2019

Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 

Karate-Do klub Atom Domžale
17. zaporedoma pokalni zmagovalci

Shotokan karate-do klub »TROMEJNIK«-Kuzma je v soboto, 14. 12. 2019, v telovadnici Osnovne šole Kuzma, organiziral 27. Mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Tromejnik 2019«. Turnir je istočasno veljal kot 3. Pokalni turnir Shotokan Karate-do Internacional Zveze Slovenije, za leto 2019.

Tekmovanja se je udeležilo 202 tekmovalcev in tekmovalk slovenskih klubov  in gostov iz Avstrije in Madžarske. Strokovni svet zveze, je Shihanu Ivanu Čeriču 8.Dan, predal strokovni naziv HANSHI, ki je prispel iz centralnega Doja, Tokio, Japonska.
Turnir je uradno odprl župan občine Kuzma g.Jožef Škalič.

Zaradi žalostnega dogodka, v nedeljo 8.decembra, ko je v Tokiu umrl, cenjeni Karate učitelj Soke Hirokazu Kanazawa, 10.Dan, Meijin, kateri je bil v Sloveniji devetkrat, dvakrat v Domžalah, se je na  turnirju prebralo Sožalje, ki ga je Zveza poslala na Japonsko. V spomin mojstru, so udeleženci in občinstvo namenili minuto molka.

Na 27. Turnirju tromeje, so največ točk osvojili člani  kluba Tromejnik-Kuzma pred člani Atom-Domžale in Š.D.-Ruše.

Skupni zmagovalec Pokala S.K.I.F. zveze Slovenije za leto 2019, so postali karateisti kluba Atom-Domžale, ki so lovoriko osvojili že 17. zaporedoma, pred klubom Tromejnik-Kuzma in Š.D.-Ruše.

Prvih pet klubov zbranih točk
1.  ATOM - Domžale 3266
2.  TROMEJNIK - Kuzma 2247
3.  Š.D. – Ruše 1475
4.  Funacoshi Gichin – Ljubljana 999
5.  Gortina - Muta 813

Na Tromeji so za Domžale nastopali: Eržen Aleksander, Lovro Kaluder, Sara Šklander, Liam Letić, Žana Šklander, Eva Dormiš, Rok Felicijan, Blaž Dragar, Leon Strauss, Mazvita Strauss, Boris Deršek, Breda Hrovatin, Mark Peterka Ramovš, Jakob Šernek.
Vodja ekipe, mag. Breda Hrovatin.

 

 

   

   

 


 

 

 

LJUBLJANSKI BOŽIČNONOVOLETNI
KARATE TURNIR ”KIMON”

Kot vsako leto, je bil prednovoletni Karate turnir, 2019/20, zelo lepo obiskan.
Veliko otrok in tudi starejših, se je 8. 12. v dvorani vojašnice Mors, pomerilo v kihonu, katah in kumiteju. Organizator, KK Kimon Ljubljana, na čelu z mojstrom Bojanom Marinčkom, je s posamičnimi darili poskrbel za praznično vzdušje in kar je zelo pomembno, med seboj se je na začetku pomerila velika četica oseb z posebnimi potrebami. Gostje so prihajali tudi iz Beograda, Srbije in Romunije.
Za Domžale so na prazničnem Karate turnirju, v spremstvu Senseia Lovrenca  Kokalja 6.Dan Renshi, nastopali: Blaž Dragar, Liam Letić, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss, Sara Šklander, Rok Felicijan. Prav vsi so osvojili odličja, kar je odlična popotnica za zadnji pokalni turnir v letu 2019, ki bo 14.  12. na tromeji, Avstrija, Slovenija Madžarska, v Kuzmi, kjer bodo pripravili že 27. Tradicionalni mednarodni Karate-Do turnir. V skupnem seštevku, Domžalski Karate-Do klub Atom močno vodi.

Karate-Do klub Atom Domžale, 1. 1. 2020, vabi na tradicionalni Karate trening v Kamniško Bistrico. Pričetek ob 12.00 uri.

Oss!

 

 

   

 


 

 

 

KYU TURNIR« MUTA 2019

Karate klub Atom Domžale, je 23. 11. 2019, zmagal na Karate turnirju barvnih, Kyu pasov.
Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije, je skupaj z domačim klubom, Gortina Muta, organizirala in izpeljala prvo tekmovanje v karateju v tem, koroškem kraju.

Za Domžale so na turnirju vsi osvojili odličja: Eva Dormiš, Branka Strauss, Leon Tlhaolang Strauss, Gaja, Mazvita Tlhaolang Strauss, Sara Šklander, Žana Šklander, Aleksander Eržen, Liam Letić, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Mark Peterka Ramovž in Lovro Kaluder, ki se je z eno bronasto in štirimi zlatimi izkazal najboljše.

Zenmedia

 


 

 

 

DP 2019, tehnični kumite

Atom Domžale je s samo tremi tekmovalci, dosegel najslabši rezultat dosedaj.
Za Atom so v svojih kategorijah tekmovali, Liam Letić 1.mesto, Jakob Šernek 3.mesto, Lovro Kaluder 1.mesto. Ekipno Yaku-soku kumite  1.mesto.

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2019 organizirala Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije v S.K.I.F. tehničnem kumiteju. Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije je potekalo v KIHON-IPPON in JIYU-IPPON KUMITEJU posamezno in YAKO-SOKU KUMITEJU – KIHON in JIYU-IPPON KUMITEJU ekipno za mlajšo in starejšo selekcijo.
Prvenstvo je potekalo v soboto, 26.10.2019, v tehnični izvedbi ŠKD Kanazawa dojo-Maribor v prostorih Honbu doja-Maribor.

Skupni zmagovalec Državnega prvenstva v tehničnem kumiteju so postali člani kluba Kanazawa dojo-Maribor pred Tromejnik-Kuzma in Atom-Domžale.
 


 

 

 

KARATE FEST MLADIH, sobota, 19. 10. 2019. Uspešno izvedena športna prireditev v Sevnici je privabila nekaj manj kot 150 mladih karateistov iz 11 slovenskih karate klubov. Karate fest je slavnostno odprl prof. Vladimir Sitar, predsednik KBZS.

Na borilno športni prireditvi je s štirimi tekmovalci sodeloval tudi Karate-Do klub Atom Domžale in osvojil štiri najvišja odličja.
V Sevnici so Domžale zastopali, Liam Letić, Blaž Dragar, Lovro Kaluder, Jakob Šernek, Sensei Lovrenc Kokalj Renshi.

Oss!

 

 

   

 


 

 

 

Mednarodni Karate-Do turnir za 13. pokal Domžal 2019

Zmaga karateistke Tamare Kokalj 3.Dan in prestižna zmaga kumite članske karate ekipe Atom Domžale, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Nino Knežević. Skupna zmaga SKIF Italije, drugo mesto, Atom Domžale, tretje mesto TKS Koper.

V prepolni ihanski veliki telovadnici OŠ Ihan, se je v soboto popoldne in zvečer, 12. 10. 2019, odvil domžalski karate praznik. ”Tradicionalni Karate-Do turnir za Pokal Domžal 2019”.

Začelo se je že v petek s karate-do seminarjem črnih pasov. Domači klub, Atom Domžale, je imel v gosteh japonskega karate strokovnjaka Shihan Masaru Miura 9.Dan, tehnični direktor SKIEF in njegovega asistenta, Sensei Paolo Lusvardi 8.Dan. Odprti seminar SKIF Slovenije, se je nadaljeval v soboto zjutraj. Po aktivnostih, je bila podelitev diplom prispelih iz Japonske, za opravljene karate izpite Dan pasov.

Tradicionalni 13. Mednarodni Karate turnir, ”Karate-Do Domžale Cup 2019”, se je zelo uspešno odvil v popoldanskih in večernih urah v veliki ihanski telovadnici. Ob 380 zbranih karate tekmovalcih in tekmovalkah iz štirih držav, Italije, Romunije, Madžarske in mnogih slovenskih klubih različnih zvez, specialnim japonskim gostom, se je tradicionalni karate turnir končal s skupno zmago Italijanov, ki so na turnir prišli resnično množično in s kvalitetno ekipo.
2.mesto v skupnem seštevku je dosegel domači klub Atom Domžale, za katerega so se z zmagami v članski kategoriji zelo izkazali, Tamara Kokalj, zmaga ženske kate in prestižno, kumite – borbe ekipno, ekipa moški, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Nino Knežević, Jernej Gornik, zmaga pred celo dvorano in seveda popolni uspeh, mladih karateistov in seveda kluba Atom Domžale, vodja ekipe Timotej Kokalj 2.Dan.
3.mesto je v skupnem seštevku dosegla zelo močna ekipa TKS Samurai, Koper.

Za Domžale so z uspešnimi nastopi nabirali točke: Vodja ekipe Timotej Kokalj, Breda Hrovatin, Primož Krajšek, Timotej Mršič, Andrej Neškoski,  NinoKnežević, Eva Dormiš, Sara Šklander, Žana Šklander, Wilboss , Aleksander Eržen , Lovro Kaluder, Blaž Dragar, Matic Kokalj, Staš Kokalj, Rok Felicijan, Liam Letić, Anže Levačič, Mark Peterka Ramovš, Ažbe Vehovec, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Mazvita Gaja Tlhaolang Strauss, Tamara Kokalj Naneh.
Atom Domžale, Ekipa kumite moški: Andrej Neškoski, Nino Knežević, Timotej Mršič, (Jernej Gornik).

Za SKIF pokal 2019, Ruše, Domžale, Tromeja – Kuzma, Domžale močno vodijo.

Zenmedia

O turnirju je objavljen tudi članek v Domžalskih Novicah...

 

 

   

   

 

 


 

 

 

Karate-Do SKIF SP Češka 2019
Dve medalji za Slovenijo

Mateji Breznik čestitamo za zlato in bronasto medalijo. Bronasto je dosegel tudi mojster iz Maribora, Mladen Vrtarič. Čestitamo.
Do tega pripelje vstrajnost. Iz vsakega E ali SP kaj prinesemo in tudi tokrat je bilo tako. Slovenijo bi lahko zastopalo veliko dobrih tekmovalcev a tokrat je kot je. Že iz Domžal bi jih na SP lahko šlo vsaj še pet. Sam sem se tokrat posvetil sojenju, to smo se dobitniki medalj v Jakarti zavestno odločili in se tega držali. Pozimi sem v Italiji naredil A, najvišjo licenco evropskega sodnika in sem se tudi iz tega stališča moral odločiti za sojenje v kompletu. Bi pa seveda rad pokazal znanje in pripravljenost v kimoni in na tatamiju.

Čehi so lepo organizirali svetovno prvenstvo. Ogromno delo so opravili. Koliko ljudi je delalo nonstop. Kolikokrat so morali samo tatamije postavljat in pospravljat. Da ne omenjam sodobne provideo tehnike. Kaj takega lahko skupaj spravi samo iskreno prijateljstvo v klubih in krovni organizaciji. Naštudirana vsaka minuta. Sensei Toni Racca, Švica, je bil glavni sodnik turnirja in moram mu dati priznanje, da je skupaj z glavnimi japonskimi inštruktorji in evropsko sodniško komisijo, turnir skupaj s sodniki, ki so zdržali vseh pet dni celodnevnega drila, pripeljal do konca z najvišjo odliko. Hvala vsem, posebno senseiu Ryan Van Leent, Avstralija, ki sva bila neposredno odgovorna, vsem, ki so sodili z mano na tatamiju 5, 3, in 1.

Moja ocena samega prikaza vseh tekmovalcev in tekmovalk na svetovnem turnirju je povprečna. Seveda je izstopalo nekaj izjemnih prikazov kat in borb, vendar v mojih očeh ni bilo presežka prikazanih tehnik. SKIF tekmovalna pravila so zelo čista in enostavna. Kar na nekaj svetovnih prvenstvih sem že sodeloval, zato gre verjeti oceni.
Za dober in extra nastop je jasno, da se moraš res odpovedati vsemu, razen treningu. Nič telefončkov in dekoncentracije. Svoj svet. Spremeniti se je potrebno in vstrajati. To, da je na turnirju padel knockout z mawashijem, ni nič nenavadnega.

Po končanem prvenstvu so se tudi tokrat ob odlični pripravi pogostitve in zabave z glasbenima ansambloma, lahko vsi poveseli, tudi tisti, ki niso dosegli odličij in bodo imeli priložnost 2022 v Tokiu, Japonska. Evropsko prvenstvo bo drugo leto na Nizozemskem.

Sensei Lovrenc Kokalj Renshi
Oss!

Blaž Robič
Slovenski reprezentant, tekmovalec na SKIF SP 2019

"Tako je tudi meni pustilo letošnje SKIF svetovno prvenstvo zelo lepe spomine, vedno znova se spomnim zakaj imam tako rad to borilno veščino, zakaj "nastavljamo" glave in zakaj se potimo na neštetih treningih ter seminarjih. Mnogi me sprašujejo o uvrstitvi, ki se mi ne zdi toliko pomembna, vsaj ne toliko, da bi bil razočaran. Sam vedno pravim mlajšim tekmovalcem, da naj na tekmovanju prikažejo najboljše kar znajo, da so neobremenjeni z rezultati, nasprotnikom, sodniki in da naj odidejo iz tatamija zadovoljni s svojim nastopom, premagati samega sebe - zmaga pride sama, če se vse poklopi. Konkurenca je bila izjemna, prišlo je preko 1300 tekmovalcev iz celega sveta. Sam sem odšel na prvenstvo odločen, da dam od sebe svoj maksimum, naredim kato, kot jo znam najbolje in da odborim kumite karseda suvereno, brez popuščanja in predvsem brez večjih poškodb (čisto brez ne gre), ki jih je bilo na tem prvenstvu kar precej. Kljub temu, da ni bilo medalje, sem odšel brez grenkega priokusa. Precej sem se naučil, pridobil dragocene nove izkušnje za naprej in ugotovil, da so "naši" Japonci v čisto svoji ligi, zdijo se mi napol bogovi, kot da je karate za njih ustvarjen, čeprav ni. Na teh tekmah je veliko odvisno od sreče, predvsem od tiste pri žrebu, dobrega razpoloženja v ringu-da imaš dan, razpoloženja sodnikov, ki so verjamem, dali od sebe vse in pri tem bili nekateri bolj, drugi manj uspešni. Vse pohvale tudi organizatorju, ki je poskrbel za tekmovanje na zelo visokem nivoju - kot se spodobi. Zelo vesel sem za celotno ekipo, ki je potovala z menoj, predvsem za Matejo in Mladena, ki sta prejela zlato in bronasto odličje. Imeli smo se super duper fajn, ker takšni pač smo, pozitivni, z velikimi otroki v sebi, takšni, ki nikoli ne nehamo grist, ne glede na karkoli. Hvala tudi strokovni delegaciji, Shihanu Ivanu Čeriču, senseiu Lovru (ki sta tudi neumorno sodila) in Darjanu, ki so nas pripravljali in nam stali ob strani skozi celotno prvenstvo. Pogrešal sem svojo staro ekipo, upam, da boste z nami drugo leto! Še enkrat se zahvaljujem v imenu vseh reprezentantov pokrovitelju BODIFIT , ki so poskrbeli tako za nutristično podporo ekipe ter za finančno podporo. Drugo leto nas spet čaka evropsko prvenstvo, tokrat obljubljajo Nizozemsko NL. Čez 3 leta pa ponovno odpotujemo v Tokio JP, kjer bo potekalo 14. svetovno prvenstvo SKIF. Phuh, moral sem dati iz sebe... 😁".

Blaž Robič
Oss!

 

 

   

 


 

 

 

32. Mednarodni poletni Karate-Do Kamp, “Izola 2019”

Spoštovani, od 3. do 7. Julija 2019,  so se v slovenskem obmorskem mestu Izoli,
tradicionalno, že 32. zaporedoma, zbrali karateisti in karateistke in tudi njihovi starši, prijatelji, ter se posvečali poletnim radostim, vadbe Karateja in predvsem druženja ob plavanju, skakanju v morje iz pomola, kar so v času tradicionalnega ribiškega piknika na izletu z ribiško ladjo lahko počeli kar z barke.

Na samem seminarju so se inštruktorji strokovnega sveta SKIF Zveze Slovenije, držali zastavljenega programa in z udeleženci seminarja obdelali vse glavne prvine z dodatki Karate-Do veščine in športa.

Po vsakem uradnem treningu, ki je potekal dvakrat na dan po dve uri, sta se trenerja reprezentance, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi in Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, ki potuje na SKIF SP ”Češka 2019” od 17. – 21. Julija, posvetila z dodatnim treningom reprezentantom. Znoj, ki so ga prelili ob izvedbah kat in kumiteja, naj jim bo v veliko oporo na svetovnem tatamiju in držimo pesti za SKIF Slovenijo, da se uvrsti čim bolje in iztrži medalje lepega leska. Seveda se tukaj lahko najbolj zanesemo na izkušene mojtre in mojstrice, Mateja Breznik, Mladen Vrtarič, Blaž Robič, Irina Mlinarič, Petra Milivojević in tudi mlajši so se zelo temeljito in udarno pripravili.

Na seminarju so bili tudi izpiti, polaganja za višje pasove in kdor je bil dobro pripravljen je opravil z odliko in napredoval v višjo stopnjo. Vsi, ki so opravili zadovoljivo so prejeli diplome, diplome pa so z daljne Japonske iz rok glavnega inštruktorja, prejeli tudi za Dan, črne pasove, različnih stopenj.
Iz Domžal se je izkazal Lovro Kaluder za 4.Kyu, vijolični pas.

Pred seminarjem Izola 2019, se je Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, družil z gospodom Hanshi Sonny Pillay 8.Dan SKIF Južna Afrika in WKF svetovna tehnična komisija, kateri se je mudil na svetovnem pokalu in WKF seminarju v Umagu, Hrvaška, kjer je bilo 5000 udeležencev. Na madžarskem se je Sensei Kokalj udeležil poletnega seminarja, 29. – 30. 6., s Shuseki Manabu Murakami 8.Dan in madžarskimi prijatelji.

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 
V šoli so otroci dobili spričevala in ponedeljek, 24. 6. 2019,
je bil dan D za piknik. Sedaj vadimo po poletnem urniku.
 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Karate izpiti v Mariboru

19. 6. 2019, so v Mariboru, Kanazawa center, na Cesti zmage 92, potekali Shotokan Karate-Do Internacional izpiti za 10.Kyu – 4.Kyu. Izpiti so se tradicionalno izvajali pri glavnem inštruktorju Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije, Shihanu Ivanu Čeriču 8.Dan Kyoshi.  Iz Domžalskega Karate kluba Atom, so tokrat opravljali za višjo stopnjo pasu, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Branka Strauss, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Damjan Ostrež, so uspešno opravili za 8.Kyu. Nika Novak, Staš Kokalj in Matic Kokalj  so bili zelo uspešni za zeleni pas 6.Kyu. Na izpitu se je ocenjevala nožna in ročna tehnika napadov in obramb – kihon, tehnični kumite, stabilnost in kata predpisana za nivo pasu.

Oss!

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

Šolski prvaki v Karateju
OŠ Domžale
Srednja šola ŠC Srečka Kosovela - Sežana

Shotokan Karate-Do Internacional Zveza Slovenije je v tehnični organizaciji Karate-Do kluba Atom-Domžale,  organizirala 25. SKIF. Odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2018/2019.
Turnir je potekal v soboto, 01.06.2019, v telovadnici Osnovne šole Ihan – Domžale.

Prvenstvo je bilo namenjeno vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki vadijo v klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji. Parakarate je sodeloval popolnoma konkurenčno. Prvenstva se je udeležilo 120 tekmovalcev in tekmovalk.

Med osnovnimi šolami so zmagali učenci in učenke OŠ Domžale, pred OŠ  Dob, Domžale in Grad, Murska Sobota.
Med srednjimi šolami je bila najboljša ŠC Srečka Kosovela – Sežana pred Gimnazijo Vič, Ljubljana in Srednjo tehnično šolo Koper.

Za OŠ Domžale so nastopali: Aleksander Eržen, Sara Šklander, Maj Kurmanšek, Žana Šklander, Rok Felicijan, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Staš Kokalj, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Matic Kokalj.
OŠ Dob: Val Kragelj, Ažbe Vehovec, Lovro Kaluder,Mark Peterka Ramovt, Anže Levačič.
Iz Domžalskega kluba Atom sta bila zelo uspešna, Jakob Šernek OŠ Mengeš, Blaž Dragar OŠ Venclja Perka, Domžale, Liam Letić, OŠ Marije Vere, Kamnik.

Na tatamijih so imeli največ konkurence učenke in učenci osnovnih šol, medtem, ko učenk in učencev srednjih šol ni bilo veliko. Na začetku turnirja so na svoje inštrumente, Gaja - violina, Rok - violina in Ema - čelo, zaigrali zdravljico. Lepo

Osnovnih šol je bilo največ, zato rezultati prvih deset

Osnovne šole – prvih deset:  
1. Domžale 810 točk
2. Dob 500 točk
3. Grad 425 točk
4. Šmarje pri Kopru - Koper 410 točk
5. Janka Glazerja - Ruše 315 točk
6. Kašelj - Ljubljana 250 točk
7. Kuzma 200 točk
8. Dekani 175 točk
9. Angel Besednjak - Maribor 150 točk
10. Franc Rozman-Stane - Ljubljana 125 točk
Srednje šole – prvih pet:  
1. ŠC Srečka Kosovela - Sežana 360 točk
2. Gimnazija Vič 225 točk
3. Srednja tehnična šola Koper 210 točk
4. Srednja upravno administrativna šola Ljubljana 100 točk
4. Gimnazija Šentvid 100 točk

Zenmedia

 

 

   

 


 

 

 

SKUPAJ ŽE 22. ZAPOREDOMA

Karateisti Domžal in iz širne Slovenije, so dva deževna dneva, (18.-19. 5. 2019), preživeli v veliki telovadnici OŠ Domžale in dokazali, da se tudi v deževnih dnevih da veliko narediti.
Strokovni svet SKIF Zveze Slovenije, je tudi tokrat poskrbel, da so sodelujoči domov odnesli veliko Karate spominov.
Ob zaključku dvodnevne vadbe, so bili organizirani Kyu izpiti šolskih pasov. Iz domžalskega Atoma so napredovali: Maj Kurmanšek, Val Kragel, Ažbe Vehovec, Mark Peterka Ramovž, Anže Levačič, Rok Felicijan, Boris Deršek, Jakob Šernek, Blaž Dragar, Eva Dormiš, FG Lj. Matic Plavec, Klemen Curk, Maks Horvat, Ema Loy, Kristina Paige Vernon Knežević, Špela Gornik, Leila Lović, Luka Deršek, Aljaž Gornik, Marko Praček.
Vsem novim diplomam in inštruktorjem za pripravo, čestitke!

SKIF Karate-Do seminar je vodil Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, predsednik strokovnega sveta. Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, sta se izkazovala ob delu v skupinah.

Žal, je dež preprečil tradicionalni tek v kimonah po središču Domžal, a za dežjem vedno posije sonce.

Karate klub Atom Domžale, že 1. Junija 2019, vabi na ogled odprtega šolskega karate turnirja, na katerem se bodo pomerili učenci in in učenke osnovnih in srednjih šol Slovenije. Turnir bo v Ihanu, v lepi in veliki telovadnici OŠ.

Zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

SKIF PRVAK ”KANCHO NOBUAKI  KANAZAWA 8. Dan”
 V MARIBORU, RUŠAH, PRIKAZAL KARATE-DO VELIČINO

S.K.I.F. Karate-Do seminar z vrhunskim mojstrom in predsednikom SKIF Svetovne zveze, svetovnim prvakom, je potekal v soboto, 13. 04. in nedeljo, 14. 04.2019, v Športni dvorani Ruše. Treningi so bili odprtega tipa in namenjeni vsem članom klubov SKIF zveze Slovenije, vabljenim klubom in  ljubiteljem tradicionalnega Shotokan karate-do-ja, ne glede na starost, spol, stopnjo pasu in pripadnost.
Tako so se vabilu odzvali Karate-Do prijatelji iz štirih držav, Avstrije, Romunije, Madžarske in Romunije. Veselje je bilo videti prijatelje iz drugih slovenskih karate zvez.

Kanazawa Kancho je ob obisku, v četrtek, 11. 4. slovenski razširjeni reprezentanci, pripravil nepozabni trening. Začelo se je s srečnim nasmeškom in prav vsi so mu, za dobrodošlico, stisnili roko. Mojster svetovnega formata ima res veliko srce, če pa vemo, da je njegov oče velemojster Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan, Meijin, je to popolnoma znano. Ogrevanje je dalo vedeti, da bo trening res zanimiv in koristen, kakor se za reprezentanco, ki potuje na SP, tudi spodobi. Nobuaki Kancho je segel po vseh težavnostnih stopnjah treninga, tako telesno kot psihološko in ni zlomek, da Julija, za Slovenijo, ne bi bilo medalij na Češkem. Predsednik strokovne komisije SKIF Slovenije, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, je dobro razporedil aktivni čas gostujočega Karate mojstra iz daljne Japonske.

V petek, 12. 04. so se v Kanazawu centru – Doju, Maribor, zbrali mojstri, nosilci črnih pasov, člani Yudansha-kai Slovenija. Kanazawa Kancho, se je izkazal z kihon –tehniko, prvino višjih pasov, ter kato Chinte in kato Nijūshiho. Seveda povsem vrhunsko in z demonstracijami izvedbe v praktični namen. Takih stvari pravi karateisti in karateistke ne zamudijo. Po končanem treningu, so mojstri skupaj z gostom, v Mariboru, povečerjali in se ob zanimivih vprašanjih iz sveta karateja in tudi družinskih novicah, kar naklepetali.

V nedeljo, 14. Aprila 2019, po vseh štirih dneh vadbe, je bilo v Športni dvorani Ruše, polaganje – opravljanje izpitov za res višje Dan stopnje.

Kancho Nobuaki Kanazawa je čisto na koncu, po opravljenih izpitih, stopil izza mize, sledili so pozdravi in z rahlo analizo, povedal rezultate:

Sašo Tonejc 4.Dan, Irina Mlinarič 4.Dan,
Mateja Breznik 5.Dan, Anto Lučić 6.Dan, Mladen Vrtarić 6.Dan.

Po zadnjem Karate pozdravu, je Kancho Kanazawa, vsem lepo čestital. Čestitali pa so si seveda mojstri tudi med seboj in bilo je ganljivo srečno. Tak dogodek se v Sloveniji ne zgodi velikokrat. Vodstvo SKIF Slovenije, je tudi tokrat organiziralo in izpeljalo lep, zanimiv in vrhunski seminar z perfektnim japonskim mojstrom.

Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi

http://skif-slo.org

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 
5. 4. 2019, smo imeli v Dojo Kokalj trening z zabavo, ki je bila v počastitev osvojitva SKIF Slo. državnih prvakov za leto 2019.
 

 

 


 

 

 

Ljubljanski Karate turnir Kimon Open 2019

V nedeljo, 7. 4. 2019, je Karate klub Kimon, Ljubljana, mojster Bojan Marinček 5.Dan, organiziral vsekarate turnir, ki se je odvil v telovadnici Mors, Ljubljana.

Iz Atoma so se turnirja udeležili štirje predstavniki, Žana Šklander, Blaž Dragar, Liam Letič, Lovro Kaluder in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.
Fantje so v posamičnih nastopih, kate, dosegli, dvakrat tretje mesto in Dragar prvo mesto, v ekipnem delu kate, so dosegli 1.mesto.  Tako je nedelja minila delavno, saj so bile prav njihove skupine polno zasedene.

Naslednji vikend, se bodo isti otroci udeležili mednarodnega Karate seminarja z mojstrom iz daljne japonske. V Slovenijo prihaja Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan, svetovni prvak in predsednik SKIF svetovne zveze.

Oss!

 

 

 


 

 

 

Karate-Do zmaga Domžal
Na 27. SKIF DP

Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je, 23. 3. 2019, v skladu s Programom tekmovanj za leto 2019 izvedla 27. Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije.

Prvak je tudi letos že 13. postal Karate-Do klub Atom Domžale, ki se je predstavil s svojo mlado, a kvalitetno ekipo. V kvalifikacijah je za klub nastopala tudi Karin Podboršek in imela za izhodišče 4x prvo mesto. Za finale se je zaradi bolezni opravičila in smo bili v nevarnosti za skupno prvo mesto. Atomu je vseeno uspelo zadržat visok rezultat.

S svojimi nastopi so izstopali tako v tradicionalnih katah, kot kumiteju športnih borbah. Osvojili so 11 zlatih, 7 srebrnih in eno bronasto medaljo. Prvaki so postali: Lovro Kaluder 2x kate in 1x kumite, Eva Dormiš 1x kumite, 1x kata, Staš Kokalj, kata, Aleksander Eržen, kata in kumite, Anže Levačič, 2x kata in ekipno kate v svoji kategoriji: Liam Letič, Jakob Šernek, Blaž Dragar.  ČESTITKE!!!

Kvalifikacijski turnir: 09. 03. 2019, Poljčane. Finale: 23 .03. 2019, Ruše.

V skladu z Tekmovalnim pravilnikom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub pa je postal tisti klub, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja. Upoštevale so se tudi točke na osnovi številčne udeležbe po skupinah.

Prvi trije klubi na SKIF DP 2019
1. mesto: ATOM Domžale
2. mesto: KANAZAWA DOJO Maribor
3. mesto: TROMEJNIK Kuzma

Postani ATOM!
http://www.karatedomzale.com

ZAPISNIK

27. BILTEN DP SKIF SLO

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Začetek meseca Marca

Kvalifikacije za SKIF Slo. DP Slovenije 2019

Veliko mladine, se je udeležilo kvalifikacij za skif državne prvake 2019. Turnir se je 9. 3. odvil v kraju Poljčane, kjer je dom kluba SKIF Poljčane in njihovega prvaka Senseia Aleša Kavklerja 4.Dan. Atom Domžale je s tekmovalci in tekmovalkami:
Jakob šernek, Eva Dormiš, Blaž Dragar, Aleksander Eržen, Lovro Kaluder, Liam Letić, Matic Kokalj, Staš Kokalj, Karin Podboršek, Mark Peterka Ramovš, Anže Levačič in ekipa mlajši dečki kate(19). Najboljša je bila Karin Podboršek s kar štirimi prvimi mesti v najvišjih kategorijah. V skupnem seštevku, so pred finalami, dosegli 1.mesto, a zelo tesno pred drugouvrščenim klubom, Kanazawa Dojo Mb in KK Kuzma. Pohvala vsem Atomovcem za res odlično priborjena mesta.
Sedaj je potrebno to zadržat.

Izpiti belih pasov

8. 3. so se v Dojo Kokalj, Domžale, odvili izpiti za bele pasove. Pred izpiti je potekal enoinpol urni trening z Shihanom Čeričem 8.Dan Kyoshi. Iz ljubljanskega kluba FG je polagalo šest otrok, katere sta pripeljali inštruktorica Ksenija Pevec 2.Dan in vaditeljica Ines Knežević 1.Dan.
Za 10.Kyu so uspešno opravili izpit, Damjan Ostrež, Leo, Gaja in Branka Sreauss, Atom, Maks Horvat, FG Lj. Za 9.Kyu so se uspešno izkazali, Kristina Paige Knežević Vernon, Matic Plavec Klemen Curk Ema Loy, Maks Horvat, Lana Govednik, FG Lj. Rok Felicijan, Damjan Ostrež, Leo, Gaja in Branka Sreauss, Atom, Domžale. Za rumeni pas je položil Rok Felicijan.

Avstrija

Sensei Fumitoshi Kanazawa 6.Dan, je bil gost v Avstrijskem mestu Graz, blizu Slovenske meje. Iz KK Atom Domžale smo se 2. 3. 2019, popoldanskega treninga udeležili štirje člani, Eva Dormiš, Roman Dormiš, Ksenija Pevec, Lovrenc Kokalj. Prikazana je bila mojstrska kata Meikyu.

 


 

 

 

42. KARATE-DO TURNIR
ZA POKAL »RUŠE 2019«

V Rušah, Domžale z mlado ekipo, solidne. Za pokal 2019, med slovenskimi klubi, Atom Domžale tesno povedel. Ruški turnir je šel v roke Romunom, za njimi uspešni Srbi in Italijani.

Na teškem celodnevnem karate turnirju, je inštruktor domžalskega Atoma, Timotej Kokalj 2.Dan, krmaril s tekmovalci, Andrej Neškoski, Blaž Dragar, Breda Hrovatin, Karin Podboršek, Lovro Kaluder, Sara Šklander, Adam Šlibar, Žana Šklander, Jakob Šernek, Liam Letič. V polnih skupinah so se morali za medalje prav posebno potruditi.

Karate-Do klub »Š.D.«-Ruše, je 16. 2. 2019, organiziral že 42. Tradicionalni mednarodni Karate-Do turnir, za pokal »Ruše 2019«. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB in krajevnemu prazniku Ruš. Med seboj se je v različnih starostnih skupinah pomerilo 350 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz šestih različnih držav, Romunije, Italije, Srbije, Češke, Avstrije in Slovenije.

Prvih pet na 42 mednarodnem Karate turnirju, Ruše 2019:

mesto Klub-ekipa točke
1. S.K.I.F. ROMUNIJA 2515
2. S.K.I.F. SRBIJA 1710
3. S.K.I.F. ITALIJA 1305
4. ATOM-DOMŽALE 470
5. SPARTAK - ČEŠKA 440


Prvih pet klubov po prvem turnirju, za SKIF Pokal Slovenije 2019:

1. Atom Domžale 489
2. Š.D. Ruše 379
3. Tromejnik Kuzma 328
4. Funacoshi Gichin Ljubljana 273
5. Gortina  Muta 244


Zenmedia

ZAPISNIK

 

 

 


 

 

 
Karate-Do uspeh v Mantovi

Šampijonka Mateja Breznik, kate 2.mesto in Nino Knežević, kumite 2.mesto, kate 4.mesto, sta bila najuspešnejša tekmovalca Slovenije, na turnirju 13. držav sveta, v Mantovi. Medaljo so za las zgrešili tudi, Mladen Vrtarić, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Blaž Robič, Jernej Gornik, Timotej Koležnik, Clarisa Rošker.

V italijanski Mantovi, Castel d'Ario, je 26. 1. 2019, potekal vsakoletni veliki zimski Karate-Do turnir, ki ga skupaj z domačim klubom organizira mojster Paolo Lusvardi 8.Dan, skupaj z bratoma Lanzoni. Prisotnih je bilo deset evropskih držav ter Amerika in Indonezija. Ekipno so na koncu slavili Belgijci in italijanski reprezentantje. Slovenija je na turnirju črnih pasov, nastopala z mladimi tekmovalci, ki so se odrezali več kot odlično. Posamezno kate in kumite so bili skoraj vsi v polfinalu. V ekipnem delu so takoj za uvod na osrednjem tatamiju premagali Ruse s 4:1, kar je mladi ekipi, Robič, Mršič, Neškoski, Gornik, Koležnik, v nadaljevanju dalo poleta. Na koncu jim je izkušenost preprečila boj za ekipno medaljo. V nedeljo 27. 1. je potekalo tekmovanje barvnih pasov vseh kategorij. Slovenska ekipi, katere vodja je bil Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, kljub nočni vožnji na prizorišče, ni uspel preboj med odličja.

Evropski SKIEF sodniki so imeli dan pred turnirjem celodnevno izobraževanje in prvo letošnje opravljanje licenc po rangih. Seminarja so se udeližili slovenski sodniki, glavni inštruktor SKIF Slovenije Shihan Ivan Čerič, 8.Dan Kyoshi, domžalčan Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, Anto Lučić 5.Dan, Mateja Breznik Kabaj 4.Dan, Irina Mlinarić 3.Dan. Lovrenc Kokalj je na sodniškem seminarju opravljal evropski izpit in uspešno opravil najvišjo A+ licenco, za kar je seveda zaslužna cela ekipa SKIF Slovenije.

V večernem delu, prvega dne, je bil organiziran Karate-Do trening s tehničnim direktorjem SKIEF, japoncem Shihan Masaru Miura 9.Dan Hanshi in gostom večera Shihanom Okazakijem 8.Dan, japoncem živečim v Ameriki. Trening je bil tehnično prvovrsten in nihče, ki bi bil rad tehnično na najvišjem nivoju, tega ne bi zamudil. Rotacija in preciznost.

Zenmedia

Črni pasovi v Murski Soboti

V nedeljo, 20. 1. 2019, je na jubilejnem 30. Zimskem Karate-Do seminarju v Murski Soboti na koncu potekal tudi izpitni del seminarja. Iz Domžal sta za črni pas 1.Dan uspešno opravila preizkušnjo, Timotej Mršič 1.Dan in Roman Dormiš 1.Dan. Iz Ljubljanskega kluba FG Lj. So za 1.Dan uspešno opravili, Ines Knežević 1.Dan, Jernej Gornik 1.Dan in Nino Knežević 1.Dan.
Za 2.Dan je uspešno opravila gospa mag. Breda Hrovatin 2.Dan.
Bravo Atom Domžale.

Zenmedia

 

 

 


 

 

 

Za jekleni jutri

Karateisti in maratonci tradicionalno 1. 1. ob 12.oo, v Kamniški Bistrici

Sredi novoletnega dneva, 1. 1. 2019, ob 12.00 uri, so se privrženci borilnega športa - Karate in sedaj tudi že tradicionalno, skupaj z maratonci, dobili v Kamniški Bastrici. Tekači maratonci, so na prizorišče izvira kamniške bistrice, pritekli popolnoma segreti in jim je zimska kopel zelo ugajala.
Karateisti, povečini iz Domžalskega Atoma in Ljubljane, so udarno in nič kaj pazljivo na belo opravo, zastavili trening in kimone so bile po vadbi tudi drugačnih barv. Prvega januarja je bil tudi tokrat namen, biti na svežem zraku, vaditi svoj šport, izpolnjen in letos niti ni bilo tako hladno, ali pa so športniki po 28. zaporednih in 32. zabeleženimi novoletnimi treninigi, že utrjeni.  Po vadbi ga ni boljšega čaja in obare v koči strica Marjana, v Piknik centru pri Jurju.

Organizator KK Atom Domžale in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, želi vsem Srečno in zdravo novo leto 2019 in naprej.

 

Zenmedia