2006


   

 

Tradicionalni Novoletni trening v Kamniski Bistrici

Karate Klub ATOM Shotokan Domzale je imel 1. 1. 2007 ob 12.00 tradicionalni novoletni trening v Kamniski Bistrici, Picnic center. Vreme ni bilo lepo zato so se morali clani in clanice, ki so se udelezili prvega treninga v letu 2007 zadovoljiti z dobro voljo in se vsekakor posvetiti treningu.

Po koncanem treningu so bili vsi skupaj mnenja, da ga ni cez odlicen svezi zrak. Atomovci so se skupaj s spremljevalci poveselili v koci strica Marjana in njegove zene, ki sta jim tudi to leto pripravila odlicen caj in predobro obaro, ki bo grela celo leto in pomagala pri dobrih uvrstitvah na tekmovanjih, ter uspesnih treningih.

Vsem, ki spremljate delo domzalskih shotokancev veselo in zanimivo leto 2007.

 


 
 

 

PREDNOVOLETNI TRENING

21. 12. 2006 je imel Atom skupni prednovoletni trening in po treningu vecerjo v restavraciji hotela Krona Domzale.
Trening je potekal v tradicionalnem stilu. Najprej segrevanje, vadba tehnike s katami in posamezen demonstracijski nastop posameznih skupin. Pred koncem treninga se je razglasilo najboljse predstavnike Atoma za leto 2006, ki se poslavlja.

V konkurenci do 18 let je tretje mesto pripadlo Roku Kurentu, drugo mesto Gasperju Skoku in prvo mesto Timoteju Kokalju.
Nad 18 let je tretje mesto dosegel Jernej Homar, drugo mesto Miha Gavez in prvo mesto, najprestiznejse je osvojila Tamara Kokalj.

Vsak clan, ki je sodeloval na skupnem prednovoletnem treningu, je dobil darilo z dvanajstlistnim koledarjem za leto 2007.

Atomovci, samo tako naprej.
Srecno 2007!

 


 
 

 

 


 

14. S.K.I.F. ODPRTI  TURNIR  "TROMEJNIK" 2006 in 3. Pokalni  turnir S.K.I.F. 2006

POKALNA ZMAGA NA TROMEJI

Na 14. Pokalnem Karate turnirju za pokal Tromeje 2006, 9. 12. v idilicnem mestecu Kuzma, so Karate tekmovalci iz nasega domzalskega Karate kluba Atom Shotokan Domzale, pokazali resni pristop in na poti do zmagoslavnega pokala 2006  prebrodili vse ovire. Za domzalski Atom so tokrat tekmovali predvsem mlajsi tekmovalci in tekmovalke. Vkljucili so se tudi iz sekcije Trzin in koncno je za Atom tekmovala tudi odlicna Karateistka Monika Brovc iz Vira.
Turnir je bil tretji in zadnji odlocilni turnir za "Pokal S.K.I.F. SLOVENIJE 2006". Skupni zmagovalec Pokala je tisti klub, kateri je osvojil najvec tock iz vseh treh pokalnih turnirjev - Ruse, Celje in Kuzma.
Tekmovalci in tekmovalke, Spela Dragar, Katja Kac, Iva Perger, Klemen Kastelic, Mitja Hofer, Zan Gucek, Zan Podborsek, Matevz Peternel, Patricija Vehovec, Eva Gruber, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Marusa Sircelj, Katarina Cermelj, Crt Hrovatin, David Kardum, Grega Tersek, Tomaz Babic, Ziga Skok, Matic Golobic, Rok Kurent, Gasper Skok, Rok Topolovec, Edin Behic,
Polona Orehek, Roman Kepec, Milena Dimc, Sasa Stiglic, Majda Askerc, Alenka Trpin in reprezentantje, Timotej Kokalj, Monika Brovc, Jernej Homar in Tamara Kokalj, so z odlicnimi nastopi osvojili Karate pokal  "TROMEJNIK 2006", hkrati pa so bili domzalcani zmagovalci skupnega prestiznega pokala S.K.I. zveze Slovenije 2006.
Posamicno velja izpostaviti odlicne nastope posameznih tekmovalcev saj so slavili kar v dveh kategorijah. Monika Brovc dvakrat 1. mesto v Katah, Timotej Kokalj, mladinci, 1.mesto v Katah in 1.mesto v Kumiteju -Borbah, Rok Kurent  st. decki, 1.mesto Kate in 1.mesto Kumite, odlicen nastop Jerneja Homarja v Kumiteju-borbah moski nad 75kg, 3.mesto in zopet dominanten, discipliniran  nastop Tamare Kokalj, ki je ugnala nasprotnice najprej v Katah zenske, 1.mesto in se v Kumiteju-borbah z ipponom  v finalnem obracunu z noznim udarcem (ura mawashi) v glavo nasprotnice in zasluzeno osvojila pokal za 1.mesto.
Lovrenc Kokalj gl. Instruktor domzalskega Shotokan Kluba Atom je bil po tekmovanju presrecen. Na tekmovanje mi je uspelo pripeljati, kar nekaj svezih mladih tekmovalcev, ki bodo v prihodnje krepko krojili slovenski Karate. Zadovoljen sem z nastopi starejsih solskih pasov, ki so koncno uvideli svojo zmoznost po tekmovanju in dobri uvrstitvi. Najbolj pa sem zadovoljen z ze izkusenimi tekmovalci tako v mladinski kot clanski konkurenci. Zadrzali smo formo in jo celo stopnjevali do konca sezone. Rezultat je bil neizbezen. Vsa zahvala  mojstru Homarju za uspesno vodenje tekmovalcev in za zaupanje, ki mi ga izkazuje toliko let. Drugo leto nas caka veliko nastopov, tudi v Domzalah in v taki zasedbi ni bojazni za nadaljni uspeh. Vabimo v nase vrste.
Posamicni rezultati Domzal:

Kate:
Iva Perger, mlajse deklice do 12 let, 3.mesto;
Patricija Vehovec, starejse deklice 2.mesto;
Crt Hrovatin,  mlajsi decki 1.mesto, starejsi decki, 2.mesto;
Tjasa Lupse Hanzlowsky, starejse deklice - visji pasovi) 4.mesto;
Rok Kurent, starejsi decki - visji pasovi - 1.mesto;
Gasper Skok, mladinci - visji pasovi - 3.mesto, clani 4.mesto;
Polona Orehek, starejse deklice 3.mesto;
Roman Kepec, clani nizji pasovi, 2.mesto, veterani 3.mesto;
Milena Dimc, clanice nizji pasovi 4.mesto;
Sasa Stiglic, clanice nizji pasovi, 3.mesto;
Majda Askerc, clanice nizji pasovi 1.mesto;
Timotej Kokalj, mladinci 1.mesto;
Monika Brovc,  starejse deklice,- visji pasovi -  1.mesto, mladinke - visji pasovi 1.mesto;
Tamara Kokalj, clanice - visji pasovi 1.mesto;

Kumite - borbe:
David Kardum, decki do 14 let, -55kg, 4.mesto;
Crt Hrovatin, decki do 14 let, -55kg, 3.mesto;
Rok Kurent, decki do 14 let, 1.mesto;
Grega Tersek, decki +55kg, 2.mesto;
Ziga Skok, decki +55kg, 1.mesto;
Matic Golobic, mladinci -60kg 2.mesto;
Timotej Kokalj, mladinci -60kg 1.mesto;
Gasper Skok, mladinci -70kg 2.mesto;
Rok Topolovec, mladinci +70kg 3.mesto;
Edin Behic, mladinci +70kg 2.mesto;
Jernej Homar, clani +75kg 3.mesto;
Tamara Kokalj, clanice +60kg 1.mesto; 

 

 


 

Karate Izpiti

V ponedeljek 27. 11. 2006 so bili v FIT FIT centru v Domzalah organizirani obdobni karate izpiti Karate Kluba Atom Shotokan Domzale. Izpite je opravljalo 28 kandidatov in kandidatk.
Za prvi beli pas so uspesno opravili izpit: Gasper Pirc, Tjasa Zupancic, Kaja Dolnicar, Gregor Vovk, Eva Rupnik. Gasper Pirc je opravil izpit tudi za drugi beli pas.
Za oranzni pas so uspesno opravili: Jan Korpar, Klemen Kastelic, Zan Gucek, Mitja Hofer, Hana Keric, Katja Kac, Spela Dragar, Zan Podborsek, Rok Prasnikar, Breda Hrovatin, Milan Hrovatin, Milena Dimc, Anja Rupnik, Marusa Sircelj, Boris Dolenc.
Za zeleni pas so polagali in uspesno opravili izpit: Sasa Stiglic, Matevz Peternel, Iva Perger, Roman Kepec, Joze Pirc.
Za modri pas je potrjeval Tomaz Babic in uspesno opravil izpit.

Bravo

 

 
 

 

Karate Klub Atom Shotokan Domzale

Karate tekmovanje "Ljubljana open 2006"

Mlada Iva Perger je 25. 11. 2006 na Karate tekmovanju, ki ga je organiziral KK Olimpija Ljubljana, dosegla dva odlicja. Zlato medaljo v Katah in zlato medaljo v Kihonu. Tekmovala sta tudi Katarina Cermelj Kate st. deklice 3. mesto in Ziga Skok Kumite.

Na tekmovanju jih je spremljala in vodila clanica Sasa Stiglic.

 

 
 


 
 
 

Karate Klub Atom Shotokan Domzale

Uspesni v Ligi

V skladu s Programom tekmovanj za leto 2006 je S.K.I. zveza Slovenije organizirala spomladanski (22. 4. 2006) in jesenski (25. 11. 2006) del LIGE v katah  in v kumiteju ekipno za:
Malcke, mlajse decke - od 10 do 12 let - starejse decke - od 12 do 14 let - mladince od 14 do 17 let - clane. Karate Kub ATOM SHOTOKAN Domzale je bil na ligaskem tekmovanju zelo uspesen. Medtem, ko pri malckih ni imel predstavnikov se je predstavil z ekipami mlajsi decki: Ziga Pokovec, David Kardum, Grega Tersek; starejsi decki: Crt Hrovatin, Rok Kurent, Tjasa Lupse H.; mladinci: Edin Behic, Timotej Kokalj, Rok Topolovec, Gasper Skok; clani: Miha Gavez, Jernej Homar, Tadej Trinko, Janko Gobec, v Katah jim je na pomoc priskocila Tamara Kokalj. Skupni in koncni rezultat domzalskih Karate ekip:

- mlajsi decki, Kate: 4.mesto;
- starejsi decki, Kate: 1.mesto;
- mladinci, Kate 1.mesto, Kumite-borbe: 1.mesto;
- clani, Kate 1.mesto, Kumite-borbe: 1.mesto.


 


 

FINALE DOGOVORJENEGA KUMITEJA V DOMZALAH

ZMAGA KATARINE CERMELJ, TIMOTEJA KOKALJA, TADEJA TRINKOTA

V soboto 18. 11. 2006 je v Domzalah v veliki telovadnici OS Domzale potekal finalni del
DP S.K.I. Slo. V Kihon in Dyu ippon Kumiteju za vse starostne kategorije. V finalu so se med seboj pomerili finalisti, ki so se po dveh predhodnih kvalifikacijskih krogih uspeli uvrstiti med prvih osem v svoji skupini.
V Kihon ippon Kumiteju posamezno so se v finale iz Domzalskega Karate kluba Atom uvrstili: Crt Hrovatin, Grega Tersek, David Kardum, Katarina Cermelj, Iva Perger, Patricija Vehovec, Polona Orehek, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Eva Gruber;
Dyu ippon Kumite posamezno: Rok Kurent, Timotej Kokalj, Edin Behic, Gasper Skok, Matic Golobic, Lorina Smolnikar, Tadej Trinko, Alenka Trpin. Tri ekipe v Kihon ippon Kumiteju, in ena ekipa v Dyu ippon Kumiteju.
V uvodnem delu tekmovanja sta se v kratki demonstracijski tocki  izkazala brat in sestra
oba mojstra Karateja 1.Dan, Tamara Kokalj in Timotej Kokalj.

R E Z U L T A T I:   KIHON - IPPON KUMITE:
Mlajsi decki: 1. SASIC Zeljko (SKI DK Celje), 2. HROVATIN Crt (SKI ATOM Domzale), 3. SAFER Jaka (SKI TROMEJNIK Kuzma), 4. TERSEK Gregor (SKI ATOM Domzale);
Mlajse deklice: 1. CERMELJ Katarina (SKI ATOM Domzale), 2. PERGER Iva (SKI ATOM Domzale), 3. JANZEKOVIC Karmen (SKI TROMEJNIK Kuzma), 4. MILIVOJEVIC Petra (SKI SD Ruse);
Starejsi decki (9. - 5. KYU solski pasovi rumeni do vijolicni pas): 1. STANKOVIC Bojan (SKI KANAZAWA Maribor), 2. HROVATIN Crt (SKI ATOM Domzale), 3. SAFER Jaka (SKI TROMEJNIK Kuzma), 4. ORNIK Martin (SKI KANAZAWA Maribor);
Starejse deklice (9. - 5. KYU): 1. ZOHAR Nusa (SKI TROMEJNIK Kuzma), 2. FICKO Maja (SKI TROMEJNIK Kuzma), 3. LUPSE-HANZLOWSKI Tjasa (SKI ATOM Domzale), 4. CERMELJ Katarina (SKI ATOM Domzale),
Mladinke (9. - 5. KYU): 1. BONIFARTI Urska (SKI TROMEJNIK Kuzma), 2. LESNIK Mojca (SKI KANAZAWA Maribor);
Clanice (9. - 5. KYU): 1. HORVAT - KOVACIC Andreja (SKI TABOR Maribor), 2. ILIC Biljana (SKI TABOR Maribor);
Clani (9. - 5. KYU): 1. GRAIFORNER Uros (SKI KANAZAWA Maribor), 2. SKUPNJAK Ales (SKI TABOR Maribor), 3. PAHEK Miroslav (SKI TABOR Maribor); 

DYU - IPPON KUMITE:    
Starejsi decki/deklice (4. - 1. KYU solski pasovi modri in rjavi pas): 1. JAKOPIC Maja (SKI KATANA Radlje ob Dravi), 2. KURENT Rok (SKI ATOM Domzale), 3. GORICAN Melita (SKI KATANA Radlje ob Dravi);
Mladinke 4.KYU - 1.DAN: 1. ROZEC Polona (SKI SHO-KAN Apace), 2. SMOLNIKAR Lorina (SKI ATOM Domzale);
Mladinci 4.KYU - 1. DAN: 1. KOKALJ Timotej (SKI ATOM Domzale), 2. BEHIC Edin (SKI ATOM Domzale), 3. BUNDERLA Evgen (SKI TROMEJNIK Kuzma), 4. SKOK Gasper (SKI ATOM Domzale),
Clanice 4.KYU - DAN: 1. MLINARIC Irina (SKI KANAZAWA Maribor), 2. TRPIN Alenka (SKI ATOM Domzale),
Clani 4.KYU - DAN: 1.TRINKO Tadej (SKI ATOM Domzale), 2. KELEMINA Ivan (SKI TABOR Maribor), 3. FORIC Dejan (SKI TABOR Maribor), 4. ZAVEC Miso (SKI TABOR Maribor)

KIHON - IPPON KUMITE - EKIPNO:
Mlajsi decki/deklice: 1. ATOM Domzale - deklice, 2. ATOM Domzale - decki, 3. TROMEJNIK Kuzma, 4. TABOR A Maribor;
Starejsi decki/deklice (9. - 5. KYU): 1. ATOM Domzale, 2. TROMEJNIK Kuzma, 3. KANAZAWA Maribor, 4. TABOR Maribor;
DYU - IPPON KUMITE - EKIPNO:
Mladinci/mladinke 4. KYU - 1. DAN: 1. ATOM Domzale, 2. KATANA Radlje ob Dravi, 3. TROMEJNIK Kuzma,

SKUPNO:
 

1. MESTO: ATOM Domzale,
2. MESTO: TABOR Maribor,
3. MESTO: TROMEJNIK Kuzma.


  

Domzalski Karateisti v Tokiu na SP
Izjemen uspeh

Na 9. SP Shotokan Karate-Do International Federacije v Tokiu od 31. 10. Do 5. 11. 2006 na Japonskem je slovenska reprezentanca v postavi, Timotej Kokalj, Sebastian Kantuzer, Polona Rozec, Ivan Kelemina, Polonca Hull, Mateja Breznik, Tamara Kokalj, Matej Kabaj, Jernej Homar, Tadej Trinko, Miha Gavez, Uros Bucan, Marko Bunderla, Lovrenc Kokalj, Davorin Kracun, Ales Kavkler, Darjan Rosker in selektor, sodnik, vodja reprezentance Ivan Ceric, dosegla izjemene uspehe za slovenski Karate. Kar sest reprezentantov je iz domzalskega Karate kluba Atom Shotokan Domzale in prav vsi so prikazali izjemne nastope.

V predstavi 2100 karateistov in karateistk iz 69 drzav sveta je v konkurenci mladincev Kumite do 15 let Sebastian Kantuzer postal svetovni prvak. V tej kategoriji smo slovenci imeli dva predstavnika, Timoteja Kokalja in Sebastiana Kantuzerja. Oba sta se morala najprej uvrstiti v finale prvih osem. Premagati sta morala pravo ceto 50. mladenicev. V finalu se je Timoteju zalomilo proti domacemu japonskemu predstavniku in je z izgubo 3:2 na SP dosegel skupno 6.mesto, medtem ko je Sebastian v finalu premagal oba domaca predstavnika in zasluzeno osvojil 1.mesto in postal svetovni prvak.

Izjemen uspeh je dosegla zenska ekipa v Katah. Slovenske tekmovalke, mariborcanka Mateja Breznik, prekmurka Polonca Hull in domzalcanka Tamara Kokalj so z odlicnim
kvalifikacijskim in finalnim nastopom dosegle 2.mesto - srebrno medaljo. Tesno so jih
premagale Italijanke medtem, ko so se Japonke morale zadovoljiti s 3. mestom. 

Rezultati domzalskih reprezentantov na SP Tokio 2006:
Tamara Kokalj,
Kate ekipno zenske 2.mesto, srebro; Kate posamicno do 19.let, uvrstitev v finale prvih osem in 5.mesto. Kumite absolutno, izpad.
Timotej Kokalj,
Kumite absolutno junior do 15 let, 6.mesto.
Lovrenc Kokalj,
Kate Master nad 40 let 9.mesto. (izguba v polfinalu 3:2 proti zmagovalcu, konkurenca 64 mojstrov). Kumite absolutno, izpad proti domacemu japonskemu predstavniku.
Miha Gavez,
Kate posamicno izpad v tretjem kolu, prav tako Kumite posamicno -75kg, Kate ekipno 10.mesto.
Jernej Homar,
Kumite +75kg, odlicen nastop in izpad v tretjem kolu, nastop za ekipo Kumite. Prav tako Tadej Trinko nastop za ekipo Kumite.

Pred zacetkom SP so nekateri slovenski predstavniki pred najvisjo svetovno elito mojstrov opravljali Karate izpite za visje pasove.

Timotej Kokalj, Tadej Trinko, Jelka Trajbar Rosker so uspesno opravili ispit za mojstra 1.Dan, Polonca Hull, Marko Bunderla, Jernej Homar, Miha Gavez so uspesno opravili izpit za mojstra 2.Dan. Za mojstra 3.Dan je uspesno opravil Matej Kabaj in za mojstra 4.Dan domzalcan Lovrenc Kokalj.


 

 
 
   
    

 

 

Bowling v Areni

Clani in clanice tekmovalne skupine Atoma so se dan po Celjski tekmi sprostili v Ljubljanskem Zabaviscnem parku.
Tema sprostitve je bil Bowling.

Tadeju Trinkotu hvala za uspesno organizacijo!


 

 
  

 
 
14. Spominski Karate turnir "CELJE 2006"
2. Pokalni turnir S.K.I.F. Slovenije 2006
DOMZALCANI 1. V BORBAH

Spominski Karate-do turnir "Celje 2006" je domzalskim karateistom iz Karate Kluba Atom Shotokan Domzale prinesel poplacan trud za poletno vadbo.
S.K.I. zveza Slovenije je v sodelovanju S.K.I. kluba "D.K."-Celje organizirala 14. Spominski S.K.I. turnir "Celje 2006" v spomin tragicno preminulih clanov celjskega karate kluba: Zdravka Paulije, Petra Pavelica in Darka Blagojevica. Turnir je potekal v soboto, 23.09.2006, v telovadnih prostorih osnovne sole Vojnik in je istocasno veljal kot 2. Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije.
Na turnirju je sodelovalo 146 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz naslednjih S.K.I. klubov: Atom-Domzale, S.D.-Ruse, Kanazawa dojo-Maribor, Poljcane, Tabor-Maribor, Sho-kan-Apace, Tromejnik-Kuzma, Wankan-Ihan in D.K.-Celje. Na samem turnirju se je predstavila drzavna "A" reprezentanca Slovenije, ki bo nastopala na bliznjem 9. Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu - Tokio - Japonska. V okviru predstavitve sta se predstavili zenska in moska ekipa,
ki sta v svojem nastopu predstavili kate, s katerimi bodo nastopali na svetovnem prvenstvu.
Sicer so na samem turnirju imeli v katah najvec uspeha clani kluba "Tabor"-Maribor, pred D.K.-Celje in Atom-Domzale, v kumiteju pa najvec clani kluba Atom-Domzale, pred Tabor-Maribor in D.K.-Celje. Povabilu kluba so se odzvali starsi tragicno preminulih clanov. Sekretar Celjskega kluba g. Odon Simonic se jim je ob tej priloznosti zahvalil za obisk na turnirju in jim izrocil spominska darila.
V konkurenci slovenskih klubov so Atomovci dosegli odlicne posamezne rezultate, katere so kronali z klubsko zmago v Kumiteju - borbah. Za ATOM je tekmovala zlata selekcija kluba 21. tekmovalcev na celu z glavnim instruktorjem Lovrencom Kokaljem. Pred SP Tokio 2006 je formo potrdila dvakratna evropska prvakinja Tamara Kokalj, ki je v clanski zenski konkurenci v Kumiteju - borbah nad 60kg, osvojila pokal za 1. mesto. Za Domzale so tekmovali: Iva Perger, Ziga Pokovec, Grega Tersek, David Kardum, Eva Gruber, Patricija Vehovec, Crt Hrovatin, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Rok Kurent, Ales Mandic, Matic Golobic, Lorina Smolnikar, Edin Behic, Ziga Skok, Gasper Skok, Tadej Trinko, Miha Gavez, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj, Jernej Homar, Lovrenc Kokalj. V Katah je Iva Perger dosegla 1.mesto, deklice do 12.let, Lovrenc Kokalj, clani 3.mesto in veterani 1.mesto. Atom je v Katah osvojil sest 2. mest, trikrat so dosegli 3.mesto. Skupno so v Katah dosegli 2.mesto.

Kumite-borbe:
Tamara Kokalj - 1.mesto, zenske +60kg
Lorina Smolnikar - 1.mesto, zenske -60kg
Miha Gavez - 2.mesto, moski -75kg
Gasper Skok - 1.mesto, mladinci +70kg, in 3.mesto, clani -75kg
Crt Hrovatin - 2.mesto, decki -55kg
Ziga Skok - 2.mesto, decki +55kg
Timotej Kokalj -3.mesto, mladinci -60kg
Tadej Trinko - 3.mesto, clani +75kg
Rok Kurent - 3.mesto, decki -55kg
Edin Behic - 3.mesto, mladinci +70kg
Grega Tersek - 3.mesto, decki +55kg
Tjasa Lupse Hanzlowsky - 3.mesto

 
 
  

 
 

Kaj dogaja v Doju Atom

Clani in clanice, ki so ze izkoristili proste dneve pocitnic ali dopustov pridno vadijo in si cez poletje po urniku nabirajo novih svezih moci za prihajajoci jesenski in zimski del leta. Poletje je res cas, ko clovek zazivi polno zivljenje. Ne odvrze samo zatohlih oblacil, tudi misli so bolj sproscujoce in tezav skoraj ni. Z redno vadbo, Karate-Do oplemenitimo in prav kmalu nam vescina vrne iskrenost in koncno psihofizicno moc.

Reprezentantje se ze kontinuirano pripravljajo v 4. koncnem delu projekta SP Tokio 2006. V Doju Atoma imamo redne obiske zenskega in moskega Kata Tima S.K.I.F. Slo. Prijetno je opazovati zrele Karateiste, ki vedo kaj pocnejo in jim je Karate-Do del vsakdana.

Domzalski reprezentantje so se 20. 8. vrnili iz 5 dnevnih izvrstnih psihofizicnih priprav in testiranj z Boca. Za vse nastale bolecine misic je poskrbela nasa maserka Majda, tako, da delo koncnih priprav poteka nemoteno in brez vecjih poskodb.
Priprave za SP se bodo verjetno potegnile v drugo leto saj bo prav kmalu EP 2007, po vsej verjetnosti v Bernu Svica.

Bliza se jesenski del vadbe. Tudi to leto bomo v nase vrste sprejeli nekaj novih zacetnikov. Prijeten pricetek v novem solskem letu.
Po 10. 9. bo sestavljen nov urnik.
Lokacije verjetno ostanejo iste.


 
 
 
 

 
 

19. S.K.I.F. Karate-Do seminar "Izola 2006" Slovenija

Po vseh statistikah je bil to eden od najbolj vrocih, ce ne savnastih seminarjev do sedaj. Kljub temu tudi eden najbolj zagretih saj se A reprezentanca vneto pripravlja na SP, ki bo v zacetku novembra 2006 v Tokiu. Karate ucitelja "Sensei" Ivan Ceric 6.Dan Kyoshi iz Slovenije in "Sensei" Roberto Biagio 6.Dan iz Hollandije sta v Izolo privabila karateiste iz Madzarske, Nizozemske, Belgije in Slovenije. Seminar je trajal stiri dni. V tem casu je bil uspesno izpeljan tradicionalni piknik na ribiski ladji, Karate izpiti, na koncu seminarja, v soboto 22. 7. pa se manjsi mednarodni turnir stirih drzav.

Na turnirju so bili najbolj uspesni, Matej Kabaj z dvema zlatima, kate in kumite, Mateja
Breznik, dve zlati, kate in kumite, Davorin Kracun, z dvema srebrnima, Polonca Hull in Tamara Kokalj z eno srebrno in bronasto medaljo. Pri mladinkah je v Katah zmagala Polona Rozec v Kumiteju Lorina Smolnikar. Pri mladincih so bili tako v Katah kot kumiteju najboljsi Belgijci in Nizozemci. Od moskih predstavnikov Karate kluba Atom iz Domzal se je najbolje odrezal Jernej Homar z 3.mestom v Katah. V borbah nobenemu predstavniku Domzal ni uspelo priti v finale saj so bili nekateri z mislimi ze na morskem dopustu.


 
 
 


     
 

KAMNISKO SEDLO

V nedeljo 25. 6. 2006 ob 7.00 uri so se korajzni clani Atoma zbrali v Kamniski Bistrici pri izviru in krenili proti vrhu Kamniskega sedla 1876m. Izbrani dan za pohod in druzenje je bil na cudovit soncni dan.

Hvala vsem, ki so se pohoda udelezili in s tem potrdili pripadnost klubu. Ta dan je bil tudi 15. rojstni dan Slovenije in sami ste se lahko prepricali v kako prelestni dezeli prebivamo. Vsak pogled proti sedlu naj nas spominja, tam sem pa ze bil - bila. Vsem udelezencem pohoda zelim lepe in varne pocitnice.

Vadili bomo tudi med poletnimi dni - vabljeni. Urnik - glej obvestila.


 
   


   
 

Pravi sportni dan

Osnovna sola Domzale se vsako leto, ob koncu solskega leta, zelo potrudi in v hali komunalnega centra v Domzalah organizira kosarkarsko srecanje med ucenci in ucitelji. Znacilno za ta pravi sportni dan je tudi predstavitev sportov, ki delujejo v soli, bodisi v okviru sole ali gostujocih drustev - klubov. Vodstvo sole in zato poklicani pedagogi dajo ucencem moznost, da se ob nastopih razlicnih skupin sportov, ki delujejo na soli, zabavajo in navdusujejo. Tudi sicer so Domzale postale prava velesila slovenskega sporta tako mladih kot starejsih. Podzupan Obcine Domzale Toni Dragar je ob nedavnem obisku svetovnega Karate predstavnika Nobuakia Kanazawe v Domzalah ob otvoritvi Karate seminarja povedal, da so Domzale mesto mladosti in sporta. 10. 6. 2006 je bil podzupan Toni Dragar skupaj z mladimi sportniki v domzalski hali.

Bili so profesorji, ucitelji, starsi, ucenci. Sport in kultura krepi in zdruzuje. Dragi prijatelji, samo tako naprej. Bogastvo je v nas samih.

S svojo tocko se je predstavil tudi Karate Klub Atom Shotokan Domzale.

 
   

 


   
 
6. ODPRTI S.K.I. TURNIR
"VETER V LASEH-SPORT JE ZIVLJENJE"
GIBANJE SPORTNE UNIJE SLOVENIJE


Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije je v sodelovanju s Sportno unijo Slovenije organizirala 6. Odprti S.K.I. turnir "VETER V LASEH - SPORT JE ZIVLJENJE". 6.Odprti S.K.I. turnir "Veter v laseh" je letos potekal v tehnicni izvedbi S.K.I. karate-do kluba "Tabor"-Maribor v soboto, 03.06.2006 v telovadnici osnovne sole "Boris Kidric"-Zolgarjeva 4-Maribor. Na turnirju, katerega je odprl predsednik in glavni instruktor S.K.I. Slo. "Sensei" Ivan Ceric 6.Dan-Kyoshi, z globokimi besedami namenjenimi tekmovalcem in publiki, da je bolje imeti otroke in odrascujoco mladino v telovadnicah kot pa prepuscene samim sebi in pod vplivom zdravju skodljivih namenov. Nastopalo je 130 tekmovalcev in tekmovalk (102 v katah posamezno in 28 in v kumiteju kategorijsko). Prihajali so iz naslednjih klubov Slovenije: Atom-Domzale, Cankova, S.D.-Ruse, Kanazawa dojo-Maribor, Katana-Radlje ob Dravi, Tromejnik-Kuzma, Sho-kan-Apace, D.K.-Celje, Tabor-Maribor in Karate klub Mislinja. Izmed S.K.I. klubov Slovenije svojih tekmovalcev in tekmovalk na turnirju niso imeli: Poljcane, Wankan-Ihan (organizator tekmovanja 2005) in Shogun-Ljubljana. Ob koncu turnirja je bilo organizirano podeljevanje nagrad najboljsim tekmovalcem in tekmovalkam, katere je prispevala Sportna unija Slovenije - medalje, diplome in majice z emblemom in napisom "Veter v laseh-sport je zivljenje-s sportom proti drogi". Najboljsim trem klubom na turnirju so bili podeljeni pokali - "Tromejnik"-Kuzma, "Tabor"-Maribor in "Atom"-Domzale. Atomu se je tokrat poznalo, da ni nastopal v polni postavi in je tretje skupno mesto vec od pricakovanega. Skoda.

VRSTNI RED KLUBOV NA TURNIRJU

  1.
TROMEJNIK - Kuzma
1110 tock
 
  2.
TABOR - Maribor
1065 tock
 
  3.
ATOM - Domzale
755 tock
 

DOSEDANJI REZULTATI TURNIRJEV "VETER V LASEH"

LETO

1.MESTO

2.MESTO

3.MESTO

2001

TABOR-Maribor

S.D.-Ruse

TROMEJNIK-Kuzma

2002

TABOR-Maribor

KATANA-Radlje

ATOM-Domzale

2003

TABOR-Maribor

TROMEJNIK-Kuzma

SHO-KAN-Apace

2004

ATOM-Domzale

TABOR-Maribor

TROMEJNIK-Kuzma

2005

ATOM-Domzale

TABOR-Maribor

TROMEJNIK-Kuzma

2006

TROMEJNIK-Kuzma

TABOR-Maribor

ATOM-Domzale

 
   


   
 

9. TRADICIONALNI KARATE-DO SEMINAR
DOMZALE 2006


Od 26. - 28. 2006 se je v Domzalah odvil tradicionalni ze deveti Karate-Do seminar z glavnim instruktorjem S.K.I. zveze Slovenije "Senseiem" Ivanom Cericem 6.Dan - Kyoshi. Seminar je bil namenjen vsem, ki radi potrenirajo Shotokan Karate-Do ne glede na stopnjo pasu. Odziv na seminar je bil pricakovano obiskan saj je bil v sklopu priprav za SP ki bo konec oktobra 2006 v Tokiu. Udelezenci seminarja so se lahko prepricali, da je Karate ucinkovit v samoobrambi. "Sensei" Ceric je vec kot nazorno in skrbno prikazoval elemente, ki so ucinkoviti pri samozasciti.
V nedeljo je bil trening v prostorih Trzinske OS, kjer so po koncu seminarja potekali Karate izpiti. Domo arigato so bile zahvalne besede vseh udelezencev - karateistov, namenjene mojstru Cericu ob koncu seminarja.


 
   


   
 

15. Kyu Turnir "Avstrija 2006"

21. 5. 2006 se je S.K.I. Kyu reprezentanca Slovenije (solski pasovi) udelezila tradicionalnega Avstrijskega Kyu Karate-Do turnirja. Turnir je potekal v avstrijskem mestu Strasswalchen blizu meje z Nemcijo.

V Kyu reprezentanci Slo. so bili tudi izbranci Karate Drustva Atom Shotokan
Domzale. Med 12. domzalskimi karateisti, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Rok Kurent, Simon Planko, Crt Hrovatin, Timotej Kokalj, Matic Golobic, Miha Svete, Tadej Trinko, Gasper Skok, Lorina Smolnikar, Rok Topolovec, Edin Behic - 4.mesto Kumite. je najvec uspeha z zlatim odlicjem pozel GASPER SKOK s 1.mestom Kumite - borbe mladinci absolutno. Kumite absolutno moski se je Tadej Trinko moral zadovoljiti z 2. mestom.

Gasper Skok je ponovno dokazal, da je odlicen in zanesljiv tekmovalec - karateist.
Na tekmovanju je v vlogi sodnika sodeloval tudi gl. instruktor Atoma Lovrenc Kokalj.
Na turnirju so sodelovali tekmovalci iz Nemcije, Belgije, Svice, Madzarske, Slovenije
in Avstrije. Slovenija je skupaj osvojila 14. Medalj od tega 6 zlatih.

 


3. Karate pokal sportne zveze Ljubljane - Ljubljana open


katerega je 21. 5. 2006 organiziral Karate Klub Olimpija pod taktirko mojstra Bojana Marincka je mlajsi skupini domzalskih karateistov iz Atoma prinesel naslednje rezultate v svojih kategorijah:

Iva Perger, Kate 1.mesto, KIK 2.mesto;
Patricija Vehovec, Kate 2.mesto, KIK 3.mesto;
Jean Luka Prezelj, Kate 2.mesto;
David Kardum, Kate 3.mesto;

Skupino domzalskih shotokancev je na tekmovanju vodil instruktor Miha Gavez, Jernej Homar je bil tokrat na tekmovanju v vlogi sodnika.


Odprto drzavno S.K.I. solsko Karate prvenstvo 2006


Se je 13. 5. 2006 odvilo v Poljcanah. Na Karate tekmovanju so tekmovali tekmovalci in tekmovalke, za osnovne in srednje sole katere obiskujejo. Solarji in dijaki, kateri so clani domzalskega Karate drustva Atom Shotokan Domzale so se najbolje izkazali v kategoriji srednjih sol saj so za domzalski srednjesolski center dosegli pokal za 1. mesto. Za srednjesolski center Domzale so tekmovali: Gasper Skok, Lorina Smolnikar, Edin Behic. Ucenci Osnovne sole Domzale Iva Perger, Polona Orehek, Spela Grad in Timotej Kokalj, so zasedli 3.mesto, Osnovna Sola Trzin v postavi: Ziga Skok, Matic Golobic, Grega Tersek, Jean Luka Prezelj, Matevz Peternel, Crt Hrovatin je zaostala za Domzalami za 5 tock in zasedla 4.mesto. Za svoje sole so iz Atoma odlicno tekmovali in dosegli rezultat, Katarina Cermelj, Rok Kurent, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Lucija Luna Brinovar, Ziga Korosec, Leon Blejc, Patricija Vehovec, Eva Gruber.


Reprezentanta Domzal
Na Karate pokalu mojstrov


V sklopu priprav na SP 2006. ki bo konec Oktobra v Tokiu sta se clana SKI reprezentance Slovenije Miha Gavez in Jernej Homar 6. 5. 2006 udelezila pokalnega turnirja mojstrov v Torinu - Raviole. Tekmovanje je bilo na nivoju clanskih mojstrov, brez ostalih kategorij in samo za Drzavne predstavnike. Pred tekmovanjem je tekmovalce in sodnike v obcinskih prostorih sprejel zupan mesta.

Miha Gavez je z reprezentantoma Davorin Kracunom in Matejem Maruskom dosegel 3. mesto kate ekipno, v kumiteju-borbah pa sta domzalcana Jernej Homar in Miha Gavez skupaj z reprezentanti, Davorinom Kracunom, Urosem Bucanom, Markom Bunderlo, ekipno dosegla prav tako 3. mesto. Zmagali so Italijani pred Svicarji.

Vodja slovenskih predstavnikov je bil gl. instruktor in predsednik S.K.I. zveze Slo. "Sensei" Ivan Ceric 6. Dan - Kyoshi, ki je na samem turnirju sodil. V vlogi sodnika sta bila tudi gl. instruktor KK Atom Shotokan Domzale in podpredsednik S.K.I. Slo. Lovrenc Kokalj in gl. instruktor S.K.I. kluba Tabor Maribor, Darjan Rosker, gen. sekretar S.K.I.F. Slo.


   
 


Mednarodni

Karate-Do seminar Domzale 2006


Karate Drustvo Atom Shotokan Domzale je 29. in 30. maja 2006 v veliki telovadnici OS Domzale pripravil mednarodni Karate-Do seminar z mladim japonskim instruktorjem Nobuakiem Kanazawo, svetovnim in vseazijskim prvakom. Japonec je v Slovenijo prispel v cetrtek 27. maja in imel predhodno treninge s slovensko S.K.I. reprezentanco, ki 25.10.2006 potuje na SP v Tokio. V Domzalah imamo kar 6 reprezentantov: Tamara Kokalj, Jernej Homar, Miha Gavez, Timotej Kokalj, Tadej Trinko in Lovrenc Kokalj, katerim trening na visokem nivoju veliko pomeni.
Seminar je odprl podzupan obcine Domzale Toni Dragar. V nagovoru se je gostu zahvalil za odziv in prihod, v spomin na nase mesto mu je izrocil spominsko darilo, tradicionalni slamnik s knjigo o Domzalah. Udelezence je spomnil, da so Domzale mesto mladosti, sporta in kulture.
Prvomajskemu dezevnemu prazniku so se Karateisti, ki so prihajali iz Italije, Madzarske, Anglije in Slovenije, uprli z mocnimi treningi brez gledalcev. Pri realizaciji seminarja tudi sedaj ni slo brez odlicnega avta AC Lovse–Toyota, gostilne Kebr, Hotela Krona in gostisca Jamarski Dom. Predsednik Domzalskih Shotokancev Valentin Groselj je japonskega gosta povabil naj ponovno najde cas za aktivni obisk Domzal. Shotokan Karate-Do Internacional zvezi Slovenije hvala za realizacijo prihoda izjemnega Karateista “Senseia” Nobuakia Kanazawe. Hvala zavodu za sport, OS Domzale in Obcini Domzale.

 


SLO. S.K.I. LIGA
spomladanski del

 

V skladu s Programom tekmovanj za leto 2006 je S.K.I. zveza Slovenije in Karate Klub Tabor Maribor, 22 4. organizirala Ligo v KATAH in KUMITEJU ekipno.

Domzalske ekipe so se po prvem delu Lige uvrstile:

Kate - MLAJSI DECKI - 4.mesto (Prezelj, Tersek, Pokovec)
Kate - STAREJSI DECKI - 1.mesto (Hanzlowsky, Kurent, Hrovatin)
Kate - MLADINCI - 1.mesto (Golobic, Behic, Kokalj, Topolovec)
Kate - CLANI - 1.mesto (Gavez, Kokalj, Homar, Trinko)
Kumite - MLADINCI - 2.mesto (Behic, Kokalj, Topolovec)
Kumite - CLANI - 1.mesto (Gobec, Homar, Gavez, Trinko)


Atom Domzale, Kimon - Olimpija Ljubljana, DK Celje
NA ODPRTEM KARATE PRVENSTVU
SRBIJE IN CRNE GORE

 

Novosadski Karate Klub SOKO in Shotokan Karate savez Srbije in Crne Gore je 9. 04. 2006 v Novem Sadu - Jugoslavija pripravil veliko odprto pokalno Karate tekmovanje Srbije in Crne Gore. Nastopilo je 522 tekmovalcev in tekmovalk. Iz Slovenije se je tekmovanja udelezil Karate Klub Olimpija, Drustvo za Karate Celje in Karate Klub Atom Shotokan Domzale. Za Domzale je nastopalo 16 tekmovalcev in tekmovalk. Iva Perger, Matic Golobic, Ziga Skok, Timotej Kokalj, Gasper Skok, Edin Behic, Lorina Smolnikar, Tadej Trinko, Tadeja Vidmar, Polonca Hull, Tamara Kokalj, Mateja Breznik, Miha Gavez, Jernej Homar, Matej Kabaj in Janko Gobec. Ekipo Domzal je vodil glavni instruktor KK Atom Shotokan Domzale Lovrenc Kokalj, Olimpijo Bojan Marincek in Matjaz Brovc, Celje, Zoran Kantuzer.
Pridruzena clanica Atoma Monika Brovc iz Vira je nastopala za KK Olimpijo, Ljubljana in dosegla 1.mesto Kate ml. mladinke.

Rezultati Domzalcanov:
Iva Perger, deklice do 7 let, 1.mesto - Kihon ippon kumite;
Ziga Skok, ml. mladinci do 14 let, 1.mesto - Kumite;
Timotej Kokalj, mladinci do 17 let, 3.mesto - Kumite,
mladinci do 16 let 4.mesto - Kate;
Gasper Skok, mladinci do 17 let, 1.mesto Kate in 1.mesto Kumite;
Edin Behic, mladinci do 17 let, 2.mesto Kumite;
Lorina Smolnikar, mladinke do 17 let, 3.mesto Kate in Kumite;
Tadej Trinko, clani nad 18 let 3.mesto Kumite;
Miha Gavez, clani nad 18 let 3.mesto Kate;
Matej Kabaj, clani nad 18 let 2.mesto Kate, 3.mesto Kumite;
Tamara Kokalj, clanice nad 18.let 1.mesto Kate, 2.mesto Kumite;

Tamara Kokalj, Mateja Breznik in Polonca Hull iz Tromeje so za Domzale osvojile 1.mesto - zlato medaljo, Ekipno Kate zenske nad 18 let. Ekipa mladincev letnik 91 - 92 je v Katah dosegla 3.mesto.Jernej Homar, Miha Gavez, Janko Gobec so nastopali v Borbah absolutno moski. Izpadli so tik pred finalnim delom tekmovanja. Vodstvo Shotokan Karate zveze Srbije in Crne Gore in Novosadski Klub Soko, je Slovenske klube ze dan pred tekmovanjem sprejelo z velikim spostovanjem in pozornostjo, drugi dan na tekmovanju pa se Novosadska publika z gromkim aplavzom in navdusenjem katerega si v Sloveniji lahko samo zelimo. Domzale so skupaj osvojile, 6 zlatih, 3 srebrne in 6 bronastih medalj.


11. KARATE KYU TURNIR ZA POKAL RADLJE 2006
V DOMZALE


S.K.I. zveza Slovenije je v soboto, 01.04.2006, organizirala tradicionalni 11.KYU turnir za pokal Radlje 2006, ki je potekal v tehnicni izvedbi S.K.I. kluba Katana-Radlje ob Dravi v telovadnici osnovne sole Radlje ob Dravi.
Turnir je bil namenjen vsem nosilcem solskih (KYU) pasov od belega do rjavega pasu. Prav tako je turnir veljal za pregledno tekmovanje kandidatov za KYU reprezentanco Slovenije za nastop na mednarodnem S.K.I.F. turnirju v Avstriji, ki bo meseca maja v Strasswalchnu. Prav tako je turnir veljal kot priprave na Solsko drzavno S.K.I. prvenstvo, ki bo potekalo 13.05.2006 v tehnicni izvedbi S.K.I. kluba Poljcane.
Na turnirju je sodelovalo 176 tekmovalcev in tekmovalk, in sicer iz : Atom-Domzale, Sho-kan-Apace, Tromejnik-Kuzma, S.D.-Ruse, Tabor-Maribor, Kanazawa dojo-Maribor, Poljcane, Wankan-Ihan, D.K.-Celje in Katana-Radlje ob Dravi.
11.KYU turnir sta odprla g.Alan BUKOVNIK-zupan obcine Radlje ob Dravi in g.Marjan SOL-predsednik SZ obcine Radlje ob Dravi.

REZULTATI DOMZAL:

KATE POSAMEZNO

MLAJSI DECKI-9.KYU-7.KYU-beli,rumeni,oranzni pas:

2.Ziga POKOVEC (Atom-Domzale)
3.Jean-Luka PREZELJ (Atom-Domzale)
7.Grega TERSEK (Atom-Domzale)
MLAJSI DECKI-6.KYU-zeleni pas:
2.Crt HROVATIN (Atom-Domzale)
MLAJSE DEKLICE-9.KYU-7.KYU-beli,rumeni,oranzni pas:
1.Polona OREHEK (Atom-Domzale)
3.Lucija LUNA-BRINOVAR (Atom-Domzale)
4.Patricija VEHOVEC (Atom-Domzale)
8.Iva PERGER (Atom-Domzale)
STAREJSI DECKI-9.KYU-7.KYU-beli,rumeni,oranzni pas:
2.Ziga KOROSEC (Atom-Domzale)
STAREJSI DECKI-6.KYU-zeleni pas:
1.Crt HROVATIN (Atom-Domzale)
STAREJSI DECKI-4.KYU-1.KYU-modri in rjavi pas:
1.Timotej KOKALJ (Atom-Domzale)
2.Matic GOLOBIC (Atom-Domzale)
4.Ziga SKOK (Atom-Domzale)
STAREJSE DEKLICE-9.KYU-7.KYU-beli,rumeni,oranzni pas:
2.Eva GRUBER (Atom-Domzale)
STAREJSE DEKLICE-6.KYU-zeleni pas:
2.Tjasa LUPSE-HANZLOWSKY (Atom-Domzale)
MLADINCI/MOSKI-4.KYU-1.KYU-modri in rjavi pas:
3.Timotej KOKALJ (Atom-Domzale)
4.Gasper SKOK (Atom-Domzale)
5.Tadej TRINKO (Atom-Domzale)
7.Matic GOLOBIC (Atom-Domzale)
MLADINKE/ZENSKE-4.KYU-1.KYU-modri in rjavi pas:
3.Lorina SMOLNIKAR (Atom-Domzale)

KUMITE KATEGORIJSKO

STAREJSI DECKI - 55 KG:
2.Timotej KOKALJ (Atom-Domzale)
3.Matic GOLOBIC (Atom-Domzale)
STAREJSI DECKI + 55 KG:
2.Ziga SKOK (Atom-Domzale)
STAREJSE DEKLICE - 55 KG:
1.Tjasa LUPSE-HANZLOWSKY (Atom-Domzale)
MLADINCI/MOSKI - 75 KG:
1.Gasper SKOK (Atom-Domzale)
2.Edin BEHIC (Atom-Domzale)
MLADINCI/MOSKI + 75 KG:
1.Tadej TRINKO (Atom-Domzale)
4.Rok TOPOLOVEC (Atom-Domzale)
MLADINKE/ZENSKE - 60 KG:
2.Lorina SMOLNIKAR (Atom-Domzale)

VRSTNI RED KLUBOV NA TURNIRJU:

1. ATOM-DOMZALE 1265 tock
2. TABOR-MARIBOR 735 tock
3. TROMEJNIK-KUZMA 725 tockKARATE DRUSTVO ATOM SHOTOKAN DOMZALE

TAMARA KOKALJ

Rok Kurent, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Ziga Skok, Gasper Skok, so 25. 3. 2006 v Rusah, postali S.K.I.F. drzavni prvaki v borbah - Kumiteju kategorijsko. Z prvimi mesti so se jim v Katah pridruzili, Nejc Blejc, Matic Golobic, Timotej Kokalj in v ekipnem delu mladinci: Timotej Kokalj, Edin Behic, Gasper Skok.

25. 03. 2006 je potekalo v Rusah sklepno dejanje, finale DP Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije. V finalu so nastopali tekmovalci in tekmovalke, ki so na dveh predhodnjih kvalifikacijskih turnirjih skupaj dosegli dovolj tock za uvrstitev med prvih osem za finalni turnir.
Prvi kvalifikacijski turnir je potekal v Mariboru 25. 2. 2006, drugi je potekal v Domzalah 11. 3. 2006 v veliki telovadnici OS Domzale.
Druga mesta so v Katah dosegli, Crt Hrovatin, Tamara Kokalj, Stanislav Caserman, Miha Svete, tretji je bil Gasper Skok, cetrti so bili, Lorina Smolnikar, Rok Kurent, Miha Gavez. Omeniti je potrebno nekaj mladih obetavnih tekmovalcev in tekmovalk, ki so se uvrstili v finale in opozorili z dobrimi uvrstitvami do osmega mesta, ki prav tako prinasajo potrebne tocke, bodo pa prav kmalu na vidnih mestih. To so: Polona Orehek, Jean Luka Prezelj, Grega Tersek, Ziga Pokovec, Patricija Vehovec, Ziga Korosec;
Ekipno so bili Mladinci A prvi, Mladinci B drugi, Mlajsi decki tretji. Moska ekipa je v finalnem delu dosegla zmago vendar se ji je predhodni nastop v Domzalah ponesrecil - (bili so tretji -poskodba Miha Gavez). Koncno so dosegli 3. Mesto. Vidni rezultati Domzal V Kumiteju kategorijsko:

Decki -55kg:
1. mesto Rok Kurent;
Decki +55kg:
1, mesto Ziga Skok
2. mesto Nejc Blejc
3. mesto Simon Planko;
Deklice -55kg:
1. mesto Tjasa Lupse Hanzlowsky
3. mesto Patricija Vehovec;
Mladinci -70kg:
1. mesto Gasper Skok
2. mesto Edin Behic;
Mladinci -60kg:
3.mesto Timotej Kokalj;
Mladinci +70kg:
2.mesto Rok Topolovec;
Moski -75kg:
2.mesto Miha Gavez;

Moski +75kg:
2.mesto Jernej Homar
4.mesto Tadej Trinko;
Zenske -60kg:
3.mesto Lorina Smolnikar;
Zenske +60kg:
1.mesto Tamara Kokalj;
Kumite absolutno:
2. mesto Matic Golobic - mladinci do modri pas,
3. mesto Gasper Skok - mladinci rjavi - Dan pasovi,
4. mesto Rok Topolovec
4. mesto Lorina Smolnikar - mladinke - rjavi - Dan pasovi;

Skupno so Domzale v Borbah - Kumiteju dosegle 1. mesto, v Katah 2. mesto.
Iz Domzal je odlicno nastopala, sedaj tudi pridruzena clanica Atoma, Monika Brovc:
4. Mednarodni karate Grand Prix Zalec, 11.3.2006,Kate zenske 12 let - 1.mesto
19.3.06 Mednarodni karate turnir Opatija, kate posamezno, 12-13 let, 3.mesto;

Pred odhodom karateistov reprezentantov na Svetovno prvenstvo, ki bo konec Oktobra v Tokiu bo potrebno formo stopnjevati kar kazejo tudi rezultati. Domzalcani bodo 9. 4. 2006 gostovali na velikem odprtem prvenstvu Srbije in Crne gore, clani moske reprezentance imajo 5. 5. 06 Mednarodni turnir mojstrov clanov v Torinu, mlajsi gredo na mednarodni Kyu Turnir v Avstrijo.
Konec Aprila 29.-30. imamo v Domzalah seminar z Japoncem Nobuakiem Kanazawo 5.Dan, svetovnim in vseazijskem prvakom v Kumiteju.

vec...


29. Mednarodni pokalni Karate-Do turnir "Ruse 2006"

V ROKE KARATEISTOM DOMZAL

Karate klub ATOM Shotokan Domzale je 18. 2. 2006 na mednarodnem Karate tekmovanju v Rusah ze tretjic zaporedoma osvojil pokal za prestizno 1.mesto. Zmaga je bila ob prijavi vprasujoca, vendar ne nedosegljiva. Atom je tokrat startal z zares kljucnimi tekmovalci, ki jim Klub in Domzale kljub zimskimi pocitnicami nekaj pomenijo.

Za Atom so tekmovali, Lovrenc Kokalj, Jernej Homar, Miha Gavez, Tamara Kokalj, Janko Gobec, Tadej Trinko, Timotej Kokalj, Gasper Skok, Ziga Skok, Edin Behic, Rok Topolovec, Matic Golobic, Rok Kurent, Tjasa Lupse Hanzlowsky, Nejc Blejc, Crt Hrovatin, Grega Tersek. Vsi so tekmovali vecinoma v dveh kategorijah.

Pred pricetkom tekmovanja so bila iz strani Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije podeljena priznanja najboljsim za leto 2005. Za najperspektivnejsega karateista je bil proglasen Gasper Skok , za najboljsega trenerja je bil drugic zapored proglasen Domzalcan Lovrenc Kokalj in tudi drugic zapored je bil Atom Shotokan Domzale proglasen za najboljsi Klub in s tem osvojil najvisjo lovoriko za leto 2005.

Vidni rezultati domzalskih karateistov na 29. mednarodnem turnirju >Ruse 2006<:

Kate:
Mlajsi decki:
2. mesto Rok Hrovatin
5.mesto Grega Tersek
Starejsi decki do zeleni pas:
1.mesto Nejc Blejc
Starejse deklice:
4.mesto Tjasa Lupse Hanzlowsky
Mladinci:
1.mesto Timotej Kokalj
Zenske - clanice:
2.mesto Tamara Kokalj
Moski - clani:
3.mesto Lovrenc Kokalj
4.mesto Miha Gavez
Moski nad 35 let:
1.mesto Lovrenc Kokalj

Kumite - proste borbe:
Decki:
1.mesto Rok Kurent -55kg
1.mesto Ziga Skok +55kg
Mladinci:
3.mesto Timotej Kokalj -60kg
4.mesto Matic Golobic -60kg
2.mesto Gasper Skok -70kg
Zenske:
2.mesto Tamara Kokalj +60kg
Moski:
2.mesto Miha Gavez -75kg
3.mesto Janko Gobec +75kg

Pdf datoteka(klik: odpri; desni klik->save as: prenos)


17. Tradicionalni Karate-Do seminar Murska Sobota 2006

Uspesen zacetek

Clani Karate Drustva Atom Shotokan Domzale so se od 20. 1. do 22. 1. 2006 udelezili tradicionalnega zimskega Karate seminarja v Murski Soboti. Seminar se je odvijal v veliki dvorani v Murski Soboti in sicer dopoldan 3 ure in popoldan 2 uri za vse pasove in potem se 1,5 ure za visje pasove. Na seminarju je skupaj vadilo 133 karateistov in karateistk iz slovenskih klubov in drustev, ki so si v prostih urah vzeli cas za druzenje in sprostitev v prekmurskem hotelu Diana, ki je vse skupaj tudi letos sprejel z vso gostoljubnostjo. Seminar je vodil ucitelj in trener Karateja mariborcan Ivan Ceric 6.Dan z instruktorji strokovnega sveta S.K.I. Slo. med katerimi je bil tudi Domzalcan mojster Lovrenc Kokalj. Ze tradicionalno so po seminarju imeli udelezenci moznost opravljanja Karate izpitov za visji pas in to moznost so izkoristili Domzalcani. Po pripravah so uspesno opravili izpit in napredovali:

Anja Rupnik, Joze Pirc, Roman Kepeec, Iva Perger, Majda Askerc, Polona Orehek, Matevz Peternel, David Kardum, Matic Golobic, Lorina Smolnikar, Ziga Skok, Rok Topolovec, Edi Plava, Edin Behic in zelo uspesno Gasper Skok,

ki je z zadnjim opravljenim solskim pasom postal mojstrski kandidat. Seveda se bodo morali clani Karate drustva Atom tudi v prihodnje drzati reda in discipline saj bodo lahko le na tak nacin promovirali sebe in Karate-Do sport. Domzalski reprezentantje, Jernej Homar, Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Tadej Trinko in Lovrenc Kokalj - (Miha Gavez je bil odsoten), so trening vzeli tudi kot del priprav za SP v Tokiu konec Oktobra 2006.


Razglasitev najboljsih za leto 2005

Prednovoletni trening Karate Kluba Atom Shotokan Domzale 22. 12. 2005, so zaznamovali sreca in radozivost. V veliki telovadnici Osnovne Sole Domzale so na skupinskem treningu vadili tako mlajsi kot starejsi clani skupine ne glede na visino pasu. Trening je skupaj s pomocnikoma mojstroma Jernejem Homarjem in Mihom Gavezom vodil gl. instruktor mojster Lovrenc Kokalj. Tako so v demonstracijskem delu lahko pokazali svoje znanje tako najmlajsi, malo starejsi in najstarejsi clani karateisti. Pred koncem treninga je v meditacijskem delu zapihal Bozickov veter in razdelil koladarje za leto ki prihaja z darili. Po vadbi se je vecina tekmovalcev Atoma na povabilo predsednika gospoda Valentina Groslja, zbrala v gostiscu Keber, kjer so si clani in clanice tekmovalci na prijetni vecerji izmenjali darila. V svecanem trenutku je predsednik kluba razglasil in najbolj zasluznim podelil priznanja, ki so si jih zasluzili z delom skozi celo leto:

V konkurenci solskih pasov je za karateista in tekmovalca leta najvec tock zbral:
1.mesto Timotej Kokalj 360 tock,
2.mesto Svetek Ursa in Gasper Skok 350 tock,
3.mesto Matic Golobic 305 tock;
V konkurenci mojstri:
1.mesto Tamara Kokalj 450 tock,
2.mesto Miha Gavez 191 tock,
3.mesto Jernej Homar 138 tock;

Absolutni zmagovalec in karateist/ka leta je postala mojstrica Tamara Kokalj. Predsednik Valentin Groselj ji je v zahvalo za trud izrocil poleg priznanja se stekleni pokal.Novice 2005

Novice 2004