2010


 

 

 

Božični turnir 2010

Je uspel. V veliki telovadnici OŠ Domžale so se tradicionalno med seboj pomerili klubi-društva, ki so na kakršen koli način povezani s Senseiem Kokaljem glavnim inštruktorjem Karate Društva Atom Shotokan-Do Domžale in delujejo v ljubljanskem okolišu. Nastopali so predvsem mlajši tekmovalci in seveda tudi nekaj starejših že izkušenih vendar v rangu šolskih pasov. Nastopali so:

Karate Klub Bushido Moravče
Karate Klub Ig Shotokan
Karate Klub Funacoshi Gichin Ljubljana
Karate Klub Shogun Vič Rudnik Ljubljana
Karate Društvo Atom Shotokan-Do Domžale.

Na turnirju so sodili sodniki-glavni inštruktorji omenjenih klubov. Jernej Homar, Matej Kabaj, Mitja Derenda, Miha Gavez, Tamara Kokalj-delno, Timotej Kokalj in glavni sodnik Tadej Trinko. Mojster Janko Gobec je bil v vlogi vodje ekipe za vse tekmovalce. Turnir si je ogledalo veliko staršev, kar je zelo spodbudno. Povezovalka in voditeljica tekmovanja je bila gospa mag. Breda Hrovatin 3.Kyu. Dogajanje je na svojo foto kamero zabeležil g. Teršek Branko nestor in ljubitelj borilnega športa. Prav toplo smo preživeli nedeljsko popoldne in večer.

REZULTATI TURNIRJA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Domžale absolutni prvak 2010

Domžalski karateisti KD Atom Shotokan Domžale so z zmago na Tromeji, osvojili skupni pokal treh pokalnih turnirjev SKI Zveze Slovenije 2010, Ruše, Domžale, Tromeja. 11. 12. 2010 so imeli pravi pohod k zaključku uspešnega leta. Na tretji turnir leta v Tromejnik – Kuzmo. Tamara Kokalj in Timotej Kokalj, oba v odlični formi sta s čistimi tehnikami dominirala pri mojstrskih pasovih v članskih kategorijah in nasprotnike premagala tako v Katah kot v Kumiteju. Grega Teršek in Žan Podboršek sta z odličnimi res borbenimi nastopi v skupini rjavih pasov nasprotnikom pobrala pokale za prva mesta. Z zmago v Katah malčki in mlajši dečki je v dveh kategorijah slavil mladi Aleksander Sever. To so tekmovalci, ki so slavili s po dvema prvima mestoma. David Kardum je slavil pri mladincih v kategoriji mladinci -70kg. Rok Kurent je lahko tekmoval tako pri mladincih kot članih in osvojil tri srebrne in eno bronasto medaljo. Vsi domžalčani so se uvrstili na zelo visoka prestižna mesta, tako, da so se v posameznih kategorijah merili med seboj. Domžale so tudi to leto osvojile najprej pokal Tromejnik 2010, ki je letos postal polnoletni in nato skupni pokal, pokal vseh pokalnih turnirjev v letu 2010.

Za Domžale so se skozi celo leto srčno in uspešno borili mladi športniki, ki ne zamujajo vadbe, ki jim je telesna vadba nekaj vsakdanjega in ki želijo živeti danes in jutri zdravo, z nasmeškom. Seveda so jim v veliko pomoč starši skrbniki. Na Tromeji so tekmovali:

Patricija Žnidaršič, Aleksander Sever, Juš Mecilošek, Tesa Štihec, Jaka Ložar, Karin Podboršek, Lina Mecilošek, Matjaž Kljun, Klemen Kastelic, Žan Guček, Mitja Hofer, Žan Podboršek, Hana Kerić, Matevž Peternel, Patricija Vehovec, David Kardum, Barbara Šavorn, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Rok Kurent, Igor Bahor, Tamara Kokalj in vodja ekipe Timotej Kokalj. Sodnika iz Domžal, mojster Tadej Trinko in Sensei Lovrenc Kokalj. 19. 12. 2010 vabljeni na božični Karate turnir mladih ljubljanske regije, ki se bo pričel ob 15.00 v veliki telovadnici OŠ Domžale, Bistriška 19, Domžale.

Kate:
Malčki: 1.mesto Aleksander Sever, 4.mesto Juš Mecilošek, 6.mesto Jaka Ložar;
Malčice:5.mesto Lina Mecilošek, 6.mesto Karin Podboršek, 7.mesto Tesa Štihec;
Mlajši dečki 9. Kyu - 6.Kyu: 1.mesto Aleksander Sever;
Mlajši dečki 5.Kyu - 1.Kyu: 1.mesto Žan Podboršek, 3. Žan Guček, 4.mesto Klemen Kastelic, 5.mesto Mitja Hofer;
Mlajše deklice 9. - 6. Kyu: 2.mesto Lina Mecilošek, 3.mesto Patricija Žnidaršič;
Mlajše deklice 5. - 1. Kyu: 3.mesto Hana Kerić;
Starejši dečki 5. - 1.Kyu: Mitja Hofer, 5.mesto Klemen Kastelic, 8.mesto Matjaž Kljun;
Mladinci 9.Kyu - 4.Kyu: 5.mesto Matjaž Kljun;
Mladinci 3.Kyu - Dan: 1.mesto Grega Teršek, 2.mesto Rok Kurent, 3.mesto Črt Hrovatin, 4.mesto David Kardum, 5.mesto Matevž Peternel;
Mladinke 3.Kyu - Dan: 2.mesto Patricija Vehovec, 7.mesto Barbara Šavorn;
Moški 3.Kyu – Dan: 1.mesto Timotej Kokalj, 2.mesto Rok Kurent;
Ženske 3.Kyu – Dan: 1. mesto Tamara Kokalj, 5.mesto Barbara Šavorn;
Veterani: 5.mesto Igor Bahor;

Kumite:
Dečki -55kg: 1.mesto Žan Podboršek, 2.mesto Klemen Kastelic, 4.mesto Žan Guček;
Dečki +55kg: 3.mesto Mitja Hofer,
Deklice -55kg: 2.mesto Hana Kerić;
Mladinci -70kg: 1.mesto David Kardum, 3.mesto Rok Kurent, 4.mesto Matevž Peternel;
Mladinci +70kg: 1.mesto Grega Teršek;
Moški -75kg: 1.mesto Timotej Kokalj, 2.mesto Rok Kurent, 3.mesto Črt Hrovatin;
Ženske +60kg: 1.mesto Tamara Kokalj, 3mesto Patricija Vehovec, 4.mesto Barbara Šavorn;

VRSTNI RED 1.treh KLUBOV NA TURNIRJU

1.   ATOM – Domžale             1745 točk
2.   SHOTOKAN - Ig                 570 točk
3.   TABOR - Maribor                410 točk

VRSTNI RED 1.treh KLUBOV ZA POKAL S.K.I. ZVEZE SLOVENIJE ZA LETO 2010

1.   ATOM – DOMŽALE               4416 točk
2.   SHOTOKAN - IG                   1798 točk
3.   Š.D. - RUŠE                         1013 točk

Najboljši tekmovalci so prejeli diplome in medalje, zmagovalci pa še pokale. Najboljši trije klubi na turnirju so prejeli v trajno last pokale. Prav tako so bili podeljeni pokali za skupne zmagovalce Pokala S.K.I. zveze Slovenije.

1. 1. ob 12.00 uri v Kamniško Bistrico

V čisto in sveže leto 2011 vse karateiste Slovenije ne glede na stil ali pripadnost in ne glede na njihovo starost vabi Sensei Lovrenc Kokalj in Karate Društvo Atom Domžale

na Tradicionalni vsakoletni trening 1. 1. ob 12.00 uri v Kamniško Bistrico na zunanjo vadbo Karateja. Trening je ob vsakem vremenu. in v kimonah.

 

 

   

 


 

 

 

Humanitarni nastop Karateistov

V svoji že res dolgi karieri sem nastopal in prikazoval Karate-Do na vseh mogočih prireditvah, pravzaprav povsod, kjer so me, nas povabili ali smo prireditev organizirali sami. Včeraj zvečer 4. 12. 2010, sem vodil in demonstriral z karateisti SKI Zveze Slovenije. Svoje znanje smo prikazovali v športni dvorani Lukna v Mariboru, kjer je mladi Aikido mojster Matej Plavec iz Maribora organiziral dobrodelni večer borilnih veščin. Program je vodila prelepa Natalija Bratkovič, ki je s svojim šarmom izžarevala mladost in veličino urejene voditeljice. S svojim programom so se izkazali prav vsi nastopajoči od Tajskega boksa, Taekwondoja, Jui Jica, Centra Barada, Karateistov, Aikida itd. Večer so začarali glasbeniki z gongi in tolkali. Najlepše bi se zahvalil vsej skupini karateistov barvnih in črnih pasov mojstrov in mojstric. Hvala vodstvu zveze. V svojem zadovoljstvu bi se rad zahvalil tudi vsem staršem in gospodu Teršku, ki nas je ovekovečil na fotografijah in seveda mojstru Rudiju Uranu, ki nas je spremljal s filmsko kamero. Nekateri so zelo mladi, nekateri malo starejši vendar čez čas boste razumeli, kako srečni smo, ko nekaj skupaj pokažemo.
Tako naše delo ni zaman in to je naše bogastvo, naš duh, naše zavedanje in naš zdaj.

Iz Domžal so z nastopom pomagali: Lina Mecilošek, Karin Podboršek, Juš Mecilošek, Žan Podboršek, Tesa Štihec, Jaka Ložar, Matjaž Kljun, Žan Guček, Mitja Hofer, Urban Mušič, Grega Teršek, David Kardum, Patricija Vehovec, Matevž Peternel, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj; Karate Klub Funakoshi Gichin Ljubljana: Ksenija Pevec, Saša Štiglic, Ana Pevec, Vid Gobec, Nino Knežević, Nika Knežević, Ines Knežević, Marin Knežević in Lovrenc Kokalj.

Karateisti Oss
Lovrenc Kokalj Sensei

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

   

 

 

Šest zmag V SKI Karate ligi za Domžale

Turnir S.K.I.F. lige je potekal v tehnični organizaciji S.K.I. kluba IG-SHOTOKAN v Telovadnici Športnega društva Trnava-Gomilsko v soboto, 27.11.2010.

S.K.I.F. liga Slovenije je za leto 2010 potekala v katah za naslednje starostne kategorije: malčki/malčice, mlajši dečki/deklice, starejši dečki/deklice, mladinci/mladinke in moški/ženske, ter v kumiteju za dečke, mladince in moške.
Tako je v kata ligi sodelovalo 30 ekip, v kumiteju pa 8 ekip.

Ob koncu lige je bil najuspešnejši klub Atom-Domžale z šestimi prvimi mesti, sledita Ig-Shotokan in Tabor-Maribor po enim prvim mestom.

Za Domžale so se borili:
Karin Podboršek, Lina Mecilošek, Jaka Ložar;
Žan Podboršek, Klemen Kastelic, Žan Guček, Urban Mušič;
Grega Teršek, Črt Hrovatin, David Kardum, Patricija Vehovec;
Tamara Kokalj, Timotej Kokalj;
Sodnika iz Domžal: Tadej Trinko, Lovrenc Kokalj

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

POROČILO 2.S.K.I.F. EVROPA CUP CITTA¨DI RIVAROLO-ITALIJA 2010

S.K.I.F. reprezentanca Slovenije se je na uradno povabilo S.K.I.F. Italija udeležila mednarodnega 2.S.K.I.F. Evropa Cup Citta Di Rivarolo 2010. Turnir je potekal v soboto, 20.11.2010. Na turnirju je sodelovalo 100 tekmovalcev, kateri so prihajali iz Madžarske, Italije in Slovenije.

Turnir je potekal samo za nosilce DAN pasov od 18 let dalje, kategorija moški - člani in veterani; v katah posamezno in ekipno, ter v kumiteju absolutno posamezno in ekipno.

Slovenska S.K.I.F. reprezentanca (Miran VRBANIČ, Timotej KOKALJ, Marko BUNDERLA, Dani ŽMAVC, Darjan ROŠKER, Aleš KAVKLER in Boris RIŽNAR) je s svojimi nastopi zadovoljila.

REZULTATI:

2.mesto: Timotej KOKALJ – člani kate posamezno
3.mesto: KATE EKIPNO (Dani ŽMAVC, Timotej KOKALJ in Miran VRBANIČ)
4.mesto: Darjan ROŠKER – veterani kate posamezno in KUMITE EKIPNO (Miran VRBANIČ, Marko BUNDERLA, Timotej KOKALJ, Dani ŽMAVC in Darjan ROŠKER)

Zelo dobro sta sodila mednarodna S.K.I.F. sodnika Sensei Ivan ČERIČ,7.DAN-KYOSHI (istočasno tudi vodja delegacije) in Lovrenc KOKALJ, 4.DAN- katera sta bila v vlogah glavnih sodnikov.

Pri posameznih članih se pozna pomanjkanje treningov, vendar pa je bila pri vseh prisotna želja in cilj po boljših rezultatih, vendar brez treningov ne gre. Od slovencev je izstopal član Timotej Kokalj, ki je dosegel 2.mesto kate posamezno moški, kar je lep uspeh.

OSS

Generalni sekretar:
Darjan ROŠKER, 5.DAN

 


 

 

 

KIHON IN DYU-IPPON KUMITE
Po dveh kvalifikacijah Domžale v vodstvu

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2010 organizirala DRŽAVNO S.K.I.F. PRVENSTVO SLOVENIJE ZA MLAJŠO in STAREJŠO SELEKCIJO – v KIHON IN DYU-IPPON KUMITEJU - posamezno in ekipno ter v YAKU-SOKU KUMITEJU – ekipno. Kvalifikacijska turnirja za finale DP sta potekala:
1.KV. TURNIR: »KANAZAWA CENTER«-MARIBOR Sobota, 02.10.2010;
2.KV. TURNIR: »KANAZAWA CENTER«-MARIBOR Sobota,16.10.2010;

Vsi tekmovalci in tekmovalke ter ekipe, ki so se uvrstili med osem najboljših so dobili za osvojeno mesto določeno število točk. Točke iz dveh kvalifikacijskih turnirjev se seštevajo. Na finalni turnir se je uvrstilo osem najboljših iz skupine, ki so na dveh turnirjih zbrali največ točk. Osvojene točke v kvalifikacijah se prenašajo na finalni turnir (za posameznika-ekipo in za klub). Vendar se za klub prenašajo točke samo tistih tekmovalcev-ekip, ki so se uvrstili v finale državnega prvenstva.

Istočasno je bil na kvalifikacjah organiziran praktični del izpita za sodnike in inštruktorje oziroma vodje ekip. Vsi sodniki, ki so opravljali izpit so bili v vlogi stranskih in glavnih sodnikov. Strokovna komisija je ocenjevala delo izpitnikov in bo glede ocen odločala o napredovanju za višje licence v prihodnji sezoni. Iz KD Atom Shotokan Domžale so izpit opravljali, Igor Zidarič – inštruktor in sodnik pripravnik, Timotej Kokalj – Inštruktor in državni sodnik E, Tadej Trinko – Inštruktor in državni sodnik E, Zdenko Miklavc – Inštruktor in sodnik z mednarodno licenco. Lovrenc Kokalj Sensei – Inštruktor in sodnik z mednarodno licenco. Za ljubljanski Karate klub Shogun je licenco obnavljal inštruktor in sodnik Mitja Derenda, za Karate Klub Funacoshi Gichin Lj. za inštruktorico in sodnico Saša Štiglic in Ksenija Pevec za inštruktorico.

Karate Društvo Atom Shotokan Domžale je na dveh kvalifikacijah nastopalo z dvanajstimi tekmevalci in tekmovalkami. Vsi so se uvrstili v Finale, ki bo 13. 11. v veliki telovadnici OŠ Tabor Maribor.

Tekmovalci – tekmovalke, Lina Mecilošek, Karin Podboršek, Matjaž Kljun, Žan Podboršek, Žan Guček, Hana Kerić, Patricija Vehovec, David Kardum, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Rok Kurent in Alenka Trpin so prepričljivo v velikem vodstvu pred sodelujočimi klubi iz SKI Slovenije. V Kihon Ippon kumiteju Žan Podboršek tako posamezno kot ekipno ni izgubil nobene borbe. V Dyu Ippon kumiteju se mu je z vsemi dobljenimi borbami pridružil Rok Kurent, ki je iz strani sodnikov prejemal tudi največ pohval za doseganje Ipponov. Trojica mladih karateistov, Teršek, Hrovatin in Kardum so dominirali v posameznih in ekipnih nastopih. Na koncu so se pomerili med seboj in skupaj s Kurentom napravili pravo predstavitev lepote Karateja. Priznanje za zgledno nastopanje in pravi razvoj v mojstrstvo in veliko borbenosti 13. 11. v Finalu.

Pred Finalom:
1.Atom Domžale 562 točk, 2.Ig Shotokan 286 točk, 3.Kanazawa Dojo Mb 266 točk.

 


 

 

 
4. ODPRTI MEDNARODNI KARATE-DO POKALNI TURNIR
DOMŽALE OPEN 2010” Pokal ostaja v Domžalah

Karate-Do Društvo Atom Shotokan Domžale je zadnji teden v Septembru Domžalam ponudil kar tri velike dogotke. Organiziran je bil mednarodni Karate seminar z japonskim Karate inštruktorjem Senseiem Manabu Murakamijem 7.Dan, dvakratnim svetovnim prvakom in trikratnim azijskim. Karate seminarja, ki je potekal v veliki telovadnici OŠ Domžale so se udeležili tudi visoki predstvaniki držav Belgije, Nizozemske, Madžarske, Italije, in seveda domači slovenski. Veselje je bilo gledati polno telovadnico belih kimon, ki se pripravljajo na veliki turnir, ki je potekal v nedeljo 26. 9. 2010 v HKC Domžale.

Pred turnirjem se je 25. 9. v avli OŠ Domžale odvil večer Karate-Do umetnosti. V polni avli so se ljubitelji plemenite veščine lahko ogledali kratek kulturni program, ki ga je povezovala gospa mag. Breda Hrovatin in z velikim čutom v tujem jeziku gospodična Katarina Čermelj. Lina Mecilošek je na prečno flavto zaigrala slovensko zdravljico in Odo radosti. Na sporedu je bil ogled slovenskega karate dokumentarnega filma Pot prazne roke – Karate-Do režiserja in publicista Rudija Urana iz Maribora. Po filmu so člani demonstracijske skupine Beli angeli KD Atom Shotokan Domžale v točkah prikazali lepoto in praktičnost veščine Karate-Do. Nastopali so mojstri: Lovrenc Kokalj Sensei, Jernej Homar Bushido Moravče, Miha Gavez, Tadej Trinko, Matej Kabaj Ig Shotokan, Timotej Kokalj. Šolski pasovi: Grega Teršek, David Kardum, Patricija Vehovec, Iva Perger, Saša Štiglic, Katarina Čermelj, Karin Podboršek, Lina Mecilošek, Tesa Štihec.

Nastopali in navdušili so mojstri Aikida iz Domžal kluba Sodokan pod vodstvom mojstra Matjaža Dobravca. Predsednik društva Atom V. Grošelj se je ob koncu večera vsem lepo zahvalil, še posebno gostu iz Japonske Murakamiju, Senseiu Ivanu Čeriču, domžalskim političnim, športnim in kulturnim predstavnikom in seveda mojstru Lovrencu Kokalju, ki je večer umetnosti borilne veščine skupaj s člani Atoma in njihovimi starši pripravil.

Na turnirju, ki ga je slavnostno odpru župan mesta Domžale Toni Dragar so nastopali predstavniki držav Italije, Madžarske, Belgije, Nizozemske in domači predstavniki iz Slovenije. Specialni gost na pokalnem turnirju je bil Sensei Manabu Murakami 7.Dan iz daljne Japonske. Domžale so mesto športa in temu se z veliko vnemo predajamo je v govoru poudaril župan. Pohvalil je organiziranost borilnega športa v Domžalah in Lovrenca Kokalja glavnega inštruktorja KD Atom in dolgoletnega delavca v tem športu., ki je z veliko vnemo skupaj s člani Atoma pripravil ta dogodek. Tekmovanje je potekalo na treh tatamijih. Končno so v skupnem seštevku imeli največ uspeha člani KD Atom Shotokan Domžale, katerih pa na turnirju ni bilo največ, saj so po številu nastopajočih prednjačili italijanski športniki. Tako je pokal zopet ostal doma v Domžalah, Sloveniji. Pokal za drugo mesto so skupno osvojili Belgijci, tretje mesto pa je končno pripadalo Madžarom. Nastopalo je 257 športnikov in 24 sodnikov, ki so svoje delo opravili imenitno saj praktično ni bilo večjih poškodb. Zmagovalci so si v trajno last priborili pokal, medaljo in diplomo, drugo in tretje uvrščeni medaljo in diplomo, četrtouvrščeni diplomo. Sodniki so po tekmovanju prejeli skromno darilo v spomin na četrti turnir, skodelico na kateri je bil izpis Karate-Do Domžale 2010.

Zelo zanimiv dogodek se je zgodil pred finalno borbo v borbah – Kumiteju, katero je sodil mednarodni japonski sodnik in specialni gost na turnirju Sensei Manabu Murakami.

V finalni borbi sta se pomerila Timotej Kokalj in Davide Verdrame Italija. Pred borbo je Japonec napovedal, v kolikor bo neodločen izid se pomerita očeta Pino Verdrame in Lovrenc Kokalj. O tem je nastala fotografija Branka Terška - fotografa, ki si skupaj s starši, ki imajo odraščajoče otroke – športnike zelo prizadeva, da bi bilo društvo homogeno in uspešno.Vsem, ki imajo čut za delo ob velikih trenutkih se Lovrenc Kokalj glavni inštruktor in vodja projektov še enkrat zahvaljuje. Glavni pokrovitelj je družba Loren Line, ki se ukvarja s toplotno in hladilno tehniko.

ZENMEDIA

4.mednarodni S.K.I.F. Odprti karate-do turnir za pokal „DOMŽALE 2010“ in obenem 2. POKALNI TURNIR S.K.IF. Slovenije je organiziral in uspešno izvedelo Shotokan karate-do društvo „ATOM“ Domžale v nedeljo, 26.09.2010 v hali Komunalnega centra Domžale. Vsa zahvala za zelo dobro organiziran in izveden turnir gre v prvi vrsti glavnemu inštruktorju društva Sensei Lovrencu Kokalju, 4.DAN in njegovim članom. Turnirja se je udeležilo 257 tekmovalcev iz trinajstih klubov Slovenije in tekmovalcev iz Belgije, Madžarske in Italije. Turnir je s pozdravnim govorom uradno odprl župan občine Domžale, g. Dragar, bili pa smo počaščeni s častnim gostom japonskim S.K.I.F. inštruktorjem Sensei Manabu Murakami, 7.DAN, ki je v okviru tekmovanja vodil karate-do seminar skupaj z glavnim inštruktorjem in predsednikom S.K.I.F Slovenije Sensei Ivan Čerič, 7.DAN –KYOSHI v telovadnici osnovne šole Domžale.

REZULTATI:
KATE Malčki: 1. Solnoki Daniel Madžarska, 2. Sprocati Tomaso Italija, 3. Kiseljak Nik Monchi Domžale, 4. Kneževič Niko Atom Domžale,
Malčice: 1. Podboršek Karin Atom Domažel, 2. Zmazek Ines ŠD Ruše, 3. Mujdžič Vanessa Ig Shotokan, 4. Mecilošek Lina Atom Domžale,
Mlajši dečki 9.-6.kyu: 1. Ösi Mark Madžarska, 2.Kiss Andras Madžarska, 3. Kiseljak Tim Monchi Domžale, 4. Nichols David Madžarska,
Mlajši dečki 5.-1.kyu: 1. Podboršek Žan Atom Domažale, 2. Hofer Mitja Atom Domžale, 3. Kastelic Klemen Atom Domžale, 4. Fišer Niki Kanazawa dojo Maribor,
Mlajše deklice 9.-6.kyu: 1. Juhasz Reka Madžarska, 2. Zmazek Ines ŠD Ruše, 3. Mecilošek Lina Atom Domžale, 4. Šlemer Tamara Tromejnik Kuzma,
Mlajše deklice 5.-1.kyu: 1.Perger Iva Atom Domžale, 2. Huybrechts Solene Belgija, 3. Jecelj Ana Kanazawa dojo Maribor, 4. Mujdžič Vanessa Ig Shotokan,
Starejši dečki 9.-6.kyu: 1. Pozderka David Madžarska, 2. Zalar Andraž Atom Domžale, 3.Mušič Urban Atom Domžale, 4. Kljun Matjaž Atom Domžale,
Starejši dečki 5.-1.kyu: 1.Bellini Paolo Italija, 2.Horvat Miha Tabor Maribor, 3.Vandermauten Lukas Belgija, 4. Massenaux Amaury Belgija,
Starejše deklice 9.-6.kyu: 1.Simor Sarolta Madžarska, 2.Orosz Zsofia Madžarska, 3. Limonšek Blažka Kanazawa dojo Maribor, 4. Bajc Tjaša Funacoshi Gichin Ljubljana,
Starejše deklice 5.-1.kyu: 1. Buffo Giulia Italija, 2. Savec Tamara Tabor Maribor, 3. Šantavec Tara Tromejnik Kuzma, 4. Kerič Hana Atom Domažale,
Mladinci 9.-4.kyu: 1. Szilard Peter Madžarska, 2. Nguyen Thanh Tung Madžarska, 3. Rupert Jakob Ig Shotokan, 4. Mujdžič Dino Ig Shotokan,
Mladinci 3.kyu – 1.DAN: 1. Buffo Marco Italija, 2. Mariani Andrea Italija, 3. Teršek Grega Atom Domžale, 4. Kurent Rok Atom Domžale,
Mladinke 9.-4. kyu: 1.Šavorn Barbara Atom Domžale, 2. Pevec Ana, Funacoshi Gichin Ljubljana, 3. Bajc Tjaša Funacoshi Gichin Ljubljana
Mladinke 3.kyu do 1.DAN: 1.Milivojevič Petra ŠD Ruše, 2. Motta Naomi Italija, 3. Altemani Laura Italija, 4. Vehovec Patricija Atom Domžale,
Moški 9.-4.KYU: 1. Špenko Tilen Atom Domžale, 2. Muhvič Klemen Atom Domžale, 3. Pirtah Ion Italija, 4. Pevec Luka Funacoshi Gichin Ljubljana,
Moški 3.kyu – DAN: 1. Van de Wal Bart Belgija, 2.Verderame David Belgija, 3.Waegeman Sander Belgija, 4. Kokalj Timotej Atom Domžale,
Ženske 9.-4.kyu: 1. Šavorn Barbara Atom Domžale, 2. Jakša Sara Shogun Ljubljana, 3. Pavlenyi Rebeka Madžarska,
Ženske 3.kyu – DAN: 1.De Block Peggy Belgija, 2. Kokalj Tamara Atom Domžale, 3. Hüll Polonca Tromejnik Kuzma, 4. Mlinarič Irina ŠD Ruše,
Veterani veteranke 9. – 4.kyu: 1.Krajšek Primož Atom Domžale, 2. Kneževič Mrin Funacoshi Gichin Ljubljana, 3. Guček Boštjan Atom Domžale, 4. Vukič Peter Atom Domžale,
Veterani 3.kyu – DAN: 1. Rošker Darjan Cankova, 2. Kafadar Franjo Takashi Ljubljana, 3. Rižnar Boris Kanazawa dojo Maribor, 4. Zidarič Igor Atom Domžale,
Veteranke 3.kyu – DAN: 1. Helweg Sylvie Belgija, 2. Jelka Rošker Trajbar Cankova, 3. Moreschi Emanuela Italija, 4. Pušnjak Anka Poljčane,

KUMITE
Dečki do 55 kg: 1. Massenaux Amaury Belgija, 2. Pozderka David Madžarska, 3. Podboršek Žan Atom Domžale, 4. Žmavc Žan Tabor Maribor,
Dečki nad 55 kg: 1. Mujdžič Dino Ig Shotokan, 2. Rupert Jakob Ig Shotokan, 3. Hofer Mitja Atom Domžale,
Deklice do 55 kg: 1. Girelli Camilla Italija, 2. Jovari Csenge Madžarska, 3. Simor Sarolta Madžarska, 4. Kač Katja Atom Domžale,
Mladinci do 70 kg: 1. Luca DALSENO (Italija), 2. Rok KURENT (Atom-Domžale), 3. David KARDUM (Atom-Domžale), 4. Dino MUJDŽIČ (Ig-Shotokan),
Mladinci nad 70 kg: 1. Teršek Grega Atom Domžale, 2. Gousseau Emil Belgija, 3. Gallo Fabio Italija, 4. Šašič Željko DK Celje,
Mladinke – ženske do 60 kg: 1. Doudelet Martine Belgija, 2. Pušnjak Anka Poljčane, 3. Motta Naomi Italija, 4. Čermelj Katarina Atom Domžale,
Mladinke ženske nad 60 kg: 1. Hüll Polonca Tromejnik Kuzma, 2. Kokalj Tamara Atom Domžale, 3.Halleux Charline Belgija, 4. Vehovec Patricija Atom Domžale,
Moški do 75 kg: 1.Kokalj Timotej Atom Domžale, 2. Verderame Davide Italija, 3. Tasquet Bertrand Belgija, 4. Busoli Giorgio Italija,
Moški nad 75 kg: 1. Idriss Reda Belgija, 2. Delhez Jeremy Belgija, 3. Almeida Michel Belgija, 4. Napotini Luca Italija,

Skupno najvišje število točk in domžalski pokal je osvojil:
ATOM Domžale, sledita mu SKI Belgija in SKI Madžarska.

Generalni sekretar S.K.I. zveze Slovenije Darjan Rošker, 5.DAN.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 
Domžalčani na Boču 2010

Člani Karate Društva Atom Domžale A in AKyu reprezentance SKIF Slovenije, so se od 19. 8.do 22. 8. 2010, udeležili skupnih psihofizičnih priprav in testiranj, ki jih organizira SKI zveza Slovenije – strokovni svet, sedaj že vrsto let na štajerskem Triglavu, na Boču. Iz domžalskega kluba Atom so se testiranj in priprav udeležili, Lovrenc Kokalj, Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Rok Kurent, Grega Teršek, Črt Hrovatin, David Kardum, Patricija Vehovec, Žan Podboršek. Vsi so z odliko opravili testiranja, ki zajemajo predvsem atletske sposobnosti, kot so tek na 100m in 3000m, število opravljenih sklec, vzgibov, skoka v daljino, metanja medicinke itd. . . in seveda Karate tehnik.
Reprezentantje so dnevno opravljali tri po strukturi različne treninge, predvsem pa veliko teka. V septembru bodo imeli podobno organizirane priprave člani B reprezentance.

ZenMedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Karate Izola 2010

23. Letni Karate-Do seminar na slovenskem primorju v nekoč ribiškem mestu Izola, je tudi letos minil v lepem poletnem vremenu. Vadba Karateja je bila urejena tako, da si je vsakdo lahko privoščil tudi veliko plavanja in posedanja na plaži, ogledovanja ladijc in lizanja sladoleda. Udeležencev tokrat ni bilo pretirano, tako, da se je dalo vadit brez težav. Ekonomska kriza je naredila svoje tudi v Sloveniji, tako, da se jih večina raje odloči za malo daljše počitnice in kje na tujem in seveda brez pretiranih muk. Piknik na ladiji je uspel, pravtako, pa jih je bilo veliko iz Atoma dobro uvrščenih v prostih igrah.

Glede na aktivnost bo prav zanimivo na 4.Mednarodnem turnirju, ki ga Atom prireja v HKC v Domžalah, 26. 9. 2010.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

   

 

 

Poletna Karate vadba

Ko jih večina oddide na zaslužene poletne počitnice in ko nastopi največji prehodni čas za večino športnikov pride tudi nekaj poletnega miru za trenerje učitelje in delavce v športu. Karate Društvo Atom ima poleti organizirane letne treninge z zborom pod domžalsko alpsko smučarsko skakalnico in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih v atletskih oblačilih, v kimonah pa se dobivajo zjutraj pri senseiu Lovrencu Kokalju, kjer potekajo treningi ob 6. 7. in 8.00 uri zjutraj ob ponedeljkih, sredah in četrtkih.

V Belgiji

Doma in po evropi poleti potekajo organizirani mednarodni kempi bolje Karate seminarji in eden od teh je potekal od 1. - 4. Julija v Belgiji na enem najlepših predelov Werringen ob jezeru. Organizacija belgijskih karateistov je bila res fantastična. Povabili so visoke evropske inštruktorje različnih držav, prisoten je bil čilski inštruktor in povabili so dva Japonska inštruktorja. Iz Domžal je sodelovalo in se potilo 11 karateistov, skupaj iz slovenije 18. Manjkalo praktično ni nič. Treningi, zabava, hrana, vse kar mora človek imeti, da je srečen.

V Italiji

Samo štiri dni kasneje po Belgiji, so se karateisti Tadej Trinko in Lovrenc Kokalj iz Domžal in Darjan Rošker iz Maribora odpravili na tro dnevni Karate seminar v italijansko obmorsko mesto Pesaro od 9. – 11. 7. 2010, kjer je bilo v senci čez 40 C, v dvorani še malo več no recimo, da ti podplat ostane na podu in ga povlečeš kot zvečilni. Japonec živeč v Italiji Shihan Miura 9.Dan je imel v gosteh ameriškega japonca Terajuki Okazakija 10.Dan, ki je poleg Kancho Kanazawe 10.Dan še edini živeči iz zadnje generacije karateistov, ki so še vadili skupaj z očetom modernega Karateja Senseiem Funacoshi Gichinom in istočasno Nakajamo, kar je na začetku tega stoletja res prava atrakcija. Mojster Terajuki Okazaki ima v Ameriki, Pensilvaniji ogromno mednarodno zvezo, ki pa se redko seli izven Amerike. Kljub 82 letom mojster poučuje izvajanje nožnih tehnik in kombinacij in jih sam tudi izvaja. Specialist, ki poučuje, da je Karate obrambna veščina in, da se vsak korak in gib prične v obrambne namene. Nam redkim, je razložil potek JKA japonske organizacije v preteklosti in sedanjosti, saj je bil sam eden ključnih pri nastanku in utrjevanju Karateja na japonskem in v Ameriki.

Karateiste Atoma čaka še zvezni 23. letni seminar v Izoli in potem se bodo sčasoma pričele tudi resne priprave tekmovalcev.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

   

 

 
Trening in picknik

V domžalski veliki telovadnici OŠ Domžale se je 19. 6. 2010 odvil dvourni četrti špica trening SKI Zveze Slovenije, ki je bil vezan na tradicionalni picnik zveze, ki je bil organiziran v Športnem parku Topole pri Mengšu.
 

 

   

 


 

   

 

 

35 let Karateja v Rušah

Timotej Kokalj in Tamara Kokalj člana KD Atom Shotokan Domžale, sta 16. 6. 2010 na slovesnosti, ki je potekala ob 35 letnici KK Ruše, v Kulturnem domu Ruše, nastopala kot reprezentanta SKI Zveze Slovenije. Timotej Kokalj 1.Dan je nastopal v točki Kumiteja, skupaj z mojstrom Matejem Kabajem 3.Dan, glavnim inštruktorjem KK IG Shotokan in dolgoletnim uspešnim reprezentantom. Tamara Kokalj je nastopala z žensko kata ekipo, ki je na SP v Grčiji osvojila 3.mesto. Ekipo je sestavljala trojica mojstric Polonca Hull, Tamara Kokalj in Irina Mlinarič, ki je zamenjala mojstrico Matejo Breznik 3.Dan, ki je sestavljala ekipo, ki je na SP v Tokiu 2006 osvojila 2.mesto. Mateja Breznik prihaja iz Ruškega Karate Kluba, ki ga dolgoletno uspešno vodi Sensei Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi. Mateja Breznik se je na slovesnosti senseiu Čeriču zahvalila za vse, kar je v teh letih storil za ta res uspešni klub skozi katerega je šlo preko 5.000 karateistov. Senseiu Čeriču se je ob velikem jubileju zahvalil tudi podpresednik Ruš, ki je bil tudi sam nekoč član KK Ruš. Slovesnosti se je iz KD Atom udeležil tudi Lovrenc Kokalj. Na slovesnosti je bil predvajan dokumentarni film o SKIF Slovenskem karateju, avtorja in režiserja Rudija Urana, filmskega umetnika, ki preko umetnosti filma in slike opozarja na dogotke, ki bi drugače zleteli mimo naše zavesti, ki v tej naglici včasih niti ne opazi, kateri letni čas je zunaj. Film se je s praktičnim videnjem realne demonstracije - prikaza Karateja povsem udejanil in dobil svoj čar izpovedi.

Lovrenc Kokalj ZENMEDIA

 

 

   

   

   

 


 

   

 

 

Italijanski reprezentant v Domžalah in Velenju

Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan italijanski Karate-Do reprezentant in prva roka Shihan Masaru Miure 9.Dan se je 12. In 13. 6. 2010 mudil v ljubljanski in velenjski dolini.

Dvanajstega je v trzinski veliki telovadnici ljubljanskim SKI Slo. klubom priredil tečaj svojega značilnega Karateja, ki bazira na izkoriščanju nasprotnikove sile in se konča najprej s prijemom in nato z metom. Isti dan je gosta na obisk na Sveti Duh na Ostrem vrhu nad Rušami, povabil Sensei Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi.

Trinajstega se je gost mudil v Velenju, kjer je že znanim navdušencem pripravil pester spored praktičnega prikaza kat, kjer v večini primerov nasprotnik konča na tleh. Velenjčani na čelu z mojstrom Zdenko Miklavcem so se potrudili in gostu s spremljevalci naredili strokovno ekskurzijo po muzeju velenjskega rudnika.

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 

   

 

 

Trzinski osnovnošolci odlični v Celju

Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije je v tehnični organizaciji S.K.I. karate-do kluba »D.K.«-Celje organizirala 16.Odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2009/2010. Prvenstvo je potekalo v soboto, 05.06.2010, v telovadnici osnovne šole Hudinja, Celje. Namenjeno je bilo vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki trenirajo v klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji. Prvenstva se je udeležilo 200 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 40 osnovnih in srednjih šol. Tekmovanje v katah je potekalo po starostnih kategorijah in po skupini pasov, jiyu kumite (borbe) pa po težnostnih kategorijah. Tekmovanje v katah je potekalo po sistemu ocen – številk, ocene prvega in drugega kroga so se seštevale. V drugi krog tekmovanja se je uvrstilo osem oziroma štirje najboljši iz vsake tekmovalne skupine. Šolski prvak je postal tisti, kateri je osvojil največ točk iz prvega in drugega kroga. Tekmovanje v jiyu-kumiteju (borbah) po težnostnih kategorijah je potekalo po pravilih svetovne S.K.I.F. zveze in S.K.I. zveze Slovenije: Ippon-Han-Shobu (do 3 wazarijev ali 1 ippona in 1 wazarija), ter po kup sistemu, brez repesaža, razen za tretje mesto.

16.Šolsko Državno prvenstvo je svečano odprl glavni inštruktor in predsednik S.K.I.F. Slovenije Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI.

Najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam po posamezni tekmovalni kategoriji so bila podeljena priznanja (diplome in medalje), prvakom pa še pokali. Najboljšim trem šolam, ločeno za osnovne in srednje šole , so bili podeljeni pokali v trajno last.

Med osnovnimi šolami, kjer je bilo število tekmovalcev največje, so zmagali učenci in učenke osnovne šole Trzin, pred osnovno šolo Ig in osnovno šolo Janka Glazerja-Ruše. Med srednjimi šolami so zmagali dijaki in dijakinje I.gimnazije-Celje pred Elektro-računalniško srednjo šolo in Gimnazijo-Ljubljana ter Gimnazijo-Murska Sobota. Zmagovalca med srednjemi šolami je po šolskem letu 2006/2007 tudi tokrat odločal žreb, v katerem so imeli več sreče dijaki I.Gimnazije-Celje. Obe srednji šoli sta na koncu zbrali enako število točk, ter prav tako zmag in drugih mest. Učenci in učenke OŠ Trzina so zmagali z velikim naskokom točk in prejeli zmagoviti pokal. Trzinski osnovnošolci so se borili kot levi in zasluženo zmagali s tako velikim naskokom točk. Za Trzin so bili odlični, Pia Guček, Klara Kastelic, Karin Podboršek, Žan Zalar, Andraž Zalar, Urban Mušič, Žan Podboršek, Matevž Peternel, Katja Kač, Mitja Hofer, Klemen Kastelic, Žan Guček, David Kardum, Grega Teršek.

Najboljši na tekmovanju je bil Grega Teršek saj je zmagal tako v Katah - forme kot v Kumiteju-prosti boji, za njim je takoj Žan Podboršek z eno zlato in eno srebrno in nato Žan Guček z eno zlato in eno bronasto.

Domžalske osnovnošolce so na tekmovanju zastopali, Aleksander Sever, Marko Brojan, Marcel Krajšek, Matjaž Kljun, Teja Sajovic in Neža Zupan. Dosegli so 6.mesto, kar je lep uspeh na njihovo mladost v Karateju. Teja Sajovic je v dveh kategorijah dosegla 2.mesto. Srebrno 2.mesto je v katah dosegel tudi Matjaž Kljun, Marcel Krajšek je dosegel 3.mesto. Za OŠ Domžale ni nastopala Iva Perger, kar bi rezultat nesporno popravilo.

Čestitke tudi Jaku Ložarju, ki je sam zastopal OŠ Janka Modra, Dol – 5.mesto in Patriciji Vehovec, OŠ Gradec-Litija – 3.mesto Kate in 1.mesto Kumite.

Odličen rezultat je na tekmovanju dosegel Rok Kurent iz KD Atom Shotokan Domžale, ki je zastopal Elektro-računalniško srednjo šolo in Gimnazijo-Ljubljana. Zmagal je v Katah in bil drugi v Kumiteju, kar je zadostovalo za delitev 1.mesta med srednjimi šolami.

Čestitke

1. TRZIN 1330 točk
2. IG 355 točk
3. JANKO GLAZER-RUŠE 335 točk
4. HUDINJA 200 točk
5. FRANC ROZMAN STANE-LJUBLJANA 195 točk
6. DOMŽALE 175 točk
7. ANGEL BESEDNJAK-MARIBOR 135 točk
8. GRADEC-LITIJA 125 točk
9. CANKOVA 110 točk
10. KUZMA 100 točk

SREDNJE ŠOLE (do 4.mesta)

1. I.GIMNAZIJA – CELJE 150 točk
2. ELEKTRO-RAČUNALNIŠKA IN GIMNAZIJA - LJUBLJANA 150 točk
3. GIMNAZIJA – MURSKA SOBOTA 100 točk
4. GIMNAZIJA ANTON AŠKERC - LJUBLJANA 50 točk

 

 

   

 


 

   

 

 

Trinajsti za nami

V veliki telovadnici OŠ Domžale se je 29. in 30. 5. 2010 odvil že trinajsti tradicionalni domači Karate-Do seminar, ki ga skupaj z SKI Zvezo Slovenije pripravi domače Karate Društvo Atom vsako leto zapored v mesecu Maju. Vreme je bilo glede na dvoranski šport ugodno, saj je zunaj nonstop deževalo. Obdelani so bili tradicionalni stilski karate prijemi, je pa bilo to leto glede na prejšnja malo manj udeležencev. Da so Domžale pravo športno mesto je bilo zadnjega v mesecu Maju opaziti na vsakem koraku še najbolj pa seveda v športnem parku Domžale, kjer sta si košarka in hokej na prostem izbojevala maratonsko igro.

ZenMedia

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 

 

 
Podboršek, Kardum, Teršek, Ojstršek odlično v Belgiji

Zelo uspešno v Belgiji. V Domžale kar 5 medalj. Tri zlate, srebrna in bronasta. Sensei Kokalj kipel od zadovoljstva, saj so to zelo mladi domžalski borci. Tekmovanje je bilo 22.5. 2010 in celodnevno, tako kot vožnja do tja, vendar se je izplačalo, saj ima Slovenija tudi tam veliko prijateljev. Sodelovale so sosednje države Belgije, Grčija in Slovenija.

Najprej je v katah do 12 let, kjer je bila velika gneča, zmagal Žan Podboršek. Suvereno. Čez uro in pol se mu je v katah z medaljo pridružil Grega Teršek z bronom. David Kardum in Patricija Vehovec v katah nista imela sreče v kvalifikacijah. V kumiteju - športnih bojih je mladi Žan Podboršek zopet na čisto, pometel z nasprotniki do 12 let in sta z vodjo ekipe Tadejem Trinkotom na veliko slavila. Kmalu je bila na vrsti kategorija, kjer sta nastopila David Kardum in Grega Teršek. Žreb je bil res odličen. Slavila sta zmago za zmago in se na koncu soočila med seboj za 1.mesto. Borba je bila teška s podalškom. Na koncu je slavil Grega Teršek s 3:2 in tako osvojil 1.mesto do 15. let, David Kardum je bil tako drugi. Patricija Vehovec je v borbah v združeni kategoriji takoj naletela na svetovno prvakinjo iz Grčije.

Iz Slovenije je dvojno zmago slavil tudi Rok Ojstršek iz Celja, ki je v kategoriji 16. do 17. let zmagal tako v katah kot kumiteju. Jelka Trajbar je bila uspešna pri veterankah kate vsi pasovi in osvojila 3.mesto. Iz Slovenije sta bila na turnirju sodnika Sensei Darjan Rošker iz Maribora in Sensei Lovrenc Kokalj iz Domžal. Tekmovanje je bilo celodnevno, tako kot vožnja do tja, vendar se je izplačalo, saj ima Slovenija tudi tam veliko prijateljev. Sodelovale so sosednje države Belgije, Grčija in Slovenija.

Septembra imamo v Domžalah v Hali pokalni tradicionalni mednarodni Karate-Do turnir, za pokal Domžal 2010. V maju je Sensei Kokalj preko Dubaja obiskal JAR, Duisseldorf, Budimpešto in Belgijo, tako, da bomo imeli septembra v Domžalah zopet pravi Internacionalni turnir. Dvorana je na Zavodu za šport za 26.Septembra rezervirana, bo pa pred tem Karate seminar z japonskim gostom Senseiem Manabu Murakamijem 7.Dan, ki je slovencem obljubil prihod v Domžale. No to so si domžalčani po tolikih kilometrih tudi zaslužili.

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 

   

 

 

V Domžale tri avstrijske medalje

Na 19. Menarodnem Kyu Turnirju v avstrijskem Strasswalchnu so v sestavi Slovenske Kyu reprezentance, nastopali tudi predstavniki Atoma iz Domžal.

Patricija Vehovec je pri ženskah v katah dosegla 3. mesto, Grega Teršek je v Katah moški dosegel 4. mesto.

V Kumiteju borbah absolutno je mladinec David Kardum osvojil 2. mesto. Patricija Vehovec pri ženskah 3. mesto.

Zenmedia

 


 

 

 

Madžarska v znamenju karateja

Slovenska Shotokan Karate-Do International delegacija v sestavi, Sensei Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi, predsednik in glavni inštruktor SKIF Slovenija, Mitja Derenda 2.Dan, Tadej Trinko 2.Dan, Anka Pušnjak 1.Dan in Lovrenc Kokalj 4.Dan, se je 15. in 16. maja 2010 udeležila velikega mednarodnega Karate-Do seminarja. Seminar je bil v Budimpešti, predelu Erd, Madžarska, vodil pa ga je legenda svetovnega Karateja mojster nad mojstri japonec Kancho Hirokazu Kanazawa 10.Dan asistiral mu je Sensei Nobuaki Kanazawa 6.Dan. Prikazala sta odličen Karate tako po hitrosti, moči, koordinaciji in navsezadnje, pokazala sta smer učinkovitosti karateja. Kancho je nenehno ponavljal kako pomembno je pravilno dihanje v vsakem trenutku izvajanja tehnik obrambe ali napada.

Srčnost naučiti kvaliteto je pri velikem mojstru nonstop prisotna in ne mudi se mu. Vstraja dokler nima občutka, da je vsakdo nekaj odnesel. Sensei Nobuaki je kljub končanju dvomesečne turneje po Evropi tehnike izvajal sveže in z veliko vnemo, kar lahko potrdi Sensei Kokalj, ki je bil znova in znova klican za asistenco pri praktični razlagi velikega mojstra Kanazawe. Od mojstrskih kat so bile obdelane Jion, Kankudai, Gankaku in Gankakusho, katero je večina izvajala prvič. Dvodnevni seminar je obiskalo več kot tristo udeležencev različnih zvez na Madžarskem, prisotni pa so bili karateisti iz petih držav. Slovenski karateisti smo bili zopet zelo lepo sprejeti.

Naslednja večja postaja je čez teden dni v Belgiji na turnirju evropskih držav.

17.5. 2010 Zenmedia

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 

Karateisti na trzinskem sejmu

Karate Društvo Atom Shotokan Domžale je s Karate nastopom sodeloval na trzinskem tradicionalnem sejmu, katerega prireja trzinsko turistično društvo.

Na pokritem odru so se najprej predstavili najmlajši, Jaka Ložar, Juš Mecilošek, Klara Kastelic, Karin Podboršek, Aljaž Valenčak, Jakob Kropivšek in Lina Mecilošek, s predstavitvijo samostojnih tehnik napadov in obrambe in s kato Heian Shodan.

V drugi točki so Žan Podboršek, Mitja Hofer in Klemen Kastelic prikazali kato Heian Nidan in v tretji točki, rjavi pasovi Grega Teršek, Patricija Vehovec in Črt Hrovatin kato Heian Godan. Nastop pod taktirko mojstra Timoteja Kokalja je uspel.

 

 

   

   

   

 


 

   

 

 
Slovenija na World Kanazawa Cup 2010 Durban, Afrika

JAR je mogočna dežela in v mestu Durban se je odvijal najprej Karate seminar z japoncema Kancho Hirokazu Kanazawa 10.Dan in Senseiem Manabu Murakamijem 7.Dan, dvakratnim svetovnim SKIF prvakom, nato pa še veliki svetovni pokalni turnir “Kanazawa CUP 2010”. Na turnirju je tekmovalo nekaj čez 800 tekmovalcev, ki so se merili na šestih tatamijih. Turnir je bil vsestilski organizirala pa ga je SKISA. Na tem pomembnem turnirju je poleg Afriških držav nastopala tudi indijska in slovenska zasedba, Sensei Ivana Čerič 7.Dan Kyoshi – sodnik, doktor Boris Rižnar – tekmovalec, Grega Teršek - tekmovalec in Sensei Lovrenc Kokalj – tekmovalec, ki je tokrat zastopala Evropo. Na turnirju sta sensei Lovrenc Kokalj in sensei Manabu Murakami naredila Karate nastop – demonstracijo in s tem osvojila srca navdušujočih gledalcev in tekmovalcev. Slovenija je na turnirju osvojila zlato medaljo v Katah in sicer Lovrenc Kokalj v kategoriji master nad 35 let.

Južnoafričani so slovensko delegacijo sprejeli zelo lepo in so jim nudili vse ugodnosti. Deležni so bili sprejemov na najvišji državni ravni in vsi vedo, da je na SP v nogometu tudi Slovenija. V času bivanja v Durbanu, kjer je prebivalstvo rasno izredno mešano, Indijci, domorodci – Zulu in belci, ki so v manjšini je vse potekalo v prenavljanju za svetovno nogometno prvenstvo. Stadion na katerem se bo odvijalo prvenstvo je prava gradbena krasota, leži pa ob petdeset kilometrov dolgi mivkasti obali. Na World Kanazawa Cup je SKIF Slovenija vabljena tudi 2011.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 
Domžale tradicionalno prve v Radljah ob Dravi

Na 15. Tradicionalnem KYU pokalnem turnirju v Radljah ob Dravi, 24. 4. 2010 so tudi tokrat slavili Domžalski karateisti. Trinajstčlanska ekipa barvnih šolskih pasov iz Domžal, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Patricija Vehovec, Žan Podboršek, Mitja Hofer, Urban Mušič, Hana Kerić, Karin Podboršek, Aleksander Sever, Lina Mecilošek, Matjaž Kljun, Saša Štiglic, in Barbara Šavorn so se na turnirju pomerili v Katah in Kumiteju.
Domžale so skupno osvojile pokal za 1.mesto na turnirju in posebej pokal za 1.mesto v demonstracijskih točkah – Patricija Vehovec, Grega Teršek in Črt Hrovatin so prikazali točko Godan.
Turnir je bil pregledna tekma za nastop »KYU« reprezentance Slovenije za 19.Mednarodni KYU turnir, ki bo potekal v soboto, 16.maja 2010 v Avstriji-Strasswalchen. Največ so pokazali člani kluba »Atom«-Domžale pred člani »Tabor«-Maribor in »Funacoshi Gishin«-Ljubljana.

Kate
Prva mesta: Lina Mecilošek, Urban Mušič, Žan Podboršek, Hana Kerić in Grega Teršek, ki je bil v katah 2x prvi. Pri starejših dečkih in mladincih, rjavi pas;
Druga mesta v katah: Karin Podboršek, Matjaž Kljun, Mitja Hofer, Patricija Vehovec.

Kumite:
1.mesto Urban Mušič – St. dečki -55kg
1.mesto Hana Kerić – St. deklice -55kg
1.mesto Grega Teršek St. dečki +55kg
1.mesto Patricija Vehovec St. deklice +55kg
3.mesto Barbara Šavorn mladinke absolutno
4.mesto Črt Hrovatin mladinci -75kg.

Rezultati so izvleček iz zapisnika.
Pozdrav
Zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 
Karate seminar z japonskim inštruktorjem

Japonski karatist iz Tokia Sensei Nobuaki Kanazawa 6.Dan, najstarejši sin Kancha Kanazawe 10.Dan in svetovni prvak, se je na svoji turneji po Evropi ustavil tudi v Mariboru in Rušah, kjer je v organizaciji tamkajšnjega Karate Kluba ŠD Ruše imel dvodnevni seminar. Sensei se je v Sloveniji mudil na povabilo SKIF organizacije Slovenije, ki mu je poleg vodenja treningov, ki so potekali predhodno v Kanazawa Centru Maribor, ločeno inštruktorji – sodniki in naslednji dan reprezentanca, pripravili tudi kulturni program s predstavitvijo dokumentarnega filma o Karateju, katerega je posnel znani oblikovalec in filmar Rudi Uran, ki je znan po filmu o Srebrenici. Film je bil predvajan premierno v mariborski drami, pospremljen pa je bil s demonstracijo slovenske ženske ekipe v katah, Polonca Hull, Tamara Kokalj, Irina Mlinarič in moškima reprezentantoma Matej Kabaj in Timotej Kokalj v prikazu kumiteja.

Seminar je bil izredno navdušujoč in pester po količini izvedenih karate tehnik.

Po koncu seminarja so bili v centralnem Doju izpiti za mojstrske nazive. Izpit so opravljali trije kandidati in ga vsi uspešno opravili. Karate Društvo Atom iz Domžal zaradi nastale situacije, ki je potekala v pripravljalnem obdobju ni imel kandidatov, ki bi opravljali mojstrski izpit saj se je šestim zavrnjenim iz strani SKIF Zveze Slovenije, pridružila skupina petih, ki bi lahko opravljala izpit.

Sensei Nobuaki si je v prostem dnevu po seminarju ogledal lončarsko delavnico in prodajalno lončarja, karateista in obrtnika Igorja Bahorja v Topolščici.

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 

KYU KARATE TURNIR “ZVONČEK “ Domžale 11. 4. 2010

V veliki telovadnici OŠ Domžale je Karate Društvo Atom v nedeljo 11.4. 2010 organiziralo prvi Karate-Do turnir z pridihom pomladi. Turnir je bil namenjen tekmovalcem oziroma vadečim, ki nimajo še nobenih tekmovalnih izkušenj in seveda tudi tistim, ki so že uveljavljeni tekmovalci. Kategorije so bile razdeljene po letnikih in stopnjah pasu. Tekmovali so samo šolski Kyu pasovi, od najmlajših do starejših. Najprej so se najmlajši pomerili v kategoriji Elementi-Kihon, nato vsi v Katah in najbolj zanimiva disciplina v Kumiteju-borbah. Sodelovalo je pet Karate Klubov in sicer, Karate Klub Ig Shotokan, Karate Klub Bushido Moravče, Karate Klub Funacoshi Gichin Ljubljana, Karate Klub Shogun Ljubljana in organizator Društvo Atom Shotokan Domžale. Prvi trije tekmovalci so dobili medaljo Zvonček, četrto uvrščeni pa praktično nagrado. Na prvem Karate turnirju Zvonček so sodili, Tadej Trinko, Janko Gobec, Jernej Homar, Mitja Derenda, Miha Gavez, Timotej Kokalj in delno Saša Štiglic. Tekmovanje je vodila mag. Dr. Breda Hrovatin, za zapisnikarskimi mizami pa sta bili glavni gospa Karmen Teršek in prof. Simona Podboršek. Pobudnik in odgovorni za Karate turnir Zvonček je Sensei Lovrenc Kokalj, tehnični vodja vseh nastopajočih Klubov.


Zvončki ne rastejo sami, zato imamo kar več najboljših, ki so osvojili po dve zlati odličji na Karate tekmovanju Zvonček v Domžalah. To so: Žan Podboršek, Karin Podboršek, Patricija Vehovec, Grega Teršek in prejemnik pokala zvonček, najboljši tekmovalec Rok Kurent.

Tekmovalna komisija

 


 

   

 

 

Karate izpiti na Igu

Karate Klub Ig Shotokan je 31.3. 2010 v njihovih vadbenih prostorih na Igu OŠ Ig, pripravil obdobne Karate izpite za bele pasove. Iz Karate Društva Atom Shotokan Domžale so se tokrat polaganja izpitov udeležili v skromnem številu. Za višjo stopnjo so uspešno opravili izpit:
Blaž Štiftar za 9.Kyu - druga rdeča črtica na belem pasu, Aljaž Valenčak, Marko Kimovec, Pia Guček, Marcel Krajšek za 8.Kyu - rumeni pas. Vsem čestitke in še veliko znanja.

 


 

   

   

 

 

 

DRŽAVNO PRVENSTVO S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE
MLAJŠE IN STAREJŠE SELEKCIJE KATE - KUMITE

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2010 organizirala 18. Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije.

Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za mladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del prvenstva. Tako sta bila organizirana dva kvalifikacijska turnirja in finalni turnir:

1.Kvalifikacijski turnir: 27.02.2010 – S.K.I. klub »Tabor« - Maribor
2.Kvalifikacijski turnir: 06.03.2010 – S.K.I. klub “Atom”-Domžale
Finalni turnir: 27.03.2010 – S.K.I. klub »Š.D.« - Ruše

Tekmovalci in tekmovalke, ki so se uvrstili med prvih osem najboljših v posamezni starostni kategoriji in skupini na kvalifikacijah, so za določena mesta pridobili določeno število točk. Točke, ki so jih tekmovalci in tekmovalke osvojili na kvalifikacijah so se prenašale na finalni turnir. Prav tako so si vsi nastopajoči na finalnem turnirju pridobili določeno število točk za osvojeno mesto na finalnem turnirju. Naslov državnega prvaka je osvojil tisti nastopajoči, ki je zbral največ točk – seštevek kvalifikacij in finalnega turnirja. Enak sistem je veljal za klubskega skupnega zmagovalca, kjer pa so se upoštevale točke finalistov. Vsak klub-finalist je še dobil dodatne točke glede na število finalistov po posamezni tekmovalni skupini.

Domžalski karateisti in karateistke so se tudi tokrat iskazali kot homogena in kvalitetna ekipa. Napisati je potrebno, da kar nekaj tekmovalcev v prvem krogu kvalifikacij ni nastopalo saj so bili popolnoma sveži počitnikarji in stem ne dovolj pripravljeni za tekmovanje. V Finale DP se je uvrstilo vseh 33 športnikov domžalskega Atoma, ki so se hoteli uvrstiti med najboljše. V finalnem delu sta dva odpovedala tekmovanje. Domžalčani so krepko vodili že po prvih kvalifikacijah, na drugih vodstvo tako v Katah kot Kumiteju še povečali in na Finalnem delu v Rušah suvereno z borbenostjo, zmagali z velikim naskokom točk v obeh disciplinah. Na stopničkah so se v Katah Domžalam pridružili karatesti Ruš in Iga. v Kumiteju pa Ig in ljubljanski klub Funacoshi Gichin, ki je z osvojitvijo tretjega mesta lepo presenetil.

Domžalski tekmovalci in tekmovalke so skupaj osvojili 2518 točk, od tega:
Kate posamezno 9 x 1.mesto, 7 x 2.mesto, 3 x 3.mesto in 7 x 4.mesto;
Kate ekipno 4 x 1.mesto, 1 x 2.mesto, 1 x 3.mesto;
Kumite posamezno 7 x 1.mesto, 9 x 2.mesto, 3 x 3.mesto;

VRSTNI RED PRVIH ŠTIRIH:
KATE:
1. ATOM-DOMŽALE 1600 točk
2. Š.D.-RUŠE 681 točk
3. IG-SHOTOKAN 603 točk
4. TROMEJNIK-KUZMA 417 točk
KUMITE:
1. ATOM-DOMŽALE 918 točk
2. IG-SHOTOKAN 395 točk
3. FUNACOSHI GICHIN LJ. 134 točk
4. D.K.-CELJE 131 točk

Na Finalu SKIF Slo. DP, 27. 3. 2010 v Rušah, so se za Domžale borili:
Jaka Ložar, Juš Mecilošek, Lina Mecilošek, Žan Zalar, Andraž Zalar, Karin Podboršek, Žan Podboršek, Tesa Štihec, Teja Sajovic, Matjaž Kljun, Luka Repar, Špela Novak, Klemen Kastelic,
Žan Guček, Mitja Hofer, Katja Kač, Hana Kerić, Tilen Špenko, Barbara Šavorn, Iva Perger, Patricija Vehovec, David Kardum, Grega Teršek, Rok Kurent, Saša Štiglic, Alenka Trpin, Robert Lupše,
Janko Gobec, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj, Lovrenc Kokalj.

Sensei Lovrenc Kokalj je bil po finalnem delu izredno zadovoljen. Kaj ne bi bil, saj njegovi varovanci dosegajo uspeh za uspehom in to kar iz leta v leto, ki sedaj šteje že v desetletja:

Tukaj se moram seveda zahvaliti v prvi vrsti staršem, ki v tem športu, ki je tudi veščina, vidijo skupaj z športniki veliko koristi in moč, postati samozavesten, telesno in duševno stabilen in močan.
En nastop tekmovalca odtehta vse medalje. Stopiti na plano in se izpostaviti ni enostavno. V klubu imamo odrasle karateiste, mojstre, s katerimi skupaj oblikujemo podobo naše discipline doma in na tujem. Evropa in svet vesta za Domžale tudi po tej plati. Naredimo v Domžalah trg z simbolom Domžal, da se bodo tujci in tudi mi lahko slikali za spomin na Domžale.

REZULTATI PRVIH ŠTIRIH:
KATE POSAMEZNO:
MALČKI:

3.Juš MECILOŠEK (Atom-Domžale)
MALČICE:
4.Lina MECILOŠEK (Atom-Domžale)
MLAJŠI DEČKI-zeleni in modri pas:
1.Mitja HOFER (Atom-Domžale)
2.Žan GUČEK (Atom-Domžale)
3.Vid GOBEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana)
4.Klemen KASTELIC (Atom-Domžale)
MLAJŠI DEČKI-vijoličasti in rjavi pas:
1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale)
MLAJŠE DEKLICE-od belega do oranžnega pasu:
1.Lina MECILOŠEK (Atom-Domžale)
MLAJŠE DEKLICE-zeleni in modri pas:
4.Hana KERIĆ (Atom-Domžale)
MLAJŠE DEKLICE-vijoličasti in rjavi pas:
1.Iva PERGER (Atom-Domžale)
STAREJŠI DEČKI-od belega do oranžnega pasu:
2.Matjaž KLJUN (Atom-Domžale)
STAREJŠI DEČKI-zeleni in modri pas:
2.Mitja HOFER (Atom-Domžale)
3.Žan GUČEK (Atom-Domžale)
4.Klemen KASTELIC (Atom-Domžale)
STAREJŠE DEKLICE-zeleni in modri pas:
1.Hana KERIĆ (Atom-Domžale)
MLADINCI-rjavi in prvi črni pas:
2.Grega TERŠEK (Atom-Domžale)
3.Rok KURENT (Atom-Domžale)
MLADINKE-od belega do vijoličastega pasu:
1.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale)
4.Špela NOVAK (Atom-Domžale)
MLADINKE-rjavi in prvi črni pas:
2.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale)
MOŠKI-od belega do vijoličastega pasu:
1.Tilen ŠPENKO (Atom-Domžale)
MOŠKI-rjavi in črni pas:
2.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale)
4.Rok KURENT (Atom-Domžale)
ŽENSKE-od belega do vijoličastega pasu:
1.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale)
ŽENSKE-rjavi in črni pas:
2.Tamara KOKALJ (Atom-Domžale)
VETERANI-rjavi in črni pas, nad 35 let:
1.Lovrenc KOKALJ (Atom-Domžale)
4.Robert LUPŠE (Atom-Domžale)
KATE EKIPNO: MALČKI/MALČICE:
1.Atom-Domžale (malčice)
2.Atom-Domžale (malčki)
MLAJŠE DEKLICE:
1.Atom-Domžale 2.Š.D.-Ruše
MLADINCI:
1.Atom-Domžale
ŽENSKE:
3.Atom-Domžale
MOŠKI:
1.Atom-Domžale

KUMITE KATEGORIJSKO:
DEČKI – 55 KG:

3.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale)
DEKLICE – 55 K:
1.Hana KERIĆ (Atom-Domžale)
2.Katja KAČ (Atom-Domžale)
MLADINKE/ŽENSKE + 60 KG:
2.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale)
3.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale)
MLADINCI – 60 KG:
2.David KARDUM (Atom-Domžale)
MLADINCI – 70 KG:
2.Rok KURENT (Atom-Domžale)
MLADINCI + 70 KG:
1.Grega TERŠEK (Atom-Domžale)
MOŠKI – 75 KG:
1Timotej KOKALJ (Atom-Domžale)
2.Rok KURENT (Atom-Domžale)
MOŠKI + 75KG:
3.Janko GOBEC (Atom-Domžale)
KUMITE ABSOLUTNO:
MLADINCI-rjavi in prvi črni pas:
1.Grega TERŠEK (Atom-Domžale)
2.Rok KURENT (Atom-Domžale)
MLADINKE:
1.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale)
2.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale)
MOŠKI-od belega do vijoličastega pasu:
1.Tilen ŠPENKO (Atom-Domžale)
MOŠKI-rjavi in črni pas:
2.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale)
VETERANI:
1.Janko GOBEC (Atom-Domžale)
2.Robert LUPŠE (Atom-Domžale)

 

 

   

   

   

   

 


 

   

 

 

Odprto prvenstvo v Novem Sadu

Karate Klub Soko iz Novega Sada - Srbija je bil organizator Odprtega prvenstva Srbije v Shotokan Karateju. Na turnirju so iz Slovenije sodelovali karateisti Celja, Ruš, Poljčan, Iga, Domžal - vsi pod okriljem SKIF Slovenija in KK Olimpija.

Iz domžalskega Atoma so se borili, Timotej Kokalj 3.mesto kumite, Hana Kerić 1.mesto kumite, Rok Kurent, Grega Teršek, Patricija Vehovec, Žan Podboršek 2.mesto kate in 3.mesto kumite, Urban Jamnik.

 

 

   

   

 


 

 

 

MEDNARODNI KARATE TURNIR ZA
POKAL M. MIURA, TORINO, ITALIJA

Moška in ženska Shotokan Karate-Do Internacional reprezentanca Slovenije se je 13. 3. 2010 uspešno predstavila na velikem mednarodnem mojstrskem turnirju za pokal Shihan Masaru Miura 9.Dan. Na Karate turnirju je sodelovalo 9 držav Evrope in Amerika.
Slovenska reprezentanca se je pred turnirjem, v Giavenu, mestu Senseia Alfreda Romea mojstra 7.Dan, ki je v Karate šport vložil vse življenje, udeležila Karate seminarja katerega je vodil japonec Shihan Masaru Miura 9.Dan.
Boji so potekali posamezno v katah in kumiteju ter ekipno v Kumiteju. Po celodnevnih kvalifikacijah se je reprezentantki Tamari Kokalj uspelo uvrstiti v finale prvih štirih Kumite ženske absolutno in Lovrencu Kokalju Kate moški nad štirideset let. Oba reprezentanta prihajata iz Karate Kluba Atom Shotokan Domžale. Ekipno se je v mali finale uvrstila moška ekipa, ki je z Grki borila za 3.mesto in ga tudi osvojila. Posamezno je domžalčanka Tamara Kokalj v finalu premagala Nizozemko in v boju za prvo mesto izgubila z Grkinjo in tako osvojila pokal za 2.mesto. Posamezno moški Kate nad štirideset let je domžalčan in glavni inštruktor domžalskih Shotokancev iz Atoma za Slovenijo priboril 2.mesto. Glede na to, da se je na turnirju zbrala večina evropske Karate smetane od Grkov, Dancev, Špancev Portugalcev, Madžarov, Italijanov, Francozov, Belgijcev, Nizozemcev in seveda Slovencev je z osvojitvijo dveh 2.mest in ekipno 3.mesta, trenutno kar velik uspeh članske SKIF reprezentance Slovenije.
Za Slovenijo so tekmovali, Tamara Kokalj, Polonca Hull, Mateja Breznik, Jelka Trajbar Rošker, Matej Letič, Miran Vrbanič, Marko Bunderla, Dani Žmauc, Matej Kabaj, Lovrenc Kokalj, Darjan Rošker. Vodja slovenske delegacije in sodnik na turnirju Sensei Ivan Čerič 7.Dan. Po končanem turnirju so že v zgodnjih jutranjih urah gostitelji pripravili za vse udeležence lep sprejem z pogostitvijo.

 


 

2. Kvalifikacije v Domžalah

V veliki telovadnici OŠ Domžale so se v soboto 6.3.2010 končale 2. kvalifikacije za nastop v finalnem delu DP SKIF Slovenije, ki bo 27.3.2010 v tradicionalnih Rušah.
Karate Društvo Atom je na drugih kvalifikacijah na domačem tatamiju prikazalo lepe nastope, srčne borbe in v skupnem seštevku še močneje povedlo, tako v katah kot kumiteju. Društvo je delovalo homogeno že v zgodnjih jutranjih urah, ko je bilo potrebno pripraviti dvorano za varno in lepo tekmovanje in navsezadnje tudi po tekmovanju, ko je bilo potrebno pospraviti za seboj. V Finale, med prvih osem, so se iz Atoma v vseh skupinah uvrstili prav vsi tekmovalci in tekmovalke. Še več, tekmovalci, ki niso nastopali na prvih kvalifikacijah, so si z požrtvovalno borbo priborili odlična finalna izhodišča.
Na drugih kvalifikacijah so Domžale dosegle, 14 prvih mest, 8 drugih mest in 6 tretjih mest v Katah, v Kumiteju borbah 9. prvih mest, 7. drugih mest in 2. tretja mesta.

Vrstni red prvih štirih klubov na 2.kvalifikacijah:
KATE  
1. ATOM-Domžale 553 točk
2. Š.D.-Ruše 220 točk
3. IG-Shotokan 188 točk
4. TROMEJNIK-Kuzma 153 točk
KUMITE  
1. ATOM-Domžale 315 točk
2. IG–Shotokan 128 točk
3. FUNACOSHI GICHIN-Ljubljana 40 točk
4. D.K.-Celje 39 točk

VRSTNI RED KLUBOV
PRED FINALNOM DRŽAVNEGA S.K.I.F. PRVENSTVA SLOVENIJE

KATE    
1.ATOM–Domžale 988 + 60 1048 točk
2. Š.D.-Ruše 437 + 26 463 točk
3. IG-Shotokan 396 + 22 418 točk
4. TROMEJNIK–Kuzma 305 + 21 326 točk
KUMITE    
1. ATOM–Domžale 581 + 21 602 točk
2. IG-Shotokan 272 + 9 281 točk
3. D.K.–Celje 91 + 5 96 točk
4. FUNACOSHI GICHIN-Ljubljana 82 + 4 86 točk

SKUPNO – KATE + KUMITE

1. ATOM-Domžale 1048 + 602 1650 točk
2. IG-Shotokan 418 + 281 699 točk
3. Š.D.-Ruše 463 + 57 520 točk
4. TROMEJNIK-Kuzma 326 + 0 326 točk
 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

   

 

 

Po 1. Kvalifikacijskem turnirju

za DP SKIF Slovenije 2010, Domžale s 403. točkami vodijo v Katah (Ig 203,  Ruše 191, Tromejnik 160 točk) in s 225 točkami (Ig 144 in DK Celje 52, FG Ljubljana 40 točk) v Kumiteju - športnih bojih.
Turnir je bil organiziran v telovadnici KK Tabor Maribor, 27. 2. 2010. Vsi tisti, ki so bili uvrščeni med prvih osem tako posamezniki kot ekipe, so dobili določeno število točk od prvega do osmega mesta.
Za Domžale so prijetno presenetili oranžni pasovi, ki so nastopali v najmlajših skupinah. 2. kvalifikacijski turnir bo 6. 3. 2010 v domžalski veliki telovadnici OŠ Domžale v organizaciji KD Atom Shotokan Domžale. Za najboljše je na lestvici še dovolj prostora in kdor je iz kakršnega koli razloga manjkal ali še ni bil dovolj pripravljen, lahko še vedno sodeluje v kvalifikacijah. 
Finale DP je 27. 3. 2010 v tradicionalnih Rušah.

Nekaj fotografij iz Tokia, kjer je spretnost še vedno vrlina.

 


 

 

 

Domžale osvojile 33. Karate pokal Ruš

Domžalčani so na 33.mednarodnem Karate-Do pokalnem turnirju v Rušah skupno zmagali, niso pa blesteli, kot leta nazaj. Turnir je bil glede na udeležbo tujih držav močan in domžalskim
Karateistom bi v mlajših kategorijah prišla prav udeležba mlajših članov tekmovalcev, ki so svojo neudeležbo upravičili z zimskimi radostmi in s tem upravičili sloves, da je borilni šport, šport revnih. Mednarodni turnir, ki je tudi eden najstarejših v Evropi, je potekal v soboto, 20.02.2010, v Športni dvorani Ruše, Športni park Ruše. Turnir je vsako leto organiziran v spomin padlemu Pohorskemu bataljonu, ter občinskemu prazniku Ruš. Turnir je istočasno veljal kot 1.Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije za leto 2010.
Mednarodnega Karate Turnirja se je udeležilo 268 tekmovalcev in tekmovalk, in sicer so prihajali iz 21 klubov iz Slovenije, Italije, Srbije in Madžarske. Sodelovali so: Atom Shotokan Domžale, Cankova, Kanazawa dojo-Maribor, Tromejnik-Kuzma, Tabor-Maribor, Ig-Shotokan, Poljčane, Shogun-Ljubljana, D.K.-Celje, Katana-Radlje ob Dravi, Funakoshi Gichin-Ljubljana, Š.D.-Ruše, Takashi – Ljubljana, Mushin Karate-do-Milano, Shotokan karate-do Giaveno-Torino, Rem Bu Kan-Rivarolo, Karate klub Carnate, Legnago, S.K.I.F. team Madžarska, Vecses-Madžarska in S.K.I.F. Srbija.

Na začetku turnirja so se podelila priznanja, plakete in pokali za rezultate najboljših v SKIF Sloveniji za leto 2009:
NAJ INŠTRUKTOR: LOVRENC KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK: ROK OJSTERŠEK (D.K.-CELJE
PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA: PETRA MILIVOJEVIĆ (Š.D.-RUŠE)
NAJ ŠPORTNIK: MATEJ KABAJ (IG SHOTOKAN)
NAJ ŠPORTNICA: POLONCA HÜLL (TROMEJNIK-KUZMA)
NAJ KLUBI: 1.mesto ATOM-DOMŽALE, 2.mesto: Š.D.-RUŠE, 3.mesto IG-SHOTOKAN.

Prav tako so bile uradno podeljene diplome za uspešno opravljene izpite za DAN pasove v letu 2009 pri KANCHO Hirokazu Kanazawa, 10.DAN:
1.DAN (SHO-DAN): Anka PUŠNJAK (Poljčane), Maja JAKOPIČ (Katana-Radlje), Blaž RAVNIKAR (Atom-Domžale), Zlatko GOLOB (Katana-Radlje),
2.DAN (NI-DAN): Jelka ROŠKER-TRAJBAR (Cankova), Boža LADINEK (Š.D.-Ruše) , Mitja DERENDA (Shogun-Ljubljana); Tadej TRINKO (Atom-Domžale), Miran VRBANIČ (Tabor-Maribor);
3.DAN (SAN-DAN): Boris RIŽNAR (Kanazawa-Maribor) in Aleš KAVKLER (Poljčane);
4.DAN (YON-DAN): Danijel ŽMAVC (Tabor-Maribor);
5.DAN (GO-DAN): Anto LUČIČ (Katana-Radlje).

Domžalčan Lovrenc Kokalj, je tako postal najboljši inštruktor že šestič zaporedoma, Atom Shotokan Domžale pa najbolši Klub, s tem, da so bili pred tem vedno drugi.
Delo Karate Društva Atom Shotokan Domžale sega v sedaj že davno leto 1982, ko je bila v TVD Partizan Domžale odprta sekcija za Karate, Lovrenc Kokalj pa tedaj še mlad zagnani karateist z velikimi ambicijami. Karate Društvo sedaj deluje samostojno, največje uspeha pa niza v Internacionalni Karate Federaciji.

V Rušah so se za Domžale trudili: Karin Podboršek, Juš Mecilošek, Lina Mecilošek, Hana Kerić, Žan Podboršek, Mitja Hofer, Barbara Šavorn, Iva Perger, Patricija Vehovec, David Kardum, Grega Teršek, Marija Peterlin, Rok Kurent, Alenka Trpin, Igor Zidarič, Saša Štiglic, Robert Lupše, Janko Gobec, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj,
Uspehi domžalčanov na tekmovanju do četrtega mesta:
V Katah so v svojih kategorijah zasedli:
1.mesto Žan Podboršek – mlajši dečki, 1.mesto Iva Perger – mlajše deklice,
1.mesto Barbara Šavorn – mladinke do 4.Kyu in ženske do 4.Kyu,
1.mesto Tamara Kokalj – članice – Dan pasovi;
3.mesto Lina Mecilošek – deklice do 6.Kyu, 3.mesto Mitja Hofer – mlajši dečki,
3.mesto Hana Kerić – mlajše deklice, 3.mesto Timotej Kokalj – člani Dan pasovi;
4.mesto Patricija Vehovec – mladinke;

Kumite kategorijsko:
1.mesto Hana Kerić – deklice -55kg, 1.mesto Janko Gobec – veterani absolutno;
2.mesto Rok Kurent – mladinci -70kg,
3.mesto Žan Podboršek – dečki -55kg, 3.mesto Grega Teršek – mladinci +70kg,
3.mesto Timotej Kokalj – moški -75kg,
4.mesto David Kardum – mladinci -70kg, 4.mesto Barbara Šavorn – ženske +60kg;

Vrstni red prvih štirih klubov na Turnirju Ruše 2010:
1. ATOM – Domžale                            955 točk
2. S.K.I.F. SRBIJA                                   700 točk
3. KARATE KLUB CARNATE-ITALIJA         545 točk
4. Š.D. - RUŠE                                        470 točk

Vrstni red prvih štirih za pokal SKIF Slovenije za 2010:
1. ATOM – DOMŽALE                         1011 točk
2. Š.D. - RUŠE                                        490 točk
3. IG - SHOTOKAN                                  486 točk
4. D.K. - CELJE                                       283 točk

Najboljši tekmovalci so prejeli diplome in medalje, zmagovalci pa še pokale. Najboljši trije klubi na turnirju so prejeli v trajno last pokale. 2. Mednarodni Pokalni turnir za leto 2010 bo v mesecu septembru v organizaciji Kluba Atom-Domžale kot 4. Tradicionalni Mednarodni Turnir za pokal Domžal. Že sedaj se je prijavilo 10 držav evrope. Upajmo na udeležbo tudi iz drugih celin sveta.

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 

 

 

Športniki leta 2009

Zavod za šport občine Domžale je skupaj s Športno zvezo Domžale pripravil nagrade športnikom in športnim delavcem za leto 2009. Podelitev plaket in nagrad je potekala v navzočnosti domžalskega župana Tonija Dragarja. Nagrade oziroma priznanja so dobili športniki in delavci, ki jih je matični klub ali zveza predlagala na osnovi rezultatov doseženih v letu 2009 in dela, ki ga športni delavci vlagajo v športnike.

Iz domžalskega Karate Društva Atom Shotokan Domžale so bili predlagani vsi športniki, ki so osvojili titulo državnega prvaka in osvojene medalje na SP Grčija 2009. Komisija je bila letos zelo skopa in je podelila plaketi samo karateistu Gregi Teršku za osvojeni bron na SP in Tamari Kokalj za osvojeno ekipno 3. mesto Kate članice na SP 2009 Grčija. Iz vidika glavnega inštruktorja KD Atom Domžale Lovrenca Kokalja je to degradacija mladih športnikov in nikakršna vspodbuda. Prej nasprotno. Gospodje, ki odločajo o vsakdanjih potezah in imajo vajeti trdno v svojih rokah imajo odrasle družine in hodijo samo še v službo. Vsak rezultat, ki ga doseže mladostnik je pomemben. Tudi če je napravljen samo v tej mali državici. Ne častiti samo profesionalizem. Do tja je treba najprej priti. Na zdravo gibanje pa itak noben več ne pomisli.

 


 

 

 

Domžalčani odlični v Mantovi, Italija

Mestece Castel D’Ario v Mantovi je bilo gostitelj mednarodnega Karate turnirja za trofejo Subaru in tega mesta. V prepolni dvorani sta se 7. 2. 2010 za to prestižno lovoriko potegovala tudi kluba iz Slovenije, Ig Shotokan in Atom Shotokan Domžale. Za Ig je nastopalo 8 tekmovalcev predvsem mlajše kategorije, za Domžale je nastopalo 9 tekmovalcev in tekmovalk. Na tekmovanju je ekipi vodil prof. Matej Kabaj trener Iga, medtem, ko je bil Sensei Lovrenc Kokalj na turnirju v vlogi Karate sodnika. Oba kluba sta generalno zastopala Slovenijo, ki je nato v seštevku skupnih točk osvojila 2.mesto, ki si ga Karateisti štejejo za velik uspeh. Ig je skupaj dosegel šest medalj, Domžale šest zlatih, dve srebrni in eno bronasto. Odlično predstavo so prikazali borci v Kumiteju, Žan Podboršek, Urban Jamnik, Patricija Vehovec, Grega Teršek in Timotej Kokalj. Domžalčani so v svojih kategorijah osvojili sledeče rezultate:

Kate:
Karin Podboršek in David Kardum 5.mesto, Iva Perger 2.mesto,
Timotej Kokalj 2.mesto, Urban Jamnik 1.mesto, Saša Štiglic 1.mesto.
Kumite – špotni boji:
Žan Podboršek 3.mesto,
Patricija Vehovec 1.mesto,
Urban Jmnik 1.mesto,
Grega Teršek 1.mesto,
Timotej Kokalj 1.mesto

V Italiji je domžalčan Timotej Kokalj boril v prestižni najmočnejši skupini, moški od
18 – 39 let, absolutno tako v Katah kot Kumiteju. V finalu Kate se je v veliki konkurenci že samih italijanov najprej uvrstil med prvih štiri in nato z kato Unsu osvojil 2.mesto.
Top dneva je 18 letni Timotej pripravil v Kumiteju borbah, kjer se je med množico konkurentov pred italijansko publiko in sodniki prebijal in premagoval šampione in navsezadnje italijanske reprezentante, ki so od jeze besneli saj je z odličnim vodjem Kabajem z zmago v prestižni skupini italijanom odnesel najvišjo trofejo.
Sensei Kokalj je od sodnikov prejel številne čestitke – komplimenti. Med drugimi od Senseia Alfreda Romea 7.Dan, Senseia Paolo Lusvardija 7.Dan.

ZenMedia

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 

   

 

 

Tradicionalni trening na Novega leta dan 1. Januarja ob 12.00 v Kamniški Bistrici

Tradicionalni Karate-Do trening, ki ga domžalski karateisti pod vodstvom Senseia Lovrenca Kokalja opravijo vsako leto ne glede na vremenske pogoje je bil letos speljan v deževnih razmerah. Karateiste od dežja in potu teške kimone niso ovirale pri užitku vadbe, ki ga lahko ponudi sveže leto. Prav malo jih je, ki jim čar zdrave pameti dopušča, da razumejo biti na svežem zraku in v polni meri zagnanosti. Žal se človek svoje biti zaveda šele, ko je v stanju, ko mu ostanejo le želje. V uri vadbe med smerekami in na čistem zraku se človek spoji z naravo in skrbi kar izpuhtijo. Od slovenskih mojstrov so na prvojanuarskem treningu vadili Stanislav Caserman - Vrhnika, Janko Gobec - Šiška in Mitja Derenda – Vič Rudnik. Barvni pasovi, Alenka Trpin in Saša Štiglic, mojstrski kandidatki, David Kardum, Črt Hrovatin, Iva Perger, Breda Hrovatin, Žan Podboršek, Peter Vukovič, Vid Gobec, Lina Mecilošek, Juš Mecilošek.

Oss Lovrenc Kokalj

Na tradicionalnem Novoletnem treningu

Tako kot že vrsto let poprej, smo se tudi letos v nemajhnem številu 1.1. ob 12. uri zbrali v Kamniški Bistrici na tradicionalnem Novoletnem treningu. Sensei Lovro nas je kljub dežju v svojem stilu najprej nagovoril ter dodobra ogrel, potem pa smo trenirali KARATE. Nekateri so se na trening pripeljali tudi od daleč. Že vedo zakaj. Po treningu smo se še kratko podružili ob toplem čaju in obari gospodarja Marjana, nato pa se odpravili vsak po svoje.

Red in disciplina sta naša vrlina in naš moto tudi v letu 2010. Srečno!

Avtor se ni podpisal

NOVOLETNI TRENING V KAMNIŠKI BISTRICI

Sensei  Lovrenc Kokalj je tudi letos organiziral novoletni trening v Kamniški Bistrici, točno opoldan, že enaindvajsetič zapored!

Deževno dopoldne ni prestrašilo najbolj privrženih članov Karateja, ki so vedno pripravljeni za akcijo. Zopet se je pokazalo, da stopnja pasu pri tem ni pomembna ampak samo srčnost in želja  ne izpustiti nobene priložnosti za to, da smo še boljši! Trening v naravi, kakršna pač je-ta dan dodobra namočena od dežja, je izkušnja, ki ostane v spominu in pripomore k celovitejši izgradnji Karateista-borca.

Naš Sensei  zaradi njegove ljubezni do svojih varovancev,  v svojo paleto poučevanja  Karateja ponudi tudi takšne dragocene izkušnje in kdor se zaveda svojih ciljev, take priložnosti ne izpusti.

Dobro opravljeno delo pušča zadovoljstvo in srečo v srcu, v telesu pa potrebo po obnovi iztrošenih moči, zato je naš skrbni Sensei uredil tudi to. Po treningu nas je povabil na toplo in slastno obaro, čaj in piškote v kočo Pri Jurju.

Ob tem lahko zapišem samo še to: Blagor nam, ker imamo takega Senseia!

Ksenija Pevec

 

 

   

   

   

   

 

 


Zaužijmo naravo v svojem elementu. Lovrenc Kokalj