2009


V času novoletnih šolskih počitnic od 25. 12. 2009 do 2. 1. 2010 so telovadnice zaprte in ni redne vadbe.
Z redno vadbo po usklajenem urniku pričnemo v ponedeljek 4.1. 2010.


 

 

 

Zmaga tudi na Tromeji
Domžale absolutni prvak 2009

Leto je pri koncu in prav tako tekmovalna sezona 2009. Karate Društvo Atom Shotokan Domžale je v letu 2009 v Shotokan Karate-Do Internacional Zvezi Slovenije, tako kot že veliko let preje, prepričljivo zmagal vsa redna tekmovanja. Zadnja pomembna odločitev je bila 5. 12. 2009, ko je na 17. Pokalnem turnirju na Tromeji v Kuzmi, Atom Domžale dosegel še tretjo pokalno zmago treh letošnjih pokalnih turnirjev, Ruše, Domžale, Tromeja. Zmaga na tretjem pokalnem turnirju že od začetka ni bila vprašljiva. Prijavna lista je bila obetavna in v soboto ob 6.00 zjutraj je prepoln avtobus domžalčanov krenil v napad na Kuzmo. Če vprašaš atomovce, zakaj napad, če je pa Karate obrambna veščina? Velika večina vam bo odgovorila, “za boljši jutri!” in napad je najboljša obramba še posebno, če nasprotnika prehitiš v njegovi nameri. Za Domžale je tekmovala predvsem mlajša kategorija tekmovalcev. Od mojstrov se je za tekmovanje odločil samo Robert Lupše, ki ima v sezoni 2010 večje načrte.
In tako je četa domžalskih samurajev Senseia Lovrenca Kokalja osvojila še eno pomembno sezono. Osvojili so skupni pokal pokalnih turnirjev za 2009. Za nas pomeni to veliko in lepo nam je, ko o Domžalah govorijo, da so močne, zdrave in uspešne. Upajmo, da bodo konkurentje doma in na tujem tudi v prihodnje govorili,
“O, spet te Domžale”.
Na Tromeji so se za Domžale trudili: Klara Kastelic, Karin Podboršek, Špela Dragar, Andraž Zalar, Iva Perger, Žan Podboršek, Urban Mušič, Katja Kač, Žan Guček, Klemen Kastelic, Mitja Hofer, Tilen Špenko, Tjaša Zupančič, Hana Kerić, Barbara Šavorn, Špela Novak, Grega Teršek, David Kardum, Črt Hrovatin, Rok Kurent, Alenka Trpin, Patricija Vehovec, Saša Štiglic, Žan Zalar, Robert Lupše in seveda zvesti spremljevalci.

Rezultati domžalčanov:
1.mesta so v Katah dosegli: Žan Podboršek Malčki in Mlajši dečki, Iva Perger Malčice in Mlajše deklice – vsi pasovi, Špela Novak, Tjaša Zupančič, Tilen Špenko, Barbara Šavorn, Rok Kurent - Člani, Robert Lupše - veterani;
2.mesta v Katah: Urban Mušič, Patricija Vehovec Starejše deklice in Mladinke, Rok Kurent – Mladinci,
3.mesta v Katah: Andraž Zalar, Špela Dragar, Hana Kerič, Grega Teršek Starejši dečki in Mladinci, Tjaša Zupančič Starejše deklice, Saša Štiglic Članice;
4.mesta v Katah: Klemen Kastelic, David Kardum, Robert Lupše Moški, Alenka Trpin Ženske.
5.mesta v Katah: Karin Podboršek, Mitja Hofer, Katja Kač, David Kardum Mladinci,

V Kumiteju – športnih borbah:
Dečki -55kg - David Kardum 1.mesto, Klemen Kastelic 2.mesto, Žan Guček 5.mesto;
Dečki +55kg - Grega Teršek 1.mesto;
Deklice +55kg – Patricija Vehovec 1.mesto, Hana Kerić 2.mesto;
Mladinci +70kg – Rok Kurent 2.mesto;
Ženske +60kg – Barbara Šavorn 2.mesto;
Moški +75kg – Tilen Špenko 2.mesto.

Pokal Tromejnik - prvi štirje:
1. ATOM  Domžale 1870 točk
2. SHOTOKAN - Ig 570 točk
3. Š.D. RUŠE 475 točk
4. TABOR - Maribor 460 točk

Skupni zmagovalec treh Pokalnih turnirjev, Ruše, Domžale, Tromeja - prvi štirje:
1. ATOM  Domžale 5840 točk
2. SHOTOKAN - Ig 1479 točk
3. Š.D. RUŠE 1436 točk
4. TROMEJNIK – Kuzma 750 točk

Lepi in bogati smo takrat, ko smo zdravi in srečni. Potrudimo se.

 

 

   

   

 


 

 

 

Obdobni Karate izpiti za šolske Kyu pasove

V mali telovadnici trzinske OŠ so v četrtek 03.12.2009, potekali zvezni obdobni karate izpiti. Izpite so opravljali kandidati KD Atom, KK Funacoshi Gichin Ljubljana, KK Shogun Ljubljana. Iz domžalskega Atoma so napredovali:
10.Kyu: Marcel Krajšek, Marko Kimovec, Blaž Štiftar;
09.Kyu: Oliver Wagner, Pia Guček;
08.Kyu: Bor Krajšek, Neja Pajnič, Marko Brojan;
07.Kyu: Klara Kastelic, Tesa Štihec, Jaka Ložar, Lan Alexander Rojs, Juš Mecilošek, Žan Zalar, Lina Mecilošek, Jakob Kropivšek, Teja Sajovic, Neža Zupan, Aleksander Sever, Ana Hrovatin, Peter Vukovič, Alenka Krajšek, Boštjan Guček,
06.Kyu: Luka Repar, Primož Krajšek, Andraž Zalar.

 


 

 

 

Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan

Obiskal nas je reprezentant Italije in večkratni svetovni prvak, prva roka Shihan Miure 9.Dan. Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan. Sensei Paolo je znan po svoji učinkoviti praktični tehniki, ki bazira na kroženju telesa. Tehnika je zelo podobna Aikido tehniki saj silo nasprotnika izkorišča v svoj prid vendar z Karate tehnikami. Sensei Paolo ni samo velik karateist. Je tudi velik prijatelj Slovenije in se skupnih srečanj vedno zelo veselimo.

 


 

 

 

S.K.I.F. KARATE LIGA SLOVENIJE 2009, V KATAH IN V KUMITEJU EKIPNO

Domžalam pet prvih mest

Karate Liga S.K.I. zveze Slovenije, je potekala v soboto, 21.11.2009 v telovadnici osnovne šole „Boris Kidrič“-Maribor, v tehnični organizaciji S.K.I. kluba „Tabor“-Maribor. Tekmovanje v katah ekipno - za malčke/malčice; mlajše dečke/deklice, starejše dečke/deklice, mladince/mladinke in člane/članice ter v kumiteju ekipno – za dečke, mladince in člane, je potekalo po Bergerjevem sistemu vsak z vsakim. Posamezni klubi zveze so zaradi bolezni morali odpovedati sodelovanje v ligi, kar je privedlo, da sta se kategoriji kumite mladinci in člani pomerili v dvokrožnem sistemu. Največ uspeha so imeli člani kluba Atom-Domžale s petimi prvimi mesti, sledijo člani Š.D.-Ruše z dvema in Poljčane z enim prvim mestom. Za Domžale so nastopali: Iva Perger, Žan Podboršek, Vid Gobec, Klemen Kastelic, Žan Guček, Hana Kerić, Katja, Kač, David Kardum, Grega Teršek, Urban Jamnik, Patricija Vehovec, Rok Kurent, Simon Planko, Timotej Kokalj, Jernej Homar, Janko Gobec.

Rezultati prvih treh:

KATE:
MALČKI/MALČICE:

1.Atom-Domžale 12 točk, 2.Š.D.-Ruše 9 točk, 3.Shotokan-Ig;
MLAJŠI DEČKI/DEKLICE:
1.Atom-Domžale 6 točk, 2.Shotokan-Ig 5 točk, 3.Tabor-Maribor;
STAREJŠI DEČKI/DEKLICE:
1.Š.D.-Ruše 12 točk, 2.Atom-Domžale 9 točk, 3.Tromejnik-Kuzma 6 točk;
MLADINCI/MLADINKE:
1.Poljčane 6 točk, 2.Atom-Domžale 3 točke, 3.Kanazawa dojo-Maribor 0 točk;
ČLANI/ČLANICE:
1.Š.D.-Ruše 9 točk, 2.Atom-Domžale 6 točk, 3.Tabor-Maribor 3 točke.

KUMITE:
DEČKI:

1.Atom-Domžale 6 točk, 2.Tabor-Maribor 3 točke, 3.Shotokan-Ig 0 točk;
MLADINCI:
1.Atom-Domžale 6 točk; 2.Kanazawa-dojo-Maribor 0 točk;
ČLANI:
1.Atom-Domžale 4 točke, 2.Tabor-Maribor 1 točka.

 

 

   

   

 


 

   

 

 

Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije v dogovorjenem Kumiteju 2009:
KIHON-IPPON KUMITEJU – posamezno in ekipno
DYU-IPPON KUMITEJU –posamezno in ekipno

1.Kvalifikacijski turnir: 03.10.2009 – S.K.I. klub »Kanazawa dojo« - Maribor
2.Kvalifikacijski turnir: 17.10.2009 – S.K.I. klub »Kanazawa dojo« - Maribor
Finalni turnir: 07.11.2009 – S.K.I. klub »ATOM« - Domžale - Domžale


Naslov državnega prvaka je osvojil tisti nastopajoči, ki je zbral največ točk – seštevek kvalifikacij in finalnega turnirja. Enak sistem je veljal za klubskega skupnega zmagovalca, kjer pa so se upoštevale točke finalistov. Vsak klub-finalist je še dobil dodatne točke glede na število finalistov po posamezni tekmovalni.

Za Karate Društvo Atom Shotokan Domžale je tekmovalo 18 tekmovalcev in tekmovalk. Nekaterim je letnica rojstva dovoljevala, da so nastopali v dveh kategorijah. Domžale so se tudi to leto odrezale odlično. Zmaga na vseh treh tekmah in skupno osvojenih 1115 točk pred Rušami 621 in Shotokan Ig 271 točk.
Domžale so osvojile 11 zlatih 5 srebrnih in 4 bronasta odličja.

Žan Podboršek 1.mesto, Malčki vsi pasovi in 1.mesto mlajši dečki, vsi pasovi;
Iva Perger 1.mesto, Malčice vsi pasovi in 1.mesto mlajše deklice, vsi pasovi;
Tjaša Zupančič 1.mesto Starejše deklice;
Grega Teršek 1.mesto Starejši dečki;
Patricija Vehovec 1.mesto Starejše deklice;
Timotej Kokalj 1.mesto člani;
Hana Kerić 2.mesto Mlajše deklice,
David Kardum 2.mesto, Starejši dečki,
Grega Teršek 2.mesto Mladinci,
Patricija Vehovec 2.mesto Mladinke,
Igor Zidarič 2.mesto Člani;
Žan Guček 3.mesto Mlajši dečki,
Mark Horvat 3.mesto Starejši dečki,
Rok Kurent 3.mesto Mladinci,
Barbara Šavorn 4.mesto Mladinke,
Saša Štiglic 4.mesto Članice;
David Kardum 5.mesto Mladinci,
Klemen Kastelic 5.mesto Mlajši dečki,

Ekipno:
1. mesto Malčki, 1.mesto Mlajši dečki, 1.mesto Starejši dečki, 3.mesto mladinci;

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

JAPONSKI KARATEIST SENSEI M.MURAKAMI, 7.DAN V SLOVENIJI

Strokovni svet SHOTOKAN KARATE-DO INTERNATIONAL ZVEZE SLOVENIJE je v sodelovanju s SHOTOKAN KARATE-DO KLUBOM „ATOM“-DOMŽALE in v skladu s Programom strokovnih izobraževanj za leto 2009 nadvse uspešno organiziral strokovni mednarodni S.K.I.F. karate-do seminar, ki ga je vodil eden izmed vodilnih mladih S.K.I.F. japonskih inštruktorjev Sensei M. MURAKAMI, 7.DAN – svetovni S.K.I.F. prvak v katah in v kumiteju.

Na seminarju, ki je potekal v soboto, 24.10. in v nedeljo, 25.10.2009; ter predhodno za inštruktorje in državne S.K.I.F. reprezentante v petek, 23.10.2009 – v centralnem doju S.K.I.F. SLO v Mariboru, je svoje znanje prenašal več kot 200 karateistom, ki so prihajali iz Madžarske, Hrvaške, Srbije in Slovenije. Japonec si je z glavnim inštruktorjem in predsednikom SKI Slovenije »Senseiem« Ivanom Čeričem 7.Dan izmenjaval razdeljeni skupini. Rdeča nit seminarja je bilo pravilno in natančno izvajanje osnovnih tehnik: OI-ZUKI; GYAKO-ZUKI in MAE-GERI skozi KIHON, KUMITE in KATO. Sensei Murakami, 7.DAN ni samo praktično prikazal in dokazal uporabnosti osnovnih tehnik, ampak je tudi z izredno natančno teoretično razlago podkrepil praktično izvajanje z velikim poudarkom na kompletno delovanje telesa (boki, zapestja, gležnjev), samo držo telesa. Karateisti so ob izvajanju nožnih tehnik japonca večkrat izražali zadovoljstvo z bučnim ploskanjem. Na koncu seminarja se je obdelala kata NIYO-SHI-HO.
 

 

Vse fotografije si lahko ogledate tukaj.

 


 

 

 
1. KVALIFIKACIJE V DOGOVORJENEM KUMITEJU 09

1.Kvalifikacijski turnir 09 je potekal v soboto, 03.10.2009 v tehnični izvedbi S.K.I. karate-do kluba »Kanazawa dojo«-Maribor v prostorih »Kanazawa centra«-Cesta zmage 92-Maribor. Na prvih kvalifikacijah jih je nastopalo 45 v Kihon-Ippon kumiteju posamezno;  38 v Dyu-Ippon kumiteju;  6 ekip v Kihon-Ippon kumiteju ekipno, 7 ekip v Dyu-Ippon kumiteju ekipno ter 2 ekipi v Yaku-soku kumiteju. Največ so na prvem kvalifikacijskem turnirju pokazali predstavniki klubov Atom-Domžale; Š.D.-Ruše; Tromejnik-Kuzma in Cankova.
Sočasno s tekmovanjem so sodniki S.K.I. zveze Slovenije opravljali praktični izpit za potrjevanje obstoječih strokovnih licenc.
Kihon Ippon Kumite: Žan Podboršek 2x prvo mesto, Iva Perger 2x prvo mesto, Hana Kerič, Mark Horvat, Tjaša Zupačič 2.mesta. Klemen Kastelic 5.mesto, Žan Guček 6.mesto.
Ekipno: Malčki 1.mesto, Mlajši dečki 1.mesto,
Dyu Ippon Kumite: 1.mesto Grega Teršek, Patricija Vehovec, Igor Zidarič, 2.mesto David Kardum, Rok Kurent, Patricija Vehovec, Timotej Kokalj, 3.mesto Grega Teršek, Saša Štiglic, 4.mesto Črt Hrovatin, Barbara Šavorn, Alenka Trpin.
Ekipno: Starejši dečki 1mesto, Mladinci 1.mesto.

PRVI TRIJE KLUBI NA 1. KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU

1. ATOM – Domžale 383 točk
2. Š.D. - Ruše 204 točke
3. TROMEJNIK – Kuzma   89 točk
 

 

   

   

   

 


 

 

 

3. KARATE-DO TURNIR
ZA POKAL »DOMŽALE 2009«

Shotokan karate-do društvo „ATOM“-Domžale je organiziral in s pomočjo SKIF Slo. sodnikov izvedel že 3. Mednarodni Odprti S.K.I.F. karate-do turnir za “Pokal Domžale 2009”. Turnir je potekal v soboto, 26. Septembra 2009, v novi telovadnici osnovne šole Ihan.. Turnirja se je udeležilo 246 tekmovalcev in tekmovalk iz 13 klubov iz Slovenije in Italije. Vsem prisotnim na turnirju je dobrodošlico zaželela predstavnica domžalskega kluba ga. mag. Breda Hrovatin. Župan občine Domžale g. Toni Dragar je svečano odprl 3. Mednarodni Odprti S.K.I.F. Karate-do turnir. Turnir je istočasno veljal za 2. Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije v letu 2009.

Župan Domžal Toni Dragar je pred pričetkom turnirja podelil priznanja s strani kluba „Atom“-Domžale za dosežene rezultate na SKIF SP prvenstvu v Grčiji:
-ženska ekipa v katah (3.mesto): Tamara KOKALJ, Polonca HÜLL in Irina MLINARIČ
-Rok OJSTERŠEK za osvojeno 1.mesto in Grega TERŠEK za osvojeno 3.mesto;
ter za uspešno strokovno delo z S.K.I.F. reprezentanco Slovenije:
-Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI; Darjan ROŠKER, 5.DAN in Anto LUČIĆ, 5.DAN.
Priznanja so še prejeli Sensei Paolo LUSVARDI, 7.DAN – S.K.I.F. Mantova-Italija – za uspešno opravljen izpit za 7.DAN na Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu in g. Branko TERŠEK za nesebično pomoč pri organizaciji.

Pred pričetkom turnirja je imela svoj nastop KENDO reprezentanca Slovenije.
Na samem turnirju so največ pokazali tekmovalci in tekmovalke »Senseia« Lovrenca Kokalja iz Karate Društva ATOM-Domžale pred ekipo »Senseia« Paolo Lusvardija, Mantova-Itaija in inštruktorja Mateja Kabaja iz Shotokan karate klub-Ig Ljubljana.

REZULTATI:
KATE POSAMEZNO:
MALČKI1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Tommaso SPROCATI (Mantova Italija) 3.Sandi BENKO (Tromejnik-Kuzma) 4.Vid GOBEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana)
MALČICE –
1.Iva PERGER (Atom-Domžale) 2.Vanessa MUJDŽIČ (Shotokan-Ig) 3.Urška HRAŠOVEC (Š.D.-Ruše) 4.Špela DRAGAR (Atom-Domžale)
MLAJŠI DEČKI “B”
- 1.Jakob RUPERT (Shotokan-Ig) 2.Timotej PEVEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Vid GOBEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 4.Žan-Beti TOMAŽIN (D.K.-Celje)
MLAJŠI DEČKI “A” - 1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Viktor ROKAVEC (Š.D.-Ruše) 3.Klemen GRM (Shotokan-Ig) 4.Klemen KASTELIC (Atom-Domžale)
MLAJŠE DEKLICE “B” -
1. Urška HRAŠOVEC (Š.D.-Ruše) 2.Lara RECEK (Cankova) 3.Nina GRAH (Tromejnik-Kuzma)
MLAJŠE DEKLICE “A” -
1.Iva PERGER (Atom-Domžale) 2.Hana KERI? (Atom-Domžale) 3.Ana JECELJ (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Špela KISILAK (Tromejnik-Kuzma)
STAREJŠI DEČKI “B” -
1.Jakob RUPERT (Shotokan – Ig) 2.Mark HORVAT (Atom-Domžale) 3.Urban JAMNIK (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 4.Timotej PEVEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana)
STAREJŠI DEČKI “A” -
1.Grega TERŠEK (Atom-Domžale) 2.Željko ŠAŠIČ (D.K.-Celje) 3.David KARDUM (Atom-Domžale) 4.Aljaž JEROMEL (Kanazawa dojo-Maribor)
STAREJŠE DEKLICE “B” -
1.Špela NOVAK (Atom-Domžale) 2.Lara RECEK (Cankova) 3.Neja PUŠELC (Š.D.-Ruše)
STAREJŠE DEKLICE “A” - 1.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) 2.Urša ŽOHAR (Tromejnik-Kuzma) 3.Tara ŠANTAVEC ( Tromejnik-Kuzma) 4.Klementina KUZMA (Cankova)
MLADINCI “B” -
1.David LAH (Shotokan-Ig) 2.Urban JAMNIK (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Denis BELEJ (D.K.-Celje) 4.Urban MOTOH (D.K.-Celje)
MLADINCI “A” - 1.Andrea MARIANI (Italija) 2.Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje) 3.Simon PLANKO (Atom-Domžale) 4.Sašo TOPLER (Katana-Radlje)
MLADINKE “B” -
1.Anja ESIH (Š.D.-Ruše) 2.Klementina KUZMA (Cankova)
MLADINKE “A” - 1.Alja JAGER (Poljčane) 2.Maša OCVIRK (Poljčane) 3.Petra MILIVOJEVIČ (Š.D.-Ruše) 4.Laura LANZONI (Mantova-Italija)
MOŠKI “B” -
1.Mattias MODENA (Mantova-Italija) 2.Tilen ŠPENKO (Atom-Domžale)
MOŠKI
“A” - 1.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Mariani ANDREA (Mantova-Italija) 3.Miran VRBANI? (Tabor-Maribor) 4.Riccardo BARBI (Mantova-Italija)
ŽENSKE “B”- 1.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale)
ŽENSKE “A” - 1.Maša OCVIRK (Poljčane) 2.Laura LANZONI (Mantova-Italija) 3.Saša ŠTIGLIC (Atom-Domžale) 4.Alenka TRPIN (Atom-Domžale)
VETERANI/VETERANKE „B“
- 1.Primož KRAJŠEK (Atom-Domžale) 2.Marin KNEŽEVIČ (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Peter VUKOVIČ (Atom-Domžale)
VETERANI “A” - 1.Stanislav CASERMAN (Atom-Domžale) 2.Darjan ROŠKER (Cankova) 3.Robert LUPŠE (Atom-Domžale) 4.Franjo KAFADAR (Takashi T.-Ljubljana)
VETERANKE “A”
- 1.Jelka ROŠKER-TRAJBAR (Cankova) 2.Anka PUŠNJAK (Poljčane) 3.Marija PETERLIN (Atom-Domžale) 4.Emanuela MORESCHI (Mantova-Italija)

KUMITE POSAMEZNO:
DEČKI – 55 KG –
1.Dino MUJDŽIČ (Shotokan-Ig) 2.Urban JAMNIK (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Palolo BELLINI (Mantova-Italija) 4.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale)
DEČKI + 55 KG 1.Grega TERŠEK (Atom-Domžale) 2.David KARDUM (Atom-Domžale) 3.Emir BEŠIČ (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Matevž PETERNEL (Atom-Domžale)
DEKLICE + 55 KG – 1.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) 2.Hana KERI? (Atom-Domžale)
MLADINCI – 70 KG –
1.Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje) 2.Rok KURENT (Atom-Domžale) 3.David KARDUM (Atom-Domžale) 4.Črt HROVATIN (Atom-Domžale)
MLADINCI + 70 KG –
1.Simon PLANKO (Atom-Domžale) 2.Grega TERŠEK (Atom-Domžale)
MLADINKE/ŽENSKE – 60 KG –
1.Maša OCVIRK (Poljčane) 2.Laura ALTEMANI (Mantova-Italija) 3.Saša ŠTIGLIC (Atom-Domžale)
MLADINKE/ŽENSKE + 60 KG –
1.Maja JAKOPIČ (Katana-Radlje) 2.Anka PUŠNJAK (Poljčane) 3.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale)
MOŠKI – 75 KG
: 1.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Giorgio BUSOLI (Mantova-Italija) 3.Riccardo BARBI (Mantova-Italija) 4.Mattia MODENA (Mantova-Italija)
MOŠKI + 75 KG
1.Janko GOBEC (Atom-Domžale) 2.Massimiliano AUTINO (Mantova-Italija) 3.Miran VRBANIČ (Tabor-Maribor)

SKUPNI REZULTAT prvih štirih za 3.Mednarodni S.K.I.F. POKAL DOMŽALE 2009:
1.ATOM-DOMŽALE 2251 točk
2.MANTOVA- ITALIJA 590 točk
3.SHOTOKAN-IG 475 točk
4.POLJČANE 360 točk

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  

 

 

40 let KZS


Karate zveza Slovenije je ob svojem 40 letnem jubileju v domu Ivana Cankarja na Vrhniki, pripravila proslavo s podelitvijo priznanj delavcem in zaslužnim, ki so se v teh štirih desetletjih Karateju na Slovenskem najbolj približali. Najvišje slovenske mojstre je najprej v svojem nagovoru pozdravil predsednik zveze Zelinka takoj za njim pa je v prijetnem govoru, pozdravu nadaljeval župan mesta Vrhnika. Za govornim odrom so se potem menjavali, predsednik Evropske EWKF, naš veliki telovadec olimpionik Marjan Cerar v imenu Olimpijskega Komiteja Slovenije, itd.
Prijatelji iz KZS niso pozabili na “Senseia” Ivana Čeriča 7.Dan in “Senseia” Lovrenca Kokalja 4.Dan, ki sta vključena v SKIF Zvezo Slovenije. Posebno “Sensei” Čerič, ki je bil v tem obdobju tudi selektor in sekretar KZS.
Priznanja so dobila velika imena Slovenskega Karateja, Ančnik, Marinček, Mauhler, Huskič, Šuštar, Kafedar, Prašnikar, Stanivukovič, Kastelic, Milenković, Vogrinec, Marič, Romih, Stanovnik, Jukić, Kousca, Debenak, Zelinka, Jakel, Sever, Tabaković, Takashi Tokuhisa, in kar še nekaj znanih imen, ki so se nedvomno zaslužno vpisali v razvoj slovenskega Karateja. Veliko naštetih je pristalo na svojih prepričanjih in se osamosvojilo v različnih svetovnih zvezah in skrbijo, da Karate ostane močan.

 

 

   

 


 

   

 

 

Na Boču so po programu str. sveta SKIF Zveze Slo. od 10. 9. 09 do 13. 9. 09 potekale zvezne priprave mlajše selekcije B Kyu in A Kyu reprezentance SKIF Slo.
Zveznih priprav in testiranj so se lahko udeležili tudi tisti, ki so priprave in testiranja opravili na pripravah v avgustu in tisti, ki se priprav za SKIF SP 2012 Avstralija
in SKIF EP 2010 v avgustu niso mogli udeležiti.

12.9. in 13.9. 2009 je bil v sklopu priprav organiziran dvodnevni seminar za SKIF Slo. inštruktorje in sodnike, ki bodo svoje licenčno delo nadaljevali v SKIF Doju.

 

 

   

   

   

 


Karateist Atoma Robert Lupše na Triatlonu jeklenih, 29. 8. 09, Bohinj, Pokljuka, Vodnikova koča.


Človek v mestu hoče bit velik in pomemben, na gori si pa majhen in srečen. Lp, Slavc


 

 

 

SPECIALNE KOMBINIRANE PRIPRAVE IN TESTIRANJE
 S.K.I.F.  SLO  REPREZENTANCE - »BOČ 2009«

Strokovni svet S.K.I. zveze Slovenije je v skladu s Programom strokovnega sveta za leto 2009 in v skladu s Projekti priprav za nastop na Evropskem  S.K.I.E.F. prvenstvu, ki bo v letu 2010,  organiziral specialne kombinirane priprave in testiranje S.K.I. reprezentance Slovenije. Priprave so potekale na Planinskem domu Boč, od srede 19.08.2009 do nedelje, 23.08.2009.

Priprave so bile namenjene vabljenim kandidatom A-članske „DAN“ in A-KYU S.K.I.F. SLO. reprezentance – vključno z letniki  1995. Strokovni svet S.K.I. zveze Slovenije je na osnovi udeležbe, trenutne psihofizične pripravljenosti in rezultatov testiranja sestavil širši  spisek kandidatov za Evropsko  S.K.I.E.F. Prvenstvo 2010in Svetovno S.K.I.F. prvenstvo 2012 Avstralija.

Kandidati so na Boč vabljeni tudi v septembru od četrtka 10.09 do nedelje 13.09., ko je na Boču mlajša A in B reprezentanca.

Priprav na Boču so se po številu in motiviranosti zgledno lotili v Karate Društvu Atom Domžale in s tem pokazali željo po dobri pripravljenosti, dobrimi rezultati, predvsem pa ostati v dobri formi in zdravi celo leto.

 

 

   

   

 


"Sensei" Lovrenc Kokalj 2009. Grčija in Kamniška Bistrica


 

   

 

 

ZLATA IN DVE BRONASTI NA  10. SVETOVNEM S.K.I.F. PRVENSTVU

Člani in članice državne S.K.I.F. reprezentance Slovenije so ponovno presenetili same sebe in slovensko javnost na 10.Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu, ki je letos potekalo od 23.07. do 26.07.2009 v Atenah-Grčija. Na prvenstvu, na katerem je sodelovalo 67 držav oziroma približno 1700 tekmovalcev vseh starostnih kategorijah, je S.K.I.F. Slovenija osvojila 1 zlato medaljo (ROK OJSTERŠEK –Kumite Mladinci od 14 do 15 let) in 2 bronasti medalji (GREGA TERŠEK – Kumite Mladinci od 14 do 15 let; ŽENSKA EKIPA V KATAH – Polonca HÜLL, Tamara KOKALJ in Irina MLINARIČ),kar je pomenilo 21.mesto med državami, ki so osvojili medalje – teh pa je bilo 35.
Največ uspeha so imeli predstavniki Japonske (10 zlatih-4 srebrne – 6 bronastih) pred Venezuelo (5 zlatih-7 srebrnih-3 bronaste), Italijo (4 zlate – 8 srebrnih – 4 bronaste).

Pred pričetkom samega Svetovnega S.K.I.F. prvenstva se je strokovni del reprezentance Slovenije udeležil sodniškega seminarja – sodelovali so : Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI; Inštruktor Darjan ROŠKER, 5.DAN; Inštruktor Lovrenc KOKALJ, 4.DAN; Danijel ŽMAVC, 4.DAN in Inštruktor Anto LUČIČ, 5.DAN, kateri so tudi sodelovali na seminarju YUDANSHA-KAI (sodelovala je tudi Anka Pušnjak), na katerem je treniralo več kot 300 nosilcev višjih DAN pasov pod vodstvom predsednika in glavnega inštruktorja KANCHO HIROKAZU KANAZAWE, 10.DAN ob asistenci SHIHANA M.MIURA, 9.DAN; ICHIGAVA, 8.DAN,  M.MURAKAMI, 7.DAN; N.KANAZAWA, 6.DAN.

Blesteli niso samo naši tekmovalci in tekmovalke, ampak tudi vsi naši štirje sodniki: Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI; Darjan ROŠKER, 5.DAN; Lovrenc KOKALJ, 4.DAN in Danijel ŽMAVC, 4.DAN, kateri so bili na svojih boriščih v vlogah glavnih sodnikov, in so svojo nalogo opravili z odliko, kar so potrdile pohvale s strani vseh prisotnih na boriščih ter odgovornega sodnika na prvenstvu Sensei M.Murakamija, 7.DAN ter KANCHE Hirokazu KANAZAWA, 10.DAN.

REZULTATI naših reprezentantov:  
   
KATE POSAMEZNO  
VETERANKE od 40 do 44 let:  
Jelka ROŠKER-TRAJBAR 9. mesto
   
VETERANI od 45 do 49 let:  
Darjan ROŠKER od 9. do 16. mesta
   
MLADINCI od 14 do 15 let:  
Rok OJSTERŠEK, David KARDUM; Grega TERŠEK od 9. do 16. mesta
   
MLADINCI od 16 do 17 let:  
Simon PLANKO 8. mesto
   
MLADINCI od 18 do 19 let:  
Timotej KOKALJ od 9. do 16. mesta
Sebastijan KANTUŽER poraz v 1. kolu
   
MLADINKE od 16 do 17 let:  
Maša OCVIRK 6. mesto
Maja JAKOPIČ, Alja JAGER, Tjaša JAGER od 9. do 16. mesta
   
ŽENSKE od 20 do 39 let:  
Tamara KOKALJ od 9. do 16. mesta
Polonca HÜLL poraz v 2. kolu
Irina MLINARIČ poraz v 1. kolu
   
MOŠKI od 20 do 39 let:  
Matej KABAJ od 9. do 16. mesta
   
KATE EKIPNO  
VETERANI od 40 do 49 let:  
SLOVENIJA (Darjan ROŠKER, Anto LUČIČ, Danijel ŽMAVC) 5. mesto
   
ŽENSKE od 20 do 39 let: SLOVENIJA  
(Polonca HÜLL, Tamara KOKALJ, Irina MLINARIČ) 3. mesto
   
KUMITE POSAMEZNO  
VETERANI od 45 do 49 let:  
Anto LUČIČ 7. mesto
Darjan ROŠKER 17. mesto
   
MLADINCI od 14 do 15 let:  
Rok OJSTERŠEK 1. mesto
Grega TERŠEK 3. mesto
David KARDUM od 5. do 8. mesta
   
MLADINCI od 16 do 17 let:  
Simon PLANKO, Rok KURENT od 9. do 16. mesta
   
MLADINKE od 16 do 17 let:  
Maja JAKOPIČ, Maša OCVIRK od 9. do 16. mesta
   
MLADINCI od 18 do 19 let:  
Sebastijan KANTUŽER, Timotej KOKALJ poraz v 2. kolu
   
MOŠKI od 20 do 39 let:    + 75 KG  
Tadej TRINKO 10. mesto
Matej KABAJ poraz v 3. kolu
Marko BUNDERLA poraz v 2. kolu
   
ŽENSKE od 20 do 39 let: + 60  
Tamara KOKALJ, Polonca HÜLL od 9. do 16. mesta
   
KUMITE EKIPNO  
VETERANI od 40 do 49 let:  
SLOVENIJA (Darjan ROŠKER, Anto LUČIČ, Danijel ŽMAVC) 10. mesto
   
ŽENSKE od 20 do 39 let:  
SLOVENIJA (Polonca HÜLL, Tamara KOKALJ, Irina MLINARIČ) 13. mesto

Strokovno vodstvo, katerega vodi glavni inštruktor in predsednik S.K.I.F. Slovenije Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI, je izredno zadovoljno ne samo z doseženimi rezultati, ampak tudi z samimi nastopi naših reprezentantov. Po tihem se je pričakovala vsaj ena medalja, na koncu pa smo osvojili kar 3 – zlato in dve bronasti medalji. K osvojitvi medalj so zaslužni vsi udeleženci prvenstva: tekmovalci, trenerji, ki so vodili tekmovalce na samem prvenstvu, spremljevalci reprezentance,ki so bučno navijali naše tekmovalce in seveda sami tekmovalci. Vse to je rezultat načrtnega dela, ki so zastavljeni v projektih dela z reprezentanco. Pred nami je novi ciklus – ciklus Evropskega S.K.I.F. prvenstva, ki bo leta 2010 po vsej verjetnosti na Švedskem in 11.Svetovno S.K.I.F. prvenstvo, ki bo leta 2012 v Avstraliji.

Generalni sekretar S.K.I.F. SLO:                          Predsednik – glavni inštruktor S.K.I.F SLO:
Darjan ROŠKER, 5.DAN                                            Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI

 

 

   

   

   

 


 

   

 

 

Mlada in že kar uspešna karateistka domžalskega Atoma letošnje počitnice preživlja doma v Domžalah. Zjutraj in zvečer pride v Dojo "Senseia" Kokalja in naredi individualni trening saj bi v nadaljevanju sezone rada še naprej zmagovala. Po treningu gre domov, se uredi in gre na domžalski bazen, ki med počitnicami večino časa sameva saj je večina otrok na morju ali pri starih starših, kjer pospešeno vadijo preživljati dolgčas.

Iva, samo tako naprej.

 

 

   

 


 

 

 

Karate miting Salsomaggiore – Italija

Velikega italijanskega letnega Karate-Do seminarja, ki se je odvijal od 1.7. do 3.7. 2009, se je iz Slovenije udeležila trojica karateistov. “Sensei” Ivan Čerič – Kyoshi 7. Dan, “Sensei” Darjan Rošker 5. Dan in “Sensei” Kokalj 4. Dan. Seminar se je odvijal v toplicah blizu Parme. Strokovno so seminar vodili trije japonski mojstri “Shihan” Miura 9. Dan, “Sensei” Okazaki 7. Dan, gost iz Amerike – Pensilvanija in mladi “Sensei” Daizo Kanazawa 5. Dan, Japonska. Od italijanskih mojstrov Karateja sta bila najbolj prepoznavna in v vodstvenih strukturah “Sensei” Groselli 7. Dan in “Sensei”  Paolo Lusvardi 6. Dan. Vsakemu, ki ni prisostvoval na seminarju je zaradi raznolikosti prikazanega lahko žal. Slovenski inštruktorji so bili na šampionatu Italije 4. In 5. 7. v vlogi glavnih sodnikov.

Nasvidenje na 10. S.K.I.F. SP v Grčiji.

 


 

 

 

Domžalčani v Kikindi.

Člani in članice slovenske Shotokan Karate-Do International reprezentance, ki potujejo 18. 7. 2009 v Atene na SP so imeli v zadnjih tednih v sklopu priprav nekaj močnejših preizkušenj. Tako so se v srbski Kikindi pomerili s srbskimi reprezentanti in reprezentantkami v ekipnem boju. Iz Domžal so se uspešno borili, Tamara Kokalj, Tadej Trinko, Timotej Kokalj. 
Reprezentanca – ženske: Tamara Kokalj, Polonca Hull, Irina Mlinarič.
Moški: Matej Kabaj, Marko Bunderla, Tadej Trinko, Sebastian Kantužer, Timotej Kokalj.

13. 6. 2009 je Karate Klub Poljčane organiziral dobrodelni turnir za SKIF Karate reprezentanco za nastop na SP. Na okrnjenem turnirju, kar je bilo zaradi dobrodelnosti pričakovati, so nastopali tudi vsi domžalski borci in borke člani SKIF reprezentance.

Domžalski Atom je na tekmovanju dosegel 9 prvih mest, 11 drugih mest in 3 tretja mesta. Iz Domžal bodo v Atenah nastopali: Lovrenc Kokalj, Tamara Kokalj, Tadej Trinko, Timotej Kokalj, Rok Kurent, Simon Planko, Grega Teršek, David Kardum.

Prva tri mesta na dobrodelnem turnirju so dosegli:
Kate:
1.mesto: Žan Podboršek 2X, Iva Perger, Hana Kerić, Timotej Kokalj – mladinci, Tamara Kokalj – članice;
2. mesta: Mitja Hofer, Grega Teršek, Simon Planko, Timotej Kokalj – člani, Roman Kepec, Saša Štiglic;
3. mesta: Žan Guček, Rok Kurent;

Kumite:
1.mesto: Rok Kurent, Grega Teršek, Tamara Kokalj;
2.mesta: Žan Guček, Hana Kerić, Simon Planko, David Kardum, Timotej Kokalj – člani; 3.mesta: Klemen Kastelic.

 

 

   

 


 

15.ODPRTO ŠOLSKO DRŽAVNO
S.K.I.  KARATE PRVENSTVO SLOVENIJE
ZA ŠOLSKO LETO 2008/2009

Društvo za Karate Celje je v telovadnici OŠ Hudinja v Celju odlično pripravilo 15. S.K.I. odprto šolsko državno prvenstvo Slovenije za šolsko leto 2008/09. Člani Karate Društva Atom iz Domžal so tokrat nastopali za šole katere obiskujejo. Tudi to leto je med OŠ celotne Slovenije skupno zmago slavila OŠ Trzin. Od srednjih šol je bila najboljša Srednja medijska in grafična šola Ljubljana. Za OŠ Trzin so nastopali, Klara Kastelic, Karin Podboršek, Žan Zalar, Andraž Zalar, Urban Mušič, Hana Kerić, Žan Podboršek, Klemen Kastelic, Katja Kač, Žan Guček, Mitja Hofer, David Kardum, Grega Teršek in Črt Hrovatin. Žan Podboršek je nastopal v dveh kategorijah in tudi v obeh zmagal. Dve zmagi je dosegel tudi Črt Hrovatin v Katah in Kumiteju-Borbah. Za srednjo medijsko in grafično šolo sta nastopala Tomaž Babič in Timotej Kokalj.

Za OŠ Domžale je odlično nastopala Iva Perger in v dveh kategorijah Kate dosegla dve zmagi. Zmago je v Katah za OŠ Rodica iz Domžal osvojil tudi Mark Horvat, za OŠ šolo Janko Kersnik iz Lukovice je bila najboljša Špela Novak. Vehovec Patricija  OŠ Gradec je v športnih borbah–Kumiteju slavila zmago pri dekletih osnovnih šol. V Katah je bila druga. Hvala šolam, ki so imela razumevanje za svoje šolarje in šolarke in so jih v tekmovanju podprle. Preobremenjenim šolnikom, ki jim je vsako izvenšolsko udejstvovanje preveč pa povejmo, da ni lepšega kot nasmeh zadovoljnega otroka.

VRSTNI RED

OSNOVNE ŠOLE:
1. TRZIN  830 točk  
2. JANKA GLAZERJA–RUŠE  385 točk  
3. CANKOVA  300 točk  
4.-7. IG; JANKA PADEŽNIKA-MARIBOR; DOMŽALE in I. OSNOVNA ŠOLA-CELJE po 200 točk


SREDNJE ŠOLE:
1. SREDNJA MEDIJSKA IN GRAFIČNA ŠOLA-LJUBLJANA  275 točk  
2. III. GIMNAZIJA-MARIBOR  200 točk 
3. I. GIMNAZIJA-CELJE  150 točk
4. I. GIMNAZIJA-MARIBOR 125 točk

 


 

 

 

18. MEDNARODNI KYU TURNIR
AVSTRIJA – STRASSWALCHEN – 24.05.2009
R E Z U L T A T I

V skladu s Programom strokovnega sveta in tekmovanj S.K.I. zveze Slovenije, ter v skladu z uradnim povabilom S.K.I.F. zveze Avstrije je KYU reprezentanca Slovenije sodelovala na 18. MEDNARODNEM KYU TURNIRJU v Strasswalchnu v Avstriji. Turnir je bil v nedeljo, 24. maja 2009. Prisotnih je bilo 214 tekmovalcev iz petih držav: Avstrije, Madžarske, Poljske, Nemčije in Slovenije. Člani naše Kyu reprezentance so se na stopničke uvrstili kar nekajkrat, in sicer:

PRVA MESTA: Iva Perger – kate, Rok Ojsteršek - kumite,
DRUGA MESTA: Petra Milivijevič – kate, Črt Hrovatin – kate, Tjaša Jager – kate, Patricija Vehovec – kumite;
TRETJA MESTA: Alja Jager – kate, Simon Planko – kate in kumite;
ČETRTA MESTA: Patricija Vehovec – kate, Miha Horvat – kate in Maša Ocvirk – kate.

 

 

   

 


 

 

 

12. domači Karate-Do seminar “Domžale 09”

16. in 17. 5. 2009 je v veliki telovadnici OŠ Domžale potekal že dvanajsti zaporedni tradicionalni domači seminar. Seminar je vodil predsednik in glavni inštruktor Shotokan Karate-Do International zveze Slovenije “Sensei” Ivan Čerič 7.Dan  Kyoshi z inštruktorji strokovnega sveta Darjan Rošker, Anto Lučič in Lovrenc Kokalj. Seminarja se je udeležilo 145 članov in članic pretežno osrednjeslovenskih klubov. S.K.I.F. Slo. reprezentanca, ki potuje 18. 7. 2009 v Grčijo na SP,  je seminar izkoristila za tehnične priprave. Prav tako je bila na seminarju izbrana Kyu reprezentanca, ki 24. 5. zastopa slovenijo na tradicionalnem Kyu turnirju Straswalchen v Avstriji.

Ob zaključku seminarja se je 79 članov in članic udeležilo opravljanja izpitnega dela, to je napredovanje za višjo stopnjo pasu. Iz Domžal je izpit opravljalo 29 kandidatov.
Za 9.Kyu - je uspešno opravila preizkus Lina Mecilošek, za 8.Kyu - Lan Alexander Rojs, Jakob Kropivšek, Juš Mecilošek, Peter Vukovič, Alenka Krajšek, Boštjan Guček, za 7.Kyu - Andraž Zalar, Karin Podboršek, Luka Repar, Marjan Horvat, Primož Krajšek, za 6.Kyu - so uspešno opravili preizkus Marjeta Pajnič, Mark Horvat, Maruša Šircelj, Špela Novak, Urban Mušič, za 5.Kyu - Klemen Kastelic, Mitja Hofer, Žan Guček, Katja Kač, Tjaša Zupančič, Tilen Špenko, za 4.Kyu Breda in Milan Hrovatin, za 3.Kyu - Janez Koncilija, Roman Kepec, Patricija Vehovec, za 2.Kyu - Igor Zidarič.

Srečno v Grških Atenah.


 

 

   

   

 

 


 

 

 

V nedeljo 10. maja 2009 so člani moto kluba Vaški Bojsi Domžale pripravili vsakoletni blagoslov motorjem in njihovim voznikom.

Prireditev je trajala cel dan in verjetno tudi v noč saj so motorji opremljeni z lučmi, da so vidni in, da vidijo tudi ponoči. Kot se za motoriste spodobi je Rock muzika njihov zaščitni znak in na odru, so imeli kar pravi ansambel.

Ob treh popoldne je nastopala tudi skupinica mladih karateistov domžalskega Karate Društva Atom. Nastopali so: Karin Podboršek, Žan Podboršek, David Kardum, Črt Hrovatin, Grega Teršek in Iva Perger. Kdo drug se itak ni upal, zato jim gre čestitat.

Moto klubu hvala za vabilo.

 

 

 


 

 

 

DOMŽALČANI NA 8.S.K.I.F. MEDNARODNEM KARATE-DO SEMINARJU Z
KANCHO HIROKAZU KANAZAWA, 10.DAN in
SENSEI NOBUAKI KANAZAWA, 6.DAN

Japonec »KANCHO« Hirokazu KANAZAWA, 10.DAN je ponovno pokazal in dokazal zakaj so mu mnogi nadeli vzdevek „STRAŽAR SHOTOKAN KARATE-Do-ja“. Njegov pristop in ideja je prikaz Shotokana Karate-do-ja po najbolj tradicionalni obliki v tehničnem smislu. Po njegovih stopinjah gre neumorno njegov sin Sensei Nobuaki Kanazawa, 6.DAN – sicer večkratni azijski in svetovni prvak v kumiteju in katah ter eden od vodilnih mladih S.K.I.F. inštruktorjev iz Honbu doja v Tokiu.
Na seminarju, ki je potekal 18. 04. in 19.04.2009 v Športni dvorani Ruše-Šolska 16/a-Ruše, je spoznavalo tradicionalno obliko pristopa na treningih 325 karateistov in karatejk iz Slovenije, Srbije, Italije, Nemčije, Avstrije in Hrvaške.
Poudarek na treningih je bil na pravilni tehnični izvedbi osnovnih tehnik, kar je pogoj za uspešen razvoj nadaljevalnih in zahtevnih kombinacij različnh tehnik. Obnovila oziroma dopolnila sta se GOHON-KUMITE in SAN-BON KUMITE; ter v KIHON-IPPON KUMITE – OI-ZUKI-JODAN, način 6 obrambe.
Za višje pasove (rjave in DAN pasove) so bile predstavljene, tudi praktično, v obliki razlage (BUNKAI) naslednje kate: TEKKI-NIDAN; SOCHIN; UNSU – kjer so bila prikazana tudi dopolnila izvedb tehnik, predvsem zaradi izpolnitve BUNKAI-ja, praktičnega prikaza.
Predhodno sta imela Kancho Hirokazu Kanazawa, 10.DAN in Sensei Nobuaki Kanazawa, 6.DAN (v Kanazawa centru, Cesta zmage 92-Maribor) specialne treninge, in sicer v četrtek, 16.04.2009 za S.K.I.F. inštruktorje - obdelane so bile osnovne kate: Bassa-dai; Jion; Empi in Kanku-dai, ter dodatno obdelana in praktično prikazana je bila mojsterska kata CHINTE. V petek, 17. 04. 2009 je bil specialni trening za A-državno S.K.I.F. reprezentanco Slovenije, kjer je bil poudarek na dinamiki, reakciji in eksplozivnosti skozi osnovne tehnike tako ročne kot nožne tehnike.
V soboto, 18.04.2009, je bil organiziran DRUŽABNI VEČER S.K.I.F. DRUŽINE, ki je potekal v prostorih Hotela VETER-Ruše in je bil posvečen rojstnemu dnevu KANCHA Hirokazu Kanazawe, 10.DAN. Ob tem je bila organizirana demonstracijska točka S.K.I.F. reprezentantov Slovenije pod vodstvom Sensei-ja Lovrenc Kokalja, 4.DAN. Večer so med drugim popestrili TAMBURAŠI BRATJE KAVKLER. Presenečenje je bila posebna torta s sliko Kancha in s sliko simbola S.K.I.F. Slo. Na družabnem srečanju je bilo prisotnih več kot 80 predstavnikov vseh S.K.I.F. klubov Slovenije.
Ob koncu seminarja so bili organizirani izpiti za višje DAN pasove, ki so potekali v nedeljo, 19.04.2009 v Kanazawa centru-Maribor. Iz Domžal sta pred mojstrom uspešno opravila izpit za višjo stopnjo:
za mojstrski pas 1.DAN (SHO-DAN): Blaž Ravnikar,
za 2.DAN (NI-DAN) drugi mojstrski pas: Tadej TRINKO.

S.K.I.F. Karate-do klub „Š.D.“-Ruše se je ponovno dokazal, tokrat, kot odličen tehnični organizator 8.S.K.I.F. Seminarja z japonskima inštruktorjema.
Ob prostem času sta si gosta ogledala Olimje, Podčetrtek, Jelenov greben....Gosta sta bila ponovno navdušena nad slovensko prijaznostjo in gostljubnostjo, prav tako sta bila navdušena nad tehničnim znanjem in pristopom do učenja naših S.K.I.F. članov.

Generalni sekretar S.K.I.F. SLO:
Darjan ROŠKER, 5.DAN

Vrhunskega Karate-Do seminarja se je udeležilo 40 Karateistov in Karateistk domžalskega Karate Društva Atom Shotokan Domžale. Mojster je že bil v Domžalah in Ljubljani. V intervjuju za Pop TV je dal izjavo, da je že nekoliko v letih (78), da pa upa, da je v dobri formi.

 

 

   

   

   

   

   

 


 

 

 

14. KYU TURNIR ZA POKAL »RADLJE 2009«

Kyu turnir, turnir šolskih pasov je potekal v soboto, 11.04.2009 v telovadnici osnovne šole Radlje ob Dravi. Na turnirju je nastopalo 169 tekmovalcev in tekmovalk. Za Atom Shotokan Domžale je nastopalo 33 tekmovalcev in tekmovalk različnik šolskih pasov. Turnir je bil hkrati pregledna tekma za nastop »KYU« reprezentance Slovenije za 18.Mednarodni KYU turnir, ki bo potekal v soboto, 24.maja 2009 v Avstriji-Strasswalchen. Skupno zmago je slavil »Atom«-Domžale pred člani »Shotokan.«-Ig in »Kanazawa-dojo«-Maribor. Domžale so kategorijsko osvojile, 13 zlatih, 8 srebrnih, 7 bronznih medalj. Vsem nastopajočim domžalčanom iskrene čestitke za vsakoletni pokal. Hvala tudi organizatorju in zvestim domžalskim motoristom Vaških Bojsov, ki so prišli navijat za mlade borce.

Rezultati Domžal:

Kate:
Mlajši dečki, 9. Kyu – 7.Kyu
2.Urban Mušič, 5.Andraž Zalar;
Mlajši dečki, 6.Kyu:
1. Klemen Kastelic, 2.Žan Guček, 3.Mitja Hofer; 
Mlajši dečki, 5.Kyu:
1.Žan Podboršek;
Mlajše deklice, 9Kyu – 7.Kyu:
4.Karin Podboršek;
Mlajše deklice, 6.Kyu:
3.Katja Kač, 5.Špela Dragar;
Mlajše deklice, 5.Kyu – 1.Kyu:
1.Iva Perger, 2.Hana Kerič;
Starejši dečki, 9.Kyu – 7.Kyu:
3.Mark Horvat, 6.Luka Repar, 7.Matjaž Kljun; 
Starejši dečki 5..Kyu:
2. Matevž Peternel;
Starejši dečki, 4.Kyu-1.Kyu:
2. Črt Hrovatin, 5.Grega Teršek, 8.David Kardum;
Starejše deklice, 9.Kyu – 6.Kyu:
1.Špela Novak, 2.Tjaša Zupančič;
Starejše deklice, 4.Kyu – 1.Kyu:
1.Polona Orehek, 2.Patricija Vehovec;

 

Mladinci - moški, 9.Kyu- 7.Kyu:
6.Primož Kogovšek;
Mladinci - moški, 6.Kyu:
2.Tilen Špenko;
Mladinci - moški, 4.Kyu – 1.Kyu:
1.Blaž Ravnikar, 3.Rok Kurent, 4.Igor Zidarič;
Mladinke - ženske, 4.Kyu – 7.Kyu:
1.Maruša Šircelj;
Mladinke - ženske, 6.Kyu – 5.Kyu:
1.Barbara Šavorn;
Mladinke – ženske, 4.Kyu – 1.Kyu:
5.Saša Štiglic, 8.Alenka Trpin;
Kumite:
Starejši dečki, -55kg:
1.David Kardum, 4.Matevž Peternel;
Starejši dečki +55kg:
1.Grega Teršek;
Starejše deklice:
1.Patricija Vehovec, 2.Polona Orehek;
Mladinci – moški -65kg:
1.Rok Kurent, 3.Črt Hrovatin;
Mladinke – ženske:
3.Barbara Šavorn;
Mladinci – moški +75kg:
1.Blaž Ravnikar, 3.Igor Zidarič;

EKIPNO DEMONSTRACIJE
1. Katana, Radlje ob Dravi, 2. Atom B – Domžale, 3. Atom A – Domžale, 4. Š.D. – Ruše;

VRSTNI RED KLUBOV NA TURNIRJU:

01.       ATOM-Domžale                               1855 točk
02.       SHOTOKAN-Ig                                  450 točk
03.       KANAZAWA DOJO-Maribor              435 točk

 

 

   

   

   

 

 


 

 

 

KIMON OPEN 09

Karate šola Kimon iz Ljubljane je tudi to leto organizirala Karate turnir mladih. Turnir je bil v soboto 4.4.2009, v veliki telovadnici “Mors” vojašnice Moste v Ljubljani. Na turnirju je sodelovala tudi 10 članska zasedba KD Atom Shotokan Domžale. Z uspešnimi nastopi so na koncu osvojili skupno 2.mesto. Za Domžale so nastopali: Karin Podboršek, Iva Perger, Žan Podboršek, Žan Guček, Hana Kerič, David Kardum, Grega Teršek, Patricija Vehovec, Črt Hrovatin, Rok Kurent. Osvojili so, 7 prvih mest, 8 drugih mest in 8 tretjih mest.

Vsem najlepša hvala.

 


 

 

 

Karateistkinja Tamara Kokalj

V zadnjem mesecu in na začetku tega meseca je članica Karate Društva Atom Shotokan Domžale nanizala prvovrstne rezultate, tako doma kot na tujem. Začelo se je že konec februarja, ko je suvereno povedla v kvalifikacijah DP 09 SKIF Zveze Slovenije tako v Katah članice kot Kumiteju – borbah. Rezultat je ponovila še na drugih kvalifikacijah za DP 09 in potem še na Finalnem delu 29. 3. 2009, tretjem turnirju in tako postala državna prvakinja Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije v Katah članice najvišji nivo in v Kumiteju-borbah +60kg. Tretjo zlato medaljo je osvojila v ekipnem delu Kate.

Domžalčani so bili uspešni tudi v mlajših kategorijah saj sta mlada karateista Iva Perger in Žan Podboršek osvojila zlato kar v dveh starostnih kategorijah. Zelo uspešna je bila tudi Hana Kerić, zlata v Katah in Kumiteju, medtem ko sta starejša dečka David Kardum in Grega Teršek slavila z zlatom v svojih kategorijah v Kumiteju. Karate Društvo Atom Shotokan Domžale je skupaj zbral 16 zlatih, 11 srebrnih in 11 bronastih medalj skupaj 38 in tako s skupno 2196 točkami postal absolutni državni prvak SKIF zveze Slovenije za leto 2009. Drugouvrščene so Ruše z 1039 točkami.

Z žensko reprezentančno ekipo je na velikem Karate turnirju 22.3. 09 v Nizozemskem Hertogenbuschu Tamara Kokalj 2.Dan suvereno z hitrimi zaključki, osvojila ekipno zlato medaljo v Kumiteju-borbah in srebrno medaljo v Katah. Tukaj velja omeniti tudi Timoteja Kokalja in Tadeja Trinkota, ki sta skupaj z moško reprezentanco osvojila 2.mesto v Kumiteju in 2.mesto v Katah.

Kokaljeva je bila zelo uspešna tudi na torinskem Karate turnirju 4.4.2009. V izredno težkem nesrečnem žrebu in posledično borbah ji je po neprespani nočni vožnji uspelo osvojiti srebrno medaljo v Kumiteju absolutno ženske. Srebrno medaljo je osvojila tudi reprezentančna kolegica Polonca Hűll v Katah ženske. Moški, Matej Kabaj, Tadej Trinko, Matej Letič, Timotej Kokalj in Marko Bunderla, so v ekipnem boju Kumite osvojili tretje mesto in tako Kanazawa centru v Mariboru prispevali še en pokal.

 

 


 

   

 

 

1. ATOM-DOMŽALE, 2. Š.D.-RUŠE, 3. IG SHOTOKAN
NAJUSPEŠNEJŠI 17.DRŽAVNEGA S.K.I.F. PRVENSTVA SLOVENIJE 2009 

Shotokan Karate-Do International zveza Slovenije je v tehnični organizaciji S.K.I. karate-do kluba Š.D.-Ruše uspešno izpeljala 17.Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije, ki je potekalo v nedeljo, 29.03.2009. Državno S.K.I.F. prvenstvo je potekalo v Športnem parku-Športna dvorana Ruše. Državnega prvenstva so se udeležili vsi tisti tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah, kateri so bili najuspešnejši na osnovi osvojenih točk iz dveh kvalifikacijskih turnirjev. (28.2. Maribor, 14.3. Ig-Domžale). Po istem sistemu je državni prvak postal tisti, ki je osvojil največ točk iz dveh kvalifikacijskih turnirjev in samega finala. Svoje finaliste je imelo 12 klubov S.K.I. zveze Slovenije oziroma nastopalo je 200 tekmovalcev in tekmovalk, ter 26 ekip v katah. Med finalisti so bili tudi kandidati državne S.K.I.F. reprezentance Slovenije za nastop na 10.Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu-Grčija 2009, kateri so bili tudi med najuspešnejši tekmovalci državnega prvenstva. Predvsem člani, ki so nastopali v kumiteju (borbah) kategorijsko in absolutno, so prikazali zelo veliko stopnjo borbenosti in pripravljenosti.

Karate Društvo Atom iz Domžal je že šestič zaporedoma osvojil skupni naslov DP v Shotokan Karate-Do Internacional zvezi Slovenije. Po dveh kvalifikacijskih turnirjih in finalnem je skupaj zbral 2196 točk, pred drugo uvrščenimi Rušami z 1039 točkami in KK Ig Shotokan z 745 točkami.
Za Domžale je bila posamično najuspešnejša članica TAMARA KOKALJ 2.Dan s tremi osvojenimi naslovi državne prvakinje. 1.mestom v Katah, 1.mestom Kumiteju ženske +60kg, ter 1.mestom ekipno Kate.
Zelo uspešna sta bila  Iva Perger dve zlati posamično Kate in zlata v ekipi Kate, prav tako tudi Žan Podboršek, dve zlati  v Katah in ena zlata ekipno.  V Katah so prva mesta osvojili še, Špela Novak, Hana Kerić in štiri ekipe. V Kumiteju – borbah so prva mesta osvojili še, David Kardum, Patricija Vehovec, Grega Teršek, Simon Planko. Za Domžale je nastopalo 25 tekmovalcev in tekmovalk v večini kategorij.
Za veliko borbenost in odličen uspeh v finalnem delu tako v Katah kot Kumiteju gre pohvala mlademu Timoteju Kokalju in Tadeju Trinkotu. »Sensei« Lovrenc Kokalj gl. inštruktor KD Atom Domžale, je bil na vseh turnirjih v vlogi sodnika. Domžale so osvojile v Katah: 11 x 1.mesto, 3 x 2.mesto, 6 x 3.mesto;
V Kumiteju: 5 x 1.mesto, 7 x 2.mesto, 5 x 3.mesto; 

POVZETEK REZULTATOV DOMŽAL

KATE POSAMEZNO:
MALČKI: 1. Žan PODBORŠEK
MALČICE: 1.Iva PERGER
MLAJŠI DEČKI-zeleni in modri pas: 1.Žan PODBORŠEK, 3.Mitja HOFER
MLAJŠE DEKLICE-vijoličasti, rjavi pas: 1.Iva PERGER
STAREJŠI DEČKI-vijoličasti, rjavi pas: 2.Grega TERŠEK, 4.David KARDUM
STAREJŠE DEKLICE-beli, rumeni, oranžni pas: 1.Špela NOVAK
STAREJŠE DEKLICE-zeleni, modri pas: 1.Hana KERIČ
STAREJŠE DEKLICE-vijolilčasti, rjavi pas: 3.Patricija VEHOVEC
MLADINCI-rjavi in prvi črni pas: 2.Simon PLANKO
MLADINKE-od belega do modrega pasu: 3.Barbara ŠAVORN
MOŠKI-od belega do modrega pasu: 3.Tilen ŠPENKO
MOŠKI-rjavi in črni pas: 3.Timotej KOKALJ, 4.Tadej TRINKO
ŽENSKE-rjavi in črni pas: 1.Tamara KOKALJ
VETERANI-rjavi in črni pas: 2.Robi LUPŠE

KATE EKIPNO:
MLAJŠI DEČKI: 2.Atom-Domžale
MLAJŠE DEKLICE: 1.Atom-Domžale
STAREJŠI DEČKI: 1.Atom-Domžale
MLADINCI: 1.Atom-Domžale
MOŠKI: 1.Atom-Domžale

KUMITE KATEGORIJSKO:
DEČKI – 55 KG: 1.David KARDUM, 3.Mitja HOFER
DEČKI + 55 kg: 2.Grega TERŠEK
DEKLICE – 55 KG: 1.Patricija VEHOVEC, 2.Polona OREHEK, 3.Hana KERIČ
MLADINCI – 60 KG: 2.Rok KURENT, 4.Črt HROVATIN
MLADINCI – 70 KG: 1.Grega TERŠEK, 2.Simon PLANKO
MLADINKE + 60 KG: 2.Barbara ŠAVORN, 3.Polona OREHEK
ŽENSKE + 60 KG: 1.Tamara KOKALJ
MOŠKI – 75 KG: 3.Timotej KOKALJ
MOŠKI + 75 KG: 2.Tadej TRINKO

KUMITE ABSOLUTNO:
MLADINCI-rjavi in prvi črni pas: 1.Simon PLANKO, 2.Rok KURENT, 4.Črt HROVATIN
MOŠKI-od belega do modrega pasu: 2.Tilen ŠPENKO
MOŠKI-rjavi in črni pas: 3.Tadej TRINKO, 4.Timotej KOKALJ

VRSTNI RED KLUBOV (osvojene točke):
1. ATOM-Domžale       2196 točk
2. Š.D.-Ruše                1039 točk
3. Shotokan klub IG      745 točk

 

 

Finale SKIF Slo DP 09

S.K.I. zveza Slovenije je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2009 organizirala Finale Državnega S.K.I. prvenstva Slovenije v katah posamezno in ekipno za vse starostne kategorije ter v kumiteju kategorijsko in absolutno za starejše dečke in deklice, mladince-mladinke, moške-ženske in za veterane (absolutno). Finale je potekalo v tehnični izvedbi S.K.I. karate-do kluba „Š.D.“-Ruše v nedeljo, 29.03.2009, v Športnem parku-Športna dvorana Ruše.
Finala so se udeležili vsi tisti tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah, kateri so na dveh kvalifikacijskih turnirjih osvojili največ točk oziroma, ki so bili uvrščeni med prvih osem. Tako je v finalu nastopalo 130 tekmovalcev v katah posamezno, 26 ekip v katah, 35 v kumiteju kategorijsko in 13 v kumiteju absolutno. Na samem finalu so skupno največ pokazali člani S.K.I. karate-do kluba “Atom”-Domžale pred “Š.D.”-Ruše in Igom.
Na tretjem Turnirju za DP so imeli domžalčani naslednji viden rezultat:

KATE POSAMEZNO:
MALČKI: 1. Žan PODBORŠEK
MALČICE: 1.Iva PERGER, 7. Karin PODBORŠEK,
MLAJŠI DEČKI-zeleni in modri pas: 1.Žan PODBORŠEK, 3.Mitja HOFER ,5. Žan GUČEK
6.Klemen KASTELIC
MLAJŠE DEKLICE-vijoličasti, rjavi pas: 1.Iva PERGER
STAREJŠI DEČKI-vijoličasti, rjavi pas: 3.David KARDUM, 4.Grega TERŠEK
STAREJŠE DEKLICE-beli, rumeni, oranžni pas: 1.Špela NOVAK
STAREJŠE DEKLICE-zeleni, modri pas: 1.Hana KERIČ,  3.Tjaša ZUPANČIČ
STAREJŠE DEKLICE-vijolilčasti, rjavi pas: 3.Patricija VEHOVEC, 5.Polona OREHEK
MLADINCI-rjavi in prvi črni pas: 2.Simon PLANKO, 5. Rok KURENT, 6. Črt HROVATIN
MLADINKE-od belega do modrega pasu: 3.Barbara ŠAVORN
MOŠKI-od belega do modrega pasu: 3.Tilen ŠPENKO
MOŠKI-rjavi in črni pas: 2.Timotej KOKALJ, 5.Tadej TRINKO, 7.Robert LUPŠE
ŽENSKE-rjavi in črni pas: 2.Tamara KOKALJ, 7.Saša ŠTIGLIC, 8.Alenka TRPIN
VETERANI-rjavi in črni pas: 2.Robi LUPŠE

KATE EKIPNO:
MLAJŠI DEČKI: 2.Atom-Domžale
MLAJŠE DEKLICE: 1.Atom-Domžale
STAREJŠI DEČKI: 1.Atom-Domžale
MLADINCI: 1.Atom-Domžale
MOŠKI: 1.Atom-Domžale

KUMITE KATEGORIJSKO:
DEČKI – 55 KG: 1.David KARDUM, 4.Mitja HOFER, 6.Žan GUČEK
DEČKI + 55 kg: 2.Grega TERŠEK
DEKLICE – 55 KG: 1.Patricija VEHOVEC, 2.Hana KERIČ, 3.Polona OREHEK,
MLADINCI – 60 KG: 1.Rok KURENT, 2.Črt HROVATIN, 5.David KARDUM
MLADINCI – 70 KG: 1.Grega TERŠEK, 2.Simon PLANKO
MLADINKE + 60 KG: 2.Polona OREHEK 3.Barbara ŠAVORN
ŽENSKE + 60 KG: 1.Tamara KOKALJ
MOŠKI – 75 KG: 1.Timotej KOKALJ
MOŠKI + 75 KG: 2.Tadej TRINKO

KUMITE ABSOLUTNO:
MLADINCI-rjavi in prvi črni pas: 1.Simon PLANKO, 2.Rok KURENT, 4.Črt HROVATIN
MOŠKI-od belega do modrega pasu: 2.Tilen ŠPENKO
MOŠKI-rjavi in črni pas: 2.Tadej TRINKO, 4.Timotej KOKALJ

VRSTNI RED KLUBOV NA FINALU  ZA DP S.K.I.F. SLO

KATE + KUMITE

01. ATOM-Domžale                 753 točk
02. Š.D.-Ruše                         358 točk
03. IG                                     232 točk

 

 

   

 


 

 

 

USPEŠEN NASTOP NA NIZOZEMSKEM PRED 10.SVETOVNIM S.K.I.F. PRVENSTVOM

S.K.I.F. Karate SLO reprezentanca se je v sklopu priprav na 10.Svetovno S.K.I.F. prvenstvo (Atene-Grčija julija 2009), udeležila S.K.I.F. mednarodnega seminarja in  pokalnega turnirja ob 20.Obletnici S.K.I.F. Nizozemske v Hertogenboschu. Na pokalnem turnirju, ki je potekal v nedeljo, 22.03.2009, so nastopale naslednje S.K.I.F. državne reprezentance: Belgija, Nizozemska, Italija, Italija-Toscana, Madžarska, Anglija, Italija, Grčija in Slovenija oziroma 300 tekmovalcev in tekmovalk.

Turnir je bil izredno dobrodošel, saj so se naši reprezentantje lahko preizkusili z tekmovalci in tekmovalkami državnih reprezentanc, ki se prav tako pripravljajo za bližajočo Svetovno S.K.I.F. prvenstvo, zato so doseženi rezultati naših tekmovalcev tako v posamezni kot  v ekipnem delu zelo velika motivacija in spodbuda za nadaljno delo v sklopu priprav za svetovno prvenstvo. Na turnirju nobena reprezentanca ni izstopala, kar pomeni, da je v tem trenutku pripravljenost reprezentantov izenačena. Na turnirju so se prav tako preizkusili in izkazali z dobrim sojenjem: Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI; Darjan ROŠKER, 5.DAN; Lovrenc KOKALJ, 4.DAN; Zdenko MIKLAVC, 4.DAN in Danijel ŽMAVC, 3.DAN.

Rezultati naših S.K.I.F. reprezentantov so naslednji:

1. MESTO:
Iva PERGER (Kate Deklice); Hana KERIČ (Kumite absolutno Deklice); Matej KABAJ (Kumite Moški + 75 kg); Anto LUČIČ (Kumite absolutno Veterani); Ženska ekipa v kumiteju (Polonca HÜLL, Tamara KOKALJ, Maja JAKOPIČ, Irina MLINARIČ)

2. MESTO:
Petra MILIVOJEVIČ (Kate Ml.Mladinke); Simon PLANKO (Kumite absolutno St.Mladinci); Moška ekipa v katah (Matej KABAJ, Sebastian KANTUŽER, Timotej KOKALJ); Moška ekipa v kumiteju (Matej KABAJ, Tadej TRINKO, Marko BUNDERLA, Sebastian KANTUŽER, Timotej KOKALJ); Ženska A ekipa v katah (Polonca HÜLL, Tamara KOKALJ, Irina MLINARIČ)

3. MESTO:
Hana KERIČ (Kate Deklice); Grega TERŠEK (Kumite absolutno Ml.Mladinci); Željko ŠAŠIČ (Kate Ml.Mladinci); Polona OREHEK (Kumite absolutno Ml.Mladinke); Maša OCVIRK (Kumite absolutno St.Mladinke); Tjaša JAGER (Kate St.Mladinke); Polonca HÜLL (Kate Ženske); Jelka ROŠKER-TRAJBAR (Kate Veteranke); Ženska B ekipa v katah (Maša OCVIRK, Tjaša JAGER, Alja JAGER, Maja JAKOPIČ)

4. MESTO:
Žan PODBORŠEK (Kate Dečki); Grega TERŠEK (Kate Ml.Mladinci); Rok OJSTERŠEK (Kumite absolutno St.Mladinci); Maša OCVIRK (Kate St.Mladinke), David Kardum (Kumite absolutno Ml.Mladinci);

5. MESTO:
Matej KABAJ (Kate Moški); Darjan ROŠKER (Kate Veterani); Tamara KOKALJ (Kate Ženske in Kumite absolutno Ženske)

7. MESTO:
Marko BUNDERLA (Kumite Moški + 75 kg); Polonca HÜLL (Kumite absolutno Ženske)

 


 

2.KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA DP 09 S.K.I. SLOVENIJE
KATE – KUMITE ZA VSE STAROSTNE KATEGORIJE

2.Kvalifikacijski turnir je potekal v tehnični izvedbi S.K.I. karate-do kluba »Atom«-Domžale in Karate-do kluba IG Shotokan v soboto, 14.03.2009, v telovadnici osnovne šole IG – Troštova ulica 24-Ig. Župan občine Ig g.Janez Cimperman je z pozdravnim govorom svečano odprl 2.Kvalifikacijski turnir za DP 09 S.K.I.F. Slovenije. Sodelovalo je 131 tekmovalcev in tekmovalk v katah posamezno, 35 v kumiteju kategorijsko in 13 v absolutni kategoriji ter 26 ekip v katah.
Tekmovalci in tekmovalke so prihajali iz 12 S.K.I. klubov Slovenije: Atom-Domžale, Š.D.-Ruše, Tabor-Maribor, Kanazawa dojo-Maribor, Tromejnik-Kuzma,  Ig, Cankova, Katana-Ljubljana, D.K.-Celje, Poljčane, Funakoshi Gichin-Ljubljana in Wankan-Ihan.
Na drugem kvalifikacijskem turnirju so v katah največ pokazali člani kluba »Atom«-Domžale pred »Š.D.«-Ruše in Ig;  v kumiteju pa prav tako člani kluba »Atom«-Domžale pred »D.K.«-Celje  in »Kanazawa-dojo«-Maribor.
Finale DP S.K.I.F. Slovenije za 2009, bo potekalo v nedeljo, 29.Marca 2009 v Športnem parku Ruše, Športna dvorana Ruše 16/a v izvedbi S.K.I. karate-do kluba »Š.D.«-Ruše.

Po dveh KV turnirjih in pred finalnim turnirjem DP Ruše 09:

SKUPNO – KATE + KUMITE
1. ATOM-Domžale 818 + 625
1443 točk
2. Š.D.-Ruše 643 +   38
681 točk
3. IG 395 + 118
513 točk
 


 

1. KVALIFIKACIJSKI TURNIR SKIF SLO.
ZA FINALE DP 09

S.K.I. zveza Slovenije je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2009 organizirala 1.Kvalifikacijski turnir za Džavno S.K.I. prvenstvo Slovenije v katah posamezno in ekipno za vse starostne kategorije ter v kumiteju kategorijsko in absolutno za starejše dečke in deklice, mladince-mladinke, moške-ženske in za veterane (absolutno). 1.Kvalifikacijski turnir je potekal v tehnični izvedbi S.K.I. karate-do kluba „Tabor“-Maribor v soboto, 28.02.2009, v telovadnici osnovne šole „Boris Kidrič“-Maribor. Sodelovalo je 140 tekmovalcev in tekmovalk v katah posamezno, 36 v kumiteju kategorijsko in 13 v absolutni kategoriji ter 26 ekip v katah.
Tekmovalci in tekmovalke so prihajali iz 12 S.K.I. klubov Slovenije: Atom Domžale, Š.D. Ruše, Tabor-Maribor, Kanazawa Dojo Maribor, Tromejnik Kuzma,  Ig, Cankova, Katana Ljubljana, D.K. Celje, Poljčane, Funakoshi Gichin Ljubljana in Wankan Ihan.
Na prvem kvalifikacijskem turnirju so v katah največ pokazali člani kluba „Atom“ Domžale pred „Š.D.“ Ruše in Ig;  v kumiteju pa prav tako člani kluba „Atom“ Domžale pred „Kanazawa Dojo“Maribor in „D.K. Celje.
Drugi kvalifikacijski turnir bo 14.Marca 2009 v tehnični izvedbi S.K.I. kluba Atom-Domžale in KK Ig Shotokan v telovadnici osnovne šole Ig.
Na prvem turnirju so Domžale nastopale s 25 tekmovalkami in tekmovalci vseh starostnih kategorij in prav vsi, ki so nastopili, so prinesli pomembne točke. To so: Karin Podboršek, Špela Novak, Urban Mušič, Klemen Kastelic, Mitja Hofer, Žan Guček, Tjaša Zupančič, Tilen Špenko, Hana Kerić, Žan Podboršek, Barbara Šavorn, Patricija Vehovec, Iva Perger, Polona Orehek, David Kardum, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Saša Štiglic, Simon Planko. Rok Kurent, Alenka Trpin, Robi Lupše, Tadej Trinko, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj. Najbolj so se izkazali, Tamara Kokalj s prvim mestom v Katah in Kumiteju, Žan Podboršek in Iva Perger sta bila dvakrat prva v Katah, Grega Teršek je bil dvakrat prvi v Kumiteju. Po eno zmago imajo, Hana Kerić, Špela Novak, Barbara Šavorn, Patricija Vehovec, Simon Planko.
Ekipno Kate je Atom nastopal s petimi ekipami. Pretežno so nastopali otroci, ki so bili na zasluženih zimskih počitnicah in so ta dan smučarske kombinizone zamenjali s kimonami, tako, da so imele ekipe, ki so redno vadile precejšnjo premoč. Ekipno velja omeniti 1.mesto članov v sestavi Tamara Kokalj, Timotej Kokalj in glavni trener in tekmovalec KK Ig Matej Kabaj.

 


 

 

 

32. MEDNARODNI KARATE-DO TURNIR ZA POKAL RUŠE 2009

S.K.I. zveza Slovenije je v tehnični organizaciji S.K.I. kluba Š.D.-RUŠE uspešno organizirala in izvedla že 32.Mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za “Pokal Ruše 2009”. Turnir je potekal v soboto, 21.Februarja 2009, v Športnem parku-Športna dvorana Ruše. Turnirja se je udeležilo 258 tekmovalcev in tekmovalk iz 16 klubov iz Italije, Madžarske, Srbije in Slovenije. Podžupan občine Ruše g.Ivan Krajnc je svečano odprl tradicionalni 32.S.K.I.F. Karate-do turnir. Turnir je bil posvečen v spomin 66-obletnici padlemu Pohorskemu bataljonu in krajevnemu prazniku občine Ruše. Turnir je istočasno veljal za 1.Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije 2009. Pred pričetkom turnirja so bila podeljena priznanja najuspešnejšim v letu 2008: perspektivni športnik Timotej KOKALJ (Atom-Domžale); najšportnica Tamara KOKALJ (Atom-Domžale); najšportnik Davorin KRAČUN (D.K.-Celje); najinštruktor na osvojenih odličij Lovrenc KOKALJ (Atom-Domžale) in najuspešnejši klubi na osnovi osvojenih točk po posameznih turnirjih: 1.ATOM-Domžale 2.Š.D.-Ruše 3.KANAZAWA DOJO-Maribor.
Na samem turnirju so največ pokazali tekmovalci in tekmovalke iz S.K.I. kluba ATOM-Domžale pred ekipo S.K.I.F. Italija in S.K.I. klubu Š.D.-Ruše.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

MALČKI
– 1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Rok BUKOVNIK (Š.D.-Ruše) 3.Boris HORVAT (Tromejnik-Kuzma) 4.Miha FRANGEŽ (Tabor-Maribor) MALČICE – 1.Iva PERGER (Atom-Domžale) 2.Urška HRAŠOVEC (Š.D.-Ruše) 3.Teja SVOLJŠAK-ZOREC (Tabor-Maribor) 4.Karin PODBORŠEK (Atom-Domžale) MLAJŠI DEČKI “B”-1.Daniel LESAN (Vecses-Madžarska) 2.Žan GUČEK (Atom-Domžale) 3.Urban MURŠIČ (Atom-Domžale) 4.Mitja HOFER (Atom-Domžale) MLAJŠI DEČKI “A” - 1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Viktor ROKAVEC (Š.D.-Ruše) 3.Niki FIŠER (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Michele SCHIO (Italija) MLAJŠE DEKLICE “B” - 1.Ana JECELJ (Kanazawa dojo-Maribor) 2.Clarissa ROŠKER (Tabor-Maribor) 3.Špela DRAGAR (Atom-Domžale) 4.Urška HRAŠOVEC (Š.D.-Ruše) MLAJŠE DEKLICE “A” - 1.Manca URH (Takashi-Ljubljana) 2.Giulia BUFFO (Italija) 3.Hana KERIČ (Atom-Domžale) 4.Špela LADINEK (Š.D.-Ruše) STAREJŠI DEČKI “B” - 1.David LAH (Ig) 2.Urban JAMNIK (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Nejc LOVENJAK (Cankova) 4.Jakob RUPERT (Ig) STAREJŠI DEČKI “A” - 1.Marco BUFFO (Italija) 2.Željko ŠAŠIČ (D.K.-Celje) 3.Viktor ROKAVEC (Š.D.-Ruše) 4.Miha HORVAT (Tabor-Maribor) STAREJŠE DEKLICE “B” - 1.Tjaša ZUPANČIČ (Atom-Domžale) 2.Špela NOVAK (Atom-Domžale) STAREJŠE DEKLICE “A” - 1.Petra MILIVOJEVIČ (Š.D.-Ruše) 2.Giulia BUFFO (Italija) 3.Manca URH (Takashi-Ljubljana) 4.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) MLADINCI “B” - 1.David LAH (Ig) 2.Nejc LOVENJAK (Cankova) 3.Ioh PIRTAC (Italija) 4.Aljaž JEROMEL (Kanazawa dojo-Maribor) MLADINCI “A” - 1.Andrea MARIANI (Italija) 2.Simon PLANKO (Atom-Domžale) 3.Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje) 4.Marco BUFFO (Italija) MLADINKE “B” - 1.Klementina KUZMA (Cankova) 2.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale) 3.Ana PEVEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 4.Eva HORVAT (Tabor-Maribor) MLADINKE “A” - 1.Alja JAGER (Poljčane) 2.Špela GRAD (Wankan-Ihan) 3.Petra MILIVOJEVIČ (Š.D.-Ruše) 4.Erika ROMANO (Italija) MOŠKI “B” - 1.Ioh PIRTAC (Italija) 2.Tilen ŠPENKO (Atom-Domžale) 3.Tomislav VINOVRŠKI (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Patrick ZVER (Kanazawa dojo-Maribor) MOŠKI “A” - 1.Matej KABAJ (Ig) 2.Davide VERDERAME (Italija) 3.Sebastian KANTUŽER (D.K.-Celje) 4.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale) ŽENSKE “B”- 1.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale) 2.Rita HOMPOT (Vecses-Madžarska) 3.Jerneja GOLUB (Kanazawa dojo-Maribor) ŽENSKE “A” - 1.Polonca HÜLL (Tromejnik-Kuzma) 2.Tamara KOKALJ (Atom-Domžale) 3.Irina MLINARIČ (Š.D.-Ruše) 4.Susanna SEGHIZZI (Italija) VETERANI “A” - 1.Lovrenc KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Joszef SZABACS (Vecses-Madžarska) 3.Darjan ROŠKER (Cankova) 4.Aleš KAVKLER (Poljčane) VETERANKE “A” - 1.Boža LADINEK (Š.D.-Ruše) 2.Jelka ROŠKER-TRAJBAR (Cankova) 3.Emanuela MORESCHI (Italija) 4.Marisa MOTTA (Italija)

KUMITE POSAMEZNO:
DEČKI – 55 KG –
1.David KARDUM (Atom-Domžale) 2.Daniel LESAN (Vecses-Madžarska) 3.Marko BUFFO (Italija) 4.Aljaž JEROMEL (Kanazawa dojo-Maribor) DEČKI + 55 KG – 1.Grega TERŠEK (Atom-Domžale) 2.Emir BEŠIČ (Kanazawa dojo-Maribor) 3.Tilen LADINEK (Š.D.-Ruše) 4.Sandor FAZEKAS (Vecses-Madžarska) DEKLICE – 55 KG – 1.Metka BATIČ (Kanazawa dojo-Maribor) 2.Giulia BUFFO (Italija) 3.Polona OREHEK (Atom-Domžale) 4.Hana KERIČ (Atom-Domžale) DEKLICE + 55 KG – 1.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) 2.Madalina STOIKA (Italija) MLADINCI – 70 KG – 1.Damjan ILIĆ (Srbija) 2.Rok KURENT (Srbija) 3.Nikola MARKOVIĆ (Srbija) 4.Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje) MLADINCI + 70 KG – 1.Simon PLANKO (Atom-Domžale) 2.Nikola SARIĆ (Srbiija) MLADINKE/ŽENSKE – 60 KG – 1.Irina MLINARIČ (Š.D.-Ruše) 2.Naomi MOTTA (Italija) 3.Madalina STOIKA (Italija) MLADINKE/ŽENSKE + 60 KG – 1.Tamara KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Polonca HÜLL (Tromejnik-Kuzma) 3.Maja JAKOPIČ (Katana-Radlje) MOŠKI – 75 KG: 1.David VERDERAME (Italija) 2.Giorgio BUSOLI (Italija) 3.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale) 4.Stefano SANTINI (Italija) MOŠKI + 75 KG – 1.Matej KABAJ (Ig) 2.Božidar PURIČ (Srbija) 3.Štefan TRIKOŠ (Srbija) 4.Igor MIŠOVIĆ (Srbija)

KUMITE ABSOLUTNO:
VETERANI –
1.Anto LUČIČ (Katana-Radlje) 2.Jozsef SZABACS (Vecses-Madžarska) 3.Janko GOBEC (Atom-Domžale) 4.Tibor LESAN (Vecses-Madžarska)

SKUPNI REZULTAT ZA 32.S.K.I.F. POKAL RUŠE 2009:
1. ATOM-DOMŽALE 1550 točk
2. S.K.I.F. ITALIJA 1010 točk
3. Š.D.-RUŠE 570 točk
4. IG SHOTOKAN 410 točk
 

 

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Domžalčani tradicionalno v Murski Soboti

Karate Društvo Atom Shotokan Domžale je od 23. 1. – 25. 1. 2009 z 37 karateisti in karateistkinjami sodeloval na 20. jubilejnem Karate-Do zimskem seminarju v Murski Soboti. Seminar, katerega so pripravili prekmurski karateisti je bil tudi to leto izredno dobro organiziran. Domžalska četa športnikov se je na zimsko aktivnost odpravila z vlakom in že na začetku poskrbela za odlično vzdušje, ki se je potem nadaljevalo ob odlični gostitvi v hotelu Diana. Po kratkem novoletnem prehodnem obdobju ima seminar odlično izhodišče za dober začetek nove sezone. Sodelovalo je 150 aktivnih športnikov skupaj z reprezentanco, ki  se že pripravlja za odhod na SP, ki bo 20. do 25. 7. 2009 v Atenah Grčija. Seminar je vodil mariborski karate mojster, glavni inštruktor SKIF zveze Slovenije, mednarodni sodnik in inštruktor “Sensei” Ivan Čerič 7.Dan s pomočniki strokovnega sveta S.K.I.F. Slo. med katerimi je tudi Lovrenc Kokalj iz Domžal. Tudi letos so ob koncu seminarja potekali karate izpiti za napredovanje višjega pasu. Iz domžalskega Atoma je izpit opravljalo 15 kandidatov.

Napredovali so:
Mark Horvat – 7. Kyu oranžni pas,
Tilen Špenko, Špela Dragar 6. Kyu – zeleni pas,
Žan Podboršek, Hana Kerić 5.Kyu – moder pas,
Igor Zidarič, David Kardum, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Iva Perger, Polona Orehek 3.Kyu – prvi rjavi,
Saša Štiglic, Rok Kurent, Simon Planko 2.Kyu – drugi rjavi pas,
Tjaša Lupše Hanzlowsky 1.Kyu – rjavi pas, mojstrska kandidatka

 

 
 

   

   

 


 

   

 

 

1.1. 2009, Karate-Do v Kamniški Bistrici

Pravi Karateisti in karateistkinje Karate Društva ATOM Shotokan-Do Domžale so se 1. 1. 2009 ob 12.00 uri že devetnajstič zaporedoma zbrali na tradicionalnem Karate-Do treningu v prelepem alpskem predelu ob izviru reke Kamniške Bistrice v Kamniški Bistrici - Piknik center pri Jurju.
Treninga, so se udeležili majhni in veliki karateisti in karateistkinje, ki gojijo Karate-Do (pot Karateja). 1. 1. je v Soveniji zima in pozimi so temperature zraka nižje, tako, da tudi sneg ni presenetil. "Sensei" Kokalj je trening priredil glede na različno kategorijo pasov udeležencev. V času vadbe so starši imeli možnost sprehoda po prelepi naravi vsi skupaj pa so se naužili čistega zraka. Ob vročem čaju in odlično pripravljeni obari v koči strica Marjana in tete Bože so po treningu ugotavljali, da je bil začetek v letu 2009 moker in, da bo za marljive in pogumne vedno dovolj sonca, zdravja in sreče.
Vadbo je na svoj novi digitalni fotoaparat zabeležil karateist veteran Branko Teršek. Vsem hvala za udeležbo. Umika ni, to smo dokazali, zato, "živelo leto 2009" in vidimo se 1.1. ob 12.00 uri 2010.

Red in disciplina je naša vrlina.

 

 

   

   

   

   

   

   

   

 


 

2. BOŽIČNI KARATE-DO TURNIR “DOMŽALE 2008”

Karate-Do Društvo Atom Shotokan Domžale in njihov glavni inštruktor “Sensei” Lovrenc Kokalj 4.Dan sta tudi to leto pripravila zaključni prednovoletni Kyu Karate-Do turnir Karate Klubov, s katerimi mojster Kokalj tesno sodeluje. Na turnirju, ki je potekal 20. 12. 2008 v veliki telovadnici OŠ Domžale so sodelovali klubi:
KK Shogun Ljubljana – Mitja Derenda, KK Ig Shotokan – Matej Kabaj, Mateja Breznik, KK Funacoshi Gichin Ljubljana – Ksenija Pevec, Wankan Ihan – Boris Grad in KD Atom Shotokan Domžale – Jernej Homar, Miha Gavez, Tadej Trinko, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj. Skupaj 98 mladih in starejših Kyu karateistov in karateistkinj. Za nastop velja pohvaliti prav vse, saj je bil njihov pogum prav izreden. Pred pričetkom tekmovanja so karateisti OŠ Trzin, Grega Teršek, Črt Hrovatin in David Kardum zdeklamirali našo, SLOVENSKO HIMNO, ZDRAVLJICO, v celoti! Najmlajši so tekmovali v Elementih – Kihon, največ jih je tekmovalo v Katah in najpogumnejši tudi v športnih prostih bojih – Kumiteju. Drugo leto se jim bodo mogoče pridružili tudi tisti, ki jim letos ni uspelo zbrati toliko poguma. Na turnirju je sodilo 12 državnih sodnikov. Uradno osebje je vodila gospa mag. Breda Hrovatin.
Po tekmovanju so bile najboljšim podeljene medalje in vsem prvim 13 listni Karate koledar za leto 2009 s posebno keramično medaljo. Na koncu je bilo veselo druženje in izmenjava prednovoletnih daril. Posamezni člani so drugi dan tekmovali tudi v Ljubljani na Božičnem turnirju, ki ga je pripravila karate šola Kimon pod vodstvom mojstra Bojana Marinčka. Tudi tam so bili zelo uspešni, Žan Podboršek, Iva Perger, David Kardum, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Urban Jamnik, Ana Pevec, Simon Planko.

Domžalsko Karate Društvo Atom se zahvaljuje vodstvu OŠ Domžale za prosto telovadnico in celoletno razumevanje. Zahvaljuje se seveda vsem sodelujočim, posebno uradnemu osebju, mag. Bredi Hrovatin, Branku Teršku, Karmen Teršek, Jani Lunarju, Janku Gobcu, prof. Simoni Podboršek, Petru Vukoviču, Alenki Krajšek, mag. Milan Hrovatin, Rok Hrovatin in vsem, ki razumejo naš slogan "Red in disciplina je naša vrlina" katerega se bomo držali že 1.1. 2009 ob 12.00 na tradicionalnem  treningu v Kamniški Bistrici. Dan za dnem Karate-Do.

Oss

 
 

Vse slike si lahko ogledate na
karatedomzale.moj-album.com

 


Zaužijmo naravo v svojem elementu. Lovrenc Kokalj

Novice 2008
Novice 2007
Novice 2006
Novice 2005
Novice 2004