2014


 

 

 

Prednovoletni Turnir Kimon 2014

Na turnirju, ki ga vsako leto organizira mojster 5.Dan Bojan Marinček, so to leto sodelovali tudi člani in članice KK Funacoshi Gichin Ljubljana, Nino Knežević in Ines Knežević, ter člani KK Atom iz Domžal,  Eva Dormiš, Naja Svetlin, Andrej Neškoski. V telovadnici vojašnice Mors, Ljubljana, 21. 12. 2014 so bili vsi zelo uspešni. Tekmovalo se je po WKF pravilih. Nino Knežević je dosegel 3.mesto v katah in 2.mesto v borbah, Ines Knežević 1.mesto kate in 2.mesto kumite, ter člani KK Atom iz Domžal,  Eva Dormiš 3.mesto kate, Naja Svetlin 3.mesto elementi in 3.mesto kate, Andrej Neškoski 1.mesto kate, 1.mesto dogovorjeni kumite in 2.mesto prosti kumite. Vsi so bili prijavljeni pod okriljem KK Atom DOMŽALE.

Oss!

Božičnonovoletni Karate-Do Turnir 2014/15

Osnovna šola Domžale Bistriška 19, 1230 Domžale

Pričetek ob 15.00 uri

Turnir  je vodila mag. Breda Hrovatin 1.Dan
Zdravnica na turnirju  je bila zdravnica Lili Logar
Organizator in odgovorni, Karate Društvo Atom Shotokan-Do Domžale, Sensei Lovrenc Kokalj Renshi

Sodelovali so sledeči klubi:
Karate klub Bushido Moravče, mojster ing. Jernej Homar 2.Dan
Karate Klub Grade, Ljubljana
Karate Klub Kobushi Kamnik, mojster Miha Gavez 3.Dan in Blaž Ravnikar 1.Dan
Karate Klub Funacoshi Gichin Ljubljana, mojstrica Ksenija Pevec 1.dan, Janko Gobec 2.Dan
Karate Klub Ig Shotokan, mojster prof. Matej Kabaj 4.Dan
Karate Klub Karate Dojo Brač, mojster Jovan Kostadinov
Karate društvo atom Shotokan-Do Domžale, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan Renshi

Prijavljeno je bilo 111 tekmovalcev in tekmovalk v različnih predpisanih kategorijah. Večina jih je tekmovala v dveh ali več disciplinah. Pokal za skupno 1.mesto je prejel Karate Klub Kobushi Kamnik,
2.mesto Karate Klub Brač, 3.mesto Karate Klub Ig Shotokan in 4.mesto KK FG Lj. Organizator v seštevku za najboljšega ni sodeloval. Delovna komisija pri sodniških mizah, prof. Simona Podboršek, doct. Nika Knežević Kumar.

Dobrodošlico vsem navzočim je zaželela mag. Breda Hrovatin, še posebno je izpostavila goste iz Brača, prelepega Jadranskega otoka. Sensei Kokalj Renshi in glavni inštruktor Sensei Jovan Kostadinov sta si izmenjala darili v znak prijateljskega sodelovanja. Kokalj Sensei je pripomnil, da je sam turnir dejansko namenjen spoznavanju in prijateljstvu med seboj, saj je Karate-Do plemenita in čista disciplina, ki spodbuja in uči k redu in samodisciplini. Naj se mladina in vsi družijo med seboj, športno, naj zmaga tisti, ki je trenutno v boljši formi. Hvala vsem povabljenim gostom, da so se odzvali vabilu in, da bomo skupaj preživeli lepo in športno popoldne v zadnjih dneh leta, ki se poslavlja.
V znak prijateljstva, so si vsi stisnili roke.
Vsi so bili povabljeni na tradicionalni trening v Kamniško Bistrico 1.1. ob 12.00 uri.
Na turnirju so bile po 16.00 uri sveže palačinke za vse.
Zapela se je Slovenska in Hrvašaka himna. Karate pozdrav – Sensei Kokalj Renshi
Najprej je bilo tekmovanje v elementih in nato v katah in kumiteju.

Oss!

 

 

   

   

 


 

 

 

V LETU 2014 DOMŽALE NAJBOLJŠE
ŽE DVANAJSTIČ ZAPOREDOMA

Karate Klub Atom Domžale je v Shotokan Karate-Do Internacional Zvezi Slovenije, že dvanajstič zaporedoma postal skupni pokalni zmagovalec treh mednarodnih pokalnih turnirjev, ki v zadnjih letih potekajo, Ruše, Domžale, Tromeja-Kuzma.
Varovanci domžalskih Karate-Do mojstrov na čelu s Senseijem Lovrencom Kokaljem 5.Dan RENSHI, so bili zares v skromnem številu a imenitni v večih kategorijah.
Karate-Do mojster Aleš Svetlin pravi, kjer je volja je tudi pot.

V letu 2014 je bil 13. 12. številčno lepo obiskan turnir v Kuzmi na Tromeji, kjer so Avstrijci lepo presenetili z obiskom reprezentance in v končnem seštevku premagali klub Atom iz Domžal.

Pokal Tromeja-Kuzma 2014, prvi štirje:

1.

S.K.I.F. Avstrija 1640
2. Atom - Domžale 1465
3. Š.D. – Ruše 795
4. Tromejnik-Kuzma 650

V skupnem seštevku treh pokalnih turnirjev, ki so bili v letu 2014, so Domžale skupno zbrale nedosegljivo bero točk in prepričljivo osvojile prestižno lovoriko.

Prvi štirje v pokalnem letu 2014
1. ATOM-Domžale 5066
2. IG-Shotokan 2301
3. Š.D.-Ruše 2126
4. Tromejnik-Kuzma 1191

Na zadnjem turnirju so za Domžale zelo uspešno borili, Naja Svetlin, Eva Dormiš, Tara Baumgarten, Oliver Wagner, Blaž Štiftar, Aleksander Eržen, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Karin Podboršek, Žan Podboršek, Matjaž Kljun, Mitja Hofer, Luka Repar.

Zlato medaljo si je z odličnimi nastopi prislužil Aleksander Eržen iz Ihana. Prav tako je bila zlata in srebrna Naja Svetlin iz Domžal. Eva Dormiš je bila na četrtem mestu. Od starejših deklic je bila zopet najuspešnejša Karin Podboršek, saj je v štirih različnih kategorijah potegnila zlato odličje in s tem štiri pokale za prvo mesto. Medalje za prva mesta na lestvici so si prislužili tudi fantje, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Luka Repar, Matjaž Kljun, ki so bili zelo uspešni tako v katah kot v kumiteju-borbah. S teškimi športnimi borbami se je soočil Mitja Hofer, ki je nakoncu dosegel četrto mesto. Zelo uspešen je bil zopet Evropski mladinski prvak v kumiteju, Žan Podboršek, ki je pokazal odlično pripravljenost in z res učinkovito reakcijo zmagal v katah in kumiteju, mladinci. Velja pripomniti, da je bila konkurenca
odlična. Luka Repar je v kumiteju zmagal pri moških -75kg.

Tako so tekmovalci, člani in članice domžalskega Karate-Do kluba Atom za seboj pustili odlično sezono in želijo vsem, ki to berete ali boste prebrali kdaj drugič lepe praznike, ki prihajajo z novimletom in seveda vabljeni 1.1. ob 12.00 uri v Kamniško Bistrico na trening.
Srečno

Čestitke Oss!

ZENMEDIA

 

 

 


 

 

 

SKIF LIGA 2014

S.K.I.F.  zveza Slovenije je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2014 organizirala turnir S.K.I.F. LIGE SLOVENIJE v katah in v kumiteju ekipno.

Turnir S.K.I.F. lige je potekal v tehnični organizaciji S.K.I. kluba IG-SHOTOKAN  v Telovadnici osnovne šole Škofljica – Škofljica v soboto, 22.11.2014.

S.K.I.F. liga Slovenije je letos potekala v katah za naslednje starostne kategorije: malčki/malčice, mlajši dečki/deklice, starejši dečki/deklice, mladinci/mladinke, moški/ženske in za veterane/veteranke, ter v kumiteju za malčke; mlajše dečke, starejše dečke in mladince. Tako je v kata ligi sodelovalo 26 ekip, v kumiteju pa 9 ekip.

Osvojene medalje prvih štirih klubov na turnirju:

S.K.I. KLUB

1.MESTO

2.MESTO

3.MESTO

1.ATOM-DOMŽALE

5

2

 

2.IG-SHOTOKAN

3

5

3

3.Š.D.-RUŠE

 

1

1

4.KANAZAWA -MARIBOR

 

1

1

Za Domžale so zelo uspešno nastopali:
Malčki-malčice: Naja Svetlin, Aleksander Eržen, Eva Dormiš;
Mlajše deklice-dečki: Blaž Štiftar, Karin Podboršek, Nino Knežević;
Starejše deklice-dečki: Andrej Neškoski, Aleksander Sever, Timotej Mršič;
Karin Podboršek,
Mladinke-mladinci: Vid Gobec, Žan Podboršek, Aleksander Sever;
Veterani-veteranke: Roman Dormiš, Saša Stiglic, Simon Gregorc;

Oss!

 


 

 

 

Na vshodu Slovenije najboljše Domžale

Tekmovalci in tekmovalke Domžal so se na 22. SKIF DP Slo. pomerili v paradnih disciplinah, kjer je pomembna zbranost in tehnična natreniranost do potankosti. Domžale so v disciplini KIHON IN JIYU-IPPON prvaki že čez petnajst let in tudi letošnja generacija, ki je lahko vzor tudi svojim zaspanim vrstnikom v klubu, ni razočarala. Še več, pokazali so izredno borbenost, mirnost in željo po uspehu.

Za Domžale in Internacionalni Karate-Do Klub ATOM, so se najprej na kvalifikacijah v Mariboru 25.10. in nato v finalu 15. 11. 2014, Gornji Petrovci, odlično izkazali:
Eva Dormiš, dvakrat drugo mesto, Tevž Mevželj, enkrat tretje in prvo mesto, Timotej Mršič, tretje in drugo mesto, Andrej Neškoski, drugo in prvo mesto ekipno, Aleksander Sever dvakrat prvo in drugo mesto, Kljun Matjaž, prvo mesto člani in najboljša v ekipi Domžal, reprezentantka Karin Podboršek s štirimi prvimi - zlatimi naslovi in enim drugim mestom ekipno, so postali tudi skupni zmagovalci SKIF DP Slo. v dogovorjenem kumiteju (KIHON IN JIYU-IPPON KUMITEJU - posamezno in v YAKU-SOKU KUMITEJU – ekipno).
Domžale so dosegle, 8 prvih, 4 druga in 2 tretja mesta.
Atom Domžale je skupaj zbral 456 točk pred drugouvrščenimi Gornji Petrovci 287 točk.

 

 

 


 

 

 

Karate v Žirovnici.

Mednarodnega tekmovanja v tradicionalnem Karateju, katerega je organizirala SZTK, 9. 11. 2014 v Žirovnici na gorenjskem se je od 21 članske SKIF Slo. vrste, udeležil tudi Andrej Neškoski Atom Domžale in v Katah dosegel tretje mesto. Član KD Atom Domžale in mladinski evropski prvak Žan Podboršek je posamezno kate mladinci osvojil 1.mesto. Sodelovali so še Timotej Mršič in Karin Podboršek, ki je v katah dosegla peto mesto. Nastopalo je 275 tekmovalcev različnih držav.

Oss!

 


 

 

 

ATOM DOMŽALE PRVI NA KVALIFIKACIJAH

S.K.I.F. zveza Slovenije je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2014 organizirala Kvalifikacijski turnir za Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije v Kihon-Ippon kumiteju, v Jiyu-Ippon kumiteju, ter Yako-soku kumiteju. Razpis je bil za vse starostne kategorije a so na turnirju vseeno nekatere izostale. Domžale številčno skromne a vseeno prve.
Počitnice v Sloveniji kar trajajo. Bog požegni.

Kvalifikacijski turnir je potekal v soboto, 25.10.2014 v tehnični izvedbi ŠKD  »Kanazawa dojo«-Maribor v prostorih »Kanazawa centra«, Cesta zmage 92-Maribor. Na kvalifikacijskem turnirju so največ pokazali predstavniki klubov Atom-Domžale; Tromejnik-Kuzma in Gornji Petrovci. Sočasno s tekmovanjem so sodniki in inštruktorji  S.K.I.F. zveze Slovenije opravljali praktični izpit za potrjevanje obstoječih strokovnih licenc.
Domžalski Atom se je že tradicionalno odrezal odlično in z malim številom zainteresiranih tekmovalcev in tekmovalk za uspeh kluba, povzpel na prvo mesto. Izkazali so se, Karin Podboršek s tremi prvimi mesti, Eva Dormiš z enim prvim mestom, Tevž Mevželj eno prvo in eno tretje mesto, Andrej Neškoski z enim prvim mestom, Aleksander Sever, drugo in četrto mesto, Timotej Mršič četrto mesto, Matjaž Kljun prvo mesto, člani. Tekmovalci v Yakusoku kumiteju – pari, Karin Podboršek – Eva Dormiš 2.mesto. Andrej Neškoski - Karin Podboršek 1.mesto in Timotej Mršič - Aleksander Sever 2.mesto.

PRVI ŠTIRJE KVALIFICIRANI KLUBI NA TURNIRJU

1. ATOM – Domžale                         231 točk
2. TROMEJNIK - Kuzma                        143 točk
3. GORNJI PETROVCI                           113 točk
4. KANAZAWA DOJO – Maribor              90 točk

Finalni turnir DP S.K.I.F. dogovorjenega kumiteja, bo v soboto, 15.11.2014 v telovadnici osnovne šole Gornji Petrovci v Gornjih Petrovcih.

 

 

 


 

 

 

INTERNACIONALNI KARATE-DO VRH V RUŠAH

Karate-Do seminarja 19. evropskih držav so se verjetno najbolj zapomnili
kandidati, ki so opravljali preizkušno za višjo stopnjo Dan pasu. Tako so iz mojstrskih kandidatov napredovali v mojstre, mag. Breda Hrovatin 1.Dan, Primož Krajšek 1.Dan in Luka Repar 1.Dan. Za stopnjo 2.Dan sta bila uspešna
Igor Zidarič 2.Dan in Janez Koncilija 2.Dan. Uspešnih je bilo 18 kandidatov in kandidatinj.

Na vseevropskem Karate-Do seminarju, ki se je odvijal od 17. – 19. 10. 2014 v Rušah je bilo v treh dneh videti preko 300 vadečih športnikov, ki so prihajali iz 19. Evropskih držav, pridružili so se jim tudi športniki Rusije in Izraela.
Seminar sta vodila Kancho Nobuaki Kanazawa in Syuseki Shihan Manabu Murakami, japonca, ki sta vodilna v Shotokan Karate-Do Internacional svetovni organizaciji.  V pravi gneči je tempo in hotenje po vadbi narekoval že kar prvi skupinski Kiai!, ki je enostavno zagrmel in emocionalno dvignil zavest posameznika. V treh dneh se je po programu zvrstil tudi trening inštruktorjev in sodnikov, ki so obnovili sodniško znanje na mednarodnem nivoju. V nedeljo popoldan so bili organizirani izpiti za višje Dan stopnje. Izpit so opravljali kandidati iz Slovenije, Danske, Portugalske, Češke in Rusije.
Na otvoritvi sta bila iz strani svetovne federacije za dolgoletno uspešno delo v Internacionalnem  Karate-Do z redom RENŠI proglašena Sensei Darjan Rošker 6.Dan in Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan.
V ponedeljek je bil dan odhodov domov in stavka Lufthanze je organizatorju dodatno popestrila druženje z udeleženci seminarja.

ZENMEDIA

 

 

   

   

 

 


 

 

 

8.INTERNATIONAL DOMŽALE CUP 2014

V ihanski telovadnici se je posamezno najbolj izkazal član Domžal in mladinski SKIEF evropski prvak 2014, Žan Podboršek 1.Dan, saj je odnesel vsa prva mesta posamezno mladinci in člani tako v katah kot kumiteju in ekipno. Torej pet zlatih odličij. Na koncu je bil zadovoljen a povsem izčrpan,. Pri ženskah sta bili najbolj uspešni  Hana Kerić s tremi zlatimi in eno srebrno in prav tako Karin Podboršek.
Na samem turnirju so z 23.tekmovalci in tekmovalkami največ pokazali člani kluba Atom-Domžale pred Ig-Shotokan in Š.D.-Ruše

Shotokan Karate-Do klub Atom-Domžale je v sodelovanju z S.K.I.F. zvezo Slovenije zelo uspešno organiziral in izpeljal 8.Tradicionalni mednarodni Karate-do turnir za Pokal Domžale 2014, ki je potekal v soboto, 04.10.2014, v ihanski telovadnici. Turnir je istočasno veljal kot 2.Pokalni turnir S.K.I.F. zveze Slovenije. Na turnirju je sodelovalo 165 tekmovalcev in tekmovalk, iz tujine so sodelovali športniki Madžarske in Republike Srbske. Vse prisotne je pozdravila članica kluba Atom-Domžale mag.Breda Horvatin, katera je odprla 8.Mednarodni Karate-Do turnir Domžale 2014.

Turnir je sprva potekal zelo mirno, kar je bil nedvomno rezultat manjšega obiska sodelojočih izspred prejšnjih let, ko se je v domžalski športni hali trlo tekmovalcev in tekmovalk za prestižni naslov zmagovalca Domžal. Razlog manjšega obiska je lahko poiskati v organizaciji vseevropskega Karate-Do seminarja s svetovnim vrhom inštruktorjev, ki sredi Oktobra prihaja v Maribor in so vse države skoncentrirane na ta dogodek. Popoldanske športne borbe so vseeno močno popestrile dogajanje in za prvaka se je bilo očitno potrebno zelo potruditi.

VRSTNI RED PRVIH ŠTIRIH KLUBOV NA TURNIRJU

Mesto Klub-ekipa točke
1. ATOM-DOMŽALE 2475
2. IG-SHOTOKAN 1215
3. Š.D.-RUŠE 510
4. FUNACOSHI GICHIN-Ljubljana 485

VRSTNI RED PRVIH ŠTIRIH KLUBOV ZA POKAL S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE 2014

1. ATOM-Domžale 3579
2. IG - Shotokan 1622
3. Š.D. - Ruše 1331
4. Kanazawa dojo - Maribor 689

ZENMEDIA

 

 

 


 

 

 

Shihan Miura 9.Dan v Domžalah

Karateisti višjih pasov so se 5. 9. 2014, na povabilo Senseia Kokalja zbrali na tatamiju domžalskega Doja Kokalj. Razlog skupnega treninga je bil večerni obisk svetovno znanega Karate-Do mojstra, japonca Shihan Masaru Miura 9.Dan, neposrednega učenca Senseia Masatoshi Nakayame, ki je po Senseiu Funacoshi Gichinu najbolj zaslužen za razvoj Karateja na japonskem in po svetu.

Shihan Miura je ponovno dokazal, da je odličen učitelj borilnega športa in tudi življenske filozofije nasploh. Zaradi svoje majhnosti je bil v mladosti po treningu ves v bolečinah, zato je pričel razmišljati kako bi se temu izognil in bil v Karateju vseeno uspešen. Njegova tehnika je sedaj naravnost fantastična in učinkovita, saj ga je preprosto nemogoče zadeti, medtem, ko se sam igra z napadalcem in ga postavi v zelo neprijeten, neučinkoviti položaj. Po dveh desetletij poznanstva s Shihan Miuro, Sensei Kokalj ugotavlja, da je japonec Shihan Masaru Miura naredil Karate-Do za čas, ki prihaja za nami. To je Karate, ki presega osnove mojstrstva.

Pozdrav Doju (telovadnici-prostoru v katerem vadimo) pomeni predvsem pozdrav sebi, da sem zdrav in da lahko vadim. Vabljeni v Dojo Kokalj. Včasih se pošalimo in za koga, ki ima srečo rečemo, da ga je bog pogledal čez ta velk okn.

ZENMEDIA

 

 

   

   

   

 

 


 

 

 
Karate-Do seminar Izola 2014.

Izpit za višji nivo pasu so položili, 

oranžni - Rok Gošnik 7.Kyu, Tevž Mevželj 7.Kyu;
rjavi - Matjaž Kljun 2.Kyu;
rjavi - Vid Gobec 1.Kyu in Milan Hrovatin 1.Kyu.

Oss
 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

 


 

 

 

Obramba pred ognjem

Predsednik gasilske zveze Mengeš, gasilec in član KK Atom Domžale, mojster karateja, Janez Koncilija 1.Dan, je v dopodanskih urah poletne Karate-Do vadbe v Doju Kokalj, Domžale, uspel povedati in opisati pomen ročnih gasilnih aparatov, ki so zelo koristni za takojšnje preprečevanje širitve požara v gospodinjstvu in sicer.

Karateisti na Mavričnem poletju

Športno atletsko društvo Mavrica, Domžale, je 10. 7. 2014 v Športnem parku v Domžalah, kljub deževnemu vremenu, izpeljalo kulturnošportno prireditev , Mavrično poletje. Prijazna predsednica Mavrice, gospa Mojca Grojzdek, atletinja in vzgojiteljica je v goste prijazno povabila tudi karateiste domžalskega Atoma.
Skupinica karateistov, ki kljub počitnicami, ki se v Sloveniji jemljejo dobesedno in kar se da umirjeno, saj je poleti vročina res neznosna (posebno v deževnem poletju), vadi v Dojo Kokalj je skozi vadbo prikazala delček svojega vsakodnevnega repertuarja. Kar tri ure so se športniki v kimonah zadržali pod šotorom, v katerem pozimi drsalci in drsalke veselo drsajo. Palačinke in šmorn so narekovali tempo.

zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

Karate-Do v znamenju vetrnic

Pot v Belgijo ni kratka in slovenski udeleženci Karate-Do seminarja, ki je potekal v Belgiji, od 27. – 29. 6. 2014, so si lahko prav dobro nagledali, kako znajo tujci odlično izkoriščati veter za potrebe elektro energije. Na zahodu Evrope same vetrnice. In prav nič ne motijo okolja, še več, nudijo zanimiv pogled.

Odličen Karate-Do poletni mednarodni seminar v Belgiji, mesto Woriken. Na internacionalnem seminarju, kjer so se potili tudi karateisti iz Slovenije, Tjaša Bajc 3.Kyu, Jure Bajc 6.Kyu, oba iz Ljubljane, tekmovalec Luka Repar 1.Kyu, Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, Domžale, Shihan Čerič 7.Dan, Sensei Darjan Rošker 5.Dan iz Maribora, lahko postaneš prijatelj s športniki iz Anglije, Chila, Kenije, Amerike in vseh evropskih držav. Poleg klasičnega treninga, katerega je vodil mednarodni Karate mojster in glavni inštruktor Shotokan Karate-Do Internacional Federacije, japonec Syuseki Shihan Manabu Murakami 7.Dan ob pomoči Shihan Saito, predsednik svetovne SKIF sodniške komisije, je bil organiziran tudi mednarodni sodniški seminar s praktičnim delom glavnega sodnika (Shushin) v borišču. Izobraževanje je pomembna naloga vsakega športnega kluba in v borilnih veščinah se tega zelo dobro zavedajo, zato bo potrebno obiskati in si nabrati novih izkušenj še naprej.
Obisk slovenskih predstavnikov v deželi vetrnic je bil  pomemben tudi v smislu vabila naj se športniki tujih držav udeležijo slovenskih športnih prireditev, ki sledijo v jesenskem delu.

Zenmedia

 

 

   

 


 

 

 

Karate-Do na Kamniškem sedlu

Čudovito sončno vreme, cvetoče planinske rože in obilo dobro volje, ki je seveda najboljša v planinskem svetu, so bili kot nalašč za karatejski pohod na Kamniško sedlo. Prelesten planinski svet se je vsem ponudil že na Pastircih, na vrhu sedla, pa se lepoti res ni mogel izogniti nihče.
V nedeljo 22. Junija, 2014, so karateisti in karateistke domžalskega Karate-Do kluba Atom, blesteli v kimonah na treningu na vrhu Kamniškega sedla, reče se tudi Jermanov prehod (umik pred Turki). Po treningu so prisostvovali proslavi in se ob pesmi, Slovenec sem!, stoje ponosno držali za srčno stran.
Srečno vsem na zasluženih počitnicah. Predno skočiš se prepričaj o globini vode! V poletnih mesecih bo odprt Dojo Kokalj.
Vse informacije so na http://www.karatedomzale.com

Vabljeni.

Lovrenc Kokalj Sensei

 

 

    

    

    

    

 


 

 

 

KARIN PODBORŠEK ZLATA V AVSTRIJI

Kot vsako leto, se domžalski Karate-Do klub Atom, ki je močno vpet v mednarodno Karate dogajanje, ni izneveril tradiciji in kljub skromnem številu tekmovalcev, iz že 23. mednarodnega Kyu avstrijskega turnirja, po zaslugi mlade Karin Podboršek, prinesel v Domžale zlato medaljo. Časi so se spremenili in mame  svojih sinov nič več ne pustijo v svet, v borbo.

Po dolgih izločilnih bojih je na 23. mednarodnem KYU turnirju v avstrijskem Strasswalchenu, tekmovalka in članica Karate kluba Atom Shotokan Domžale, Karin Podboršek, v sklopu Kyu reprezentance SKIF Sovenije osvojila 1.mesto kate, mlajše mladinke, prvi nivo. Zlato medalijo in 1.mesto je za Slovenijo, v kategoriji kumite starejši mladinci osvojil mariborčan Denis Volmajer iz Kanazawe centra Maribor. V finalni borbi se je pomeril s klubskim tekmovalcem Stefan Babičem, ki je osvojil 2.mesto. Tretje mesto je osvojil Švicarski predstavnik. Devet članska ekipa Slovenije se je na turnirju petih držav, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Slovenije in Švice, odrezala odlično, saj so tudi ostali tekmovalci dosegli visoke uvrstitve. Tehnični vodja ekipe je bil Sensei Darjan Rošker 5.Dan, Cankova. V sodniških vrstah je bil slovenski predstavnik, mednarodni sodnik Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan iz Domžal.

Zenmedia

 

 

 


 

 

 

NA VRSTI JE OSEMNAJSTI

17. Karate-Do seminar Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije
v Domžalah, je zaznamovalo lepo majsko vreme in lep obisk športnikov.
Slovenski klubi so se na čelu z njihovimi senseii zelo potrudili in v domžalsko telovadnico pripeljali mešane generacije karateistov. Strokovni svet zveze na čelu s Shihan Čerič 7.Dan Kyoshi, je bil zelo atraktiven v prikazu ski jui jitsu tehnik. V nedeljo 25. 5. so imeli udeleženci in udeleženke seminarja, priložnost opravljanja izpita za višjo stopnjo pasu.
Skupinica iz domžalskega Atoma je uspešno opravila preizkus. Višji pas imajo, Ljubomir Petrovič 9.Kyu, Aleksander Eržen, Tara Baumgarten in Eva Dormiš, Žiga Udovič, 8.Kyu – rumeni pas,  zeleni pas Roman Dormiš, 6.Kyu, modri pas Simon Gregorc, Luka Planinc 5.Kyu, vijolični pas Timotej Mršić, 4.Kyu, prvi rjavi pas Tesa Štihec, Marcel Krajšek, 3.Kyu, mojstrska kandidata sta postala, Mitja Hofer, Hana Kerić, 1.Kyu. Čestitke za uspešnost.

Oss!

 

 

 

   

   

 


 

 

 

20. ŠOLSKO KARATE PRVENSTVO

Shotokan Karate-Do Internacional  Zveza Slovenije je v tehnični organizaciji S.K.I. karate-do kluba IG-SHOTOKAN, v soboto, 17.05.2014, organizirala 20. Odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2013/2014. 20. Šolsko Državno prvenstvo  je v veliki športni dvorani na Igu – poleg osnovne šole, svečano odprla ravnateljica osnovne šole Ig
ga. Biserka VIČIČ MALNAR. Med osnovnimi šolami so z velikim številom tekmovalcev in tekmovalk, zmagali učenci in učenke osnovne šole Ig  pred osnovno šolo Trzin in  Janka Glazerja-Ruše. Četrtouvrščena je bila OŠ Domžale. Med srednjimi šolami so zmagali dijaki Srednje šole tehniških strok Šiška Ljubljana, pred Gimnazijo Ledina-Ljubljana in Srednjo elektro računalniško šolo Maribor. Šolsko državno prvenstvo je bilo namenjeno vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki vadijo v karate klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji.

Tekmovalci in tekmovalke Karate kluba Atom Shotokan Domžale so tekmovali za več različnih šol katere obiskujejo. Najboljše so se izkazali učenci OŠ Trzin, ki so dosegli skupno 2.mesto. Za Trzin so tekmovali res najboljši tekmovalci turnirja, saj je učenka Karin Podboršek, udeleženka EP v Dresdnu dosegla kar štiri medalje. Tri zlate in bronasto. Luka Verč je zmagal v katah in bil tretji v kumiteju, Luka Planinc zmaga v katah, Jakob Cajhen tretji v katah, Oliver Wagner peti v katah, šesti v kumiteju, Pia Guček tretja v katah, Evropski mladinski prvak v kumiteju absolutno Dresden 2014, Nemčija, Žan Podboršek je suvereno zmagal v katah in kumiteju.
Za srednje šole se je iz Atoma najboljše odrezala Hana Kerić, ki je z zmago in drugim mestom skupno dosegla 2.mesto za gimnazijo Ledina, Ljubljana.

Dober rezultat sta dosegla učenca OŠ Venclja Perka iz Domžal, Blaž Štiftar je bil v katah posamezno drugi in kumiteju tretji, Rok Gošnik je bil v katah tretji in kumiteju četrti. Učenci OŠ Domžale so se kljub majhnemu številu tekmovalcev, tudi tokrat, kot na vseh dosedanjih šolskih tekmovanjih izkazali in skupno dosegli 4.mesto. Aleksander Eržen 1.mesto kate (Ihan), Naja Svetlin 1.mesto kate, 2.mesto kumite, Bor Krajšek 3.mesto kate, 7.mesto kumite, Marko Brojan 4.mesto kate, 3.mesto kumite, Andrej Neškoski 2.mesto kate, 1.mesto kumite, Fei Long Che 3.mesto kate in 4.mesto kumite, Aleksander Sever 3.mesto kate in kumite, Marcel Krajšek 2.mesto kumite.

Na šolskem turnirju je bilo opaziti, da nekatere šole zelo podpirajo izvenšolsko udejstvovanje, saj s tem pripomorejo k zdravemu načinu preživljanja prostega časa učencev in učenk, nekatere šole seveda nekoliko manj. Vsekakor tisti manj pomeni za srednješolsko mladino. Očitno so še vedno otroci v občutljivih letih prepuščeni sebi. Kdo vidi v tem korist ni znano in zopet ni nihče nič kriv.

Prvih pet skupno - Osnovne šole:
1.            IG                                                                                                         1285 točk
2.            TRZIN                                                                                                     825 točk
3.            JANKA GLAZERJA - RUŠE                                                                          625 točk
4.            DOMŽALE                                                                                                560 točk
5.            SELNICA OB DRAVI                                                                                  300 točk

Prve tri srednje šole:
1.            S.Š. TEHNIŠKIH STROK ŠIŠKA - LJUBLJANA                                              200 točk
2.            GIMNAZIJA LEDINA - LJUBLJANA                                                              150 točk
3.            S. ELEKTRO RAČUNALNIŠKA ŠOLA - MARIBOR                                           150 točk

ZENMEDIA

 

 

 


 

 

 

Sprejem za dobitnike in udeležence SKIEF EP Dresden

Karate Klub Atom Domžale je 18. 5. 2014, na Jamarskem domu na Gorjuši priredil slavnostno kosilo in slavnostni sprejem za Žana Podborška, ki je na
SKIEF Evropskem prvenstvu v Dresdnu, Nemčija, za Slovenijo osvojil zlato medaljo v kategoriji mladinci 14-15 let kumite absolutno in s tem postal evropski prvak v svoji kategoriji. Čestitalo se je kapetanki Mateji Breznik za ženska kata tim SKIF Slovenije, za ponovni vrhunski dosežek, 2.mesto kate ekipno. Spomnili so se tudi tretjega mesta Grege Terška, na svetovnem prvenstvu v Grčiji 2009 in vseh medalij, ki jih je osvojil Karate Klub Atom osvojenih na evropskih in svetovnih prvenstvih. Navsezadnje je iz zadnjega svetovnega prvenstva, ki je bilo v Avstraliji, njihov glavni inštruktor prinesel kar dve medalji. Za Domžale in klub je to za karate šport velikega pomena.
Na Jamarskem domu Gorjuša pri Domžalah se je zbrala velika skupina soudeležencev evropskega prvenstva in članov Karate klubov, ki se veselijo dosežkov reprezentantov iz Domžal. V programu so pripravili mladinsko karate demonstracijo in kar nekaj zaigranih skladb na različne glasbene inštrumente.
Predsednik in glavni inštruktor Lovrenc Kokalj je slavljenim športnikom izročil skromna darila, jih pohvalil in se jim zahvalil za njihov vrhunski dosežek.
Povedal je tudi, kako pomemben dejavnik je Karate šport v zdajšnjem odobju in kako koristna je vadba le tega, saj poleg telesa krepi tudi samozavest.

ZENMEDIA

 


 

 

 

Evropsko Shotokan Karate-Do prvenstvo
Dresden, 9. – 11. 2014

Žan Podboršek, Karate Klub Atom Domžale, (Shotokan Karate-Do internacional Slovenija), je na SKIEF evropskem prvenstvu v Dresdnu, z osvojitvijo 1.mesta, postal evropski mladinski prvak, kumite absolutno. Skupina mladincev je bila teška in množiča, vendar je Podboršek ob podpori prof. Mateja Kabaja, vodja ekipe, premagal nasprotnike in zasluženo slavil zmago. Odličen športnik in vedno na treningu. Čestitke tudi ženski ekipi v katah, ki je osvojila 2.mesto.
Karin Podboršek je bila v kumiteju četrta. Iz Atoma je nastopal tudi Andrej Neškoski, ki je v katah posamezno izpadel, v kumiteju je zmagal prvo borbo.
Sensei Lovrenc Kokalj je bil na EP v vlogi sodnika.

Čestitke Žanu za odličnost
Vodstvo kluba
Sensei Lovrenc Kokalj

 

 

   

 


 

 

 

Japonska v znamenju Sakure – češnje

Svetovni SKIF Karate-Do seminar in ceremonial ob proglasitvi novega vodstva in strokovnega vodstva. Na japonskem v tem času vse poteka v znamenju cvetenja češenj – Sakura. Ljudje množično posedajo pod češnjami in se družijo s prijatelji. Od 4. 4. do 6.4. 2014, na 1. SKIF Internationalnem Karate-Do seminarju, svetovna smetana inštruktorjev vseh celin sveta in licencirani treningi sodnikov.
Iz osrednje Slovenije je bil tam Sensei Lovrenc Kokalj, Domžale. Veliko druženja in spoznavanja. Karaoke osnovni del zabav.
Češnje v tem času ne cvetijo samo pri nas, v Sloveniji in Evropi, ampak tudi na Japonskem, deželi vshajajočega sonca in po večini srečnih in skromnih ljudi. Tokio z okoliškimi kraji je ob času cvetočih češenj popolnoma prazničen in malodane so ljudje teh krajev presrečni, da lahko prisostvujejo temu časovnemu obdobju. V češnjevih drevoredih, si pod češnjo pogrnejo pregrinjalo, se sezujejo in ob tradicionalni japonski hrani, sušiju, uživajo v druženju s prijatelji. V tem češnjevem času, se v teh krajih zgodijo velike stvari.  Eni teh so se udeležili tudi člani in mednarodni SKIF Karate-Do sodniki in senseii iz Slovenije, Shihan Čerič - Kyoshi, Maribor, Sensei Rošker, Pomurje, Žmauc, Maribor, Sensei Kokalj, osrednja Slovenija, Domžale.
Na shodu svetovne Shotokan Karate-Do Internacional Federacije v Tokiu natačneje mestu Kamata, Omori Sport center. Na parketu so bili zbrani predstavniki karateistov s celega sveta. Vsi so vedeli, da bodo seminarski treningi potekali cel dan z minimalnimi odmori in s teškimi vadbenimi procesi.
A so z veseljem prišli na treninge, ki jih je vodila smetana svetovnih inštruktorjev na čelu s Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan, Kanchom Nobuaki Kakanazawa 6.Dan,  Syuseki Manabu Murakami Shihan 7.Dan. Treninge so vodili tudi, Sensei Rjusho Suzuki, Sensei Sinji Tanaka, Sensei Fumitoshi Kanazawa, sensei Daizo Kanazawa, glavni inštruktor Južne amerike Hanshi Hiroshi Ishikawa. Vstopnica za tako pomembni dogodek, ki se je zgodil v nadaljevanju je bilo dolgoletno članstvo v Yudanshankai – SKIF mojstrski svetovni organizaciji. Po sobotnem celodnevnem treningu se je množica vabljenih zbrala na ceremonialnem delu, na slovesnosti v prečudovitem s češnjami obkroženem Grand Prince Hotelu Takanawa. Kakšna harmonija arhitekture in narave, luči. Prišlo je do uradne razglasitve, kjer je Soke Hirokazu Kanazawa predal svoje delo v roke mlajšima inštruktorjema. Kancho in predsednik SKIF World je uradno postal Nobuaki Kanazawa, odličen atlet, pravi mojster in svetovni prvak, ki je predan Budo sportu in veščini. Iz rok dosedanjega vodje, legendarnega učenca, očeta modernega Karateja Funacoshi Gichina Senseia, Soke Hirokazu Kanazawe 10.Dan, je prejel katano, ki simbolizira SKIF World organizacijo.  Glavni inštruktor Syuseki SKIF World je postal Manabu Murakami, večkratni svetovni prvak, odličen komunikator in organizator. Mojster Hirokazu Kanazawa, ga je vprašal, kaj bi bil raje in izbral je funkcijo inštruktorja. Murakami Shihan je brez dvoma eden najboljših in najpriljubljenih inštruktorjev sveta in položaj mu ne bo težak. Njegove razlage na treningih so učinkovite in dostopne širši množici. Neprecenljiv dogodek v svetu Karate-Do veščine. Na koncu uradnega dela so vsi glavni akterji federacije z lesenimi kladivi razbili sode s sakejem.
Slovenci so bili v preostalih dnevih bivanja v Kamati povabljeni na bližnja druženja z domačimi inštruktorji in njihovimi najbljižnjimi. Radi pridejo v Slovenijo in z lahkoto opazijo, kako lepa je. Vlaki še vedno vozijo točno in ljudje še vedno disciplinirano čakajo v kolonah. Čistoča je še vedno maksimalna in glede na njihove sumo borce, ostali še vedno ostajajo vitki/ke.
Ob odhodu so češnje po večini že kar močno snežile, tako, da bo potrebno počakati  eno leto za ponovno druženje. Karate-Do pot ni samo teška. Je tudi lepa, samo vstrajati je potrebno.

ZenMedia

 

 

   

   

 


 

 

 

TURNIR OB 45.OBLETNICI
DRUŠTVA ZA KARATE CELJE

V Celju, dvorani Golovec, 29. Marca 2014, je Društvo za Karate Celje ob svoji visoki 45. Obletnici, organiziralo najprej mednarodni Kyu turnir, šolskih pasov in nato svečani turnir Dan, mojstrskih pasov. Kyu ekipa Domžal tokrat ni posegla po skupnih najvišjih odličjih in je bila končno uvrščena na 4.mesto, kar je eden najslapših rezultatov v delovanju društva. Na Kyu turnirju so bili skupno najboljši karateisti Iga, pred Celjami in Madžari. Za Domžale so se najboljše odrezali, Karin Podboršek, v katah in kumiteju, Hana Kerić v katah. V kumiteju in katah, se je z drugim mestom odlično odrezal Timotej Mršič, Mlada Naja Svetlin je zmagala v katah, Andrej Neškoski je bil drugi v katah, Blaž Štiftar je v hudi konkurenci v katah dosegel četrto mesto, Simon Gregorc je bil pri članih B drugi. Luka Repar je bil drugi v kumiteju. Z odličjem sta se izkazala tudi Aleksander Sever in Matjaž Kljun.
V popoldanskem času je v skromni, vendar močni udeležbi domačinov, skupina iz Domžal delovala povsem drugače in v skupnem seštevku osvojila 1.mesto, pred Celjem in Mariborom. Pri mladincih je v katah in kumiteju s 1.mestom slavil Žan Podboršek 1.Dan in pri veterankah, kate, Saša Štiglic 1.Dan. V konkurenci črnih pasov so se odlično odrezali tudi Hana Kerić, Luka Repar, Aleksander Sever, Matjaž Kljun in Karin Podboršek. V moštvenem, ekipnem delu slavnostnega turnirja so se med seboj v kumiteju pomerile ekipe Celja, Domžal in Maribora. Daleč najboljši so bili Celjani, pred Domžalami in Mariborom.

zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

Kyu izpiti v Mariboru

V Kanazawa Centru Maribor, Maribor, so 27. 3. 2014 potekali obdobni karate izpiti za nižje stopnje Kyu pasov. Iz karate društva Atom Shotokan Domžale, so napredovali, Ljubomir Petrovič za 10.Kyu, Che Fei Long, Eva Dormiš, Eržen Aleksander, Tara Baumgarten, Tevž Mevželj, Rok Gošnik, za 9.Kyu, Marko Praček FG, Jakob Cajhen, Tevž Mevželj, che fei Long, Rok Gošnik, za 8.Kyu, Roman Dormiš, Luka Verč, Naja Svetlin, Marko Vukovič za 7.Kyu.

Oss!

 


 

 

 

TIMOTEJ IN ŽAN NAJBOLJŠA V FINALU

22. DRŽAVNO PRVENSTVO S.K.I.F.  SLOVENIJE ZA LETO 2014
MLAJŠE IN STAREJŠE SELEKCIJE, KATE – KUMITE

Domžale so se kljub osvojenim sedemnajstim osvojenim zlatim odličjem na 22. DP SKIF Slovenije, končno skupno uvrstile na 2.mesto. Tako je bil prekinjen dolgoletni zaporedni niz zmag. Kategorija zase sta bila mojstra, mladinec Žan Podboršek 1.Dan, 1.mesto kate in 1.mesto kumite, Timotej Kokalj 2.Dan, 1.mesto kate moški , 1.mesto kumite -75kg, 1.mesto kumite absolutno.

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2014 izvedla 22. Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije. Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za  malčke/malčice, dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za mladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno ter v kumiteju ekipno za mlajše/starejše dečke in mladince/moške. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir in finale – državno prvenstvo za leto 2014. Najboljši posamezniki in ekipe so prejeli priznanja in medalje, državni prvaki v  katah in kumiteju ekipno pa še pokale. Najboljši trije klubi pa še pokale za skupni končni rezultat.

Na 22. Finalu DP so se za Domžale borili, Naja Svetlin 1.mesto kate, Blaž Štiftar 4.mesto kate, 3.mesto kumite, Timotej Mršič 2.mesto kate, 1.mesto kumite, Karin Podboršek 2x 1.mesto kate, 2x 1.mesto kumite, Andrej Neškoski 1.mesto kate, 2.mesto kumite, Marcel Krajšek, 4.mesto kate, 4.mesto kumite, Matjaž Kljun, 4.mesto kate, 3.mesto kumite, Hana Kerić, 1.mesto kate mladinke, 3.mesto kate članice, Breda Hrovatin 3.mesto kate veteranke, Saša Štiglic 2.mesto veteranke, Primož Krajšek 1.mesto veterani.
Kate ekipno starejši dečki 1.mesto, mladinci 2.mesto, veteranke A 1.mesto.
Kumite ekipno starejši dečki 2.mesto, Kumite ekipno moški 1.mesto.

ZENMEDIA

 


 

 

 

Domžale uspešne v Banja Luki

Karate-Do ekipa Domžalskih Atomovcev  je na odprtem mednarodnem pokalnem Karate turnirju, 16. 3. 2014, v Banja Luki, Srbska krajina, s petimi tekmovalci in tekmovalkami dosegla lep uspeh in dostojno zastopala Slovenijo. Ekipno kate starejši dečki, 1.mesto, posamezno kate: Karin Podboršek 3.mesto, Andrej Neškoski 1.mesto, Tjaša Bajc 5.mesto, Lovro Kramberger 4.mesto, Žan Podboršek 1.mesto. Kumite: Andrej Neškoski in Žan Podboršek 3.mesto. Sodnik na tekmovanju iz Slovenije je bil Mitja Derenda 2.Dan. Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan je predstavnike Bosanske krajine povabil naj se udeležijo Internacionalnega Karate-Do turnirja za pokal Domžal, 4.Oktobra 2014.
Karate turnirja v Banja Luki, katerega je organiziral KK Bushido Banja Luka, pod vodstvom mojstra Draška Milovanovića, se je udeležilo 570 športnikov petih držav, kar je pokazatelj kako priljubljen šport je Karate.

Zenmedia

 

 

 


 

 

 

Zvončkov Karate turnir

Pomladna sobota, 15. 3. 2014 je bila kot nalašč za druženje mladih in tudi starejših še neizkušenih po znanju mladih karateistov in karateistk, da se končno poskusijo tudi kot tekmovalci in tekmovalke. Karate Društvo Atom Shotokan-Do Domžale je na pomladno druženje povabil šest Karate klubov ljubljanske regije in karatejski dan je v družbi članov KK Grade Ljubljana, KK Kobushi Kamnik, KK Bushido Moravče, KK Funakoshi Gichin Ljubljana, KK IG Shotokan in KD Atom Domžale, prav lepo uspel in starši – vzgojitelji so imeli kaj videti. Kaj se ve, mogoče je bil - bila med njimi nova svetovna prvakinja ali prvak. Vsekakor so si pridobili izkušnje in videli, da je potrebno še vadit.

ZENMEDIA

 

 

   

   

 


 

 

 

Karate turnir v deželi veternic, Hollandiji

Nizozemski Hertogenbosch, je bil  v nedeljo, 23. Februarja, 2014, prizorišče mednarodnega - International Karate turnirja. Mladinec, Žan Podboršek, član in tekmovalec KK Atom Shotokan Domžale in SKIF Slovenije je na turnirju v močni konkurenci severnih evropskih držav, dosegel 1.mesto v kumiteju-borbah in tretje mesto v katah. Lep rezultat je dosegel tudi starejši deček Lovro Kramberger, KK IG Shotokan, z dvema tretjim mestoma, kate in kumite.

Zenmedia

 

 

 


 

 

 

KARATE-DO USPEH DOMŽAL V RUŠAH

Tudi v Karate Klubu Atom Domžale se veselijo uspehov naših olimpijcev
v Sočiju in v ruški dvorani je kar zagrmelo ob novici, da so naši Risi zmagali.
Prav vsi so navdušeni nad uspehi Slovenskih športnikov in nad medaljo Teje Gregorin, ki prihaja iz naših krajev.
Trzinčana Karin Podboršek in Žan Podboršek, sestra in brat, člana tekmovalca Karate-Do kluba Atom Shotokan Domžale, sta bila na 37. Mednarodnem pokalnem Karate-Do turnirju proglašena za najboljša tekmovalca turnirja šestih držav. Belgija, Romunija, Italija, Madžarska, Srbija, SZTK in Slovenija s posameznimi klubi.

Karate-Do klub ŠD Ruše je 15. 2. 2014 v spomin na padli Pohorski bataljon, organiziral že sedemintrideseti turnir v Karateju. To je eden najstarejših Karate turnirjev v Sloveniji, ki ga vseskozi vodi Shihan Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi, ustanovitelj in glavni sensei kluba. Tekmovalci so se najprej pomerili v katah in nato v kumiteju posamezno in ekipno. Skupno je največ osvojila reprezentanca Romunije s 36. tekmovalci in tekmovalkami, druga je bila reprezentanca SZTK (Slovenska zveza tradicionalnega karateja) in nato, tretji, Karate-Do Klub Atom Domžale s trinajstimi mladimi tekmovalci, ki so vsi dosegli odličja, tako v katah kot kumiteju. Turnir je postregel z veliko kvalitetnimi borbami, tako individualno kot ekipno. Na koncu turnirja so se pomerile ekipe, Belgija, Madžarska, Romunija in Slovenija. Prva je bila Belgija, druga Slovenija, tretja Romunija in četrta Madžarska.

Za Domžale so se borili, Blaž Štiftar, Fei Long Che, Naja Svetlin, Timotej Mršič, Tesa Štihec, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Aleksander Sever, Žan Podboršek, Patricija Vehovec, Saša Štiglic, Luka Repar, Simon Gregorc in vodja Aleš Svetlin. Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, glavni inštruktor in vodja KK Atom Shotokan Domžale je bil z rezultatom Domžal navdušen.

Pred slavnostnim odprtjem turnirja, ki ga je odprl župan občine Ruše je bila razglasitev najboljših v SKIF Zvezi Slovenije za leto 2013. Nagrado za perspektivno karateistko SKIF Slo. 2013 je prejela Klarisa Rošker iz KC Maribor. Perspektivni karateist, SKIF Slo. 2013, Žan Podboršek, Atom Domžale.
Najboljši karateist SKIF Slo. 2013, Timotej Kokalj, Atom Domžale.
Najboljša karateistka SKIF Slo. 2013 Tamara Kokalj, Atom Domžale.
Najboljši inštruktor SKIF Slo. 2013, (2003-2013), Lovrenc Kokalj, Atom Domžale.
Najboljši klub SKIF Slo. 2013, (2003-2013), Atom Shotokan Domžale.
Tradicionalni Karate-Do turnir je posnela RTV Maribor.

ZENMEDIA

 

 

   

 


 

 

 

Naši odlični v Mantovi

Karate klub Atom Domžale v začetek tekmovalne sezone v znaku Podborškovih. Na povabilo Italije so se odzvali tudi domžalčani in kljub močnemu deževju, skupaj s SKIF Slovenijo, odpotovali na mednarodni Karate-Do turnir osmih držav in se imeli prav lušno in uspešno.

Karin Podboršek, Luka Repar in Žan Podboršek, člani tekmovalci Karate-Do kluba Atom Domžale, so se na internacionalnem Karate-Do turnirju v Mantovi, Castel di Ario, 1. – 2. Februarja 2014, odrezali več kot odlično. Žan in Luka sta imela razspotegnjeno tekmovanje skozi dva dni. Podboršek je potegnil dvakrat drugo in dvakrat prvo mesto. Luka Repar je v kumiteju moški do 1.Kyu dosegel drugo mesto in  mlada Karin Podboršek 1.mesto kate in 1.mesto kumite. Karin je prejela skupni pokal za najboljšo tekmovalko turnirja osmih držav. Vsi tekmovalci, ki so zastopali Slovenijo so osvojili odličja.

ZENMEDIA

 

 

   

   

 


 

 

 

KARATE-DO SEMINAR, MURSKA SOBOTA 2014

Prekmurje je v vsej svoji lepoti  in dobroti prijazno sprejelo karateiste in karateistke, ki so se v Murski Soboti od 24. – 26. 1. 2014 udeležili že 25. zaporednega Karate-Do seminarja, ki ga vsako leto organizira strokovni svet Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije. Na seminarju, ki poteka praktično skozi cel dan, imajo športniki borilnega športa možnost vadbe in učenja novih prvin tega koristnega športa in veščine.

Seminarja se vsako leto v večjem številu udeležijo tudi članice in člani Karate Kluba Atom Shotokan Domžale, ki jim druženje s prijatelji s katerimi ne vadijo redno skupaj, pomeni veliko. Za Atom Domžale, ki redno vadbo vsako leto prične že 1.1. ob 12.00 uri v Kamniški Bistrici, na tradicionalnem odprtem treningu vseh generacij ne glede na spol in pripadnost, je to v januarju že drugo večje udejstvovanje, v malem prehodnem obdobju, pred tekmovalno sezono, ki se prične v februarju. Leto, ki se je poslovilo je Karate kubu iz Domžal prineslo že deseto zaporedno lovoriko pokalnih zmagovalcev v SKIF zvezi SLO. Seveda to ni uspelo še nikomur in bo tudi v prihodnosti skoraj nedosegljivo. Vodstvo Atoma se zahvaljuje vsem borcem, ki so pripomogli k takemu res velikemu uspehu, ki se je pričel s posameznimi zmagami že veliko prej vendar tokrat zaporednimi. Generacije so na treningih in tekmovanjih puščale mladost…

V Murski Soboti so imeli športniki priložnost opravljati preizkus za višjo stopnjo pasu.
Iz Domžal so napredovali, Karin Podboršek in Andrej Neškoski za prvi rjavi pas 3.Kyu,
Boštjan Guček in Alenka Krajšek za drugi rjavi pas, 2.Kyu.

ZENMEDIA

 

 

 


 

 

 

SKIF PRIPRAVE V POLJČANAH

Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije – Strokovni svet, je 18. 1. 2014 v skladu s programom za 2014 v Poljčanah izvedel prvi trening v letu 2014 za reprezentante vseh kategorij. Trening je bil sestavljen iz psihofizičnih testiranj in uro in pol dolgega treninga priprav za bližajoča mednarodna in domača udejstvovanja, ki sta ga pripravila trenerja reprezentanc, Sensei Darjan Rošker 5.Dan in Sensei Matej Kabaj 4.Dan. Selektor Shihan Ivan Čerič 7.Dan Kyoshi je v nadaljevanju izbral tekmovalce, ki bodo v bližnji prihodnosti  na SKIF EP v Dresdnu, Nemčija, zastopali SKIF Zvezo Slovenije. Iz kluba Atom Domžale so se priprav udeležili  kar trije tekmovalci, Žan Podboršek, Karin Podboršek in Luka Repar.

ZENMEDIA

 

 

 


 

 

 

Kamniška Bistrica, 1. Januarja 2014

V Kamniški Bistrici so se na novega leta dan 2014 ob 12.00 uri, tradicionalno zbrali karateisti in karateistke Domžal in okolice, ki se niso hoteli izneveriti vsakoletni tradiciji, opraviti trening takoj v svežem letu. Da je to res težek svojevrsten osebni dosežek, lahko pove vsakdo, ki si je privoščil gibanje na svežem zraku v kimoni namesto spanca. Biti ali ne biti, moči ali ne moči, zdržati ali ne zdržati, tukaj se tega ni nihče spraševal. Obara in vroči čaj v koči gospoda Marjana je poleg premočenih in blatnih kimon, vsako leto nekaj čisto običajnega. Sensei Lovrenc Kokalj je ob pozdravu vseh udeležencev izpostavil in pohvalil najmarljivejšega člana in odličnega tekmovalca za leto 2013, Andreja Neškoskega, ki mu je klub Atom podaril novo kimono. Čestitke in proglasitev za najboljšega tekmovalca Atoma v letu 2013 je prejel mladi mladinec Žan Podboršek iz Trzina. Žan je z vsakega tekmovanja domov prinesel po tri ali več zlatih medalj in s tem bistveno pripomogel za ohranitev dobrega imena Domžal. Ob priložnosti mu je Karate klub Atom Domžale podaril skromno a praktično  darilo.
Karate trening je tradicionalno in z velikim duhom starejših mojstrov tega športa in veščine, tudi to leto uspel.
V Portorožu jih je v morje skočilo 350. Karateistov je bilo v Kamniški Bistrici nekaj manj saj je bil izziv po doumljivosti veliko težji.

Zenmedia, Oss!

TRADICIONALNI NOVOLETNI TRENING
Reporter: Branko Teršek

Tradicija se nadaljuje tudi v novem letu, Člani karate-do društva ATOM Domžale so vstopili v leto 2014 s tradicionalnim treningom pod vodstvom odličnega mojstra ''senseia'' Kokalj Lovrenca (5 dan). Navkljub praznovanju novega leta so najbolj pogumni sicer malo utrujeni izkazali čast svojemu senseju in v prvem dnevu 2014 z njim izpeljali tradicionalni trening v Kamniški Bistrici. Bil je pravi užitek gledati člane ATOMA kako so srcem trenirali in tako začeli novo sezono za leto 2014. Vreme jim ravno ni bilo naklonjeno vendar dobre volje in sproščenosti jim ni vzelo. Po treningu pa k Marjanu na tradicionalno obaro. Vsem članom želim v novem leto uspeha predvsem zmagovalnega in čim manj poškodb. OSS!!!

 

 

VSE FOTOGRAFIJE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ