov, imel popolnoma prav. 
Sensei iz Japonskega in svetovnega SKIF Centra, se je karateja dotaknil prav v srž osnov, razložil določene razlike med posameznimi organizacijami in zadovoljil, tako mlajše kot starejše. Pokazal je pot, kako s pozameznimi klasičnimi vadbenimi prvinami kihona, nadgraditi motoričnost in harmonijo gibov in s tem postati hitrejši in učinkovitejši. V popolnosti sta bili obdelani mojstrski kati Bassaidai, Kankudai in v začetku Heian Sandan. V soboto in nedeljo, sta se v sklopu razdelitve treninga po pasovih, vključila Shihan Čerič 8.Dan in glavni inštruktor Belgije, Sensei Qastrikue 6.Dan.
Po seminarju so bili uspešno izpeljani mojstrski izpiti izbranih članov SKIF Zveze Slovenije. Med njimi ni bilo kandidatov iz Domžal. Seminar se je po štirih dneh aktivnosti, pozitivno zaključil. 19 članov kluba Atom Domžale, (4 x Dan in 15 x Kyu), se je dogodka udeležila zmerno, enodnevno ali dvodnevno, kar je glede na njihovo potrpljenje, delavnost, zanimanje za napredek in samo vadbo, kar zadovoljivo, že iz stališča udobja in varčnosti in navsezadnje je gost prišel iz daljne Japonske. Oss

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Nastop za 70. rojstni dan Občine Domžale

Nastop atomovcev ob 70. občinskem prazniku mesta Domžale, se je ob naslovu, ”Spoznajmo se”, odvil v Češminovem parku, pred polno gledalci, ki so lahko občudovali karate nastop šolskih pasov, naših vrlih karateistov in karateistk, ki so se bili ob velikem številu različnih kulturnih in športnih dejavnosti,  pripravljeni žrtvovati s svojo izpostavitvijo pred zahtevno publiko. Seveda med nastopajočimi ni bilo mojstrskih pasov, saj so vsi zelo zaposleni ali pa jih je zamotilo, kaj nujnega. Tega ne vedo niti tisti, ki jih že dolgo ni med nami.

Oss!

 

 

 


 

 

 

30. JUBILEJNO KARATE-DO DRŽAVNO PRVENSTVO 
S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE 2022

Karate-Do klub Atom Domžale, je z 21. zlatimi, 7. srebrnimi in 3. bronastimi medaljami, dosegel skupno drugo mesto, na jubilejnem, 30. SKIF DP, Ruše, 9. 4. 2022. Skupno so najboljši rezultat dosegli tekmovalci in tekmovalke Kuzme-Tromeje. Tretje mesto, Gortina Muta, četrti  Š.D. Ruše, peti Kanazawa Dojo Maribor, itd.
Najboljši tekmovalci za Domžale so bili, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, mlajši dečki, s kar petimi zlatimi medaljami, Jakob Šernek, trikrat 1.mesto in trikrat 2.mesto in v prestižni članski kategoriji mojstrov, trikratni prvak Andrej Neškoski, najboljši v katah – Gankaku, kumite kategorija do 75kg in v absolutni kategoriji kumite-borbe moški.

Za Domžale, so v svojih skupinah tekmovali, kate:
1. mesta: Benjamin Flisar, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Matic Plavec, Bernarda Flisar, Branka Strauss, Boris Deršek, Andrej Neškoski, člani. Kate ekipno, starejši dečki, Tlhaolang, Letič, Strauss in mladinci, Dragar – posamezno tretje mesto, Strauss, Šernek.
Kumite – borbe: 1.mesta, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Andrej Neškoski, absolutno moški in -75kg;
2.mesta: Benjamin Flisar,  Jakob Šernek, Bernarda Flisar;
Nekaterim so leta dovoljevala in so nastopali v več skupinah in tudi tam dosegli najvišja mesta.

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2022 izvedla 30. Jubilejno Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije.
V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir, Gortina Muta in finale – državno prvenstvo za leto 2022, Ruše.

V skladu z Tekmovalnim pravilnikom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub pa je postal tisti klub, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja. Upoštevale so se tudi točke na osnovi številčne udeležbe po skupinah.

Oss!

 

 

 


 

 

 

Izpiti za 10.Kyu in 5.Kyu

30. 3. 2022, so bili v telovadnici OŠ Domžale, obdobni SKIF Slo. izpiti.
Uspešno opravljen preizkus za 10.Kyu so opravili:
Val kordež, Timea Campbell, Kimara Katarina Campbell, Odin Otar Campbell,
Oskar Vrtačnik, Dorian Naneh, Mark Planovšek, Urban Učakar, Domen Učakar, David Markovič Ukmar, Maša Planovšek, Blaž Moro. Za 9.Kyu: Benjamin Flisar.
Za 5.Kyu – modri pas: Bernarda Flisar, Boštjan Ukmar.

Oss!
 

 

 


 

 

 

45. TRADICIONALNI MEDNARODNI S.K.I.F.  KARATE-DO TURNIR
ZA POKAL »RUŠE 2022«

V skladu s Programom tekmovanj S.K.I.F. zveze Slovenije in v sodelovanju z krovno nacionalno zvezo - ZKOS je Shotokan karate-do klub »Š.D.«-Ruše organiziral 45. Tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Ruše 2022«. Turnir je eden  od najstarejših karate turnirjev v Sloveniji, S.K.I.F. Evropi in v krovni nacionalni panožni Zvezi karate organizacij Slovenije – ZKOS.
Mednarodni turnir je potekal v soboto, 12. 03. 2022, v Športni dvorani Ruše, na katerem je sodelovalo 350 tekmovalcev in tekmovalk iz 19 klubov-ekip, kateri so prihajali iz 6 držav.
Cankova, Kanazawa dojo-Maribor, Atom-Domžale, Tromejnik-Kuzma, Poljčane, Gortina-Muta, DLBK-Pernica, Mislinja, WKSA Duplek, Črnomelj, Selnica ob Dravi, organizator Shotokan karate-do klub Š.D.-Ruše,  S.K.I.F. Romunija, S.K.I.F. Sennosen-Belgija, S.K.I.F. Češka, S.K.I.F. Spartak-Hradec Kralove-Češka, S.K.I.F. Nagai-Michi-Češka, S.K.I.F. Srbija –KK Čoka in SKK- Zalaegerszegi-Madžarska.
Turnir v Rušah je hkrati tudi 1. Pokalni turnir S.K.I.F. zveze  Slovenije za leto 2022, za skupni pokal leta 2022 sledijo še trije pokalni turnirji: Gortina-Muta, Domžale in Kuzma.

VRSTNI RED 10. NA TURNIRJU:

Mesto              Klub-ekipa                                                     točke
1.                     S.K.I.F. Romunija                                        2775
2.                     SENNOSEN - Belgija                                   1030
3.                     TROMEJNIK - Kuzma                                  825
4.                     Atom – Domžale                                              820
5.                     Š.D. - Ruše                                                      810
6.                     DLBK Pernica                                                  485
7.                     Črnomelj                                                         425
8.                     Čoka – Srbija                                                  300
9.                     S.K.I.F. Češka                                                 285
10.                   WKSA Duplek                                                  265

 

PRVIH PET ZA POKAL S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE 2022, PO PRVEM TURNIRJU

1.         Tromejnik - Kuzma                                          867
2.         Atom - Domžale                                               843
3.         Š.D. – Ruše                                                       824
4.         Gortina – Muta                                                   184
5.         Kanazawa dojo - Maribor                                   170

 

ZAPISNIK TURNIRJA

 

 

   

   

 


 

 

 

32 SKIF SLO  KARATE-DO SEMINAR
MURSKA SOBOTA 2022

Od 21. do 23. Janurja, 2022, se je v Murski Soboti, odvijal tradicionalni Karate-Do seminar Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije. SKIF Zveza Slovenije,
redno povabi vse prijatelje Shotokan karateja, iz bližne in daljne okolice in s tem daje možnost udeležbe - vadbe pozimi, v malem prehodnem času, tekmovalne sezone. Strokovni svet zveze ima vedno dober program, na koncu seminarja je možnost opravljanja izpitov za višjo stopnjo pasu.

Karate klub Atom Domžale, se zimskega seminarja redno udeležuje in s tem izkoristi možnost skupinske vadbe z vadečimi, s katerimi niso redno v stiku.
Tehnični organizator seminarja, KK Tromejnik Kuzma in vsi prekmurskogorički klubi, z vodjo Jelko Rošker Trajbar 3.Dan, so se potrudili, da so treningi potekali varno, nemoteno in v topli telovadnici. Seminar 60 udeležencev, je tudi tokrat vodil predsednik str. sveta zveze, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, s članoma str. sveta, Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.

Vsi izpitniki, so bili odlično pripravljeni. V Atomu je pohvalno napredoval Kyu karateist in odličen tekmovalec, Jakob Šernek, iz Mengša, prvi rjavi pas 3.Kyu.
Podeljene so bile tudi Dan diplome, prispele z Japonske, za izpite črnih pasov, opravljene v preteklosti.

Zenmedia

 

 

   

 


 

 

 

Karateisti za 1. 1. tradicionalno v Kamniški Bistrici

Domžalski Karateisti (Atom), z gosti iz Kamnika in Ljubljane, so prvi dan novega leta 2022, tradicionalno preživeli na odprtem treningu v Kamniški Bistrici. Ob novem letu, se pri izviru K. Bistrice že vrsto let, vsak s svojo aktivnostjo, spontano srečujejo s tekači maratonci. Vstopnica za aktivnost je bil PCT pogoj.
Karateisti so tako zbrali že 35 treningov za 1.1. ob 12.00. Prav vse treninge dosedaj, je vodil idejni vodja in dolgoletni uspešni karateist, učitelj, sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. K.K. Atom Domžale vseskozi posveča veliko pozornosti k vadbi na svežem zraku in k temu vabi in navdušuje tudi člane drugih klubov. Vadba na svežem zraku, takoj prvi dan novega leta, daje posebno moč in smer za vse leto. Pozdrav Int. Piknik centru pri Jurju.

Zenmedia