2023

 

 

 

Domžale na vzhodni Tromeji, drugi

30. jubilejni  Mednarodni S.K.I.F. karate-do pokalni turnir, Tromejnik Kuzma, 2023. V prepolni dvorani, OŠ Kuzma, je sodelovalo  22 klubov-ekip iz naslednjih držav: Avstrija, Nemčija, Češka, Srbija, Bosna, Madžarska in Slovenija…

Četrti pokalni turnir SKIF Zveze Slo. v letu 2023, je zasluženo osvojil domači, Karate Klub Tromejnik Kuzma, drugi je bil KK Atom Domžale, tretji, v skupni uvrstitvi zbranih točk, Karate Team Bohunice, Češka.

Skupni pokal, štirih mednarodnih pokalnih turnirjev, Ruše, Koroška Muta, Domžale in Tromeja Kuzma, v letu 2023, je z velikim naskokom zbranih točk, osvojil Karate klub Tromejnik Kuzma, drugi, Karate-Do klub Atom Domžale,  tretji, Shotokan Karate Do klub Š.D. Ruše.

Domačini so 30 jubilejni karate turnir pripravili z veliko srčne volje in radodarnosti. Z Goričko domačo kulinariko so pogostili vse sodelujoče. Ob odprtju turnirja je aktualna politika, v tem prisrčnem kraju, obljubila novo večjo dvorano. Naj se jim prednovoletna želja uresniči.

Za Domžale so se tako posamezno kot ekipno z odličji potrudili, Liam Letić, Blaž Moro, Val Kordež, Benjamin Flisar Stanković, David Markovič Ukmar opp, Nikolaj Radonjič opp, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Mark Planovšek, Blaž Dragar, Lovro Kaluder, Angelina Blaževska, mag. Breda Hrovatin, Milan Hrovatin, Branka Strauss.

Odlične nastope je opravil Jakob Šernek, kate 1.mesto, teh.kumite skupaj z Dragar 1.mesto in ekipno kate 2.mesto.  Tako v katah posamezno 1.mesto, kot ekipno 2.mesto, je blestela Mazvita Gaja Strauss Tlhaolang, ki si je prestižno zlato odličje prislužila tudi v kumiteju-borbah.

1. 1. ob 12.00, vabljeni na novoletni tradicionalni 37. karate-do trening v Kamniško Bistrico.
Srečanje in trening bo vodil Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, KK Atom Domžale.

Zenmedia

 

 

   

 


 

 

 

 

30. DP. Domžale že devetnajstič najboljše

Skupni zmagovalec Državnega prvenstva, 2023, v tehničnem kumiteju, so postali člani kluba Atom-Domžale, ki so naslov slavile že 19., pred Š.D.-Ruše in Gortino-Muta. Za Domžale je imel največ uspeha Leon Tshenolo STRAUSS TLHAOLANG. Štiri zlate medalje.

V skladu s Programom tekmovanj za leto 2023 in v sodelovanju z krovno organizacijo ZKOS, je  Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO), v Mariboru, Kanazawa center, 25. 11. 2023, organizirala Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije v tehničnem (Yako-soku kumiteju). Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije je potekalo posamezno in ekipno za mlajšo in starejšo selekcijo. Sočasno z državnim prvenstvom so potekali licenčni-praktični  izpiti za vse strokovne kadre, sodnike in inštruktorje.

Uspehi Domžal:

Kihon ippon kumite posamezno:
Malčki, vsi KYU pasovi, do 10 let
Benjamin FLISAR STANKOVIČ, prvo mesto;
Val KORDEŽ, drugo mesto;
Mlajši dečki, vsi KYU pasovi, od 10 do 12 let
Leon Tshenolo STRAUSS TLHAOLANG, prvo mesto;
Benjamin FLISAR STANKOVIČ, drugo mesto;
Mladinci, 14 do 17 let, 9. - 4.KYU
Mark PLANOVŠEK, prvo mesto;

Jiyu ippon kumite posamezno:
Mlajši dečki, 10 do 12 let, 4. - 1.KYU
Leon Tshenolo STRAUSS TLHAOLANG, prvo mesto;
Starejši dečki, 12 do 14 let, 4. - 1.KYU
Liam LETIČ, prvo mesto;
Mladinke, 14 do 17 let, 4.KYU - 1.Dan
Gaja Mazvita STRAUSS TLHAOLANG, prvo mesto;
Mladinci, 14 do 17 let, 4.KYU - 1.Dan
Jakob ŠERNEK, prvo mesto;
Blaž DRAGAR, tretje mesto;
Lovro KALUDER, četrto mesto;
Starejše članice, nad 35 let, 4.KYU do DAN pasovi
Branka STRAUSS, prvo mesto.

Ekipno, kihon ippon kumite:
Mlajši dečki, vsi KYU pasovi
1.Atom-Domžale;

Ekipno, Jiyu ippon kumite:
Starejši dečki od 4.KYU do 1.KYU
1.mesto Atom-Domžale;
Mladinci  od 4.KYU do 1.DAN
1.mesto Atom-Domžale A;
3.mesto Atom-Domžale B
Starejše članice od 4.KYU do DAN pasovi
1.mesto Atom – Domžale.

Zenmedia

 

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Karateist Jakob Šernek osemkrat zlat
Karate-Do klub Atom Domžale

Na odprtem Kyu turnirju, (šolskih karate pasov), se je z osmimi zlatimi odličji izkazal perspektivni mladinec Jakob Šernek, ki vadi v znamenitem domžalskem karate-do klubu Atom. Prepričljivo je zmagal v prav vseh disciplinah v katerih je tekmoval. Dvakrat posamezno kate, dvakrat posamezno kumite–proste borbe, dvakrat ekipno kate in dvakrat kumite teh. discipline.

Mednarodni Kyu turnir, šolskih karate pasov, v Vuzenici, 11. 11. 2023, je postregel s prepričljivo skupno zmago domačinov, SKIF Slo. KK Gortina Muta. Skupno drugi so bili športniki Tromeje Kuzme, tretji Rušani. 

Sedem zastopnikov Domžal, je v svojih kategorijah, tako posamezno kot ekipno, po večini slavila zmago. Nekateri so glede na leta lahko nastopali v dveh kategorijah. Tako posamezno kot ekipno so dosegli odličen uspeh.

Dorian Naneh, dvakrat zlat v katah;
Maša Planovšek, tretja kate;
Mark Planovšek, dvakrat zlato kate;
Leon Strauss Tlhaolang, prvi v katah in kumiteju, zlata ekipno kate;
Liam Letić drugo mesto kate, dvakrat prvo mesto ekipno kate v dveh kategorijah in prvo mesto Jiyu ippon kumite;
Blaž Dragar, drugi v katah in prosti borbi - kumite, prvo mesto ekipno kate, in prvo mesto v Jiyu ippon kumite.

25. 11. Leto se bo zaključilo z SKIF Slo. DP v tehničnih disciplinah,
09. 12. Mednarodnim pokalnim turnirjem v Kuzmi, Tromeja, kjer se bo Atom boril za skupno 2.mesto, na katerem je sedaj.

Oss!

 

 

   

   

   

   

 


 

 

 

Karate seminar z vodilnim japonskim mojstrom
Nobuaki Kanazawa, mr dynamite

Člani Karate kluba Atom Domžale na mednarodnem seminarju z japonskim inštruktorjem, v štajerski prestolnici,. Ko začutiš tisto, jaz tako perfektno, močno, izvirno in efikasnodinamično, res ne morem.

Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan, SKIF svetovni prvak, predsednik svetovne Shotokan Karate-Do International Federacije, japonec, veliki športnik, predvsem
pa človek velikega in mirnega srca, je s svojimi znamenitimi udarnimi treningi, udeležence večdnevnih treningov, dodobra utrudil. Maribor, Ruše, 19. – 22., 2023, Slovenija.

Z rokami, nogami, celim telesom, prefinjeno in dinamično. Človek – stroj, je demonstriral, vso lepoto in veščino karateja, ki ga praktično lahko izvede le on, mr dynamite, Nobuaki Kanazawa Karate-Do.

Karate, tako, kot bi si ga vsakdo resnično želel, pravi Sensei Lovro.

Oss!

Zenmedia

FOTOGALERIJA

 

 

   

 


 

 

 

15. mednarodni karate-do turnir za pokal Domžal,
”Domžale Cup 2023”

Karate-do klub Atom Domžale, je v soboto 14. 10. 2023, v veliki telovadnici Srednje šole Domžale,  organiziral že 15. Tradicionalni mednarodni karate-do turnir za pokal Domžal 2023, Domžale Cup 2023. Turnir šteje za skupni pokal SKIF Zveze Slovenije za leto 2023. Na turnirju so se z največ zbranimi točkami proslavili tekmovalci in tekmovalke, Romunije, Italije, Tromeje Kuzme, Domžal, Češke in različnih mest osrednje Slovenije, primorske, notranjske, štajerske, dolenjske, gorenjske.

Obiskovalce tradicionalnega karate turnirja, je v imenu karate-do kluba Atom Domžale, z nagovorom in pozdravom nagovorila gospa mag. Breda Hrovatin, mojstrica karateja 2.Dan. Omenila je, da sedaj že kultni klub Domžal, z veseljem pripravlja in gosti športnike in športnice te plemenite veščine in dala priznanje domžalskemu Senseiu Lovrencu Kokalju 6.Dan Renshi, ki s svojim delom doma in po svetu, nenehno privablja vso to množico privržencev karateja, kot celote. Turnir je v imenu mesta Domžale odprla gospa Elvira Rošić Ključanin, predsednica Športne zveze Domžale.

Tudi to leto je bila konkurenca množična in izredno kvalitetna.
Hotel Krona Domžale in mnogi drugi, so bili tudi to leto, dom mnogih karateistov in karateistk in zadovoljni so bili. Oktober še naprej ostaja praznični mesec karateja v Domžalah. Bučen aplavz so si z nastopi prislužili tekmovalci v kategoriji Para karate, OPP. Odlično!

Zenmedia

Oss!
 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

karatedomzale.com v Septembru 2023

V času, pred velikim mednarodnim turnirjem v Domžalah, 15. Internacionalni Pokal ”Domžale Cup 2023”, se je Atom udeležil seminarja SKIF Slo. samoobrambe, sobota, 16. 9. 2023, v izvedbi Shihan Čerič 8.Dan Hanshi v centralnem SKIF Slo. Doju Maribor. Seminarja so se udeležili, Blaž Dragar, Jakob Šernek,  Liam Letič, Leon, Gaja in Branka Strauss, Bernarda Flisar, Flisar Stanković Benjamin, Val Kordež, Sensei Lovro.

Atom se je udeležil, Otroške mini olimpiade, ki jo je organizirala ŠZD v sodelovanju z ZŠD in OKS,  Olimpiada za prvotriado je potekala v Športnem parku Domžale, 18. 9. 2023. KK Atom Domžale so zastopali, Leon Strauss Tlhaolang 3.Kyu, Liam Letić  2.Kyu in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.  Otrokom šolarjem prvetriade iz Domžal in okolice, so bili na različnih postojankah, predstavljene dejavnosti društev – klubov.

Od 22. – 24. 9. je bil KK Atom Domžale prisoten na velikem karate-do seminarju v Italiji, Rimini, Igea Marina. Seminar je postregel z obiskom več držav, Francije, Anglije, Grčije, Slovenije, Češke, Romunije in številnih domačinov.
Tri dni se je na veliko treniralo in se imelo prav prijetno.
Seminarja v Italiji so se udeležili, Blaž Dragar, Jakob Šernek,  Liam Letič, Leon, Gaja in Branka Strauss, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.
V Igei Marini bo konec Januarja 2024, veliki karate turnir, na katerega smo vabljeni.

Vabljeni na 15. Karate pokal Domžal, 14. 10. s pričetkom ob 10. uri. Telovadnica SŠ Domžale, Cesta talcev 12, Domžale.

Oss!

FOTOGALERIJA

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

14. SKIF Svetovno prvenstvo

Zaključilo se je tedensko udejstvovanje SKIF Slo. reprezentance,
na 14. SKIF Svetovnem prvenstvu, Madžarska 2023, Gyor. 21. 8. - 27. 8. 

Madžari so zelo lepo in učinkovito organizirali, najprej seminar sodnikov, nato Yudansha - kai trening mojstrov, ki so ga vodili trije japonski mojstri iz centralnega Doja Tokyo, Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan,
Shuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan in Sensei Daizo Kanazawa 6.Dan.
Obdelale so se mojstrske kate in izpitni programi višjih Dan pasov.

Seminar mednarodnih sodnikov, ki so sodili na 14. SP,  je vodil predsednik sodniškega zbora na SP Sensei Stephane  Castrique 6.Dan Belgija.
Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan, se je udeležil sodniškega seminarja, torek in sredo, 22. in 23. 8. in prav tako s člani mojstri SKIF Slo. Yudansha-kai seminarja iste dneve popoldne. Četrtek, je bil trening dan reprezentantov na tatamiju na kraju prizorišča.
Petek, sobota in nedelja so potekali posamezni in skupinski boji za naslov svetovnih SKIF prvakov. Skupinsko so imeli največ uspeha japonski predstavniki, pred Italijo in Izraelom. Med 45. državami sveta je Slovenija z dvema osvojenima medaljama osvojila 18. mesto.
Zlata medalja, gospa Mateja Breznik Kabaj 5.Dan, kate kategorija 45 - 49 let.
Srebrna medalja, gospod  Mladen Vrtarić 6.Dan, kumite kategorija 60 - 64 let.

SKI Slo. sta na 14. SKIF SP vodila Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, selektor, predsednik str. sveta SKI Slovenija in Sensei Darjan Rošker 6.Dan trener reprezentance.

Oss!

FOTOGALERIJA

 

 

   

 


 

 

 

Karate klub Atom Domžale, poleti 2023

Poleti, je za borilne športe največji prehodni čas, a vseeno karateisti in karateistke, radi izkoristijo ta mirni čas in vadijo, se naučijo kaj novega.
K odličnemu, sproščenemu počutju prispeva tudi toplo poletno vreme, ki vpliva na počutje vseh, ki združujejo počitniški čas z vadbo karateja.

Sredi poletnega meseca Julija, se je tradicionalna skupina, ki vsako leto vadi tudi poleti, udeležila 36. SKIF SLO. zveznega poletnega karate-do seminarja v Izoli. Morje, plavanje, druženje, treningi, kaj je lepšega. Iz Atoma so se seminarja udeležili, Oskar Vrtačnik, Val Kordež, Maša Planovšek, Mark Planovšek, Liam Letić, Leon Tshenolo Tlhaolang, Gaja Mazvita Tlhaolang, Branka Strauss, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Lovro Kaluder, Breda Hrovatin, Lovrenc Kokalj. Izpit za 9.Kyu je uspešno naredila gospa dokt. Angelina Blaževska.

V Doju Kokalj, skupina A/B, pridno vadi in se pripravlja na jesensko zimski del sezone. Začetek Avgusta so vadeči večerno vadbo zaključili s sadjem in naslednji dan se je pričel s hudimi poplavami. Dojo, ki je ob reki,  je bil s pomočjo pridnih, Boštjan Ukmar, Branka Strauss, Lovro Kaluder, Gaja Strauss, Leon Strauss, Jakob Šernek, Blaž Dragar, zelo hitro očiščen in pripravljen za nadaljno vadbo. Hudourniki so se resnično razbohotili in ljudem prizadeli veliko hudega in strašno veliko materialno škodo, po celi Sloveniji. Narava je lepa in srčno je verjeti, da ostanemo prijatelji.

Sensei Lovro, glavni inštruktor Atoma, v drugi polovici meseca Avgusta, skupaj z reprezentanco SKIF Zveze Slovenije, odhaja na SKIF svetovno prvenstvo, kjer se bo udeležil yudansha-kai seminarja (svetovna organizacija mojstrov) in kot mednarodni sodnik, pripomogel k čimboljšemu poteku prvenstva. Svetovno prvenstvo je tokrat zelo blizu Slovenije, Györ, Madžarska.

Od 28. – 31. 8. je na Gorjuši organiziran trening s fizičnimi pripravami.
4. 9. se prične vadba po novem letnem urniku. Nadaljevaljna in začetna vadba.
Septembra, 21.-24. bo karate seminar v Italiji.
14. Oktobra,  2023, 15. Internacionalni pokal “Domžale Cup 2023”.

Bodite odlično.

Zenmedia

FOTOGALERIJA

 

 

   

 


 

 

 

Domžale tretje na Koroškem

Na drugem karate pokalu Koroške, so številčno okrnjeni domžalčani, zbrali dovolj točk za skupno uvrstitev na tretje mesto. Spomniti velja, da je bil lansko leto, prvi turnir Koroške, v rokah Domžal.

Korošci so se v Muti, 10. 6. 2023, izkazali z vzorno organizacijo drugega odprtega mednarodnega pokalnega turnirja SKIF Zveze Slovenije, na katerem so največ točk zbrali tekmovalci in tekmovalke Tromeje Kuzma in za pokal 2023  prepričljivo vodijo. Na drugo mesto so se povspele Ruše in nato Domžale, ki sedaj za končni pokal 2023, zasedajo drugo mesto.

Val Kordež je za Domžale osvojil dvakrat drugo mesto kate; Benjamin Flisar Stanković, prvo mesto kate, četrto kumite; Leon Tshenolo Strauss, prvi kate in prvi kumite – borbe; Liam Letić, drugi kate, prvi kumite; Blaž Dragar, tretji kate mladinci in člani; David Markovič Ukmar, drugo mesto opp; Ajdin Bajramović, sedmo mesto kate; Boštjan Ukmar, dvakrat prvo mesto kate, člani B in st. člani B; Branka Strauss, kate tretje mesto, st. članice A in članice A, četrto mesto.
Jakob Šernek, drugo mesto kate mladinci in prvo mesto kumite – borbe.
Yakusoku drugo mesto. Ekipno kate člani prvo mesto.

Trenirajte z Gajo Mazvito Strauss, prva v katah in prva v kumiteju.

Pred vrati so počitnice, izleti, bogata ponudba prireditev in še kaj bi se našlo za kakovostno preživljanje predpoletnega časa. Tradicionalni trening v naravi v počastitev poletju, (Priklon poletju 2023), je bil tudi letos lepo obiskan. 9. 6. so bile travnate terase na Gorjuši, Jamarski Dom in gostišče, poln belih vadečih kimon. Odlična špargeljnova juha in palačinke s sladoledom, združijo tudi po vadbi.

Naslednji mednarodni pokalni turnir bo v Domžalah, 14. 10. 2023.

Zenmedia

ZAPISNIK

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Karate uspeh v Italiji

Domžalčani v italijanskem obmorskem mestu, z osvojenimi petimi karate medaljami
več kot zadovoljili. Na mednarodnem dvodnevnem karate-do turnirju v italijanski Igei
Marini, Rimini, 27. in 28. 5. 2023, je bilo izpostavljenih 17 svetovnih zastav.
Italijanska SKIF karate federacija je v spomin na preminulega karateista svetovnega
formata, Senseia Grossellia 8.Dan, v goste povabila prijatelje, s katerimi tesno
sodeluje.

V petek, 26. 5., je bil organiziran karate seminar z enim največjih svetovnih učiteljev
praktičnega karateja Soshi Masari Miura 9.Dan in Senseiem Paolom Lusvardijem
8.Dan, prvakom italijanskega karate-Do-ja. Italijanska gostoljubnost je vedno na
najvišjem nivoju in tudi tokrat je skupina karateistov in karateistk,
uživala v nastopih na tatamiju in druženju.

Predstavniki Slovenije so se zelo potrudili. Reprezentantje, Mateja Breznik,5.Dan;
Blaž Robič, 3.Dan, Lea Rituper, 1.Dan in Renej Fujs, 1.Dan, so se pod vodstvom,
Shihan Ivan Čerič, 8.Dan HANSHI; Sensei Darjan Rošker, 6.Dan RENSHI, turnirja
udeležili, prvi dan, 27. 5. S svojimi nastopi so se vsi zelo izkazali. Blaž Robič je
blestel v konkurenci moških, Mateja Breznik, je v svoji konkurenci osvojila 2.mesto
kate. Med sodniki je bil slovenec Sensei Lovrenc Kokalj, 6.Dan Renshi.


V nedeljo, 28. 5. so se imeli priložnost izkazati tekmovalci in tekmovalki, SKIF Slo.
karate-do kluba Atom Domžale, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Leon Tshenolo
Strauss Tlhaolang, Branka Strauss, Blaž Dragar, Liam Letić, Jakob Šernek. V super
nastopih, so osvojili 5 odličij. Vodja nedeljske skupine, ki se je po tekmovanju tudi
okopala v morju, je bil dolgoletni domžalski karate-do učitelj in prvak, Sensei
Lovrenc Kokalj, 6.Dan Renshi.

Leon zlata v katah, Liam četrti v katah, Gaja odlično srebrna v katah in odlično
srebrna v kumiteju, Jakob Šernek, se je v kumiteju priboril nastop v finalni del prvih
štirih in osvojil bronasto odličje, kate izpad v semi finalu, kjer se je izkazal tudi Blaž
Dragar. Branka Strauss prva v katah.

Slovenija je z osvojenimi šestimi medaljami več kot zadovoljila. Reprezentantje se
bodo konec Avgusta 2023, pomerili na SKIF svetovnem prvenstvu, ki bo na
Madžarskem.

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Super karate teden

Maj je lep spomladanski mesec in v športnokulturnih Domžalah, ga
radi izkoristimo za aktivnosti, ki plemenitijo in razširijo krog zadovoljnih
ljudi okoli nas. Slavnostno se je pričelo že Aprila, z nastopom v Češminovem parku za občinski praznik Domžal in vrnitvijo Senseia Kokalja iz daljne Japonske.

V Karate klubu Atom Domžale, se vedno nekaj dogaja in v nedeljo, 21. 5., se je v telovadnici OŠ Domžale, s karate izpiti, zaključil enotedenski intenzivni ciklus treningov in posledično tudi izkazovanje znanja. Zadnje dva dneva sta bila v znamenju tradicionalnega že 24. Shotokan Karate-do International Slo. zveznega karate seminarja, katerega so se tudi letos, 20. in 21. 5.  udeležili vadeči otroci, mladina in starejši člani in članice slovenskih klubov. Seminar so tradicionalno vodili mednarodno priznani mojstri, Hanshi Čerič, Sensei Rošker, Sensei Kokalj. Po številu so prednjačili domačini, ki so imeli že sredi tedna v sredo, 17. 5. preizkus znanja za nižjo stopnjo pasu. Iz Domžal so na sebe bolj ponosni,

10.Kyu, Aleksander Naneh, Mateo Stanojević, Ajla Vrbić, Jure Šket Haric, Zala Zupan, Adrian Kovačević, Emir Junuzović, Ajdin Bajramović, Angelina Blaževska, Nikolaj Radonjić, Miha Zupan;
9.Kyu, David Markovič Ukmar, Nikolaj Radonjić, Mirjana Stanojević, Dorian Naneh, Blaž Moro, Mateo Stanojević, Adrian Kovačević, Jure Šket Haric, Ajdin Bajramović;
8.Kyu – rumeni pas, Oskar Vrtačnik, Mirjana Stanojević, Dorian Naneh;
7.Kyu – oranžni pas, Val Kordež, Maša Planovšek, Mark Planovšek.
4.Kyu – vijolični pas, EmaLoy.

V nedeljo, 21. 5. so s pridno vadbo in kvaliteto, postali lastniki višjih Kyu nazivov,
prvi rjavi pas, 3.Kyu: Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Branka Strauss;
drugi rjavi pas: Liam Letić, Boris Deršek;
tretji rjavi pas 1.Kyu – mojstrski kandidati, Jakob Šernek, Mengeš, Blaž Dragar, Domžale, Lovro Kaluder, Moravče.

 

Skupina višjih pasov, tekmovalcev in tekmovalk Domžal, se bo skupaj z reprezentati SKIF Zveze Slovenije, v soboto, 27. 5. in nedeljo, 28. 5. dokazovala v italijanskem obmorskem mestu Rimini, Igea Marina, na dvodnevnem Internacionalnem karate turnirju. Srečno!

Zenmedia

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Karate-Do seminar

Japonska 2023

Mesec April, ( 11. – 22.), je bil za tri člansko zasedbo SKIF Zveze Slovenije, zelo navdihujoč. Najprej poln pričakovanj, že zaradi vnovičnih priprav na dolgo potovanje v deželo vshajajočega sonca in zelo močne specifično izrazite azijske kulture, nato zelo osrečujoč z vidika karate seminarja in druženja s karate prijatelji iz celega sveta, saj se z marsikom tri leta fizično nismo videli, zato je bilo pričakovati veliko veselja ob snidenju. Kulturna zadržanost po posledici kovida, je Japonski narod pripeljala k še večji previdnosti in tega je trenutno čutiti prav povsod, na primer zaščitne maske večinoma še vedno uporabljajo.

Uradni del karate seminarja je bil povezan tudi s počastitvijo, ceremonijo in poslovitvijo od umrlega mojstra Soke Hirokazu Kanazawe 10.Dan. Čustveno zelo močan dogodek in prav vsak, ki je bil v kongresni sobi pripravljeni za počastitev mojstra, si je lahko omislil trenutke, ki jih je sam preživel v njegovi družbi in njegova država kot članica v svetovni federaciji. Soke Kanazawa nas je zbral skupaj, kot družino in kot prave vdane karate delavce in delavke, ki skrbijo za kvalitetni karate v
osebnem in svetovnem merilu. V mimohodu je bila predstavljena njegova zadnja karate kimona, izbrane fotografije, kratke modre besede, stavki ovekovečeni v dialogih, njegova tradicionalna obleka, kot elegantna uniforma, oder z njegovo sliko napravljen v imitaciji gore Fuji, kakor se je sam tudi rad podpisal in to je bil njegov zaščitni znak harmonije, Waa. Predvajani kratki dokumentarni film, o njegovem življenju, je pospremil glavni SKIF inštruktor sveta, mojster Shuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan, ki je stopil pred mikrofon iz prve vrste mojstrov, ki v tem času predstavlja glavnino SKIF World, druga generacija, katere vodja, Kancho je njegov prvi sin Nobuaki Kanazawa 8.Dan, Shihan Shigeru Sawada 9.Dan, executive vice president. Fantastični strateg in karateist Shuseki Shihan Murakami, se je vprašal, kdo sem jaz, ki sem se kot mlad fant pridružil mojstru, ko se je bližal vrhuncu svoje moči.

Tehnično gledano, je seminar s treningi, zajel veliko dela in načina dela Soke Kanazawe. V drugem delu, je nakazal smer druge generacije, ki bo nedvomno naredila iz osnov velik napredek. Vsi trije, ki smo bili na seminarju, vodja slovenske SKIF Zveze in predsednik strokovne komisije, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi,  generalni sekretar in član strokovne komisije, Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi,  član strokovne komisije in predstavnik zveze v ZBŠ Slovenije Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi,   smo imeli srečo delati s prvo generacijo SKI mojstrov v Evropi in svetu, katere je s svojim izrazito gentelmanskim in discipliniranim načinom vodil Soke Kanazawa, ki je svoja dela ovekovečil z delovnimi obiski držav, knjigah in videih – filmih. Druga generacija japonskih inštruktorjev sledi smernicam in to se je čez trening pokazalo tako v kihonu, katah, tehničnih kumitejih, prosti borbi. Povsod v izvedbah je bila nakazana smer k hitremu dojemanju  borbene situacije in s tem eksplozivnost izvedbe. Vaje so bile zelo domiselne in enostavno izvedljive.
SKIF GHQ inštruktorji, Sensei Sinji Tanaka 7.Dan, Sensei Ryusho Suzuki 7.Dan, Sensei Daizo Kanazawa 7.Dan, Sensei Fumitoshi Kanazawa 7.Dan, Sensei Paul Huglo 4.Dan, gospodična Sensei Hiyori Kanazawa 4.Dan, iz Evrope Shihan Rikuta Koga 9.Dan, Sensei iz Južne Amerike Hanshi Hiroshi Ishikawa 9.Dan, so nam pripravili nepozaben strokovni trening in pogled na situacijo v tem trenutku.

Delovni dan treningov v mestu Ota-ku je potekal s pričetkom zgodnjega jutranjega vstajanja, zajtrk, ki je v samem dnevu dogajanja zelo pomemben, dobro je, če imaš pri nastanitvi vključen zajtrk in nato z vlakom odhod iz Kamate. Ob 9.00 uri zjutraj pričneš, najprej s skupnim treningom in potem izbereš v kateri skupini, s katerim mojstrom boš vadil, kihon, kate ali kumite. Proti poznemu popoldnevu se po kratkem odmoru že prične sodniški seminar – trening. Ko tudi ti dve uri ali tri oddelaš in je ura že krepko čez sedmo zvečer, se po kratki vožnji z vlakom, v majhni sobici urediš in sledi drugi obrok hrane v dnevu. Druženje pred, med in po treningu s prijatelji je resnično kakovostno in tudi tukaj je karate duh vseskozi prisoten.
Po večerji se velikokrat druženje zavleče do skrajnih jutranjih ur, a zato zjutraj nihče ne manjka v vrsti.

Obisk Japonske iz naše strani je vedno z razlogom, a si vedno privoščimo obisk priljubljenih kotičkov, ki niso tako močno oddaljeni od središča dogajanja.
Ueno je res čudoviti prostor, v katerem je kar nekaj muzejev, med drugim narodni muzej Japonske, živalski vrt in zelo lepo urejen tradicionalni park.

Kuta Kamakura in Kamakura sta dva bližnja kraja, kateremu se tradicionalno in dušno ne da izogniti. Tradicionalni budistični tempelj, v katerem je spomenik Senseia Gichin Funakoshija, ki je našo dejavnost prvi opisal z besedo Karate in dal svojemu Doju v Tokiu ime Shotokan, je prelep in stara japonska arhitektura, ki temelji na lesu,
je še vedno izredno lepo ohranjena. Park je fenomen, ki ga lahko postavimo ob bok tradicionalnim parkom in templjem, v starodavnem Kyotu. Veliko se nam je že pripetilo v templju. Nekoč smo bili priča treningu lokostrelcev, Kyudo (japonska različica lokostrelstva, ki so jo razvili samuraji). Učitelj se je pojavil in izginil kot duh.
Veliki Buda nas v Kamakuri, (obmorsko mesto, južno od Tokia, katero je bilo politično središče srednjeveške Japonske, regija Kanto, prefektura Kanagawa), vedno pričaka zelo velik in umirjen. Po dolgi poti do njega, je človek zelo vesel, da ostaja in meditira na istem mestu, v vsakem vremenu. Svetovno turistična in predvsem verska točka, privabi veliko obiskovalcev, a zanimivo, da kraj še vedno ostaja zelo skromen in urejen. Vljudnost domačinov je pripeljana do skrajnosti njihove kulture bivanja.
V majhni trgovinici s spominčki je vedno živo in prav vsakdo si želi skromnosti za domov, ki ga bo spominjala na svetel trenutek skromnosti zenbudizma.

Prav radi bi se dalj časa zadržali v prelepi Japonski s tolikimi parki, templji in ja, tudi moderna arhitektura je mogočna in se v gostoti naseljenosti dviga v nebo, v katerega te vsaj v Shinjiku popeljejo jeklene tekoče stopnice, ki neumorno krožijo in prevažajo domače in tuje obiskovalce tega neskončnega mesta Tokia iz katerega se opazi tudi vulkanska gora Fuji.

Hitro mine deset dni in tudi Slovenija je lepa in cela Evropa, katere veliko japonskih ljudi nikoli ne bo videla, zato smo še toliko bolj hvaležni, da zmoremo mi obiskati njih in izkusiti to skromnost posameznika v velikem mestu.
Gigantsko mesto Tokio ima skupaj z vsemi predmestji, sedaj 40 milijonov prebivalcev. V samem središču jih živi 14 milijovov.

Sensei Lovro

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

      

   

   

 


 

 

 

V karateju OŠ Domžale, skupno tretja

S.K.I.F.  zveza Slovenije je v tehnični organizaciji Karate Društva Atom-Domžale, 6. 5. 2023, organizirala 28. Odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole, za šolsko leto 2022/2023. Prvenstvo se je odvijalo v športni dvorani SŠ Domžale. Pozdravni nagovor je imela gospa Branka Strauss, ki je opozorila, na pomembnost obšolskih dejavnosti, kako zdrav je karate v kulturnem in športnem pomenu in povabila k sodelovanju.

Iz karate kluba Atom Domžale, so vidni uspeh dosegli učenci in učenke OŠ Domžale, ki so dosegli 3.mesto med nastopajočimi osnovnimi šolami.

Za OŠ Domžale so nastopali:
Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, dvakrat prva, kate in kumite, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang dvakrat prvi, kate in kumite. Prvi nastop sta imela, Adrian Kovačič in Jure Šket Haric, Val Kordež, dvakrat prvi kate in drugi kumite.

Iz Atoma so za svoje šole tekmovali, Benjamin Flisar, trikrat prvi, dvakrat kate in enkrat kumite, OŠ Toma Brejca – Kamnik. Jakob Šernek, prvi kate in prvi kumite, OŠ Mengeš. Oskar Vrtačnik in Mateo Stanojević, sta tekmovala za OŠ Venclja Perka Domžale. Dorian Naneh, peto mesto, OŠ Dob. David Markovič Ukmar je zmagal v OPP, Zavod za gluhe in naglušne – Ljubljana. Liam Letič, OŠ Marije Vere – Kamnik, drugo mesto kate. Mark Planovšek in Maša Planovšek, drugo mesto kate, Waldorfska šola, Ljubljana.
Za srednji šoli sta se izkazala, Bernarda Flisar, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra – Kamnik, 2.mesto kate, 1.mesto kumite.
Lovro Kaluder, 2.mesto kate, 1.mesto kumite, Srednja šola Domžale.

Šolsko državno prvenstvo je bilo namenjeno vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki trenirajo v klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji. Prvenstva se je udeležilo 150 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 25 osnovnih in 8 srednjih šol.
Najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam po posamezni tekmovalni kategoriji so bila podeljene diplome in medalje. Najboljšim trem šolam, ločeno za osnovne in srednje šole, so bili podeljeni pokali v trajno last.

Med osnovnimi šolami so zmagali učeni in učenke osnovne šole Kuzma, pred Janka Glazerja-Ruše in Domžale.

Med srednjimi šolami je bila najboljša Gimnazija Murska Sobota, pred Srednjo ekonomsko šolo Murska Sobota in Srednjo prometno šolo Maribor.

Zenmedia

ZAPISNIK

 

 

   

   

   

 


 

 

 

V mesecu aprilu Občina Domžale praznuje 71. rojstni dan. V ta namen so že tradicionalno potekale številne prireditve, dogodki in srečanja, ki so obenem tudi priložnost, da se srečamo, družimo in poklepetamo. Eden izmed osrednjih dogodkov, ki je namenjen druženju vseh generacij, je zagotovo »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, s katerim so obogatili družabno dogajanje in življenje v domžalski lokalni skupnosti.

Praznovanje je potekalo v sredo, 19. aprila 2022, od 16. do 20. ure v Češminovem parku v Domžalah. Skupino nastopajočih iz Atoma je vodila gospa karateistkinja Branka Strauss 4.Kyu.

Prikazali so sklop kat, po posameznih kategorijah pasov. Prikazana je bila tudi kratka dogovorjena borba-kumite.

Hvala vsem, ki so sodelovali in si vzeli dragoceni čas za zastopanje kluba Atom.

Spoznajmo se, praznujmo skupaj

Spoštovani,

pred nami so pomladni meseci in mesec april, ko Občina Domžale praznuje rojstni dan. V letošnjem letu bomo ponovno pospremili občinski praznik z mnogimi dogodki, prireditvami in srečanji, s katerimi bomo obogatili družabno dogajanje in življenje v naši lokalni skupnosti.

Eno večjih praznovanj bo zagotovo »Spoznajmo se, praznujmo skupaj« - medgeneracijski dogodek, s katerim želimo naš praznik praznovati z vami našimi občankami in občani. Zato vas vabimo, da se nam pridružite, da skupaj počastimo občinski rojstni dan, se spoznamo, družimo in zabavamo.

Se že veselim našega skupnega praznovanja.

Prijeten pozdrav,

                                                                                       ŽUPANJA DOMŽAL
                                                                                      mag. Renata Kosec

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Karate klub Atom Domžale,
19 zlatih na DP

Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije, je 11. 3. 2023, organizirala kvalifikacije (Muta) in 25.3. 2023, Finale 31. državnega prvenstva (Ruše). Karate-Do klub Atom Domžale, se je z malim številom tekmovalcev, dobro odrezal na kvalifikacijah, z Rušami si je delil drugo mesto, v finalu pa so skupno, za malenkost točk, končali na tretjem mestu. Vsekakor je k temu botrovala izguba točk zaradi diskvalifikacije tekmovalke v kumiteju – članice in drugo mesto malčki ekipno kate, po kvalifikacijah so vodili. Na DP so največ točk zbrali v klubu Tromejnik Kuzma in tako že četrtič zaporedoma postali najboljši. Domžale so osvojile 19 zlatih, 8 srebrnih in 4 bronaste medalje.
Za Domžale so tekmovali:
Val Kordež, Benjamin Flisar Stanković, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Maša Planovšek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Lovro Kaluder, Luka Deršek, Bernarda Flisar, Majda Aškerc, Boštjan Ukmar, Branka Strauss. Dve ekipi kate in ena ekipa kumite – borbe.

6. maja, 2023, bo potekalo, Odprto šolsko karate prvenstvo, za osnovne in srednje šole. Vabljeni v športno dvorano Srednje šole Domžale s pričetkom ob 10.00 uri.

Zenmedia

BILTEN

 

 

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

46. karate-do turnir, Ruše 2023

Karate društvo Atom Domžale, se je udeležil že 46. Karate-Do turnirja, ki ga v počastitev padlega Pohorskega bataljona, med drugo svetovno vojno, organizira ŠKD Ruše, na čelu s priznanim mojstrom Shihanom Ivanom Čeričem 8.Dan Hanshi, ustanoviteljem karate kluba Ruše. Domžalčani so s trinajstimi tekmovalci, v različnih kategorijah, osvojili 17 medalij in pokalov.

Turnir se je odvil na pustno soboto, 18. 2. 2023, v športni dvorani Ruše, z več kot 400 tekmovalci iz Češke, Srbije, Romunije in klubov različnih zvez Slovenije. Obisk je bil množičen in kvaliteten. Županja mesta Ruše, je naredila lep pozdravni govor in turnir, kot se spodobi, tudi odprla.

Za Domžale so nastopali:
Val Kordež, Benjamin Flisar Stanković, David Markovič Ukmar, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang,  Maša Planovšek, Mark Planovšek, Liam Letić, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Blaž Dragar,  Jakob Šernek, Boštjan Ukmar,  Branka Strauss, Bernarda Flisar.
Večina naštetih tekmovalcev in tekmovalk je stala na stopničkah, nekateri tudi večkrat. Prav gotovo je bil svoje prve madalje, zelo vesel, Val Kordež, 2.mesto kate. Odlični so bili Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Blaž Dragar in Jakob Šernek, kate ekipno, 3.mesto. Dve madalji si je prislužil Benjamin Flisar Stanković, kate. Bernarda Flisar je bila uspešna v kumiteju-športne borbe, 2.mesto posamezno in ekipno. David Markovič Ukmar, je v kategoriji Opp, dosegel zlato. Boštjan Ukmar dvakrat 1.mesto, kate do rjavi pas. Branka Strauss, dvakrat zlata, kate članice in starejše članice do rjavi pas. V hudi konkurenci sta bila zelo uspešna Blaž Dragar in Jakob Šernek 3. in 2.mesto, posamezno kate in Yakusoku kumite 2.mesto.
Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang v katah prepričljivo 1.mesto, bratec Leon Tshenolo Strauss, kate, 3.mesto, kumite 1.mesto.

Turnir se šteje kot prvi turnir za pokal SKIF Zveze Slovenije za 2023. Preostanejo še trije. Tretji bo 14. 10. v Domžalah, za pokal Domžal 2023.
Pokalni zmagovalec za 2022, so bile Domžale.

Zenmedia

ZAPISNIK

 
 

   

 


 

 

 

Zimski Karate-Do seminar,
Murska Sobota 2023

Na 33. zimskem karate-do seminarju v Murski Soboti, so trije člani karate kluba Atom Domžale, opravili preizkus znanja, za višjo stopnjo pasu. Benjamin Flisar Stanković je uspešno opravil izpit za 6.Kyu, zeleni pas,  zelo uspešno se je izkazal Boštjan Ukmar za 4.Kyu, drugo stopnjo rjavega pasu, 2.Kyu, je uspešno prestala Bernarda Flisar.  Pred seminarjem sta bili podeljeni diplomi za opravljen evropski sodniški izpit, višjega ranga, Sensei Darjan Rošker in Sensei Lovrenc Kokalj.

Tradicionalnega dogodka, ki je potekal od 20. 1. – 22. 1. 2023, v telovadnici srednje šole Murska Sobota, se je udeležilo osem članov/članic karate kluba Atom Domžale. Branka Strauss, Gaja Mazvita Strauss, Leon Tlhaolang Strauss,
Benjamin Flisar Stanković, Bernarda Flisar, Boštjan  Ukmar, Letić Liam, Lovrenc Kokalj.

Seminar SKIF Zveze Slovenije je tradicionalno vodil Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi, Sensei Darjan Rošker, 6.Dan Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.
Tehnični organizator KK Tromejnik Kuzma, Jelka Rošker Trajbar 4.Dan.

Oss!
 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Tekači in karateisti tradicionalno aktivno za novega leta dan

Kamniška Bistrica, 1. Januar 2023. Karate klub Atom Domžale, se je tudi to leto, proslavil že kar na začetku leta s tradicionalnim treningom v naravi. Čeprav je bilo številčno videti malo manj udeležencev kot prejšnja leta, so se dneva vadbe vsi udeleženci izredno veselili.

Tekači in karateisti Domžal in okolice,  so  prvi novoletni dan, 2023, tradicionalno izkoristili na najboljši možni način. Tekači s tekom in hladno osvežitvijo, karateisti s tradicionalnim že 36. novoletnim treningom v naravi. Običaj ne bo zamrl, saj je bilo med udeleženci veliko otrok, ki jih starši navajajo na zdrav, aktiven način življenja. Bistra glava in močna volja, sta najboljša vsakodnevna popotnika, ki dosegata odlične rezultate.

Res lepo in zdravo, za telo in duha.

Oss!