2021

2020

Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 
Vadimo v naravi in se kmalu vidimo. Oss!
 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

33. Izola Karate-Do Camp

Karate-Do Klub Atom Domžale, se je od 15. – 19. 7. 2020, udeležil, triintridesetega karate-Do mednarodnega Karate seminarja v tradicionalni Izoli. Kljub zapleteni situaciji v letu 2020, s Corona virusom 19, so udeleženci s skrajnimi ukrepi zaščite, na katere je vseskozi opozarjalo vodstvo in organizator seminarja, uspešno z izpiti in piknikom na ribiški ladji, zaključili treninge in bivanje, ter se varno vrnili domov. Tudi tokrat je seminar, kot vsa leta, strokovno vodil, pobudnik in začetnik poletnega seminarja v Izoli, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, predsednik str. komisije SKIF Slovenije. V pomoč sta mu bila tudi tokrat Renshi Rošker 6.Dan in Renshi Kokalj 6.Dan, člana str. komisije.
Na seminarju so bile obdelane obvezne, kvalifikacijske šolske in mojstrske kate, obvezni program kumiteja, vseskozi se je vadba pričenjala s kihonom.
Shihan Čerič je prikazal trenutke prijemov s samoobrambno mehko tehniko.

Tudi tokrat je druženje prehitro minilo, a udeleženci so verjetno že na zasluženem oddihu, saj je poletje in vreme vabi v naravo.

Iz KK Atom Domžale, so uspešno napredovali:
Boštjan Ukmar 8.Kyu – rumeni pas;
Mazvita Gaja Tlhaolang Strauss, Leon Tshenolo Tlhaolang, Matic Plavec FG, Strauss, Branka Strauss 6.Kyu – zeleni pas;
Anže Levačič, Mark Peterka Ramovš 5.Kyu – modri pas;
Jakob Šernek 4.Kyu – vijolični pas, Lovro Kaluder 3.Kyu – prvi rjavi pas;
Marko Praček FG 1.Kyu tretji rjavi pas in mojstrski kandidat.

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Karate-Do trening v naravi

Priklon poletju 2020, se je porodil po dvomesečni zdravstveni, preventivni karanteni, oziroma športnem postu, ki so ga preživljali karateisti in karateistke doma. Mladini in tudi starejšim, se je stožilo po druženju in skupni vadbi karateja. Terase na zgledno, lepo  urejenem prostoru na Gorjuši, kjer domujejo domžalski jamarji, so kot naročene, za malo močnejši trening, ki ga potrebujejo športniki borilnih športov. Karate-Do klub Atom Domžale v toplejših mesecih, terase redno uporablja že desetletja in prav veselo in zdravo je vaditi na zraku, kateri diši po materini dušici. Prihajajo počitnice, poletni dnevi in od sonca obsijane terase na Gorjuši pri Domžalah, kjer ste lahko tudi v sožitju z jahaškim športom, vabijo kot že dolgo ne. Red in disciplina je še vedno naša vrlina. Domžale z okolico so pravi naravni biser. Zaužijmo ga in prepustimo se poletju.

Zenmedia

Youtube - Karate trening Gorjuša

 

 

   

   

 


 

KVALIFIKACIJE ZA DRŽAVNO S.K.I.F. PRVENSTVO SLOVENIJE
KATE – KUMITE ZA VSE STAROSTNE KATEGORIJE

 

S.K.I.F. Slovenija, je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2020 organizirala Kvalifikacijski turnir za 28. Državno S.K.I.F.  Prvenstvo Slovenije v katah posamezno in ekipno za vse starostne kategorije, ter v kumiteju kategorijsko in absolutno za starejše dečke in deklice, mladince-mladinke, moške-ženske in za veterane (absolutno) ter v kumiteju ekipno za mlajše in starejše dečke ter mladince in člane.

Kvalifikacije so potekale v tehnični izvedbi ŠKD Gortina-Muta v soboto, 07.03.2020, v telovadnici osnovne šole Muta.Tekmovalci Domžal:
Liam Letić, Rok Felicijan, Jakob Šernek, Blaž Dragar, Aleksander Eržen, Lovro Kaluder, Eva Dormiš, Gaja Strauss, Anže Levačič, Mark Peterka Ramovš.
Ekipa kate 21A: Liam Letić, Jakob Šernek, Blaž Dragar.
Ekipa kate 21B-Krtina: Lovro Kaluder, Mark Peterka Ramovš, Anže Levačič.
Ekipa kumite 45: Jakob Šernek, Lovro Kaluder, Eržen Aleksander, (Rok Felicijan).

Prav vsi tekmovalci in tekmovalki, so se z odličnim rezultatom uvrstili v finalni del SKIF Slo. DP 2020. Pohvaliti velja ekipe v katah in borbah.

Na lestvici smo dosegli klubsko tretje mesto, kar je zaradi majhnega števila tekmovalcev, ki so se odločili nastopati za klub, najslabši rezultat v dvajsetih letih. Državno prvenstvo, katerokoli, je osnova tekmovanj in pokazatelj privrženosti in zanosa. Sensei Kokalj je zaseden s sojenjem, kakšne pomoči pri starejših članih, v vlogi vodje ekipe, ni pričakovati.

FINALE bo tradicionalno 21. 3. V Rušah.

Oss!

 


 

 

 

43. Mednarodni Ruše Karate-Do Kup 2020

15. 2. 2020, je četica mladih karateistov domžalskega Atoma, v spremstvu treh starejših članic, tekmovala na velikem mednarodnem, že 43. zaporednem Karate turnirju v Rušah. Poleg domačih, slovenskih klubov, je v goste pripotovala reprezentanca, Romunije, Ukrajine, SZTK Slovenija, TKF Slovenija, Srbija, BIH in še bi lahko naštevali. Udeleženih je bilo krepko čez 500 športnikov in športnic.

Za Domžale so tekmovali: Leon Strauss, Staš Kokalj, Matic Kokalj, Gaja Mazvita Strauss, Mark Peterka Ramovš, Liam Letić, Sara Šklander, Jakob Šernek, Blaž Dragar, Lovro Kaluder, Branka Strauss, Nika Novak in mag. Breda Hrovatin, ki je bila istočasno tudi vodja ekipe. Turnir je bil težek zalogaj in Atomu je uspelo iztržiti sedem medalij.  Prejemniki medalj so bili, Staš Kokalj, Gaja Mazvita Strauss, Branka Strauss, Nika Novak, mag. Breda Hrovatin.

V skupnem seštevku so bili najboljši Ukrajinci pred Romuni in Srbi.
Ruše Cup, so prvi pokalni turnir SKIF Zveze Slovenije, v letu in Domžale so pristale na? Bomo izvedeli ob uradnih rezultatih.

Oss!

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Mantova
International Karate turnir 2020

V množici držav smo se slovenski predstavniki odrezali skromno.  Prvi dan je najboljšo uvrstitev dosegla Mateja Breznik, 2. mesto kate, starejše članice. Čestitke!
Drugi dan so imeli slovenski predstavniki v mlajših kategorijah zelo lepe uvrstitve a medalja je bila samo ena. Domžalskih predtavnikov na turnirju ni bilo opaziti. Glede na to, da italijanski športniki vedno množično obiščejo domžalski turnir v oktobru, se lahko vprašamo, kaj je to?

Oss

 

 

 


 

 

 

31. Zimski Karate seminar, Murska Sobota 2020

SKIF Zveza Slovenije, je od 17. 1. do 19. 1. 2020, organizirala že 31. Karate seminar v zimskem času. Pred in po novem letu, nastane mali tekmovalni prehodni čas in veliko športnikov je v tem času prvič v letu, na nekem večjem organiziranem dogotku. Že takoj v februarju sledijo večja in manjša tekmovanja in pametno je biti pripravljen. Pobudnik seminarja v MS je Shihan Ivan čerič 8.Dan Hanshi in tudi tokrat je tehnično vodil seminar. Na vadbi so se mu pridružili številni znani karateisti in karateistke, svetovna prvakinja  2019, Mateja Breznik 5.Dan, odličen Mladen Vrtarić 6.Dan, šampion in predsednik UO Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, poljčanski mojster Aleš Kavkler 4.Dan, dr. Saša Tonejc 4.Da itd. Obdelale so se obvezne kate iz SKIF programa in specialna kata Nijushiho. Med tekmovalci so se izbrali tekmovalci in tekmovalke za mednarodna turnirja v Italiji. Na seminarju je bilo opaziti tudi kakšnega člana
KK Atom Domžale in Primož Krajšek je končno prejel diplomo za opravljeni mojstrski izpit 2.Dan.
Zadnji dan so bili izpiti in Luka Deršek iz KK Funakoshi Gichin Ljubljana je naredil rjavi pas, 3.Kyu.

Oss!


Obdobni izpiti

V veliki telovadnici OŠ Domžale so bili v sredo, 15. 1. 2020 organizirani obdobni Karate izpiti. Izpit so opravljali člani KK Atom Domžale in člani KK Funakoshi Gichin Ljubljana. Za 10 Kyu so izpit opravili: Miljan Kitić, Tia Horvat, Miha Zupan, Gašper Pleško, Boštjan Ukmar. Za 9.Kyu: Črt Nemec, Boštjan Ukmar. Za 7.Kyu: Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Damjan Ostrež, Branka Strauss, Ema Loy, Mks Horvat, Klemen Curk, Matic Plavec, Kristina Paige Knežević Vernon. Za 6.Kyu: Rok  Felicijan. Za 5.Kyu: Liam Letić, Sara Šklander, Boris Deršek.

Oss!

 

 

   

   

 


 

 

 

Srečno 2020!
Tradicionalno v Kamniški Bistrici, 1. 1.

Na prvi dan svežega leta, karateistov in tekačev triatloncev, ne more nič bolj razveseliti, kot zakorakati v svežino nedolžnega dne, voščiti veliko zdravja in sreče, prijatelju, znancu, ki bodo tudi v nadaljevanju leta sestavni del njihovega dnevnega ritma.

Kamniška Bistrica je izvir  svežine, prijateljstva in odličnega počutja. Nič ne more ustaviti vsakoletnega gibanja v naravi, svežem zraku, med prijatelji in to na prvi dan svežega leta, ki obeta polna jadra. Tekači triatlonci k izviru Kamniške pritečejo, se okopajo, karateisti se v tem času razgibajo in nadaljujejo s treningom, tradicionalno na travniku, piknik centra pri Jurju. Čaj, obara in iskrene besede, v topli koči, naredijo popolno zmes.

Letos je televizija Slovenija naredila lep prispevek tega vsakoletnega udejstvovanja. Karateisti kluba Atom Domžale, skupaj s svojim senseiem Kokaljem in tekači triatlonci, želijo vsem, da se jim v prihodnje pridružijo in začutijo polno energijo.

Zenmedia