2019

Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 

Začetek meseca Marca

Kvalifikacije za SKIF Slo. DP Slovenije 2019

Veliko mladine, se je udeležilo kvalifikacij za skif državne prvake 2019. Turnir se je 9. 3. odvil v kraju Poljčane, kjer je dom kluba SKIF Poljčane in njihovega prvaka Senseia Aleša Kavklerja 4.Dan. Atom Domžale je s tekmovalci in tekmovalkami:
Jakob šernek, Eva Dormiš, Blaž Dragar, Aleksander Eržen, Lovro Kaluder, Liam Letić, Matic Kokalj, Staš Kokalj, Karin Podboršek, Mark Peterka Ramovš, Anže Levačič in ekipa mlajši dečki kate(19). Najboljša je bila Karin Podboršek s kar štirimi prvimi mesti v najvišjih kategorijah. V skupnem seštevku, so pred finalami, dosegli 1.mesto, a zelo tesno pred drugouvrščenim klubom, Kanazawa Dojo Mb in KK Kuzma. Pohvala vsem Atomovcem za res odlično priborjena mesta.
Sedaj je potrebno to zadržat.

Izpiti belih pasov

8. 3. so se v Dojo Kokalj, Domžale, odvili izpiti za bele pasove. Pred izpiti je potekal enoinpol urni trening z Shihanom Čeričem 8.Dan Kyoshi. Iz ljubljanskega kluba FG je polagalo šest otrok, katere sta pripeljali inštruktorica Ksenija Pevec 2.Dan in vaditeljica Ines Knežević 1.Dan.
Za 10.Kyu so uspešno opravili izpit, Damjan Ostrež, Leo, Gaja in Branka Sreauss, Atom, Maks Horvat, FG Lj. Za 9.Kyu so se uspešno izkazali, Kristina Paige Knežević Vernon, Matic Plavec Klemen Curk Ema Loy, Maks Horvat, Lana Govednik, FG Lj. Rok Felicijan, Damjan Ostrež, Leo, Gaja in Branka Sreauss, Atom, Domžale. Za rumeni pas je položil Rok Felicijan.

Avstrija

Sensei Fumitoshi Kanazawa 6.Dan, je bil gost v Avstrijskem mestu Graz, blizu Slovenske meje. Iz KK Atom Domžale smo se 2. 3. 2019, popoldanskega treninga udeležili štirje člani, Eva Dormiš, Roman Dormiš, Ksenija Pevec, Lovrenc Kokalj. Prikazana je bila mojstrska kata Meikyu.

 


 

 

 

42. KARATE-DO TURNIR
ZA POKAL »RUŠE 2019«

V Rušah, Domžale z mlado ekipo, solidne. Za pokal 2019, med slovenskimi klubi, Atom Domžale tesno povedel. Ruški turnir je šel v roke Romunom, za njimi uspešni Srbi in Italijani.

Na teškem celodnevnem karate turnirju, je inštruktor domžalskega Atoma, Timotej Kokalj 2.Dan, krmaril s tekmovalci, Andrej Neškoski, Blaž Dragar, Breda Hrovatin, Karin Podboršek, Lovro Kaluder, Sara Šklander, Adam Šlibar, Žana Šklander, Jakob Šernek, Liam Letič. V polnih skupinah so se morali za medalje prav posebno potruditi.

Karate-Do klub »Š.D.«-Ruše, je 16. 2. 2019, organiziral že 42. Tradicionalni mednarodni Karate-Do turnir, za pokal »Ruše 2019«. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB in krajevnemu prazniku Ruš. Med seboj se je v različnih starostnih skupinah pomerilo 350 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz šestih različnih držav, Romunije, Italije, Srbije, Češke, Avstrije in Slovenije.

Prvih pet na 42 mednarodnem Karate turnirju, Ruše 2019:

mesto Klub-ekipa točke
1. S.K.I.F. ROMUNIJA 2515
2. S.K.I.F. SRBIJA 1710
3. S.K.I.F. ITALIJA 1305
4. ATOM-DOMŽALE 470
5. SPARTAK - ČEŠKA 440


Prvih pet klubov po prvem turnirju, za SKIF Pokal Slovenije 2019:

1. Atom Domžale 489
2. Š.D. Ruše 379
3. Tromejnik Kuzma 328
4. Funacoshi Gichin Ljubljana 273
5. Gortina  Muta 244


Zenmedia

ZAPISNIK

 

 

 


 

 

 
Karate-Do uspeh v Mantovi

Šampijonka Mateja Breznik, kate 2.mesto in Nino Knežević, kumite 2.mesto, kate 4.mesto, sta bila najuspešnejša tekmovalca Slovenije, na turnirju 13. držav sveta, v Mantovi. Medaljo so za las zgrešili tudi, Mladen Vrtarić, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Blaž Robič, Jernej Gornik, Timotej Koležnik, Clarisa Rošker.

V italijanski Mantovi, Castel d'Ario, je 26. 1. 2019, potekal vsakoletni veliki zimski Karate-Do turnir, ki ga skupaj z domačim klubom organizira mojster Paolo Lusvardi 8.Dan, skupaj z bratoma Lanzoni. Prisotnih je bilo deset evropskih držav ter Amerika in Indonezija. Ekipno so na koncu slavili Belgijci in italijanski reprezentantje. Slovenija je na turnirju črnih pasov, nastopala z mladimi tekmovalci, ki so se odrezali več kot odlično. Posamezno kate in kumite so bili skoraj vsi v polfinalu. V ekipnem delu so takoj za uvod na osrednjem tatamiju premagali Ruse s 4:1, kar je mladi ekipi, Robič, Mršič, Neškoski, Gornik, Koležnik, v nadaljevanju dalo poleta. Na koncu jim je izkušenost preprečila boj za ekipno medaljo. V nedeljo 27. 1. je potekalo tekmovanje barvnih pasov vseh kategorij. Slovenska ekipi, katere vodja je bil Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, kljub nočni vožnji na prizorišče, ni uspel preboj med odličja.

Evropski SKIEF sodniki so imeli dan pred turnirjem celodnevno izobraževanje in prvo letošnje opravljanje licenc po rangih. Seminarja so se udeližili slovenski sodniki, glavni inštruktor SKIF Slovenije Shihan Ivan Čerič, 8.Dan Kyoshi, domžalčan Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, Anto Lučić 5.Dan, Mateja Breznik Kabaj 4.Dan, Irina Mlinarić 3.Dan. Lovrenc Kokalj je na sodniškem seminarju opravljal evropski izpit in uspešno opravil najvišjo A+ licenco, za kar je seveda zaslužna cela ekipa SKIF Slovenije.

V večernem delu, prvega dne, je bil organiziran Karate-Do trening s tehničnim direktorjem SKIEF, japoncem Shihan Masaru Miura 9.Dan Hanshi in gostom večera Shihanom Okazakijem 8.Dan, japoncem živečim v Ameriki. Trening je bil tehnično prvovrsten in nihče, ki bi bil rad tehnično na najvišjem nivoju, tega ne bi zamudil. Rotacija in preciznost.

Zenmedia

Črni pasovi v Murski Soboti

V nedeljo, 20. 1. 2019, je na jubilejnem 30. Zimskem Karate-Do seminarju v Murski Soboti na koncu potekal tudi izpitni del seminarja. Iz Domžal sta za črni pas 1.Dan uspešno opravila preizkušnjo, Timotej Mršič 1.Dan in Roman Dormiš 1.Dan. Iz Ljubljanskega kluba FG Lj. So za 1.Dan uspešno opravili, Ines Knežević 1.Dan, Jernej Gornik 1.Dan in Nino Knežević 1.Dan.
Za 2.Dan je uspešno opravila gospa mag. Breda Hrovatin 2.Dan.
Bravo Atom Domžale.

Zenmedia

 

 

 


 

 

 

Za jekleni jutri

Karateisti in maratonci tradicionalno 1. 1. ob 12.oo, v Kamniški Bistrici

Sredi novoletnega dneva, 1. 1. 2019, ob 12.00 uri, so se privrženci borilnega športa - Karate in sedaj tudi že tradicionalno, skupaj z maratonci, dobili v Kamniški Bastrici. Tekači maratonci, so na prizorišče izvira kamniške bistrice, pritekli popolnoma segreti in jim je zimska kopel zelo ugajala.
Karateisti, povečini iz Domžalskega Atoma in Ljubljane, so udarno in nič kaj pazljivo na belo opravo, zastavili trening in kimone so bile po vadbi tudi drugačnih barv. Prvega januarja je bil tudi tokrat namen, biti na svežem zraku, vaditi svoj šport, izpolnjen in letos niti ni bilo tako hladno, ali pa so športniki po 28. zaporednih in 32. zabeleženimi novoletnimi treninigi, že utrjeni.  Po vadbi ga ni boljšega čaja in obare v koči strica Marjana, v Piknik centru pri Jurju.

Organizator KK Atom Domžale in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, želi vsem Srečno in zdravo novo leto 2019 in naprej.

 

Zenmedia