2024


 

Obdobni izpiti nižjih pasov

V telovadnici OŠ Domžale, so 14. 2. potekali obdobni izpiti za nižje pasove.
Izpiti so se izvajali pri glavnemu inštruktorju SKIF Zveze Slovenije, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi. Prisotni so bili Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, vaditeljica Branka Strauss 2.Kyu, vaditeljica Gaja Mazvita Strauss. Po končanih izpitih, so se v telovadnici zbrali starši, vzgojitelji in spremljevalci izpitnikov in jim zaploskali.

Napredovali so:
10. Kyu
Adyan Akeljić, Neža Šercer, Maj Kajbič, Oskar Granfola, Zoja Kordež, Darinka Kajbič;
9.kyu:
Emir Junuzović, Oskar Granfola, Ajla Vrbić, Aleksander Naneh, Zala Zupan,
Maj Kajbič, Neža Šercer;
8.Kyu:
Angelina Blaževska, Blaž Moro, Domen Učakar, Mateo Stanojević, Nikolaj Radonjić, David Markovič Ukmar;
7.Kyu:
Oskar Vrtačnik, Dorian Naneh, Mirjana Stanojević.

Sensei Kokalj 6.Dan

 


 

 

 

47. Mednarodni Karate turnir za pokal Ruš, 2024

Na že 47. Mednarodnem karate-do turnirju v Rušah, 10. 2. 2024, so sodelovali in se med seboj pomerili športniki držav, Češke, Romunije, Srbije in Slovenije.

Skoraj 400 štartov, v posameznih kategorijah, je zmagoslavje prinesel združenju srbskih klubov, drugi so bili romuni in tretji domačini, Ruše.
Atom Domžale je v skupnem seštevku, dosegel četrto mesto med 15. različnimi organizacijami.

Za KK Atom Domžale so nastopali: David Markovič Ukmar, Nikolaj Radonjić, Val Kordež, Benjamin Flisar Stanković, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Blaž Dragar, Branka Strauss, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Boštjan Ukmar, Andrej Neškoski.

Jakob Šernek, je dosegel pet odličij, dve prvi mesti, enkrat drugo in dvakrat tretje mesto. Tekmoval je v katah posamezno in ekipno ter posamezno kumite, mladinci in moški.

Zenmedia

 

 

 


 

 

 

V Italiji najboljša Gaja Mazvita Strauss, Domžale, Slovenija

Italijanska internacionalna karate organizacija, je od 26. – 28. 1. 2024, organizirala dva mednarodna karate turnirja. 2.memorialni Grosselle turnir črnih pasov v spomin italijanskemu mojstru karateja in SKI-I International Cup 2024. Petek, 26. 1. je bil seminar, katerega sta vodila, Soshi Masaru Miura 9.Dan in Shihan Paolo Lusvardi 8.Dan. Sodelovalo je 14 držav.

Slovenska Shotokan Karate-do Internacionalna Zveza, se je s sobotnim zgodnjim prihodom, udeležila z nastopi obeh turnirjev v dveh dneh, vključno z mednarodnim sodnikom, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. Skupaj enajst zastopnikov Slovenije, vodja ekipe, Sensei Darjan Rošker 7.Dan Renshi, tekmovalci, Renej Fujs, Jakob Šernek, Gal Časar, Len Tshenolo Strauss Tlhaolang, Maksimilijan Mrkoč, Jan in Maj Ščančar in tekmovalki, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Branka Strauss.

Ekipa je v Slovenijo prinesla dve zlati in bronasto medaljo. Bronasti je bil v kumiteju – proste borbe, Leon Strauss, kate – nastop v finalu, četrto mesto.
V katah, je v svoji kategoriji, prepričljivo z visokimi ocenami zmagala Gaja Mazvita Strauss, Domžale, ki je nekaj ur zatem, dominirala in zmagala
v kumiteju – borbe, finale s češko tekmovalko.

Pri izboru najboljših dveh tekmovalcev, moški, ženska na Internacionalnem turnirju, je bila za žensko predstavnico zasluženo z dvema zmagama izbrana
Gaja Mazvita Strauss, Slovenija.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


¸

 

 

 

Domžale bogatejše za tri mlade karate-do mojstre

34. tradicionalni mednarodni zimski karate-do seminar 2024, Murska Sobota.
Zasnežena pokrajina predzadnjega vikenda v januarju, je v prekmurje tradicionalno privabila veliko število ljubiteljev karate športa in veščine, v večini članov-članic organizatorja, Shotokan Karate-do Internacional Zveze Slovenije.

V treh dneh, od 19. – 21. 1., so se udeleženci in udeleženke seminarja dodobra preznojili in popestrili paleto znanja. Seminar so tradicionalno, tudi po skupinah, vodili člani strokovnega sveta SKIF Slovenije, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi predsednik sveta, člana str. sveta, Sensei Darjan Rošker 7.Dan, Renshi, ki je s strani predsednika str. sveta, prejel diplomo prispelo z Japonske, za uspešno opravljen izpit 7.Dan, ki ga je opravljal na svetovnem prvenstvu, Madžarska 2023 in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.

Po številu in kakovosti sodelovanja udeležencev, je bilo opaziti premik na bolje, po nesrečnem kovidu. V nedeljo, 21. 1. je 60 udeležencev, kandidatov, opravljalo izpit za višje stopnje pasov. Iz domžalskega kluba Atom, so uspešno in z odliko opravili preizkus in napredovali:

Benjamin Flisar Stanković, 5.Kyu modri pas;
Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, 2.Kyu drugi rjavi pas;
Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, 2.Kyu drugi rjavi pas;
Branka Strauss, 2.Kyu drugi rjavi pas;

Za mojstrski črni pas, so zelo uspešno opravili:
Lovro Kaluder, 1.Dan, Jakob Šernek, 1.Dan, Blaž Dragar, 1.Dan.

Konec janurja v italijanskem obmorskem mestu Rimini, poteka dvodnevni turnir,
katerega se bodo vsi pripravljeni nedvomno udeležili.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

37. karate-do trening. 1. 1. 2024, Kamniška Bistrica

Leto 2024, se je za karateiste Domžal, (KK Atom Domžale), organizatorje vsakoletnega treninga v Kamniški Bistrici, začelo tradicionalno obetajoče v najboljšem pomenu. Že 37. novoletno karate-do vadbo je vodil Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.

Kot vsako leto, točno ob 12.00, tako, da se tradicionalnega novoletnega treninga v naravi lahko udeležijo tudi tisti iz bolj oddaljenih krajev Slovenije, se v Kamniški Bistrici odvija pravi Kangeiko, trening belih kimon z dodano noto mentalne krepitve, ki na začetku vadbe, prav prisrčno pozdravi, prav tako tradicionalne super tekače, ki jim hladen izvir Bistrice nudi dodaten izziv.

Januar, atomovcem, reprezentantom, prinaša zasedenost z vadbo prav vsak dan, vključno z vikendi. Čakajo jih mednarodni turnirji in predvsem priprave za EP 2025, Grčija in SP 2026, Turčija ali JAR Durban.

Leto zmaja, naj vsem prinese krepko zdravje, mirnega duha, pravilnih odločitev.

Srečno!

Zenmedia