2021

 

 

 

Domžale druge v Kuzmi, Tromeja

Karate klub Atom Domžale se je 11. 12. 2021, udeležil 28. mednarodnega Karate-Do turnirja Tromeja Kuzma. V letu 2021, se je tako udeležil samo zadnjega turnirja od treh turnirjev, Ruše, Domžale, Tromeja. V Domžalah jim zaradi virusa Covid 19, tudi to leto, ni uspelo realizirati 14. Turnirja, za pokal Domžal. V Rušah, oktobra, zaradi karantene, Atom ni nastopal. Tudi v Kuzmi je bil Atom okrnjen.

Na turnirju, 11 klubov, v Kuzmi, so bili najboljši domačini, za njimi Domžale in Ruše. Tako je v skupnem seštevku, za pokal SKIF Zveze 2021, dveh izvedenih pokalnih turnirjev, Ruše – Tromejnik Kuzma, največ točk zbral KK Tromejnik Kuzma, drugi so bili karateisti in karateistke  Ruš in na tretjem mestu, z zbranimi točkami enega turnirja, Atom Domžale.

KK Atom Domžale, je s tem prekinil 17. letno zaporedno osvojitev pokalnega turnirja SKIF Zveze Slovenije. 2003 – 2019. 2020, pokalnih turnirjev ni bilo.

Vrstni red prvih petih na 28. Karate-Do turnirju Tromejnik Kuzma 2021

Mesto Klub-ekipa točke
1. Tromejnik - Kuzma 1765
2. Atom - Domžale 1585
3. Š.D. – Ruše 1360
4. DLBK – Pernica 605
5. Kanazawa dojo-Maribor 585

KONČNI VRSTNI RED, PRVIH PETIH S.K.I.F. KLUBOV SLOVENIJE
ZA POKAL S.K.I.F.  ZVEZE SLOVENIJE 2021

1. Tromejnik - Kuzma 3448
2. Š.D. – Ruše 2499
3. Atom - Domžale 1596
4. Gortina – Muta 1271
5. Kanazawa dojo-Maribor 1105

Zenmedia

 
 

   

 


 

 

 

Domžalskim karateistom 17. naslov SKIF državnih prvakov

Na državnem SKIF Slo. Prvenstvu 2021, v tehničnih disciplinah – kumite, je domžalski karate klub Atom, z 10. zlatimi, 1. srebrno in 2. bronastima medaljama, prepričljivo osvojil naslov državnih prvakov in tako slavil že sedemnajsto lovoriko prvakov, od leta 1992, je osvojil še dvakrat drugo mesto in dvakrat tretje mesto. V tej disciplini so bili domžalski karateisti in karateistke, zaporedno državni prvaki od leta 2002 – 2015. Očitno zopet prihaja zlata generacija.

Z vsemi zaščitnimi ukrepi proti širitvi virusa C19, se je 27. 11. ekipa Karate kluba Atom Domžale, udeležila SKIF Slo. DP 2021, v tehničnih disciplinah – kumite.
Državno prvenstvo je potekalo v veliki športni dvorani Ruše.
Organizator, Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije je skupaj z karate klubom Ruše, tekmovanje pripravila vzorno. Glede na čas, ki ga preživljamo v svetu in doma, v borbi proti okužbam z kovidom, je tekmovanje pripravila na dveh tatamijih-boriščih in seveda po trenutnih zaščitnih predpisih.
Sodniki so s sojenjem opravljali praktični del izpitov za potrditev licence 2021/2022.

Karate klub Atom Domžale, ima nove državne prvake, Liam Letić, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Matic Plavec v dveh kateg,, Boštjan Ukmar v dveh kateg., Jakob Šernek in podprvak Blaž Dragar, kateri je posamezno dosegel še eno tretje mesto - mladinci. Fantje so se pomerili tudi ekipno in tako dosegli še eno 3.mesto in kar trikrat 1.mesto, ekipni boji. Avtor Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, zadovoljstva ni skrival, a skrb vseeno ostaja, saj razen njega, (komisija), nihče od klubskih sodnikov ni potrjeval licence.
Končni vrstni red prvih treh:
1. Atom Domžale, 256 točk;
2. Tromejnik Kuzma, 190 točk;
3. Kanazawa Dojo Maribor 168 točk.

Atom Domžale, zaradi resne, jesenske kovid situacije, ki je bila z obolevnostjo v strmem porastu, že drugič zaporedoma ni uspel realizirati 14. Karate-Do turnirja za pokal Domžal, ki je bil vsa leta mednarodno močno obiskan.  Do konca leta se bo klub udeležil 28. pokalnega turnirja Tromeja Kuzma, ki bo v decembru.

Zenmedia

 
 

 


 

 

 

Domžalski karateisti zelo uspešni na Koroškem

Karate-Do klub Atom Domžale se je vrnil domov z večino zlatimi medaljami.
Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije, je v sodelovanju z ZKOS in ŠKD Gortina-Muta organizirala 2.S.K.I.F. Kyu Karate turnir, za Pokal Slovenije 2021.

Turnir šolskih pasov, je potekal v soboto, 25.09.2021,  v telovadnici osnovne šole Muta.
Največ so pokazali člani kluba, Tromejnik-Kuzma pred Atom-Domžale in Gortina-Muta
Tehnični organizator ŠKD Gortina-Muta, je odlično organizirala Kyu Karate turnir.
Ob koncu turnirja je organizator simbolično nagradil uradno osebje na turnirju.

Domžalske karateiste, 9. 10. 2021 čaka 44. mednarodni pokalni turnir v tradicionalnih Rušah. Pokalni turnir, bomo člani KK Atom Domžale, z vsemi kovid omejitvami, poskušali organizirati, tudi v Domžalah, ihanska dvorana OŠ, 13. 11.

Vrstni red prvih dveh klubov na Kyu turnirju v Muti:

  1. Tromejnik-Kuzma
  2. Atom-Domžale
  3. Gortina-Muta

Atom Domžale je z osmimi tekmovalci in tekmovalkami, z lepimi in učinkovitimi predstavami, dosegel 12 zlatih in eno srebrno, Benjamin Flisar; po dve zlati, kate in kumite, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek, Bernarda Flisar, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang; Branka Strauss in Boštjan Ukmar po eno zlato, kate.

Zenmedia

 
 

 


 

 

 
 


 

 

 

Karate-Do poletje

Karate društvo Atom Domžale, se je od 14. 7. – 18. 7. udeležil tradicionalnega mednarodnega poletnega Karate-Do seminarja v Izoli, katerega vsako leto organizira in realizira SKIF Zveza Slovenije, pod vodstvom Shihana Čeriča 8.Dan Hanshi.
34. poletni tradicionalni odprti mednarodni S.K.I.F. Karate-Do Camp Izola 2021, je bil primeren za vse ljubitelje SHOTOKAN Karate-Do šole, ter združenja (ZKOS) ne glede na starost, stopnjo pasu pripadnost. Iz domžalskega kluba so se seminarja udeležili, mojster Igor Zidarič 3.Dan, Lovro Kaluder, Jakob Šernek, Leon Tshenolo Strauss, Eva Dormiš, Matic Plavec, Ema Loy, Lovrenc Kokalj, Branka Strauss in Gaja Strauss, ki je ob zaključku seminarja pripravila plesno točko. Druženje je bilo prijetno, veliko se je treniralo, plavalo in večerni zaključki ob obali morja so bili nepozabni.

Dan po uspešnem Karate-Do seminarju v Izoli, se je Sensei Lovro odpravil na dolgo pot proti Antverpnu, Belgija. SKIF Belgijo, je v tem času obiskal mojster in glavni SKIF inštruktor sveta, Shuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan. Veselje ob snidenju s prijatelji sveta je bilo vznemirljivo in ob preznojenih kimonah, se je prijateljstvo še poglobilo. Nepozabni teden znoja in karateja na polno. Hvala Senseiu Stephane Castrique 6.Dan, glavnemu inštruktorju Belgije. Karate-Do!

Oss!

 
 

   

   

   

 


 

 

 

Priklon poletju 2021

Karate-Do klub Atom Domžale, je na travnatih terasah jamarskega doma na Gorjuši, 18. 6. 2021, organiziral tradicionalni karate trening v naravi. Tehnik, ki se je pripravljal na vsakoletno prireditev v spomin na Adama Ravbarja, graščaka krumberškega gradu, znamenitega vojščaka, ki je v bitki pri Sisku, s kranjskimi vojščaki, odločilno pripomogel, pri pregonu turških vpadov, je po zvočniku objavil, Gorjušo je zasnežilo. Tako je bilo videti udeležence v belih oblačilih - kimonah, ki so z vadbo zavzeli zeleno površino pod gostiščem.

Organiziranemu treningu v naravi, pozdravu in priklonu začetku poletja, ki prinaša toplino sonca in brezskrbne poletne dni, se je tudi tokrat udeležilo lepo število mladih in starejših članov ljubljanskega karate kluba Funakoshi Gichin,  pod vodstvom mojstrice Ksenije Pevec 2.Dan, kamniškega kluba Kobushi, ki ga vodi mojster karateja Miha Gavez 3.Dan in večjim številom domžalskega Karate-Do kluba Atom, s svojimi mojstri. Vadbo je skupaj z inštruktorji vodil Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, ki je tudi idejni vodja in privrženec organizirane vadbe borilnih športov v stiku z naravo, ne glede na letni čas in vreme.

Pred odhodom domov, je gostišče Jamarski Dom, Gorjuša, vse udeležence pogostilo z odlično sladico. Priklon poletju, vedno zadiši po materini dušici.

Varno poletje vsem in ne skačite v vodo, če ne veš za njeno globino. Oss!

Zenmedia

 
 

 

 

 


 

 

 

29. SKIF Državno prvenstvo

V tradicionalnih Rušah, so se opogumili in na hitro organizirali Shotokan Karate-Do Internacional Državno prvenstvo 2021. Karate-Do klub Atom Domžale, se je vabilu odzval s tremi tekmovalci in dvema tekmovalkama in v skupnem seštevku dosegel 5.mesto.

Tekmovalci Domžal, Boštjan Ukmar, Leon Strauss Tshenolo, Liam Letić, so v katah posamezno, v svojih kategorijah, dosegli 1.mesta in postali državni prvaki.
Kate ženske, Eva Dormiš 2.mesto in Branka Strauss 1.mesto.
V kumiteju – športnih borbah kategorijsko, je mladi Leon Strauss Tshenolo dosegel 1.mesto, po rezultatu se mu je s 1.mestom kumite, pridružil Liam Letić. Vsem čestitke.

Kljub vsem pokovidnim težavah, je državno prvenstvo potekalo vzorno in brez poškodb, predvsem pa na vsakem vdihu, s protivirusnimi zaščitnimi ukrepi.
Največ točk so zbrali tekmovalci in tekmovalke Tromeje – Kuzma, sledijo domačini, Ruše in kot tretjeuvrščeni, Gortina Muta.

Zenmedia

 
 

 

   

 

 


 

 

 

Obdobni Kyu Karate-Do izpiti

Velika telovadnica OŠ Domžale je bila, 2. 6. 2021, prizorišče obdobnih Karate-Do izpitov redno vadečih. Preizkus trenutne usposobljenosti je potekal, pod okriljem SKIF Zveze Slovenije in izpraševalcem Shihan Ivan Čeričem 8.Dan Hanshi, glavnim inštruktorjem zveze in predsednikom str. komisije.

Izpit so opravili:
6.Kyu, zeleni pas: Boštjan Ukmar, EmaLoy;
5.Kyu, modri pas: Matic Plavec, Branka, Leon in Mazvita Strauss;
4.Kyu, vijolični pas: Liam Letić, Boris Deršek;
3.Kyu, I. rjavi pas: Blaž Dragar;
2.Kyu, II. Rjavi pas, Eva Dormiš, Lovro Kaluder.

Čestitke vsem, ki so napredovali in prijetne priprave kandidatom, ki bodo izpit opravljali julija v Izoli, na Poletnem Karate-Do Campu 2021.

Oss!

 
 

 

   

   

 

 


 

 

 
V sredo, 3. 3. 2021, smo končno pričeli z vadbo v veliki telovadnici OŠ Domžale. Na vabilo SKIEF sodniške komisije, smo 28. 2. pri usposabljanju, preko zoom tehnologije, sodelovali slovenski SKIF sodniki.  Iz Atoma so sodelovali, Igor Zidarič 3.Dan, državni SKIF sodnik, Zdenko Miklavc 5.Dan, mednarodni sodnik in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, mednarodni sodnik SKIF B, SKIEF rang A.
20.3. bomo posamezniki vadili preko zoom povezave z japonsko. 

Oss!
 


Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 
Vadimo v naravi in se kmalu vidimo. Oss!