2013


 

 

 

NA TROMEJI PONOVNO SLAVJE DOMŽAL

Karate-Do klub Atom Shotokan Domžale je z zmago, na tretjem pokalnem turnirju v letu 2013, na tromeji, Avstrija, Slovenija, Madžarska, 14. 12. v Kuzmi, postal SKIF pokalni zmagovalec za leto 2013. ATOM je v Shotokan Karate-Do Internacional Zvezi Slovenije, postal neprekinjeni zmagovalec desetletja, kar ni uspelo še nikomur.
Mladi mladinec Žan Podboršek je priboril kar tri zlate in eno srebrno medaljo v različnih kategorijah kate in kumite in tako bistveno pripomogel k uspehu domžalčanov, ki so prav vsi tekmovali z vizijo po uspehu Domžal in se v svojih kategorijah, kar po vrsti izkazali, najprej v katah in nato v kumiteju.

Kate:
1.mesto: Naja Svetlin, Andrej Neškoski, Žan Podboršek 2X,
Simon Gregorc in Dan pasovi člani, Črt Hrovatin.
2.mesto Kate: Karin Podboršek, Luka Repar, Breda Hrovatin.
3.mesto Kate: Blaž Štiftar, Ana Hrovatin, Patricija Vehovec.
4.mesto Kate: Timotej Mršič. V katah so še nastopali, Oliver Wagner, Aleksander Sever, Matjaž Kljun.
Kumite:
1.mesto: Žan Podboršek, Patricija Vehovec. 2.mesto: Timotej Mršič, Karin Podboršek, Žan Podboršek, Luka Repar. 3.mesto: Andrej Neškoski, 4.mesto: Matjaž Kljun, 7.mesto: Aleksander Sever.

PRVI TRIJE KLUBI NA 21.TURNIRJU ZA POKAL TROMEJE

Mesto                  Klub-ekipa                                            točke
1.                        ATOM-Domžale                                   1270
2.                        IG - Shotokan                                        1060
3.                        Š.D. – Ruše                                              800

KONČNI VRSTNI RED S.K.I.F. KLUBOV SLOVENIJE
ZA POKAL S.K.I.F.  ZVEZE SLOVENIJE 2013

1.            ATOM-Domžale                                                3810
2.            IG-Shotokan                                                       2078
3.            Š.D.-Ruše                                                            1840

V skladu s Programom tekmovanj S.K.I.F.  zveze Slovenije je Shotokan karate-do klub »TROMEJNIK«-Kuzma organiziral že 21. S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Tromejnik 2013«. S.K.I.F.  turnir je potekal v soboto, 14.12.2013, v telovadnici osnovne šole Kuzma.
Turnir je istočasno veljal kot 3. Pokalni turnir S.K.I.F. zveze Slovenije za leto 2013.

ZENMEDIA

 


 

 

 

ILIRSKA BISTRICA

Karatesti in karateistkinje KK Atom Shotokan Domžale so se 1. 12. 2013, v okviru Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije, udeležili mednarodnega Karate tekmovanja v tradicionalnem Karateju v Ilirski Bistrici. SZTK se je v zimskem delu tekmovanj udeležila pokalnega turnirja v Rušah in obljuba SKIF Slovenske zveze, da se udeleži njihovega turnirja je bila izpolnjena. Celodnevno tekmovanje se je kljub
velikim neznankam predstavnikom skifa v pravilih kumiteja, izsteklo pozitivno, saj so športniki v klasičnih disciplinah poželi zavidljiv rezultat. V skupnem pokalnem seštevku je tako SKIF Slo. dosegla 2.mesto. Iz Domžal so se turnirja udeležili, Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Žan Podboršek, Repar Luka, Patricija Vehovec, Iva Perger, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Tesa Štihec, Timotej Mršič. Sensei Lovrenc Kokalj je bil na turnirju sodnik. Posebnost tekmovanja je bila, da barvni pasovi niso nastopali v prostih borbah – kumiteju. V članski konkurenci kate, sta lovoriki osvojila Timotej in Tamara Kokalj, ki je dosegla 1.mesto, kate posamezno in 3.mesto kumite in Timotej Kokalj 1.mesto kate posamezno in 2.mesto kumite ekipno. Andrej Neškoski je v katah dečki osvojil 1.mesto, Patricija Vehovec in Karin Podboršek 2.mesto. Vsi tekmovalci Domžal so osvojili medalje. Uradni rezultati še niso znani. Po podatkih organizatorja je bilo nekaj več kot 300 tekmovalcev.


Zenmedia

 

 

 


 

 

 

TEST ZAČETNIKOV

Hladen četrtkov večer, 28. novembra, 2013, je bil po tromesečnem treningu,
prvi test in prvo napredovanje na Karate-Do poti, letošnjih začetnikov.
Kot je v zadnjem obdobju slovenskega življa normalno, se nekateri kljub prijavi
testa niso udeležili in so priložnost ignorirali. K sreči se je večina izspitov udeležila in stopila na pot Karate-Do veščine.
Tako so za stopnjo 10.Kyu: uspešno opravili preizkušnjo:
Tevž Mevželj, Rok Gošnik, Che Fei Long, Eva Dormiš, Eržen Aleksander, Marcel Nemanič FG, Tara Baumgarten, Branko Šobot, Pestner Žiga, Flis Nejc, Žiga Udovič, Sara Smrkolj ŠT; Za 9.Kyu: Marko Praček FG, Jakob Cajhen; Za 8.Kyu:: Roman Dormiš; Za 6.Kyu: Benjamin Davis FG, Simon Gregorc. Za 3.Kyu je potrjeval Sever Aleksander in bil uspešen.

Oss!

 

 

 


 

Domžale ponovno dominirale

Deževna novemberska sobota na Škofljici je domžalčanom postregla s kar devetimi pokali za 1.mesto in pokal za 2.mesto. Člani-tekmovalci/ke Karate kluba Atom Shotokan Domžale so na SKIF Slo. Ligi 2013 nastopali v desetih od enajstih ekipnih kategorijah, (brez veteranske ekipe), kate in kumite in preprosto dominirali, saj so bili rezultatsko boji večinoma dobljeni s 3:0.
Samuraji senseia Lovrota so vzorno in uspešno nastopali v kategorijah mešano:

Člani/ce, kate,: Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Luka Repar, 1.mesto.
Kumite: Timotej Kokalj, Luka Repar, Klemen Muhvič 1.mesto.

Mladinci/ke, kate: Hana Kerić, Iva Perger, Žan Podboršek, 1.mesto.
Kumite: Žan Podboršek, Vid Gobec, Matjaž Kljun, 1.mesto.

St. dečki/ce, kate: Iva Perger, Ž. Podboršek, A. Sever, V. Gobec, 1.mesto.
Kumite: Vid Gobec, Žan Podboršek, Aleksander Sever, 1.mesto.

Ml. dečki/ce, kate: K. Podboršek, T. Štihec, A. Neškoski, T.Mršič. 1.mesto.
Kumite: Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Nino Kneževič, 1.mesto.  

Malčki/ce, kate in kumite: Blaž Štiftar, Luka Planinc, Nino Knežević, 1. in 2. mesto.

Karate klub Ig Shotokan je tekmovanje pripravil na Škofljici in privabil sedem slovenskih klubov, ki so uspeli sestaviti ekipe. Tekmovalci in tekmovalke so se pomerili na dveh tatamijih. Kot kaže se leto počasi izsteka, a koledar nastopanj za Domžale še ni končan. Duh in srčnost jih bosta ponesla še na nekaj izzivov.

ZenMedia

 


 

 

 

Prepričljiva zmaga Domžal na kvalifikacijah in v finalnem boju za naslov SKIF DP v kihon kumiteju 2013. Sodniki Shotokan Karate-Do International Zveze Slovenije istočasno opravljali izpit državnega sodnika iz praktičnega dela za licenco 2013. Mednarodni sodniki potrjujejo licenco v Tokiu, aprila 2014.

Mladi domžal zakon v Mariboru

Karate klub Atom Domžale je z mladimi tekmovalci 9. 11. 2013, zmagal na 21. SKIF DP Slovenije v KIHON KUMITEJU 2013. Drugi so bili tekmovalci Ruš in tretji tekmovalci Maribora. Iva Perger osvojila dve zlati medalji v borbah posamezno in zlato v ekipnem boju.  Zlato je domov prinesel tudi Andrej Neškoski in Karin Podboršek,  Srebrni medalji  posamezno sta osvojila, Naja Svetlin in Aleksander Sever, ki je osvojil zlato v ekipnem boju. Bron je pripadal Timoteju Mršiču in Tesi Štihec, ki sta v ekipnem boju z ekipo osvojila  srebro in zlato. Tekmovalci KK Funacoshi Gichin Ljubljana so bili v skupnem seštevku četrti.

ZenMedia

 


 

 

 

 

 

Judo

V ljubljanskih Stožicah se je od 23. do 27. 10. odvijalo svetovno mladinsko prvenstvo v Judu. Organizacija in izvedba turnirja je bila odlična. Vse čestitke Judo zvezi Slovenije.

Lovrenc Kokalj Sensei

 

 

 

   

   

 

 


 

 

 

Timotej dvakrat prvi v Budimpešti

Teden dni po uspešno izvedenem Karate-Do turnirju v domžalski hali KC so Madžari ob 25. obletnici v Budimpešti, 19. in 20. 10. 2013, organizirali Karate-Do turnir in seminar. Na povabilo se je odzvala tudi Shotokan Karate-Do zveza Slovenije z zastopstvom članske zasedbe in na tekmovanju osvojila štiri medalje. Slovenija, Tamara Kokalj 3.Dan, Timotej Kokalj 2.Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan vsi Domžale, Sensei Darjan Rošker 5.Dan.
V članski konkurenci kumite – prosti boji absolutno, je domžalčan Timotej Kokalj z ipponi demantiral vse nasprotnike in v finalu gladko s 3:0 premagal avstrijskega šampiona in postal veliki zmagovalec madžarske. Timotej je pred borbami z odlično izvedeno kato Unsu v finalu prvih štirih osvojil 1.mesto, moški kate.
Članice kate, je Tamara Kokalj osvojila 2.mesto. 2.mesto je osvojila tudi v kumiteju, športnih borbah. Tekmovalca je na turnirju vodil Sensei Darjan Rošker, Sensei Lovrenc Kokalj je bil v vlogi mednarodnega sodnika. SKIF Slovenija je za dolgoletno sodelovanje in prijateljstvo dobila spominsko obeležje.

Zenmedia

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Karate-Do Domžale Cup 2013 (SKIF evropska liga)

Mednarodni Karate-Do seminar Domžale 2013
Konec preteklega tedna so Domžale gostile karateiste in karateistkinje mednarodnega in domačega slovesa. V petek 11. 10. in soboto 12. 10, 2013, je v obnovljeni šolski telovadnici OŠ Domžale potekal mednarodni Karate-Do seminar z japonskim Karate-Do strokovnjakom, mojstrom Shihan Manabu Murakamijem 7.Dan, večkratnim azijskim in SKIF svetovnim prvakom v kumiteju posamezno in ekipno, diplomantom Takushoku university Jap., ki je znana po prvakih v tem športu. Shihan Murakami je že bil pri nas. Znan je po odličnem pristopu in želji k učenju k današnjemu času primeren način. Njegovo delo je potovati po celem svetu in ljudjem na enostaven način približati tehniko izvajanja karateja. Na tokratni evroski turneji so bile Domžale prve v vrsti obiskov saj bo tokrat obiskal tudi, Švico, Madžarsko, Romunijo, Ukrajino. Po enem tednu bivanja v domačem okolju z družino bo že odpotoval v Brazilijo, Bahame, Ameriko in Kanado. Domžalski seminar je bil obiskan z lepim številom športnikov in športnic karateistov, nekaj čez 135 se jih je zvrstilo v dveh dnevih, nekateri delno, večina pa jih je vstrajala vse ure. Seminarja se je udeležila tudi vsa skupina belgijcev, saj je mojster tam izredno priljubljen, kar se v nadaljevanju doseganja njihovih  športnih rezultatov tudi pozna. Pohvaliti velja velenjske (mojster Zdenko Miklavc) in koprske karateiste (mojster Šestan), ki so se odzvali vabilu in se seminarja udeležili v konkretnem številu. Kdor išče ta najde. Po seminarju je bil organiziran izpit za mojstrsko stopnjo 1.Dan. Mojstri so postali. Petra Milivojevič – Ruše, Patric zver – Maribor, Žan Podboršek – Domžale, Trzin. V večernem delu je bilo na Jamarskem Domu na Gorjuši organizirano srečanje vseh reprezentanc.

7.Mednarodni Karate-Do turnir Domžale Cup 2013
Nedelja, 13. 10. 2013 je v Hali komunalnega centra potekal 7. Mednarodni Karate-Do turnir za pokal Domžale 2013, ki šteje za pokal SKIF Slovenije 2013 in je eden od najodmevnejših turnirjev v SKIEF Evropi. Turnir je v imenu Občine Domžale slavnostno odprl župan občine Domžale Toni Dragar in japonskemu strokovnjaku predal slavnostno darilo občine Domžal. Gospa mag. Breda Hrovatin je vse navzoče pozdravila v imenu KK Atom Shotokan Domžale in jim zaželela dobrodošlico tudi s strani glavnega inštruktorja organizatorja Senseia Lovrenca Kokalja 5.Dan. Tekmovanja se je resno lotila velikoštevilčna Italija in Belgija, medtem ko so Romuni pripeljali le reprezentanco. Glavni sodnik na tekmovanju je bil japonec Manabu Murakamai Hanshi 7.Dan s pomočjo Shihan Ivan Čerič 7.Dan Slovenija, Gianpetro Grosselle 8.Dan Italija, Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan Italija, Sensei Stephane Castrique 6.Dan Belgija, Sensei Darjan Rošker 5.Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, Dani Žmavc 4.Dan Slovenija.
Turnirja se je udeležilo 312 tekmovalcev in tekmovalk. Od prijavljenih so izostali
udeleženci madžarske, ki so imeli cestno nezgodo.

Skupno je 1. mesto osvojila Italija, 2.mesto Belgija in 3.mesto Atom Shotokan Domžale. Močna mednarodna zasedba je skoraj zasenčila ostale sodelujoče, tako so imeli veliko uspeha tudi tekmovalci iz Romunije, Kopra in Banja Luke, Srbska Krajina.
Domžale so izredno uspešno zastopali, Žan Podboršek, Timotej Mršič-zmaga, Karin Podboršek-zmaga,  Naja Svetlin, Luka Planinc, Marko Brojan, Blaž Štiftar, Oliver Wagner,  Andrej Neškoski, Pia Guček, Breda Hrovatin, Saša Štiglic,  Tesa Štihec, Hana Kerić,  Iva Perger, Patricija Vehovec, Simon Gregorc, Luka Repar, Žan Guček, Mitja Hofer, Timotej Kokalj, Tamara Kokalj, Miha Gavez in Jernej Homar in vsa ekipa veteranov, ki so resnično živeli za uspeh Domžal in so organizacijsko poskrbeli v piko.
Žan Podboršek je tekmoval v štirih disciplinah in osvojil tri zlata odličja ter eno bronasto in se je po kvaliteti lahko priključil A ekipi Atoma v članski konkurenci.
Tamara Kokalj 3.Dan, je nastopala v konkurenci žensk kate in kumite posamezno. Osvojila je 1.mesto v kumiteju +60kg in 2.mesto kate ženske.
Timotej Kokalj je v kumiteju moški -75kg osvojil 2.mesto. Ekipa domžal v katah, Timotej Kokalj, Miha Gvez, Tamara Kokalj je končno dosegla 2.mesto, zmaga ekipe Italije in prav tako ekipa moški kumite absolutno, Timotej Kokalj, Miha Gavez, Jernej Homar, 2.mesto. Ekipni boji so bili tudi vrhunec turnirja z mednarodno sodniško ekipo, Japonska, Belgija, Italija, Romunija, Slovenija.

Največ sodnikov in največ uspeha je imela ekipa iz Italije in tako s 75.tekmovalci in tekmovalkami osvojila pokal Domžale 2013. Pokal za drugo mesto je osvojila ekipa 35.tekmovalcev iz Belgije in pokal za tretje mesto v skupnem seštevku je osvojila ekipa Domžal, ki je tokrat nastopala v najmanjšem številu dosedaj.
Tako je Atom Domžale po šestih osvojenih pokalih, Cup Domžale, predal pokal zaslužnejšemu.

Organizator, KK Atom Shotokan Domžale se iskreno zahvaljuje vsem nastopajočim in vsem, ki so kakorkoli pomagali izpeljati tako pomemben pokalni turnir, v znotraj prelepi dvorani HKC Domžale, kar je verjetno velika zasluga upravljalca in gospodarja g. Erjavška. Zahvala vodstvu in delavcem OŠ Domžale.
Belgijska reprezentanca je bila navdušena nad hotelom Krona Domžale, italijanska ekipa pa nad hotelom Ambient Domžale. Brez veterinarstva MAX tudi tokrat ni šlo. Hvala občini Domžale za podporo in konkretnost.

Vabljeni na vadbo v Karate-Do klub Atom Domžale.

Zenmedia

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 
Karate Čoka

Shotokan Karate-Do Internacional Slovenska mlada Kyu reprezentaca se je 28. 9. 2013, udeležila mednarodnega srbskega Karate turnirja v daljni Čoki, Srbija. Iz domžalskega Atoma sta bila v reprezentanci Karin Podboršek in Žan Podboršek.
Mlada Karin Podboršek je dosegla 2,mesto v kumiteju športnih borbah, Žan Podboršek je dosegel 3.mesto v katah in 1.mesto v športnih borbah - kumite. Čestitke

Vodstvo kluba
 

 

 

   

 

 


 
 

 

ATOM Domžale na Boču

Projekti priprav za nastop na EVROPSKEM  S.K.I.F.  prvenstvu, ki bo v mesecu maju 2014 v Nemčiji  so se s specialnimi kombiniranimi pripravami in testiranji  A-S.K.I.F. reprezentance Slovenije pričeli. Prvi veliki test bo že v srbski Čoki konec septembra in še večji  13. 10. na
7. Domžalskem Internacionalnem pokalnem turnirju v domžalski hali za pokal Domžale 2013. Domžalski Karate-Do klub Atom je ob tej priliki v Domžale povabil posamičnega in ekipnega svetovnega prvaka, japonca Shihan Manabu Murakamija 7.Dan, ki bo dva dni prej v veliki  telovadnici OŠ Domžale vodil seminar.

Domžalski reprezentantje, KK Atom Shotokan Domžale, ki bodo v začetku maja 2014 v Nemškem Dresdnu skupaj z ostalimi reprezentanti slovenskih klubov, zastopali slovenske barve, so imeli od 22. – 25. 8. 2013 na štajerskem triglavu – Boč, fizične priprave in testiranja. Priprave sta vodila člana str. sveta SKIF Slovenije prof. Matej Kabaj 4.Dan in Sensei Darjan Rošker 5.Dan. Selektor Shihan Ivan Čerič 7.Dan je ob zaključku testiranj in priprav že izbral najboljše in praktično sestavil tekmovalce, ki bodo zastopali Slovenijo. Iz Domžal so bili izbrani, Karin Podboršek, Saša Štiglic, Žan Podboršek, in že uveljavljeni  mojstri mednarodnih prizorišč, Grega Teršek, Timotej Kokalj,  Tamara Kokalj, Sensei Lovrenc Kokalj, ki bo deligiran tudi kot sodnik.

Letošnja jesen je velika priložnost za vse, ki bi si želeli pridružiti domžalskemu internacionalnemu Karate-Do klubu. Primerna starost je že od 6.leta naprej. Torej, otroci, mladina, in tudi že bolj konkretni v letih, dobrodošli v svetu discipline in zdravega duha. http://www.karatedomzale.com
Vadimo v telovadnicah, OŠ Domžale, OŠ Trzin in DOJO Kokalj, Zaboršt.

ZENMEDIA

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 
 

 

Izola Karate-Do

Karate društvo Atom Shotokan Domžale je od 17. 7. do 21. 7. 2013, sodeloval na 26. poletnem Karate-Do seminarju, ki  ga na slovenskem morju vsako leto organizira SKIF Zveza Slovenije. Poletna vadba karateja, plavanje in nasploh druženje na obali je skupaj s piknikom na ribiški ladji, zaščitni znak Karate-.Do seminarja na slovenskem morju Društvo Atom tudi čez največji prehodni čas športne vadbe poskrbi za nemoteno udeležbo vadbe željnih počitnikarjev, saj v prostorih kluba potekajo treningi tudi čez poletje, dopoldne in zvečer.
V Izoli so nekateri člani Atoma opravljali izpit za višjo stopnjo pasu. Vročina je pripomogla, da tisti, ki niso bili najbolje pripravljeni ali so vzeli prikaz znanja prelahko, niso bili najbolje zadovoljni. Za rumeni pas je napredoval Marko Vukovič, prvi rjavi pas Sever Aleksander, drugi rjavi pas Vid Gobec, za 1.Kyu, rjavi pas so uspešno opravili gospa mag. Breda Hrovatin, Klemen Muhvič in Luka Repar. Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan Renshi iz Italije je poleg standartnega programa dodal še kanček visoke karate tehnoligije. Plaža pri svetilniku v Izoli bo zopet zaživela čez eno leto.

Oss!

 

 
VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ
 


 
 

 

Vroča Italija

Igea Marina je Italijansko obmorsko mesto poleg Riminija. Tam se vsako leto Julija zberejo karate-do mojstri različnih nacij, seveda največ italijanskih predstavnikov na čelu s Senseiem Gianpetrom Groselijem 8.Dan, Sensei Paolom Lusvardijem 7.Dan in japoncem Shihan Masaru Miura 9.Dan, tehničnim direktorjem SKIF organizacije.  Kakovostna zasedba glavnih vodečih privabi športnike cele evrope, amerike in azije.
Čudežna, do potankosti fizikalno obdelana tehnika Shihan Miure, da slutiti, da je to Karate-Do za nadaljne generacije. Sensei Lovrenc Kokalj glavni inštruktor Atoma iz Domžal, se seminarja udeleži vsako leto in tudi to leto je od 11. do 14. 7. 2013 v znoju užival med množico belih kimon in navsezadnje med prijatelji, ki so si nesebično delili znanje in izkušnje. Makaroni nekaj časa ne bodo glavna jed saj se karateisti domžalskega Atoma odpravljajo na 26.Karate-Do Camp v Izolo.

ZENMEDIA

 

 


 


 
 

 

Belgija Karate-Do 2013

Belgijska Shotokan Karate-Do International zveza  je ob svoji 25. Obletnici, ki bi jo morala pravzaprav praznovati lansko leto, ki je bilo leto SP v Avstraliji, pripravila veliki mednarodni Karate-Do seminar, Camp 2013, na katerega so povabili legendarnega japonca, z velikim imenom Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan. Lahko bi rekli še živeči in tudi delujoči legendarni japonec, ki je na prvem  in drugem vseazijskem in takrat svetovnem prvenstvu zmagal tako v katah kot kumiteju. Na drugem leta 1957 še celo z zlomljenim zapestjem. Mož, ki velja za perfekcionista v Shotokan-Do in na splošno v Karateju, v katerega je vložil vse svoje življenje s potencialom harmonije in učinkovitosti te plemenite veščine in športa, s katerim je navdušil tudi svoje tri sinove.
Nobuakia v SKIF Sloveniji gostijo vsako leto in s svojimi globokimi in močnimi tehnikami prevladuje in navdušuje. Tako je bilo tudi v letošnjem Aprilu, ko se je vadilo na seminarju v tradicionalnih Rušah. Fumitoshija in Daizota v sloveniji še niso srečali.
Stik z njima so imeli le reprezentantje v drugih državah. Sokeju Kanazawi niso tuje nobene discipline, ki vsebujejo moč, koordinacijo, harmonijo in pozornost smisla obstoja.

Na seminarju, ki je trajal tri dni od 28. do 30. 6. 2013 v velikem camp centru Worriken  - Bütgenbach, Belgija, so mu pomagali tudi trije japonski inštruktorji, večkratni SKIF svetovni prvak Shihan Manabu Murakami 7.Dan, Sensei Ryusho Suzuki 6.Dan, Jun Wakisaka Sensei 4.Dan. Glavni inštruktor Belgijcev, Sensei Stephan Castrique 6.Dan, je na ta dogodek opozarjal celo leto in rezultat je bil več kot viden, saj na tako množico zbranih privržencev res ne naletiš vedno. Zmanjkalo je prostora. Še posebno v soboto popoldne, ko je bila opravljen ceremonjalni del s Karate demonstracijami in podelitvijo priznanj na nivoju države in visokih gostov.
Med vsemi nacijami so bili opaženi tudi slovenci iz SKIF Slovenije na čelu s strokovnim svetom zveze, Shihan Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi, predsednik SKIF Slo, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, podpredsednik, glavni sekretar Sensei Darjan Rošker 5.Dan, športniki Žan Podboršek, Luka Repar, Ines Kneževič, Tjaša Bajc, Jure Bajc, Marin Kneževič, Nika Kneževič, Nino Kneževič. Slovenci so vadili z Danci, Nemci, Irci, Angleži, Italijani, Brazilci, Kenijci, Čehi, Slovaki, Madžari, Švicarji, Španci, Portugalci Francozi, Finci, Nizozemci intd.
Program vadbe je bil tradicionalen z modernimi pristopi in to je v današnjem času očitno zelo iskano. Soke Kanazawa je udeležence z višjimi Dan stopnjami v enem delu seminarja skoncentriral v drugem vadbenem prostoru in jih učil visokih tehnik, ki jih velika večina vadečih smrtnikov v življenju ne bo nikdar niti videla.
Soke Kanazawa je bil ob bučnem ploskajočem skendiranju ob prihodih na vadbo vidno vshičen in v nadaljevanju kot vedno zelo natančen in zvedav do vsakega posameznika. Vaje so se izvajale dokler ni imel zadovoljenega občutka, da se vsaj približno obvlada. Natančnost in predvsem vstrajnost je vrlina, ki so jo nekoč imeli tudi slovenski ljudje. Očitno je to vrlina, ki je razumljiva ali dana le še posameznikom z železno voljo in je v tem naglem instant svetu samo še pozaben boj z nemogočim, tujim dejavnikom, ki ga je povozil občutek za stvarnost. Natančnosti in vstrajnosti se ne da kupiti.

Za večino športnikov karateistov je poletje veliki prehodni čas počitka in raznovrstnih poletnih dejavnosti sprostitve in druženja s prijatelji. Inštruktorji in znanja željni odrasli Karateisti počitniški čas iskoristi za obiskovanje različnih organiziranih poletnih kampov, doma in po svetu. Podobno je verjetno v vseh borilnih športih saj je poletni čas temu  primeren. SKIF zveza Slovenije vsako leto v Juliju organizira Karate Camp na slovenskem morju v Izoli. V zdajšnjem času je seminar vedno bolj obarvan internacionalno z manjšo udeležbo naših ljudi, ki v poletnem času postanejo nevidni.

ZENMEDIA

 

 

   

   

 


 
 

 

TRADICIONALNO ZA REPREZENTANCO

SKIF zveza Slovenije vsako leto z dobrodelnim turnirjem, zbira denar za najboljše tekmovalce iz svojih vrst, ki tvorijo reprezentanco. 15. 6. 2013 je bil v KC Maribor
izpeljan že 11. turnir te vrste. Udeležilo se je skromno število tekmovalcev, kar je bilo tudi za pričakovati, saj je v Sloveniji kriza na pohodu z veliko začetnico in kdo bi pa
šel v presežke. V trenutku totalne prevlade ljudi, ki so turkom strogo prepovedali
vstop v Butale, res ni kaj drugega pričakovati. Nekaj se je pa le zbralo in videli smo lepe borbe, kvalitetnih tekmovalcev, mladih športnikov, ki gledajo, kako jim hira konkurenca, ki je naveličana prav vsega.
Za KD Atom Domzale so branili čast, Blaž Štiftar, Karin Podboršek, Andrej Neškoski , Patricija Vehovec, Žan Podboršek in mojster Timotej Kokalj. Tesa Štihec in Aleksander Sever sta se še pravočasno odjavila, saj je bila sobota vremensko res lepa.

OSS

 

 

   

   

 


 
 

 

19. SKIF DRŽAVNO ODPRTO ŠOLSKO
KARATE TEKMOVANJE OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOL

Tudi letos, (sobota, 8. 6. 2013), z odlično organizacijo, (OŠ Ig), najbolj številčni in najbolj uspešni tekmovalci OŠ Ig, varovanci karate mojstra prof. Mateja Kabaja 4.Dan, Karate klub Ig Shotokan.
OŠ Trzin, ki je bila v preteklosti že nekajkrat zaporedoma osnovnošolski zmagovalec, tokrat že drugič zaporedoma druga in OŠ Domžale, ki se lahko pohvali s kar nekaj naslovi, vendar v drugih časih, je bila tretja. Pripadniki Doja Kokalj, KK Atom Domžale, so prikazali odlične nastope, kar se je na koncu obrestovalo pri odlikovanjih za najboljše.

Mladi Štiftar Blaž iz Doja Kokalj je tekmoval za OŠ Venclja Perka Domžale in osvojil dve zlati odličji.

Za OŠ Trzin so se herojsko borili, Ian Božič, Luka Planinc, Luka Verč, Pia Guček, Žan Guček, Karin Podboršek, Mitja Hofer, Oliver Wagner, Ana Hrovatin, Hana Kerič – bronzna in zlata, Žan Podboršek – dve zlati.

Za OŠ Domžale so osvajali odličja, Marcel Krajšek, Marko Brojan, Bor Krajšek, Aleksander Sever, Naja Svetlin – zlata, Andrej Neškoski – zlat, Lina Mecilošek – zlata
in srebrna, Juš Mecilošek – dvakrat zlat. Luka Repar je sam v seštevku za srednjo vzgojiteljsko šolo osvojil drugo mesto.

Nastopale so OŠ celotne Slovenije. Veliko neživljenske energije je bilo opaziti pri srednjih šolah.

Zenmedia Slovenija

 

 

   

   

 


 
 

 

Karate vikend v Domžalah

V skoraj premajhni, veliki in čisti telovadnici OŠ Domžale so se 25. in 26. 5. 2013 zbrali karateisti in karateistke Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije. Dva deževna dneva letošnje hladne pomladi so udeleženci že 16. tradicionalnega Karate-Do domaćega seminarja, katerega vsako leto vzorno pripravi Karate  Klub Atom Shotokan Domžale, izkoristili za druženje in vadbo. Strokovno vodstvo zveze je pod vodstvom Shihana Ivana Čeriča 7.Dan pripravilo in izpeljalo pester program karate tehnik. Kot vsako leto so imeli tudi to leto, pred zvezno komisijo (Shihan Čerič 7.Dan, Sensei Rošker 5.Dan in Sensei Kokalj 5.Dan), udeleženci možnost opravljati izpit za višjo stopnjo pasu. Iz domžalskih vrst je zelo uspešno opravila izpit za rumeni pas gospodična Naja Svetlin, kateri sta se za rumeni pas pridružila tudi Ian Božič in Luka Verč. Jakob Cajhen je s prvo črtico na belem pasu doživel krst. Simon Gregorc si je priboril oranžni pas. Zelo uspešen je bil Luka Planinc za zeleni pas,  za vijolični pas so uspešno opravili preizkušnjo, Tesa Štihec, Marcel Krajšek, Andrej Neškoski. Za 1.Kyu, rjavi pas je uspešno opravil izpit Primož Krajšek in je s tem postal mojstrski kandidat. Skupaj je preizkušnjo opravljalo 55 udeležencev seminarja. Večinoma uspešno.

ZenMedia 

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Tamara in Timotej Kokalj dominirala v Avstriji

Strasswalchen, Avstrija, je bil 4. 5. 2013 in 5. 5. 2013, za tekmovalce in tekmovalke  Karate kluba Atom Shotokan Domžale in SKIF Slovenijo zelo uspešen. Avstrijci so do zdajšnji tradicionalni mednarodni Kyu turnir barvnih pasov podaljšali še za en dan še na mednarodni mojstrski turnir, ki je bil letos na žalost memorijalni saj je pred kratkim preminil njihov dolgoletni glavni inštruktor japonec Shihan Norio Kawasoe 8.Dan.

Prvi dan so na borišče stopili tekmovalci barvnih pasov:
Karin Podboršek 5.mesto kate, Andrej Neškoski nastop v katah, Iva Perger 2.mesto kate, Žan Podboršek 1.mesto kate in 2.mesto kumite in še
Patricija Vehovec, 2.mesto kate in 1.mesto kumite – športne borbe.
Za Slovenijo je bil v kumiteju 1.mesto in katah 3.mesto zelo uspešen tudi Željko Sašič iz Celja.

Drugi dan je bil na sporedu Dan turnir črnih pasov, članov in članic absolutno.
Zgodaj zjutraj so iz Domžal za Strasswalchen štartali, Tamara Kokalj, Timotej Kokalj, Grega Teršek in Črt Hrovatin. V Avstriji so se jim pridružile še Irina Mlinarič in Polonca Hull, ki so skupaj s Tamaro Kokalj tvorile ekipo za Kate in Kumite. Tamara Kokalj je najprej individulno v množici tekmovalk dosegla tretje mesto v katah in potem v nadaljevanju dominirala z iponi v športnih borbah kumiteju in s 1.mestom postala zmagovalka turnirja, kar je potem potrdila še v ekipnem delu. S Polonco Hull sta premagali vse tekmovalke in prinesle Sloveniji 1.mesto kumite ekipno ženske.
Ženska ekipa je v katah dosegla 2.mesto. Moška ekipa v katah, Grega Teršek, Timotej Kokalj in Črt Hrovatin so dosegli 3.mesto.
Edini predstavnik Slovenije pri moških kumite absolutno, je bil Timotej Kokalj iz Domžal. Timotej je Slovenijo zastopal več kot odlično. Za vstop v finale je potreboval
ogromno znanja in kondicije saj so bili vsi tekmovalci združeni v eni kategoriji. Po treh urah bojev mu je uspelo priti v sam vrh in se v finalu boriti za zlato. Belgijski tekmovalec je bil na koncu uspešnejši in Kokalj je na teškem top mojstrskem turnirju sedmih držav osvojil 2.mesto.
Pripomniti velja še, da so ženske in moški nastopali v kumiteju brez zaščitnih rokavic. Prvi dan je bil vodja SKIF Slovenskih tekmovalcev Sensei Drajan Rošker 5.Dan Cankova, drugi dan pa je bil z mojstrsko ekipo Shihan Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi.
Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan iz Domžal je bil oba dneva v vlogi mednarodnega sodnika, drugi dan se mu je pridružil tudi Dani Žmavc 4.Dan iz Maribora.
Težek vendar uspešen vikend za karateiste in karateistke mednarodnega značaja.

Zenmedia

 

 

   

   

   

 


 
 

 

Naši odlični v Torinu

Karateisti domžalskega Atoma, Timotej Kokalj, Grega Teršek in Črt Hrovatin so v Giavenu – Torino, 20. 4. 2013, na Karate turnirju osmih evropskih držav, zastopali Slovenijo in seveda Domžale več kot odlično. V katah posamezno se je Timotej Kokalj 2.Dan med petdesetimi karateisti, najprej v kvalifikacijah prebil med prvih osem in v nadaljevanju osvojil tretje mesto. Ekipno kate so fantje v moški konkurenci osvojili 2.mesto, kar je velik uspeh. V kumiteju ekipno so zasedli četrto mesto, kar je tudi dober rezultat saj so rezultat dosegli s tekmovalcem manj. V kumiteju so na turnirju dominirali srbski tekmovalci in na koncu tudi osvojili prvo mesto. Za SKIF Slovenijo se je z drugim mestom v katah ženske, odlično odrezala karateistka Polonca Hull 3.Dan iz KK Kuzma – Tromeja. Iz Slovenije so na turnirju sodili mednarodni SKIF sodniki, Dani Žmavc 4.Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan in Shihan Ivan Čerič 7.Dan. Vodja slovenske ekipe je bil Sensei Darjan Rošker 5.Dan iz Cankove.
Italijani so se na čelu z organizatorjem karate mojstrom 8.Dan Alfredom Romeom, zopet izkazali kot odlični gostitelji. Pred turnirjem je bil organiziran strokovno tehnični seminar s tehničnim direktorjem SKIEF japoncem Shihan Masaru Miura 9.Dan, Sensei Gianpetro Groselle 8.Dan in Sensei Paolo Lusvardi 7.Dan. Slovenska ekipa se je v Slovenijo srečno vrnila v nedeljo 21. 4. pozno popoldne.

Zenmedia

 

 

   

 


 
 

 

Kancho Nobuaki v Sloveniji

Kancho Nobuaki Kanazawa 6.Dan je ob obisku v Sloveniji – Mariboru potrdil, da je eden vodilnih mladih svetovnih Karate inštruktorjev, ki imajo temu primerno kvaliteto in bliskovit polet. V Sloveniji je bil angažiran en teden in sicer od 10. 4. do 17. 4. 2013 v Rušah in Mariboru. Organiziranih treningov so se udeležili tudi privrženci karate športa iz Domžal, KK Atom Shotokan Domžale, Sensei Kokalj pa je bil z njim čez ves njegov obisk. Specialnost japonskega karate mojstra je prav gotovo odlična fizična in psihična priprava, ki se z odlično karate tehniko in fantastičnim pristopom k izvajanju obramb in napadov dopolnjuje in izraža v celotnem videzu in odločnosti pokazati vrhunskost.
Poleg uradnega urnika treningov je imel gost kar nekaj uradnih sestankov s tujimi predstavniki karate športa v evropi in intervjujev za različne tiskane in radijske medije.

zenmedia

 

 

   

 


 
 

 
Domačini najboljši na 3.Kyu turnirju

Karate društvo Atom Shotokan-Do Domžale je 7. 4. 2013 v telovadnici OŠ Ihan izpeljal 3. Kyu International Karate turnir. Na Karate turnirju šolskih pasov je nastopalo 185 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 9. S.K.I.F. klubov Slovenije: Š.D.-Ruše, Kanazawa dojo-Maribor, Nikan-Maribor, Tromejnik-Kuzma, D.K.-Celje, Ig-Shotokan, Funacoshi Gichin-Ljubljana, Cankova in Atom-Domžale ter kluba Kobushi-Kamnik in Bushido-Moravče.

Za otvoritev turnirja so domžalski karateisti in karateistke starejše populacije rjavih pasov, pripravili prikaz- demonstracijo mojstrske kate Kankudai v krogu, mojster Aido borilne veščine samurajev, Janko Gobec je izvedel nastop s katano – samurajskim mečem. Sensei Lovrenc Kokalj je prikazal praktični insert bunkaia kate Kankudai.

Turnir je bil pregledna tekma za nastop »KYU« reprezentance Slovenije za 22.Mednarodni KYU turnir, ki bo potekal v soboto, 04.05.2013 v Avstriji-Strasswalchen. Na turnirju so največ pokazali člani kluba »Atom«-Domžale pred člani D.K.-Celje, Ig-Shotokan in Š.D.-Ruše.

Za Domžale so odlično nastopali:
Kate: Naja Svetlin 1.mesto, Luka Planinc 1.mesto, Daša Dolenšek 6.mesto, Ian Božič 4.mesto, Blaž Štiftar 2.mesto, Bor Krajšek 2.mesto, Oliver Wagner 4.mesto, Marcel Krajšek 2.mesto, Tesa Štihec 1.mesto, Ana Hrovatin 3.mesto, Hana Kerić 1.mesto, Andrej Neškoski 1.mesto, Marko Brojan 4.mesto, Timotej Mršič 5.mesto, Juš Mecilošek 7.mesto, Žan Podboršek 1.mesto, Žan Guček 2.mesto, Mitja Hofer 4.mesto, Aleksander Sever 5.mesto, Karin Podboršek 1.mesto, Lina Mecilošek 1.mesto, Matevž Mauser 2.mesto, Klemen Muhvič 3.mesto, Tilen Špenko 4.mesto, Luka Repar 5.mesto, Matjaž Kljun 6.mesto, Marko Vukovič 4.mesto, Primož Krajšek 1.mesto, Boštjan Guček 2.mesto, Milan Hrovatin 3.mesto, Peter Vukovič 4.mesto, Patricija Vehovec 2.mesto, Marjeta Pajnič 1.mesto, Breda Hrovatin 2.mesto, Nika Kneževič 3.mesto, Alenka Krajšek 4.mesto.

Kumite kategorijsko:
Dečki -50kg – 1.mesto Timotej Mršič, 2.mesto Juš Mecilošek, 3.mesto Andrej Neškoski, 6.mesto Aleksander Sever.
Dečki +50kg – 2.mesto Marko Brojan.
Starejši dečki -60kg – 1.mesto Žan Podboršek, 2.mesto Marcel Krajšek, 3.mesto Žan Guček.
Starejši dečki +60kg
– 1.mesto Mitja Hofer.

Kumite absolutno:
Mlajši dečki do 11let – 2.mesto Bor Krajšek
Mlajše deklice do 9let – 1.mesto Naja Svetlin, do 11let – 1.mesto Karin Podboršek.
Starejše deklice do 15let – 1.mesto Hana Kerić, 4.mesto Lina Mecilošek, 5.mesto Tesa Štihec.
Mladinci do 17let – 1.mesto Matjaž Kljun.
Člani do 35let – 1.mesto Klemen Muhvič, 3.mesto Luka Repar, 4.mesto Matevž Mauser, 5.mesto Tilen Špenko.
Članice do 35let – 1.mesto Patricija Vehovec.
Veterani nad 35let – 1.mesto Primož Krajšek, 2.mesto Peter Vukovič, 3.mesto Boštjan Guček, 4.mesto Milan Hrovatin.
Veteranke nad 35let
– 1.mesto Breda Hrovatin, 3.mesto Alenka Krajšek, 4.mesto Marjeta Pajnič.

VRSTNI RED PRVIH PETIH KLUBOV NA TURNIRJU:

01. ATOM-Domžale 3290 točk
02. D.K.-Celje 1010 točk
03. IG-Shotokan 940 točk
04. Š.D.-Ruše 635 točk
05. Funacoshi Gichin-Ljubljana 485 točk

Najboljši tekmovalci in tekmovalke so prejeli medalje in diplome; najboljši štirje klubi pa pokale.

Zenmedia

 


 
 

 

DOMŽALE ŠE VEDNO NAJBOLJŠE

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2013 izvedla 21. Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije. Tudi tokrat so v tekmovalnem procesu sodelovale Domžale, s klubom Atom Shotokan Domžale, ki je s skromno ekipo pokazal in osvojil največ in postal državni prvak desetletja. Tekmovalci in tekmovalke Domžal, Patricija Vehovec, Hana Kerić, Iva Perger, Karin Podboršek, Pia Guček, brata Krajšek, Marcel in Bor, Blaž Štiftar, Tesa Štihec, Žan Podboršek, Simon Gregorc, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Timotej Kokalj, Oliver Wagner, Luka Repar.

Najuspešnejši tekmovalci finala DP iz Atoma ki jim gre vse priznanje za ponovni uspeh: Žan Podboršek je tekmoval v štirih disciplinah in osvojil 3. zlate medalje, trikratni državni prvak in še eno tretje mesto. Grega Teršek je tekmoval v štirih disciplinah in osvojil 3. zlate medalje, trikratni državni prvak in še eno tretje mesto. Grega je postal tudi absolutni prvak v kumiteju člani. Zelo uspešna je bila Iva Perger 2.zlati medalji in eno četrto. Karin Podboršek je osvojila 1.mesto v katah in 1.mesto v kumiteju. Timotej Kokalj je kot najizkušenejši tekmovalec osvojil 1.mesto v katah moški posamezno in ekipno. V kumiteju je po kvalifikacijskem delu vodil v dveh kategorijah a je v finalu popolnoma odpovedal.

Finale 21.Državnega S.K.I.F. prvenstva Slovenije je potekalo v tradicionalnih Rušah, 23. 3. 2013, za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za malčke/malčice, dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za ladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir in finale – državno prvenstvo za leto 2013. Kvalifikacijski turnir: je potekal 09.03.2013 v tehnični organizaciji Š.D. »Nikan« - Maribor v Limbušu. V skladu z Tekmovalnim pravilnikom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub pa je postal tisti klub, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja.

PRVI TRIJE KLUBI

Mesto
KLUB
Osvojene
točke
Točke za ekipe,
tekmovalce
SKUPAJ
TOČK
1.
ATOM-DOMŽALE
935
40
975
2.
IG-SHOTOKAN
889
50
939
3.
Š.D.-RUŠE
566
32
598

ZENMEDIA

 

 
 


 
 

 

Domžale odlične v Banja Luki

Domžale so se teden dni po kvalifikacijah za SKIF DP 2013, ki bo 23. 3. v tradicionalnih Rušah, izkazali v nekdanji Jugoslaviji, Banja Luki, na Karate turnirju, in domov prinesle 10 zlatih, 5 srebrnih in 5. Bronastih medalj.

430 tekmovalcev in tekmovalk se je v nedeljo 17. 3. potegovalo za prestižne medalje na 1. Karate-Do turnirju v Banja Luki, katerega je organiziral Karate Klub Bushido, Draško Milovanović iz Banja Luke, Bosna in Hercegovina. Športna dvorana Obelićevo je bila ob 9.00 popolnoma polna, kar pomeni kako je karate šport priljubljen v tem delu balkana.
Iz Slovenije je na turnirju z 11. tekmovalci in tekmovalkami sodeloval tudi Karate klub Atom Shotokan Domžale, v kateri ekipi sta bila tudi tekmovalca KK Ig Shotokan Vanesa Mujdžič, ki se je tekmovanja ob posvetovanju vodje ekipe s Sensei Kokalj, odpovedala zaradi poškodovanega kolena in Dino Mujdžič, ki je na turnirju dosegel lep uspeh. Zlato in srebrno medaljo in tekmovalki Ruš, Daniela in Petra Milivojević, ki sta domov odnesli vsaka po dve zlati medalji iz kat ekipno in posamezno. V republiki Srbska Krajina se je za Domžale borila ekipa, Branko Teršek, tehnična podpora, Žan Guček, kate posamezno in ekipno 1.mesto, kumite 3.mesto. Iva Perger, kate posamezno in ekipno 1.mesto. Žan Podboršek tri zlate medalje, kate posamezni in ekipno 1. mesto in kumite 1.mesto kadeti. Patricija Vehovec kate ekipno 1.mesto, posamezno 2.mesto, kumite 3.mesto. Luka Repar, kate in kumite 3.mesto. Tjaša Bajc FG Lj. 2.mesto kate in 2.mesto kumite. Grega Teršek, kate 2.mesto, kumite 3.mesto. Vse tri ekipe so v katah osvojile prvo mesto. Mitja Derenda, Shogun Ljubljana, je na turnirju uspešno branil slovenske barve karate sodnika.

Zenmedia

 


 
 

 

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA DRŽAVNO PRVENSTVO S.K.I.F. SLOVENIJE 2013

Karate Klub Atom Shotokan Domžale se je kvalifikacijskega turnirja za SKIF DP udeležil, tako številčno kot zaintirisirano z ne preveč veliko vnemo in temu je bil tudi primeren končni izkupiček. Opomniti velja, da je bila večina tekmovalcev na tedenskem šolskem dopusti, prijava pa je stekla v tem obdobju, saj vodstvo ni želelo zamuditi prijavnega roka. Ves dosežen rezultat – izkupiček gre v zahvalo razumljivim staršem, ki razumejo, da je potrebno nastopati tudi na državnem prvenstvu in da se obraz kluba lahko kaj hitro predrugači. Mladim uspeh pomeni veliko in zakaj se ne bi pokazali in bili uspešni. Upajmo, da se bo generacija uspešno pokazala v finalnem delu in zastopala tudi člane v klubi, ki jih ne moremo šteti niti kot navijače.

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije je organizirala in izvedla v skladu s programom tekmovanj za leto 2013 kvalifikacijski turnir za Državno prvenstvo S.K.I.F. zveze Slovenije za mlajšo in starejšo selekcijo. Tekmovanje je potekalo v tehnični organizaciji Karate Kluba Nikan Maribor v telovadnici OŠ Limbuš. Turnir je potekal v katah posamezno in ekipno za vse starostne kategorije, ter v jiyu-kumiteju absolutno za mladince, mladinke, moške, ženske, veterane in veteranke ter kategorijsko za dečke, deklice, mladince, mladinke, moške, ženske. Telovadnica je bila pripravljena več kot odlično, tekmovalci so pokazali odlično znanje. Kumite - Borbe so bile posladek poznega popoldneva.. Vabljeni 23.03.2013 na finale v športno dvorano v Ruše, kjer se bodo fantje in dekleta borili za prestižne naslove državnih SKIF prvakov naše Slovenije.

Oss!

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Iz Ruš 13. zlatih za Domžale

Karateisti domžalskega Karate Kluba Atom Shotokan Domžale so se 16. 2. 2013 iz Ruš vrnili s kar 13. zlatimi odličji. Skupno jih je premagala le reprezentanca Romunije. Ekipa Domžal se je izkazala in z vodilnimi tekmovalci, ki so osvojili kar po dve zlati, kate in kumite v najprestižnejših kategorijah, Tamara Kokalj 1.mesto kate in kumite ženske +60kg, Timotej Kokalj 1.mesto kate in kumite moški -75kg, Grega Teršek kate 4.mesto kumite +75kg 1.mesto, Žan Podboršek kate mlajši mladinci in kumite 1.mesto st. dečki in mladinci +55kg 1.mesto, Karin Podboršek 1.mesto kate ml. deklice in kumite in tekmovalci, ki so osvojili po eno zlato, Iva Perger kate, Andrej Neškoski kate, Saša Štiglic kate in tekmovalci, ki so se odrezali z drugimi mesti v kumiteju, Mitja Hofer, Patricija Vehovec, Vid Gobec in Blaž Štiftar kate. Z dobrimi rezultati so s točkami do osmega mesta pripomogli tudi Pia Guček, Bor Krajšek, Žan Guček, Timotej Mršič, Tesa Štihec, Marcel Krajšek, Janez Koncilija, Luka Repar.

Mednarodni turnir je potekal v soboto, 16.02.2013, v Športni dvorani Ruše-Športni park Ruše. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin na 70-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB in krajevnemu prazniku Ruš. Turnir je istočasno 1. Pokalni turnir S.K.I.F. Slovenije za leto 2013, sledijo pa turnirja v Domžalah in v Kuzmi.

Turnirja se je udeležilo 400 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 16 ekip iz tujine in Slovenije;
-S.K.I.F. klubi Slovenije: Atom-Domžale, Cankova, Kanazawa dojo-Maribor, Tromejnik-Kuzma, Nikan-Maribor, Ig-Shotokan, D.K.-Celje, Poljčane, Katana-Radlje ob Dravi, Funakoshi Gichin-Ljubljana in organizator Shotokan karate-do klub Š.D.-Ruše
-ostale ekipe iz Slovenije: WKSA Slovenija, Slovenska zveza tradicionalnega karateja
-iz tujine: S.K.I.F. Romunija, S.K.I.F. Madžarska in S.K.I.F. Srbija

Pred pričetkom turnirja je vse navzoče pozdravil glavni inštruktor in predsednik Shotokan karate-do Š.D.-Ruše Shihan Ivan ČERIČ, 7.DAN, turnir pa je odprl župan občine Ruše g. Uroš ŠTANC.

S.K.I.F. Slovenije je v začetku turnirja proglasila in podelila priznanja (plakete in pokale) najboljšim posameznikom in klubom za Naj rezultate v letu 2012:

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK: GREGA TERŠEK (ATOM-DOMŽALE)
PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA: PETRA MILIVOJEVIĆ (S.K.I. klub Š.D.-RUŠE)
NAJ ŠPORTNIK: TIMOTEJ KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
NAJ ŠPORTNICA: MATEJA BREZNIK (S.K.I. Klub Š.D.-RUŠE)
NAJ INŠTRUKTOR: LOVRENC KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
NAJ KLUBI: 1.mesto ATOM-DOMŽALE
  2.mesto: S.K.I. klub Š.D.-RUŠE
  3.mesto: IG-SHOTOKAN

Reprezentantom S.K.I.F. Slovenije, ki so uspešno nastopali na 11.Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu v Sydneyu-Avstraliji, so bili podeljeni pokali za nastop in za dosežene rezultate. Dobitniki pokalov so :
Lovrenc KOKALJ, Mladen VRTARIČ, Jelka ROŠKER TRAJBAR, Darjan ROŠKER, Boris RIŽNAR, Aleš KAVKLER, Timotej KOKALJ, Grega TERŠEK in Rok OJSTERŠEK.
Pokale je podelil glavni inštruktor in predsednik S.K.I.F. Slovenije Shihan Ivan ČERIČ, 7.DAN-KYOSHI.

VRSTNI RED PRVIH ŠTIRIH KLUBOV NA TURNIRJU

Mesto Klub-ekipa točke
1. S.K.I.F. ROMUNIJA 1565
2. ATOM-Domžale 1415
3. SZTK SLOVENIJA 1110
4. Š.D.-Ruše 620

VRSTNI RED PRVIH TREH KLUBOV ZA POKAL S.K.I.F. SLOVENIJE 2013

1. ATOM-Domžale 1463
2. Š.D.-Ruše 644
3. Kanazawa dojo-Maribor 501

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Na pustno nedeljo iz Italije dvojno zlato za Domžale

Člana Karate Kluba Atom Shotokan Domžale in SKIF Slo. reprezentanta, Žan Podboršek, mlajši mladinec in Grega Teršek starejši mladinec, sta v svojih kategorijah s suvereno zmago v kumiteju – borbah v italijanski Mantovi, Castel d’Ario, 10. 2. 2013, z zlatom oplemenitila nastop Slovenije in Domžal na tem prestižnem Karate turnirju 2013. V trinajstčlanskem SKIF Slovenskem zastopstvu je izmed 7. domžalskih tekmovalcev in tekmovalk v množični konkurenci tekmovalk Karin Podboršek osvojila 3.mesto. Uspehu se je z dvema drugima mestoma, kate in borbe, pridružila ljubljančanka KK Funacoshi Gichin, Tjaša Bajc in z drugim mestom borbe Lovro Kramberger Ig. Izvrstno se je borila mlajša mladinka Hana Kerić, ki se je na žalost pred polfinalnim nastopom pri udarcu z nogo poškodovala in kljub zmagi ni mogla nadaljevati. Sedmo mesto je v katah osvojila Iva Perger. Pri starejših mladincih se je z odličnimi nastopi izkazal domžalčan Luka Repar. ki je v nadaljevanju naletel na razpoloženega zmagovalca Terška in izpadel iz nadaljnih bojev. Dosegel je lepo šesto mesto. Tokrat so domžalčani slavili predvsem v športnih borbah kumiteju. Italijanski organizatorji so se izkazali kot zelo pozorni, saj so bili gostje iz Slovenije izredno lepo sprejeti in obdarovani.

zenmedia

 

 

 


 
 

 

Zimska Murska Sobota

24. zimski Karate-Do seminar, ki ga organizira SKI Zveza Slovenije v Murski Soboti je bil v letu 2013 organiziran od 25. – 27. 1. Seminarja se je v zglednem številu udeležil tudi domžalski karate klub Atom Shotokan Domžale. Jutranji mraz karateistom in karateistkam ni prišel do živega in je bilo razpoloženje tako na treningu kot v hotelu več kot odlično. V nedeljo je kar nekaj članov ljubljanskega okrožja opravljalo karate izpite za višjo stopnjo. Iz Domžal so uspešno opravili preizkušnjo, Naja Svetlin za 10.Kyu, Simon Gregorc za 8.Kyu, Karin Podboršek za 4.Kyu, Matevž Mauser za prvi rjavi pas 3.Kyu, Luka Repar, Hana Kerič, Klemen Kastelic za 2.Kyu, Žan Podboršek si je v hotelskem bazenu poškodoval nogo, vendar je kljub bolečinam opravil preizkušnjo za 1.Kyu, mojstrski kandidat.

Oss

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Priprave in testiranja

Poljčane, idilična občina pod priljubljenim Bočem so bile 12. 1. 2013, gostitelj zveznih fizičnih priprav in testiranj karateistov in karateistk, ki so potekale v veliki telovadnici OŠ in največjem pokritem prostoru v Poljčanah. Iz Domžal se je priprav udeležilo deset izvrstnih športnikov, različnih stopenj višjih pasov in izkušenj. Na pripravah so bili tudi vsi trije domžalski udeleženci SKIF SP prvenstva Sydney 2012 Avstralija, Grega Teršek 1.Dan, Timotej Kokalj 2.Dan in Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan. Pričakovanja v novi tekmovalni sezoni, ki se prične v mesecu februarju z nastopom na turnirju v italijanski Mantovi, 10. 2. in z 36. mednarodnim turnirjem Ruše 2013, so, zadržati dobro pripravljenost in narediti zadovoljive rezultate tako doma kot na tujem. V Domžalah bomo v letu 2013 organizirali dve večji preizkušnji. V Aprilu Kyu mednarodni turnir šolskih pasov in Oktobra v hali KC Domžale veliki odprti mednarodni Karate-Do turnir za 7. Pokal Domžal.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 
 

 

Tradicionalno 1. 1. Ob 12.00 uri v Kamniški Bistrici

V Karate Društvu Atom Domžale nič ne kaže po počitku. No, mogoče nekaterim, ki so bolj iznajdljivi in vrhunski. Za 1. Januarja točno ob 12.00 uri 2013 po Tomaževem času, je četa navdušencev Karate-Do športa pričela s tradicionalnim treningom v Kamniški Bistrici. Trening ob vsakem vremenu, za vse, ki se hočejo naužiti lepot kamniških planin in skupaj z vadbo, tudi svežega zraka. Za planinski Dom pri Jurju je prihod in vadba zvestih športnikov najlepši koledar pod katerega se v Jožkovem kotu podpiše sam gospodar Kamniške Bistrice, Marjan. Odlična obara in čaj sta ta dan imeniten priboljšek, ki si ga vsakdo prisluži. Tako kot lansko leto, je bila tudi to leto odlična udeležba karateistov in karateistk iz vseh različnih krajev in klubov. Užitek je gledati bela oblačila, ki se lesketajo v soncu, med smrekami, pod snežnimi planinami, ki najprej telovadijo, nato tečejo, izvajajo borilne karate tehnike, kate in kumite tehnike.
Vodja novoletnega treninga, domžalčan Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, dobitnik dveh medalj iz nedavnega svetovnega SKIF prvenstva Sydney Avstralija 2012, pravi, da bo leto, ki je prišlo prineslo obilo spoznanj in poslednično dobrih odločitev. Naj leto mine v dobrem Duhu in prijateljskem ozračju. Velika hvala vsem, ki so se že kar prvega odzvali priti na sonce, v kraljestvo naših gora in vabljeni 1. 1. Ob 12.00 uri 2014 v Kamniško Bistrico.

ZENMEDIA

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ