2012


 
 

 

Prednovoletni Karate-Do turnir

V nedeljo popoldne 23. 12. 2012, so se v veliki telovadnici OŠ Domžale, na prednovoletnem Kyu Karate turnirju, zbrali člani – tekmovalci šestih Karate klubov, Shogun Ljubljana, Bušido Moravče, Kobushi Kamnik, Funacoshi Gichin Ljubljana, Ig Shotokan in domačin, organizator Atom Domžale. Njihovi vodje in starši, ki so vneto spremljali svoje potomce pri izvajanju Karate disciplin, elementov, kat in kumiteja, so v večini vstrajali do konca turnirja in s tem izkazali svojo ljubezen do otrok. Turnir sta vodila gospa mag. Breda Hrovatin in Rok Hrovatin z vodji borišč, prof. Simono Podboršek, Alenko Krajšek, Boštjanom Gučkom, Petrom Vukovičem in Primožem Krajškom. Kot je bilo pričakovati so se začetni pasovi izkazali, višji barvni pasovi pa so prikazali odličen Karate in se med seboj pomerili v polni moči. Bistvo turnirja je bilo preživeti lepo disciplinirano nedeljo v duhu borilnega športa, ki se ga tako rado vadi. Najboljši štirje v konkurenci kategorij disciplin so prejeli medaljo, ki je izkazovala Karate-Do Spirit – Duh.
Turnir se je pričel ob drugi uri popoldne z demonstracijo Okuri kumite, ki sta jo vrhunsko uprizorila mojster Timotej Kokalj 2.Dan in Črt Hrovatin, mojster 1.Dan. Pod okrašeno smrekico so udeleženci odložili darila, katera so si z žrebom na koncu v gneči tudi izmenjali. Po tekmovanju v katah je bil kratek kulturni program v izvedbi karateistkinje Ane Hrovatin. Na kitaro je zaigrala in zapela dve pesmici. Za najboljšega Karateista dneva je bil izbran Marin Knežević in za karateistkinjo Hana Kerić. Za najboljši klub na turnirju je bil izven konkurence organizatorja proglašen Ig Shotokan. KK Atom in njegov vodja Lovrenc Kokalj Sensei se je kot organizator zopet dobro odrezal. Pravico na tatamijih so delili mojstri Karate-Do športa, Janko Gobec, Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Aleš Svetlin, Mitja Derenda, Tadej Trinko, Jernej Homar, Saša Štiglic, Igor Zidarič, Črt Hrovatin.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

ATOM Domžale pokalni zmagovalec 2012

Domžalski Karate Klub Atom, ki ga dolgoletno tehnično vodi Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, ostaja tudi v letu 2012 in nasploh desetletje v Shotokan Karate-Do Internacional zvezi Slovenije neporažen. Vsa tekmovanja so opravili z odliko in z velikimi naskoki zbranih točk. Seveda so v prvi meri za uspeh zaslužni člani tekmovalci in njihovi potrpežljivi starši. Ne sme se pozabiti na timski duh in na vse, ki so s srcem na Karate-Do poti in so vedno pripravljeni za sodelovanje. Tako je bilo v tekmovalnem delu SKI Zveze Slovenije 15. decembra organizirano zadnje dejanje v letu 2012, 3.pokalni turnir. Domžalski Atom je zopet prišel na turnir z močno ekipo samih prvakov in z velikim naskokom osvojenih točk na prejšnjih turnirjih. Naj samo omenimo, da jih na domžalskem pokalnem turnirju ni premagala niti še enkrat številčno močnejša italijanska izbrana ekipa.

Shotokan karate-do klub »TROMEJNIK«-Kuzma je 15. 12. 2012 organiziral že 20. S.K.I.F. Karate-Do turnir za pokal »Tromejnik 2012«. S.K.I.F. turnir je potekal v telovadnici osnovne šole Kuzma. Turnir je istočasno veljal kot 3. Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije za leto 2012. Vsem prisotnim na turnirju je dobrodošlico zaželel predsednik in glavni inštruktor kluba Sensei Marjan SOLAR, 4.Dan. Turnir je svečano odprl ravnatelj osnovne šole in istočasno župan občine Kuzma g. Jožef Škalič. Pred začetkom turnirja so s strani organizatorja vsi sodniki in osebje tekmovanja prejeli darila ob 20-obletnici turnirja. Predsednik in glavni inštruktor kluba Sensei Marjan SOLAR je s skromnim darilom presenetil Jelko Rošker Trajbar ob velikem uspehu na 11.Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu v Sydneyu, kjer je osvojila 2.mesto kate. Čestitke za osvojene medalje na SP so bili deležni tudi Lovrenc Kokalj, Mladen Vrtarič, Darjan Rošker in celotna ekipa, ki je bila na SP v daljni Avstraliji. Tudi tokrat so na turnirju največ pokazali člani Kluba Atom Shotokan-Domžale pred KK Š.D.-Ruše in KK Kanazawa dojo-Maribor. Enak vrstni red klubov je bil tudi v Pokalu S.K.I.F. zveze Slovenije za leto 2012.

Na tromeji so se z večkratnim osvojenim zlatom za Domžale zopet izkazali tako v katah kot kumiteju reprezentantje, Timotej Kokalj, Grega Teršek, Žan Podboršek in Patricija Vehovec. Hana Kerić, Žan Guček, Andrej Neškoski, Aleksander Sever, Karin Podboršek, Bor Krajšek, Lina Mecilošek. Izkazali so se tudi, Matjaž Kljun, Luka Repar, mladi Blaž Štiftar, Timotej Mršič, Marcel Krajšek, Pia Guček in Ana Hrovatin. Za tekmovalci je stala odlična podpora s strani Branka Terška in zlatih staršev.

VRSTNI RED PRVIH TREH KLUBOV NA TURNIRJU
1. ATOM-Domžale 2210
2. Š.D.-Ruše 735
3. Kanazawa dojo-Maribor 697

VRSTNI RED PRVIH PETIH KLUBOV ZA POKAL S.K.I. ZVEZE SLOVENIJE 2012
1. ATOM-Domžale 6536
2. Š.D.-Ruše 2649
3. Kanazawa dojo-Maribor 1545
4. Ig-Shotokan 1406
5.Funacoshi Gichin-Ljubljana 1094

Karate Klub Atom Domžale vabi vse kimone 1. 1. Ob 12.00 uri na tradicionalni trening v Kamniško Bistrico.

ZENMEDIA

3.POKALNI TURNIR S.K.I.F. SLOVENIJE - Turnir je bil tretji in zadnji odločilni turnir za POKAL S.K.I.F. SLOVENIJE. Skupni zmagovalec Pokala je tisti klub, kateri je osvojil največ točk iz vseh treh pokalnih turnirjev – Ruše, Domžale in Kuzma. Naj dodam še svoje videnje; Neverjetno sproščeno in korektno sojenje. Prijateljsko vzdušje se je čutilo na vsakem koraku, vendar, ko so tekmovalci stopili na ''tatami'' se je za trenutek prenehalo prijateljstvo in vsak zase je moral pokazat kaj zna. Organizatorju se še posebaj zahvaljujem za meni izkazano pozornost. Ta tekma je bila tudi zadnja tekma nekaterih v mladinski konkurenci in tako je Grega Teršek prvič v katah nastopal tudi v članski konkurenci in osvojil odlično II. mesto. Seveda pa so neustrašni člani karate-do društva ATOM DOMŽALE pod vodstvom ''senseia'' Kokalj Lovrenca dokazali, da so najboljši. Tudi na tej tekmi so zmagali z veliko prednostjo in tako osvojili tudi skupni pokal.ORGANIZATOR: S.K.I. ZVEZA SLOVENIJE TEH.IZVAJALEC: S.K.I. KLUB „TROMEJNIK“ - KUZMA DATUM: SOBOTA 15. DECEMBER 2012 KRAJ: Telovadnica osnovne šole KUZMA OSS!!

Branko Teršek - facebuke

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Iz Sydneya za Domžale dve kolajni

Iz Avstralije se je je v petek pozno popoldne 30. 11. 2012, domov  vrnila Slovenska Shotokan Karate- Do International reprezentanca Slovenije, v kateri so bili tudi trije domžalski karateisti domžalskega Atoma. V izredno močnih kategorijah so v olimpijski dvorani dosegli  izvrsten uspeh in si ponovno pridobili veliko zaupanja in priznanja.

Na SP Sydney Avstralija so dosegli:

Timotej Kokalj 2.Dan, nastop v Kumiteju in Katah posamezno. 11.mesto kate moški posamezno od 20. - 39 let. 

Grega Teršek 1.Dan, nastop v Kumiteju in Katah posamezno. 6.mesto kate mladinci posamezno od 17. - 18 let.

Lovrenc Kokalj 5.Dan nastop v Katah posamezno, ekipno in Yaku soku Kumite. Kate ekipno 2.mesto in srebrna medalja, Yaku soku Kumite 3.mesto in bron na SP.
Zadnje dva dni SP je Sensei Lovrenc Kokalj odigral tudi vlogo mednarodnega Sodnika.

Ob prihodu reprezentantov, so domžalski privrženci člani Karate Kluba Atom, v Kamniški bistrici reprezentantom pripravili vesel sprejem z domačim ansamblom. Reprezentante in vse prisotne je presenetil sneg, kar je bilo za vse tri velika sprememba, saj je v Sydneyu sedaj vroče poletje. Prav vsak je hotel potipati medalji in vsem trem stisniti roko. 
Slovensko reprezentanco je v Avstraliji vseskozi spremljal slovenski konzul g. Brežnik, ki jih je sesznanil z življenjem slovencev v Sydneyu, ki so jim v slovenskem domu pripravili topel sprejem.

ZENMEDIA 

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

S.K.I.F. LIGE SLOVENIJE 2012

S.K.I. zveza Slovenije je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2012 organizirala turnir S.K.I.F. LIGE SLOVENIJE v katah in v kumiteju ekipno. Turnir S.K.I.F. lige je potekal v tehnični organizaciji S.K.I. kluba IG-SHOTOKAN v Telovadnici osnovne šole Škofljica – Škofljica v soboto, 10.11.2012. Svoje ekipe v S.K.I. ligi Slovenije so imeli naslednji klubi: Atom-Domžale, Š.D.-Ruše, Tromejnik-Kuzma, Cankova, Tabor-Maribor in Shotokan-Ig.

S.K.I.F. liga Slovenije je letos potekala v katah za naslednje starostne kategorije: malčki/malčice, mlajši dečki/deklice, starejši dečki/deklice, mladinci/mladinke in moški/ženske, ter v kumiteju za malčke; mlajše dečke, starejše dečke, mladince in moške. Tako je v kata ligi sodelovalo 26 ekip, v kumiteju pa 12 ekip. Skupina v katah Malčki/Malčice (9 ekip) je bila razdeljena na dve skupini. Zmagovalca skupin sta se na koncu pomerila za prvo mesto, drugi uvrščeni ekipi pa za tretje. Zmagala je ekipa Domžal v kateri so nastopali, Karin Podboršek, Nino Knežević, Bor Krajšek, Blaž Štiftar.
Ob koncu lige je bil najuspešnejši klub Atom-Domžale pred Ig-Shotokan in Š.D.-Ruše. Organizator Shotokan-Ig, kateri je ponovno izvrstno pripravil S.K.I.F. Ligo, je ob koncu presenetil z prijetnimi darili za vse sodnike in zapisnikarsko osebje.

Atom Domžale je imel tokrat prvič v svojem obstoju sposojene tekmovalce. Rok Ojsteršek Celje, Nino Knežević in Vid Gobec FG Ljubljana. Članska ekipa se je na turnirju po predhodnem dogovoru razdelila na dve ekipi. Kot omenjeno je ekipa malčkov kate osvojila 1.mesto, borbe 3.mesto. Vse ostale ekipe so dosegle v katah in borbah 1.mesta.

Medalje prvih treh klubov:

KLUB
1.MESTO
2.MESTO
3.MESTO
 
1.ATOM-DOMŽALE
7
1
1
2.IG-SHOTOKAN
3
5
3
3.Š.D.-RUŠE
3

Malčki: Karin Podboršek, Nino Knežević, Bor Krajšek, Blaž Štiftar.
Kate 1.mesto, kumite 3.mesto;
Starejši dečki: Vid Gobec, Žan Guček, Klemen Kastelic, Marcel Krajšek.
Kate 1.mesto, kumite 1.mesto;
Mladinci: Grega Teršek, Patricija Vehovec, Luka Repar, Žan Guček.
Kate 1.mesto, kumite 1.mesto;
Moški: Timotej Kokalj, Grega Teršek, Rok Ojsteršek, Luka Repar.
Kate 1.mesto, kumite 1.mesto in 2.mesto.

Iz ski zveznega zapisnika

 


 
 

 

Slovenija Karate-Do International
SKIF SP Sydney, Avstralija 20.11 – 25.11. 2012. Slovenija Team

Sredi novembra 2012 odhaja v daljno Avstralijo SKIF slovenska Shotokan Karate-Do reprezentanca na 11. Shotokan Karate-Do Internacional Federation svetovno prvenstvo. Slovenska reprezentanca šteje trinajstčlansko odpravo. Deset športnikov bo stopilo na tatami kot tekmovalci v različnih kategorijah kat in športnih borb – kumite. Vodja delegacije in sodnik na SP bo dolgoletni delavec v karate športu Shihan Ivan Čerič 7.Dan, ki je s svetovnih in evropskih prvenstev z ekipami za Slovenijo že osvajal najprestižnejša odličja. Eden najodmevnejših, top uspehov je seveda 2.mesto ženske članske ekipe v katah na SP 2006 v Tokiu, kjer so se slovenke, Mateja Breznik, Polonca Hull in domžalčanka Tamara Kokalj uvrstile med Italijo in Japonsko. Kot mednarodna sodnika bosta na tatamijih v Avstraliji izkazovala pravila tudi Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan in Sensei Darjan Rošker 5.Dan, ki se bosta izkazovala tudi kot tekmovalca v veteranskih kategorijah posamično in ekipno. Ni skrivnost, da bi v SKIF Sloveniji ob že osvojenih veteranskih evropskih medalijah posamezno, Senseia Kokalja, in kate ekipno veterani, radi osvojili tudi odličje na svetovnem prvenstvu. Vsled tega se na svetovno prvenstvo v Sydney pošilja močna veteranska skupina, ki jo zasedajo staroste SKIF slovenskega karateja, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, Mladen Vrtarič 5.Dan, Sensei Darjan Rošker 5.Dan, dr.Boris Rižnar 3.Dan, Aleš Kavkler 3.Dan in veteranka Jelka Rošker Trajbar 2.Dan. Edini član v zasedbi najprestižnejših bojev bo mladi vendar izkušen reprezentant enaindvajsetletni mojster Timotej Kokalj 2.Dan, član domžalskega Shotokan kluba Atom. Pomeril se bo v članskih kategorijah kat in kumiteja -75kg. V kategoriji do 19 let bosta Slovenijo v katah in kumiteju posamezno zastopala, svetovni kadetski prvak iz SP Grčija 2009, Rok Ojstršek iz Celja in reprezentant domžalskega Atoma Črt Hrovatin. V kategoriji do sedemnajst let bo Slovenijo zastopal Grega Teršek, Atom Domžale, tretjeuvrščeni v kumiteju absolutno kadeti, z zadnjega SKIF SP. Reprezentanca Slovenije ima tudi tehnično podporo Branko Teršek in medijsko podporo Karmen Teršek.
Pot in bivanje si v večji meri športniki krijejo sami, kar je proizvod športne politike v isti meri pa priznanje vsem športnikom za razumevanje po zastopanju države Slovenije na omenjenem SP v daljnem Sydneyu.

Priprave športnikov na 11. SKIF SP Sydney Avstralija so potekale skozi triletno obdobje, od zadnjega SP. V zadnjem letu 2012, ko bo SP dejansko potekalo so imeli reprezentantje poleg rednih vsakodnevnih treningov, več večjih seminarskih treningov in tekmovalnih preizkušanj. Pričeli so že kar 1. 1. ob 12.00 v Kamniški Bistrici na tradicionalnem treningu KK Atom Domžale. Sledil je tradicionalni februarski seminar v Murski Soboti. Izkazati so se morali na že 35. Tradicionalnem mednarodnem turnirju v Rušah. Sledilo je SKIF državno prvenstvo in mednarodni turnir v Torinu. V Aprilu so imeli močne treninge s svetovnim SKIF prvakom japoncem Senseiem Nobuakiem Kanazawo 6.Dan. Konec maja je bil v Domžalah trening z japoncem, živečim v Italiji – Milano, Shihanom Masaru Miuro 9.Dan in njegovim asistentom Senseiem Paolom Lusvardijem 7.Dan. Tudi počitnice so bile namenjene vadbi. Udeležili so se Karate-Do kampa v Belgiji in kampa v Italiji. Posebna je bila Izola 2012, saj je številčna udeležba najvišjih evropskih SKIF inštruktorjev, na čelu z japoncem Shihanom Manabu Murakamijem 7.Dan poskrbela za izvrstno vadbo in sproščujoče počutje ob 20.letnici SKIF Slovenije in 25. obletnici organizirane poletne vadbe na slovenskem morju, ki jo neumorno brez prestanka organizira Shihan Čerič in celjan mag. Odon Simonič. V poletju so si reprezentantje vsevrstne moči nabirali tudi z veslanjem in kondicijskim treningom v sami naravi. Pred začetkom jesenske tekmovalne sezone so se tradicionalno zbrali na psihofizičnih pripravah in testiranjih na Boču, katere organizira in vodi strokovni svet SKI Slo. Tukaj se je z izbranimi vajami posebno izkazal prof. Matej Kabaj.

Pred samim SP so se reprezentantje uspešno dokazovali na mednarodnem srbskem turnirju v banatski Čoki in na 6. Mednarodnem odprtem Karate-Do turnirju za pokal “Domžale cup 2012”. Že tradicionalno so se izkazali domačini KK Atom Shotokan Domžale, varovanci Senseia Kokalja, katere so poskusili premagati italijanski športniki, vendar tudi veliko številča italijanska zasedba skupaj s sodniki niso uspeli in je pokal ostal v Domžalah. Tretjeuvrščeni so bili Madžari.

Piko na i bo slovenska SKIF reprezentanca potrdila na 15. domačem Karate-Do seminarju v Domžalah in klubski Ligi 2012 v začetku novembra na Škofljici.

Prispevek za revijo Svetovni borilni športi
Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan
Uredniški odbor

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Sproščeno za Sydney

V lepo prenovljeni šolski telovadnici OŠ Domžale, so se 27. in 28. 10. 2012 potili športniki karateisti in karateistkinje na 15. tradicionalnem Karate-Do domžalskem seminarju, katerega organizira Karate Društvo Atom Shotokan Domžale. Seminar na katerem se zberejo slovenski mojstri tradicionalne Shotokan Karate-Do Internacional šole skupaj s šolskimi pasovi, kateri imajo po končanem seminarju možnost pristopiti k izpitu za višjo sopnjo pasu oziroma potrditev znanja, je kljub vsesplošni ekonomski krizi, ki pesti malo državico Slovenijo, potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju.
Reprezentantje Domžal, Timotej Kokalj 2.Dan, Črt Hrovatin 1.Dan, Grega Teršek 1.Dan in Lovrenc Kokalj 5.Dan, ki se bodo v drugi polovici novembra 2012, potili na SKIF SP v daljnem Sydneyu, Avstralija so organizirano vadbo izkoristili za trening in potrditev forme. V nedeljo po končanem seminarju so se na izpitu za višjo stopnjo izkazali atomovci, Luka Verč, Ian Božič, Simon Gregorc za 9.Kyu, Luka Planinc za 7.Kyu, Blaž Štiftar in Pia Guček za 6.Kyu, Marko Brojan, Marcel Krajšek, Andrej Neškoski, Timotej Mršič za 5.Kyu, Aleksander Sever in Matevž Mauser 4.Kyu, Matjaž Kljun, Peter Vukovič, Alenka Krajšek, Boštjan Guček so napredovali za 3.Kyu, Primož Krajšek, Klemen Muhvič, Marjeta Pajnič, Mitja Hofer, Žan Guček imajo sedaj 2.Kyu. Čestitke.

ZENMEDIA

 

 

   

   

   

 


 
 

 

V Mariboru zmaga Domžal

Na dvajsetem Shotokan Karate-Do Internacional DP Slovenije v tehničnih disciplinah, Kihon ippon kumiteju posamezno in ekipno, Dyu ippon kumiteju posamezno in ekipno in Yaku soku kumiteju ekipno, 20. 10. 2012 v Mariboru, so se na predhodnih kvalifikacijah in potem na finalu najbolje izkazali člani Karate kluba Atom Shotokan Domžale, ki so v tej zvrsti tekmovanj zmagali že desetič zaporedoma. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v kumiteju so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub je postal tisti, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja. Vodja ekipe Domžal je bil Branko Teršek.

Za Domžale so tekmovali:
Kihon ippon kumite posamezno:
Malčki: Blaž Štiftar 2.mesto, Oliver Wagner 3.mesto;
Mlajši dečki, Aleksander Sever 1.mesto; Mlajše deklice, Tesa Štihec 4.mesto;
Starejši dečki, Marcel Krajšek 1.mesto; Ekipno, Mlajši dečki 1.mesto,
Dyu ippon kumiteju posamezno:
Starejši dečki, Žan Podboršek 1.mesto, Žan Guček 2.mesto;
Starejše deklice, Hana Kerić 1.mesto; Mladinke, Patricija Vehovec 2.mesto,
Mladinci, Grega Teršek 1.mesto; Člani, Grega Teršek 1.mesto.
Ekipno, Starejši dečki 1.mesto, Člani 1.mesto.
Yaku soku kumite ekipno:
Lovrenc Kokalj in Mladen Vrtarič, Atom Domžale 1.mesto.

Prvi štirje klubi po zbranih točkah:
1.
ATOM-Domžale
516
23
539
2.
Š.D. - RUŠE
422
22
444
3.
KANAZAWA DOJO - MARIBOR
155
8
163
4.
FUNACOSHI GICHIN - LJUBLJANA
115
3
118

Pregled osvojenih medalj prvih štirih:
S.K.I. KLUB
Zlata
Srebrna
Bronasta
SKUPAJ
ATOM-DOMŽALE
10
3
1
14
Š.D.-RUŠE
5
4
1
10
FUNACOSHI GICHIN-LJUBLJANA
3
3
KANAZAWA DOJO-MARIBOR
1
3
1
5

ZenMedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

6. Karate turnir “Domžale Open 2012”

Tudi 6. pokal ostaja v Domžalah. 6. 10. 2012 je Karate Društvo Atom Shotokan Domžale uspešno organiziral in izpeljal tradicionalni že šesti odprti mednarodni Karate turnir. Turnir je bil izpeljan v ihanski telovadnici OŠ Domžale. V mednarodni konkurenci sta številčno in po kvaliteti izstopali reprezentanci Italije in Madžarske in seveda domačega kluba Atom. Skupaj 252 tekmovalcev in tekmovalk. Turnir se je pričel ob 10.00 uri s pozdravnim nagovorom mag. Brede Hrovatin v imenu organizatorja vsem sodelujočim. Turnir za “Pokal Domžal 2012” je s kratkimi vendar spodbudnimi besedami odprl predstavnik športa v Domžalah mag. Janez Zupančič direktor Zavoda za šport Domžale. Tekmovanje se je začelo s katami najmlajših in vse do najstarejših kategorij. V katah so se iz Domžal izkazali pri najvišjih kategorijah. Pri mlajših kategorijah je zmagal Timotej Mršič. Zmagala je Karin Podboršek in njen brat Žan Podboršek pri starejših dečkih in kadetih. Mitja Hofer 3.mesto. Pri mladincih je reprezentant Grega Teršek 1.Dan kljub poškodbi, ki ga pesti zadnje obdobje, osvojil drugo mesto. Pri članicah-ženskah je zmagala Tamara Kokalj 3.Dan, pri članih-moških je z zmago slavil Timotej Kokalj 2.Dan, Črt Hrovatin je bil tretji. Pri veteranih, barvni pasovi je slavil Boštjan Guček, takoj za njim so bili Alenka Krajšek in Peter Vukovič. V katah sta za Domžale zmagala tudi Andrej Neškoski in Matjaž Kljun.
V popoldanskem času so potekale športne borbe – kumite kategorijsko. Iz Domžal so se pri najmlajših izkazali Timotej Mršič z zmago in Juš Mecilošek z drugim mestom, Bor Krajšek 3.mesto in Marko Brojan 4.mesto. Aleksander Sever je bil v kategoriji +45 mlajši dečki, tretji. Mlajše deklice -45kg, Karin Podboršek 1.mesto, Tesa Štihec 3.mesto.
Zelo uspešen je bil Žan Podboršek iz Trzina saj je zopet slavil kar v dveh disciplinah, starejši dečki +45kg in mladincih -55kg, kjer je bil Žan Guček drugi. Starejši dečki +45kg 2.mesto Žan Guček, 3.mesto Mitja Hofer. Mladinci +55kg 1.mesto Grega Teršek, 4.mesto Luka Repar. Mladinke +55kg Patricija Vehovec 1.mesto in potem pri ženskah +60kg 3.mesto. Kumite moški -75kg Timotej Kokalj 1.mesto, Črt Hrovatin 3.mesto. Moški +75kg Klemen Muhvič 5.mesto. Za Domžale so se borili: Timotej Mršič, Blaž Štiftar, Pia Guček, Luka Planinc, Bor Krajšek, Ana Hrovatin, Tesa Štihec, Karin Podboršek, Juš Mecilošek, Marko Brojan,Andrej Neškoski, Aleksander Sever, Matjaž Kljun, Luka Repar, Alenka Krajšek, Boštjan Guček, Peter Vukovič, Kerić Hana, Žan Podboršek, Žan Guček, Klemen Kastelic, Mitja Hofer, Patricija Vehovec, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Klemen Muhvič, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj, Igor Zidarič, Janez Koncilija, Marjeta Pajnič, Primož Krajšek. Turnir je istočasno veljal kot 2. Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije za leto 2012. Žan Podboršek, Grega Teršek in Timotej Kokalj so dosedaj zmagali na vseh šestih turnirjih. Hvala vsem, ki so kakor koli pripomogli k lepoti turnirja.

VRSTNI RED PRVIH TREH KLUBOV NA TURNIRJU
Mesto Klub-ekipa točke
1. ATOM-Domžale 2260
2. S.K.I.F. Italija 1920
3. Kai Sei-Madžarska 720
VRSTNI RED PRVIH PETIH KLUBOV ZA POKAL S.K.I. ZVEZE SLOVENIJE 2012
1. ATOM-Domžale 4342
2. Š.D.-Ruše 1914
3. Kanazawa dojo-Maribor 848
4. Ig-Shotokan 712
5. Funacoshi Gichin-Ljubljana 682

ZenMedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Uspešno v Čoki, Srbija

Kljub celonočni vožnji so se tekmovalci Domžalskega Atoma na mednarodnem turnirju v Čoki, Srbija 29. 9. 2012, odrezali več kot odlično. Nastopali so v sklopu SKIF reprezentance Slovenije, ki je v skupnem seštevku na turnirju po osvojenih točkah osvojila 3.mesto. Atomovci, Žan Podboršek, Saša Štiglic FG Lj. Patricija Vehovec, Črt Hrovatin, Timotej Kokalj, so preživeli zadnji vikend v septembru po Srbsko. Na tatamiju so se vsi izkazali in vsi osvojili odličja za prva tri mesta. Na turnirju so se med seboj pomerili tekmovalci iz Madžarske, Slovaške, Slovenije in Srbije. Na turnirju je reprezentanco Slovenije je vodil prof. Matej Kabaj 4.Dan, Sensei Darjan Rošker in Lovrenc Kokalj Sensei sta bila v vlogi sodnikov. Turnir je bil po številu tekmovalcev in gledalcev odlično obiskan kar je za Srbijo nekaj povsem normalnega. Opaziti je bilo slabo in neobnovljeno infrastrukturo a veliko volje do življenja in gibanja. Turnirja se zaradi poškodb nista udeležila Hana Kerić in Grega Teršek.

Zenmedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Vodstvo Domžal

Za nami je kvalifikacijski turnir za Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije 2012 v disciplinah dogovorjenih kumitejev kot so Kihon-Ippon kumite za mlajše dečke-deklice, starejše dečke-deklice, mladince-mladinke, člane-članice, veterane-veteranke posamezno in ekipno, v Dyu-Ippon kumiteju za starejše deklice-dečke, mladince-mladinke, člane-članice in za veterane-veteranke ter Yako-soku kumiteju za člane-članice in veterane-veteranke.
Kvalifikacijski turnir je potekal v soboto, 22.09.2012 v tehnični izvedbi S.K.I. karate-do kluba »Kanazawa dojo«-Maribor v prostorih »Kanazawa centra«-Cesta zmage 92-Maribor. S svojimi tekmovalci in tekmovalkami so sodelovali naslednji klubi S.K.I. zveze Slovenije: Atom-Domžale; Š.D.-Ruše; Tromejnik-Kuzma, Shotokan-Ig, Poljčane, Funacoshi Gichin-Ljubljana in Kanazawa dojo-Maribor; Na kvalifikacijskem turnirju so največ pokazali predstavniki klubov Atom-Domžale; Š.D.-Ruše in Kanazawa dojo-Maribor. Sočasno s tekmovanjem so sodniki in inštruktorji S.K.I. zveze Slovenije opravljali praktični izpit za potrjevanje obstoječih strokovnih licenc. Vsi tekmovalci in tekmovalke ter ekipe, ki so sodelovale na kvalifikacijskem turnirju, so se uvrstili na finalni turnir Državnega prvenstva S.K.I.F. kumiteja, ki bo v soboto, 20.10.2012 v Kanazawa centru-Maribor.

Domžale so imele tokrat v igri majhno, skromno ekipo, ki pa je s svojo kvaliteto dominirala in na koncu vseeno povedla. Grega Teršek, Žan Podboršek, Žan Guček, Hana Kerić, Patricija Vehovec, Aleksander Sever, Blaž Štiftar, Oliver Wagner, Tesa Štihec, Mladen Vrtarič in Lovrenc Kokalj. Napisati velja tudi vodstvo vseh štirih ekip Domžal. Tim Domžale je vodil tehnični vodja ekipe Branko Teršek.

VRSTNI RED prvih sedmih KLUBOV pred finalom

1. ATOM – Domžale
253 + 23 =
276 točk
2. Š.D. – Ruše
210 + 22 =
232 točk
3. KANAZAWA DOJO - Maribor
90 + 8 =
98 točk
4. TROMEJNIK – Kuzma
59 + 8 =
67 točk
5. IG – Shotokan
55 + 7 =
62 točk
6. FUNACOSHI GICHIN - Ljubljana
55 + 3 =
58 točk
7. POLJČANE
8 + 1 =
9 točk

 

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Sodniki, inštruktorji, vodje ekip

Tudi sodniki in inštruktorji morajo biti v odlični formi. 15. in 16. september je bil priljubljeni Boč prizorišče Karate seminarja za SKIF slovenske sodnike in inštruktorje. Bliža se jesenski del tekmovanj in obnovitev teoretičnega in praktičnega znanja na področju sodniških pravil vseh tekmovalnih Karate disciplin bi morala biti nujnost pred drugim delom tekmovalne sezone za vse akterje Karate športa. Seminar na Boču je nudil teoretični pregled in praktično vadbo čez vsak korak, ki ga sodnik ali inštruktor potrebujeta za kvalitetno opravljanje svojega poslanstva. Iz Karate Društva Atom Domžale sta na seminarju sodelovala Sensei Lovrenc Kokalj in Timotej Kokalj. Vseh skupaj je na Boču sodelovalo 46 športnikov, od tega 24 športnih delavcev, ostalo so bili mladi na septemberskih pripravah in v vlogi demonstratorjev.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Karate sadni piknik

Na prelepo, sončno septembersko nedeljo, 9.9. 2012, se je druščina Karate kluba Atom Shotokan-Do Domžale zbrala v Kamniški Bistrici, piknik center pri Jurju. Organiziran je bil sadni piknik in seveda Karate trening, ki ga noben pravi atomovec ne sme zamuditi. Približno tako kot trening 1.1. ob 12.00 uri. Dnevi, ko lahko breskrbno bosi vadimo v travi so se za to leto poslovili in marsikateremu je lahko žal sladkega dneva. Mlajšim je veliko veselja naredil zmaj, katerega so spuščali visoko pod modro nebo. Kamniška Bistrica je res pravi zaklad narave in Karate navdušenci so radi povezani z naravo in se v njej počutijo prvinsko. Sadje je sladko, nasitno in predvsem zdravo. Vabljeni v naše vrste.
http://www.karatedomzale.com

zenmedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 
Vse najboljše karateistkinji Atoma mag. Bredi Hrovatin za 05 let. Demonstracijska skupina Atoma - Beli angeli, Žan Podboršek, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Timotej Kokalj in Sensei Lovrenc Kokalj, so ji 31. avgusta. 2012 uprizorili Karate nastop in ji v pesmi zaželeli Vse najboljše in še na mnoga leta. Nastopila je tudi trebušna plesalka, ki je povabila k nastopu tudi slavljenko in sta z orientalskimi gibi totalno očarali.
 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

BOČ za Avstralijo 2012

Reprezentanca SKIF Slovenije, ki v Novembru 2012 odhaja v Avstralijo na svetovno prvenstvo je z psihofizičnimi pripravami na Boču, od 23.8. do 26. 8. 2012 končala 2.del programa. Reprezentantje so se testirali v vzdržljivostnih vajah, hkrati pa opravljali zahtevne treninge, ki so temeljili na eksplozivnosti, hitri moči in dinamiki. Del treninga je bil seveda posvečen specifičnemu nastopu na SP. Strokovni Svet v sestavi, Shihan Čerič 7.Dan, Sensei Rošker 5.Dan, Sensei Kokalj 5.Dan, prof. Kabaj 3.Dan, so potrdili pripravljenost kandidatov in sestavili prijavo tekmovalcev - kategorije, ki se je poslala organizatorju v Sydney. Iz Domžalskega Atoma potujejo štirje kandidati. Črt Hrovatin ni bil na pripravah. Timotej Kokalj, Grega Teršek in Sensei Kokalj so na Boču tokrat opravili teste z zavidljivimi rezultati.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 
Svetovno prvenstvo na drugem koncu sveta se bliža in karateisti Atoma, Timotej Kokalj 2.Dan, Grega Teršek 1.Dan, Črt Hrovatin 1.Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, ki bodo v sklopu reprezentance Slovenije zastopali ljubljanski konec na SKIF svetovnem prvenstvu v Sidneju, Avstralija, so 16. 8. 2012, opravili trening v naravnem bohinjskem okolju, kjer so si poleg vadbe v kimonah, privoščili tudi dvourno veslanje s čofotanjem v prečudovitem jezeru.
 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Izola 2012

Domžalski privrženci Shotokan Karateja so od 17. 7. Do 22. 7. 2012 uživali na 25.letnem Karate-Do poletnem seminarju v prelepi in zasanjano poletni Izoli. Lepa obletnica SKI Zveze Slovenije je bila dovolj tehten razlog za izvrstno mednarodno zasedbo inštruktorjev, katero je s prihodom in izvrstnim delom kronal dvakratni svetovni prvak in eden glavnih inštruktorjev svetovne SKIF Karate federacije Shihan Manabu Murakami 7.Dan. V prvem delu seminarja so potekali izpiti za Kyu šolske pasove in iz Domžal so se izkazali: Oliver Wagner in Timotej Mršič za 6.Kyu – zeleni pas, Ana Hrovatin in Juš Mecilošek in Matevž Mauser za 5.Kyu modri pas, Luka Repar za 3.Kyu – prvi rjavi pas, Milan Hrovatin za 2.Kyu – drugi rjavi pas. Z množično zasedbo in prvič kar z dvema ladjama je uspel tradicionalni ribji piknik. Ob prijetnem programu so bila podeljena priznanja za uspešno opravljene Kyu izpite in japonske diplome za mojstre, katere so prijeli, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Janez Koncilija 1.Dan, Tamara Kokalj in Miha Gavez za 3.Dan, ki so opravljali izpite v aprilu. Julijski treningi na seminarjih doma in v tujini bodo vsekakor dobra popotnica reprezentantom, ki odhajajo novembra na SP v Avstralijo. Japonec Shihan Murakami je v Slovenijo pripotoval z družinico in si zadnje tri dni vzel odmor za ogled Ljubljane in Bleda. Mojstra so bili v Domžalskem Karate Klubu Atom zelo veseli in so z njim delili zadnje dni obiska.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Znoj zadovoljstva

Igea Marina obmorsko mesto Italije je tudi letos od 12. – 15. 7. 2012, gostila karateiste evrope in seveda množico italijanskih vadbe željnih mojstrov in športnikov, ki bi to radi postali. Koncept vadbe, ki je popolnoma ločen po tekmovalnem športnem delu in tradicionalni vadbi veščine. Vročina in sopara na treningih in zunaj vadbenih prostorov je vedno za povprečnega zemljana neznosna. Vendar je prežeta kimona in znoj, ki zaliva telo in obraz popolnoma prezrt. Novembra 2012 je v Avstraliji SP. Kdo od italijanov bo sodeloval na SP so izvedeli na tem seminarju. Veliko jih je in vsi bi radi šli. Kako so se trudili. Prvi na treningu in zadnji s treninga. Od žuljev povite noge so v vsakem trenutku pripravljene steči k mojstru, da pokaže še kaj iz svojega repertuarja izkušenj.
Seminar je vodil tvorec naprednega karateja japonec Shihan Masaru Miura 9.Dan in gost iz Amerike japonec Shihan Yutaka Yaguchi 10.Dan, rojen v Hiroshimi 1932, iz svetovne International Shotokan Karate Federation (ISKF). Res izjemen mojster, učenec mojstra Masatoshi Nakayame, ki skupaj z Shihanom Teruyuki Okazakiem 10 Dan v Ameriki tvorita eno največjih panameriško karate zvezo. Izjemno so se trudili italijanski mojstri, učenci Shihan Miure, Sensei Alfredo Romeo 7.Dan Sensei Giampetro Grossele 7.Dan, Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan, izvrstni mojstri vsi v poznih letih in z izjemnimi izkušnjami. Z enodnevnim treningom je na seminarju sodeloval tudi glavni inštruktor domžalskih shotokancev Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, sensei domžalskega Atoma, katerega so na seminarju tudi pričakovali in je zastopal Slovenijo. Od tujih držav je bilo opaziti Čehe, Slovake, Poljake, Angleže, Francoze, Špance, Nizozemce, Madžare, Nemce, Turke in nekaj predstavnikov Afrike.

ZENMEDIA

 

 

 


 
 

 

Domžalčani v Belgiji

Dolga je pot do BÜTGENBACH Worriken centra v Belgiji, kjer se je od 6. 7. – 8. 7. 2012 odvijal internacionalni Karate-Do seminar. Karateisti domžalskega atoma so seveda kot vsako leto sodelovali na tem izredno zanimivem, popestrenem z vedno kaj novega, karate seminarju. Karateisti Timotej Kokalj, Črt Hrovatin, Grega Teršek in Sensei Lovrenc Kokalj novembra potujejo na nastop na S.K.I.F. svetovnem prvenstvu, ki bo Sidneju, Avstralija in seveda jim je potrebno zagotoviti najboljše priprave na ta svetovni dogodek.

Belgijski poletni seminar je vodil svetovno priznani karate mojster japonec Shihan Manabu Murakami 7.Dan seveda skupaj z evropskimi mojstri, ki so se seminarja udeležili. Tokrat je velika čast doletela tudi domžalskega mojstra L. Kokalja, ki je skupaj z priznanimi mojstri tujih držav imel čast voditi svoj del seminarja in s tem poskrbel za promocijo domžalsko – slovenskega karateja. Glavni inštruktor Belgijske federacije Sensei Stephane Castrique 5.Dan je zopet poskrbel za izjemen dogodek in zanimivo, belgijci se pripeljejo na vsakoletni seminar sredi julija v Izolo.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Luka Planinc, rumeni pas

Srčni karateisti KK Atom, učenci OŠ Trzin, Ian Božič, Luka Verč, Daša Dolenšek, Jaka Kocjančič, Luna Humar, so 16. 6. 2012 na Igu, pred najvišjo SKI Slo. zvezno komisijo, Shihan Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi, uspešno opravili karate izpit za 10.Kyu, prvo rdečo črtico na belem pasu.. Za 9.Kyu, drugo rdečo črtico na belem pasu, je bil uspešen Marko Vukovič. Odlično se je odrezal Luka Planinc in opravil preizkušnjo za rumeni pas. Vsem želimo vesele in varne počitnice in še veliko veselja pri vadbi plemenite veščine Karate – prazna roka, kjer si človek pridobi motoriko, vsesplošni red in disciplino, samospoštovanje, ustrezno gibljivost in racionalno porazdelitev pameti in čustev za dojemanje raznolikosti okolja, ki je lahko negativen ali pozitiven, odvisno od sreče sobivajočih in njihove pripravljenosti biti zdaj in tukaj. Borilne veščine so nastale za potrebe preživetja. V današnji obliki, ko se mora človek zopet učiti hoditi, je vadba tovrstnih veščin potreba po kvalitetnem funkcioniranju v vseh ozirih.

Lovrenc Kokalj Sensei
Oss!

 

 

   

 


 
 

 

Iz Atoma dobrodelna samo brat in sestra Podboršek

Na SKI Slo. dobrodelnem zveznem Karate turnirju, ki je potekal 9. 6. 2012 v Kanazawa centru Maribor je z popolnoma drugačnim obrazom, z dvema tekmovalcema, Žanom Podborškom in Karin Podboršek, sodeloval tudi KK Atom Shotokan Domžale. Zmagoviti klub zadnjega desetletja je klonil pod težo dobrodelnosti, ki je bila tokrat zbrana za vse slovenske fante, ki bodo novembra 2012 zastopali Slovenijo na SP v Avstraliji. Iz Atoma bodo na SP nastopali štirje tekmovalci in med temi še sodnik. Svoj prispevek so na dobrodelnem turnirju iz Domžal s sojenjem prispevali tudi trije sodniki. Turnir je uspel. Zbrana sredstva bo vodstvo zveze nedvomno porabila za uspešen odhod in sodelovanje Slovenije na drugem koncu sveta.
Karin Podboršek je na dobrodelnem turnirju osvojila tri prva mesta, Žan Podboršek je bil prvi v Katah in prvi tudi v kumiteju borbah. V finalni borbi je s tekmovalcem iz druge starejše skupine za zmagovito točko nasprotniku v prestrezanju zadal izreden gjako zuki čudan, vendar mu glavni sodnik zaradi sklonjene glave, udarca ni dosodil. To je nasprotnik izkoristil z točo protiudarcev. Hvala družini Podboršek. S svojimi izdelki sta za srečelov prispevali članici atoma gospa Marjeta Pajnič – Coris in gospa Marija Peterlin iz svoje tekstilne trgovine.

ZENMEDIA

 

 

   

 


 
 

 

18. Šolsko Karate prvenstvo

18. Šolsko državno Karate prvenstvo je potekalo v organizaciji Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije pod okriljem tehničnega izvajalca KK Ig Shotokan, v soboto, 02.06.2012, v Športni dvorani osnovne šole Ig. Prvenstvo je bilo namenjeno vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki trenirajo v klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji. Udeležilo se je 207 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 36 osnovnih in srednjih šol.
Nedvomno je bila najboljša tekmovalka dneva Karin Podboršek OŠ Trzin z osvojenimi štirimi zlatimi odličji. Dvakrat v katah in dvakrat v borbah – kumiteju in njen brat Žan Podboršek z dvema zlatima odličjema, kate in kumite borbe.. S tem sta OŠ Trzin, ki je skupno med OŠ zasedla 2.mesto, prinesla večino točk. Med OŠ so bili najboljši iz OŠ Ig ( čez štirideset tekmovalcev in tekmovalk). OŠ Domžale je s šestimi tekmovalci in tekmovalkami zasedla 3.mesto.
Iz Karate Kluba Atom Domžale so tekmovalci zastopali, OŠ Trzin – Oliver Wagner, Pia Guček, Ana Hrovatin, Karin Podboršek, Žan Guček, Mitja Hofer, Klemen Kastelic, Žan Podboršek. OŠ Domžale – Bor Krajšek, Marcel Krajšek, Juš Mecilošek, Lina Mecilošek, Aleksander Sever, Marko Brojan.
OŠ Venclja Perka Domžale – Blaž Štiftar, Za srednje šole sta uspešno nastopala atomovca, Luka Repar in Matjaž Kljun.

Rezultati prvih petih osnovnih šol:
1. IG 1435 točk
2. TRZIN 835 točk
3. DOMŽALE 455 točk
4. JANKA GLAZERJA - RUŠE 395 točk
5. I. OSNOVNA ŠOLA - CELJE 385 točk

Rezultati prvih petih srednjih šol:
1. SREDNJA ZDRAVSTVENA IN KOZMETIČNA - MARIBOR 300 točk
2. GIMNAZIJA POLJANE - LJUBLJANA 200 točk
3. SREDNJA ŠOLA TEHNIŠKIH STROK ŠIŠKA - LJUBLJANA 200 točk
4. VEGOVA GIMNAZIJA - LJUBLJANA 150 točk
5. GIMNAZIJA - LJUBLJANA 150 točk

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Japonec v Domžalah

Iz vrst v katerih so stali mojstri Karateja je bilo slišati, kako to naredi? Res je čudežni karate, katerega uči Shihan Masaru Miura 9.Dan, tehnični director evropske Shotokan Karate-Do Internacional Federacije. Ker sem majhen sem bil po treningih večinoma ves v bolečinah. Začel sem razvijati princip, ki bazira na rotaciji brez umika. Kot vidite mi je uspelo. Je dejal mojster, ki mu borec ne pride do živega, saj ima skupaj s tehničnim znanjem, kot se za dolgoletnega mojstra tudi spodobi, izreden taiming. 73. letnega japonskega mojstra je v Slovenijo pripeljal italijanski mojster in veliki prijatelj Domžal in Lovrenca Kokalja, Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan. Karate Klub Atom Shotokan Domžale je enodnevni seminar organiziral 26. 5. 2012 v veliki telovadnici OŠ Domžale. Seminar je bil uspešnica saj so ljubitelji Karate veščine ob vadbi neizmerno uživali. Japonec je med drugim demonstriral sklece in jih z odbijanjem od tal naredil 10 v šestih sekundah. Malenkosti so zelo pomembne. Po seminarju so se udeleženci udeležili skupne večerje in se na sprehodu v Kamniški Bistrici z cenjenim gostom spustili v sproščen pogovor. Ta dan se je v Domžalah povsod nekaj dogajalo, kar ni ušlo pogledu gosta in je bil nad dogodki izredno vesel.

ZENMEDIA

 

 

   

   

   

   

   

 


 
 

 

Hana Kerić dvakrat prva

Na 21. mednarodnem KYU turnirju, 20. Maja 2012 v Avstriji, STRASSWALCHEN, je karateistka domžalskega Atoma, Hana Kerić, dosegla kar dve zmagi. V katah in borbah – kumiteju. Aleksander Sever se je uvrstil v finalni del kat osmih najboljših. V finalu je lepo naredil kato vendar si je zaradi popravljanja las pred zaključkom kate prislužil odbitek pri ocenah in tako osvojil peto mesto.

 

 

 


 
 

 

Domžale najboljše

Na 2. S.K.I.F. KYU turnirju šolski pasov za pokal »Domžale 2012« je karate mojster in inštruktor Timotej Kokalj 2.Dan, popeljal Karate-Do klub »Atom«-Domžale do vrhunske zmage. Turnir je potekal v soboto, 21. 04. 2012, v telovadnici Podružnične osnovne šole Domžale – Ihan. V zelo prijateljskem in mirnem ozračju se je pomerilo 130 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 9 S.K.I.F. klubov Slovenije: Š.D.-Ruše, Kanazawa dojo-Maribor, Poljčane, Tromejnik-Kuzma, D.K.-Celje, Ig-Shotokan, Funacoshi Gichin-Ljubljana, Cankova in Atom-Domžale ter kluba Kobushi-Kamnik in WKSA-Hajdina.
Na turnirju so nastopali samo nosilci šolskih pasov – KYU pasovi. Turnir je bil pregledna tekma za nastop »KYU« reprezentance Slovenije za 21.Mednarodni KYU turnir, ki bo potekal v nedeljo, 20.maja 2012 v Avstriji-Strasswalchen. Vse prisotne na turnirju je na začetku pozdravila članica KD Atom Shotokan-Do Domžale gospa mag. Breda Hrovatin in jim zaželela veliko uspeha in dobrega počutja v Ihanu. Otvoritev sta naredila sedaj mojstra, reprezentanta Atoma,
Črt Hrovatin 1.Dan in Grega Teršek 1.Dan z demonstracijo nožnih tehnik v prestrezanju.
Zopet so največ pokazali člani kluba »Atom«-Domžale in več kot prepričljivo osvojili glavno lovoriko turnirja. Drugi so bili člani Š.D.-Ruše in tretji Karate Klub Funacoshi Gichin-Ljubljana.
Najboljša tekmovalka in tekmovalec turnirja sta bila brat in sestra iz Trzina Karin Podboršek in Žan Podboršek. Oba iz KD Atom Shotokan Domžale, kateri je imel še veliko odličnih uvrstitev:
Vidni rezultati Domžal – Kate:
1.mesta: Pia Guček, Timotej Mršič, Blaž Štiftar, Karin Podboršek 2x, Juš Mecilošek, Aleksander Sever, Žan Podboršek, Hana Kerić, Matevž Mauser;
2.mesta: Eva Zupan, Ana Hrovatin, Lina Mecilošek, Žan Guček;
3.mesta: Neža Zupan, Marcel Krajšek,
4.mesto: Tilen Špenko, 5.mesto: Luka Repar, Oliver Wagner; 6.mesto: Klemen Muhvič.
Kumite – borbe kategorijsko:
1.mesto Marcel Krajšek, Starejši dečki 12-13 let -50kg,
1.mesto Žan Podboršek, Starejši dečki 12-13 let +50kg,
1.mesto Žan Guček, Starejši dečki 14-15 let -60kg,
1.mesto Hana Kerić, Starejše deklice 14-15 let -60kg,
2.mesto Lina Mecilošek, Starejše deklice 12-13 let -50kg,
Kumite – borbe absolutno:
Mlajši dečki od 7 – 9let, 2.mesto Blaž Štiftar;
Mlajše deklice 10 – 11let, 1.mesto Karin Podboršek, 2.mesto Neža Zupan;
Mlajši dečki 10 – 11let, 1.mesto Juš Mecilošek, 2.mesto Timotej Mršič;
Moški 18. – 35let. 1.mesto Klemen Muhvič, 2.mesto Matevž Mauser, 4.mesto Luka Repar;
Ženske 18. – 35let. 1.mesto Eva Gruber – Kobushi Kamnik.

Rezultati prvih štirih klubov:
1. ATOM-Domžale 2255 točk
2. Š.D. - Ruše 770 točk
3. FUNACOSHI GICHIN - Ljubljana 750 točk
4. D.K. – Celje 710 točk

ZENMedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Pet Karate mojstrov

V Mariboru je Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije gostovala izvrstnega japonskega karate mojstra Senseia Nobuakia Kanazawo 6.Dan. Japonski karate strokovnjak se je mudil v Sloveniji od 12. 4 do 17.4. 2012 na svoji evropski turneji in zopet navdušil mnoge udeležence karate seminarja in vsekakor reprezentante, ki so z njim opravili kar nekaj treningov. Iz Domžal se je treningov udeležilo 28 karateistov in karateistk. V nedeljo 15. 4. so se v Kanazawa centru Maribor pred strogo komisijo na čelu z japonskim strokovnjakom, opravljali izpiti za višje mojstrske nazive.
Iz Domžal je izpit opravljalo pet kandidatov in vsi so preizkušnjo opravili uspešno.

Za črni pas 1.Dan so bili uspešni:
Grega Teršek 1.Dan, Črt Hrovatin 1.Dan in Janez Koncilija 1.Dan.
Za mojstrski naziv 3.Dan sta uspešno opravila izpit:
Miha Gavez 3.Dan in Tamara Kokalj 3.Dan.

Vodstvo Karate Društva Atom Shotokan Domžale za napredovanje vsem čestita in jih vabi k nadaljevanju.

Predsednik in gl. inštruktor KD Atom Domžale
Lovrenc Kokalj

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

KD Atom na SKIF DP Slo. 2012 ponovno najboljši

Shotokan Karate-Do Internacional Zveza Slovenije je v skladu s programom tekmovanj za leto 2012 uspešno izvedla JUBILEJNO 20. DRŽAVNO S.K.I.F. PRVENSTVO SLOVENIJE za vse starostne kategorije v katah posamezno in ekipno, ter v jiyu-kumiteju kategorijsko in absolutno za dečke-deklice, mladince-mladinke, člane-članice in veterane.

Naslov klubskega državnega prvaka 2012 so osvojili karateisti KARATE DRUŠTVA ''ATOM'' SHOTOKAN-DO DOMŽALE. Naslova niso izpustili že od leta 2004 in ostajajo na prvem mestu. In tudi prvič niso osvojili 1.mesta pri članih kate ekipno. Na DP 2012 je bil zasluženo najboljši atomovec Grega Teršek saj je kar štirikrat postal državni prvak:
Kate posamezno in ekipno mladinci,
Kumite posamezno mladinci +55kg,
Kumite mladinci absolutno.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Spomladanski, Zvončkov Turnir
SKI Klubov osrednje Slovenije

Karate Do Turnir šolskih pasov je potekal 25. 3. 2012 v veliki telovadnici OŠ Domžale. Namenjen je bil klubom in njihovim vadečim, ki še nimajo tekmovalnih izkušenj in seveda zelo pomemben za tekmovalce in tekmovalke, ki nastopajo 31. 3. 2012 na Finalu DP SKI Zveze Slovenije, ki bo v tradicionalnih Rušah, pri Mariboru. Zelo pomemben je bil turnir tudi za reprezentante sodelujočih klubov, ki v novembru nastopajo na SP v Avstraliji. Tekmovanje je potekalo v popoldanskem času in marsikatera družina je nedeljsko popoldne preživela na tekmovanju. Da sodelujoči niso bili preveč prikrajšani za nedeljo je poskrbel karateist Milan Hrovatin iz Veterinarske ambulante Max, z krofi iz Trojan in sokovi. Tekmovalci in tekmovalke so se na tatamiju najprej pomerili v Elementih posamezno na izpadanje, sledili so posamezni boji v Katah. Pozno popoldne so s svojimi nastopi tekmovanje popestrili mojstrski kandidati in mojstri. Z nastopom v Kaiši kumiteju sta se pokazala mojstrica Tamara Kokalj in mojster Miha Gavez. Članska finalna ekipa Atoma za DP v Katah, Grega Teršek, Timotej Kokalj, Črt Hrovatin so izvedli kato Kanku Sho. Nadaljevalo se je tekmovanje v Kumiteju – športnih borbah in prav zanimivo je bilo opazovati mlade res mlade odlične borce in borke. Na koncu so potekale tudi ekipne borbe. Sodelovali so klubi: Funacoshi Gichin Ljubljana, Ig Shotokan, Bishido Moravče, Kobushi Kamnik, Šogun Ljubljana in Atom Shotokan Domžale. V že večernih urah so bile podeljene medalje in pokali najboljšim trem v skupinah. Dobili smo tudi najboljšo tekmovalko turnirja Ines Knežević iz KK Funacishi Gichin Ljubljana in najboljšega na turnirju Žana Podborška. Prejela sta plaketi turnirja. Najboljši klub na turnirju je bil organizator Atom Domžale, drugi IG Shotokan in tretjeuvrščeni Bushido Moravče.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Uspešno v Torinu

Karateist Domžalskega Atoma Timotej Kokalj je v reprezentančnem dresu Shotokan Karate-Do Internacional Slovenije, nastopal na ekipnem mednarodnem pokalnem turnirju v Giavenu, Torino 17. 3. 2012. Na turnirju osmih držav, Italija, Nizozemska, Madžarska, Belgija, Anglija, Češka, Spanija, Slovenija, so se ekipno pomerili v Katah in Kumiteju – borbah. V Katah so v sestavi, Rok Ojstršek – Celje, Timotej Kokalj – Domžale, Miran Vrbanič – Maribor, dosegli 3.mesto. V Kumiteju – športnih bojih so v sestavi, Timotej Kokalj, Rok Ojstršek, Danijel Žmavc, Marko Bunderla, Miran Vrbanič, Aleš Kavkler, izborili 2.mesto. Na tatamiju je reprezentanco Slovenije vodil Sensei Darjan Rošker 5.Dan. Iz Slovenije sta sodila Shihan Ivan Čerič 7.Dan in Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan. Turnir je potekal v popoldanskem in nočnem času. Pred tekmovanjem je japonec Shihan Masaru Miura 9.Dan vodil seminar specialne tehnike v smeri prihodnost Karateja. Na turnirju ni bilo barvnih šolskih pasov in so nastopali samo črni pasovi.

ZenMedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Odlično v Hočah in Novem Sadu

Hoče, KV DP
Karateisti domžalskega Atoma, katerega vodi dolgoletni karateist Lovrenc Kokalj 5.Dan, sedaj mednarodni inštruktor in sodnik Karate športa, so 3. 3. 2012 sodelovali in želi uspehe najprej na kvalifikacijah SKI DP Slovenije v Hočah in nato 4. 3. 2012 v Novem Sadu Srbija na odprtem mednarodnem prvenstvu Srbije. Za športnike in spremstvo izredno naporna dneva in tudi noči. Na kvalifikacijah v Hočah so Domžale nastopale z 18. tekmovalci in tekmovalkami. Zopet je bil dosežen skupni uspeh, vendar tokrat minimalno. Atom rezultatsko potegne na visok nivo že izkušena mlada ekipa, Timotej Kokalj, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Žan Podboršek, Žan Guček, Patricija Vehovec, Hana Kerić, ter pri najmlajših, Karin Podboršek, Aleksander Sever, Blaž Štiftar in sedaj tudi Timotej Mršič. Vegetacija in pasivnost ostalih vadečih je močno opazna in resnega klubskega rezultata kmalu ne bo mogoče opaziti. Finale DP bo v soboto 31. 3. v tradicionalnih Rušah.

TRENUTNI VRSTNI RED PRVIH ŠTIRIH KLUBOV PO KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU ZA DP S.K.I.F. SLO

Mesto KLUB Kate Kumite Tekmovalci SKUPAJ
           
1. ATOM-Domžale 332 291 51 674
2. Š.D.-Ruše 325 50 32 407
3. IG-Shotokan 234 105 39 378
4. NIKAN-Maribor 242 61 38 341

Novi Sad open
V Novem Sadu je bil od vseh slovenskih klubov prisoten samo domžalski Atom. Slovence so že tradicionalno lepo sprejeli, vendar na borišču ob 585 udeležencih ni bilo milosti. Pet tekmovalcev iz Slovenije katere je na tekmovanju vodil Branko Teršek je potegnilo končni izkupiček z petimi tretjimi mesti in dvema zmagama. Žan Podboršek je zmagal v borbah absolutno kadeti 1.mesto, Grega Teršek je bil v borbah tretji v katah pa je z finalno kato Kanku Sho slavil pri mladincih z 1.mestom.Iz Slovenije sta na turnirju sodila sodnika Mitja Derenda Shogun Ljubljana in Lovrenc Kokalj Domžale.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Na 35.MEDNARODNEM KARATE-DO TURNIRJU ZA POKAL „RUŠE 2012“

DOMŽALE ZOPET NAJBOLJŠE

Domžalski tekmovalci Karate Kluba Atom so se zopet izkazali. Tokrat še posebej saj je bila konkurenca močna in v mednarodni zasedbi. Še posebej so se na turnirju izkazali tekmovalci in tekmovalke v Kumiteju – borbah saj je bila osvojena skoraj vsaka kategorija, ponekot kar vsa prva tri mesta. Žan Podboršek je osvojil kar tri zlate medalje. Eno v Katah in dve v Kumiteju.
S.K.I. karate-do klub „Š.D.“-Ruše je v sodelovanju z S.K.I.F. Slovenijo zelo uspešno organiziral 35.Mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za Pokal „Ruše 2012“, ki je potekal v soboto, 18.02.2012, v Športnem parku Ruše-Športna dvorana Ruše. Na turnirju je nastopalo 312 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz 16 klubov iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Ukrajine in Turčije. Na turnirju so sodelovali tudi vsi potencialni kandidati S.K.I.F. reprezentance Slovenije za nastop na Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu, ki bo v mesecu novembru v Avstraliji-Sydney.

Pred turnirjem, katerega je uradno odprl župan občine Ruše g.Uroš Stanc, je bila uradna proglasitev najuspešnejših na osnovi doseženih rezultatov v letu 2011:
Priznanja za PERSPEKTIVNA ŠPORTNIK – ŠPORTNICA sta prejela,
GREGA TERŠEK (ATOM-DOMŽALE) in PETRA MILIVOJEVIĆ (Š.D.-RUŠE);
NAJ ŠPORTNIK-ŠPORTNICA:
TIMOTEJ KOKALJ in TAMARA KOKALJ (oba ATOM-DOMŽALE),
za najuspešnejšega inštruktorja na osnovi osvojenih medalj je bil proglašen
LOVRENC KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
ter najuspešnejši trije klubi na osnovi osvojenih točk po turnirjih v letu 2011:
1.mesto ATOM-DOMŽALE 2.mesto: Š.D.-Ruše in 3.mesto Ig-Shotokan.

Na samem turnirju, ki istočasno velja za 1.Pokalni turnir S.K.I. zveze Slovenije za 2012 so največ uspeha imeli člani kluba Atom-Domžale pred Š.D.-Ruše in reprezentanco S.K.I.F. Italija.
Organizator Š.D.-Ruše je poskrbel za presenečenje, saj je ob koncu turnirja proglasil najboljša tekmovalca v članski konkurenci, in sicer: pri članicah MATEJA BREZNIK (Š.D.-Ruše) in pri članih TIMOTEJ KOKALJ (Atom-Domžale).

SKRAJŠANI REZULTATI:
KATE POSAMEZNO
MALČKI– od 8 do 10 let – beli, rumeni in oranžni pas: 1.Michel HORN (Krka-Novo Mesto) 2.Blaž ŠTIFTAR (Atom-Domžale) 3.Rene ŠABEDER (WKSA-Duplek) 4.Aljaž GORNIK (Š.D.-Ruše) MALČKI- od 8 do 10 let-od zelenega do rjavega pasu: 1.Gal GOLE (Kanazawa dojo-Maribor) 2.Nino KNEŽEVIČ (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Bor KRAJŠEK (Atom-Domžale) 4.Jernej GORNIK (Š.D.-Ruše) MALČICE- od 8 do 10 let-beli,rumeni in oranžni pas: 1.Laura POGLOVNIK (Š.D.-Ruše) 2.Rebecca LANZONI (Italija) 3.Pia GUČEK (Atom-Domžale) 4.Anastasija KOSTADINOVA (WTKO-Hrvaška) MALČICE-od 8 do 10 let-od zelenega do rjavega pasu: 1.Eva RAUH (Š.D.-Ruše) 2.Karin PODBORŠEK (Atom-Domžale) 3.Nika KUPČIČ (Š.D.-Ruše) 4.Lara KOVAČIČ (Krka-Novo Mesto) MLAJŠI DEČKI-od belega do zelenega pasu: 1.Mitja KODERMAN (WKSA-Duplek) 2.Timotej MRŠIČ (Atom-Domžale) 3.Jernej GORNIK (Š.D.-Ruše) 4.Žiga JAVORŠEK (WKSA-Duplek) MLAJŠE DEKLICE-od modrega do rjavega pasu: 1.Ines ZMAZEK (Š.D.-Ruše) 2.Lina MECILOŠEK (Atom-Domžale) 3.Teja SVOLJŠAK-ZOREC (Nikan-Maribor) 4.Luna JERČIČ (WTKO-Hrvaška) STAREJŠI DEČKI-od belega do zelenega pasu: 1.Marcel KRAJŠEK (Atom-Domžale) 2.Luka KVAS (D.K.-Celje) 3.Denis VOLMAJER (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Toni BENČIČ (WKSA-Duplek) STAREJŠI DEČKI-od modrega do rjavega pasu: 1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Boris HORVAT (Tromejnik-Kuzma) 3.Klemen KMETIČ (Kanazawa dojo-Maribor) 4.Žan SVETINA (Katana-Radlje) MLADINCI-od belega do vijoličastega pasu: 1.Vid GOBEC (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 2.Tilen HORVAT (Ig-Shotokan) 3.Matjaž KLJUN (Atom-Domžale) 4.Danijel KUSIĆ (D.K.-Celje) MLADINCI-rjavi in prvi črni pas: 1.Angelo BIANCHI (Italija) 2.Paolo BELLINI (Italija) 3.Marco BUFFO (Italija) 4.Grega TERŠEK (Atom-Domžale) HRAŠOVEC (Š.D.-Ruše) MLADINKE-rjavi in prvi črni pas: 1.Petra MILIVOJEVIĆ (Š.D.-Ruše) 2.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) 3.Giulia BUFFO (Italija) 4.Špela KISILAK (Tromejnik-Kuzma) MOŠKI-od belega do vijoličastega pasu: 1.Matevž MAUSER (Atom-Domžale) 2.Mihael RUKŠE (Krka-Novo Mesto) 3.Jože PLANINŠIČ (Katana-Radlje) MOŠKI-rjavi in črni pas: 1.Luca DALSENO (Italija) 2.Timotej KOKALJ (Italija) 3.Rok OJSTERŠEK (D.K.-Celje) 4.Črt HROVATIN (Atom-Domžale) ŽENSKE-rjavi in črni pas: 1.Mateja BREZNIK (Š.D.-Ruše) 2.Tamara KOKALJ (Atom-Domžale) 3.Irina MLINARIČ (Š.D.-Ruše) 4.Isabela ROMEO (Italija)

KUMITE KATEGORIJSKO: MLAJŠI DEČKI – 45 KG: 1.Timotej MRŠIČ (Atom-Domžale) 2.Nino KNEŽEVIČ (Funacoshi Gichin-Ljubljana) 3.Bor KRAJŠEK (Atom-Domžale) 4.Aleksander SEVER (Atom-Domžale) MLAJŠE DEKLICE – 45 KG: 1.Lina MECILOŠEK (Atom-Domžale) 2.Karin PODBORŠEK (Atom-Domžale) 3.Ines ZMAZEK (Š.D.-Ruše) STAREJŠI DEČKI – 45 KG: 1.Marcel KRAJŠEK (Atom-Domžale) 2.Žan SVETINA (Katana-Radlje) STAREJŠI DEČKI + 45 KG: 1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Mitja HOFER (Atom-Domžale) 3.Žan GUČEK (Atom-Domžale) 4.Denis VOLMAJER (Kanazawa dojo-Maribor) STAREJŠE DEKLICE + 45 KG: 1.Hana KERIČ (Atom-Domžale) 2.Clarissa ROŠKER (Kanazawa dojo-Maribor) 3.Patricija GLAVICA (Katana-Radlje) 4.Urška HRAŠOVEC (Š.D.-Ruše) MLADINCI – 55 KG: 1.Žan PODBORŠEK (Atom-Domžale) 2.Grega ROBNIK (Katana-Radlje) 3.Marco BUFFO (Italija) 4.Žan GUČEK (Atom-Domžale) MLADINCI + 55 KG: 1.Grega TERŠEK (Atom-Domžale) 2.Fabio GALLO (Italija) 3.Matej BARHANOVIĆ (WTKO-Hrvaška) 4.Joshua JERČIČ (WTKO-Hrvaška) MLADINKE – 55 KG: 1.Giulia BUFFO (Italija) 2.Petra MILIVOJEVIČ (Š.D.-Ruše) 3.Maria GARBAJS (WTKO-Hrvaška) 4.Neli BOGUNOVIĆ (WTKO-Hrvaška) MLADINKE + 55 KG: 1.Patricija VEHOVEC (Atom-Domžale) MOŠKI – 75 KG: 1.Timotej KOKALJ (Atom-Domžale) 2.Črt HROVATIN (Atom-Domžale) 3.Jožek BREZNIK (WKSA-Duplek) 4.Jože PLANINŠIČ (Katana-Radlje) MOŠKI + 75 KG: 1.Romeo ROBERTO (Italija) 2.Tilen ŠPENKO (Atom-Domžale) 3.Giovanni CATTANEOO (Italija) 4.Evren KILIC (Turčija)

VRSTNI RED PRVIH TREH NA TURNIRJU:
1.ATOM-DOMŽALE     1965 točk
2.Š.D.-RUŠE               1280 točk
3.S.K.I. ITALIJA        1185 točk

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Karate vikend v Murski Soboti

Utrudljivo vendar srečno in zadovoljno. Toliko je povedala v enem stavku gospa, mati treh velikih otrok, ki se je aktivno z rjavim pasom udeležila že 23. zimskega Karate seminarja v Murski Soboti, prestolnici štorkelj in odlične kulinarike. Domžalski karateisti so bili tudi tokrat v številčno močni zasedbi 31 športnikov, katere je vodil Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan. Tri ure dopoldanske in tri ure popoldanske vadbe je pripomoglo k redu in disciplini. Vseslovenskega seminarja se je udeležilo 167 znanja željnih borcev. Vadilo se je vse, od kat do kumiteja, ročnih in nožnih tehnik. Za različne stopnje znanja so poskrbeli izurjeni inštruktorji, ki so se trudili vsak s svojo skupino. Strokovno vodstvo seminarja je sestavljal zbor strokovnega sveta SKIF Zveze Slovenije na čelu z glavnim inštruktorjem Shihanom Ivanom Čeričem 7.Dan Kyoshi, Sensei Darjan Rošker 5.Dan, Sensei prof. Matej Kabaj 3.Dan in predstavnik iz Domžal - Ljubljane Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan.
Po končanem seminarju so imeli udeleženci seminarja možnost opravljanja izpitov za višjo stopnjo – pas. Iz Domžal so napredovali: Matevž Mauser, Tesa Štihec, Peter Vukovič, Alenka Krajšek, Boštjan Guček, Mitja Hofer, Klemen Kastelic, Tilen Špenko, Klemen Muhvič, Marjeta Pajnič, Žan Podboršek, Rok Hrovatin, mag. Breda Hrovatin in Josip Varga, ki je postal mojstrski kandidat. Preizkušnjo so vsi opravili z odliko, kar je bil rezultat marljivih priprav. Aprila se bo v Sloveniji razdajal japonec Sensei Nobuaki Kanazawa in takrat bo čas za opravljanje višjih mojstrskih stopenj. Iz Domžal se za mojstrsko stopnjo 1.Dan pripravljajo, Grega Teršek, Črt Hrovatin, Janez Koncilija in Vehovec Patricija, za stopnjo 3.Dan sta kandidata Tamara Kokalj in Miha Gavez.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Domžalčani resno v novo sezono

Nova telovadnica v Poljčanah je 14. 1. 2012, gostila karateiste in karateistkinje Shotokan Karate-Do International Zveze Slovenije, katere člani so tudi športniki domžalskega Karate Društva Atom. Domžalčani, Žan Podboršek, Patricija Vehovec, Črt Hrovatin, Saša Štiglic, Grega Teršek, Timotej Kokalj, Lovrenc Kokalj, Luka Repar, Vid Gobec. Januar je mali prehodni čas za borilne športe in športniki ta čas izkoristijo za fizične priprave in testiranja. V Poljčanah je bilo opravljeno najprej testiranje in nato še kombiniran trening z veliko teka. Naslednje psihofizično testiranje bo konec meseca Avgusta na Boču, kjer bodo morali športniki dosegati zavidljive rezultate saj sredi Novembra potujejo na največjo preizkušnjo tega leta na SKIF SP, ki bo v Sidneju, Avstralija. Redna domača in mednarodna tekmovanja se pričnejo v mesecu Februarju. Domžalčani so sezono pravzaprav tradicionalno pričeli že takoj 1. 1. 2012 v Kamniški Bistrici z Novoletnim treningom na prostem in se dobrih rezultatov zopet ni bati.

zenmedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
   
 

 

1. 1. ob 12.00 tradicionalno v Kamniški

Sneg, sonce in čist zrak so udeležence Karate treninga na Novoletni dan pričakali V Kamniški Bistrici točno opoldne. Tako kot je bilo zmenjeno. Poleg številnih barvnih šolskih pasov so se treninga udeležili mojstri Sensei Lovrenc Kokalj, Aleš Kavkler, Stanislav Caserman, Janko Gobec, Jernej Homar, Tine Verbole, Ksenija Pevec, Saša Štiglic, Mitja Derenda, Igor Zidarič in seveda mlada reprezentanta Grega Teršek in Žan Podboršek, ki že dosegata prag mojstrstva. Videti je bilo veliko višjih barvnih pasov in temu primeren je bil tudi koncept izvedbe prvega treninga v letu 2012. Kremeniti možje iz Domžal so na čelu z ultra maratoncem in Jiu Jicu praktikantom Davidom Meciloškom poskrbeli, da je bilo pestro tudi v jezeru, kjer izvira Kamniška Bistrica. Po teku so veselo zaplavali in se na sveže okopali. Karateisti so kot jim je v navadi opravili trening pri Jurju, kjer sta jih veselo pričakala gospodar Marjan in njegova gospodarica z vročim čajem in odlično obaro. Takole se je izpovedal atomovec gospod Branko Teršek:

Karateisti karate-do društva ATOM Domžale se tudi letos niso izneverili tradiciji in na prvi dan letošnjega leta 1. 1. so si zaželeli SREČNO 2012 na tradicionalnem treningu v Kamniški Bistrici. Tradicionalnega treninga katerega vsako leto vodi domžalčan ''sensei'' Lovrenc Kokalj 5 dan so se udeležili tudi karateisti nekaterih drugih klubov. ''SENSEI'' Lovrenc Kokalj dobro ve, da na že osvojenih lovorikah ne moreš živeti in letos je še posebno leto, kajti pred karateisti S.K.I.F. zveze Slovenije je svetovno prvenstvo v Avstraliji. Reprezentanti, ki so člani karate-do društva ATOM iz Domžal so še enkrat več pokazali, da tudi letos mislijo zelo resno . . .
Naj jim bo kljub korajži sreča karseda naklonjena v vseh ozirih.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ