2011


 
 

 

Tradicionalni Božičnonovoletni Karate-Do Turnir

Prav luštkani so bili mali in tudi veliki karateisti in karateistke, ki so se pomerili na že tradicionalnem prednovolotnim regijskem turnirju, ki ga vsako leto pripravi KD Atom Shotokan Domžale z idejnim vodjo mojstrom Lovrencom Kokaljem 5.Dan. Klubi, Funakoshi Gichin Ljubljana – Ksenija Pevec, Shogun Ljubljana – Mitja Derenda, Horjul – Stanislav Caserman, Bushido Moravče – Jernej Homar, Kobushi Kamnik – Miha Gavez in Tadej Trinko, Ig Shotokan – Matej Kabaj in Atom Domžale – Timotej Kokalj, so imeli v igri prav vse adute, da bi postali lastniki pokala najboljšega na turnirju. Organizator se v skupni seštevek zmag ni štel.
Največ točk (štela so se osvojena prva mesta) v konkurenci so dosegli športniki Kluba Ig Shotokan pod vodstvom prof. Matej Kabaja 3.Dan glavnega inštruktorja kluba. Zmago so športniki z Iga sprejeli z velikim navdušenjem in vzkliki. Zasluženo. Udeleženci turnirja so s seboj prinesli darila, jih položili pod okrašeno smrekico in si jih na koncu izmenjali. Pred pričetkom turnirja sta karateista Matjaž Kljun in Luka Repar deklamirala dve kitici Prešernove Zdravljice. Eden v sloveskem jeziku in drugi v angleškem jeziku.
Organizator je poskrbel, da so se športniki in gledalci lahko okrepčali in privezali dušo.
Turnir je odlično vodila gospa mag. Breda Hrovatin, v veliko pomoč so ji bili zapisnikarji, Primož Krajšek, Marjeta Pajnič, Alenka Krajšek, prof. Simona Podboršek in Rok Hrovatin. Pravico na tatamijih so delili, Mitja Derenda, Jernej Homar, Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Tadej Trinko, Saša Štiglic, Igor Zidarič in Lovrenc Kokalj. Najboljši v posameznih skupinah so za prva tri mesta prejeli lepe medalje. Pozni večer je minil v prijetnem vzdušju, za kar so se zelo potrudili mag. dokt. veterine Milan Hrovatin, g. Tomaž Podboršek, g. Štihec, gospa Danica Kardum. Vse priznanje g. B. Teršku za celoletno spodbudo in delo. Veselje je gledati in čututi srečo med ljudmi.
Ko ljudje držijo skupaj jim ni nič hudega.
Še enkrat vabljeni na Novoletni Karate-Do trening 1. 1. 2012 ob 12.00 v Kamniško Bistrico.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Domžale odlično na Tromeji

Domžalski tekmovalci in tekmovalke Karate Društva Atom Shotokan Domžale so 10. 12. 2011, na 19. Karate-Do Turnirju Tromeja v Kuzmi osvojili skupno 1.mesto in z velikim naskokom osvojenih točk zasluženo postali SKIF Slo. pokalni zmagovalci treh pokalnih turnirjev v letu 2011. V času, ki ga doživljamo, kot označena zmedena družba, za to mladino ne velja. Prej nasprotno, saj za njimi stojijo kremeniti vzgojitelji, ki jim lahko rečemo zlati starši. Turnir ki se ga je udeležilo 135 tekmovalcev in tekmovalk (v katah in kumiteju), je svečano odprl župan občine Kuzma g.Jožef Škalič.
Zlate kapljice znoja turbo motorja ki vleče skozi celo leto in leta, Klemen Kastelic, Žan Guček, Hana Kerić, Patricija Vehovec, Črt Hrovatin in specialno odlična Žan Podboršek in Grega Teršek, postajajo vedno bolj zlata odličja.
Na Tromeji Avstrija, Slovenija Madžarska, so se za Domžale z izvrstnimi nastopi borili: Oliver Wagner, Timotej Mršič, Matevž Mauser, Blaž Štiftar, Bor Krajšek, Marko Brojan, Neža Zupan, Tesa Štihec, Karin Podboršek, Lina Mecilošek, Marcel Krajšek, Aleksander Sever, Jaša Senica, Matjaž Kljun, ŠpenkoTilen, Klemen Kastelic, Hana Kerić Žan Guček, Žan Podboršek, Primož Krajšek, Matevž Peternel, Patricija Vehovec, Grega Teršek in vodja ekipe Timotej Kokalj 2.Dan.
Rezultati Domžal v Katah.
Malčki 9.Kyu – 7.Kyu: Blaž Štiftar 1.mesto, Timotej Mršič 4.mesto, Oliver Wagner 6,mesto;
Malčki 6.Kyu – 1.Kyu: Bor Krajšek 3.mesto, Marko Brojan 5.mesto;
Malčice – 6.KYU - 1.KYU: 1.Karin PODBORŠEK, 2.Tesa ŠTIHEC, 3.Neža ZUPAN;
Mlajši dečki 9.Kyu – 6.Kyu: Marcel Krajšek 2.mesto;
Mlajši dečki 5. Kyu – 1.Kyu: Žan Podboršek 1.mesto, Aleksander Sever 7.mesto;
Mlajše deklice 5.Kyu – 1.Kyu: Lina Mecilošek 5.mesto;
Starejši dečki 5.Kyu – 1.Kyu: Žan Podboršek 1.mesto, Žan Guček 2.mesto, Klemen Kastelic 7.mesto;
Starejše deklice 5.Kyu – 1.Kyu: Hana Kerić 1.mesto;
Mladinci 9.Kyu – 4.Kyu: Matjaž Kljun 1.mesto, Jaša Senica 2.mesto;
Mladinci 3.Kyu – Dan: Matevž Peternel 2.mesto;
Mladinke 3.Kyu – Dan: Patricija Vehovec 2.mesto;
Moški 9.Kyu – 4.Kyu: Tilen Špenko 2.mesto, Matevž Mauser 3.mesto;
Moški 3.Kyu – Dan: Grega Teršek 1.mesto;
Veterani 3.Kyu – Dan: Primož Krajšek 2.mesto;
Kumite – športne borbe:
Dečki - 45kg: Klemen Kastelic 1.mesto, Aleksander Sever 1.mesto;
Dečki -55kg: Žan Podboršek1.mesto, Žam Guček 2.mesto, Marcel Krajšek 7.mesto;
Deklice -50kg: Hana Kerić 1.mesto;
Mladinci -60kg: Jasa Senica 1.mesto, Matjaž Kljun 2.mesto;
Mladinci +60kg: Grega Teršek 1.mesto, Matevž Peternel 3.mesto;
Mladinke +55kg: Patricija Vehovec 1.mesto;
Moški +75kg: Tilen Špenko 1.mesto.

VRSTNI RED KLUBOV NA TURNIRJU TROMEJA 2011

1. ATOM – DOMŽALE 2237 točk
2. FUNACOSHI GICHIN - LJUBLJANA 963 točk
3. Š.D. – RUŠE 687 točk

VRSTNI RED KLUBOV ZA POKAL S.K.I. ZVEZE SLOVENIJE 2011

1. ATOM – DOMŽALE 5919 točk
2. FUNACOSHI GICHIN - LJUBLJANA 1888 točk
3. Š.D. – RUŠE 1471 točk

Najboljši tekmovalci so prejeli diplome in medalje, zmagovalci pa še pokale. Najboljši trije klubi na turnirju so pa prejeli pokale organizatorja 19.Pokala Tromejnik 2011 in prav tako trije najboljši klubi v skupnem seštevku pokale za Pokal S.K.I.F. Slovenije za leto 2011.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Borilstvo

Borilni športi so tudi v Sloveniji zelo popularni. Praktično ga ni športa te zvrsti, ki ga ne bi gojili tudi na tem delu ozemlja. Olimpijski Komite Slovenije je vzel pod okrilje Združenje Zvez Borilnih športov Slovenije ZZBŠS v katerem združenju so včlanjene praktično vse vidne zveze, ki nekaj pomenijo v slovenskem borilnem športu in borilstvu kot veščini. Predsednik združenja je podpredsednik OKS gospod Bogdan Gabrovec zapriseženi Judoist in predsednik Judo zveze Slovenije. Naloga ZZBŠS je v prvi vrsti združitev vseh borilcev Slovenije, skrb za njihovo izobraževanje in vse kar povprečen in vrhunski športnik potrebuje za uspešno udejstvovanje in zadovoljitev potreb. Velika pridobitev in kar prva naloga je bila ustanovitev katedre za borilni šport na fakulteti za šport v Ljubljani. Združenje, ki je nastalo po desetletjih prizadevanj in dogovarjanj je bilo v letu 2010 tudi uradno ustanovljeno, v letu 2011 pa je izdalo tudi že dve publikaciji v formatu revije z naslovom Svet borilnih športov. V ZZBŠS je vseskozi izredno aktiven domžalčan Lovrenc Kokalj mojster Karateja 5.Dan, podpredsednik SKIF Zveze Slovenije in glavni inštruktor Karate Društva Atom Shotokan Domžale. Lovrenc Kokalj je tudi tehnični mentor več Karate klubom, ki delujejo na tem področju. Vzdruženju je član Izvršnega odbora in uredniškega odbora publikacij ZZBŠS. Z borilnimi športi, ki so bili v preteklem času dostopni le starejši populaciji, se danes ukvaraj vedno več otrok. Starši morajo nujno vedeti in razlikovati med kontaktnim in nekontaktnim borilstvom. V letu ki prihaja si je predsedstvo združenja zadalo nalogo, da poskrbi več na področju zdravstva in izobraževanja borilcev in vsekakor sodeluje pri projektu reorganizacije športa na Sloveskem. Borilstvo je tudi umetnost in vsekakor šport in veščina, ki združuje in v svoji plemenitosti razjasnjuje človeške psihofizične notranje skrivnosti, katere si v marsikaterih nagnjenih vedno bolj ne znamo razložiti.

ZENMEDIA

 


 
 

 

Odlični na Karate ligi

Domžalski karateisti Atoma so se v soboto 19. 11. 2011 s tremi ekipami v katah in kumiteju, udeležili S.K.I.F. lige ki je potekala v tehnični organizaciji S.K.I. kluba IG-SHOTOKAN v telovadnici osnovne šole Škofljica. Vse ekipe so postregle z odličnimi nastopi in v svojih katagorijah suvereno osvojile pokale za prvo mesto najprej v katah in nato v kumiteju. Izpostaviti velja člansko ekipo, Miha Gaveza, Tamaro Kokalj in Timoteja Kokalja, ki so s svojimi ponovnimi nastopi osvojili velik aplavz in podporo pri gledalcih in vsemi zbranimi v dvorani.
Miha Gavez je poleg tega, da je član KD Atom Domžale tudi glavni inštruktor Karate Kluba Kobushi Kamnik in je svoje mojstrstvo uspešno dokazoval na tatamiju.

Zmaga v Katah in Kumiteju Ekipa Starejši dečki:
Žan Podboršek, Žan Guček, Hana Kerić, Klemen Kastelic, Mitja Hofer.

Zmaga v Katah in Kumiteju Ekipa Mladinci:
Črt Hrovatin, Grega Teršek, Patricija Vehovec, Matevž Peternel.

Zmaga v Katah in Kumiteju Ekipa Člani:
Miha Gavez, Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Črt Hrovatin, Grega Teršek.

Domžale so domov odnesle šest pokalov za prva mesta. Ruše so osvojile pokal za prvo mesto pri malčkih, Ig Shotokan pa pokal za prvo mesto pri mlajših dečkih.

S.K.I.F. liga Slovenije je letos potekala v katah za naslednje starostne kategorije: malčki/malčice, mlajši dečki/deklice, starejši dečki/deklice, mladinci/mladinke in moški/ženske, ter v kumiteju za dečke, mladince in moške. Tako je v kata ligi sodelovalo 23 ekip, v kumiteju pa 8 ekip.
Ob koncu lige je bil najuspešnejši klub Atom-Domžale z šestimi prvimi mesti, sledita Shotokan-Ig in Š.D.-Ruše po enim prvim mestom.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

14.S.K.I.F. SLO SEMINAR »DOMŽALE 2011«

Karate-do klub »Atom«-Domžale je v sodelovanju z S.K.I. zvezo Slovenije organiziral že 14.S.K.I.F. SLO seminar »Domžale 2011«, ki je potekal v soboto, 12.11.2011 in v nedeljo, 13.11.2011 tokrat v telovadnici osnovne šole Trzin.. Seminar je strokovno vodil Sensei Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI – glavni inštruktor S.K.I.F. Slovenije ob asistenci inštruktorjev Darjan ROŠKER, 5.DAN Mb in glavnega inštruktorja Shotokan Kluba Domžale, Lovrenca KOKALJA, 5.DAN.
Letošnjega 14.S.K.I.F. seminarja Domžale so se udeležili člani naslednjih S.K.I. klubov Slovenije: Atom-Domžale, Ig-Shotokan; Funacoshi Gichin-Ljubljana; Tromejnik-Kuzma; Poljčane; Cankova; Š.D.-Ruše, Tabor-Maribor; DK-Celje in Kanazawa dojo-Maribor.
Poudarek vadbe je bil na pravilni pripravi ročnih in nožnih tehnik, v pravilnem gibanju, uporabi bokov in samega ravnotežja ter na osnovah samoobrambe.
Na seminarju so v večini prevladovali člani in članice KD Atom. Po seminarju so tako kot vsako leto potekali izpiti za višje pasove. Iz Domžal so napredovali:
Luka Orel, Timotej Mršič, Bor Krajšek, Matevž Mauser, Jaša Senica, Lina Mecilošek, Aleksander Sever, Matjaž Kljun, Hana Kerić, Žan Guček, Primož Krajšek.

Čestitke.
Oss

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Zmaga Domžal v Mariboru

KD Atom Shotokan Domžale se je 22. 10. 2011 iz Maribora vrnil s 16. medalijami in naslovom skupnega zmagovalca SKI. Slo. DP v KIK in DYU IPPON Kumiteju – dogovorjenih borbah, kjer je potrebna izredna zbranost in koncentracija. Da je tekmovanje v tej zvrsti vse prej kot enostavno priča majhno število tekmovalcev in klubov. Domžale v tej zvrsti tekmovanj naslova veliko čez 10 let še niso izpustile iz rok. Od 16. osvojenih medalj je bilo 9 zlatih, 6 srebrnih in 1 bronasta.

Kihon Ippon Kumite:
Malčki: Bor Krajšek 4.mesto, Blaž Štiftar 5.mesto;
Malčice: Tesa Štihec 1.mesto, Karin Podboršek 2.mesto;
Mlajši dečki 9. – 6.Kyu: Aleksander Sever 2.mesto;
Mlajši dečki 5. – 1.Kyu: Žan Podboršek 1.mesto;
Mlajše deklice 9. – 6.Kyu: Lina Mecilošek 3.mesto;
Mladinci 9. – 5.Kyu: Matjaž Kljun;
Ekipno:
Malčki/malčice: Atom Domžale 1.mesto
Mlajši dečki/deklice: Atom Domžale 2.mesto

Dyu Ippon Kumite:
Starejši dečki 4. – 1.Kyu: Žan Podboršek 1.mesto, Žan Guček 2.mesto;
Starejše deklice 4. – 1. Kyu: Hana Kerić 1.mesto;
Mladinci 4.Kyu – Dan: Črt Hrovatin 1.mesto, Grega Teršek 2.mesto,
Mladincke 4.Kyu – Dan: Patricija Vehovec 2.mesto,
Ekipno:
Starejši dečki/deklice: Atom Domžale 1.mesto;
Mladinci/mladinke: Atom Domžale 1.mesto;

Prvo uvrščene Domžale so skupno dosegle 602 točki. Drugouvrščeni Kanazawa Dojo Mb 324, tretjeuvrščene Ruše 309. Sledijo Ig Shotokan, Funacoshi Gichin Ljubljana, Rabor Mb itd.

Oss

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Uspešno iz Kijeva

Žan Podboršek, Patricija Vehovec, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Lovrenc Kokalj in mariborčan dr. Boris Rižnar, so od 14.- 16. 10. 2011, v sestavi Slovenske SKIF reprezentance uspešno zastopali slovenske barve na Svetovnem Karate pokalnem turnirju v Kijevu, Ukrajina. Slovensko zastopstvo je vodil dolgoletni predsednik in glavni inštruktor SKI Slo. Sensei Ivan Čerič 7.Dan, ki je bil na turnirju iz strani ukrajinskega organizatorja določen za vrhovnega sodnika svetovnega pokala – Kanazawa Cup Ukrajina. Slovenski športniki so se soočili s popolnoma drugačnimi, resnimi, rusko trdimi razmerami in to je bila izkušnja, ki bo nedvomno koristila. Četrta in peta mesta, ki so jih dosegli v poplavi tekmovalcev je lep uspeh ni pa medalja. Na turnirju so nastopale praktično vse bivše republike sovjetske zveze skupaj z obrobnimi državami kot je Turčija itd.Po podatkih organizatorja nekaj čez petsto tekmovalcev. V neogreti dvorani je tekmovanje trajalo dva dni. Slovenci smo imeli na tatamiju dva sodnika, Senseia Ivana Čeriča in domžalčana Senseia Lovrenca Kokalja, ki se je izkazal tudi kot tekmovalec. Drugi dan turnirja je zlato medaljo v master klas najprej osvojil domžalski mojster Lovrenc Kokalj in nato v svoji konkurenci še Boris Rižnar iz Maribora. Koliko so medalje pomenile so pokazale solzne oči vodje slovenskih tekmovalcev Branka Terška, ki je skrbel za naše športnike ob tatamijih žena Karmen pa na tribunah. Lovrenc Kokalj je tako dodal še en kamenček v mozaik svetovnega kroga medalij.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Domžalčani odlični v Čoki

Na Karate turnirju v Čoki, Srbija 8.10. 2011 so domžalski športniki Karate Društva Atom v sestavi reprezentance SKI Slovenija zopet dosegli lep uspeh. Slovensko zastopstvo so v skrajno vshodni Srbiji izredno lepo in gostoljubno sprejeli, vendar na borišču – tatamiju so se morali vsi dokazati. To je iz domžalskega tabora najbolj uspelo Žanu Podboršku in Gregu Teršku z zmago v Katah in Kumiteju. Življenje ob Tisi je na vse športnike iz Slovenije naredilo močan vtis. Časi vozil izpred trideset let in k temu vse ostalo, ki čaka na čarobno palico obnove, hkrati pa hrane v izobilju in srčnost ljudi, ki so nekako nemočni a hkrati razgledani in bi ako bi . . . Vsekakor je bilo fino in tudi rezultat, 1.mesto Slovenije v skupnem seštevku je zadovoljstvo še okrepilo.
V svojih kategorijah so se izkazali.
Kate:
Klemen Grm 2.mesto, Patricija Horvat 1.mesto, Niki Fišer 1.mesto,
Blažka Limonšek 2.mesto, Danijela milivojević 3.mesto, Špela Kiselak 1.mesto,
Žan Podboršek 1.mesto, Jakob Rupert 1.mesto, Željko Šašič 2.mesto,
Patrik Zver 2.mesto, Rok Ojsteršek 2.mesto, Grega Teršek 1.mesto,
Črt Hrovatin 3.mesto, Saša Štiglic 2.mesto, Patricija Vehovec 3.mesto,
Petra Milivojević 1.mesto;
Kumite-borbe:
Žan Podboršek 1.mesto, Patricija Vehovec 2.mesto, Jakob Rupert 1.mesto,
Željko Šašič 3.mesto, Patrik Zver 3.mesto, Črt Hrovatin 3.mesto,
Grega Teršek 1.mesto.

Po podatkih organizatorja je nastopilo 21 klubov in skupaj 315 tekmovalcev in tekmovalk. Reprezentanco je tehnično vodil član strokovnega sveta SKIF Slovenije prof. Matej Kabaj 3.Dan. Slovenci so imeli tudi dva mednarodna sodnika, Darjan Rošker 5.Dan in Lovrenc Kokalj 5.Dan. Vodja slovenske delegacije je bil predsednik Sensei Ivan Čerič 7.Dan. Turnir je slikovno zabeležil g. Branko Teršek.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

5.TRADICIONALNI MEDNARODNI ODPRTI KARATE-DO TURNIR
ZA POKAL »DOMŽALE 2011«

Shotokan karate-do klub »ATOM«-Domžale je 1. 10. 2011 v telovadnici podružnične osnovne šole Domžale-Ihan, organiziral 5.Tradicionalni Mednarodni Odprti karate-do turnir za pokal »Domžale 2011«. Turnir je istočasno veljal kot 2. Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije za leto 2011. Udeležilo se je 250 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 12 klubov iz Slovenije, reprezentanca Italije in tokrat prvič karate klub iz Bosne in Hercegovine.
Vsem prisotnim na turnirju je dobrodošlico zaželela predstavnica kluba Atom Domžale ga. mag. Breda Hrovatin. Podžupan občine Domžale mag. Lovro Lončar je svečano odprl turnir.
Shubo-kan – Ljubljana se je pred tekmovanjem predstavil z zanimivo demonstracijo japonskega mečevanja z katano in kenda.
Na turnirju so največ pokazali člani S.K.I. kluba Atom-Domžale pred S.K.I.F. Italija in S.K.I. klub Funacoshi Gichin-Ljubljana. Za najboljša tekmovalca turnirja sta bila proglašena Žan PODBORŠEK in Patricija VEHOVEC oba iz Atom-Domžale.
Najboljši tekmovalci so prejeli diplome in medalje, zmagovalci pa še pokale. Najboljši trije klubi na turnirju so prejeli v trajno last pokale. Ob koncu so s strani organizatorja vsi sodniki prejeli darila za uspešno opravljeno delo.
Z odličnimi nastopi in osvojenimi prvimi mesti so se za Domžale na turnirju izkazali:
Karin Podboršek v Katah malčice do 10.let
Iva Perger dvakrat v Katah, pri mlajših in starejših deklicah
Žan Podboršek dvakrat v Katah, pri mlajših in starejših dečkih
Žan Guček v Katah do 4.Kyu mladinci in Kumiteju dečki -55kg.
Hana Kerić v Katah do 4.Kyu mladinke in Kumite deklice +50kg
Matevž Mauser v Katah do 4.Kyu moški
Saša Štiglic v Katah veteranke Dan – črni pasovi nad 35 let
Primož Karjšek v Katah do 4.Kyu veterani nad 35let
Stanislav Caserman veterani Dan – črni pasovi nad 35 let
Grega Teršek Kumite mladinci +60kg
Patricija Vehovec Kumite mladinke +55kg

Domžalčani so dosegli še 11 drugih mest in 11 tretjih mest. Čestitke vsem, ki so dosegli tudi ostala mesta, saj bodo v prihodnje izkušenejši.

Oss

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

KVALIFIKACIJE

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je 24. 9. 2011 v Kanazawa centru Maribor, organizirala kvalifikacije za DRŽAVNO S.K.I.F. PRVENSTVO SLOVENIJE ZA MLAJŠO IN STAREJŠO SELEKCIJO – v KIHON IN DYU-IPPON KUMITEJU – posamezno in ekipno. Skupina domžalskega Atoma je štela 15 tekmovalcev - tekmovalk in 5ekip. Domžale so zastopali, Blaž Štiftar, Bor Krajšek, Tesa Štihec, Neža Zupan, Lina Mecilošek, Karin Podboršek, Marcel Krajšek, Aleksander Sever, Matjaž Kljun, Žan Guček, Žan Podboršek, Hana Kerić, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Patricija Vehovec. Tehnični vodja Domžal je bil Branko Teršek. Tadej Trinko in Timotej Kokalj sta opravljala – potrjevala sodniško licenco. Sensei Lovrenc Kokalj je bil na kvalifikacijah v vlogi ocenjevalnega sodnika za sodnike, ki so potrjevali licence.
Vsi tekmovalci in tekmovalke domžalskega Karate kluba Atom so se uvrstili v Finale DP, ki bo 22. 10. Prav tako v Mariboru. 1. 10. vabljeni na 5.Tradicionalni mednarodni odprti Karate-Do turnir za pokal Domžale 2011, ki bo v Ihanski novi telovadnici.

Oss

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Prikaz Karateja na Rudniku

Krajani vzhodne Ljubljane so pripravili kulturnoumetniško prireditev na kateri so učenci Senseia Lovrenca Kokalja 5.Dan iz Karate Klubov Atom Domžale, Funacoshi Gichin Ljubljana-Šentvid (Ksenija Pevec) in Shogun Ljubljana-Rudnik (Mitja Derenda), prikazali svoj program Karate veščine. Nastopala so različna društva in klubi, ki delujejo na področju Rudnika in Barja. Prav zanimivi so bili kosci s svojimi nošami in žene, ki so pokošeno travo zgrabile v kopice. Odlični so bili plesalci in plesalke plesne šole Mojca, zanimiva je bila vadba starejših in dogajalo se je celo popoldne in verjetno še zvečer.

Nastop Karate veščine so uspešno izpeljali, Nino Knežević, Karin Podboršek, Žan Podboršek, Vid Gobec, Ana Pevec, Luka Pevec, Luka Repar, Patricija Vehovec, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Ksenija Pevec in Lovrenc Kokalj. Karateisti so bili pravi trenutek na pravem mestu. Publika je bila navdušena.

Oss

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

STROKOVNI TEHNIČNI SEMINAR ZA LICENCE STROKOVNIH KADROV 2011/2012

Strokovni svet S.K.I. zveze Slovenije je v skladu s Programom za leto 2011 organiziral STROKOVNI TEHNIČNI SEMINAR ZA LICENCE – INŠTRUKTOR, SODNIK in TEHNIČNI VODJA EKIPE.

Strokovni tehnični seminar za licence – inštruktor, sodnik in tehnični vodja ekip je potekal na terenih planinskega doma Boč na Boči in je bil namenjen vsem obstoječim strokovnim kadrom. Bil je obvezen za pridobitev oziroma potrditev strokovne licence za sezono 2011/2012. Seminar je bil prav tako obvezen za vse nove strokovne kadre, kateri želijo v prihodnje postati inštruktorji-sodniki ali tehnični vodje ekipe.
Z udeležbo in sodelovanjem so opravili prvi del programa izobraževanja in s tem pristopili k nadaljnjemu programu izobraževanje strokovnih kadrov.
Iz domžalskega Atoma so bili na strokovnem Karate-Do seminarju, mednarodni sodnik in inštruktor Lovrenc Kokalj Sensei 5.Dan, sodnika in inštruktorja Tadej Trinko 2.Dan in reprezentant Timotej Kokalj 2.Dan in za tehnično vodjo gospod Branko Teršek. V istem času je imela na Boču štiridnevne priprave in testiranja mlajša selekcija SKIF Slo. reprezentance, katere se je udeležil samo en član Atoma reprezentant in odličnjak Žan Podboršek, ki tudi sicer ne zamudi treninga in se seveda lahko s ponosom ozre na vse kar je že dosegel. V soboto sta se mu pridružila tudi mladinec Grega Teršek in mladinka Patricija Vehovec. Poletje se kar nadaljuje in upajmo, da se tam do zime združi z zimskimi počitnicami.
24. 9. 2011 imamo v Mariboru prve kvalifikacije za DP v dogovorjenem kumiteju.
1. 10. 2011 smo organizator 5.Odprtega mednarodnega Karate-Do turnirja za pokal ”Domžale 2011”.
V Oktobru potujemo na turnirja v Srbijo - Čoka in Kijevo – Ukrajina.

Oss!

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Domžalčani na Boču

Reprezentantje domžalskega Karate Društva Atom Domžale so se udeležili specialnih reprezentančnih SKIF Slo. psihofizičnih priprav na štajerskem triglavu na Boču nad Poljčanami. Štiri dni, od 18. do 21.8. 2011 so se na poligonih Boča na peklensko vročem avgustovskem soncu potili karateisti Domžal, Grega Teršek, Črt Hrovatin David Kardum, Saša Štiglic FG Lj., Patricija Vehovec, Timotej Kokalj in Lovrenc Kokalj.
Specialne priprave potekajo vsako leto v najdaljšem prehodnem tekmovalnem obdobju za borilne športe to je Julij in Avgust. Reprezentante v jesenskem delu čakajo tekmovanja kot so pokalni mednarodni turnir za Pokal Domžale 2011, 1. Oktobra, Pokal Čoke v Srbiji teden kasneje in Svetovni Kanazawa Kup v Kijevu Ukrajina. Dokazati se bo potrebno tudi na vseh domačih tekmovanjih. Same priprave so dnevno vsebovale po tri treninge, opraviti je bilo potrebno tudi fizično testiranje. Opravljena je bila zdravstvena kontrola s testom antioksidantov. Glede na to, da domžalsko društvo Atom tudi poleti poskrbi za redno vadbo so bili rezultati priprav in testiranj solidni.
V Septembru Karate Društvo Atom Shotokan Domžale v svoje vrste vabi nove člane. Najdete nas na http://www.karatedomzale.com in na 041 848 470.

Red in disciplina je naša vrlina
 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

DOMŽALČANI V IZOLI

Od 19.07. do 24.07.2011 je potekal tradicionalni letni S.K.I.F. Camp (seminar) Izola 2011 in sicer že 24.leto zapovrstjo. Tudi letos je bi seminar kvalitetno izpeljan. Izkazali so se tako organizacijsko vodstvo kot strokovni svet S.K.I.F. Slovenije z glavnim inštruktorjem Sensei-jem Ivanom Čeričem, 7.DAN-KYOSHI ob pomoči asistentov na seminarju: Darjan Rošker, 5.DAN; Lovrenc Kokalj, 5.DAN in Matej Kabaj, 3.DAN, kateri je tudi izvrstno pripravil spremljevalni program z izvirnimi igrami, na katerih so sodelovali vsi sodelujoči.
Na seminarju so se obdelovale vse obvezne šolske in mojstrske kate ter mojstrske kate višjega nivoja:
TEKKI-NIDAN, TEKKI-SANDAN; JIIN, JITTE, NIJU-SHIHO; CHINTE; KANKU-SHO; GANKAKU in BASSAI-SHO. Prikazani so bili tudi kumiteji: SANBON-KUMITE; KIHON-IPPON KUMITE; DYU-IPPON KUMMITE in KIHON-IPPON-HAPO KUMITE ter seveda samoobramba S.K.I. JUYICHU.
Posebnost seminarja je bil skupni trening z AIKIDO zvezo, katerega sta vodila Shihan Edmund KERN, 8.DAN-KYOSHI in Sensei Rudolf MAJCEN, 3.DAN, kjer so naši člani ob pomoči udeležencev AIKIDA seminarja spoznavali osnove AIKIDO veščine. Prav tako smo z našim glavnim inštruktorjem zveze Senseijem Ivanom Čeričem, 7.DAN-KYOSHI prikazali članom AIKIDA osnove SHOTOKAN KARATE-DO ŠOLE. Vsi so bili izredno zadovoljni z strokovnim sodelovanjem, za kar so izrazili željo tudi z nadaljnjim sodelovanjem.
Tudi letos ni minilo brez tradicionalnega piknika na ladji, kjer so se karateistom pridružili gosti iz AIKIDO zveze. Na Karate seminarju so potekali tudi izpiti za višje šolske pasove. Iz Domžal je preizkus znanja za višji nivo šolskega pasu opravilo šest kandidatov in sicer: Matevž Mauser za rumeni pas, Jaša Senica za zeleni pas, Luka Repar in Vid Gobec za vijolični pas, Matevž Peternel za drugi rjavi pas in Janez Koncilija za prvi rjavi pas – mojstrski kandidat. Seminar se je zaključil z finalnimi igrami prostega programa, kjer so bili najboljši nagrajeni z medaljami in diplomami.
Ob koncu seminarja so bile najprej podeljene diplome za KYU pasove in nato diplome DAN pasov, ki so prišle iz Tokija – Japonska, kandidatom, ki so opravljali izpit za višje DAN pasove letos maja na seminarju z Kancho Kanazawa 10.DAN. DAN diplome so prejeli samo tisti, ki so bili prisotni na samem seminarju:
-1.DAN: Saša ŠTIGLIC, Ksenija PEVEC, Rok OJSTERŠEK in Sergeja BRGLEZ
-2.DAN: Timotej KOKALJ
-3.DAN: Polonca HÜLL
-5.DAN: Mladen VRTARIČ in Lovrenc KOKALJ Sensei

Naslednje leto bo JUBILEJNI 25.TRADICIONALNI S.K.I.F. CAMP IZOLA 2012, mednardno popestren. Seminar bodo vodili – SENSEI MANABU MURAKAMI, 7.DAN; Sensei Stephane Castrique, 6.DAN; Sensei Biaggio Ridolfo, 6.DAN in člani državnih reprezentanc Belgije, Nizozemske, Italije… Seminar bo prav tako sovpadal ob 20.OBLETNICI DELOVANJA S.K.I.F. SLOVENIJE – vse skupaj pa bo povezano z pripravami na SVETOVNO S.K.I.F. PRVENSTVO V AVSTRALIJI 2012.
1. Oktobra vabljeni na 5. domžalski mednarodni pokalni turnir za pokal »Domžale 2011«.

Zenmedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Igea Marina Italija

Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan Karate Klub Atom Domžale, se je udeležil poletnega Karate-Do seminarja v Italijanskem obmorskem mestu Igea Marina blizu Riminija.
Nekaj besed: Trening, trening in trening. Bunkai kat. Osupljivo odlično in samo 43C vročine. In znova, kaj vse lahko ena kata ponudi in kaj vse se v kati skriva.
Ključnica Senseia Kokalja je po čudežu še vedno na svojem mestu. Zopet je bilo prijetno delavno druženje z Madžari, Angleži, Čehi, Italijani itd. - predvsem pa res z vrhunsko vrhunskim Shihan Miuro 9.Dan in italijanskimi Senseii, Paolom Lusvardijem, Groselejem, Romeom in mnogimi odličnimi karateisti, ki so Karate-Do.

Oss

 


 

 

 

Slovenci v Belgiji

V ponedeljek zjutraj, 4. 7. 2011, so iz poletnega Karate-Do seminarja vrnili karateisti Domžal, ki so v belgijskem turističnem mestu BÜTGENBACH – WORRIKEN center tri dni vadili pod vodstvom japonskega mojstra Manabu Murakamija 7.Dan Shihan. Na seminarju je bila zbranaevropska smetana Karate borilnega športa, ki je seminar izkoristila za poletne priprave. Priča smo bili še enemu izredno dobro izbranemu modelu treninga, ki je vključeval osnovne podatke za inštruktorje, sodnike, tekmovalce.. Tudi prijateljsko srečanje, ki ga športniki gojijo med seboj je bilo veselo in predvsem dobronamerno. Športniki obisk vedno vrnejo z obiskom in sodelovanjem na tradicionalnem Karate-Do domžalskem turnirju za pokal Domžal, ki ga vsako leto ob koncu Septembra organizira KD Atom Shotokan Domžale. Letos bo pokalni turnir 1.Oktobra v ihanski še vedno novi telovadnici. Ne smemo pozabiti na vezi, ki jih je z dolgoletnimi aktivnostmi v svetu napeljal domžalčan Lovrenc Kokalj Sensei 5.Dan in to prav z redno aktivnostjo ne samo v Doju, ampak po celem svetu. Da bi vadili plemenito veščino telesa in duha so se, Lovrenc, Tadej, Timotej, Grega, Ksenija, Žan, Karin, Sara, Patricija, Tomaž, Saša, Simona, Ivan, Darjan, Igor, Maša, Anka itd…, prepeljali 2300km. V mesecu juliju bodo karateisti prisotni še na dveh poletnih mednarodnih aktivnostih. Seminar Igea Marina, Italija in Izola.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Karateisti Domžal v kampu Šobec pri Bledu

V nedeljo 12. 6. 2011 so bili člani Atoma iz Domžal, ki drugače z šolo, ki jo obiskujejo nimajo večjih problemov in, ki jih predvsem starši tolerirajo, da nastopajo in razvijajo obzorje vidnega trenutka, ki je zdaj in tukaj, vabljeni v mednarodni kamp Šobec pri Bledu na Gorenskem, da pokažejo svoje športno znanje borilne veščine Karate. Znanje so pokazali mednarodni OŠ Danile Kumer Ljubljana, katero malodane obiskujejo otroci s celega sveta. Nastopali so: Bor Krajšek, Marcel Krajšek, Karin Podboršek, Žan Podboršek, mojstrica Saša Štiglic FG Lj., Grega Teršek in Lovrenc Kokalj Sensei. Po nastopu, katerega sta na svoj fotoaparat zabeležila Mitja Derenda in Branko Teršek so bili karateisti vabljeni na dvourni rafting po Savi Bohinjki. Celodnevno doživetje je posnela televizijska kamera.
Hvala organizatorju in seveda mojstru Derendi, ki je za predstavitev Karateja izbral Atom iz Domžal.

Zvezni trening z piknikom v Cankovi Prekmurje

Člani Karate društva Atom so se v soboto 11. 6. 2011 udeležili špica treninga v prekmurskem zaselku Cankova, kjer imata Karate Klub zakonca Rošker, Jelka in Sensei Darjan. Dvourni trening je vodil Sensei Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi. Tema treninga je bil Kohon ippon happo kumite - obramba proti petim napadalcem. Po treningu je potekal zvezni piknik, ki ga je tehnično izvedel Karate klub Cankova. Piknik je zajemal tudi športne igre na katerih so bili glavni akterji novopečeni mojstri, ki so nedavno tega opravili izpit za 1.Dan. Glavna tema je bil mojstrski krst in v športnih igrah so si z osvojenim mestom pridobil število kontaktov obija po zadnji plati. No, v Atomu so se nekateri tega zelo elegantno z odsotnostjo izognili. Krst je vodil glavni inštruktor KK Kluba Ig mojster Matej Kabaj. Obi so vrteli Sensei Ivan Čerič 7.Dan, Sensei Darjan Rošker 5.Dan in Lovrenc Kokalj Sensei 5.Dan.
Mame in očetje članov Karate Kluba Cankova so poskrbeli, da udeleženci piknika niso bili lačni in to jim je odlično uspelo.

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Zmaga OŠ Trzin

17. Odprto šolsko Karate SKI državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2010/2011.

je potekalo v soboto, 04.06.2011, v tehnični organizaciji S.K.I. karate-do kluba »D.K.«-Celje v telovadnici II. osnovne šole Celje. Šolsko državno prvenstvo je bilo namenjeno vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki trenirajo v klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji. Prvenstva se je udeležilo 165 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 33 osnovnih in srednjih šol.

Tekmovanje v katah je potekalo po starostnih kategorijah in po skupini pasov, jiyu kumite (borbe) pa po težnostnih kategorijah. Tekmovanje v katah je potekalo po sistemu ocen – številk – ocene prvega in drugega kroga so se seštevale. V drugi krog tekmovanja so se uvrstili osem oziroma štirje najboljši iz vsake tekmovalne skupine. Šolski prvak je postal tisti, kateri je osvojil največ točk iz prvega in drugega kroga. Tekmovanje v jiyu-kumiteju (borbah) po težnostnih kategorijah je potekalo po pravilih svetovne S.K.I.F. zveze in S.K.I. zveze Slovenije: Ippon-Han-Shobu (do 3 wazarijev ali 1 ippona in 1 wazarija), ter po kup sistemu, brez repesaža, razen za tretje mesto.

Najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam po posamezni tekmovalni kategoriji so bila podeljena priznanja (diplome in medalje), prvakom pa še pokali. Najboljšim trem šolam – ločeno za osnovne in srednje šole – so bili podeljeni pokali v trajno last.

Med osnovnimi šolami so zmagali učenci in učenke osnovne šole Trzin, katero so odlično zastopali Ana Hrovatin, Karin Podboršek, Oliver Wagner, Hana Kerić z kar tremi medaljami in Žan Podboršek z kar tremi zlatimi medaljami, pred osnovno šolo Ig in osnovno šolo Janka Glazerja-Rruše. Med srednjimi šolami pa so zmagali dijaki in dijakinje I.gimnazije-Celje pred Gimnazijo-Litija in Srednjo zdravstveno in kozmetično šolo-Maribor. Tudi letos je za končno uvrstitev odločal žreb, vendar tokrat za 2. in 3.mesto, kajti kar tri srednje šole so imeli na koncu enak seštevek točk oziroma enako število prvih in drugih mest; četrto mesto je tako pripadlo Srednji šoli Domžale, katero je zelo uspešno zastopal Grega Teršek z osvojenim 2.mestom Kate in 1.mestom Kumite-borbe. Osnovno šolo Domžale je najbolje zastopala Iva Perger z zlato medaljo v Katah. Vrstni red prvih petih šol na tekmovanju:

OSNOVNE ŠOLE

1. TRZIN 625 točk
2. IG 435 točk
3. JANKO GLAZER - RUŠE 400 točk
4. CANKOVA 275 točk
5. DOMŽALE 185 točk

SREDNJE ŠOLE

1. I.GIMNAZIJA – CELJE 200 točk
2. GIMNAZIJA – LITIJA 150 točk
3. SREDNJA ZDRAVSTVENA IN KOZMETIČNA – MARIBOR 150 točk
4. SREDNJA ŠOLA – DOMŽALE 150 točk
5. SREDNJA STROJNA IN KEMIJSKA ŠOLA – LJUBLJANA 75 točk

ZAPISNIK PRVENSTVA SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Karate izpiti

V soboto 28. Maja so se v Kanazawa centru Maribor zbrali karateisti domžalskega društva Atom in ljubljanskega Karate Kluba Funacoshi Gichin. V ustaljeni praksi je bil v tem času v Domžalah organiziran Karate-Do seminar z domačimi mojstri, ki pa je v tem letu prestavljen na jesensku del. Na seminarju so imeli športniki možnost vadbe in polaganja za višje stopnje pasov To so nadoknadili z obiskom Karate Centra v Mariboru, kjer je bil organiziran dvourni trening z glavnim inštruktorjem SKIF Slovenije Senseiem Ivanom Čeričem 7.Dan Kyoshi in nato še opravljanje izpitov.
Izpit za višjo stopnjo šolskih pasov so zelo uspešno opravili:

Za 9.Kyu: Luka Planinc;
Za 8.Kyu: Nik Kardum, Lara Peterca in Timotej Mršič;
Za 7.Kyu: Blaž Štiftar, Oliver Wagner, Dorian Križaj in Dejan Križaj FG Lj.;
Za 6.Kyu: Marko Brojan, Marcel Krajšek in Tjaša Bajc FG Lj.;
Za 5.Kyu: Karin Podboršek, Alenka Krajšek, Peter Vukovič, Boštjan Guček,
               Nika Knežević in Marin Knežević FG Lj.;
Za 4.Kyu: Marjeta Pajnič, Primož Krajšek in Klemen Muhvič.

Po dopoldanski aktivnosti je bil organiziran izlet na Boč, kjer so se športniki okrepčali. Pri povratku v dolino so se karateisti ustavili v Doju Poljčane pri mojstru Kavklerju, ki jim je predstavil vadbene prostore, katere so seveda domžalski borci takoj izkoristili in kar v vsakodnevnih oblačilih na kratko povadili – na odru. Mojster Aleš Kavkler je nato športnike popeljal v svoj prelestni kraj nad Poljčanami, na svojo domačijo.
Domov so se vsi vrnili srečno.

ZENMEDIA

 

 

   

   

   

   

 

 


 

 

 
9.S.K.I.F. MEDNARODNI KARATE-DO SEMINAR Z
KANCHO HIROKAZU KANAZAWA, 10.DAN in
SENSEI NOBUAKI KANAZAWA, 6.DAN

Japonec KANCHO Hirokazu KANAZAWA, 10.DAN, je ponovno pokazal in dokazal zakaj so mu mnogi nadeli vzdevek „STRAŽAR SHOTOKAN KARATE-Do-ja“. Njegov pristop in ideja je prikaz Shotokana Karate-do-ja po najbolj tradicionalni obliki v tehničnem smislu. Po njegovih stopinjah gre neumorno njegov sin Sensei Nobuaki Kanazawa, 6.DAN – sicer večkratni azijski in svetovni prvak v kumiteju in katah ter eden od vodilnih mladih S.K.I.F. inštruktorjev iz Honbu doja v Tokiu in glavni inštruktor WKF reprezentance Tokia.
Na seminarju, ki je potekal 07.05. in 08.05.2011 v Športni dvorani Ruše-Šolska 16/a-Ruše, je spoznavalo tradicionalno obliko pristopa na treningih 348 karateistov in karatejk iz Italije, Nemčije, Avstrije, Izraela, Češke, Makedonije, Hrvaške in Slovenije.
Poudarek na treningih je bil na pravilni tehnični izvedbi osnovnih tehnik, kar je pogoj za uspešen razvoj nadaljevalnih in zahtevnih kombinacij različnih tehnik. Poudarek je bil na gibanju in prenosu teže iz sprednje na zadnjo nogo in obratno v sklopu različnih ročnih in nožnih tehnik. Za DAN pasove so bile obdelane kate NIYO-SHI-HO: TEKKI-NIDAN in GOYU-SHIHO-DAI, tudi v obliki BUNKA-ja.
V petek, 06.05.2011, pa je v prostorih Kanazawa centra-Cesta zmage 92-Maribor potekal 1.S.K.I.F. YUDANSHA-KAI SLOVENIJE trening, katerega so se udeležili nosilci DAN pasov (mojstri). Treninga so se udeležili tudi mojstri iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Izraela. Trening je vodil Kancho HIROKAZU KANAZAWA, 10.DAN, del treninga je potekal pod vodstvom glavnega inštruktorja S.K.I.F. Italije in tehničnega direktorja Evropske S.K.I.F. zveze Shihan Masaru MIURA, 9.DAN. Ob tej priliki je bila svečano odprta tabla MOJSTROV S.K.I.F. YUDANSHA-KAI SLOVENIJE.
V soboto, 07.05.2011, so bili organizirani mednarodni izpiti za višje DAN pasove v Kanazawa centru-Maribor. Izpite so po uspešnih pripravah, katere je vodil »Sensei« Ivan Čerič 7.Dan – Kyoshi glavni inštruktor S.K.I.F. SLO., uspešno opravili naslednji kandidati:
-za 1.DAN (SHO-DAN): Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje); Ksenija PEVEC in Saša ŠTIGLIC (Funacoshi Gichin-Ljubljana); Rok KURENT, Igor ZIDARIČ, Alenka TRPIN (vsi Atom-Domžale) in Maša OCVIRK (Poljčane)
-za 2.DAN (NI-DAN): Timotej KOKALJ in Robert LUPŠE (Atom-Domžale) in Irina MLINARIČ (Š.D.-Ruše)
-za 3.DAN (SAN-DAN): Polonca HÜLL (Tromejnik-Kuzma)
-za 4.DAN (YON-DAN): Kenneth LAIDLER (Kanazawa dojo-Maribor)
-za 5.DAN (GO-DAN): Lovrenc KOKALJ (Atom-Domžale) in Mladen VRTARIČ (Poljčane)
V nedeljo, 08.05.2011, pa je v Hotelu Veter-Ruše potekal družabni večer z kulturnim programom v čast 80. rojstnemu dnevu Kanche Hirokazu Kanazawe, 10.DAN. S svojo prisotnostjo so družabni večer popestrili mnogi povabljeni gosti, med njimi tudi župan občine Ruše g.Uroš Štanc in njegova soproga ter predstavniki S.K.I.F. Avstrije in Izraela. S.K.I.F. Karate-do klub „Š.D.“-Ruše se je ponovno dokazal, tokrat, kot odličen tehnični organizator 9.S.K.I.F. Seminarja z japonskima inštruktorjema.
Ob prostem času sta si gosta ogledala lepote Slovenije…. Gosta sta bila ponovno navdušena nad slovensko prijaznostjo in gostoljubnostjo, prav tako sta bila navdušena nad tehničnim znanjem in pristopom do učenja naših S.K.I.F. članov.

Generalni sekretar S.K.I.F. SLO:
Darjan ROŠKER, 5.DAN

 


 

 

 
NA 20.MEDNARODNEM S.K.I.F. KYU TURNIRJU
STRASSWALCHEN – AVSTRIJA,15.05.2011

Kyu reprezentanca Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije se je v nedeljo 15. 5. 2011 udeležila 20. Tradicionalnega mednarodnega Karate Turnirja šolskih pasov. Na turnirju so sodelovali tekmovalci iz Slovenije, Madžarske, Nemčije in domače Avstrije. V reprezentanci Slovenije je bilo tudi šest karateistov domžalskega Atoma, ki so se na ta turnir prav specialno pripravljali in z osvojenimi odličji kronali svoj vloženi trud. Izpostaviti velja Patricijo Vehovec, ki je osvojila dve zlati odličji. Najprej v Katah in potem še v športnih borbah – Kumiteju.

Slovenija je na turnirju skupaj osvojila: 3x 1.mesto, 2x 2mesto, 6x 3mesto, 3x 4mesto.
Rezultati domžalskih reprezentantov:

KATE POSAMEZNO

OD MODREGA DO RJAVEGA PASU – 5.KYU-1.KYU
DEKLICE do 14 let (letnik 1997 in mlajše)
2.mesto: Hana KERIĆ

DEČKI do let 14 (letnik 1997 in mlajši)
3.mesto: Žan PODBORŠEK

ŽENSKE nad 15 let (letnik 1996 in starejše)
1.mesto: Patricija VEHOVEC

MOŠKI nad 15 let (letnik 1996 in starejši)
3.mesto: David KARDUM

KUMITE ABSOLUTNO
OD MODREGA DO RJAVEGA PASU – 5.KYU-1.KYU

DEKLICE od 14 let do 18 let (letniki 1997-1996-1995-1994-1993)
1.mesto: Patricija VEHOVEC

DEČKI od 14 let do 18 let (letniki 1997-1996-1995-1994-1993)
1.mesto: Grega TERŠEK
2.mesto: David KARDUM
3.mesto: Željko ŠAŠIČ
5.mesto Črt HROVATIN

Tehnični vodji ekip Darjan ROŠKER, 5.DAN in Matej KABAJ, 3.DAN sta svojo nalogo opravila korektno. Slovenska sodnika Lovrenc KOKALJ, 5.DAN in Mladen VRTARIČ, 5.DAN, sta bila večinoma v vlogi glavnega sodnika. KYU reprezentanca Slovenije je z prikazanim in doseženimi rezultati opravičila zaupanje strokovnega sveta S.K.I. zveze Slovenije. Prav tako je bil odnos in disciplina na visokem nivoju, kar priča pravilni vzgoji karateistov.

OSS

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

1.KYU KARATE-Do TURNIR

Karate Društvo »Atom« Shotokan-Do Domžale je v skladu s Programom tekmovanj S.K.I. zveze Slovenije za leto 2011 uspešno organiziral 1.Mednarodni S.K.I.F. KYU turnir za pokal »Domžale 2011«. Turnir je potekal v soboto, 16.04.2011 v telovadnici Podružnične osnovne šole Domžale – Ihan. Na turnirju je nastopalo 130 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 10 S.K.I.F. klubov Slovenije: Tabor-Maribor, Š.D.-Ruše, Kanazawa dojo-Maribor, Poljčane, Tromejnik-Kuzma, D.K.-Celje, Ig-Shotokan, Funacoshi Gichin-Ljubljana in Atom-Domžale ter kluba Bushido iz Moravč-. Na turnirju so nastopali samo nosilci šolskih pasov – KYU pasovi.

Turnir je bil pregledna tekma za nastop »KYU« reprezentance Slovenije za 20.Mednarodni KYU turnir, ki bo potekal v nedeljo, 15.maja 2011 v Avstriji-Strasswalchen.

Pred Turnirjem sta imela mojstra Domžal Tadej Trinko in Timotej Kokalj exhibicijski nastop v katerem sta prikazala katoTekki Nidan zrcalno in Okuri kumite.

Na Turnirju so največ pokazali člani kluba »Atom«-Domžale pred člani Ig-Shotokan, Š.D.-Ruše in Funacoshi Gichin – Ljubljana. Društvo Atom si prizadeva, da bi turnir šolskih pasov dejansko prerasel v mednarodni turnir in postal tradicionalen.

Najboljši tekmovalci in tekmovalke so prejeli medalje in diplome; najboljši trije klubi pa pokale

REZULTATE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

19.DRŽAVNO PRVENSTVO S.K.I. ZVEZE SLOVENIJE ZA LETO 2011 MLAJŠE IN STAREJŠE SELEKCIJE KATE - KUMITE

 Shotokan karate-do Internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je 9. 4. v skladu s Programom tekmovanj za leto 2011 v tradicionalnih Rušah, izvedla 19. Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije. Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za mladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana dva kvalifikacijska turnirja in finale – državno prvenstvo za leto 2011.

V skladu z Tekmovalnim pravilnikom in točkovnim sistemom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip.

Z uvrstitvijo finalnega dela in na osnovi dodatnih točk Državnega prvenstva – finala, smo dobili končne rezultate najboljših posameznikov in ekip.

Tako je na finalu 19.Državnega S.K.I.F. prvenstva Slovenije za leto 2011 nastopalo 184 tekmovalcev in tekmovalk ter 22 ekip v katah ekipno. 

Skupni zmagovalci v katah so člani kluba »ATOM«-Domžale pred »Š.D.«-Ruše in Kanazawa dojo-Maribor in v kumiteju pa prav tako člani S.K.I. kluba »ATOM«-Domžale pred Katano-Radlje ob Dravi in IG-Shotokan. 19. Državno S.K.I.F.

Predsednik tekmovalne komisije Ivan ROŠKER.

REZULTATE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Svetovni dan zdravja

Na zdravje človek pomisli, ko ga nima več. Čeprav je zdravje naše njveč, kar lahko imamo, naše največje bogastvo se tega pravzaprav zaveda malo ljudi. Vsakdanje skrbi in poslednično zblujene glave polne nepomembnih smeti nas od bistva oddaljujejo vedno bolj. Vsem, ki smo počastili Dan zdravja z nastopom v Češminovem parku v Domžalah iskrena hvala. Hvala zagrizenim staršem, ki so razumeli sporočilo, ki ga je večina ignorirala in me prepustila v objemu negotovosti in iznajdlivosti. Nekateim je pač teško že ko se morajo vsesti za mizo. Vsem, ki ste si srčno želeli, da bi ispadli nesmiselno sporočam, da nam je tudi tokrat uspelo. Hvala gospodu Teršku za pravo foto dokumentacijo. Bodite zdravi!

Lovrenc Kokalj Sensei

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

Zaključene Kvalifikacije za SKIF Slo DP 2011

Karate Društvo Atom Shotokan-Do Domžale je z 22 tekmovalkami in tekmovalci

zaključil letošnje kvalifikacije za uvrstitev ekip in posameznikov za nastop najboljših osem na Finalnem turnirju, ki bo 9. Aprila v tradicionalnih Rušah. Po dveh kvalifikacijskih krogih, prvi je bil 5. 3. v Mariboru, dvorana KK Tabor, tam so bile Domžale zastopane s 25 tekmovalci in drugi 26. 3. v Poljčanah pri mojstru Kavklerju, Domžale skupno krepko vodijo tako v Katah kot Kumiteju. Prav vsi so se uvrstili v finalni del, ki pa se bo po tekmovalnem sistemu bistveno razlikoval od kvalifikacij, ki so bile fizično zelo teške saj se je bojeval vsak z vsakim. Domžalski finalisti: Blaž Štiftar, Bor Krajšek, Karin Podboršek, Tesa Štihec, Juš Mecilošek, Jaka Ložar, Aleksander Sever, Lina Mecilošek, Matjaž Kljun, Klemen Kastelic, Žan Podboršek, Žan Guček, Hana Kerić, Patricija Vehovec, Matevž Peternel, Grega Teršek, Črt Hrovatin, David Kardum, Rok Kurent, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj, Alenka Trpin, Robert Lupše in Igor Bahor. Večina finalistov, si je priborila odlično izhodišče za končno zmago.

VRSTNI RED KLUBOV PRED FINALNOM DRŽAVNEGA S.K.I.F. PRVENSTVA SLOVENIJE

KATE          
1. ATOM – Domžale 798 + 44 842 točk
2. Š.D. - Ruše 489 + 23 512 točk
3. KANAZAWA DOJO - Maribor 486 + 24 510 točk
4. TROMEJNIK – Kuzma 402 + 31 433 točk
5. IG - SHOTOKAN 225 + 17 242 točk
6. FUNACOSHI GICHIN - Ljubljana 196 + 8 204 točk
7. D.K. - Celje 187 + 9 196 točk
8. TABOR – Maribor 166 + 14 180 točk
9. POLJČANE 165 + 14 179 točk
10. KATANA – Radlje ob Dravi 154 + 7 161 točk
11. CANKOVA 110 + 9 119 točk
12. SHOGUN - Ljubljana 45 + 6 51 točk
           
KUMITE          
1. ATOM – Domžale 700 + 24 724 točk
2. KATANA – Radlje ob Dravi 191 + 10 201 točk
3. IG - SHOTOKAN 156 + 8 164 točk
4. FUNACOSHI GICHIN - Ljubljana 138 + 5 143 točk
5. KANAZAWA DOJO - Maribor 130 + 6 136 točk
6. TROMEJNIK – Kuzma 70 + 3 73 točk
7. D.K. - Celje 69 + 3 72 točk
8. Š.D. - Ruše 65 + 3 67 točk
9. TABOR – Maribor 46 + 2 48 točk
10. SHOGUN - Ljubljana 38 + 2 40 točk
11. POLJČANE 35 + 1 36 točk

OPOMBA:

Seštevek točk zajema dejansko osvojenih točk vseh finalistov in dodatne točke: za posameznika po 1 točko in za ekipo 3 točke.

 


 

 

 
Trije domžalčani uspešni na Torinskem Karate Turnirju Giaveno 2011

Članska reprezentanca Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije, se je 19. 3. 2011, udeležila četrtega mednarodnega turnirja v Giavenu – Torino Italija. Na turnir je bilo vabljenih šest evropskih držav, Španija, Holandija, Portugalska, Madžarska, Slovenija, Italija in afriški Maroko. Na turnirju so lahko sodelovali samo mojstrski pasovi v kategoriji od 18 do 39 let in v kategoriji nad 40 let.
Pred turnirjem je bil v soboto dveurni trening s Shihanom Masaru Miuro 9.Dan, tehničnim direktorjem SKIEF. Turnir se je pričel ob 14.00 uri in je trajal do poznih nočnih ur. Slovenijo so zastopali: Sensei Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi vodja delegacije in sodnik na turnirju, Dani Žmauc sodnik, tekmovalci in tekmovalke, Polonca Hull, Tamara Kokalj, Irina Mlinarič, Marko Bunderla, Miran Vrbanič, Timotej Kokalj, Jelka Rošker Trajbar, Boris Rižnar, Sensei Lovrenc Kokalj in Sensei Darjan Rošker vodja ekipe.
Najprej so potekale dolge kvalifikacije in ob 20.00 uri finale v katerem so nastopali najboljši štirje iz vsake kategorije kate in kumite posamezno ter ekipno. Slovenci smo imeli v finalu Tamaro Kokalj pri ženskah do 39 let tako v katah kot kumiteju absolutno, Timoteja Kokalja do 39 let moški kate in kumite absolutno in Lovrenca Kokalja kate nad štirideset let moški. V finalu so nastopale vse slovenske ekipe.

Rezultati:
Kate posamezno nad 40 let: Sensei Lovrenc Kokalj 1.mesto;
Kate posamezno do 39 let: Tamara Kokalj 3.mesto, Timotej Kokalj 4.mesto;
Kate ekipno do 39 let: Polonca Hull, Tamara Kokalj, Irina Mlinarič 3.mesto;
Kumite absolutno posamezno do 39 let:
Timotej Kokalj 4.mesto, Tamara Kokalj 4.mesto;
Kumite absolutno ekipno do 39 let:
Marko Bunderla, Miran Vrbanič, Timotej Kokalj, 3.mesto. Prvi so bili Italijani, drugi Nizozemci.

Pripomniti velja, da je bil velik uspeh na turnirju uvrstiti se med prvih osem v polfinale, kaj šele v finale prvih štirih. Za zmago v Italiji...

ZENMEDIA

 

 

   

 


 

 

 

Dve zmagi v Firencah

27. 2. 2011 je v italijanskem mestu S. Casciano Val di Pesa v Firencah potekal večji Kyu turnir v Katah.
Iz Slovenije so se turnirja udeležili tudi slovenski mladinski SKI Slo. predstavniki. Osemnajst člansko ekipo so sestavljali, štirinajst tekmovalcev-tekmovalk, vodja ekipe prof. Matej Kabaj, sodnika Darjan Rošker Sensei in Lovrenc Kokalj Sensei. Spremstvo gospa Simona Podboršek prof. pedagog. Prav vsi so Slovenijo zastopali odlično.
Največ uspeha sta v svojih skupinah imela Žan Podboršek 1.mesto in Grega Teršek 1.mesto, ki je imel prav na ta dan rojstni dan.
V svojih kategorijah sta za Slovenijo in svoj klub Funacoshi Gichin Lj. bili odlični  Tjaša Bajc 3.mesto in Saša Štiglic 3.mesto. 
Značilnost turnirja je bila številčna zasedba skupin in prepolna dvorana gledalcev-staršev sorodnikov, ki so prišli bodrit svoje potomce.

 

 

   

   

   

   

   

 


 

 

 

34.MEDNARODNI S.K.I.F. KARATE-DO TURNIR ZA POKAL „RUŠE 2011“

S.K.I. karate-do klub „Š.D.“-Ruše je v sodelovanju z S.K.I.F. Slovenijo zelo uspešno organiziral 34.Mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za Pokal „Ruše 2011“, ki je potekal v soboto, 19.02.2011, v Športnem parku Ruše-Športna dvorana Ruše. Na turnirju je nastopalo 224 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz 18 klubov iz Slovenije, Italije, Madžarske, Slovaške in Srbije. Na turnirju so nastopali tudi vsi potencialni kandidati S.K.I.F. reprezentance Slovenije za nastop na 12.Evropskem S.K.I.F. prvenstvu, ki bo v mesecu maju na Madžarskem.

Pred turnirjem, katerega je uradno odprl župan občine Ruše g.Uroš Stanc, je bila uradna proglasitev najuspešnejših na osnovi doseženih rezultatov v letu 2010:
Priznanja za PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK – ŠPORTNICA sta prejela:
GREGA TERŠEK (ATOM-DOMŽALE) in PETRA MILIVOJEVIĆ (Š.D.-RUŠE);
NAJ ŠPORTNIK-ŠPORTNICA: TIMOTEJ KOKALJ in TAMARA KOKALJ (oba ATOM-DOMŽALE),
za najuspešnejšega inštruktorja na osnovi osvojenih medalj je bil proglašen:
SENSEI LOVRENC KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
najuspešnejši trije klubi na osnovi osvojenih točk po turnirjih v letu 2010:
1.mesto ATOM-DOMŽALE, 2.mesto: IG-SHOTOKAN in 3.mesto Š.D.-RUŠE.

Na turnirju, ki istočasno velja za 1.Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije v letu 2011 in ki je potekal v zelo prijetnem vzdušju, so največ uspeha imeli člani reprezentance S.K.I.F. Madžarska pred S.K.I. klubom Atom-Domžale in Š.D.-Ruše.

REZULTATI NA 34. MED. TURNIRJU RUŠE 2011:
KATE POSAMEZNO: MALČKI 9.7.KYU: 1.Michel HORN (Novo Mesto) 2.Baša GABOR (Ćoka-Srbija) 3.Bor KRAJŠEK (Atom-Domžale) 4.Gašper BEDENIK (Poljčane) MALČKI 6.-1.KYU: 1.Gal GOLE (Kanazawa dojo-Maribor) 2.Nino KNEŽEVIČ (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Jaka LOŽAR (Atom-Domžale) 4.Damir SKLEPIČ (Funacoshi Gichin-Ljubljana) MALČICE 9.-7.KYU: 1.Eva RAUH (Š.D.-Ruše) 2.Eva STAJAN (Š.D.-Ruše) 3.Nika KUPČIČ (Š.D.-Ruše) 4.Nika OCVIRK (Poljčane) MALČICE 6.-1.KYU: 1.Karin PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Teja SAVEC (Tabor-Maribor) 3.Neža ZUPAN (Atom-Domžale) MLAJŠI DEČKI 9.-6.KYU: 1.Daniel SZOLNOKI (Madžarska) 2.Mark ÖSI (Madžarska) 3.Aleksander SEVER (Atom-Domžale) 4.Nuraldin BEG (Kanazawa dojo-Maribor) MLAJŠI DEČKI 5.-1.KYU: 1. Žan PODBORŠEK (Atom Domžale), 2. Boris HORVAT (Tromejnik-Kuzma) 3.Sandi BENKO (Tromejnik-Kuzma) 4. Sani HORVAT (Tromejnik Kuzma), MLAJŠE DEKLICE 9.-6.KYU: 1. Ines ZMAZEK (ŠD Ruše), 2. Nikolet KOBREHELT (Ćoka-Srbija) 3.Ester BAŠA (Ćoka-Srbija) 4.Ines KNEŽEVIČ (Funacoshi Gichin-Ljubljana), MLAJŠE DEKLICE 5.-1.KYU: 1.Vanessa MUJDŽIČ (Ig-Shotokan) 2.Clarissa ROŠKER (Kanazawa dojo-Maribor) 3.Patricija GLAVICA (Katana-Radlje) STAREJŠI DEČKI 9.-6.KYU: 1.Andrass KISS (Madžarska) 2.Žan-Beti TOMAŽIN (D.K.-Celje) 3.Timotej BRGLEZ (Poljčane) 4.Gregor ROBNIK (Katana-Radlje) STAREJŠI DEČKI 5.-1.KYU: 1. Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Michele SCHIO (Sakura-Italija) 3.David FEKETE (Tabor-Maribor) 4.Mitja HOFER (Atom-Domžale) STAREJŠE DEKLICE 9.-6.KYU: 1.Tjaša BAJC (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 2.Patricia HORVAT (Cankova) STAREJŠE DEKLICE 5.-1.KYU: 1. Zsofia OROSZ (Madžarska) 2.Špela KISILAK (Tromejnik Kuzma), 3.Blažka LIMONŠEK (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Clarissa ROŠKER (Kanazawa dojo-Maribor) MLADINCI 9.-4.KYU: 1.Krisztian TOTH (Madžarska) 2.Mitja HOFER (Atom-Domžale) 3.Pal JOVARI (Madžarska) 4.Timotej BRGLEZ (Poljčane) MLADINCI 3.KYU – 1.DAN: 1.Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje) 2.Adam ANGYAL (Madžarska) 3.Željko ŠAŠIČ (D.K.-Celje) 4.Mark CZIZMADIA (Madžarska) MLADINKE 9.-4.KYU: 1.Hana KERIČ (Atom-Domžale) 2.Anna NADOR (Madžarska) 3.Danijela MILIVOJEVIČ (Š.D.-Ruše) 4.Tjaša BAJC (Funacoshi Gichin-Ljubljana) MLADINKE 3.KYU – 1.DAN: 1.Petra MILIVOJEVIČ (ŠD Ruše) 2.Sarolta SIMOR (Madžarska) 3.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) 4.Rita SEMEREDI (Ćoka-Srbija) MOŠKI 9.-4.KYU: 1.Peter SZILARD (Madžarska) 2.Mark BENKO (Madžarska) 3.Patrik ZVER (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Jože PLANINŠIČ (Katana-Radlje) MOŠKI 3.KYU-DAN: 1.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Imre SANDOR (Madžarska) 3.Andrea FOSSATO (Sakura-Italija) 4.Michele MORETTO (Sakura-Italija) ŽENSKE 3.KYU-DAN: 1.Tamara KOKALJ (Atom Domžale), 2.Polonca HÜLL (Tromejnik-Kuzma) 3.Elena CESARO (Sakura-Italija) 4.Maša OCVIRK (Poljčane) VETERANI 3.KYU-DAN nad 35 let: 1.Lovrenc KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Attila FODOR (Madžarska) 3.Boris RIŽNAR (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Darjan ROŠKER (Cankova)

VETERANKE 3.KYU-DAN nad 35.let: 1.Jelka ROŠKER TRAJBAR (Cankova) 2.Saša ŠTIGLIC (Funacoshi Gichin-Ljubljana)

KUMITE: DEČKI -45 kg 1.Andrass KISS (Madžarska) 2.Laszlo SERES (Madžarska) 3.Peter ROGIČ (Palić-Srbija) 4.Aleksander SEVER (Atom-Domžale) DEČKI -55kg: 1.Zsolt VARGA (Madžarska) 2.Balasz BORZI (Madžarska) 3.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 4.Žan GUČEK (Atom-Domžale) DEČKI +55 kg: 1.Erik MELIS (Madžarska) 2.Jakob RUPERT (Ig-Shotokan) 3.Mitja HOFER (Atom-Domžale) 4.Szebastian VARGA (Madžarska) DEKLICE -50 kg: 1.Zsofia OROSZ (Madžarska) 2.Loretta ALMASI (Madžarska) 3.Hana KERIČ (Atom-Domžale) 4.Vivien MELIS (Madžarska) DEKLICE +50 kg: 1.Clarissa ROŠKER (Kanazawa dojo-Maribor) MLADINCI – 60 kg: 1.Mark CZIZMADIA (Madžarska) 2.Tung NGYEN-TKANH (Madžarska) 3.Pal JOVARI (Madžarska) 4.Daniel LESAN (Madžarska) MLADINCI + 60 KG: 1.Mark BENKO (Madžarska) 2.Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje) 3.Grega TERŠEK (Atom-Domžale) 4.David KARDUM (Atom-Domžale) MLADINKE - 55 KG: 1.Tamara SAVEC (Tabor-Maribor) 2.Csenge JOVARI (Madžarska) 3.Simona SAROLTA (Madžarska) 4.Anna NADOR (Madžarska) MLADINKE + 55 KG: 1.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) 2.Ana PEVEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana) ŽENSKE – 60 KG: 1.Anika DIMENY (Madžarska) 2.Maša OCVIRK (Poljčane) ŽENSKE + 60 KG: 1.Polonca HÜLL (Tromejnik-Kuzma) 2.Tamara KOKALJ (Atom-Domžale) 3.Barbara ŠAVORN (Atom-Domžale) MOŠKI – 75 KG: 1.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Aleksander PAĆI (Palić-Srbija) 3.Imre SANDOR (Madžarska) 4.Michele MORETTO (Sakura-Italija) MOŠKI + 75 KG: 1.Peter VASLANIK (Kosice-Slovaška) 2.Marko BUNDERLA (Tromejnik-Kuzma) 3.Tilen ŠPENKO (Atom-Domžale) 4.Sašo TOPLER (Katana-Radlje)

VRSTNI RED PRVIH ŠTIRIH NA TURNIRJU:
1.S.K.I.F. MADŽARSKA 2085 točk,
2.ATOM-DOMŽALE 1315 točk,
3.Š.D.-RUŠE 400 točk
4.KANAZAWA DOJO Mb 345 točk

PROSIMO ZA OBJAVO V VAŠIH MEDIJIH!

Lep pozdrav in Hvala!

DARJAN ROŠKER, 5.DAN-GENERALNI SEKRETAR S.K.I.F SLO

Karateisti Atoma iz Domžal
so se ponovno izkazali. Tokrat na 34.Mednarodnem odprtem Karate turnirju v Rušah.
Skupno so sicer osvojili 2. mesto a številčna premoč madžarske reprezentance je bila pretrd oreh. Turnir je potekal praktično v že zimskih počitnicah in prav velik čudež je bilo sestaviti ekipo tekmovalcev saj večina staršev odpelje svoje šolarje na počitniško smučanje v tuje dežele, nekatere pa kot vsako zimo položi tradicionalna gripa. Tako se je 22 Domžalčanov soočilo s 50 člansko reprezentanco Madžarske in tudi ostale ni bilo za podcenjevati.
Z zmagami so za Domžale zelo uspešno nastopali:
Kate: Karin Podboršek, Hana Kerić, Žan Podboršek 2x, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj, Lovrenc Kokalj;
Kumite: Patricija Vehovec Mladinke +55kg, Timotej Kokalj člani -75kg.

Tako je v članski konkurenci Timotej Kokalj z odličnimi mojstrskimi nastopi, zmagal tako v Katah kot tudi v kumiteju. Čestitke!

Oss
Zenmedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Zimski Karate seminar

Člani Karate Društva Atom Shotokan Domžale so se zadnje dni v januarju 2011 udeležili Karate seminarja v Murski Soboti, ki ga je že 22. zaporedoma organizirala Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije. Seminar je tudi tokrat vodil izkušeni mojster Karateja Sensei Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi, ki ima za seboj že krepkih 40.let dejavnosti v Karateju. Da je to prva večja aktivnost SKI Zveze Slovenije v letu, se je odražala v veliki udeležbi. Razmere za vadbo so bile odlične. Prvi dan seminarja se je odvil v stari telovadnici, obdelala se je tehnika karategrama. Seminar se je v naslednjih dneh odvijal v veliki murskosoboški športni dvorani. Praktično so se obdelale vse obvezne kate, tako šolske kot mojstrske. V nadaljevanju je bila za šolske pasove prezentirana kata Ji’in in za mojsterske pasove Tekki Sandan. Prikazan je bil happo kihon ippon kumite z elementi ski yica. Po koncu seminarja so bili karate izpiti za šolske pasove. Iz Domžal so z odličnimi nastopi napredovali: Patricija Žnidaršič za 8.Kyu;

Mojstrski kandidati so postali:
Patricija Vehovec, David Kardum, Črt Hrovatin in Grega Teršek -1.Kyu.

Iz Domžal so se seminarja udeležili: Karin Podboršek, Aleksander Sever, Žan Podboršek, Ana Hrovatin, Patricija Žnidaršič, Rok Hrovatin, Milan Hrovatin, Boštjan Guček, Alenka Krajšek, Marjeta Pajnič, Žan Guček, Mitja Hofer, Klemen Kastelic, Hana Kerić, Matevž Peternel, Barbara Šavorn, Črt Hrovatin, Patricija Vehovec, Grega Teršek, David Kardum, Janez Koncilija, Rok Kurent, Igor Zidarič, Igor Bahor, Timotej Kokalj, Lovrenc Kokalj.

 

 

   

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Januarsko testiranje

Kot vsako leto SKI Zveza Slovenije pred pričetkom tekmovalne sezone in po malem novoletnem prehodnem času, organizira januarsko psihofizično testiranje za A in B reprezentance. V mariborski telovadnici KK Tabor se je 15. 1. 2011 zbralo 38 karateistov in karateistk, ki so se pod vodstvom strokovnega sveta SKI Zveze Slovenije testirali v kakšnem fizičnem stanju so ta trenutek. Sklece, vzgibi, teki, udarci z rokami in nogami, poskoki in še veliko vaj je bilo potrebno izvajati v določenem času in količinsko. Isti dan je bil opravljen tudi kondicijsko in vzdržljivostni pripravljalni trening. Pred tekmovalno sezono nas loči samo še zvezni seminar v Murski Soboti, ki bo konec Januarja. Pomlad in EP 2011 v Maju se hitro bliža.

Iz Domžal so bili na testiranju: Žan Podboršek, Mitja Hofer, Klemen Kastelic, Hana Kerić, Patricija Vehovec, David Kardum, Grega Teršek, Rok Kurent, Igor Zidarič, Timotej Kokalj, Tadej Trinko in Lovrenc Kokalj.

Oss!

 

 

   

 


 

   

 

 
1.1. ob 12.00 uri v Kamniški Bistrici

Tradicionalno, lepo in kot v sanjah čarobno zimsko sonce. Tudi letos se je novoletnega Karate treninga udeležilo veliko število kimon. Dan je bil vesoljno lep in nepozaben za vse, ki jih je zimsko sonce obliznilo ob vadbi tehnik Karateja. Karate Društvo Atom Domžale se je zopet že na začetku leta dokazalo, da zna zbrati ljudi dobre volje in veselega duha. Veselo je bilo zunaj ob vadbi in veselo je bilo v planinski koči gospoda Marjana in Bože, ki karateiste premočene od vadbe postrežeta z domačim čajem in odlično obaro. In to odkar sta gospodarja Picknik centra pri Jurju. Vsako leto ob istem času športnike pričakata z nasmeškom na licih. Ga ni lepšega raja na svetu in večje dobrodošlice.
Vabljeni 1.1. 2012 ob 12.00 uri.

Oss
Lovrenc Kokalj Sensei