2017

Vadba karateja je primerna za vse, ki so pripravljeni storiti nekaj zase


 

 

 

NA TROMEJI, KARATEISTI DOMŽAL PREPRIČLJIVO NAJBOLJŠI

Pokal SKIF Slovenije, zopet v roke Domžal, Dojo Kokalj. Za odličen uspeh,
je z lepo predstavo, tudi tokrat poskrbela ekipa Karate kluba Atom Domžale.
Pomlajena ekipa Domžal, je 16. 12. 2017, na 3. Pokalnem turnirju SKIF Zveze Slovenije za leto 2017, zmagala tudi na jubilejnem 25. Karate-Do turnirju v Kuzmi, Tromeja. Domžale so v skupnem seštevku, 1860 točk, premagale drugouvrščene domačine 1090 točk in tretjeuvrščene karateiste kluba Ig Shotokan, pri Ljubljani 1065 točk.

V skupnem seštevku treh teških internacionalnih pokalnih turnirjev,
40. Pokalnega turnirja Ruše 2017, Domžale Cup 2017 in 25. Tradicionalnega pokala Tromeja-Kuzma, je z veliko in navdušujočo prednostjo, KK Atom Domžale, osvojil pokal za prvo mesto, drugi so bili skupno borci kluba Ig Shotokan in tretji iz KK Funakoshi Gichin Ljubljana.

POKAL S.K.I.F. KARATE-DO SLOVENIJE 2017:
1. ATOM-DOMŽALE                                 3330 točk
2. IG-SHOTOKAN                                       2061 točk
3. FUNACOSHI GICHIN-LJUBLJANA            1430 točk

V zgodnjih zimskih jutranjih urah, so se na skrajni vshod Slovenije, na Tromejo, iz Domžal odpravili in odlično zastopali Domžale: Edis Smajić, Liam Letić, Tjaša Maselj, Jakob Šernek, Žana Šklander, Sara Šklander, Blaž Dragar, Katja Kač, Špela Dragar, Naja Svetlin, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Karin Podboršek, Igor Zidarič,  Breda Hrovatin. Atom Domžale je imel tudi dve uspešni ekipi, v katah in tehničnem kumiteju. Vsi so osvojili odličja v katah, tudi v več kategorijah.
Andrej Neškoski, kate 1.mesto člani.

V kumiteju – športnih borbah je zmagala Špela Dragar, ženske nad 60kg;
Naja Svetlin, mlajše deklice, 1.mesto do 40kg;
mladinka Karin Podboršek je zmagala, 1.mesto do 60kg;
mladinec Andrej Neškoski, z grenko izgubo v finalu, 2.mesto do 60kg;
Kategorija mladinci nad 60kg, Timotej Mršič, 1.mesto.

Organizator, se je kljub svoji majhnosti, prekomerno potrudil in prav nihče ni šel domov kislega obraza. Ljudje iz teh koncev, so udeležencem turnirja, tako kot vedno, napekli peciva in ostalih dobrot. Tujci, predvsem avstrijci, so doživeli dobroto slovenskega človeka. Ni pa povsot tako. Organizator iz osrednje Slovenije je lahko vesel, če lahko plača drago dvorano. Športne občine so prav navihane. Ozrimo se k mladini, je naslov članka, ki ga je spisal domžalčan, Sensei Kokalj Renshi, za revijo, Svetovni borilni športi.

Za novice
Zenmedia

ZAPISNIK

 

 

   

   

 


 

 

 

Obdobni Karate izpiti

V mali telovadnici OŠ Trzin, so bili,7. 12. 2017,  organizirani obdobni karate izpiti za vse naše začetne upe. Prav odlično so se izkazali vsi, ki so začeli s karatejem to jesenjo. Znanje so prikazali iz sekcije Krtina, katero vodi inštriktor Kruno Šegović, iz ljubljanskega kluba Funakoshi Gichin, vodi inštr. Ksenija Pevec in kluba Atom Domžale, Sensei Kokalj.

Za 10.Kyu so uspešno opravili preizkus: Nika Novak, Barbara Mlakar, Ela Perčić, Matic Kokalj, Staž Kokalj, Tomaž Kostanjšek, Aljaž Chvatal, Eldin Mesić, Najda Šomić, Tjaša Maselj, Mark Peterka Ramovž, Anže Levačič, Val Kragelj, Dejvid Koljevič, Ažbe Vehovec, Maj Zadravec.
Za 9.Kyu: Tjaša Maselj, Samo Kostanjšek, Liam Letić,.Za 8.Kyu: Edis Smajič.
Za 7.kyu, oranžni pas: Jakob Šernek, Sara Šklander, Žana šklander, Dorjan šlibar, Adam Šlibar.
Za 6.kyu: Žan Porenta, Lovro Štiglic Kaluder, Špela Gornik.
Za 5.Kyu je položila, Špela Dragar. Eva Dormiš in Marko Praček sta sedaj nosilca vijoličnega pasu 4.Kyu.

Čestitke vsem, Oss!

 

 

   

 


 

 

 

DOMŽALE NAJBOLJŠE

25. DP S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE, TEHNIČNI KUMITE

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2017 organizirala Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije v S.K.I.F. kumiteju.
Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije je potekalo v KIHON-IPPON in JIYU-IPPON KUMITEJU posamezno in YAKO-SOKU KUMITEJU – KIHON in JIYU-IPPON KUMITEJU ekipno za mlajšo in starejšo selekcijo.

Prvenstvo je potekalo v soboto, 11.11.2017, v tehnični izvedbi ŠKD Kanazawa dojo-Maribor v prostorih Honbu doja-Maribor. Skupni zmagovalec Državnega prvenstva v tehničnem kumiteju so postali člani kluba Atom-Domžale, 290 točk, pred člani Kanazawa dojo-Maribor, 183 točk, in Tromejnik-Kuzma, 176 točk.

Za Domžale so nastopali:
Kihon ippon kumite: Aleksander Eržen 1.mesto malčki in 1.mesto mlajši dečki, Blaž Dragar 3.mesto. Sara Šklander, 1.mesto, malčice do 10let. Eva Dormiš, mlajše deklice, 2.mesto, Naja Svetlin 4.mesto. Starejše deklice, Eva Dormiš 2.mesto. Članice, Špela Dragar 1.mesto.

Jiyu ippon kumite: Karin Podboršek, 1.mesto, mladinke, Andrej Neškoski 1.mesto, mladinci,  Timotej Mršič 3.mesto, mladinci.

Atom Domžale je bil uspešen tudi ekipno in dosegel:
Yako soku Kihon ippon kumite: 1.mesto ekipno pri, Malčki-malčice, Mlajši dečki-mlajše deklice, Člani-članice;
Yako soku Jiyu ippon kumite: 1.mesto, Mladinci-mladinke.

Vodja ekipe Domžal je bila, mag. Breda Hrovatin 1.Dan.

Oss!
Zenmedia

KYU KARATE TURNIR ŠOLSKIH PASOV

Karate-Do klub »Atom«-Domžale je v skladu s Programom tekmovanj S.K.I.F. Slovenije za leto 2017 uspešno organiziral in izpeljal 7. S.K.I.F. KYU turnir za pokal »Domžale 2017«.
Turnir je potekal v soboto, 25.11.2017,  v telovadnici Osnovne šole Domžale. Za 20letno skupno sodelovanje na področju SKIF Karateja, je Karate Društvo Atom, podelil Shihanu Ivanu Čeriču 8.Dan in Senseiu Darjanu Roškerju 6.Dan, spominsko Plaketo.

Na turnirju je nastopalo 125 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz klubov:
Š.D.-Ruše, Kanazawa dojo-Maribor, Gornji Petrovci, Tromejnik-Kuzma,  Ig-Shotokan, Funacoshi Gichin-Ljubljana, Cankova in Atom-Domžale, Kobushi-Kamnik in Mokronog.

Na turnirju šolskih pasov so največ pokazali člani kluba Atom-Domžale pred člani klubov Ig-Shotokan in Funacoshi Gichin-Ljubljana. Za naj tekmovalca je bil proglašen Andrej NEŠKOSKI, Atom-Domžale in za naj tekmovalko Clarissa ROŠKER, Tromejnik-Kuzma.

Vrstni red prvih petih klubov na turnirju:

01. ATOM - Domžale                                    2760 točk
02. IG – Shotokan                                    2320 točk
03. FUNACOSHI GICHIN - Ljubljana            1035 točk
04. Kobushi – Kamnik                                      870 točk
05. Mokronog                                                  700 točk

Oss!
Zenmedia

ZAPISNIK

 

 

   

   

 


 

 

 

Karate-Do Domžale Cup 2017

Zmaga Italijanov, Domžale druge in Ig Shotokan tretji. V veliki prevladi italijanskih klubov po številu nastopajočih je domžalskemu Atomu, vseeno uspel lep rezultat. Za Domžale je bila zopet najboljša mladinka Karin Podboršek 1.Dan.
Tretje uvrščena z zadnjega evropskega prvenstva na Češkem, je osvojila zlato v katah in tudi v kumiteju – športnih borbah, drugo mesto v tehničnem kumiteju in ekipno kate tretje mesto. Odličen je bil tudi Andrej Neškoski z eno zlato – kumite, eno srebrno in eno bronasto medaljo.

Turnir je odprla mag. Breda Hrovatin, ki je v pozdravnem govoru predstavila sodnike in ekipe in seveda najvišja gosta na turnirju Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, Slovenija in Sensei Paolo Lusvardi 8.Dan Renshi, Italija. Izpostavljen je bil Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, v vlogi gostujočega kluba Atom.

11. Tradicionalni Karate-do turnir, (za prestižni pokal Domžal 2017), je bil organiziran v  Ihanu, 14. 10., kjer imajo prelepo novo šolo in telovadnico.
V uvodu je karateistka in odlična violončelistka Špela Dragar zaigrala himno, Slovenije, Italije in Evrope. Špela si je na tekmovanju v katah priborila 2.mesto.
Nastopajoči so prihajali iz klubov cele Slovenije in če ne bi bilo množičnih Italijanov , bi lahko imeli državno prvenstvo različnih Karate organizacij.

Za Domžale so nastopali in dosegli prelep uspeh, Breda Hrovatin, Primož Krajšek, Robert Lupše, Igor Zidarič, Roman Dormiš, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Naja Svetlin, Eva Dormiš, Katja Kač, Špela Dragar, Aleksander Eržen, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Sara Šklander, Žana Šklander, Dorjan Šlibar, Edis Smajić, Liam Letič in ekipa -tehnični kumite, kate.

Zahvala za pomoč, Veterinarstvo Max, Vilboss viličarji, Hotel Krona, hotel Ambient, gostišče Keber, Svežina narave – naravna mila, SK Ihan, OŠ Domžale, OŠ Ihan, Paramedic d.o.o., SKIF Zveza Slovenije, Zenmedia do.o.

Zenmedia

 

 

   

   

 


 

 

 

30. KARATE-DO SEMINAR, IZOLA 2017

Zaključen je že 30. Gasshuku Karate-Do Camp na slovenski obali, od 19. 7. do 23. 7. Seminar je bil ob okrogli obletnici namenjen vadbi in pa seveda druženju med karate-do prijatelji od doma in tujine. Za ta namen je bil iz strani str. komisije SKIF zveze Slo. iz Japonske povabljen SKIWF glavni inštruktor sveta, Manabu Murakami 8.Dan Shuseki Shihan. Ob tako pomembnem gostu, so se nekaterih treningov udeležili kar štirje člani domžalskega Atoma, kar je ob tej korajži in angažiranosti po novih znanjih, potrebno posebej pohvaliti, jim je pa kar zmanjkalo moči za kakšno druženje s prijatelji iz tujine. Pa še prišpara se. Vseeno je bilo lepo, po treningu, gledati otroke in odrasle, različnih narodnosti, kako med seboj komunicirajo in se prav odlično zastopijo. Na seminarju so bili prijatelji iz tujih držav, Belgije, Avstrije, Italije, Rusije, Francije, Holandije, Konga, Japonske in seveda naše skromnosti, Slovenije.

Oss!

 

 

   

   

 


 

 

 

Karate-Do Državno šolsko prvenstvo 2017

S.K.I.F.  zveza Slovenije je v tehnični organizaciji S.K.I. karate-do kluba Ig-Shotokan organizirala 23. Odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2016/2017.

Šolsko državno prvenstvo je potekalo v soboto, 03.06.2017, v Športni dvorani osnovne šole Ig. Šolsko državno prvenstvo je bilo namenjeno vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki trenirajo v klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji. Prvenstva se je udeležilo 135 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 14osnovnih in 4 srednjih šol.

23. Šolsko Državno prvenstvo  je svečano odprla ravnateljica osnovne šole ga. Biserka MALNAR.  Najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam po posamezni tekmovalni kategoriji so bila podeljene diplome in medalje. Najboljšim trem šolam – ločeno za osnovne in srednje šole – so bili podeljeni pokali v trajno last. Med osnovnimi šolami so zmagali učeni in učenke osnovne šole Ig  pred osnovno šolo  Sava Kladnika – Sevnica in Trzinom
Med srednjimi šolami pa je bila najboljša Ekonomska  gimnazija šola Murska Sobota pred Srednje elektro in računalniško šolo Maribor in Srednji šolski center za pošto-ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana.

Iz domžalskega Karate-Do kluba Atom so nastopali:

OŠ Domžale - Naja Svetlin, 1. mesto, kate mlajše deklice letnik 2005 – 2007; 1.mesto kumite – športne borbe. OŠ Domžale je skupno dosegla 7.mesto med osnovnimi šolami.

OŠ Trzin – Eva Dormiš, 1.mesto, kate starejše deklice 12-15 let - B, 2. mesto, kate mlajše deklice letnik 2005 – 2007; 2.mesto kumite – športne borbe;
Karin Podboršek, 1.mesto A kate starejše deklice, 1.mesto kumite – športne borbe A+45kg.
OŠ Trzin je dosegla skupno 3.mesto med OŠ.

Andrej Neškoski je nastopal za srednjo šolo  ŠCPET LJUBLJANA in skupno osvojil 3.mesto z rezultati, 1.mesto kate ml. mladinci, rjavi in črni pas, 1. mesto kumite -60kg, 2.mesto st. mladinci kate,

Seveda bi bili skupni rezultati popolnoma drugačni, če bi nastopali vsi učenci, ki obiskujejo svoje šole. In še statuse športnikov imajo.

Oss!

 


 

 

 

20. SKIF KARATE-DO SEMINAR ”DOMŽALE 2017”

Velika telovadnica Osnovne šole Domžale, je bila tudi 20. zaporedoma prizorišče
in vadbeni poligon za 118 zbranih navdušencev karateja, ki so svoj dragoceni čas, namenili vadbi plemenite veščine, Karate-Do. V dveh delovnih dneh, sobota 27. in nedelja 28. 5. 2017, so bele kimone, kot že velikokrat prej, preplavile parket in vsak vadeči je imel svoje občutke pri izvajanju vaj, ki so jih ob koncu dvodnevnega seminarja, ki ga je tudi tokrat vodil glavni inštruktor SKIF zveze Slovenije, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, prikazali ob končnem preverjanju znanja. 28. 5. so v višjo stopnjo pasu napredovali atomovci, Liam Letić 10.Kyu, Edis Smajić 9.Kyu, Žana Šklander, Sara Šklander, Jakob Šernek, rumeni pas 8.Kyu,
Samo Viktor Majhenič 7.kyu oranžni pas, Jakob Cajhen in Blaž Dragar 6.Kyu – zeleni pas, Timotej Mršič je naredil izpit za zadnji rjavi pas in postal mojstrski kandidat, 1.Kyu.

Hvala vsem, ki leta prihajajo v Domžale in s tem krepijo moč duha Karate-Do veščine in športa. V borilstvu šteje vse. Vsak sodelujoči je v spomin na 20. Jubilej dobil majico, na kateri je bilo označeno obeležje dogotka.

Oss!

 

 

   

   

   

   

   

 


 

 

 

Karate-Do EP 2017

Na SKIF Karate-Do Evropskem prvenstvu, Hradec Kralove, Češka 2017, od 19. – 21. 5. 2017, je Shotokan Karate-Do Internacional reprezentanca Slovenije, zabeležila imeniten uspeh. Osvojila je 7 medalij in še kup odličnih uvrstitev, ki bi s kančkom sreče lahko postala odličja. Četrto mesto je res nekaj nehvaležnega. V karate-Do klubu Atom Domžale, v dvajsetih letih vedno odličja iz svetovnih in evropskih prvenstev.

Turnir EP je bil razdeljen na tri dni. Prvi dan je v konkurenci 24 držav Evrope, prinesel Sloveniji 5 odličij. Prvi dan, petek, je z uvrstitvijo v finale, med več kot 40 dekleti, najprej razveselila, Karin Podboršek iz domžalskega KK Atoma. V finalu osmih deklet je nato osvojila bronasto medaljo, 3.mesto kate. Z 2. mestom kumite dečki absolutno, je nadvse razveselil Naser Batić iz KK Ig Shotokan. Istočasno je na drugem borišču boril Jernej Gornik iz KK Funakoshi Gichin Ljubljana in osvojil nehvaležno 4.mesto. Na vrsti so bili malo bolj izkušeni mojstri in Mateja Breznik KK Ruše, je osvojila 2.mesto kate, najmlajše v kategoriji Master. Izkušeni  mojster Mladen Vrtarič KK Poljčane, se je izkazal v kategoriji Master kate in osvojil 3.mesto. Takoj zatem je nastopal v kategoriji Master kumite in osvojil prestižno 1.mesto. 5 medalj v enem dnevu.

Sobota je bila prvenstvena za kategorije mlajši člani – članice in starejše člane- članice. Slovenski mojstri in mojstrice, so se najprej pomerili v katah, vendar se  žal kljub odličnimi prikazi, nobenemu ni uspelo uvrstiti v finale. Povsem druga zgodba je bila v kumiteju – prostih borbah. Z uvrstitvijo v finale moški kumite 18 – 19 let je razveselil Žan Podboršek, ki je branil naslov prvaka iz Dresdna Nemčija. Končno je osvojil 2.mesto, za kar lahko zapišemo – vrhunsko in 6.medalja za Slovenijo na tem prvenstvu.

V nedeljo smo bili priča ekipnim obračunom. Kadetinje so v katah ekipno dosegle 4.mesto. Moški so se pomerili v kumiteju z domačini – Čehi in jih premagali. V drugem kolu so borili z favoriziranimi Belgijci. Žal se ni izšlo v prid Slovenije. Zmagala je ekipa Italije pred Danci in Belgijci. Na tatamiju sta svojo veščino v tehničnem kumiteju prikazala Mladen Vrtarič in Mateja Breznik. Osvojila sta odlično 2.mesto, tako je mojster Mladen Vrtarič iz Maribora, osvojil na EP cel komplet medalij.

Reprezentanca Slovenije je bila na SKIF EP 2017, Češka, okrepljena s tremi odličnimi mednarodnimi sodniki, selektor Shihan I. Čerič 8.Dan Kyoshi, Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, mednarodni sodnik Danijel Žmavc 4.Dan. Odlično delo vodje ekip in tekmovalcev, tekmovalk, je opravljal prof. Matej Kabaj 4.Dan Sensei, trener reprezentance. Reprezentanca se v ponedeljek vrača domov.
Pravzaprav nas kar malo razvajajo, saj iz vsakega evropskega ali svetovnega prvenstva prinesejo odličja. Naslednje SKIEF evropsko prvenstvo bo v Belgiji.

Zenmedia

 

   


 

 

 

KARATE-DO

Mladi so željni znanja, starejši potrditve. Za to je živ dokaz Karate-Do seminar, ki se je odvil v drugi polovici meseca Aprila 2017, (od 20. Do 23. 4.),  v Rušah in Mariboru. Slovenijo sta na povabilo strokovnega sveta Shotokan Karate-Do internacional Zveze Slovenije, obiskala brata Kanazawa, Kancho Nobuaki 8.Dan in Sensei Daizo 6.Dan. Oba izredno vroča karateista, svetovne kvalitete, ki svoj Karate-Do, skupaj z tretjim bratom, Senseiem Fumitoši Kanazawo 6.Dan, ki je imel nedavno turnejo po Evropi, obiskujejo malodane cel svet, ki je željan novih čistih tehnoligij v Karate športu in veščini.  Nedvomno je trem bratom, sinovom pot utrl njihov legendarni oče, Soke Hirokazu Kanazawa 10. Dan, ki je eden redkih še živečih mojstrov Karateja, ki se je učil od Senseia Funacoshi Gichina. Soke Kanazawa je Slovenijo obiskal devetkrat in vselej je bilo zadovoljstvo obojestransko.
O kvaliteti vadbenih ur, ki sta jih karateista imela na voljo bi lahko zapisali samo, “rasturala sta”. Kot vedno, se je Kancho Nobuaki potrudil do mere, ko lahko rečeš karate mašina. Sensei Daizo je očaral s krepkostjo in lepoto stavov ter čistočo izvedenih tehnik. Prvi dan so z mojstrom Nobuakijem vadili reprezentantje, ki gredo konec meseca Maja 2017 na SKIEF Evropsko prvenstvo, “Češka 2017”, drugi dan se je v Kanazawa Dojo Maribor, zbrala skupina Yudansha-Kai, (zveza mojstrov). Klasične prvine so oplemenitili z nekaterimi oblikami kihon kumitejev in kato Gojushiho-Dai, ki je bila razložena in demonstrirana do potankosti.
Odprti Karate-Do seminar je potekal v soboto, 22. 4. in v nedeljo, 23. Aprila 2017, v športni dvorani Ruše. Seminarja so se udeležili tudi nekateri člani KK Atom Domžale. Pet članov je zdržalo celo dva dni.

Oss!

 

   


 

 

 

25. DRŽAVNO PRVENSTVO S.K.I.F.  SLOVENIJE ZA LETO 2017

Skupni zmagovalci
v katah  in v kumiteju so že četrto leto zapored KK IG-SHOTOKAN, 944 točk,
 pred KK Tromejnik-Kuzma, 846 točk  in ŠKD Kanazawa Dojo Maribor, 797 točk.

Kot vsako leto in še posebno to leto, ki je bilo jubilejno 25. DP, se izdela Bilten, v katerem lahko zasledimo, da je bil Karate-Do klub Atom Domžale dolga leta absolutni zmagovalec. Če ni bil prvi, je bil vsekakor drugi. To leto smo bili z majhnim, ignorantskim zanimanjem, pri zadnjih mestih. Spoštovani, DP je tekmovanje, ki povsod šteje in je nacionalno vedno na prvem mestu.  To je rezultat, ki šteje v vseh uradnih državnih ustanovah. Posebno v srednjih in osnovnih šolah. Ignorantski odnos do obvestila, ki je vabil na prijavo za DP je absolutni odraz, ki razkrije mizernost vsake zavesti, pripadnosti,in nasploh ustavljanje mladine pri razvoju in nabiranju izkušenj.
Če te ni na DP, te ni.  In še več. Majhno število nastopajočih  iz kluba Atom smo pustili, da so bili pod vsakršnim pritiskom in so se borili, vsi, za najboljši rezultat. Posamezno so ga dosegli. Ekipno ste jih, dragi člani in članice, pustili same. * Sensei Kokalj.

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2017 izvedla 25. Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije.
Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za  malčke/malčice, dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za mladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno ter v kumiteju ekipno za mlajše/starejše dečke in mladince/moške. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir in finale – državno prvenstvo za leto 2017.
Kvalifikacijski turnir:                         11.03.2017 – tehnični organizator Poljčane
Finale:                                     25.03.2017 – tehnični organizator Š.D.-Ruše
V skladu z Tekmovalnim pravilnikom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub pa je postal tisti klub, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja. Upoštevale so se tudi točke na osnovi številčne udeležbe po skupinah. Tako je na finalu 25. Državnega S.K.I.F. prvenstva Slovenije za leto 2017 nastopalo 151 tekmovalcev in tekmovalk ter 15 ekip v katah ekipno in 6 ekip v kumiteju iz 11 klubov zveze.

Za Atom so nastopali, Aleksander Eržen, 1. in 2.mesto kate; Naja Svetlin, 2.mesto kate;
Eva Dormiš, 3. in 2.mesto kate, 1.mesto kumite;  Timotej Mršič, mladinci 4. in člani 6.mesto kate; Andrej Neškoski, 1.mesto kate mladinci in 2.mesto člani, 1.mesto kumite mladinci
-60kg. Karin Podboršek, kate mladinke 2.mesto, kumite mladinke absolutno 1.mesto, mladinke kategorijsko -60kg 1.mesto. Blaž Štiftar, kate 6.mesto in kumite 6.mesto.

Oss!

 


 

 

 

Opravljanje karate izpitov na Igu

Karate-Do klub Ig shotokan je 22. 2. 2017, v svojih prostorih na OŠ Ig, organiziral opravljanje izpitov za nižje šolske pasove. Dogotku se je pridružila tudi majhna skupinica iz Atoma, Domžale in uspešno opravila preizkus.
Izpit za 10.Kyu je uspešno opravil, Edis Smajić, za 9.Kyu so bili uspešni, Žana Šklander, Sara Šklander, Dorjan Šlibar, Jakob Šernek, Adam Šlibar.

 


 

 

 

40. TRADICIONALNI MEDNARODNI S.K.I.F.  KARATE-DO TURNIR
ZA POKAL »RUŠE 2017«

 

40. Mednarodni turnir je potekal v soboto, 11.02.2017, v Športni dvorani Ruše-Športni park Ruše. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin na 74-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB  in krajevnemu prazniku Ruš. Turnir je istočasno 1. Pokalni turnir S.K.I.F.  Slovenije za leto 2017, sledita pa še turnirja v Domžalah in v Kuzmi.
Turnirja se je udeležilo več kot 400  tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 6 držav S.K.I.E.F.  – skupaj 17  ekip :
-S.K.I.F.  klubi Slovenije: Atom-Domžale, Cankova, Gornji Petrovci,  Kanazawa dojo-Maribor, Tromejnik-Kuzma,  Ig-Shotokan, Poljčane, Nikan-Maribor, Funakoshi Gichin-Ljubljana in organizator Shotokan karate-do klub Š.D.-Ruše.
-ostale ekipe iz Slovenije: Slovenska zveza tradicionalnega karateja in D.K.-Celje
-iz tujine: S.K.I.F. Italija, S.K.I.F. Romunija, S.K.I.F. Madžarska, S.K.I.F. Avstrija in  S.K.I.F. Srbija.
Na turnirju je vse navzoče pozdravil župan občine Ruše g. Uroš RAZPET. Turnir pa je svečano odprl predsednik Zveze karate organizacij Slovenije (ZKOS) dr.Igor LUKŠIČ.
S.K.I.F.  zveza Slovenije je v začetku turnirja podelila priznanja naslednjim najboljšim posameznikom in  klubom  za Naj rezultate  v letu 2016:
NAJ ŠPORTNICA:                                   CLARISSA ROŠKER (Tromejnik-Kuzma)
NAJ  ŠPORTNIK:                                    Žan PODBORŠEK  (ATOM-Domžale)
NAJ KLUB:                                             ATOM - Domžale

Shotokan karate-do international zveza Slovenije na osnovi doseženih vrhunskih rezultatov na zadnjem SVETOVNEM S.K.I.F. PRVENSTVU v Jakarti-Indonezija podeljuje posebna priznanja za osvojeno BRONASTO MEDALJO  v katah posamezno Senseiju LOVRENC KOKALJ, 6.DAN-RENSHI in za osvojitev naslov SVETOVNIH S.K.I.F. PRVAKOV v Yako-soku kumiteju (tehnični kumite) Senseiju LOVRENC KOKALJ, 6.DAN-RENSHI in Senseiju DARJAN ROŠKER, 6.DAN-RENSHI.
Prav tako je  posebno priznanje prejel Shihan IVAN ČERIČ, 8.DAN-KYOSHI kot glavnemu  inštruktorju in selektorju S.K.I.F. reprezentance Slovenije na Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu za dosežene vrhunske rezultate na Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu v Jakarti-Indonezija 2016.

Turnir so z svojo prisotnostjo počastili še naslednji gosti:
-Sensei Paolo LUSVARDI, 8.DAN-RENSHI – S.K.I.F. Italija
-Sensei Gheorge TETU, 6.DAN – glavni inštruktor S.K.I.F. Romunije
-Inštruktor Aleksander MUIDŽA, 4.DAN – glavni inštruktor Karate kluba Čoka-Srbija
-Inštruktor Tamas MOLNA, 4.DAN – predstavnik S.K.I.F. Madžarska
-g.Marko MITROVIČ – predsednik SZTK
-g.Roman PAVLOVIĆ – podpredsednik SZTK
-g.Dušan MACURA – predsednik strokovnega sveta ZKOS

Na samem turnirju so največ pokazali člani S.K.I.F. Romunije, pred S.K.I.F. Italijo in SZTK Slovenije. Najboljši tekmovalci so prejeli medalje, zmagovalci starejše selekcije v katah in vsi v kumiteju pa še pokale. Najboljši trije klubi so na osnovni skupnih osvojenih medaljah v katah in v kumiteju prejeli Jubilejni Tradicionalni 40. Pokal Ruše 2017.

Oss!
Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi

ZAPISNIK

 

   


 

 

 

Iz Italije, Karin Podboršek z tremi medaljami

Karateistka Karin Podboršek iz legendarnega Karate-Do kluba Atom Domžale,
je na dveh mednarodnih turnirjih v Italijanski Mantovi, Castel D’Ario, 28. 1. In 29. 1. 2017, s tremi osvojenimi medaljami, pokazala, da si na Evropskem prvenstvu, ki bo Maja meseca na Češkem, lahko obeta visoko uvrstitev, tako v katah kot kumiteju. Slovenska SKIF reprezentanca v Italiji z lepimi uvrstitvami.

V italijanski Mantovi je Karate-Do šport, poleg vodnih športov, kotalkanja in kolesarstva, zelo priljubljen. Turnirji so vedno veliki in zelo obiskani iz celotne Evrope. Značilno za orgaizatorja je, da vedno povabi točno zaželjene države in kar nekakšna čast je nastopati na teh turnirjih. V ospredju je vedno mojstrstvo
v Italiji živečih mojstrov Karate-Do veščine, japonec Shihan Masaru Miura 9.Dan Hanshi, Sensei Paolo Lusvardi 8.Dan, Gianpetro Grossele 8.Dan, bratov Lanzoni 6.Dan.

Prvi dan turnirja mojstrskih pasov 28. 1. je za Slovenijo osvojila zlato medaljo Mateja Breznik 4.Dan – posamezno kate, (finalna kata Chinte),  v svoji kategoriji je nadaljevala mlada Karin Podboršek z 3.mestom, (finalna kata Sochin).
V večernih urah si je ženska ekipa v katah priborila 3.mesto, ( Mateja Breznik, Irina Mlinarič, Petra Milivojevič). Pozno ponoči je v finalnem ekipnem obračunu po odlično izpeljanih kvalifikacijskih borbah, moška Slovenska ekipa ( Žan Podboršek, Sani Horvat, Denis Volmajer, Stephan Babič), osvojila 2.mesto, za prvo uvrščenimi Italijani. Res lep uspeh mladeničev.

Drugi dan turnirja, 29. 1. 2017, se je reprezentanci pridružila še mlajša skupina tekmovalcev in dosegla naslednje rezultate:

KATE:
2.mesto: Karin PODBORŠEK, Clarissa ROŠKER, Ardian FETINCI
3.mesto: Lovro KRAMBERGER
4.mesto: Emilija Malena MARTINUZZI
5.mesto: Eva RAUH
7.mesto: Lavra POGLOVNIK
Od 5. do 8.mesta (polfinale): Tamara ŠLEMER in Nastja POTOČNIK

KUMITE:
1.mesto: Karin PODBORŠEK, Atom Domžale
4.mesto: Graal LUCIGNANO, Ig Shotokan

Vodstvo reprezentance: Selektor reprezentance, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi. Tehnični vodji reprezentance, Sensei Darjan ROŠKER, 6.DAN-RENSHI in  Matej KABAJ, 4.DAN.
Slovenski mednarodni sodnik,  Sensei  Lovrenc KOKALJ, 6.DAN-RENSHI.

Za objavo
Zenmedia

 

 

 


 

 

 

Karate-Do seminar Murska Sobota 2017

Mlada in športno rezultatsko zelo uspešna karateiska domžalskega Atoma, Karin Podboršek, zaključila osnovno učenje Karate-Do veščine in z uspešno prestanim izpitom postala mojstrica 1.Dan. Svoje znanje bo lahko prikazala že konec tedna v Italijanski Mantovi, z dvema teškima turnirjema, kjer se ji bo pridružil tudi njen brat Žan Podboršek. Maja meseca oba čaka tudi Evropsko prvenstvo.

Na 28. zimskem Karate-Do seminarju, 20. – 22. 1. 2017, katerega je organizirala SKIF Zveza Slovenije, pod vostvom Sensei Darjana Roškerja 6.Dan Renshi in inštruktorice Jelke Rošker Trajbar 3.Dan, so sodelovali tudi člani in članice domžalskega Karate-Do kluba Atom. Na resnično zimskem športnem dogotku so udeleženci  pod vodstvom predsednika str. sveta, Shihana Ivana Čeriča 8.Dan Kyoshi in članov str. sveta, inštr. prof . Mateja Kabaja 4.Dan,  Senseia Darjana Roškerja 6.Dan Renshi, Senseia Lovrenca Kokalja 6.Dan Renshi, spoznavali obrambe in napade z določenimi pripravami Karate-Do prvin ročnih in nožnih tehnik. Obdelali so se osnovni principi tehničnih kumitejev in kat.

Po končanem zimskem seminarju, so se nekateri udeleženci udeležili
preverjanja znanja. Iz Atoma so se izkazali, Ljubomir Petrovič, zeleni pas – 6.Kyu, Roman Dormiš, drugi rjavi pas – 2.Kyu in izredno uspešna, mlada karateistka, reprezentantka SKIF Zveze Slovenije, Karin Podboršek, črni pas 1.Dan.

Zenmedia

 

   


 

 

 

Domžalski karateisti skupaj s tekači, za 1. 1. tradicionalno v Kamniški Bistrici

Domžalski Karate-Do klub Atom je za novega leta dan, 1. Januarja, točno ob 12.00 uri, pod vodstvom Senseia Lovrenca Kokalja 6.Dan Renshi, opravil tradicionalni prvi trening v novem, svežem letu 2017. Kamniška Bistrica je prelep kraj, kjer izvira reka, ki teče čez naš ljubljeni kraj Domžale in že tri desetletja je izvir reke Kamniške Bistrice tudi začetek leta Karate-Do športa in veščine, kjer pravi  privrženci, tega lepega in zdravega športa, pričnejo novo leto s treningom, pod kamnitimi vršaci in zelenimi smrekami, na soncu in svežem zraku. Kaj si človek želi še boljšega, kot zdravo utrjeno telo in čistega duha, ki ga oplemeniti z atomskim soncem in zrakom. Tekači, s katerimi se sedaj že vrsto let karateisti srečujejo na ta dan, s svojim tradicionalnim skokom v topel izvir Bistrice, dan še polepšajo in sreča je čista kot solza.
Po zimski vadbi, so se vadeči skupaj z obiskovalci, na IPC, v koči strica Marjana, tradicionalno privezali z najboljšo obaro na svetu in vročim čajem. Marsikomu je ušlo, da če bo leto 2017 še boljše od 2016, od katerega so se atomovci poslovili 21. 12. v veliki telovadnici OŠ Domžale, bo presežek vseh presežkov.  Meseca Maja je EP. Srečno vsem v Domžalah in širnem svetu.

Zenmedia