2022

 

 

 

Božičnonovoletni karate turnir 2022

Karate klub Kimon Ljubljana, pod vodstvom mojstra karateja Bojana Marinčka 6.Dan, vsako leto organizira prednovoletni karate turnir, na katerega so povabljeni prav vsi ljubitelji karateja Slovenije, tako tracionalnega pristopa - veščine, kot športnega. Značilnost turnirja je v parakarateju, kjer imajo veliko priložnost predstavitve OPP, (osebe s posebnimi potrebami).

18. 12. 2022, se je v veliki telovadnici vojašnice Mors, Ljubljana, zbrala bela množica, velikih in majhnih karateistov in karateistk, med njimi člani
Karate kluba Atom Domžale. Po predstavitvenem programu, na katerem sta se v paraplesu predstavila plesalka na invalidnem vozičku in njen plesalec, se je tekmovanje pričelo v kategoriji OPP karate.

Za Domžale je v kategoriji kate OPP, nastopal David Markovič Ukmar in bil odlikovan z zlatim odličjem.
V nadaljevanju tekmovanja v katah je za Domžale priboril zlato medaljo
Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang.
Benjamin Flisar Stanković je v kategoriji kate osvojil bronasto medaljo.

Naslednji veliki dogodek za vse, na katerega vabijo člani in članice KK Atoma je
tradicionalni trening v Kamniški Bistrici, ob 12.00, 1. Januarja, 2023.
Trening bo vodil Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.

Zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

Zimska karate Igea Marina, Italija

Od 2. 12. – 4. 12, 2022, so se člani KK Atom Domžale, Liam Letić, Blaž Dragar, Jakob Šernek in Sensei Lovrenc Kokalj, udeležili mednarodnega karate seminarja v italijanski Igea Marini, Rimini. Seminar je bil zelo uspešen. Med drugimi visokimi inštruktorji je treninge vodil tudi Sensei Lovro 6.Dan, z izbiro tehnik Jiyu ippon kumite, kata Tekki Sandan, Jiin in Jitte. Soshi Masaru Miura 9.Dan, Shuseki Paolo Lusvardi 8.Dan, Sensei Bessolo Mario, Sensei Aldo Milazzo, so neumorno in z velikim zanosom prenašali znanje karateja na udeležence seminarja.

Oss!
 

 

   

   

   

 


 

 

 

Zmaga Karate-do kluba Atom Domžale, Tromeja, 2022

Na 29. pokalnem karate turnirju Tromeja Kuzma, je dne 10. 12. 2022 sodelovalo 250 tekmovalcev iz sedmih držav: Srbije, Avstrije, Madžarske, Češke, Republike Srbske, Nemčije in Slovenije. Največ uspeha in znanja so imeli člani karate-do kluba Atom Domžale, drugi je bil domačin Tromejnik - Kuzma in tretji ŠD Ruše.

Telovadnica OŠ Kuzma je bila prizorišče 29. mednarodnega S.K.I.F. karate-do turnirja za pokal Tromejnika - Kuzme 2022, ki je bil hkrati tudi zadnji, četrti pokalni turnir S.K.I.F. zveze Slovenije. Za leto 2022. Turnir je imel istočasno slavnostno noto, saj je Shotokan karate-do klub Tromejnik - Kuzma praznoval 30. obletnico neprekinjenega delovanja, za kar je prejel plaketo SKIF Zveze Slovenije.

V točkovanju za pokal S.K.I.F. zveze Slovenije za leto 2022. 
(Pokalni turnirji, Ruše - Muta Koroška – Domžale - Tromeja Kuzma).
Prvi trije klubi:

1.mesto Karate-Do klub Atom Domžale
2.mesto Karate-Do klub Tromejnik Kuzma
3.mesto ŠD Ruše – karate

Za Domžalski karate-Do klub Atom, ki ga od samega začetka strokovno vodi Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, tudi mednarodni SKIEF sodnik z opravljeno najvišjo AA licenco, so v letu 2022, zelo uspešno nastopali, Benjamin Flisar Stanković, Val Kordež, Maša Planovšek, Mark Planovšek, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Liam Letić, David Marković Ukmar, Boštjan Ukmar, Timea Campbell, Odin Campbell, Branka Strauss, mag. Breda Hrovatin, Majda Aškerc, Milan Hrovatin, Lovro Kaluder, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Bernarda Flisar, Luka Deršek, Luka Repar, Nino Knežević, Timotej Mršič in mojster Andrej Neškoski, ki je poleg pokalnih tekmovanj, v letu 2022 postal SKIF Slo. državni prvak v katah člani, državni prvak v kumiteju borbah člani -75kg in absolutni kategoriji kumite člani.
Atom Domžale, je v letu 2002 postal  tudi absolutni državni prvak SKIF Zveze Slovenije v tehničnih disciplinah. To mu je v samostojni Sloveniji uspelo 18.

VAtomu vadijo in tekmujejo člani in članice vseh starostnih skupin. Vadba poteka v jutranjih, popoldanskih in večernih urah.

1. Januarja, 2023 ob 12.00 uri, vabljeni v Kamniško Bistrico, na 36. tradicionalni novoletni trening v naravi. Vabilo velja za vse karateiste in karateistke.

Oss!
 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Za karateiste Domžal. Ippon! 18. prvi.

Karateisti in karateistke kluba Atom Domžale,  s 531 osvojenimi točkami, že 18. postali SKIF Slo. državni prvaki v karate tehničnih disciplinah. Osvojili so 25 odličij, 19 zlatih, 5 srebrnih in 1 bronasto odličje. Drugouvrščeni so bili predstavniki KK Tromejnik-Kuzma s 288 točkami in 15. osvojenimi medaljami, 3 zlate, 6 srebrnih in 6 bronastih. Tretjeuvrščeni ŠD Ruše, so zbrali 168 točk, 5 zlatih in 3 srebrni odličji.

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2022 in v sodelovanju z krovno organizacijo ZKOS je organizirala Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije v tehničnem (YAKU-SOKU KUMITEJU). Prvenstvo je potekalo v soboto, 26.11.2022, v tehnični izvedbi ŠKD Kanazawa dojo-Maribor v Kanazawa centru-Maribor.

Vseh enajst tekmovalcev – tekmovalk Domžal, je osvojilo odličja, nekateri tudi v več kategorijah, posamezno in ekipno. Nekaj rezultatov atomovcev:

KIHON-IPPON KUMITE:
Malčki- vsi KYU pasovi – do 10 let
1.Leon Tshenolo STRAUSS TLHAOLANG;
2.Benjamin FLISAR STANKOVIČ;
Mlajši dečki – vsi KYU pasovi – od 10 do 12 let
1.Leon Tshenolo STRAUSS TLHAOLANG;
2.Liam LETIČ;
Starejše deklice – od 9.KYU do 4.KYU – od 12 do 14 let
in Mladinke – od 9.KYU do 4.KYU – od 14 do 17 let
1.Gaja Mazvita STRAUSS TLAHOLANG;
Članice – od 9.KYU do 4.KYU – od 17 do 40 let
1.Ema LOY;
Člani – od 9.KYU do 4.KYU – od 17 do 40 let in
Starejši člani – od 9.KYU do 4.KYU – nad 35 let 
1.Boštjan UKMAR;
Starejše članice – od 9.KYU do 4.KYU – nad 35 let 
1.Branka STRAUSS;

JIYU IPPON KUMITE:
Mlajši dečki – od 4.KYU do 1.KYU – od 10 do 12 let
1.Liam LETIČ
2.Leon Tshenolo STRAUSS TLHAOLANG;
Starejši dečki – od 4.KYU do 1.KYU – od 12 do 14 let
1.Jakob ŠERNEK;
Starejše deklice – od 4.KYU do 1.KYU – od 12 do 14 let
Mladinke – od 4.KYU do 1.DAN – od 14 do 17 let
1. Gaja Mazvita STRAUSS TLAHOLANG;
Mladinci – od 4.KYU do 1.DAN – od 14 do 17 let
2.Jakob ŠERNEK, 3.Blaž DRAGAR, 4.Lovro KALUDER;
Članice – od 4.KYU do DAN pasovi
4.Bernarda FLISAR, 5.Branka STRAUSS;

YAKU SOKU kumite-ekipno, Kihon ippon kumite,
Atom osvojil prva mesta v vseh kategorijah, 4x.
Disciplina Jiyu ippon kumite, je Domžalam prinesla tri zlate in eno srebrno uvrstitev.

10. 12. 2022 je na vshodni tromeji zadnji pokalni turnir v letu 2022. Po treh pokalnih turnirjih,
so Domžale v vodstvu.

Zenmedia

PRIKAŽI VEČ...

 

 

   

 


 

 

 

Karate turnir šolskih pasov, Muta 2022

Na karate turnirju šolskih pasov, 12. 11. 2022, v Muti na Koroškem, so Domžale skupno dosegle 2. mesto. Prvo mesto so s tehnično lepimi in borbenimi nastopi dosegli domačini, kluba Gortina-Muta, pokal za tretje mesto so si prislužili športniki, Tromejnik, Kuzma.

Za Atom Domžale so nastopali:
David Ukmar, 1.mesto kate OPP; Val Kordež, 4.mesto kate, malčki; Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, 1.mesto kate st. malčki, 1. Kyu, 1.mesto kate, ml dečki – 4.Kyu -1.Kyu; Liam Letić, 2.mesto kate, ml. dečki; Maša Planovšek, 3.mesto kate, mlajše deklice; Mark Planovšek, 3.mesto kate, st. dečki; Jakob Šernek, 1.mesto kate, st. dečki 4.Kyu -1.Kyu; Blaž Dragar 2.mesto, st. dečki 4.Kyu -1.Kyu;Liam Letić 4.mesto; st. dečki 4.Kyu -1.Kyu; Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, 1. mesto kate, st. deklice 4.Kyu -1.Kyu;
Blaž Dragar 1.mesto kate, ml. mladinci 4.Kyu – 1.Kyu; Bernarda Flisar 1.mesto, st. mladinke 4.Kyu -1.Kyu; 1.mesto članice 4.Kyu -1.Kyu; Boštjan Ukmar 1.mesto kate st. člani;
Branka Strauss 1.mesto kate st. članice 4.Kyu -1.Kyu.

Kate ekipno st. dečki deklice, 1.mesto Atom Domžale, v sestavi, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek;

Yakusoku kumite – kihon ippon:
1. mesto Atom-Domžale, st. člani članice, v sestavi, Branka Strauss, Boštjan Ukmar;

Kumite – športne borbe kategorijsko:
Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, 1.mesto, malčki +30kg;
Liam Letić 1.mesto, ml. dečki +40kg;
Jakob Šernek 1.mesto, st. dečki +45kg, Blaž Dragar 3.mesto;
Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, 1. mesto, st. deklice +45kg;
Bernarda Flisar 1.mesto, mladinke +60kg, 1.mesto, članice +60kg;

Tehnični organizator ŠKD Gortina-Muta je ponovno odlično organiziral Kyu karate turnir šolskih pasov. Najboljši tekmovalci in tekmovalke so prejeli medalje;  najboljši trije klubi, pokale. Vodja tekmovalcev – tekmovalk Atom Domžale je bila Kyu karateistka Branka Strauss.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

14. Internacionalni Karate-Do turnir
za pokal Domžal 2022

V športni dvorani Srednje šole Domžale je 15. Oktobra, 2022, Karate klub Atom Domžale, organiziral športni dogodek mednarodnega značaja in ponovno so v prestižni kategoriji ekipno moški, kumite-borbe, v sestavi, Andrej Neškoski, Timotej Mršić, Nino Knežević, Luka Repar, Luka Deršek, dosegli prvo mesto, zmago. Izvrstne uvrstitve, je dosegla domžalčanka Gaja Strauss, dvakrat zlata in enkrat srebrna.
To leto bi v normalnih okoliščinah imeli za sabo 16. zaporedni turnir. Domžalski karate-do klub Atom se je v svoji preteklosti lotil velikih projektov. Spomnimo naj, da je leta 2000, v domžalski športni dvorani nastopalo 12 držav Evrope na evropskem pokalu. Takrat so se predstavile naše narodne noše, pokazani so bili običaji pletenja s slamo in vseskupaj je pozdravila domžalska godbanapihala.

V soboto 15. 10. je na 14. pokalu sodelovalo veliko število Italijanskih udeležencev, po številu nastopajočih je prednjačila Romunija in Češka.
Veliko se je zbralo športnikov različnih slovenskih klubov in zvez, najštevilčnejša je bila seveda slovenska SKIF Zveza. 274 nastopajočih, tekmovalci, sodniki, je na predstavitvi pred samim začetkom pozdravila podpredsednica Atoma, gospa mag. Breda Hrovatin, ki je vsem izrazila spoštovanje za udeležbo in obisk. Turnir je z željo po odličnem druženju in ugodnih, pravičnih rezultatih, odprla predsednica Športne zveze Domžale, gospa Elvira Rošić Ključanin, katero je z nagovorom pospremil predsednik NK Domžale Matej Oražem, novožupanski kandidat Domžal.

Po celodnevnem udejstvovanju, tako v katah posamezno in ekipno, ter športnih borbah – kumiteju posamezno kategorijsko, ekipno, so za skupnega zmagovalca turnirja največ točk zbrali predstavniki Italije.

Skupno drugo mesto je pripadalo tekmovalcem in tekmovalkam Domžal, kar je seveda odličen plasma, rezultat zavidanja vreden.

Tretje mesto so skupno osvojili izvrstni športniki Romunije in za njimi Čehi itd.

Za Domžale so nastopali:
Odin Otar Campbell, Val Kordež, Urban Učakar, Maša Planovšek, Kimara Katarina Campbell, Benjamin Flisar, Leon Strauss, Liam Letić, Matic Plavec, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss, Luka Deršek, Bernarda Flisar, Luka Repar, Andrej Neškoski, Timotej Mršić, Nino Knežević, Eva Dormiš, Branka Strauss, Boštjan Ukmar, Breda Hrovatin, Ema Loy, Timea Campbell, Majda Aškerc;

Hvala vsem, za organizacijo in opravljeno delo. Hvala zapisnikarjem in časomerilcem, Branka Strauss, Timea Campbell, Boris Deršek, Boštjan Ukmar, Primož Krajšek, Josip Varga, Miroslav Martinuzzi. Hvala Mojstru Jerneju Homarju in Timoteju Kokalju.

Oss!

ZAPISNIK

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Fizične priprave na Gorjuši, Jamarski dom

Od 22. 8. Do 2. 9. 2022, smo se Atomovci marljivo pripravljali na jesenski del vadbe in tekmovanj.
Hvala za udeležbo.
Oss!

PRIKAŽI VEČ...

 

 

   

   

 


 

 

 

Na Nizozemskem je bilo, 26. - 31. 7. 2022, SKIEF Evropsko prvenstvo 2022.
Slovenska SKIF reprezentanca je imela na sodniškem seminarju in izpitih tri člane.
Sensei Lovro je na evropskem vseskozi sodil, Reprezentanca je pod vodstvom Shihan Čeriča dosegla lepe nastope in osvojila dve medalji. Za reprezentante na tatamijih je skrbel Sensei Darjan iz Goričkega.
Čestitke mojstrici Mateji Breznik za 2.mesto kate in gospe Jelki Rošker Trajbar za osvojeno 3.mesto, kate.

Oss!

 

 
 


 

 

 

Karate na slovenskem morju
35. mednarodni poletni Karate-Do camp-seminar

V slovenskem obmorskem mestecu, Izoli, se je od 13.-17. 7. 2022, tradicionalno odvil že 35. zaporedni poletni SKIF Slo. karate-do seminar. Karateisti in karateistkinje vseh barvnih in črnih pasov so povečini bivali v zelo lepo obnovljenem dijaškem domu in šoli srednjegostinske in turistične šole v Izoli. Vadba je potekala v telovadnici OŠ Dante Alighieri. Seminar je bil zelo lepo obiskan. Opaziti je bilo veliko staršev, ki so prijetno združili s koristnim, pospremili svojega otroka in je v njihovem spremstvu počitnikoval in hkrati dvakrat na dan vodeno in strokovno vadil svoj karate. Veliko sonca, toplo morje, prava družba v znoju kimon.

Tehnično vodstvo na seminarju so nudili, izkušeni Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, predsednik strokovnega sveta in prekaljena, SKIF prvaka, člana sveta, Sensei Darjan Rošker 6.Dan, Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, skupaj z mojstri inštruktorji internacional zveze. Jedro vadbe, se je tokrat odvijalo s poudarkom prenosa telesnega težišča, ob gibanju iz ene prvine v drugo itd.

Na seminarju je bilo organizirano opravljanje izpitov za višjo stopnjo pasu.
Iz Domžalskega kluba Atom so napredovali:
10.Kyu Enej Biščić; 8.Kyu rumeni pas: Val Kordež, Odin Otar Campbell, Kimara Katarina Campbell, Maša Planovšek, Mark Planovšek; 7.Kyu Benjamin Flisar Stanković; 5.Kyu Ema Loy; 3.Kyu Bernarda Flisar – prvi rjavi pas;
rjavi pas 2.Kyu Blaž Dragar, Jakob Šernek.
Poleg izpitnikov so v Izoli zastopali Atom, Leon, Gaja, Branka Strauss, Lovro Kaluder, Julijan Loy, Milan Hrovatin, Breda Hrovatin, Lovrenc Kokalj.

SKIF Slovenska reprezentanca, se bo konec meseca Julija, 2022, udeležila SKIEF evropskega prvenstva, ki bo potekal v mestu Hertogenbosch, Nizozemska.
Reprezentanca je v Izoli imela dodatne in zadnje priprave za EP.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Priklon poletju 2022

Na lepo urejenih, travnatih terasah Jamarskega doma na Gorjuši pri Domžalah, se je v petek, 10. 6., tradicionalno zbrala lepa skupinica kimon, karate-do kluba Atom Domžale. Karate trening v naravi, je namenila pozdravu in se priklonila toplemu in sončnemu poletju. Po treningu se je vsem zelo mudilo v svoj pristan, a so se nekateri vendarle potrudili in ostali na kratkem druženju ob sladkih piškotkih, ki so jih napekle pridne roke staršev. Kdor se je potrudil ostati je lahko dobil še špargljevo in govejo juho. S svojim obiskom v kimoni, nas je prijetno presenetil naš bivši član mojster Josip Varga, ki je sedaj s svojo družino doma v Ljutomeru. Priklon poletju je uspel in sonce nas bo grelo vse do pozne jeseni. Hvala.

Oss!!!

 

 

   

 


 

 

 

Prvi karate-do pokal Koroške, Domžalam

Z uspešnimi prikazi v kumiteju – športnih borbah in tremi tekmovalci več, kot na prvem pokalnem turnirju 2022 v Rušah, je domžalski karate klub Atom, 4. 6. 2022, v Muti, uspel osvojiti prvi pokal Koroške in drugi pokal v vrsti štirih pokalnih turnirjev v tem letu. Drugo mesto so na koroškem turnirju osvojili predstavniki Tromejnik-Kuzma, tretje Š.D.-Ruše.

1.Mednarodni odprti S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Koroške 2022«, je tako Domžalam prinesel vodstvo na lestvici pokalnih turnirjev in odlično izhodišče za nadaljna dva mednarodna turnirja, ki bosta potekala v jesenskem delu pokalnega tekmovanja SKIF Zveze Slovenije. Tretji bo na sporedu 15. Oktobra v Domžalah, za pokal Domžal, »Domžale Cup 2022«, četrti v Kuzmi na Tromeji.

Za Domžale, so na Koroškem zelo uspešno nastopali,  Kimara Katarina Campbell, Benjamin Flisar Stankovič, Matic Plavec, Odin Otar Campbell, Liam Letič, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Jakob Šernek, Lovro Kaluder, Blaž Dragar, Boštjan Ukmar, Timea Campbell, Branka Strauss, Bernarda Flisar, Andrej Neškoski.

Sensei kluba Domžal, Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, je seveda zadovoljen z  rezultatom, a dodal, da bo pri tej mladi generaciji potrebno še veliko postoriti na nivoju kat in tokrat izpostavil, Gajo Mazvito Strauss Thaolang, 3 x zlata, dvakrat zmaga v katah in enkrat v kumiteju. V kar štirih kategorijah je tekmoval Jakob Šernek in osvojil dvakrat zlato, srebro in bron. Vodja ekipe Domžal, Andrej Neškoski, je pri članih, (finalna kata Kanku-Sho), dosegel drugo mesto v katah in prvo mesto v kumiteju -75kg.

Domžalski klub v teh dneh gosti karateista daljne Avstralije Senseia Davida Rousha,
ki je desetletja dober karate prijatelj Senseia Kokalja, s katerim se srečujeta na vseh velikih svetovnih karate predstavah. Sensei David je bil na koroškem karate turnirju v vlogi sodnika.

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

23. S.K.I.F. KARATE-DO SEMINAR » DOMŽALE 2022«

S.K.I.F. Karate-Do zveza  Slovenije, je v skladu s programom, 21. in 22. 5. V veliki telovadnici OŠ Domžale, izvedla 23. Karate-Do seminar »Domžale 2022«. Seminar je bil namenjen vsem  klubom  S.K.I.F. zveze Slovenije, državam članicam  S.K.I.E.F., ter ostalim vabljenim zvezam ( združenja ZKOS ) in klubom Slovenije, ne glede na stopnjo pasu in starost. Vadba je bila pomembna za vse inštruktorje, sodnike in tekmovalce-reprezentante.  Treningi na seminarju so veljali, kot tehnične priprave S.K.I.F.  A -  reprezentance Slovenije za  mednarodne turnirje v letu 2022,  ter projekt  priprav za 15. Evropsko prvenstvo S.K.I.E.F. – Nizozemska, Julij 2022.  Vadba je bila nujna za kandidate, ki opravljajo Kyu in Dan izpit v letu 2022/2023.

Na letošnjem domžalskem shodu karate borcev na zveznem nivoju, se je zbralo 42 vadečih, ki so pod taktirko Shihana Ivana Čeriča 8.Dan Hanshi, izvajali sobotne in nedeljske treninge, ki so vsebovali osnovne in višje prvine karate-Do športa in veščine. V nedeljo po koncu uradnega dela seminarja, so bili organizirani izpiti za Kyu napredovanja. Tokrat je preverjanje znanja opravljalo 18 domžalskih udeležencev seminarja. Za 9.Kyu so napredovali, Maša Planovšek, Kimara Katarina Campbell, Odin Otar Campbell, Timea Campbell, Val Kordež, Oskar vrtačnik, Mark Planovšek, Urban Učakar, Domen Učakar; Za 8.Kyu rumeni pas, je uspešno opravil Benjamin Flisar Stankovič in Timea Campbell;
Bernarda Flisar, Branka Strauss, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Matic Plavec, so zelo uspešno opravili izpit za 4.Kyu – vijolični pas. Boris Deršek in Liam Letić sta opravila za 3.Kyu, prvi rjavi pas, Luka Deršek je opravil za 2.Kyu, drugi rjavi pas. Bravo!

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Karate
Veliki evropski seminar vseh karate federacij v Riminiju, Italija

Doživeti nekaj tako lepega, koristnega, kot so doživeli trije karateisti Domžal, SKIF Slovenija, na Karate-Do seminarju v Igei Marini, pretekle štiri dni, dejansko, da življenju smisel in pogled naprej. Odlična organizacija, da možnost popolne vadbe in odličnega počutja.

V italijanskem obmorskem turističnem mestu Igea Marina, je od 12.-15. 5. 2022, preko 400 karateistk in karateistov, Japonske, USA in Evrope, sodelovalo in se potilo od ranega jutra do večera. Seminar so ob organizaciji SKIF Italije, vodili Soshi Masaru Miura 9.Dan in Shihan Paolo Lusvardi 8.Dan, Kanazawa Daizo Sensei Japonska in Maeshima Takamichi Sensei, USA. Strokovnost je bila seveda na najvišjem nivoju in do potankosti so se dotikali prav vsakih malenkosti.
Domžalčan, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan pravi, Soshi Miura, je po mojem mnenju, karate exspert, ki nas bo s svojo čudežno, učinkovito tehniko, navduševal še zelo dolgo. Pravzaprav je njegov pravi moment karate izvedbe, stik popolnosti s trenutkom, ko je to potrebno. Zemeljsko je to dano redkim. Slovenski udeleženci iz Karate-Do kluba Atom Domžale, Jakob Šernek, Andrej Neškoski in Sensei Lovrenc Kokalj, so bili z dogotkom in organizacijo, popolnoma zadovoljni. Res izreden svetovni dogodek v Karate-Do veščini in športu.

Zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

Karate
27. Odprto SKIF SLO. šolsko prvenstvo za osnovne in srednje šole

Telovadnica OŠ Kuzma, na tromeji, je bila, 7. 5. 2022, po dveh letih premora, zaradi kovid ukrepov, prizorišče, 27. Odprtega šolskega državnega prvenstva v karateju.
Obisk je bil res malo manjši, a na stanje, kakršnemu smo bili priča pretekli dve leti, se je v aktivnosti šoloobveznih otrok, nekoliko popravilo. Da se psihofizično stanje naše mladine okrepi, je vsem odgovornim prvotni cilj. Šole oziroma vodje šolskih ustanov bi morale k temu strmeti in še podkrepiti izvenšolske aktivnosti, ki navsezadnje krepijo in širijo obzorja.
Šolskega karate prvenstva so se udeležili vadeči otroci klubov in društev Slovenije, a so tekmovali in se spoznavali v imenu šole, za šolo, ki jo obiskujejo.

Iz Karate-do kluba Atom Domžale so se prvenstva udeležili:
Bernarda Flisar, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, Kamnik.
Dijakinja je v svoji kategoriji dosegla 1.mesto kate in 1.mesto borbe-kumite.
Liam Letić, OŠ Marije Vere, Kamnik, je v svoji kategoriji dosegel, 1.mesto kate
in 1.mesto kumite. Benjamin Flisar, OŠ Toma Brejca, Kamnik, 1.mesto kate in 4.mesto kumite-borbe.
OŠ Domžale, sta zelo uspešno zastopala, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, ki je osvojil kar 3 zlate medalje, dvakrat 1.mesto kate in 1.mesto kumite-športne borbe in sestrica Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, prav tako 1.mesto kate in 1.mesto kumite-borbe.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

KARATE SEMINAR
JAPONEC SHUSEKI SHIHAN MANABU MURAKAMI 8.Dan

Sensei Murakami, se je na povabilo glavnega inštruktorja SKI Slovenije, Shihan Čeriča 8.Dan Hanshi, v Slovenijo vrnil po dolgih petih letih, (Julij, 2017, Izola). Organizirana aktivnost je potekala, najprej dva dni v Kanazawa centru Maribor, četrtek reprezentančne priprave, A in B reprezentance, petek Yudansha-kai trening črnih pasov. V soboto in nedeljo sta potekali celodnevni aktivnosti v Ruški športni dvorani, kjer je bil seminar odprtega, mednarodnega tipa, katerega so se udeležili predstavniki, Avstrije, Madžarske, Rusije, Belgije in seveda Slovenije. Sensei Murakami, je vlogo glavnega inštruktorja SKIFederacije, nedvomno upravičil in dokazal, da je Soke Kanazawa  10.Dan pri izbiri naslednikov, imel popolnoma prav. 
Sensei iz Japonskega in svetovnega SKIF Centra, se je karateja dotaknil prav v srž osnov, razložil določene razlike med posameznimi organizacijami in zadovoljil, tako mlajše kot starejše. Pokazal je pot, kako s pozameznimi klasičnimi vadbenimi prvinami kihona, nadgraditi motoričnost in harmonijo gibov in s tem postati hitrejši in učinkovitejši. V popolnosti sta bili obdelani mojstrski kati Bassaidai, Kankudai in v začetku Heian Sandan. V soboto in nedeljo, sta se v sklopu razdelitve treninga po pasovih, vključila Shihan Čerič 8.Dan in glavni inštruktor Belgije, Sensei Qastrikue 6.Dan.
Po seminarju so bili uspešno izpeljani mojstrski izpiti izbranih članov SKIF Zveze Slovenije. Med njimi ni bilo kandidatov iz Domžal. Seminar se je po štirih dneh aktivnosti, pozitivno zaključil. 19 članov kluba Atom Domžale, (4 x Dan in 15 x Kyu), se je dogodka udeležila zmerno, enodnevno ali dvodnevno, kar je glede na njihovo potrpljenje, delavnost, zanimanje za napredek in samo vadbo, kar zadovoljivo, že iz stališča udobja in varčnosti in navsezadnje je gost prišel iz daljne Japonske. Oss

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Nastop za 70. rojstni dan Občine Domžale

Nastop atomovcev ob 70. občinskem prazniku mesta Domžale, se je ob naslovu, ”Spoznajmo se”, odvil v Češminovem parku, pred polno gledalci, ki so lahko občudovali karate nastop šolskih pasov, naših vrlih karateistov in karateistk, ki so se bili ob velikem številu različnih kulturnih in športnih dejavnosti,  pripravljeni žrtvovati s svojo izpostavitvijo pred zahtevno publiko. Seveda med nastopajočimi ni bilo mojstrskih pasov, saj so vsi zelo zaposleni ali pa jih je zamotilo, kaj nujnega. Tega ne vedo niti tisti, ki jih že dolgo ni med nami.

Oss!

 

 

 


 

 

 

30. JUBILEJNO KARATE-DO DRŽAVNO PRVENSTVO 
S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE 2022

Karate-Do klub Atom Domžale, je z 21. zlatimi, 7. srebrnimi in 3. bronastimi medaljami, dosegel skupno drugo mesto, na jubilejnem, 30. SKIF DP, Ruše, 9. 4. 2022. Skupno so najboljši rezultat dosegli tekmovalci in tekmovalke Kuzme-Tromeje. Tretje mesto, Gortina Muta, četrti  Š.D. Ruše, peti Kanazawa Dojo Maribor, itd.
Najboljši tekmovalci za Domžale so bili, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, mlajši dečki, s kar petimi zlatimi medaljami, Jakob Šernek, trikrat 1.mesto in trikrat 2.mesto in v prestižni članski kategoriji mojstrov, trikratni prvak Andrej Neškoski, najboljši v katah – Gankaku, kumite kategorija do 75kg in v absolutni kategoriji kumite-borbe moški.

Za Domžale, so v svojih skupinah tekmovali, kate:
1. mesta: Benjamin Flisar, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Matic Plavec, Bernarda Flisar, Branka Strauss, Boris Deršek, Andrej Neškoski, člani. Kate ekipno, starejši dečki, Tlhaolang, Letič, Strauss in mladinci, Dragar – posamezno tretje mesto, Strauss, Šernek.
Kumite – borbe: 1.mesta, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Andrej Neškoski, absolutno moški in -75kg;
2.mesta: Benjamin Flisar,  Jakob Šernek, Bernarda Flisar;
Nekaterim so leta dovoljevala in so nastopali v več skupinah in tudi tam dosegli najvišja mesta.

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2022 izvedla 30. Jubilejno Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije.
V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir, Gortina Muta in finale – državno prvenstvo za leto 2022, Ruše.

V skladu z Tekmovalnim pravilnikom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub pa je postal tisti klub, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja. Upoštevale so se tudi točke na osnovi številčne udeležbe po skupinah.

Oss!

 

 

 


 

 

 

Izpiti za 10.Kyu in 5.Kyu

30. 3. 2022, so bili v telovadnici OŠ Domžale, obdobni SKIF Slo. izpiti.
Uspešno opravljen preizkus za 10.Kyu so opravili:
Val kordež, Timea Campbell, Kimara Katarina Campbell, Odin Otar Campbell,
Oskar Vrtačnik, Dorian Naneh, Mark Planovšek, Urban Učakar, Domen Učakar, David Markovič Ukmar, Maša Planovšek, Blaž Moro. Za 9.Kyu: Benjamin Flisar.
Za 5.Kyu – modri pas: Bernarda Flisar, Boštjan Ukmar.

Oss!
 

 

 


 

 

 

45. TRADICIONALNI MEDNARODNI S.K.I.F.  KARATE-DO TURNIR
ZA POKAL »RUŠE 2022«

V skladu s Programom tekmovanj S.K.I.F. zveze Slovenije in v sodelovanju z krovno nacionalno zvezo - ZKOS je Shotokan karate-do klub »Š.D.«-Ruše organiziral 45. Tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Ruše 2022«. Turnir je eden  od najstarejših karate turnirjev v Sloveniji, S.K.I.F. Evropi in v krovni nacionalni panožni Zvezi karate organizacij Slovenije – ZKOS.
Mednarodni turnir je potekal v soboto, 12. 03. 2022, v Športni dvorani Ruše, na katerem je sodelovalo 350 tekmovalcev in tekmovalk iz 19 klubov-ekip, kateri so prihajali iz 6 držav.
Cankova, Kanazawa dojo-Maribor, Atom-Domžale, Tromejnik-Kuzma, Poljčane, Gortina-Muta, DLBK-Pernica, Mislinja, WKSA Duplek, Črnomelj, Selnica ob Dravi, organizator Shotokan karate-do klub Š.D.-Ruše,  S.K.I.F. Romunija, S.K.I.F. Sennosen-Belgija, S.K.I.F. Češka, S.K.I.F. Spartak-Hradec Kralove-Češka, S.K.I.F. Nagai-Michi-Češka, S.K.I.F. Srbija –KK Čoka in SKK- Zalaegerszegi-Madžarska.
Turnir v Rušah je hkrati tudi 1. Pokalni turnir S.K.I.F. zveze  Slovenije za leto 2022, za skupni pokal leta 2022 sledijo še trije pokalni turnirji: Gortina-Muta, Domžale in Kuzma.

VRSTNI RED 10. NA TURNIRJU:

Mesto              Klub-ekipa                                                     točke
1.                     S.K.I.F. Romunija                                        2775
2.                     SENNOSEN - Belgija                                   1030
3.                     TROMEJNIK - Kuzma                                  825
4.                     Atom – Domžale                                              820
5.                     Š.D. - Ruše                                                      810
6.                     DLBK Pernica                                                  485
7.                     Črnomelj                                                         425
8.                     Čoka – Srbija                                                  300
9.                     S.K.I.F. Češka                                                 285
10.                   WKSA Duplek                                                  265

 

PRVIH PET ZA POKAL S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE 2022, PO PRVEM TURNIRJU

1.         Tromejnik - Kuzma                                          867
2.         Atom - Domžale                                               843
3.         Š.D. – Ruše                                                       824
4.         Gortina – Muta                                                   184
5.         Kanazawa dojo - Maribor                                   170

 

ZAPISNIK TURNIRJA

 

 

   

   

 


 

 

 

32 SKIF SLO  KARATE-DO SEMINAR
MURSKA SOBOTA 2022

Od 21. do 23. Janurja, 2022, se je v Murski Soboti, odvijal tradicionalni Karate-Do seminar Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije. SKIF Zveza Slovenije,
redno povabi vse prijatelje Shotokan karateja, iz bližne in daljne okolice in s tem daje možnost udeležbe - vadbe pozimi, v malem prehodnem času, tekmovalne sezone. Strokovni svet zveze ima vedno dober program, na koncu seminarja je možnost opravljanja izpitov za višjo stopnjo pasu.

Karate klub Atom Domžale, se zimskega seminarja redno udeležuje in s tem izkoristi možnost skupinske vadbe z vadečimi, s katerimi niso redno v stiku.
Tehnični organizator seminarja, KK Tromejnik Kuzma in vsi prekmurskogorički klubi, z vodjo Jelko Rošker Trajbar 3.Dan, so se potrudili, da so treningi potekali varno, nemoteno in v topli telovadnici. Seminar 60 udeležencev, je tudi tokrat vodil predsednik str. sveta zveze, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, s članoma str. sveta, Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.

Vsi izpitniki, so bili odlično pripravljeni. V Atomu je pohvalno napredoval Kyu karateist in odličen tekmovalec, Jakob Šernek, iz Mengša, prvi rjavi pas 3.Kyu.
Podeljene so bile tudi Dan diplome, prispele z Japonske, za izpite črnih pasov, opravljene v preteklosti.

Zenmedia

 

 

   

 


 

 

 

Karateisti za 1. 1. tradicionalno v Kamniški Bistrici

Domžalski Karateisti (Atom), z gosti iz Kamnika in Ljubljane, so prvi dan novega leta 2022, tradicionalno preživeli na odprtem treningu v Kamniški Bistrici. Ob novem letu, se pri izviru K. Bistrice že vrsto let, vsak s svojo aktivnostjo, spontano srečujejo s tekači maratonci. Vstopnica za aktivnost je bil PCT pogoj.
Karateisti so tako zbrali že 35 treningov za 1.1. ob 12.00. Prav vse treninge dosedaj, je vodil idejni vodja in dolgoletni uspešni karateist, učitelj, sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi. K.K. Atom Domžale vseskozi posveča veliko pozornosti k vadbi na svežem zraku in k temu vabi in navdušuje tudi člane drugih klubov. Vadba na svežem zraku, takoj prvi dan novega leta, daje posebno moč in smer za vse leto. Pozdrav Int. Piknik centru pri Jurju.

Zenmedia