2016

Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 

Sreča, zdravje in zadovoljstvo je v biti in ne v ne biti

Velika telovadnica OŠ Domžale, že od kar stoji, gosti domžalske karateiste društva Atom tudi v teh mrzlih, decembrskih dnevih, ko vsi nestrpno pričakujejo, da jim bodo trije dobri možje, ki naznanjajo prihod novega, svežega leta, kaj prinesli. Po vseh društvih, klubih in resnih skupnostih, kjer se ljudje zbirajo, so ponavadi ti dobri možje v obliki, predsednikov, trenerjev, vzgojiteljev ali pri karateju senseiev-učiteljev. Ponavadi dobri možje največ prinesejo pridnim in veselje je obojestransko. Lepo je gledati zadovoljne in življenja polne ljudi, ki so v različnih časovnih obdobjih. Vsakdo ima rad pred seboj veselega človeka. Naj bo to otrok, pubertetnik, mladenka ali že odrasel, aktiven človek, katerih je roko na srce zelo malo in večina se jih utaplja v dnevnih skrbeh, ki zaradi žalostnega in mrkega obraza niso nič manjše. Nobena igrača, sladkarija ali nazadnje alkohol ne pomaga rešiti bistvo samote, ki jo povzroči misel na težave, ki jih ne bo nikoli zmanjkalo, pa če smo še tako situirani in preskrbljeni. In tako se zgodi, da ljudje v ključnih trenutkih ne znajo in ne zmorejo deliti veselja in radosti, ki jim pripada, za katerega so celo leto ali desetletja delali in si prizadevali za uspešnost.  Radost v človeku je nekaj lepega, ki je pogojena z bistvom sreče. Zamislite si nekoga, ki z radostjo zavija darila, jih pripravlja z upanjem, da bo doživel lep trenutek, ali pa, da bo tudi sam deležen kakšne skromne pozornosti. In večja je skupina večje je pričakovanje. In na koncu vedno razočarajo tisti, katere imamo najraje in s katerimi, bi si morali že iz samega spoštovanja, zreti v oči in se objeti močno, zelo močno, tako močno, da bi začutili smisel sreče. Dajmo, dajmo tisti, ki smo srečni v drugih, naučiti ljudi, da je smisel vsega, deliti srečo. Narava je čudovita in vseh oblik, ljudje smo del narave, zato, bodimo naravni. Moč je izmerljiva, vendar neskončna in že z obiskom slavnostnega trenutka vadbe, ko se zberejo vadeči, ki so kot družina, ob nekem jubileju, lahko tudi zadnja vadba v letu, se pokaže kot neuničljiva in vsi prisotni v želji po moči, postanejo najmočnejši. Vsi radi dajemo, samo vprašanje se ne sme postaviti: biti ali ne biti, iti ali neiti. Če hočeš postati mizar, je rešitev v mizarski delavnici. Pot od sitega do lačnega je zelo kratka.

Kokalj renshi
 

   


 

 

 

KARATE-DO DOMŽALE - PONOVNA ZMAGA NA TROMEJI

Brat in sestra, Žan in Karin Podboršek, oba velika bojevnika in športnika, ki skupaj s sotekmovalci postavljata piko na i. Nastopati v štirih kategorijah in v vseh zmagati, to so sanje tekmovalcev in trenerjev. Karin Podboršek je na Tromeji za Domžale osvojila štiri pokale za 1.mesta. Žan Podboršek je za Domžale na Tromeji – Kuzma, 10. 12. 2016, na 24.Tradicionalnem pokalnem Karate-Do turnirju za pokal Tromeja – Kuzma, osvojil 4 zlate medalje. Mladinci in člani visoki nivo. Domžale osvojile pokal Tromeje in v skupnem seštevku z visokim vodstvom postali pokalni zmagovalci SKIF Karate-Do Zveze Slovenije.

Kakšno leto je bilo 2016, za karateiste domžalskega Atoma. Večinoma sami veliki uspehi, ki zasenčijo tiste slabe trenutke nemoči, ko zaradi številčno premočnega nasprotnika, kljub odličnim uvrstitvam, ni možno priti do učinkovitega skupnega rezultata.  In na koncu je vseeno vse poplačano. Seveda gre velika zasluga Žanu Podboršku in njegovi sestri Karin, ki dokazujeta kaj zmore mlad človek. Biti ob 06.00 zjutraj na vadbi ni kar tako. V Kuzmi na Tromeji je domžalski Atom zopet združil mlade moči, zmagal na turnirju in z veliko prednostjo postal pokalni zmagovalec leta 2016.
Leto 2016 si bodo domžalski privrženci karate-Do športa in veščine zapomnili tudi po velikem uspehu svojega senseia Lovrenca Kokalja Renshi, ki je z daljne Jakarte, Indonezija, prinesel kar dve medalji s svetovnega prvenstva in pred svetovno komisijo opravil Karate-Do mojstrski izpit za 6.Dan, kar je nedvomno za klub, Domžale in Slovenijo velikega pomena.

Na Tromeji so se za Domžale borili: Eržen Aleksander, kate 1.mesto, Naja Svetlin 2x 1.mesto kate, 1.mesto kumite, Eva Dormiš 2.mesto kumite in 3.mesto kate, Blaž Dragar 1.mesto kate, Samo Majhenič, Blaž Štiftar, Sara Šklander, vsi  osvojili medalje, Igor Zidarič 2.mesto kate, Roman Dormiš 3.mesto kate, Almedin Mizič 2.mesto kate, Andrej Neškoski 4.mesto kate posamezno, 2.mesto kumite, 2.mesto tehnični kumite, 3.mesto kate ekipno. Timotej Mršič 2.mesto kumite. Karin Podboršek 2x 1.mesto kate in 2x 1.mesto kumite. Žan Podboršek, evropski mladinski prvak v kumiteju, Dresden 2014, 1.mesto kate mladinci, 1.mesto kate člani, 1.mesto kumite mladinci in 1.mesto kumite člani -75kg. Osvojil medalji tudi v ekipnem delu turnirja.

24.Pokal turnir: 
1.mesto ATOM-Domžale 1735,  2.TROMEJNIK-Kuzma 840,  3.IG-Shotokan 775 točk.

Pokal S.K.I.F.SLO 2016:
1.ATOM-Domžale 3389,  2.IG-Shotokan 1982,  3.KANAZAWA DOJO-Maribor 1499 točk.

Karate-Do klub Atom Domžale se bo od leta 2016 poslovil v veliki in lepi telovadnici OŠ Domžale, s skupnim treningom vseh vadečih skupin.  Vsi prijatelji borilnih veščin in še posebno Karate-Do ja, vabljeni v Kamniško Bistrico, 1. 1. 2017 ob 12.00, na tradicionalni novoletni trening v naravi.  Glavnina treninga bo potekala na terenih Internacionalnega piknik centra pri stricu Marjanu.

Zenmedia

Pokal S.K.I.F. zveze Slovenije 1999-2016

 


 

 

 

OBDOBNI KARATE-DO IZPITI

7. 12. 2016 so v veliki telovadnici OŠ Domžale potekali obdobni Karate-Do izpiti.
Atom je imel v gosteh glavnega inštruktorja in predsednika strokovnega sveta SKIF Zveze Slovenije, Shihana Ivana Čeriča 8.Dan Kyoshi, pred katerim so izpitniki prikazali svoje znanje. Po izpitih je bil s strani Shihana opravljen še kratki trening, ki se bo nadaljeval v drugem terminu. Izpitniki so prihajali iz kluba Funakoshi Gichin Ljubljana pod vodstvom glavne inštruktorice Ksenije Pevec 2.Dan in iz domačega kluba Atom.

Za 10.Kyu so napredovali:
Žana Šklander, Sara Šklander, Jakob Šernek, Dorijan Šlibar, Adam Šlibar, Gašper Kržin, Sara Tatarević. Za 9.Kyu: Ensar Mizić, Žan Porenta, Gašper Kržin.
Za 8.Kyu, rimeni pas: Samo Viktor Majhenič, Žan Porenta.  Za 7.Kyu: Jon Porenta Rozman. Za 6.Kyu: Neža Bole in Almedin Mizić.

Oss!

 

   


 

 

 

KARATE-DO KARIN PODBORŠEK TRIKRAT ZLATA

Na Karate-Do finalu SKIF DP v tehničnih disciplinah kumite, 2016, je trzinčanka Karin Podboršek, članica Karate-Do kluba Atom Domžale, osvojila kar tri naslove. Dvakrat posamično in enkrat ekipno. Finale se je 26. 11. odvilo v veliki telovadnici OŠ Gornji Petrovci, v organizaciji tamkajšnjega Karate-Do kluba, ki ga vodi Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi.

Finale državnega prvenstva je odprl župan Gornjih Petrovcev, ki je v svojem nagovoru vse navzoče najprej lepo pozdravil in zaželel veliko sreče pri uvrstitvah in da naj zmaga najboljši. KK Atom Domžale se je finala udeležil s petimi uvrščenimi v finalni del in vsi so prišli do visokih odličij, ki pa žal zaradi majhnega števila niso posegli v boj za skupino treh najboljših klubov po osvojenih točkah. Iz Domžal so v svojih kategorijah posegli po odličjih:

Aleksander Eržen 1.mesto, Timotej Mršič 4.mesto in 2.mesto ekipno, Andrej Neškoski 2.mesto in 1.mesto ekipno, Almedin Mizić 1.mesto, Karin Podboršek 2x 1.mesto in 1.mesto ekipno.

Skupno prvo mesto po osvojenih točkah je osvojil klub ŠKD Kanazawa Maribor, pred kluboma Gornji Petrovci in Tromejnik Kuzma. V tehničnih disciplinah so Domžale kraljevale kar celih sedemnajst let.

Zenmedia


BILTEN DP 2016

 


 

Kvalifikacije SKIF DP 2016 TEHNIČNI KUMITE

Pred finalnim turnirjem, ki bo 26.11. 2016 v Gornjih Petrovcih, Slovenija, ima KK Atom Domžale skupno 4.mesto na lestvici, čeprav so bili vsi tekmovalci na kvalifikacijah, ki so zastopali Atom Domžale, več kot učinkoviti.

Na kvalifikacijah, 5. 11. 2016 v Dojo Kanazawa Maribor, je skupaj pet tekmovalcev in tekmovalk Domžal, posamezno osvojilo:

štiri 1.mesta:
Eržen Aleksander, Almedin Mizić in dvakrat prva gospodična Karin Podboršek; enkrat 3.mesto, Andrej Neškoski in enkrat 4.mesto, Timotej Mršič.

Ekipno so bili pri mladincih-mladinkah enkrat prvi, Karin Podboršek in Andrej Neškoski in enkrat tretji, Timotej Mršič in Lovro Kramberger - Ig. 

Kljub posameznimi visokimi uvrstitvami je to že drugi najslabši rezultat Domžal v tem letu in v zgodovini kluba, ki je v tej panogi vedno kraljeval in zmagoval.

 


 

SKIF Liga 2016

Atom Domžale se je zopet izkazal z dvema obrazoma. Na eni strani kot zelo uspešen, na drugi strani kot nezainteresiran in počitniški. Temu primeren je bil tudi rezultat.

S.K.I.F.  zveza Slovenije je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2016 organizirala turnir S.K.I.F. LIGE SLOVENIJE v katah in v kumiteju ekipno. Turnir S.K.I.F. lige je potekal v tehnični organizaciji S.K.I. kluba IG-SHOTOKAN  v telovadnici podružnične osnovne šole Šmarje – Sap,  v soboto, 29.10.2016.

Na SKIF Ligi 2016 je sodelovalo skromno število klubov in s tem tekmovalcev in tekmovalk.
Atom-Domžale,  Š.D.-Ruše, Gornji Petrovci,  Funacoshi Gichin-Ljubljana, Kanazawa dojo-Maribor in Ig-Shotokan.

S.K.I.F. liga Slovenije je letos potekala v katah za naslednje starostne kategorije: malčki/malčice, mlajši dečki/deklice, starejši dečki/deklice, mladinci/mladinke, moški/ženske  ter v kumiteju za starejše dečke.

Tako je v kata ligi sodelovalo 18ekip, v kumiteju pa 2 ekipi. V zgodovini domžalskega kluba Atom, v SKIF Ligi še ni bilo slabšega rezultata.

PREGLED OSVOJENIH MEDALJ:

S.K.I. KLUB 1.MESTO 2.MESTO 3.MESTO
1. IG-SHOTOKAN 2 1 2
2. Š.D. -RUŠE 2   1
3. GORNJI PETROVCI 1 1  
4. KANAZAWA DOJO-MARIBOR 1 1  
5. ATOM-DOMŽALE   2  
6. FUNACOSHI GICHIN-LJUBLJANA   1  
 


 

 

 

10. Karate-Do pokal Domžale 2016 – Domžale Cup 2016

Že desetič zapovrstjo je v Športni Dvorani Domžale, Karate-Do Društvo Atom Domžale, skupaj z SKIF Zvezo Slovenije organiziralo in izpeljalo veliki mednarodni turnir, tokrat, 16. 10., ”Domžale Cup 2016”.  Že tri dni prej, je domžalski klub pripravil mednarodni Karate-Do seminar s priznanim, dvakratnim svetovnim prvakom in sedaj glavnim SKIF inštruktorjem sveta, Syuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan. Japonec je najprej opravil trening v Dojo Kokalj, matičnem Doju KK Atom Domžale in potem še dva dni v veliki telovadnici OŠ Domžale, ki pa je bila za veliko množico udeležencev v soboto premajhna in je bilo potrebno aktivirati še dodatni prostor. Organizator se upravljalcem šole najlepše zahvaljuje za ažurnost.

Obisk je bil naravnost fantastičen. Res internacionalen, saj se je samo seminarja udeležilo veliko predstavnikov tujih držav, Belgije, Italije, Avstrije, Ukrajine, Švice, Romunije, Madžarske itd. Ja tudi Konga. V Domžale so prišla velika imena, ki so in še tvorijo Karate-Do v Evropi, Sensei Paolo Lusvardi, Sensei Toni Racca, Sensei Stephane Castrique, Sensei Erich Laufer, Sensei Lovász György, Sensei Tetu Gheorghe iz Romunije, Shihan Čerič iz Slovenije, Shihan Murakami Japonska itd. Obisk Slovenskih klubov je bil tradicionalno šibak in vsi imajo takoj pripravljen odgovor, saj nas je le dva milijona, ali pa bo držalo, da so tujci tukaj bolj zadovoljni od nas samih. Na koncu seminarja so potekali izpiti za Dan pasove. Za črni pas 1.Dan so uspešno opravili, Nika Knežević Kumar, Boštjan Guček, Simon Dražumerič,  Marin Knežević in romunski predstavnik za 5.Dan .

Turnir je bil močan in kar prav so prišle besede župana Tonija Dragarja, ki je ob slavnostni otvoritvi, dejal, naj zmaga najboljši in po pravilih, torej varno. Pred turnirjem je japonski gost skupaj s Shihanom Čeričem, predstavnikom SKIF Zveze Slovenije, podelil diplome za opravljene izpite mojstrskih pasov, ki so potekali med letom na različnih lokacijah pri nas in Jakarti.
Domžale tokrat niso zmagale v skupnem seštevku, 1.Belgijci, 2.Madžari in 3.Romuni so bili vsekakor premočni, so pa zmagali v ekipnem prestižnem delu turnirja v borbah – kumiteju. Soočilo se je 8 moških  ekip in Domžale so bile zmagovalec, pred belgijsko ekipo in SKIF reprezentanco Slovenije.
Za Domžale je nastopalo 17 tekmovalcev in tekmovalk, Zorana Vidić , Blaž Dragar, Aleksander Eržen, Naja Svetlin, Eva Dormiš, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Karin Podboršek, Žan Podboršek, Matjaž Kljun, Boštjan Guček, Primož Krajšek, Roman Dormiš, Breda Hrovatin, Robert Lupše, Simon Dražumerič, Almedin Mizić. Vodja ekipe Domžal, Timotej Kokalj 2.Dan.
Zopet je bil s tremi osvojenimi medaljami za Domžale, najboljši Žan Podboršek 1.Dan, takoj za njim, pa z tremi osvojenimi medaljami, dve zlati kumite borbe in srebrna kate, Karin Podboršek, ki je v kumiteju, tako kot brat Žan naravnost blestela. Ker sta oba iz Trzina sedaj vemo od kot prihaja pogum.

Minil je dogodek, katerega bi bil vsak občinski predstavnik športa prav vesel in bi se ga udeležil že iz protokola. Naslednje leto, Oktobra bo v Domžalah že 11. Mednarodni zaporedni Karate-Do turnir. Hvala vsem podpornikom turnirja in seminarja, Hotel Krona, Hotel Ambient, Gostišče Keber, Veterinarstvo Max, Viličar center Vilboss, Slaščičarna Lenček, K.B. – Piknik Center pri Jurju, Gostišče Jamarski Dom, Gorjuša, Branko Teršek.

Zenmedia


ZAPISNIK DOMŽALE CUP 2016

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Domžalski mladi karateisti z medaljami iz Madžarske

Na povabilo madžarske Karate zveze, se je 24. Septembra, 2016, Karate-Do klub Atom Domžale, s skupino mladinskih tekmovalcev in tekmovalk, udeležil 1. Memorialnega Karate-Do turnirja v spomin na preminulega, legendarnega Karate-Do učitelja, japonca Shihan Norio Kawasoe 8.Dan, ki je živel v Avstriji in deloval v Evropi. Madžarsko mesto Zalaegerszeg, kjer se je turnir odvijal, je zelo blizu Avstrije in tam je japonski učitelj pustil globoke korenine. Generacije domžalskega kluba Atom se ga zelo dobro spominjajo,  predvsem njihov vodja Sensei Lovrenc Kokalj Renshi, zato so se povabilu radi odzvali.

Predstavniki Domžal in SKIF Zveze Slovenije, so se na Karate-Do turnirju odrezali več kot odlično in v svojih kategorijah zaslužili:
Naja Svetlin 2.mesto kate in kumite,
Jernej Gornik FG Lj. 3. mesto kumite-borbe,
Andrej Neškoski 3.mesto kate,
Karin Podboršek 2.mesto kumite, športne borbe.

16. Oktobra bo v organizaciji Karate-Do kluba Atom Domžale, v domžalski Športni dvorani 10. Mednarodni Tradicionalni Karate-Do turnir. Specialni gost bo Syuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan, glavni svetovni SKIF inštruktor, ki bo imel predhodno, v veliki telovadnici OŠ Domžale, dvodnevni odprti Karate-Do seminar.  Vabljeni.

 

 

   

 


 

 

 

BOČ 2016

Na Boču, nad Poljčanami, se je po programu strokovnega sveta SKIF Zveze Slovenije, od  8. 9. – 11. 9. 2016, odvijal pripravljalni program, psihofizičnih priprav reprezentanc in 10. – 11. 9. obvezni licenčni seminar za nove in obstoječe sodnike in inštruktorje. Priprav reprezentance sta se iz Atoma udeležila, Karin Podboršek in Andrej Neškoski. Licenčnega seminarja so se iz domžalskega kluba Atom udeležili, mag. Breda Hrovatin, Žan Podboršek, Ksenija Pevec FG-Lj. Igor Bahor, Timotej kokalj, Igor Zidarič in Lovrenc Kokalj.

 


 

 

 

SKIF KARATE-DO SVETOVNO PRVENSTVO JAKARTA 2016

Za Slovenijo in Domžale, 2 medaliji na SP. Obe je osvojil Sensei Lovrenc Kokalj Renshi. Domžalčan, ki se s Karatejem ukvarja malodane vse življenje. To je njegov način življenja in klubski uspehi zadnje dve desetletji sta skupaj z osvojenimi  medaljami prestiž in pika na i.  Zlato medaljo je osvojil skupaj z mariborskim prijateljem Senseiem Darjanom Roškerjem, ki je Karate-Do športu zvesto vdan od rane mladosti. Vabljeni v Dojo Kokalj.

Shotokan Karate-Do Internacional Svetovno prvenstvo, Jakarta Indonezija 2016. Od 22. 8. Do 28.8. 2016, se je v Indonezijski prestolnici, Jakarti, odvijalo Svetovno  SKIF Karate-Do prvenstvo, na katerem je sodelovalo tudi šest slovenskih reprezentantov. Tekmovalo se je v vseh starostnih kategorijah. Prvi dnevi so minili v znaku seminarjev za mednarodne sodnike, ki so pred tem obnavljali licence, splošni seminar – trening mojstrov, urejanje akreditacij in ostalih splošnih opravkov.

Prvi dan SP je potekal za Masster class in mladinsko konkurenco. Slovenci smo imeli ta dan najbolj plodovit, saj smo osvojili kar dve medalji. Najprej nas je s svojim nastopom v kvalifikacijah navdušil (navijala je vsa Evropa), Sensei Lovrenc Kokalj iz Domžal, ki se je zavihtel med finaliste prvih osem. Sensei Darjan Rošker tukaj ni imel sreče in je izpadel pred finalom. Z nastopom v kvalifikacijah sta navdušila Sani Horvat in Stefan Babić, ki je nastopal v finalu kate najboljših na svetu.  Denis Volmajer je nastopal v konkurenci starejših mladincev.  V katah ni imel velike sreče, medtem ko je v kumiteju borbah dosegel 5.mesto. V večernih urah prvega tekmovalnega dne, je Lovrenc Kokalj dosegel imeniteh uspeh in posamično kate dosegel skupno 3.mesto na svetu. Tako je medalji, kate ekipno  SP Avstralija, dodal še ta izvrsten posamičen uspeh.

Pozno zvečer sta izvrstno nastopala v tehnični disciplini borbe (Jakusoku kumite), Sensei Darjan Rošker  Renshi in Sensei Lovrenc Kokalj Renshi. Naredila sta dva koraka dalje od že osvojene bronaste medalje iz Avstralije – Kokalj & Vrtarič in osvojila zlato, ter s tem postavila visok mejnik za prihodnje rodove. Zlata medalja in svetovna prvaka v tehnični disciplini kumite, kjer je potrebna maksimalna zbranost in kjer se napake ne tolerirajo, saj mora biti vsaka tehnika na ippon. Slovenci smo imeli na SP tudi tri sodnike pri katerih se je najbolj nagaral Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, saj je malodane sodil od jutra do večera brez prestanka, vse SP.

Zenmedia

 

 

   

   

   

 


 

 

 

Poletni Karate-Do kampi

V sklopu priprav na SKIF Svetovno Karate-Do prvenstvo, ki bo od 22. – 28. 8. 2016, v Indoneziji – Jakarta, so se naši karateisti udeležili štirih mednarodnih poletnih seminarjev, ki so potekali pod vodstvom  izkušenih mojstrov Karateja, kot so Manabu Murakami Shuseki Shihan, Kancho Kanazawa Nobuaki, Shihan Masaru Miura, Sensei Paolo Lusvardi, Sensei Toni Raca, Seensei Giampetro Groselle, Shihan Ivan Ćerič itd.
Karateiste je vročinski val najprej dosegel na Madžarskem. V mestu Valence, na začetku jezera Balanton. Pri odličnih 39 stopinjah se je vadba pričela praktično brez segrevanja, kar pa naslednji teden ni šlo v daljni Belgiji v športnem središču Woriken, Buttenbach. Vodstvo štirih japoncev je pri 11 stopinjah, udeležence Karate-Do Campa namučilo do skrajnosti. Iz Slovenije so se vadbe udeležili, Sensei Kokalj - renshi in Žan Podboršek iz Domžalskega Atoma, Sensei Rošker – renshi in Clarisa Rošker. Italijanski Karate-Do Camp je bil v znaku ponovnega vročinskega vala in 750 udeležencev je uživalo  pod vodstvom karate mojstrov Nobuaki Kanazawa Kancho in velemojstra Masaru Miura 9.Dan.
Karate-Do Camp Izola 2016 je postregel z znosnim vremenom in prijetno vadbo.
V domači Izoli, so se nekateri udeleženci izkazali tudi z opravljanjem izpita za višji pas.  Iz domžalskega Atoma je postal mojster g. Milan Hrovatin 1.Dan.
Za mojstrico 2.Dan je uspešno opravila gos. Ksenija Pevec.

Zenmedia

 


 

 

 

Karate-Do izpiti pred poletnimi počitnicami  2016

Po 19. Karate-Do domačem seminarju in polaganju Kyu izpitov, ki smo ga konec maja imeli v domžalski  telovadnici OŠ Domžale, so nekateri člani in članice priljubljenega Karate-Do Kluba Atom Domžale, pred pričetkom vročega poletja in zasluženimi šolskimi počitnicami, ki si jih prav gotovo vsi člani in članice zaslužijo, saj se več kot  pridno učijo in včasih zaradi pridnosti učenja, pozabijo iti na vadbo karateja, opravljali izpite še na možnih destinacijah, na Igu,

4. 6. 2016, Ljubomir Petrovič, Lovro Štiglic, Blaž Dragar, Almedin Mizić, vsi za 7.Kyu – oranžni pas.

22. 6. 2016 so bili v Kanazawa Doju Maribor, uspešni, Žan Porenta – 10 Kyu, Zorana Vidić in Kiara Dormiš za 8.Kyu – rumeni pas, mladi Aleksander Eržen je uspešno opravil izpit za modri pas, 5.Kyu, Luka Planinc je bil uspešen za 4.Kyu – vijolični pas.

Bliža se mesec Julij in kar nekaj jih bo pridno vadilo za izpite, ki bodo na 29. poletnem Karate-Do Campu v Izoli. Vabljeni na vadbo po poletnem urniku.
 

Oss!

 

 

   

 


 

 

 

Naja in Eva pomodreli

Zaključen 19. zaporedni  domači Karate-Do seminar. 28. in 29. 5. 2016, se je v veliki, svetli in čisti telovadnici OŠ Domžale, odvijal že devetnajsti tradicionalni Karate-Do seminar, ki ga pripravlja Karate-Do klub Atom Shotokan Domžale, skupaj s Shotokan Karate-Do International Zvezo Slovenije.

Značilnost  seminarja je težnja k skupni vadbi športnikov, vseh starosti in različnih stopenj znanj, iz različnih klubov, v domačem okolju, z domačimi učitelji – inštruktorji. Tudi to leto je vadbo povezoval in skupaj s člani strokovnega sveta SKIF Zveze Slovenije, Sensei Darjan Rošker Renshi, Sensei Lovrenc Kokalj Renshi, Sensei Matej Kabaj, vodil starosta internacionalne zveze, predsednik strokovnega sveta Shihan Ivan Čerič Kyoshi 8.Dan. V telovadnici je v dveh dneh redno, bolj ali manj, izmenično vadilo 140 prijavljenih privržencev borilnega športa. Obdelani so bili temeljni principi, ki so bili povezani  z nedeljskim preizkusom znanja za višjo stopnjo. V nedeljo po seminarju, je tako dolga vrsta izpitnikov pokazala, kaj vse zna.
Iz  KK Atom Domžale so se uspešno izkazali, Zorana Vidić in Samo Majhenič za 9.Kyu, Mark Tabor 6.Kyu, Naja Svetlin in Eva Dormiš za modri pas 5.Kyu, Roman Dormiš in Matej Baumkircher za prvi rjavi pas 3.Kyu, Timotej Mršič za drugi rjavi pas 2.Kyu. Drugo leto, bo na sporedu dvajseti domači jubilejni Karate-Do seminar, Domžale 2017.

ZENMEDIA

 


 

 

 

Mladi karateisti Domžal uspešni v Avstriji

10 medalij za Slovenijo in zopet dve zlati, bi bil kratek komentar 25. Mednarodnega Kyu turnirja v Karate-Do športu, 21. 5. 2016, v avstrijskem Strasswalchnu. Za SKIF Slovenijo se je zbralo 17 tekmovalk in tekmovalcev slovenskih klubov, ki so poleg sodnikov in tehničnih vodij prav imenitno zastopali slovenske barve, na Karate-Do turnirju na katerem je sodelovala, Madžarska, Nemčija, Švica, Slovenija in Avstrija.

V sestavi Kyu reprezentance Shotokan Karate-Do Internacional zveze Slovenije je na 25. mednarodnem Kyu turnirju, v avstrijskem Strasswalchenu, nastopala tudi ekipa iz Domžal. Z odličnim rezultatom se je zopet odrezala tekmovalka Karin Podboršek 1.Kyu. Domov je prinesla zlato kate do 14 let višji nivo in bron kumite, ženske 14 – 18. let absolutno, za kar ji velja še posebno čestitati za neustrašnost.
Bron v kumiteju si je prislužil mladi Timotej Mršič 3.Kyu, kategorija 14 – 18.let absolutno. Z lepim nastopom v katah si je izkušnje pridobila Naja Svetlin.
Andrej Neškoski si je z malce slabšo formo priboril četrto mesto kate, višji nivo.
V kumiteju se je moral kljub zmagi  v kvalifikacijah, posloviti zaradi poškodbe.
Lovro Kramberger iz Iga je v katah dosegel 3.mesto.

Rezultati slovenskih udeležencev:
1.mesto:    Karin PODBORŠEK (Kate – Deklice do 14 let -  modri, vijoličasti in rjavi pas)
                  Clarissa ROŠKER (Kumite – Ženske od 14 do 18 let – modri, vijoličasti in rjavi                    pas)
2.mesto:    Clarissa ROŠKER (Kate – Ženske nad 15 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                  Stefan BABIĆ (Kate – Moški nad 15 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                  Stefan BABIĆ (Kumite – Moški od 14 do 18 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                  Tamara ŠLEMER (Kumite – Ženske od 14 do 18 let – modri, rjavi in vijoličasti                    pas)           
3.mesto:    Lovro KRAMBERGER (Kate – Dečki do 14 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                   Lavra POGLOVNIK (Kate – Deklice do 14 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                   Karin PODBORŠEK (Kumite – Ženske od 14 do 18 let – modri, rjavi in vijoličasti                    pas)
                   Timotej MRŠIČ (Kumite – Moški od 14 do 18 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
4.mesto:     Nika KUPČIČ (Kate -  Deklice do 14 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                   Andrej NEŠKOSKI (Kate – Moški nad 15 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                   Denis VOLMAJER (Kumite – Moški od 14 do 18 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
5.mesto:     Sani HORVAT (Kumite – Moški od 14 do 18 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
6.mesto:     Rok JAKL (Kate – Moški nad 15 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)
                   Eva RAUH (Kate – Deklice do 14 let – modri, rjavi in vijoličasti pas)

ZENMEDIA

 


 

22. SKIF Odprto DP za osnovne in srednje šole

Na 22. SKIF Odprtem Državnem Šolskem Karate prvenstvu za osnovne in srednje šole, 7.5. 2016, na Igu, je gimnazija Šiška dosegla skupno 2.mesto.
Iz Karate kluba Atom Domžale, je za gimnazijo Šiška odličen rezultat dosegel gimnazijec Žan Podboršek, aktualni mladinski prvak SKIF EP Dresden 2014 in Kikbox EP Španija 2015.

Rezultat
1.mesto kate, mlajši mladinci
2.mesto kate starejši mladinci
1.mesto kumite-športne borbe +60kg

Skupno 2.mesto srednjih šol.

OŠ Domžale je dosegla skupno 5.mesto od 26 sodelujočih osnovnih šol.
Iz Karate kluba Atom Domžale, sta bila za OŠ Domžale tokrat pripravljena tekmovati,

Naja Svetlin, ki je dosegla odličen rezultat, 1.mesto kate st. malčice in 2.mesto ml.deklice.  Naja je 1.mesto je dosegla tudi v kumiteju-borbah.

Odlično se je izkazal tudi učenec podružnične šole Ihan, Eržen Aleksander, 1.mesto kate starejši malčki in 3.mesto kumite-športne borbe.

Učenca sta sama poravnala štartnino.

OŠ Trzin je dosegla skupno 6.mesto Na tekmovanje ni bilo dveh tekmovalk, pri eni hitra bolezen pri drugi so imeli starši drugi načrt in seveda, takoj je vplivalo na rezultat.

Odlično sta se izkazali 
Karin Podboršek, 1.mesto kate višji nivo in 1.mesto kumite-borbe.
Eva Dormiš, 4.mesto kate in 1.mesto kumite-borbe.

Nastopala sta tudi, Jakob Cajhen 6.mesto kate in Luka Planinc 6.mesto kate. Za boljši rezultat se bo potrebno bolje potruditi.

Šolam je bilo posredovano poročilo.

Oss!

 


 

 

 
Faragas, Romunija, 14 - 17. 4.  2016. Karate-Do Seminar Shuseki Shihan Manabu Murakami 7.Dan in Karate turnir ob 25. obletnici SKIF Romunija.
 

 

 


 

 

 

Kyu Karate-Do turnir v Ihanu

Karate-Do klub Atom Domžale, je 9. 4. 2016, v Ihanu, pripravil in izpeljal športni Karate-Do turnir za Kyu – šolske pasove. Sodelovalo je čez 150 športnikov in športnic slovenskih klubov, ki dosegajo stopnjo šolskih barvnih pasov. Turnirja so se najbolj množično udeležili otroci nižjih razredov osnovne šole, močna je bila tudi konkurenca pri članih in veteranih. Turnir je bil zanimiv tudi za gledalce na tribunah, ki so seveda zvesto navijali.

Karate-Do vadba izjemno dobrodošla in predvsem zelo zdrava za telo in duha. Človek si ob znanju pridobi samozaupanje, dobro psihofizično pripravljenost in vse to se odraža v redu in disciplini na celotnem področju človekovega vsakodnevnega delovanja. Sensei Lovrenc Kokalj z nazivom Renshi, občuduje vsakogar, ki se vsaj malo preizkusi v tej koristni vadbi, še posebno tiste, ki si potem izberejo borilni šport kot vodilo v načinu življenja. Karate-Do pomeni pot, v športu ali veščini, ki je lahko tudi univerzitetna in dostopna vsakomur, ki ga ta dolga in zanimiva pot zanima. Prav zanimive so družine, ki skupaj obiskujejo vadbo.

Na samem Kyu turnirju so imeli veliko uspeha kamničani iz Karate kluba Kobushi Kamnik, katere vodi dolgoletni karateist Atoma iz Domžal, Miha Gavez 3.Dan. Dosegli so skupaj 3.mesto. Z 2.mestom so se v skupnem seštevku tokrat morali zadovoljiti Atomovci (kar nekaj ključnih tekmovalcev se turnirja ni udeležilo). Z zmago v skupnem seštevku na 6.Kyu turnirju, so se izkazali tekmovalci in tekmovalke KK Ig Shotokan.

Za Domžale so se najbolj izkazali, Naja Svetlin z štirimi zlatimi odličji, Eva Dormiš, dvakrat druga in enkrat prva, Kiara Dormiš, dvakrat prva, Aleksander Eržen dvakrat tretji in enkrat prvi. Odličja so si prislužili tudi, Almedin Mizić, Samo Majhenič, Zorana Vidić, Jakob Cajhen, Tara Baumgarten, Blaž Štiftar, Luka Planinc, Tesa Štihec, Matej Maumcircher,  Matjaž Kljun, Milan Hrovatin, Boštjan Guček, Anže Vovk, Peter kostanjšek. Lepe nastope so prikazali tudi Samo Kostanjšek, Ensar Mizić, Maj Tomc, Blaž Dragar. Skupino sta vodila, Žan Podboršek 1.Dan in Patricija Vehovec 1.Kyu.

16. 10. 2016, vabljeni na veliki jubilejni 10.Internacionalni Karate-Do turnir za pokal Domžale 2016. Turnir bo v HKC. Prihod je dosedaj potrdilo 12 držav. Istočasno bo v sklopu turnirja dvodnevni seminar z specijalnim gostom, japoncem Shihan Manabu Murakami 7.Dan Syuseki, večkratnim svetovnim prvakom in glavnim svetovnim SKIF inštruktorjem.

Zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

V Finalu najboljši Žan Podboršek, Atom Domžale

Na finalu SKIF Slo. DP 2016, v Karate-Do športu, je bil razplet malodane znan že v kvalifikacijskem delu, ki je potekal, 12. 3. 2016 v Rušah. Že na kvalifikacijah si je Karate-Do klub Atom Domžale priboril skupno 2.mesto in ga v finalnem delu, 2. 4. prav tako v Rušah, tudi obdržal. Za Domžale so se borili in osvojili medalje v svoji konkurenci, Blaž Štiftar, Eva Dormiš, Naja Svetlin, Eržen Aleksander, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Janja Prvinšek, Tesa Štihec, Žan Podboršek.

Zopet je na tatamijih dominiral mladinec Žan Podboršek, član KK Atom Domžale. Leta mu dopuščajo, da nastopa pri mladincih in članih. Osvojil je 7 zlatih medalij in s tem postal sedemkratni državni prvak. Tudi borbe – kumite absolutno. Izredno nadarjen, discipliniran športnik in odličen dijak. Žan je uspešen tudi v drugih borilnih športih.

Državno prvenstvo Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za  malčke/malčice, dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za mladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno ter v kumiteju ekipno za mlajše/starejše dečke in mladince/moške. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir in finale – državno prvenstvo za leto 2016.

Domžale so osvojile, 11 zlatih, 3 srebrna, in 3 bronasta odličja. Od posameznih odličij, tudi dvakrat zlato v ekipah kate in kumite. Skupno prvi trije uvrščeni klubi,  Ig Shotokan 1.mesto, Atom Domžale 2.mesto, Ruše 3.mesto. Atom Domžale je 9. 4. 2016, organizator Kyu turnirja, barvnih, šolskih pasov, ki bo v Ihanu. Pričetek ob 10.00 uri.

Zenmedia

 


 

 

 

Kyu izpiti

22.3.2016 so v doju Kokalj, Domžale, potekali Kyu izpiti zamudnikov in članov, ki so se vpisali v zadnjem obdobju. Kandidati so Kyu izpite opravljali pred glavnim izpraševalcem SKIF Zveze Slovenije, Shihanom Ivanom čeričem 8.Dan Kyoshi, glavnim inštruktorjem SKIF Zveze Slovenije.

Za višjo stopnjo znanja so uspešno napredovali: 10.Kyu, Zorana Vidić, Samo Majhenić, Ana Vidić, Samo Kostanjšek, Peter Kostanjšek. Za 9.Kyu so položili, Erni Mujakić, Kiara Dormiš. Za 8.Kyu – rumeni pas, Almedin Mizić, Ljubomir Petrović, Erni Mujakić in za 6.Kyu – zeleni pas, Janja Prvinšek – Trojane. Trije kandidati so opravljali preizkus znanja iz KK Ig Shotokan.
 


 

 

 

Karate turnir Bushido Banja Luka 2016

 V sedaj že zelo bivši skupni državi, saj večina mladih v BIH in nasploh Krajini, ne ve kako izgleda Slovenija, je Karate ekipa iz Domžal, na velikem mednarodnem Karate turnirju Bushido 2016, Banja Luka, dosegla lep uspeh. Dosegli so dvakrat tretje mesto in ekipno 1.mesto.

Domžale je na prestižnem Karate turnirju, 20. 3. 2016, v Banja Luki –BIH, zastopala osem članska delegacija KK Atom Domžale, pod vodstvom Senseia Lovrenca Kokalja Renshi, Domžale in inštruktorja Mitja Derenda, Trojane. Na štirih boriščih se je na lepo marčevsko nedeljo pomerilo 650 tekmovalcev in tekmovalk, različnih starostnih kategorij.  Od domžalčanov je v svoji kategoriji, po odličju najprej posegel Blaž Štiftar, 3.mesto kate in potem še izredno uspešna in v ogromni konkurenci, Karin Podboršek, 3.mesto kate. Manj sreče sta imela v posameznih bojih Timotej Mršič in Andrej Neškoski, saj sta oba v polfinalu naletela na domače favorizirane tekmovalce. Ekipa v postavi, Timotej Mršič, Andrej Neškoski in Blaž Štiftar so dosegli 1.mesto.  Uspešno je tekmovala Janja Prvinšek iz Trojan. Iz Slovenije je bilo na turnirju opaziti tudi KK Krka in KK IG Shotokan, kateri so tudi uplenili nekaj medalj.
Banja Luka je znana po svojih mesnatih svaljkih in pred odhodom v Slovenijo, ki je slavila zmage naših orlov v Planici, o tem slavju se je govorilo tudi tam, so si jih vsi lepo privoščili.

ZENMEDIA

 

 

 


 

 

 

39. MEDNARODNI KARATE-DO TURNIR ZA POKAL  - CUP RUŠE 2016

K dobremu nastopu Domžal, na vedno zelo teškem, Ruškem Karate-Do turnirju, je nedvomno prispevala majhna, a požrtvovalna, borbena ekipa legendarnega Karate-Do kluba Atom Domžale, na čelu z Žanom in Karin, ki je Domžale zastopala kljub poškodbami, februarskimi prehladi, zimskimi počitnicami in močnemu sneženju. Povedli v skupnem seštevku za pokalnega zmagovalca 2016. Kam je odšel slovenski zanos in seveda pogum pove dejstvo, da v dvorani ob začetku kumiteja ostanejo le tujci in Atom.

Žan Podboršek 1.Dan, je osvojil dva prva mesta in ekipno tretje mesto v katah moški. Odlična Karin Podboršek z dvema zlatima medaljama in eno srebrno. Izkazala se je Patricija Vehovec in pri članicah osvojila 4.mesto v katah in 2.mesto v kumiteju borbah. Naja Svetlin je pri starejših deklicah kate, osvojila 1.mesto. Andrej Neškoski je za las izgubil zlato v kumiteju mladinci do 60kg in osvojil 2.mesto. 2.mesto je osvojil tudi Roman Dormiš, veterani kate do 4.Kyu. Blaž Štiftar je bil četrti pri st. dečkih kumite. Z dobrimi nastopi vendar brez medalj sta se domov vrnila, Eržen Aleksander in Eva Dormiš. Ekipa kate moški je osvojila 3.mesto, kar je bil velik uspeh.

Shotokan Karate-do klub »Š.D.«-Ruše je organiziral že 39. Tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Ruše 2016«. Mednarodni turnir je potekal v soboto, 13.02.2016, v Športni dvorani Ruše, Športni park Ruše. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin na 73-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB  in krajevnemu prazniku Ruš. Turnir je istočasno 1. Pokalni turnir S.K.I.F.  Slovenije za leto 2016, sledita še turnirja v Domžalah in v Kuzmi. Turnirja se je udeležilo več kot 300  tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 4 evropskih držav.  S.K.I.F.  klubi Slovenije: Atom-Domžale, Cankova, Gornji Petrovci,  Kanazawa dojo-Maribor, Tromejnik-Kuzma,  Ig-Shotokan, Poljčane, Nikan-Maribor, Funakoshi Gichin-Ljubljana in organizator Shotokan karate-do klub Š.D.-Ruše. Gostujoče ekipe iz Slovenije: Slovenska zveza tradicionalnega karateja in JKA zveza Slovenije. Iz tujine: S.K.I.F. Romunija, Madžarska, Srbija.

Pred pričetkom turnirja je vse navzoče pozdravil glavni inštruktor in predsednik Shotokan karate-do Š.D. Ruše Shihan Ivan ČERIČ, 8.DAN-KYOSHI. Najboljši tekmovalci so prejeli medalje, zmagovalci starejše selekcije v katah in vsi v kumiteju pokale. Najboljši trije klubi so na osnovni skupnih osvojenih medaljah v katah in v kumiteju prejeli Tradicionalni 39. Pokal Ruše 2016.

PRVIH PET KLUBOV NA TURNIRJU

Mesto     Klub-ekipa                                   točke
1.            ROMUNIJA                                2585
2.            MADŽARSKA                                855
3.            SRBIJA                                         785
4.            SZTK                                              770
5.            ATOM - DOMŽALE                           765

VRSTNI RED PRVIH PETIH KLUBOV ZA POKAL S.K.I.F. SLOVENIJE 2016

1.            ATOM-Domžale                           776
2.            KANAZAWA DOJO - Maribor       474
3.            IG - SHOTOKAN                          372
4.            Š.D. - Ruše                                     328
5.            Tromejnik - Kuzma                          196

 

 

 


 

 

 

Karate-Do Castel di Ario - Mantova

Lahko bi zapisali, ko z užitkom rečeš še. Žan Podboršek je na dveh italijanskih turnirjih osvojil enkrat srebro in dvekrat zlato. Zasenčil  domače tekmovalce in osvojil pokal najboljšega. V borbah odlična tudi sestra Karin. Andrej Neškoski domov z zlatom in bronom.

Konec meseca janurja 2016 je skupina karateistov domžalskega kluba Atom preživela v mestu Castel di Ario, Mantova. V soboto 30.1. je bil namreč karate-do turnir mojstrov, za Cup Mantova 2016 in poleg SKIF Slovenije so se turnirja udeležile tudi države, Anglije, Irske, Švice, Nemčije, Belgije, Romunije, Češke in Italije. V nedeljo 31, 1. so na turnirju Subaru – Castel di Ario, nastopali tekmovalci in tekmovalke z barvnimi pasovi – šolskimi in mojstrskimi do 18 let.

V soboto je imel pred turnirjem mojstrov, japonec Shihan Masaru Miura 9.Dan,
dvourni  karate-do seminar.

Od slovencev je prvi dan med mojstri vidno vlogo igral član  legendarnega
Karate-Do kluba ATOM Domžale, Žan Podboršek, ki je v kumiteju – borbah, suvereno zmagal pri starejših mladincih absolutno. V katah ženske je za Slovenijo nastopala Mateja Breznik. Čez dan sta se v vlogi sodnikov iz Slovenije z odločitvami izkazovala Shihan Čerič Kyoshi in Sensei Kokalj Renshi,. Sobotni turnir je bil zaradi obsežnosti končan v poznih nočnih urah.

Nedelja je bila zelo uspešna za Andreja Neškoskega, kate mlajši mladinci 1.mesto in kumite 3.mesto. Karin Podboršek je bila neustavljiva pri mladinkah kumite absolutno in dosegla 1.mesto. V katah je bila z 3.mestom zelo zadovoljna mariborčanka Clarisa Rošker in ižanec Graal Lucignano s četrtim mestom kumite.   

Podboršek je tekmoval tudi v nedeljo in osvojil 2.mesto kate – Unsu in 1.mesto kumite absolutno. Žan Podboršek je bil na osnovi dvodnevne uspešnosti najboljši tekmovalec turnirjev, za kar je iz rok legendarnega Senseia Paoloa Lusvardija 8.Dan, prejel veliki pokal najboljših.

Skif Slovenija se je v Italiji zopet primerno izkazala, saj so po medaljah posegli tudi predstavniki nižjih šolskih pasov, ki so prihajali iz Mariborskega predela.
V soboto in nedeljo je reprezentanco vodil inštruktor Matej Kabaj in v nedeljo Sensei Rošker Darjan Renshi. V nedeljo sta bila slovenska sodnika Dani Žmavc in Lovrenc Kokalj Renshi.

Zenmedia

 

 

 


 

 

 

Karate-Do v Murski Soboti

Na 27. Karate-Do seminarju v Murski Soboti sta člana KD Atom Shotokan Domžale, Andrej Neškoski in Karin Podboršek, vzorno opravila prikaz znanja za 1.Kyu in s tem postala mojstrska kandidata. Oba sta odlična športnika karateista, tako, da verjamemo, da  pot k črnemu pasu ne bo nikakršna težava. Izpit za Kyu pasove je opravljalo 52 kandidatov.

V Murski Soboti se je kot običajno zbralo veliko prijateljev Karate-Do veščine.
Od 22. – 23. 1. 2016, je seminar vodil Strokovni svet Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije, Sensei Darjan Rošker 6.Dan, Renshi, Sensei Matej Kabaj 4.Dan,  (trenerja reprezentance),  Sensei Lovrenc Kokalj 5.Dan, Renshi,  na čelu z Shihanom Ivanom Čeričem 8.Dan Kyoshi.

 

 

   

 


 

 

 

Obdobni Karate-Do izpiti

14. 1. 2016, so bili v domžalskem Karate-DO centru, Dojo Kokalj, izpiti za nižje pasove. Izpit so opravljali člani in članice KK Atom Domžale in KK Funacoshi Gichin Ljubljana, ki so imeli možni rok za napredovanje. Izpitni izpraševalec Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi je z vsemi zbranimi najprej opravil trening in nato so na tatamiju Doja Kokalj potekali organizirani izpiti. Za 10.Kyu so izpit opravili, Maj Tomc, Jaka Kovačič, Ensar Mizić, Erni Mujakić, Anja Lakić, Brina Magič, Kiara Dormiš, za 9.Kyu, Almedin Mizić, Lucija Nemanič, za 8.Kyu, rumeni pas, Jon Porenta Rozman, Blaž Dragar, Igor Lakić, za 7.Kyu, oranžni pas, Leila Lović, Jakob Cajhen, Marcel Nemanič, Neža Bole, za 6.Kyu, zeleni pas, Tara Baumgarten, Marko Praček.
V tem izpitnem obdobju, so se nekateri odločili opravljati izpit na zveznem Karate-Do seminarju v Murski Soboti, ki bo od 22. – 24. 1. 2016.

Po izpitih v Doju Kokalj je Shihan Ivan Čerič opravil še enourni in pol časovni trening za višje pasove. Treninga so se udeležili predvsem kandidati za višje pasove, ki imajo željo v prihodnosti napredovati.

 

 

   

   

   

 


 

 

 

1. 1. KARATEISTI DOMŽAL TRADICIONALNO V KAMNIŠKI  BISTRICI

V Kamniški Bistrici  so 1. 1. tradicionalno pele kimone.  Karate-Do  klub Atom Domžale se ni izneveril tradiciji in je v sončnem dnevu, pod kamniškimi planinami, na novega leta dan, 2016, izpeljal  osvežujoči trening. 

Zbralo se je za lep razred, različnih starosti športnikov in športnic, ki so si z vadbo na prostem, že kar prvega privoščili veliko zdravja, sreče in notranjega miru.  Seveda je po neprespani noči težko vstati in se zapeljati v povsem drugačno situacijo.
Sonce, narava in vadba, trenutek odličitve spremeni vse in nobenemu, po vadbi ni žal, da je navsezadnje ob čaju pozdravil prijatelja, prijatelje in v koči strica Marjana zadihal v prijateljstvu in sproščenosti. Odlični športniki so med nami, je dejal Sensei Kokalj in izpostavil naj športnika Žana Podborška, brez katerega bi  Atom težje dosegal tako vrhunske rezultate. Domov se je vračal s po štirimi pokali, kar se je zajetno poznalo pri skupnih seštevkih. Njegova odlična sestra Karin prav tako. Atom je ostal na internacionalnem Karate-Do prizorišču v špici.
Predsedniki  gostujočih klubov, ki so bili prisotni, so v govorih izkazali vse pohvale in se dotaknili tudi lastnih uspehov.
Mesec Januar se bo začel s turnirjem v italijanski Mantovi. Mednarodnimi Rušami, Portugalsko, največji dogodek bo SP v Indoneziji, Jakarta 2016.
Pokal Domžale 2016 bo 16. Oktobra.

Srečno

ZENMEDIA