2023

 

 

 

46. karate-do turnir, Ruše 2023

Karate društvo Atom Domžale, se je udeležil že 46. Karate-Do turnirja, ki ga v počastitev padlega Pohorskega bataljona, med drugo svetovno vojno, organizira ŠKD Ruše, na čelu s priznanim mojstrom Shihanom Ivanom Čeričem 8.Dan Hanshi, ustanoviteljem karate kluba Ruše. Domžalčani so s trinajstimi tekmovalci, v različnih kategorijah, osvojili 17 medalij in pokalov.

Turnir se je odvil na pustno soboto, 18. 2. 2023, v športni dvorani Ruše, z več kot 400 tekmovalci iz Češke, Srbije, Romunije in klubov različnih zvez Slovenije. Obisk je bil množičen in kvaliteten. Županja mesta Ruše, je naredila lep pozdravni govor in turnir, kot se spodobi, tudi odprla.

Za Domžale so nastopali:
Val Kordež, Benjamin Flisar Stanković, David Markovič Ukmar, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang,  Maša Planovšek, Mark Planovšek, Liam Letić, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Blaž Dragar,  Jakob Šernek, Boštjan Ukmar,  Branka Strauss, Bernarda Flisar.
Večina naštetih tekmovalcev in tekmovalk je stala na stopničkah, nekateri tudi večkrat. Prav gotovo je bil svoje prve madalje, zelo vesel, Val Kordež, 2.mesto kate. Odlični so bili Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Blaž Dragar in Jakob Šernek, kate ekipno, 3.mesto. Dve madalji si je prislužil Benjamin Flisar Stanković, kate. Bernarda Flisar je bila uspešna v kumiteju-športne borbe, 2.mesto posamezno in ekipno. David Markovič Ukmar, je v kategoriji Opp, dosegel zlato. Boštjan Ukmar dvakrat 1.mesto, kate do rjavi pas. Branka Strauss, dvakrat zlata, kate članice in starejše članice do rjavi pas. V hudi konkurenci sta bila zelo uspešna Blaž Dragar in Jakob Šernek 3. in 2.mesto, posamezno kate in Yakusoku kumite 2.mesto.
Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang v katah prepričljivo 1.mesto, bratec Leon Tshenolo Strauss, kate, 3.mesto, kumite 1.mesto.

Turnir se šteje kot prvi turnir za pokal SKIF Zveze Slovenije za 2023. Preostanejo še trije. Tretji bo 14. 10. v Domžalah, za pokal Domžal 2023.
Pokalni zmagovalec za 2022, so bile Domžale.

Zenmedia

ZAPISNIK

 
 

   

 


 

 

 

Zimski Karate-Do seminar,
Murska Sobota 2023

Na 33. zimskem karate-do seminarju v Murski Soboti, so trije člani karate kluba Atom Domžale, opravili preizkus znanja, za višjo stopnjo pasu. Benjamin Flisar Stanković je uspešno opravil izpit za 6.Kyu, zeleni pas,  zelo uspešno se je izkazal Boštjan Ukmar za 4.Kyu, drugo stopnjo rjavega pasu, 2.Kyu, je uspešno prestala Bernarda Flisar.  Pred seminarjem sta bili podeljeni diplomi za opravljen evropski sodniški izpit, višjega ranga, Sensei Darjan Rošker in Sensei Lovrenc Kokalj.

Tradicionalnega dogodka, ki je potekal od 20. 1. – 22. 1. 2023, v telovadnici srednje šole Murska Sobota, se je udeležilo osem članov/članic karate kluba Atom Domžale. Branka Strauss, Gaja Mazvita Strauss, Leon Tlhaolang Strauss,
Benjamin Flisar Stanković, Bernarda Flisar, Boštjan  Ukmar, Letić Liam, Lovrenc Kokalj.

Seminar SKIF Zveze Slovenije je tradicionalno vodil Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, Sensei Darjan Rošker, 6.Dan Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.
Tehnični organizator KK Tromejnik Kuzma, Jelka Rošker Trajbar 4.Dan.

Oss!
 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Tekači in karateisti tradicionalno aktivno za novega leta dan

Kamniška Bistrica, 1. Januar 2023. Karate klub Atom Domžale, se je tudi to leto, proslavil že kar na začetku leta s tradicionalnim treningom v naravi. Čeprav je bilo številčno videti malo manj udeležencev kot prejšnja leta, so se dneva vadbe vsi udeleženci izredno veselili.

Tekači in karateisti Domžal in okolice,  so  prvi novoletni dan, 2023, tradicionalno izkoristili na najboljši možni način. Tekači s tekom in hladno osvežitvijo, karateisti s tradicionalnim že 36. novoletnim treningom v naravi. Običaj ne bo zamrl, saj je bilo med udeleženci veliko otrok, ki jih starši navajajo na zdrav, aktiven način življenja. Bistra glava in močna volja, sta najboljša vsakodnevna popotnika, ki dosegata odlične rezultate.

Res lepo in zdravo, za telo in duha.

Oss!